Dodaj do ulubionych

klimatyzacja w aucie

20.04.10, 13:22
Mam pytanie gdzie najlepiej jechać żeby sprawdzili mi klimatyzację czytałem że
na jesiennej jest dobry zakład ale czy nadal jest dobry i niedrogi? proszę o
poradę
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: klimatyzacja w aucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 14:16
      niedawno koledzy na forum polecali zaklad na ul Faradaya naprzeciwko rynku na
      Zawodziu
      • Gość: CITROEN Re: klimatyzacja w aucie IP: *.chello.pl 20.04.10, 20:28
        Potwierdzam. Zrobili szybko i niedrogo. Wiem, że na pewno nie pojadę
        do gostka na Jana Pawła II koło banku BOŚ. Gbur, cham i chachmęt.
        Zawołał trzy razy więcej niż na Faradaya i koniecznie chciał,żeby mu
        zostawić auto na noc w zakładzie. Na Faradaya zrobili w godzinę w
        mojej obecności.
    • ekojaszczur Re: klimatyzacja w aucie 20.04.10, 20:33
      Polecam gość przy głównej, na samym początku siedzibę mają po lewej
      stronie przy komisie...
      • Gość: marcin Re: klimatyzacja w aucie IP: 212.87.229.* 20.04.10, 21:06
        chodzi mi o napełnienie i odgrzybianie
        • Gość: paweł Re: klimatyzacja w aucie IP: *.net.stream.pl 20.04.10, 21:09
          polecam tylko i wyłącznie zakład na jesiennej 128 - gościu robi również
          elekrtomechanike, serwisuje od lat u niego auto, zawsze tanio i szybko
          • Gość: pawel Re: klimatyzacja w aucie IP: *.net.stream.pl 20.04.10, 21:18
            nie mylić z abatexem na 116 bo chłopak który tam robił ma teraz swój warsztat
            200m dalej - na jesiennej 128
            pozdrawiam
            • Gość: michal Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:44
              bylem tam koles nie ma pojecia chcial mi wmowic regeneracje sprezarki za 1000 zl pojechalem na glowna ulice zrobili mi to goscie za 200 zl . chcial mi wmowic
              • ewa12321 W zakladzie zreperowano mi jednak auto 10.07.13, 19:09
                Mam duzego vana, auto rejestrowane jest w Austrii i jak mi wysiadla klimatyzacja bylam w sumie w 3 zakladach, ktore nie mogly znalezc przyczyny uchodzenia plynu. Za kazdym razem dolewano mi go, robiono diagnostyke z dolewaniem plynu swiecacego, ale poniewaz auto ma zabezpieczenie DOT, wiec cale auto sie swiecilo. Bedac w Polsce wybralam sie wlasnie na Jesienna 128 i wlasciciel zreperowal mi nieszczelne przewody, ktorych nie mogly znalezc autoryzowane serwisy VW. Zreperowal, czyli zaspawal, a nie wymienil calych przewodow. Mialam poczatkowo watpliwosci, ale klimatyzacja pracuje mi juz pelne dwa lata i jest w pelni sprawna. Zadnych niepotrzebnych wymian kompresora, co mi grozilo, zadnych przekretow. To jest dla mnie prawidlowo wykonana naprawa, ktora co prawda trwala troche dluzej, niz myslalam, ale zostala wykonana dobrze.
                Jest z pewnoscia trudno wymagac diagnozy na podstawie pobieznych ogledzin. Dopiero w trakcie naprawy wychodza problemy. Dlatego tez dobry stomatolog nie jest w stanie powiedziec, jakie moga byc rzeczywiste koszty leczenia zebow, gdyz nigdy nie bedzie mogl zobaczyc tych ubytkow, jezeli zab nie bedzie naprawiany. Ja w kazdym razie bylam dobrze informowana, co jest do zrobienia, moglam interweniowac, widzialam wymontowywane i wycinane czesci, gdyz takie bylo moje zyczenie. Dlugo studiowalam odpowiednie fora, wiec moja wiedza na temat ukladu chlodniczego nie byla mala.
                Wybieram sie tam znow do serwisu, gdyz mam o nim jak najlepsze zdanie. Czego nie moge powiedziec o autoryzowanym zakladzie mojej marki w miescie.
                • poszukujacy25 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 11.07.13, 00:04
                  ewa12321 napisała:

> Mam duzego vana, auto rejestrowane jest w Austrii i jak mi wysiadla klimatyzacj
                  ....
                  > Wybieram sie tam znow do serwisu, gdyz mam o nim jak najlepsze zdanie. Czego ni
                  > e moge powiedziec o autoryzowanym zakladzie mojej marki w miescie.

Cud miód i orzeszki.Gorszych bzdur w życiu nie czytałem. Drugiego takiego naciągacza jak Michał Pędziwiatr cieżko spotkać. Oficjalnie firma od 2012 już nie jest na niego teraz zarejestrowane na Sylwia Kołaczkowska.
                  • ewa12321 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 11.07.13, 22:33
                    Szczerze? Mnie to obojetne.
                    • poszukujacy25 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 13.07.13, 16:11
                      ewa12321 napisała:

> Szczerze? Mnie to obojetne.
                      Szczerze? Twoja opinia jest tak wiarygodna jak politycy przed wyborami.Koleś zapracował sobie na opinie oszukując ludzi i nic już tego nie zmieni. Może sobie napisać co tylko chce podszywając się pod kogokolwiek.W jego przypadku to nie zadziała za dużo osób oszukał.
                      • ewa12321 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 15.07.13, 21:41
                        Zarzucasz mi, iz pisze nieprawde? Jakim prawem?
                        A moze to Twoj wpis jest zlosliwym wpisem konkurencji?
                        • poszukujacy25 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 15.07.13, 22:08
                          ewa12321 napisała:

> Zarzucasz mi, iz pisze nieprawde? Jakim prawem?
                          > A moze to Twoj wpis jest zlosliwym wpisem konkurencji?

Dokładnie to ci zarzucam. Nie jestem z konkurencji. Należę do rzeszy ludzi oszukanych w tym warsztacie. W czasie mojej obecności tam, zakład odwiedziło z kilkunastu klientów i odbyło się kilka awantur i każdy kto skorzystał z ich usług był wściekły.
                          Na potwierdzenie swoich słów mam i faktury i części które były rzekomo uszkodzone...
                          • moczarka2 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 10.12.13, 17:14
                            Co do rzekomo uszkodzonych części , to tacy pacjęci sami je mogą uszkodzić w obawie że klient stwierdzi że jednak wymieniona część jest "sprawna , dobra" . Sam nie polecam tej obory , bo jak inaczej nazwać to miejsce , gdzie świnie żerują . Pseudo zakład M. Pędziwiatra to jakiś dowcip chyba jest , on myśli że za każdym razem kiedy przyjadę na kontrole to zostawię u niego wypłate . Co naj ciekawsze spotkałem sie tego samego miesiąca z innymi klientami w osobnym zakładzie i paru z nich przyznało sie że zostawili kupe kasy u M. Pędziwiatra a i tak musieli jechać gdzieś indziej .Absolutnie nie polecam tego "serwisu" . Pozdrawiam .
                • Gość: 666 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.13, 10:58
                  Myślę że Pani wiedza na temat układów chłodzenia, po przestudiowaniu " odpowiednich " forów nie była aż tak duża, jak się Pani wydaje :-)
                  Na dobrych forach można sobie poczytać o tym jak otworzyć klapę tylną w BMW jak odłączymy akumulator, można sobie poczytać o tym że w BMW e39 jak nie ma wspomagania można zacząć od wymiany czujnika ABS itd itp. Ale sama wiedza nt. to lata praktyki i przerabianie danego tematu kilkakrotnie, a studiowanie forum nie daje Pani żadnej wiedzy - co się porobiło z tymi ludźmi którzy zajmując się np sprzedawaniem warzyw na targu pouczają np mechanika samochodowego. Ja dzisiaj u siebie w sklepie miałem teoretyka, który widział coś na zdjęciu, czytał na forach i zasięgał opinii w innym punkcie. Ja mówię człowiekowi że to co mam to praktycznie ta sama konstrukcja... NIE - teoretyk mówi że to coś innego - wyprosiłem pana ze sklepu, grzecznie mówiąc TAM SĄ DRZWI....

NIE ZNOSZĘ TEORETYKÓW, którzy uważają że posiedli jakąś wiedzę w jeden wieczór siedząc przed komputerem.
                  • ewa12321 Re: W zakladzie zreperowano mi jednak auto 29.08.13, 23:21
                    Moja wiedza na temat ukladow chlodniczych nie jest tylko teoretyczna, ale dosc praktyczna. Mam wyzsze wyksztalcenie techniczne, pracuje w zawodzie, gdzie mam czesto do czynienia z systemami chlodniczymi, a pracuje w dziale rozwoju. Co oczywiscie nie oznacza, ze zabiore sie sama za zreperowanie mojego auta. Samochod jest tak kompaktowo zbudowany, iz trudno dostrzec w nim cokolwiek. Nigdzie tez nie napisalam, ze mechanikowi tlumaczylam co ma reperowac. Moja wiedza na temat klimatyzacji to nie efekt jednego wieczoru przed komputerem. Lubie sie takze przygladac, co sie w aucie robi.
                    Forum internetowe, ktore musze regularnie odwiedzac, gdyz inaczej strace do niego dostep (www.sgaf.de), jest moderowane przez fachowcow. Duzo postow pochodzi od technikow. Chcialam tam zobaczyc, jak przebiegaja w moim aucie feralne przewody, zwlaszcza ze w podobnych samochodach sluzbowych akurat tego lata w kilku klimatyzacja nie dzialala. Firma produkujaca przewody splajtowala i w calej Europie tego lata nie mozna bylo zreperowac wielu tysiecy aut. Wymontowywano nawet przewody z gotowych aut czekajacych na sprzedaz. Mnie auto tez przestalo chlodzic. I jak pisalam, odwiedzilam 3 warsztaty, w ktorych za kazdym razem slyszalam cos innego. Oczywiscie wymiana automatycznego kompresora zawsze byla (bardzo droga) opcja. Tymczasem jego budowa, tak przynajmniej SGAF, jest tak perfekcyjna, ze nie ma on praktycznie prawa sie zepsuc. Forum swietnie opisuje budowe, ale trzeba sie zarejestrowac, aby do tych informacji dojsc.

W omawianym na tutejszym forum warsztacie sprawdzono caly system chlodniczy i znaleziono trudne do wykrycia dwa uszkodzenia spowodowane korozja. Nikt mnie na nowy kompresor nie probowal naciagnac. To cenie.

Zrobiony w tym roku serwis stwierdzil, ze ubylo mi przez te lata niecale 20% plynu, co jest w tego typu ukladach normalne.

Co do teoretyzowania w sklepie: wlasnie dlatego, iz sprzedawcytak czesto chca wcisnac na sile kupujacemu nie to, czego on szuka, kupujacy zaczynaja sie wczesniej ksztalcic, aby nie dac sie zbalamucic. A sprzedawca, ktory mnie ze sklepu wyrzuci, juz wiecej mnie nie zobaczy, a poniewaz mundpropaganda, jaka mu wsrod znajomych wyrobie, jest w tym przypadku antydzwignia reklamy, to straci on takze wielu innych potencjalnych klientow.
                    Czyli: dalej tak trzymac!

• mike71 Re: klimatyzacja w aucie 27.05.12, 18:01
              Ten chłopak to syn szefa z abatexu
              Gość portalu: pawel napisał(a):

> nie mylić z abatexem na 116 bo chłopak który tam robił ma teraz swój warsztat
              > 200m dalej - na jesiennej 128
              > pozdrawiam
          • Gość: marek Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:42
            co ty koles piszesz koles robi ale nei ma na temat pojecia. nawet nie wie jaki przebiega adiabata ukla klimatyzacji .
            zero pojecia .
            • Gość: marcin Re: klimatyzacja w aucie IP: *.cdma.centertel.pl 06.05.11, 03:14
              Przeciwnie koleś , chłopak ma pojęcie duże z tego co słyszałem robi bardzo dobrze ale trzeba bez pośrednio z nim rozmawiać .
          • Gość: Ewelina Re: klimatyzacja w aucie IP: *.cdma.centertel.pl 06.05.11, 03:10
            Zgadzam się , byłam tam i wytłumaczyli mi wszystko choć to było dla mnie skomplikowane , szybka i miła obsługa :)
          • Gość: byly klient Re: klimatyzacja w aucie IP: *.42.3.109.alfanet24.pl 19.06.13, 23:06

nie polecam ..rozpieprzyl mi roczna chlodnice podczas przegladu klimy tak ze zielony czynnik widac golym okiem w 3 miejscach ... i stwierdzil ze przegnila...
            • Gość: byly kli Re: klimatyzacja w aucie IP: *.42.3.109.alfanet24.pl 19.06.13, 23:07
              oczywiscie chodzi mi o goscia na jesiennej 128....
    • Gość: sceptic Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 08:10
      Ja przegląd i nabicie klimy robiłem u gościa na ul. głównej - zakład ma w nazwie
      słowo "car". Fachowo, profesjonalnie, szybko.
    • Gość: Zyga Re: klimatyzacja w aucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 14:47
      czyli jaki zakład wybrać? nie wiadomo
      • Gość: borys Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 02.07.10, 22:05
        polecam serwis samochodowy poza Cz-wa a dokladnie za Rudnikami a
        przd Klomnicami w Chorzenicach facet ma zaklad jakich malo w Cz-wie
        masz ty wszystko opony wymienisz olej wyprostujasz felgi mechanike
        klmatyzacje w aucie gosc konkretny zna sie na robocie a co
        najwazniejsze taniej niz w miescie polecam
        • Gość: nik Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 03.07.10, 08:40
          Potwierdzam jezdze tam od kilku lat i nigdy sie nie zawiodlem.Zaklad
          godny polecenia,tu liczy sie klijent a nie kasa nie to co w miescie
          a jesli chodzi o klimatyzacje w samochodzie to nie tylko zrobisz
          serwis ale gdy cos ci nie dzialalo to ja naprawja.polecam
          • Gość: rotflmao Re: klimatyzacja w aucie IP: *.prenet.pl 20.07.10, 18:58
            tak slabo interes idzie ze sam se robisz reklame?
      • kawka171 Re: klimatyzacja w aucie 06.07.10, 18:50
        Koledzy ja zdecydowanie polecam zaklad na ul.Glownej 26 lub 28 przy komisie
        firma MAX CAR najlepsi w Czestochowie pelen profesionalizm
        • Gość: autor Re: klimatyzacja w aucie IP: *.net.stream.pl 03.08.10, 23:36
          A czy znacie zakład gdzie profesjonalnie odgrzybią mi klimę, w zeszłym roku
          byłem tam na Głównej, ale tylko wpsikał mi do nawiewów taką jakby piankę.??
    • Gość: Zen Re: klimatyzacja w aucie IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.07.10, 18:43
      zakład na jesiennej czy dobry? nikt nie odpowiedział. Może teraz
      ktoś obiektywny coś poleci?
      • Gość: Grzes Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 10.07.10, 10:28
        Ja klime robie zawsze w Chorzenicach.Szybko,fachowo,profesionalnie i
        nie drogo.Polecam
        • Gość: mikus Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 20.07.10, 18:07
          Potwierdzam.W moim samochodzie nie dzialala sprezarka,bylem w kilku
          miejscach i wszyscy chcieli mi wymienic sprezarke,tak jest
          najprosciej ale dla mnie drogo.Kolega powiedzial mi o tym serwisie w
          Chorzenicach.Nie za bardzo chcialo mi sie tam jechac ale bez klimy
          trudno wytrzymac.Zaryzykowalem i nie zaluje.Wystarczylo wymienic
          elektromagnes a nie cala sprezarke,klima dziala,nie ponioslem duzych
          kosztow.Jestem bardzo zadowolony,mila obsluga,zaklad
          profesjonalny.Bede szczerze polecal.
          • Gość: ~~~~ Re: klimatyzacja w aucie IP: 193.138.241.* 20.07.10, 19:16
            głupia pało sam siebie reklamujesz wsioku jeden a nawet ip nie potrafisz zmienić...
      • Gość: majki Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 21:04
        jeśli chodzi serwis na ul.Jesiennej 128 to radzę trzymać się z daleka, no chyba
        że kogoś kasa uwiera, cena rośnie tak jak temperatura w ostatnie upały, ja
        rozumiem ze pewne rzeczy wychodzą w trakcie pracy ale powinno się o tym
        powiadomić właściciela, przewidywany koszt naprawy ok 800zł a przy
        odbiorze.....jeszcze raz tyle, oczywiście opowiadanie bajeczek ,że tego sie nie
        dało naprawić itd, tylko że wymienionych części nie dostałem , podobno nie mogą
        znaleźć, .....myślałem ze era takich warsztatów mineła, miałem przyjemność być
        tam pierwszy raz i na pewno ostatni.......
        • Gość: ... Re: klimatyzacja w aucie IP: *.multimo.pl 05.11.10, 14:17
          Zakładu na Jesiennej 128 którego właścicielem jest Michał Pędziwiatr nawet najgorszemu wrogowi nie polece.Bezczelni naciągacze i oszuści.Właściciel to człowiek który kłamstwem chce zarabiać na życie a przyłapany na gorącym uczynku udaję idiotę.Jak ktoś lubi wyrzucać pieniądze w błoto to ten zakład jest dobrym miejscem na to.Poprzednio naprawiałem klimatyzację na Jesiennej 116 w jak się okazuję firmie jego ojca,zero zastrzeżeń.Syn totalne przeciwieństwo ,totalna amatorka i ściema o swojej fachowości i doświadczeniu.To co oni tam odstawiają to rzeźba i prowizorka a nie fachowa robota.
          • Gość: reniek Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 23:10
            serwis klimy juz działa?
          • lupo13 Re: klimatyzacja w aucie 08.06.11, 14:22
            Ja także radzę omijać zakład Pana M. Pędziwiatr szerokim łukiem. Ten facet to poraszka on nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy, to ja mu podawałem adres innego zakładu który naprawia klimatyzację aby zadzwonił i się dokształcił albo poprosił o radę jak naprawić moja klimę w aucie. Jeśli ktos posiada nadmiernom ilość gotówk, , a szuka 'naprawy" samochodu w tym klimnyto odsyłam do zakładu Pana Pędziwiatr na ul. Jesienną 128!!(tragedia). Brak profesjonalizmu, brak rachunków za podzespoły, standartem chyba jest dolewanie zużytego płynu do chlodnic(mnie dolał i się wypierał). Kłamie w żywe oczy. Nie dotrzymuje terminu naprawy( samochód miał być gotowy za 2 godziny a z tego zrobiło się 8). Trzeci dzień robi mi klimatyzację, pracownicy jego uszkodzili mi jeden element gzie właściciel zwalił winę na osłabienie podczas 6- letniej eksplatacji samochodu. Terminowość i cena to w głowie się nie mieści. Prawdziwa osobowość wychodzi po zapłaceniu rachunku.
          • Gość: bykol Re: klimatyzacja w aucie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.13, 23:01
            Popieram,,MICHAŁ PĘDZIWIATR to oszust i złodziej, na dodatek nie słowny,,dlaczego tak sadzę? same fakty,,23-miesiace temu wymieniałem chłodnice klimy u niego, nie dał mi nawet głupiego paragonu tłumaczył ze nie ma, za chłodnice skasował 450zł+robota dodał że daje 2-lata gwarancji a chłodnica powinna wytrzymać o wiele wiecej, niestety nie wytrzymała dwóch lat, więc zażądałem naprawy gwarancyjnej a on się na mnie wypioł powiedział że moge mu skoczyć, nie mam na piśmie więc nie moge mu nic zrobić, nie uczciwy HAM
            • Gość: ex-klient Re: klimatyzacja w aucie IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 13:24
              Też naprawiałem tam układ klimy włącznie z wymianą chłodnicy- rachunku ani paragonu nie dostałem. Panem Michałem chyba trzeba będzie skarbówkę w tym względzie zainteresować, bo wydaje mu się chyba, że tylko on jest taki "sprytny"....
              Swoją drogą z takim podejściem do klienta to daleko nie zajedzie, bo raz ktoś się może i nabrać, ale po raz drugi już nie, a jeden niezadowolony klient to przynajmniej 20 klientów potencjalnych mniej.
              • Gość: ... Re: klimatyzacja w aucie IP: *.multimo.pl 20.04.13, 18:52
                To nie pisz na forum tylko idz do skarbówki.US nie daruje mu na pewno:)
      • Gość: darek Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:46
        nawet tam chlopie nie jedz ...szkoda czasu
        • Gość: jan Re: klimatyzacja w aucie IP: 188.33.139.* 31.07.10, 01:24
          mam klime
    • Gość: Maniek z promilem Re: klimatyzacja w aucie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.07.10, 22:07
      nie mylić z abatexem na 116 bo chłopak który tam robił ma teraz swój warsztat
      200m dalej - na jesiennej 128
      pozdrawiam"

debilu pod 116 jest ojciec
      a pod 128 jego syn :)
    • Gość: michal Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:39
      na jesiennej uszukuja to sa zlodzieje mysla ze spotkali debila.
    • Gość: damian Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:40
      jaki chlopie dobry szkoda mowic.. nawet tam nie jedz.
      • Gość: sebastian Re: klimatyzacja w aucie IP: *.net.stream.pl 31.07.10, 15:20
        znam Cię Marcin i wiem, że robisz idiotyczną reklamę sobie. szkoda,
        że w pracy też jesteś takim cwaniakiem, robotę wykonujesz źle i
        drogo, mogłes dalej robić z ojcem cwany lisie. nienawidzę takich
        typów.
        • Gość: egon Re: klimatyzacja w aucie IP: 195.205.171.* 31.07.10, 21:29
          Tylko na Głównej-trzeba się tylko umówić (dużo chętnych) ale warto nie oszukują
          i znają się na robocie.
        • Gość: artur Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 00:12
          nie ma jak autoreklama można o sobie pisać same super opinie i nic
          to nie kosztuje, pewnie nawet wymyślił ten temat o klimatyzacji taki
          jeden co to naprawia-wiecie kto?to piszcie, bo ja chyba sie domyslam
          • Gość: oszukany klient Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 14:10
            Z takim złodziejstwem jak na Jesiennej (przy parkingu) jeszcze się nie
            spotkałem , po wizycie w tym "serwisie" musiałem jechać do innego , żeby autem
            dało się jeździć, a oczywiście za poprawienie swoich błędów panowie żądali
            zapłaty , po prostu SZOK!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Jarek Re: klimatyzacja w aucie IP: 109.243.77.* 29.09.10, 11:50
              przede wszystkim radze nie patrzeć na to kto pisze bo to wszystko co piszą o tych warsztatach to auto reklamy konkurencji wiec prawd już się nie dowiem co gdzie DOBRZE bo warsztatów co nabiją klime w cz-wie jest ze 100 a mało kto się zna . Tylko znajomy nam, prawdę powie . Pozdrawiam :)
            • Gość: AREK Re: klimatyzacja w aucie IP: *.zana.trustnet.pl 15.05.11, 20:30
              popieram cie w 100% Ten młody koleś nie ma pojęcia żadnego może poza uzupełnieniem klimy :-) nie polecam
    • Gość: zenek Re: klimatyzacja w aucie IP: *.2.9.182.tvksmp.pl 05.11.10, 20:50
      heh, ja byłem w tym zakładzie na głównej - umówiłem się na 8, pierwszy pracownik przyjechał koło 8:30, ale nie był w temacie więc czekałem do 9 na tego z którym się umawiałem na 8. Zostawiłem auto na całą dniówkę - oczywiście nie dzwonili ze już gotowe - a mieli dzwonić, zajechałem na pół godziny przed zamknięciem zakładu - silnik auta zimny totalnie, a mówił gość ze własnie go skończyli robić - więc powinien być minimalnie chociaż ciepły - a był lodowaty.

Diagnoza - wszystko jest ok, sprawdziliśmy ze obieg zamknięty / otwarty przełącza się prawidłowo - na to ja mówie - wiem, słychać nawet jak chodzi zastawka, a jak nie było pewności to wystarczy się schylić i widać to za kolumną kierownicy :).

pytam gościa ile płacę - on mówi 150 pln. - nie było nabijania, nie było pracownika rano, nie było auto wcale dotknięte, o usunięciu parowania szyb to już nie wspomnę - oczywiście nie zapłaciłem ani złotówki, straciłem czas i kasę na dojazd w 2 strony - 2 razy.

na JPII - przy BOŚ - zdecydowanie potwierdzam, zwykły cham, brak kultury, nie byłem tam dłużej niż 25 sekund.

- zrobiłem auto na jagielońskiej w service gum-ie - nie powiem, z ozonowaniem zapłaciłem chyba 250 pln (odgrzybienie, ozon + dobicie klimy + filtr kabinowy) - cały sezon przejechałem i jest ok - zdecydowanie polecam.

dobrych mechaników w naszym mieście nie znam, za to tych których trzeba omijać można spotkać na każdym rogu.

pozdrawiam zmotoryzowanych
      • Gość: seba Re: klimatyzacja w aucie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.03.11, 10:09
        ja od zeszlego roku robie u Pana Wojtka na michalowskiego tam gdzie jest serwis tlumikow opon myjnia i stcja paliw. Firma nazywa sie julkar. Tanio szybko i solidnie. Sprzet ma gosciu nowy magneti marelli.
        • Gość: edek Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 00:05
          jaka stacja do obsługi klimatyzacji według was jest najlepsza?
          • Gość: Pokemon Re: klimatyzacja w aucie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.11, 03:13
            jaka stacja najlepsza to nie wiem bo się nie znam ale fajną mają w Motowitkowski na Banachiewicza, wyświetlacz jak w małym laptopie, za cały przegląd zapłaciłem 110zł, wszystko sprawnie bez problemów, polecam
            • Gość: anotherman Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 07:22
              to 110 to razem z nabiciem czy tylko przegląd?

A tak przy okazji - ile teraz kosztuje w czestochowie nabicie klimy, przeglad i ew. odgrzybienie?
              • Gość: ozzon Re: klimatyzacja w aucie IP: *.net.stream.pl 03.05.11, 08:15
                Witam,zapraszam do odgrzybienia klimatyzacji profesjonalnym generatorem ozonu,509-320-382 lub na www.ozzon.eu ,pozdrawiam.
            • Gość: yach Re: klimatyzacja w aucie IP: *.xdsl.centertel.pl 05.05.11, 21:12
              Z tym bez problemów to różnie bywa. Byłem tam na serwisie, stwierdzono znaczny brak czynnika w instalacji, a przed napełnieniem nie wykonano próby szczelności.
              Odgrzybienie, ozonowanie i "serwis" 150,00 zł.
              Ogólnie mogę stwierdzić, że ceny tych usług są bardzo zbliżone.
    • Gość: ziomus Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 13.05.11, 21:52
      Kolego jak widzisz na forum opini jest mnóstwo zresztą nie ma się co dziwic, jak ze wszyskim ile ludzi tyle opini. Ja byłem najpierw w tarmagu, serwis potrafia zrobic nic wiecej, zreszta maszyne kazdy podlaczy, po jakims czasie przestala dzialac, pogadalem z kilkoma osobami i polecili mi warsztat za Częstochową w Chorzenicach, pojechalem, wytlumaczyli co i jak i zrobili co trzeba bez zadnego pier... za przeproszeniem. Kontretnie. Teraz jest OK polecam ten serwis
      • Gość: ed Re: klimatyzacja w aucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.11, 18:40
        Jesienna 128 - mijajcie z daleka,zero pojęcia o robocie.
        • Gość: zagorąco Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 13:09
          Podajcie jakiś namiar na ten zakład w Chorzenicach. Mam problem z klimą w aucie. Tylko on jest bez negatywnych opinii jak do tej pory
          • Gość: Chorzenice-klima Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 23.05.11, 18:42
            Stara trasa na Radomsko,za Rudnikami a przed Kłomnicami,przy głównej drodze jadąc z Cz-wy po prawej stronie są banery napewno zabaczysz.Dam Ci tel.507-070-594 Chorzenice ul.Częstochowska.
            • Gość: mały kierowca Re: klimatyzacja w aucie IP: *.bb.online.no 24.05.11, 12:56
              a na temat MOTO-WITKOWSKI na Banachiewicza, co powiecie? bo tarmagu mam już dość
              • Gość: mały kierowca Re: klimatyzacja w aucie IP: *.bb.online.no 26.05.11, 12:47
                podbijam
                • Gość: yach Re: klimatyzacja w aucie IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.11, 20:12
                  Są dwa wpisy o tej firmie powyżej, jeden pokemona z 03.05.11 i drug mój z 05.05.11
                  • Gość: mały kierowca Re: klimatyzacja w aucie IP: *.bb.online.no 27.05.11, 01:43
                    dzięki
              • Gość: kemot Re: klimatyzacja w aucie IP: *.realestate.net.pl 01.06.11, 13:18
                nie polecam szopy moto-witkowski, stronka ich moze i wyglada profesjonalnie natomiast cala reszta juz slabo, bylem tam bo maszyna nowoczesna bo ozonowanie jakies najnowsze i raz ze to kawalek garazu jakiegos starego, a nie zaklad powazny to jeszcze mi wpuscili za duzo gazu, pod za wysokim cisnieniem i na dodatek bylo to zapowietrzone musialem jechac i poprawiac w zakladzie na jesiennej 116 czyli abatex.
            • Gość: m Re: klimatyzacja w aucie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.04.12, 21:32
              Pan z Chorzenic ma internet w alafanecie24 i pisze o sobie same bardzo dobre opinie. Jaki on jest wspanialy i na wszystkim sie zna , a w Częstochowie sami niekompetentni.No to jedziemy wszyscy do Chorzenic.
    • Gość: Adam Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 22:22
      Ja naprawiałem swoją klimatyzację na ulicy Dąbrówki 47 (Stradom), polecił mi ten zakład znajomy. Uszkodzona była pompa, byłem wcześniej w paru zakładach i wszyscy chcieli wymieniać pompę, a tam właściciel powiedział , że bez problemu można ją naprawić i tak właśnie zrobili, dzięki czemu zaoszczędziłem sporo kasy. Oczywiści nabili poźniej klimę i odgrzybili. Jak narazie wszystko działa super.
      • Gość: Gosc Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 14:15
        Ja polecam firme MAX CAR na ul.Glownej szybko fachowo i tanio a odradzam firme ABATEX na ul Jesiennej zlodzieje
        • Gość: climcarozon Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 14:17
          Polecamy siebie,mamy najnowocześniejsze urządzenie do obsługi klimatyzacji firmy Texa,zajmujemy się również prfesjonalnym ozonowanie klimatyzacji,posiadamy najmocniejsze generatory o wydajności aż 14 tyś mg/h,również ozonujemy mieszkania,możliwość dojazdu do klienta,Częstochowa i okolice gratis,wszystkie pytania na climcarozon@wp.pl lub 697952351,warsztat w miejscowości Brzeziny Kolonia ul.Tęczowa 5 (2 km za giełdą samochodową w Częstochowie).
    • pikpok25 Re: klimatyzacja w aucie 24.02.12, 15:05
      gdyby ktos jeszcze szukał info o klimie....

naprawiałem klime na ul. JP obok BOś. moja opinia

OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!

Auto było naprawiane przez 3 różne osoby, jeden rozkręca a drugi pózniej nie wie jak poskładać. Sruby rzucają na ziemię, pozniej deptają po nich i szukają brakujących pod autem. Stwierdzono nieszczelność, mechanik wykręcił jedną rurke i poleciał ją reperować, poszedłem do niego zeby mi pokazał gdzie jest dziura, od razu przyleciał szef z mordą "zapłaci pan podwójnie bo utrudnia pan prace mechanikom!!!". Poza tym w trakcie pracy szef wyzywa pracowników od ch*jów itp, polecam jeśli ktoś chce wzbogacić swoje słownictwo.
    • Gość: qwerty Re: klimatyzacja w aucie IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 21:46
      Byle nie na Jesiennej. To naciągacze. Partacze. I w dodatku paragonów nie wystawiają. Gość nazywa się Pędziwiatr, na Jesiennej 128 - unikać jak ognia, wszystko spier*olą
      Najlepiej na Jana Pawła przy BOŚ banku
      • Gość: ja Re: klimatyzacja w aucie IP: *.rev.masterkom.pl 25.02.12, 15:28
        A co powiecie o firmie MASTER CARS kiedyś widziałem ich ogłoszenie na Gruponie można było takiej kupić cały pakiet odgrzybianie+ozonowanie+napełnianie czynnika był tam ktoś ?
        • Gość: gość Re: klimatyzacja w aucie IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.12, 23:14
          J,P II omijać z daleka, ceny z kosmosu i snoby a nie mechanicy.
          • Gość: HAJEK Re: klimatyzacja w aucie IP: *.183.159.167.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.02.12, 17:21
            Setka wpisów a nie wiadomo gdzie serwisować klimę. Wiadomo jak na razie że nie na JP II, nie na Jesiennej i nie w Chorzenicach !!!!!!
            • Gość: HAJEK Re: klimatyzacja w aucie IP: *.183.128.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 10:32
              Zbliża się wiosna i lato więc może podyskutujmy dalej o serwisach klimatyzacji samochodowych. Piszcie swoje dotychczasowe doświadczenia z serwisów i polecajcie te dobre serwisy a nagłaśniajcie te złe które trzeba omijać szerokim łukiem.
              • Gość: jupiter Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 12:03
                Na jesień byłem na ul. Przejazdowej k / Wigolenu próba szczelności 20 zł a nie pompowanie gazu bez opamiętania szczelna instalacja czy nie szczelna na razie bez zastrzeżeń.Full serwis z odgrzybianiem 180 zł.+ cena filtra.
                • Gość: kec-aj Re: klimatyzacja w aucie IP: *.183.131.103.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.03.12, 11:23
                  Może jeszcze ktoś napisze swoje wrażenia z serwisów klimatyzacji ???????
                  • Gość: ~~ Re: klimatyzacja w aucie IP: 195.205.171.* 10.03.12, 00:56
                    podbijam :)
                    • Gość: jdm Re: klimatyzacja w aucie IP: *.alfanet24.pl 24.08.12, 20:22
                      Odradzam zakład na jesiennej 116. Wymienili mi filtr, jak się okazało niepotrzebnie, naciągnęli mnie na pieniądze, klimy nie naprawili, chcieli wymieniać mi sprężarkę. W jar-pol w Konarach (30km) od Cz-wy od razu znaleźli nieszczelną chłodnicę, zrobili tanio bez problemu i jest ok.
        • Gość: Shark_M8 Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 19:56
          Witam! Dzisiaj byłem na serwisie klimatyzacji w firmie MASTER CARS.Usługę kupiłem na gruponie za bodajże 79zł.Według mnie serwis zrobiony fachowo.Urządzenie magnetti marelli.Wygląda na w miarę nowe.Dają wydruk z urządzenia,gdzie jest cały przebieg serwisu.Czyli odzyskanie starego czynnika ( u mnie było tylko 230ml ) , osuszenie układu, chyba czyszczenie uv , potem pomiar ciśnień ,dobicie nowego czynnika i oleju (u mnie 600ml ),sprawdzenie temp. po dobiciu ( u mnie 7stC) , następnie ozonowanie.Całość zajęła trochę ponad godzinę.Musiałem jedynie dopłacić za 270ml czynnika 40zł (100ml w cenie usługi )Razem wyszło 119zł.Mają terminal na karty ,więc nie trzeba mieć gotówki.Wydaje mi się ,że bardzo dobra cena za pełen serwis.W biurze jest tv,prasa ,automat z kawą (płatne 1zł) więc godzinka szybko mija.
    • badylpat Re: klimatyzacja w aucie 24.04.12, 20:22
      Witam,Ja chciałem tylko uprzedzić że ozonowanie takim urządzeniem jakim wykonują w tych serwisach ma niewiele wspólnego,do prawdziwego odgrzybienia klimatyzacji jest potrzebny profesjonalny generator ozonu o odpowiedniej mocy oraz wiedzy.Chcesz porozmawiać lub dowiedzieć się więcej o odgrzybianiu klimatyzacji i nie tylko metodą ozonowania zapraszam na stronę www.ozzon.eu lub 509-320-382.Pozdrawiam.
      • Gość: do w/w Re: klimatyzacja w aucie IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 23:31
        ćwoku tu nie musisz sie reklamowac, mnie 3 razy poprawiales bo ciągle śmierdziało grzybami.
        • Gość: badylpat Re: klimatyzacja w aucie IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 02:48
          Mojej usługi nie trzeba poprawiac ale twoją owszem skoro się tak zdenerwowałes,pozdrawiam i życzę sukcesow.
          • prawdziwakicha1 Re: klimatyzacja w aucie 25.04.12, 18:27
            Gość portalu: badylpat napisał(a):

> Mojej usługi nie trzeba poprawiac ale twoją owszem skoro się tak zdenerwowałes,
            > pozdrawiam i życzę sukcesow.

trzeba trzeba, znam takich co pierwszy i ostatni raz z szanownego pana usług skorzystali, a fuujjjj!!
          • Gość: do w/w Re: klimatyzacja w aucie IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.12, 10:38
            Gość portalu: badylpat napisał(a):

> Mojej usługi nie trzeba poprawiac ale twoją owszem skoro się tak zdenerwowałes,
            > pozdrawiam i życzę sukcesow.

Przestań pisać głupoty i zarazem się reklamować tu na forum jeśli cię na normalny anons w mediach nie stać. Widać taka denna usługa jaka denna twoja reklama na tym forum.
            • Gość: ADAM Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 22:12
              PROPONUJE OMIJAĆ ZAKŁADY KTÓRE ROBIĄ SOBIE TU REKLAME. OBECNIE KLIMATYZACJĄ ZAJMUJE SIĘ PRAWIE KAŻDY ZAKŁAD MECHANIKI POJAZOWEJ
              • Gość: ... Re: klimatyzacja w aucie IP: *.multimo.pl 02.05.12, 00:16
                Ja proponuje omijać takie zakłady co robią wszystko i nic, kupi baran jeden z drugim stacje do obsługi klimatyzacji i już wielki specjalista.Bawią mnie ci co tak reklamują ozonowanie.Jak wali z klimatyzacji to trzeba fizycznie usunąć syf z parownika a nie ozonować.Ciekawe czy jak wdepną w gó... to tez sobie buty ozonują swoim super profesjonalnym sprzętem co tylko oni jako jedyni posiadają.
                • Gość: michał diagnostyka klimatyzacji IP: *.net.stream.pl 02.05.12, 10:01
                  Witam, chciałbym dowiedzieć się gdzie podjechać do sprawdzenia sprężarki - nie włącza się. Gaz jest i wszystko inne ok. Trochę dziwna sprawa bo klima padła nagle bez żadnych wcześniejszych objawów: pisków, zgrzytów świadczących o psującej się sprężarce. Sam jednak nie potrafię nawet spprawdzić czy dochodzi prąd do sprężarki i dla tego proszę o namiary na jakiegoś uczciwego mechanika.
                  • Gość: ... Re: diagnostyka klimatyzacji IP: *.multimo.pl 02.05.12, 18:36
                    Bardzo prawdopodobne że padł Ci bezpiecznik termiczny w cewce elektomagnesu przy sprzęglę sprężarki.Podjedz sobie na lipową koło intermache i zapytaj jak nie oni to jedź na jesienną do abatexu.Albo sam sobie sprawdź miernikiem oporność cewki jeżeli jest sprawna powinno być 4-5 Ohm
    • Gość: ... Re: klimatyzacja w aucie IP: *.multimo.pl 29.04.12, 10:06
      Ja polecam zakład koło intermache/jyska.Chłopaki mają tam też serwis opon.Wiedzą co robią i ceny normalne a nie wzięte z kosmosu jak np na jesiennej w abatexie.
      • koyod Re: klimatyzacja w aucie 26.05.12, 14:09
        Byłem dzisiaj z ofert Grupona w Euromaster RRS przy Warszawskiej. Przegląd klimy wraz z ozonowaniem trwał trochę ponad godzinę. W tym sprawdzono ponadto stan i ciśnienie w oponach, stan klocków i tarcz hamulcowych, stan oleju i pozostałych płynów. Uważam, że zakład godny polecenia.
        • Gość: cezary Re: klimatyzacja w aucie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.12, 08:40
          Witam czy ktoś robił przegląd klimy w firmi2 Bacar na ul. Krzemiennej 9 w Częstochowie
          • Gość: Tomasz Re: klimatyzacja w aucie IP: *.net.stream.pl 14.11.12, 21:36
            Firma Bacar to jedna wielka porażka. Goście nie znają się na niczym. A za usługę to już nie wiedzą ile brać. Szok. Nikomu nie polecam tej firmy. Omijajcie ją szerokim łukiem, co jest zresztą łatwe bo mieści się w czarnej d...
            • Gość: BACAR Re: klimatyzacja w aucie IP: *.Netcominternet.pl 30.05.13, 02:10
              W ubiegłym roku zrobiliśmy ponad 700 przeglądów klimatyzacji ofertę sprzedawaliśmy jedynie przez grupona i z polecenia od klientów z grupona . Cena była 49zł za serwis klimy i 100g czynnika, a 15zł za każde następne 100g, były też inne opcje. Zdarzyły się cztery reklamacje i wszystkie uznane w tym jedna reklamacja realizowania w tym roku. Co w listopadzie się obudziłeś i warsztaty bluzgasz. Bacar się reklamował w zeszłym roku głównie na gruponie. W roku 2013 przyjeżdżają klienci który byli w roku poprzednim i z polecenia , Tacy nie siedzą na forach i nie oczerniają innych warsztatów, ani nie piszą dobrych postów. Dla nich jest to oczywiste - pojechać do warsztatu , zrobić co trzeba i wrócić do własnych spraw, a nie telepać się po forach i innych mechanikach z tym samym problemem. Nikogo nie namawiam do przyjazdu do mojego warsztatu, jedynie zachęcam. Czasem naprawa się może przedłużyć to daje auta zastępcze Free. Bazuję na stałych klientach , a nie na naprawach jednorazowych. Ceny usług są na mojej stronie www, a części około 5 do 10 % niższe od Edpolu Ciekawe, który z kolegów warsztatowców minie obsmarował.
              A Klimę samochodową serwisuję urządzeniem TEXA 760r, tą maszyną obsługuję również najnowszy gaz 1234yf, mam też wsparcie techniczne TEXA i nie będę pisał, że inni piep..ą robotę bo wszędzie i każdemu może się trafić reklamacja jedna i mnóstwo zadowolonych klientów.
              W warsztacie jest zainstalowany monitoring stały (udostępniam) i mam ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej warsztatu w PZU.
              • poszukujacy25 Re: klimatyzacja w aucie 30.05.13, 14:19
                Gość portalu: BACAR napisał(a):

> W ubiegłym roku zrobiliśmy ponad 700 przeglądów klimatyzacji ofertę sprzedawali
                > śmy jedynie przez grupona i z polecenia od klientów z grupona . Cena była 49zł
                > za serwis klimy i 100g czynnika, a 15zł za każde następne 100g, były też inne
                > opcje.
                Ściągnięcie czynnika zrobienie próżni i wpuszczenie tego samego czynnika to rzeczywiście serwis klimy.15zł za 100gr przy cenie gazu ok 28zł za 1000g w detalu czyli promocyjne ceny...
                Stacji TEXA używa wiele serwisów ale nie wiem gdzie tu powód do chwalenia bo stacja nie serwisuje klimatyzacji tylko ludzie.Jak masz uszkodzenie układu klimatyzacji to bez fachowców nawet najdroższa stacja nie pomoże.Przestańcie w końcu pisać o serwisie klimatyzacji stacjami.Stacje ułatwiają wam prace bo przegląd może zrobić każdy po krótkim przeszkoleniu więc nie trzeba fachowców do tego i stąd warsztat który kupuje stacje od razu nazywa się serwisem klimatyzacji...taki serwis klimatyzacji to średnio rozgarnięte dziecko potrafi przeprowadzić.Podpiąć przewód szybkozłączem i wybrać z bazy model samochodu...
        • Gość: cezary Re: klimatyzacja w aucie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.12, 08:44
          Witam czy ktoś robił klimę w firmie Bacar w Częstochowie na ul. Krzemiennej 9. Proszę o info
        • Gość: sss Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 23:04
          Oferty z Grupon może wogłoszeniu wydaja sie tanie, prawda jest taka że jak robisz ten przeglad to za wszystko musisz dopłacać( np. czynnik) i robi sie normalna cena, nie ma nic za darmo
          • barm-an1 Re: klimatyzacja w aucie 27.05.12, 23:09
            Polecam serwis Tar-mag na ul. Piotrowskiej a odradzam Master-cars na ul. Sikorskiego.
            • Gość: afd Re: klimatyzacja w aucie IP: *.loqal.no 27.05.12, 23:22
              dlatego, że........?
          • koyod Re: klimatyzacja w aucie 28.05.12, 06:46
            Ponieważ ubytek czynnika był niewielki, mieścił się w ilości wliczonej w cenę grupona, dopłaty nie było. W zeszłym roku zapłaciłem za identyczny przegląd 150zeta a w tym 79. Może nie wszyscy są zadowolenia, ja jednak jestem.
            pozdr
            • Gość: afd Re: klimatyzacja w aucie IP: *.loqal.no 28.05.12, 10:47
              dlaczego Tar-mag, a nie Master-cars? może wyjaśnisz to w piętnastu krótkich zdaniach?
    • mariuszar Re: klimatyzacja w aucie 08.10.12, 11:23
      Drodzy internauci,
      Pan Michał P. syn pana Pędziwiatra. To młody pseudobiznesmen, od początku swojej działalności chce dorobić się na oszustwie i szachrajstwie. Wystawia jakieś lipne gwarancje na spawanie klimatyzacji, przychodzi co do czego to umywa rączki, wymiguje się, zamiast uczciwie wywiązać się z udzielonej gwarancji. Panowie i Panie stanowczo odradzam zakład młodego Pana Michała.
      • Gość: tom Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 00:31
        Ale podobno ma profesjonalnie wyposarzony serwis i najnowsze maszyny?
        • Gość: kierowca Re: klimatyzacja w aucie IP: *.play-internet.pl 15.11.12, 16:14
          Klimatyzacja do trabanta -gdzie?Rocznik1977.
      • akadi84 Re: klimatyzacja w aucie 16.08.14, 19:13
        Byłem u Pana Michała P na ul. Jesiennej. Auto stało u nich 8 dni (Pan Michał zapewnił, ze będzie do odbioru na drugi dzień wieczorem). Serwisowana była sprężarka klimatyzacji w ramach gwarancji. Zanim jednak firma się przyznała, ze awarii uległa sprężarka (objawem było wyraźne pukanie, ocieranie w komorze silnika gdy klimatyzacja była załączona), objęta gwarancja wymienili odpłatnie kilka innych elementów (min. rolkę napinacza) twierdząc że to przez te elementy słychać pukanie przy silniku - wzięli za to 500 zł.
        Gdy jednak nie dałem za wygrana i podczas kolejnej wizyty u nich przyznali ze to pukanie wynika z rozsypującej się sprężarki , w ramach gwarancji założyli mi inną, lecz przy odbiorze oznajmili mi ze zatarty/spalony mam wentylator od chłodnicy klimatyzacji i to w wyniku tego zepsuła się sprężarka. Tym przęśli samych siebie! Gdy zaprowadzałem auto do nich wentylator był sprawny! Poinformowali mnie, ze koszt nowego wentylatora to 550 zł + koszty wymiany ! Szybko się z tamtą zabrałem, pojechałem do innego mechanika, który podczas oględzin i po podpięciu wentylatora na krótko stwierdził ze jest sprawny a jedynie jest zerwany przewód elektryczny zasilający - za poświęcone mi 20 min zapłaciłem mu 20 zł.
        Reasumując
        Firma Michała P to ludzie bez kompetencji, wyłudzający pieniądze, prawdopodobnie celowo uszkadzający auta w celu ich dalszej naprawy.
        • wegier34 Re: klimatyzacja w aucie 18.08.14, 11:34
          napisz proszę u kogo skończyłeś, rzadkość teraz dociekliwy mechanik/elektryk/elektronik
    • Gość: zax Re: klimatyzacja w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 08:58
      Po co przepłacać, lepiej sobie kupić zestaw do samodzielnego napełniania klimatyzacji w samochodzie w hurtowni AVICOLD na Warszawskiej 109, i bedziecie mieć spokój na cały rok, fajny zestaw ja tam kupiłem w zeszłym roku i jeszcze mam na następny sezon i nie musze płacic duzej kasy żeby miec cały czas nabita klime w aucie.
      Na ich stronce jest opis i można to kupić na miejscu
      www.avicold.com.pl/oferta-1602.htm
      Nie zdzieraja kasy tak jak wszyscy "spece"
      Pozdrawiam
    • Gość: adam Re: klimatyzacja w aucie IP: *.183.155.95.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.03.13, 13:41
      bylem dzisiaj na głównej w maxcar za uszczelnienie sprężarki gościu powiedział 550 zł tak wiec taniocha jak nic szukam dalej zakładu gdzie można to zrobić za normalne pieniądze

podjade na przeciwko runku na zawodzi zobaczymy ile tam powie
    • Gość: K2 Tar-Mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 10:22
      i wszystko w temacie
      • Gość: do w.w. Re: Tar-Mag IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 18:01
        Gość portalu: K2 napisał(a):

> i wszystko w temacie

Dokładnie!
        Omijać z daleka!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka