Dodaj do ulubionych

Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzie???

28.04.10, 17:24
Tak jak w temacie. Proszę o informację na temat nowo otwartych przedszkoli
prywatnych w mieście. najlepiej nazwa i ulica oraz numer tel. Z góry dziękuję
za pomoc
Może otwierają jakieś w tym roku i organizują nabór?
Obserwuj wątek
    • annam.1 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 28.04.10, 18:19
      ..........................
      • Gość: ekon Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.21.pl 28.04.10, 18:37
        W Polsce mogą zostać przyjęte przepisy, które zakładają, że babcie i
        dziadkowie, którzy opiekują się wnukiem, dostaną pensje. Posłowie
        PiS proponują połowę kwoty za przedszkole, czyli ok. 200 zł, co
        miesiąc więc nie liczyłabym na nowe przedszkola. Polska to taki
        absurdalny kraj w ktorym tworzy się rzesze magistrów dla ktorych nie
        ma pracy. Ba! nawet próbuje się tą prace zabierc.
    • Gość: eeeeeewka Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: 195.88.28.* 28.04.10, 18:45
      czerwony kapturek polecam, mam tam znajome dziecko i jest świetnie
      www.czerwonykapturek.inf
      • Gość: wilk Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 18:53
        Też polecam Czerwony Kapturek, przestrzennie położone przedszkole i nie drogo:))
        • Gość: Misia Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.10, 20:39
          A ja polecam Klub Kubusia Puchatka na ul. Wypalanki
          Chodzi tam moje dziecko i jestem bardzo zadowolona, ciocie są przemiłe ;)
          • Gość: zzz Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 09:20
            KKP na Wypalanki? Czy rzeczywiście panie są aż tak miłe? Hmmm, znam to trochę od drugiej strony...
          • kasiulakc Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 23.01.12, 14:20
            witajcie,
            proszę wypowiedzcie się na temat przedszkola Kubusia Puchatka w Częstochowie, ul. Wypalanki.
            • Gość: maciek Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.pl 22.02.12, 11:44
              klub kubusia puchatka na ul. wypalanki to przyjazne przedszkole
              polecam . po trzech latach mogę polecić.
              • Gość: kasiulakc Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 12:37
                dziękuję :)
      • Gość: tatko Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.rev.inds.pl 11.05.10, 23:17
        gapcie.pl jesteśmy zadowoleni bardzo
    • Gość: Ada Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.prenet.pl 28.04.10, 21:43
      Nowe przedszkole otwarte będzie od września na Łódzkiej -
      Artystyczne przedszkole OLka Klepacza
      • Gość: jola Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 07:26
        A my chodzimy od niedawna do nowootwartego przedszkola na
        Traugutta.polecam.!!!www.gapcie.pl
        • Gość: gość Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:48
          Gapcie nie są przedszkole. To jest klub dla dzieci.
    • Gość: a Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.04.10, 19:38
      widzialem an polnocy obok dawnej panoramy
      • Gość: anna Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.54.171.110.tvksmp.pl 29.04.10, 22:24
        na ulicy Worcella powstaje nowe przedszkole
        • annam.1 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 05.05.10, 19:12
          jeszcze jakieś? może ktoś zna i pomoże?
          • Gość: anna Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.54.171.110.tvksmp.pl 05.05.10, 23:37
            BYSTRZAK na Tysiącleciu
            • Gość: mama Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.apus-net.pl 06.05.10, 10:36
              Drogie mamy ile z tych placówek , które wymieniłyście ma wpis do ewidencji w
              urzędzie miasta jako przedszkola czy punkty przedszkolne? Chyba tylko Kapturek i
              Kubuś? Radzę najpierw sprawdzić a potem dopiero dopisywać je do tematu. To, że
              miejsce, w którym zostawiacie dzieci ma piękne wnętrza i nawet kadrę
              nauczycielską nie czyni go jeszcze przedszkolem ponieważ nie podlega ani
              Kuratorium ani wydziałowi edukacji , jest po prostu zwykłą działalnością
              gospodarczą, której nie musi sprawdzać sanepid, straż itd... a dzieci
              pozostawiane są na pewno pod dobrą i fachową opieką ale na odpowiedzialność
              rodziców. Pozdrawiam
              • Gość: anna Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.54.171.110.tvksmp.pl 06.05.10, 18:13
                Szczerze mówiąc to jest to samo, tylko przedszkola zarejestrowane w Urzędzie są trochę drozsze...
                • Gość: mama Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.apus-net.pl 06.05.10, 19:58
                  Droga Anno przedszkola zarejestrowane w UM trochę droższe? Skąd taka opinia? W
                  jednym z opisanych "przedszkoli"( tych nie zarejestrowanych) cały dzień pobytu
                  kosztuje 500 zł plus obiad 6 zł i śniadanie dziecko przynosi ze sobą... rozumiem
                  ,że to jest mało? W innym cały dzień 400 zł plus wyżywienie 9zł. W którym
                  prywatnym "zarejestrowanym" przedszkolu czesne wynosi 400 czy 500 zł? Ktoś tu
                  chyba chce coś wmówić na siłę...
              • Gość: kamila Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.prenet.pl 14.06.10, 21:17
                niestety nie masz racji,bo nowe prawo oświatowe pozwala na organizowanie innych
                form wychowania przedszkolnego niź przedszkola,ale wymagania są również bardzo
                restrykcyjne i nie da się ich otwierać bez odbioru sanepidu,straży pożarnej i
                niepodleganiu nadzorowi kuratorium.Cele reformy to upowszechnienie dostępu do
                edukacji i wychowania przedszkolnego,ale nie kosztem bezpieczeństwa dzieci.Zwał
                jak zwał punkt czy przedszkole ważne jest dziecko i jego szczęśliwe dzieciństwo
                • Gość: zadowolony rodzic Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: 212.87.246.* 13.10.11, 16:47
                  Polecam Chatę Skrzata na Groszu :)
    • Gość: nika80 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.10, 20:51
      kolorowaciuchcia.pl/
      Polecam.
      • Gość: moniaaaa artystyczne przedszkole... IP: 94.254.133.* 07.05.10, 15:48
        Ostatnio jest głośno o artystycznym przedszkolu Olka Klepacza z FNS.
        nawet znalazłam stronkę:

www.przedszkole-olka-klepacza.czest.
        Moim zdaniem całkiem fajne przedsięwzięcie.
        • Gość: gość Re: prywatne przedszkola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 07:32
          sprawdżcie na stronie www.gapcie.pl .To nowe przedszkole otwarte w
          tym roku.Pachnie nowością. Juz zapisałem dziecko aby od września
          mieć pewnoiść.Polecam, na stronce www dowiesz się wszystkiego.
        • taniarada Re: artystyczne przedszkole... 20.12.14, 23:11
          Olek Klepacz najlepeszy
    • dolina_issy25 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 12.05.10, 17:10
      bystrzak jest fajny:-)
      • Gość: gość portalu Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 18:10
        Kraina Czarów
        też jest nowa placówką.
        www.krainaczarow.edu.pl
        • Gość: gość Kraina czarów IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 11.06.10, 13:57
          Na swojej stronie internetowej piszą, że realizują program "Moje przedszkole". Szkoda tylko, że taki nie istnieje:) Chyba, że im się "pomyliło" z programem "Nasze przedszkole".
          • Gość: ela Re: Kraina czarów IP: *.net.stream.pl 12.06.10, 07:39

Przed zarzutem niewiedzy należy sie upewnić co do własnej A wogóle
            to link chyba promocyjny właścicieli przedszkoli bo konkretów to
            żadnych się nie doszukałam "Czesław Cyrański
            Małgorzata Kwaoeniewska
            Program
            wychowania przedszkolnego
            MOJE PRZEDSZKOLE"
            • Gość: gość Re: Kraina czarów IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 12.06.10, 12:13
              Ale napisali na stronie, że "program wychowania przedszkolnego "Moje Przedszkole" autorstwa Małgorzaty Kwaśniewskiej i Wiesławy Żaby-Żabińskiej zgodny z nową podstawą programową z dnia 23.12.2008r. Program ten otrzymał wyróżnienie od Kapituły II Edycji Konkursu "Konkurs na najlepszy program wychowania przedszkolnego". Czyli chodziło im o program "Nasze przedszkole", bo to on otrzymał wyróżnienie. Poza tym podali te dwie autorki, a nie dr Czesława Cyrańskiego.
              • Gość: mama2 Re: Kraina czarów IP: *.prenet.pl 14.06.10, 21:09
                owszem podali dwie autorki,bo pewnie chodziło o Nasze przedszkole.Ale w sumie to
                realizuje sie podstawę programową wychowania przedszkolnego na bazie wybranego
                programu,a najważniejsza będzie kadra i sposób pracy z dziećmi.A to przedszkole
                dopiero zacznie działać we wrześniu i zapowiada sie b.dobrze
                • kora79 Re: Kraina czarów 12.11.10, 23:38
                  Centrum edukacji i rozwoju "Mały odkrywca" w Częstochowie. Przyjmujemy dzieci od 3 miesięcy do 5 lat .
                  www.malyodkrywca.za.pl
                  793785904
      • Gość: UP Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.net.stream.pl 27.06.12, 22:28
        .
    • Gość: p Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.06.10, 13:00
      mam być niedlugo przedszkole p. Olka KLepacza mysle ze bedzie super
      • Gość: mama2 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.prenet.pl 15.06.10, 14:51
        Myślę,że trzeba mieć zaufanie do nowych placówek,zrobić
        rozeznanie,porozmawiać,skorzystać z dni adaptacyjnych albo dni otwartych.A
        najlepszym dowodem na dokonanie dobrego wyboru powinno być zadowolone i chętnie
        chodzące do przedszkola dziecko.A poczta pantoflowa też daje rezultaty,reklamę i
        antyreklamę też.
        • syt3 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 17.06.10, 13:53
          Witam, ja wlsnie wczoraj zapisalam swoja coreczke do przedszkola
          Przygoda, ktore miesci sie na zawodziu.Przedszkole jeszcze nie
          funkcjonuje, ale Pani z ktora rozmawialam mowila ze na lipiec juz ma
          pare dzieciaczkow wiec chyba od lipca ruszy. Moja corcia we wrzesniu
          bedzie miala 2 lata i 3 miechy i od wrzesnia zamierzam ja tam poslac
          a uzgodnialam z wlascicielka ze bede dawala tam dziecko 3 x w
          tyg.Pani zrobila na mnie dobre wrazenie, przedszole jest dosyc duze
          ma wlasny plac zabaw a moja corcia w ogole nie chciala stamtad wyjsc
          ( jak zobaczyla te wszystkie zabawki to sie jej w pupie
          poprzewracalo:).Nie wiem jak to bedzie jestem dobrej mysli a jak
          napisala moja poprzedniczka trzeba dac szanse nowym placowkom.
    • Gość: hf Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 13:50
      Nowe przedszkole powstało (w tym roku) przy Traugutta 75 Z (obok
      skrzyżowania ulic Szajnowicza-Iwanowa i Wyzwolenia). Ogromna
      przestrzeń ok.150 metrów. Telefon 506105996. Pełna oferta na stronie
      www.gapcie.pl
      Przyjmują dzieci od 2 do 6 lat.
      • Gość: Do Gapci Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 22:29
        Oto 1 punkt umowy z klientem klubu GAPCIE, które podobno ma być przedszkolem :
        1. Klub "Wesołe Gapcie" zwany dalej Klubem mieści się w Częstochowie przy
        ul.Traugutta 75 Z i sprawuje funkcje opiekuńczą dla dzieci w wieku od 2 do 6 lat
        na podstawie zawartej z rodzicem lub opiekunem umowy.
        Drogie mamy, ta kryptoreklama na forum ma niepokojąco agresywny charakter
        wprowadzający nas wszystkich w błąd. Mnie osobiście się to nie podoba.
        Pozdrawiam
    • Gość: zofiaM Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: 79.139.31.* 17.06.10, 16:49
      Powiedzcie jakie sa czesne
    • Gość: syt3 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.netcominternet.pl 17.06.10, 22:30
      W przedszkolu Przygoda jest to chyba 320 zl za miesiac plus
      wyzywienie.
    • phoebe77 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 18.06.10, 09:30
      Wszyscy powariowali z tym nazywaniem "przedszkolem" różnych klubów i klubików
      dla dzieci. Rozumiem ,że pootwierało się w Częstochowie mnóstwo takich
      "placówek" i każda walczy o klienta , ale w tej walce trzeba być uczciwym i
      pisać prawdę a nie mydlić oczy i nazywać się przedszkolem. Przesada....
      • Gość: gagata Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.rev.inds.pl 18.06.10, 22:02
        W Czerwonym Kapturku jest fajnie, moje dziecko tam chodzi i jestesmy
        bardzo zadowoleni, co prawda w normalnym przedszkolu placi sie kolo 250
        zl a tu stowe wiecej ale w tym jest wiecej zajec bo w zwyklym tylko
        angielski i rytmika. no i podoba mi sie ze dzieci mniej, latwiej nad
        nimi zapanowac i poswiecaja panie wiecej uwagi niz w publicznym bylo.
        strona to chyba czerwonykapturek.info, ja polecam.
        • Gość: xxxxx Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.54.174.97.tvksmp.pl 19.06.10, 17:52
          przedszkole Okla Klepacza ul.Rocha
          • Gość: Mama Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 22:59
            Z tymi zajęciami w Czerwonym Kapturku różnie bywa. Najwięcej jest
            ich na stronie internetowej i w barwnych opowieściach właściciela!
            • Gość: Aga Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:47
              W Czerwonym Kapturku mają grupy 15 osobowe i dwie ciocie opieki. Ponadto jest
              około 10 zajęć dodatkowych i wszystkie są wliczone w czesne. No i pracują całe
              wakacje więc nie będziemy mieć kłopotu szukaniem opieki na wakacje.Ja szczerze
              polecam to przedszkole
              • Gość: Mama Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 00:23
                Aga, czy wiesz co twoje dziecko robi przez pół dnia w przedszkolu!?!
                Bo na pewno nie korzysta z 10 zajęć dodatkowych w Czerwonym
                Kapturku. Nawet w umowie jest wymienionych 8, a i tak nie wszystkie
                się odbywają. Np. kółko teatralne!!!
    • Gość: walery Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 14:13
      Ostatnio widziałem przedszkole przy stadionie Włókniarza
      • Gość: gość Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 22.06.10, 18:56
        Pewnie mówisz o niepublicznym przedszkolu "Przygoda". Tu jest stronka:
        www.przedszkole-przygoda.pl/index.html .
        • Gość: miki Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.alfanet24.pl 22.06.10, 22:39
          Czy wiecie gdzie jest przedszkole, punkt opieki w okolicach Os.Północ 1000
          lecie czynne minimum do godz. 18,00 ?
          • Gość: 1dadu1 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:09
            Nie licząc tych zlikwidowanych najbliższe godne polecenia to
            www.gapcie.pl/. Nie wiem czy jeszcze przyjmują.Moja wnusia
            chodzi od kwietnia przez całe wakacje więc od września miejsce ma
            pewne.
            • Gość: gosc Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.alfanet24.pl 23.06.10, 16:21
              DO godz. 19.00 jest czynny klub przedszkolaka na ulicy Worcella
              • Gość: saba Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.54.171.110.tvksmp.pl 23.06.10, 18:36
                Potwierdzam, Klub Przedszkolaka na Tysiącleciu jest do 19, podaję ich stronkę www.bystrzak.com.pl
          • Gość: mama 10 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 21:49
            Witam,

właśnie dziś byłam z moim synkiem w "Domowym Przedszkolu" przy Herberta 2 m 18,
            tel. 501 454 187. Zostajemy tu. Gorąco polecam.
          • blondyn717 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 05.10.10, 11:44
            w punkcie przedszkolnym TEDDY BEAR są jeszcze wolne miejsca. Częstochowa Grabówka, ul.Biała 26. Wiem iż tam nie jest tak drogo, jest język angielski wliczony w czesne.
            • fabia0 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 24.11.14, 16:35
              Wolne miejsca jak sprawdziłam są dlatego,że warunki są złe ze względu na ciasnotę w pomieszczeniu i na zewnątrz .Dojazd do punktu przedszkolnego jest utrudniony z uwagi na wąską i "ślepą"ulicę.Po dwóch stronach parkujące samochody a ponadto jest dużo punktów działalności gospodarczej , m.innmi punkt nagrobkowy - otoczenie super.... hałas,kurz,ciasnota i jak deszcz pada wielkie kałuże wody,że nie można wejść do przdszkola.W środku ciasnota i prawie wcale nie ma placu zabaw tylko coś na wzór i strasznie zaniedbanego klepiska.Swojego dziecka nie posłałabym do czegoś takiego a w tej samej cenie mam wyższy konfort w innych placówkach.Można sprawdzić na google jaka jest tam ciasnota.
      • Gość: Majka Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.apus-net.pl 18.07.10, 13:09
        Od kilku dni nasz syncio jest w przedszkolu Przygoda. Jesteśmy
        zszokowani. Zrywa się wcześnie rano i już chce wychodzić do
        przedszkola. Prawie codziennie wraca z jakimiś wspaniałymi pracami
        wykonanymi przez siebie i jest niesamowicie dumny.
        A co do wcześniejszych wpisów, to Przygoda jest w wykazie Kuratorium
        Oświaty UM.
    • Gość: Blachownia Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: 212.87.240.* 28.08.10, 21:02
      A w Blachowni też jest na Sosnowej 7.
    • Gość: agaa Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.1.224.92.pppoe-dynamic.ingram.com.pl 05.10.10, 12:00
      Byłam w punkcie przedszkolnym TEDDY BEAR bardzo ładnie tam panie są bardzo miłe. Znajduje się na Grabówce ul.Biała 26, fajnie tam jest i niedrogo. Pozdrawiam
      • Gość: Grażyna Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 16:49
        szukasz dobrego prywatnego przedszkola ?
        zobacz str. int. www.klub-puchatka.pl
        polecam
      • fabia0 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 24.11.14, 13:27
        Punkt przedszkony gdzie jest mało miejsca,ciasno a plac zabaw kilka metrów.Opiekuje się z reguły jedna pani bez doświadczenia.Dziadostwo i wyrywanie pieniędzy na siłe. NIE POLECAM.
      • fabia0 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 25.11.14, 12:06
        Byłam też w tym punkcie Teddy Bear ale mam inne odczucie.Bardzo maleńka działeczka ,budynek stary i zaniedbany .Pracuje tylko jedna pani,dojazd wąski ,ulica ślepa nie można nawrócić.Wokoło dużo hałasu i brudu.Nie polecam.
      • fabia0 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 24.02.15, 12:11
        Też byłam aby zapisać moje dziecko.Można nabawić się klaustrofobii tak ciasno.Pania którą pytałam o szczegóły nie potrafiła konkretnie odpowiedzieć ,odsyłała mnie do właścicielki.Prowadzą tam zwykłą działalność gospodarczą tórej nie musi sprawdzać sanepid,straż... a dzieci sa pozostawione na odpowiedzialność rodziców.
    • Gość: Szczęśliwy Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.apus-net.pl 16.03.11, 20:28
      Przygoda ul.Orlik-Rückemanna 60 tel. 783368735 radzę odwiedzić
      • Gość: mama Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 22:55
        Nibylandia ul Wodzickiego Tysiąclecie Niepubliczne Przedszkole posiada wpis w UM, serdecznie polecam! Koszty podobne jak w innych przedszkolach ale różnica ogromna.
        • Gość: etkagster Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 17:02
          polecam "Tęczowe Przedszkole" na ul. Kilińskiego 88 w Częstochowie
          czesne tylko 350 zł
          przedszkole startuje od 1 września 2011r.

www.teczowerzedszkole.org
          • Gość: Tatuś Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.net.stream.pl 30.09.11, 01:44
            "Tęczowe Przedszkole" - bardzo ładne. Z niedrogich - "Chata Skrzata" na Groszu. Pomyślimy...
            • abcdbca Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 06.10.11, 00:17
              a jacy nauczyciele są w takim nowym przedszkolu? Jakie mają doświadczenie w pracy z dziećmi? Chyba wolałabym posłać dziecko do państwowego przedszkola
              • Gość: Matula Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.31.112.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.09.12, 20:32
                Ja bardzo polecam CZERWONY KAPTUREK. Wraz z mężem nie możemy doszukać się żadnego negatywu względem przedszkola. Ciocie pracujące tam są jednym z największych atutów. Moja córka chodzi tam już 3 rok i jest kompletnie zakochana w swoich ciociach. Przedszkole jest bardzo ładne, sale przestrzenne, obiady smaczne, duzy plac zabaw, dostosowany do dzieci w każdym wieku. Polecam!
                • gosc1989 Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 15.12.12, 18:34
                  Bardzo polecam przedszkole Teddy Bear. Bardzo miła a nawet mogę powiedzieć, że taka domowa atmosfera. Czesne nie jest wysokie. Dzieci mają codziennie zajęcia z j. angielskiego. Odkąd moje dziecko tam zaczęło chodzić, gdy wraca do domu bardzo dużo opowiada, zna wiele wierszyków, śpiewa różne piosenki. W ogóle jest bardziej otwarty. Dyrektorka bardzo sympatyczna, a panie nauczycielki oddają swoje serca dzieciom. Polecam Teddy Bear ul. Biała 26
                  • fabia0 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdz 24.11.14, 09:44
                    To nie jest przedszkole ale punkt przedszkolny a to jest różnica.Bardzo mało miejsca dla dzieci w budynku gospodarczym ,a plac zabaw to parę metrów kwadratowych.Można sprawdzić żeby się przekonać.
                    • myszka61322 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdz 24.11.14, 16:53
                      Zgadzam się z tym,bo punkty przedszkolne to wielka pomyłka a szczególnie ten na ul.Białej 26 to katastrofa.Pani owszem może uśmiechnięta ale patrząca tylko na swój portfel ograniczając wydatki na pomoce i zabawki do minimum.Jedzenie kateringowe w tym punkcie to nieudany pomysł.Chcą się porównywać z innymi prawdziwymi przedszkolami chałupniczą działalnością.Szkoda marnować dzieci posyłając do tej marnej placówki.
    • Gość: kotekleon.pl Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.gre.pl 16.03.12, 15:17
      Zapraszamy do zapoznania się z ofertą nowego Niepublicznego Przedszkola Kotek Leon :)

więcej informacji: www.kotekleon.pl
      • Gość: Sowa Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.jmdi.pl 27.06.12, 09:43
        Zdecydowanie najwyższą jakość znajdą Państwo w nowoczesnym przedszkolu prywatnym sowa.
        Proszę zajrzeć Prywatne przedszkole w Częstochowie.
        • Gość: mama omijać z daleka IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 13:29
          zdecydowanie odradzam posyłać dziecko do przedszkola Nibylandia. Grupy liczą po 25 dzieci(czyli jak w miejskich), a dyrekcja okłamuje rodziców że jest max 15 w grupie, nawet nauczycielom nakazuje kłamać co bardziej roztropniejszych rodziców, że jest dzieci 15 w grupie. Pani dyrektor co krok powtarza chętnym rodzicom którzy zapisują dzieci"że trzeba się pośpieszyć z zapisem bo sa ostatnie miejsca" a prawda jest taka że dzieci zapisują cały rok, i zawsze jest tam miejsce. Tam patrzą tylko na liczbę dzieci, a jakość marna. Mały plac zabaw, zabawek w salach mało, nauczycielek za mało, nic nie kupują nowego, "mydlą" oczy rodzicom na każdym kroku, jedzenie wydzielane bo dyrekcja dostaje obiady ktore zostają z mniejszych porcji które karzą rozkładać dzieciom za pieniądze rodziców którzy nie majązielonego pojęcia na co idzie ich kasa). Stara dyrektorka to niezła cwaniara nastawiona tylko na pieniądze, a nie na dobro dzieci, zresztą ta młoda tez nie lepsza, udająca miłą, a tylko kasa w głowie. Jak ludzie nastawieni są tylko na biznes to niech biora się za inne rzeczy , a nie za przedszkole bo to są dzieci, a na nich nie można oszczędzać. Omijajcie z daleka tą pseudo"nibylandie", nazwa adekwatna do poziomu dyrekcji i całego "przedszkola".
          • Gość: mama2 Re: omijać z daleka IP: *.play-internet.pl 16.08.12, 14:17
            A skad Pani to wszystko wie? Nieładnie tak oczerniać ludzi
            • Gość: ojciec Tadzia Re: omijać z daleka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.09.12, 21:29
              tez odradzam Nibylandię...oszukiwanie rodziców ma w genach cwana włascicielka przedszkola
              Ma pewną zasadę
              "chce szkłem dupę utrzeć "
              Jesli ktoś chce moge tu opisać jej cwaniactwo kosztem dzieci z tego przedszkola
              • Gość: karolina Re: omijać z daleka IP: *.play-internet.pl 11.09.12, 17:18
                Witam,

Moze Pan cos wiecej powiedziec w tym temacie? Ja chetnie posłucham. Moje dziecko chodzi do tego przedszkola a jestem moze nie swiadoma tego co sie dzieje.
                • Gość: matka z kapturka Re: omijać z daleka IP: *.182.188.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.12, 19:35
                  Może w Nibylandii nie jest rewelacyjnie, ale jej właścicielka chyba nie robi takich rzeczy jak szanowny pan właściciel przedszkola Kubuś Puchatek! A mianowicie zaczepia rodziców pod innym prywatnym przedszkolem w pobliżu i namawia na przeniesienie dziecka do jego przedszkola! Myślę, że to o nim samym dobrze nie świadczy a tymbardziej o kondycji jego przedszkoli. Ze też mu nie wstyd wystawać w samochodzie pod innym przedszkolem...
                  • Gość: MAMA Re: omijać z daleka IP: *.42.13.42.alfanet24.pl 22.11.12, 21:23
                    Kondycja przedszkola chyba nienajgorsza. Wystarczy odwiedzic Galerie zdjec i zobaczyc usmiechniete buzie dzieci. 7 oddzialow min. w Warszawie i Wroclawiu tez specjalnie nie swiadczy o slabej kondycji przedszkola. Ja ( i nie tylko ja ) zabralam dziecko z Czerwonego Kapturka do KKP na Sabinowskiej i dopiero teraz widze, jaka ogromna jest roznica. Wczesniej tego nie dostrzegalam, bo nie mialam porownania. I pyszne jedzenie. Catering dla malych dzieci to porazka. Siostra pracuje w UM i wiem, ze KKP uchodzi za przedszkole WZORCOWE i WZOROWE. 11 lat praktyki - nieocenione ...Polecam wszystkim!!!
    • Gość: do Karoliny Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.10.12, 20:41
      Jak zabierałem dziecko z Nibylandii w grupie było bardzo dużo dzieci. Obiecywali mi że będzie max 15 a jak policzyłem było ich 22! I nie spodobało mi się oszukiwanie mnie już na wstępie, bo nie po to zapisuje dziecko do prywatnego aby się gnieździło jeden na drugim! Oprócz tego dyrektorka zrobiła na mnie niedobre wrażenie, nie wydaje mi się człowiekiem z pasją, która chce dobrze dla dzieci, a ona tylko widziała kasę, kasę, kasę. Już w pierwszym dniu podkładała mi umowę do podpisania na kolejne długie miesiące. To o czymś świadczy. Poza tym nie podobało mi się jedzenie, bo w kółko był chleb z margaryną, a dla dzieci jest to szkodliwe bo zawierają groźne substancje, na dodatek nie było tam warzyw, sera czy chociażby wędliny (a jak się już pojawiła to tylko mielonka oczywiście najtańsza)tylko ciągle na śniadanie kanapki z dżemem, na 2 śniadanko ciągle było jabłko(pisane w jadłospisie pięknym słowem --owoc-a wiadomo najtańsze było jabłko), mały plac zabaw, i praktycznie zero zabawek w salach. W Kubusiu Puchatku raz w miesiącu kupują nowe! Dlatego przeniosłem dziecko do innego. Proponuję zaobserwować bardziej co się tam dzieje. Pozdrawiam

• Gość: mama Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.01.13, 23:37
      Polecam "Chatę Skrzata" na Ostatnim Groszu
      www.chataskrzata.czest.pl
    • Gość: Wojtek Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.net.stream.pl 04.02.13, 19:33
      Witam.
      Jeżeli jest Pani zainteresowana nowo otwieranym przedszkolem w Częstochowie to mam przyjemność zaprosić Panią do naszego przedszkola. Będziemy je otwierać z żoną kwiecień-maj. Proszę zapisać sobie mój prywatny mail: woj_m@interia.pl. Jeżeli termin nie będzie dla Pani problemem to proszę o kontakt mailowy.

Pozdrawiamy. Wojtek i Magda
    • Gość: alaaaaaaaaa Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.42.6.13.alfanet24.pl 11.02.13, 20:15
      Bardzo polecam przedszkole Teddy Bear przyjmowane są dzieci od 2 lat. Mój syn odkąd tam chodzi jest bardziej otwarty i dużo mi opowiada a do tego uczy się angielskiego. Czesne jest niskie, polecam
      • Gość: aaa Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.02.13, 22:11
        oczywiście ze jak przedszkole to tylko miejskie!!!!
      • fabia0 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 24.11.14, 10:02
        Przed wyborem trzeba się mocno i poważnie zastanowić.Punkt przedszkolny gdzie jest bardzo mało miejsca w środki oraz placu zabaw.Jedzenie słabe -katering a dojazd to prawdziwy koszmar ,wąska ślepa ulica na której pełno hałaśliwych warsztatów.A obok nagrobki i litery nagrobkowe .
    • agape1234 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 18.12.14, 15:07
      2 mama na Lisińcu to dobre przedszkole i żłobek. Panie zaangażowane, dużo z siebie dają, są serdeczne oddane dzieciakom. Cena jest dobra czesne 290 zl. bo mają dofinansowanie z miasta.
    • kasper01 Re: Nowe prywatne przedszkola w częstochowie gdzi 10.08.18, 22:22
      W sierpniu otwierane jest nowe prywatne przedszkole Bajkowy Swiat na Jesiennej.Poszukaj na faceebok-u
      www.facebook.com/bajkowy.swiat.przedszkole lub www.bajkowyswiat-czest.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka