Dodaj do ulubionych

Fotoradar coraz bliżej

26.05.10, 22:05
Oczywiście że maszynka do zarabiania kasy. Podobnie jak fotoradar Kamienicy
Polskiej który wiecznie stoi w Wanatach w stronę Katowic.
Obserwuj wątek
    • mwilq Fotoradar coraz bliżej 26.05.10, 22:20
      "Na kwietniowej sesji radni zdecydowali, że wydatkują z budżetu miasta 903 930,94 zł brutto" - MILION pln za radar?!?!?!
      To on będzie musiał działac w systemie 4-brygadowym,by na siebie zarobić.Biada nam,częstochowskim kierowcom:((
      • Gość: mirek Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:31
        i tu Was boli że trzeba nareszcie normalnie jeżdzić a nie popisywać
        się ktory samochód więcej wyciągnie
        • Gość: piotr 22 Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.05.10, 23:33
          dokładnie masz racje:) ja też sie ciesze ze bedą się bać Ci co szaleją i
          popisują się :) Mi fotoradar nie będzie przeszkadzać a nawet niech całę miasto w
          nich stoi :) bo ja zawsze przestrzegam przepisów i w d.. mam że ktoś chce
          szybciej jechać. Niech płaca piraci:D hahaha:D
    • Gość: boss Skandal !!! IP: 193.138.241.* 26.05.10, 22:30
      Straż miejska nie powinna mieć takiej władzy, aby za pomocą fotoradarów sobie
      łatać dziury w budżecie. To chore prawo , powinno być zmienione. Tu nie chodzi o
      poprawę bezpieczeństwa, tylko o jak największy zysk. W innych miastach prywatne
      firmy dostają min. 50 zł od jednego mandatu. SKANDAL !!!
      I to jest " prawo " ... czy zwykły biznes ... ???
      • Gość: Tomek Re: Skandal !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 11:58
        To bys sie chlopie zdziwil bo w innych krajach europy prawo do wystawiania
        mandatow maja prywatni kontrakotorzy majacy umowy z radami miasat i nie jest to
        nic dziwnego. poza tym trzeba jezdzic jak czlowiek nie jak debil i wszystko
        bedzie ok. nie bedziesz sie musial martwic o kompetencje sluzb
    • Gość: ... Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.multimo.pl 26.05.10, 22:46
      Niech sie zainteresują burakami którzy parkują na chodnikach tak że przejść się
      nie da.Smieciarzami którzy palą śmieci w piecach i ogólnie burdelem który w tym
      mieście panuje a nie bawią się w policje.Jak niby fotoradar ma poprawić
      bezpieczeństwo?W dzień jak ktoś zapier.... to nawet nie zauważy że ma fotkę i
      będzie jechał dalej tak samo.Szczytem idiotyzmu jest ukrywanie np fotoradaru w
      pojemniku na śmieci.W rękach straży miejskiej jest to tylko i wyłącznie maszynka
      do robienia kasy.Każdy kierowca powinien mieć możliwość karania mandatem
      urzędasów za stan dróg jaki mamy.Gdyby odpowiadali za wszystkie swoje
      zaniedbania całym swoim majątkiem drogi byłyby gładkie jak stół a nie
      przypominały slalom gigant.Maj się konczy a jedno z ważniejszych skrzyżowań
      dalej dziurawe jak ser...
      • Gość: piotr 22 Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.05.10, 23:37
        Przeciwko fotoradarom są Ci którzy np na 40 stke mają 70, albo na 50 maja 80
        km/h ! Jesteście przeciwko radarom bo niestety nie będziecie mogli sobie już
        poszalec:) hahahah:D a niech cale miasto bedzie w fotoradarach:) mi nie
        przeszkadzac bedzie bo i tak jezdze zawsze przepisowo a mam 22 lat :) Dziwne
        prawda ?:) Chcecie się popisywać i ganć - proszę bardzo ale to będzie kosztować
        :) a przecież pieniążki macie zawsze na duperele to i na mandat sie znajda:) o
        co tyle halasu :)? Strażo Miejska - Love YOU!
        • Gość: don Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 23:51
          > Przeciwko fotoradarom są Ci którzy np na 40 stke mają 70, albo na 50 maja 80
          > km/h ! Jesteście przeciwko radarom bo niestety nie będziecie mogli sobie już
          > poszalec:) hahahah:D a niech cale miasto bedzie w fotoradarach:) mi nie
          > przeszkadzac bedzie bo i tak jezdze zawsze przepisowo a mam 22 lat :) Dziwne
          > prawda ?:) Chcecie się popisywać i ganć - proszę bardzo ale to będzie kosztować
          > :) a przecież pieniążki macie zawsze na duperele to i na mandat sie znajda:) o
          > co tyle halasu :)? Strażo Miejska - Love YOU!

A TY PEDAŁKU NIE MASZ NAWET PRAWKA, BO CI NA NIE MATKA JESZCZE NIE DAŁA
          A O SAMOCHODZIE MOŻESZ TYLKO POMARZYĆ !! :)

I DLA NAS TO JEST WŁAŚNIE POWÓD DO ŚMIECHU NIEUDACZNIKU :)
          • Gość: debilu jedeb Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:28
            mam prawo jazdy debilu od 5 lat :) hahahaha
        • Gość: ... Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.multimo.pl 27.05.10, 00:32
          Piotrze czy Ty jesteś głupi czy głupiego udajesz?Fotoradar w rękach tych
          obiboków to tylko i wyłącznie maszynka do robienia kasy.Nigdy nie umieszczają go
          w miejscach niebezpiecznych tylko tam gdzie można natrzepać kasy.Ja dostałem
          mandat za to że miałem 62km na 50 gdzie fotoradar stał 20 metrów za tablicą
          oznaczającą miejscowość a pierwsze zabudowania były 300 metrów dalej a tam gdzie
          była fotka tylko pola.A i mandat zapłaciłem po 4 rozprawach w sądzie;) które
          kosztowały 10 razy tyle co ten mandat oczywiście na koszt podatników
          • Gość: ZDZICH ( gość) Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:19
            Nie kłam.
            Jeśli przegrałeś sprawę ( zapłaciłeś mandat jak napisałeś ) to
            ZOSTAŁEŚ OBCIĄŻONY KOSZTAMI SĄDOWYMI.
            • Gość: ... Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.multimo.pl 27.05.10, 09:15
              Nie przegrałem tylko wygrałem:).A sprawa była właśnie o to że tych kosztów nie
              miałem zamiaru płacić bo niby dlaczego ja nie odmawiałem zapłaty za
              wykroczenie.Służby dały dupy i nie wystawiły mandatu w 30dni tylko po 4
              miesiącach od wykroczenia skierowały sprawę do sądu(nic dziwnego że nie byli w
              stanie tego ogarnąć przy tak niskim progu zadziałania radaru)Dopiero na 4
              rozprawie sąd wyższej instancji uznał że nie można mnie obciążać kosztami
              sądowymi za nieudolność urzędników i moje dochody czym uzasadniał sąd okręgowy
              odmowę zwolnienia z kosztów sądowych nie mają absolutnie nic do rzeczy.Więc
              jeżeli ktoś nie dostanie wcześniej mandatu tylko od razu sprawa do sądu to nie
              dajcie sie obciążać kosztami rozprawy za błedy urzędników niech płaci państwo.A
              Ty Zdzichu jak nie znasz sprawy GŁOSU NIE ZABIERAJ!
              • Gość: ZDZICH ( gość) Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:45
                Chyba jednak mam rację i to TY zapłaciłeś te koszta sądowe bo
                inaczej tak byś się nie denerwował.
                Znając realia - przegrałeś sprawę i zapłaciłeś .
                • Gość: ... Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.multimo.pl 27.05.10, 14:19
                  Możemy się założyć o 1000zł że żadnych kosztów sądowych nie musiałem płacić.Mam
                  uzasadnienie na 2 strony A4 dlaczego nie muszę kosztów sądowych płacić sędzia w
                  sądzie wyższej instancji okazał się rozsądnym człowiekiem.Zrozum że ja nie
                  dostałem żadnego mandatu ja po 4 miesiącach dostałem wezwanie na komende a potem
                  od razu do sądu.Nie chodziło mi o niepłacenie za wykroczenie bo tego nie
                  negowałem i oczywiście miałem zamiar zapłacić.Tylko dlaczego za błędy urzędasa
                  płacić mam ja.Więc jeżeli nie masz pojęcia człowieku o czym piszesz to nie
                  zabieraj zdania.1000zł jak kłamie wpłacam na konto pomocy dla powodzian ale jak
                  mam rację co oczywiście mogę udowodnić przedstawiając decyzję sądu to Ty
                  wpłacasz...dalej jesteś taki pewien podejmujesz wyzwanie?
          • Gość: ahhahaha Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:29
            trzeba sie pilnowac i patrzec na znaki :D no chyba ze jestes slepy i nie widzisz
            znakow 100 metrow przed soba to w takim razie nie powinienes jezdzic. bo masz
            cos ze wzrokiem. kiedy widzimy odpowiednio wczesnie tablice lub znak oznaczajacy
            ze musimy zwolnic to zwalniamy wczesniej a nie za znakiem :) Bardzo dobrze ze
            zaplaciles mandat :)
            • Gość: ... Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.multimo.pl 27.05.10, 17:03
              Gość portalu: ahhahaha napisał(a):

> trzeba sie pilnowac i patrzec na znaki :D no chyba ze jestes slepy i nie widzis
              > z
              > znakow 100 metrow przed soba to w takim razie nie powinienes jezdzic. bo masz
              > cos ze wzrokiem. kiedy widzimy odpowiednio wczesnie tablice lub znak oznaczajac
              > y
              > ze musimy zwolnic to zwalniamy wczesniej a nie za znakiem :) Bardzo dobrze ze
              > zaplaciles mandat :)

Jednak jesteś debilem i nie powinieneś jeździć bo jeszcze kogoś zabijesz...
    • kszyszek Fotoradar coraz bliżej 26.05.10, 23:58
      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7935709,Wielka_dziura_w_miejskiej_kasie.html
      ... a oni chcą wydać prawie milion na niepotrzebny fotoradar. Za te pieniądze
      można by wyremontować po ostrej zimie trochę ulic, żeby się dało normalnie
      jeździć :/
    • kierowfca Fotoradar coraz bliżej 27.05.10, 00:00
      Jaki z Ciebie leszcz, hahaha.
      Zaklejasz liściem tablice rej., za wycieraczki ulotki, żeby zasłoniły naklejkę
      i mogą sobie szukać właściciela...
      • Gość: bartek Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.chello.pl 27.05.10, 00:09
        od razu widac ze coniektorzy nie wiedza ze fotoradary stawia sie w
        krzakach na ograniczeniu 40 czy 50 tam gdzie najlatwiej natrzepać
        kasiurki. Ciekawe ile kosztuje taki fotoradar ze dzierzawa to milion
        zlotych??!! To moze lepiej byloby zatrudnic sto osob do innych prac
        np porzadkowanie i umacnianie wałów na kolejna powodź??
        • Gość: kierowca z miasta Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 00:32
          brawo radni ,brawo .Czerwiec za pasem a dziury w jezdniach nie
          zalatane po zimie.A wy zabawke na "frajerow" kupujecie ! Ten co
          pedzi 70 km na godzine na ograniczeniu do 50 km zaplaci
          frycowe.Apeluje do kierowcow NIE przyjmowac ewentualnych
          mandatow.Zawalmy sady naszymi mandatami.Sparalizujmy sady ile
          mozna.A w najblizszych wyborach kto byl radnym niech nie dostanie od
          nas ani jednego glosu !
          • Gość: miko Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.ludowa.netcominternet.pl 27.05.10, 07:33
            Panie i Panowie Radni,
            Pieniędzy brakuje w mieście a wy wydajecie 1 milion na zbędną rzecz.
            Nie dosyć, że kasa odpłynie z budżetu miejskiego do innego miasta
            (bo pewnie firma obsługująca będzie z innego miasta), to jeszcze
            zyski z mandatów pojadą też w ślad za tą firmą. Prezydent lub
            burmistrz, gdzie zarejestrowana jest ta firma, już może zacierać
            ręcę planując nowe inwestycje z opodatkowania tej firmy. A wy
            tymczasem będziecie patrzeć jak nasi współmieszkańcy mają mniej
            pieniędzy na wydatki, które niejednokrotnie kreują wewnętrzny popyt
            lokalny np usługi, rozrywka. Wiadomo przecież, że jak ktoś zapłaci
            200 zł mandatu, to być może nie pójdzie do fryzjera albo nie weźmie
            dzieciaka na lody itd (mniejszy przychód naszych lokalnych firm).
            Oczywiście to tylko przykład, ale jeśli dodamy efekt skali (kilka
            takich świetnych pomysłów), to możemy mieć zwiększające się problemy
            w mieście. Ale co tam, zaślepieni chęcią zysku krótkoterminowego,
            nie pamiętacie również o tym, że zadowolenie z zarządzania miastem
            ciągle maleje. Będzie biadolenie o niskiej frekwencji, którą aby
            zwiększyć, zamówicie billboardy i plakaty też np z firmy
            warszawskiej (kolejny przykład).
            Pozdrawiam wszystkich kierowców, udręczonych przez fotoradary z
            Wanat i Mykanowa - tyowe maszynki do robienia kasy.

Jeśli chce ktoś podyskutować na temat zwiększenia bezpieczeństwa na
            drogach (zmniejszenie wypadków) poprzez stawianie fotoradarów, niech
            sięgnie do materiałów opisujących przykład Wielkiej Brytani. Pomysł
            się kompletnie nie sprawdził, a Brytyjczycy testowali go 20 lat temu.
            • Gość: WKURZONY Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 07:55
              Radni to już chyba całkowicie zgłupieli.Zamiast rozwiązaś straz miejską a
              zaoszczędzone pieniądze przekazać powodzianom to wydają lekką ręką milion
              złotych.Jak komediant chce mieć taką zabawkę to niech sobie kupi za swoje
              pieniądze!!!!
              • Gość: qwwe Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:33
                A Powiedzcie DLACZEGO BY WLASNIE NIE NATRZEPAC KASIURKI NA TYCH KTORZY JEZDZA
                JAK POJEBY !???? BARDZO DOBRZE:D NIECH PLACA SK...NY !!!

mnie nie obchodzi czy fotoradar bedzie tworzyl bezpieczenstwo czy nie..mi chodzi
                o to zeby palant jeden z drugim musieli placic placic placic placic:D:D:D:D tak
                = jestesm zlosliwy ! hahahha
            • Gość: mati do: miko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 14:21
              > Jeśli chce ktoś podyskutować na temat zwiększenia bezpieczeństwa
              na
              > drogach (zmniejszenie wypadków) poprzez stawianie fotoradarów,
              niech
              > sięgnie do materiałów opisujących przykład Wielkiej Brytani.
              Pomysł
              > się kompletnie nie sprawdził, a Brytyjczycy testowali go 20 lat
              temu.

W UK jest z 5 razy wiecej fotoradarów, tylko urządzenia do
              ostrzegania przed nimi (tzw antyradary) są legalne.
              Mandaty też sa sporo wyzsze (nawet jak na ich zarobki) i
              punkty "kasują" po trzech latach. Prawko można bardzo łatwo stracic
              bo punktów tylko 12. jeśli masz jakieś punkty to od razu "OC" w góre.
              Z policjantem sie "nie dogadasz".

U nas jest lepiej tylko tego nie widzimy :P
              • Gość: qqqe Re: do: miko IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:34
                12 A Powiedzcie DLACZEGO BY WLASNIE NIE NATRZEPAC KASIURKI NA TYCH KTORZY JEZDZA

mnie nie obchodzi czy fotoradar bedzie tworzyl bezpieczenstwo czy nie..mi chodzi
                = jestesm zlosliwy !
            • Gość: qwer Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:33

= jestesm zlosliwy ! 1
          • Gość: weqeq Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:33

= jestesm zlosliwy !
        • Gość: Zlosliwy Piotr! Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:32

= jestesm zlosliwy !
    • Gość: ZDZICH ( gość) Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:31
      Można tą maszynkę zdecydowanie ukrócić.
      Ponieważ całą obsługą i obróbką zdjęć zajmuje się prywatna firma -
      więc nie należy płacić mandatów tylko pozywać Straż Miejską za
      udostępnianie danych osobowych nieuprwnionym podmiotom.
      Wtedy szybciutko Magistrat pozbędzie się fotoradaru i Straży
      Miejskiej. Jeśli p.o. prezdenta i radni chcą się czegoś więcej
      dowiedzieć niech zasięgną języka w Czeladzi i Zawierciu. Oni tego
      doświadczyli i już od 5 lat nie mają fotoradarów.
      • Gość: diwo Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:44
        Do naiwnych, którzy sądzą, że kierowcy będą wolniej jeździć:

Rezultatem wprowadzenia fotoradaru będzie tylko i wyłącznie
        zwiększona intensywność działania CB radio w Czewie. Ci, którzy
        jeżdżą szybko będą wiedzieć po 2 minutach jazdy, gdzie fotoradar
        stoi. Płacić będą zamyślone gapy przekraczajace prędkośc o 5 km/h,
        gówniarze rocznik powyżej 1990 w beemkach rocznik poniżej 1987 i
        niezorientowani kierowcy z innych miejscowości...

Tu nie chodzi o nauczenie kogokolwiek czegokolwiek. Chodzi wyłącznie
        o kasę bo ta "inwestycja" z pewnością się zwróci...
        • Gość: 313231 Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:41
          JAK POJEBY !?? BARDZO DOBRZE:D NIECH PLACA SK...NY !!!

= jestesm zlosliwy ! Boja sie tylko Ci ktorzy sa slepi albo glupi i nie potrafia
          jezdzic z 50 km/h na liczniku. Tak ciezko wam jezdzic te 50?!?!?! jedz 50 = nie
          zaplacisz :) Proste:D banda baranów... ...
      • Gość: Fotograf SM Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 11:43
        Najpierw do Zdzicha.Mylisz się.Prywatna firma nie bedzie miała
        dostępu do danych osobowych, a jedynie będzie robiła zdjęcia,i
        udostępniała je Straży,która będzie nakładać mandaty.(wyjątek
        stanowią święte krowy-czyli posłowie,radni,Vipy ze
        znajomościami,policjanci,i oczywiście kolesie strażników.)
        A co do poprawy bezpieczeństwa-to totalna bzdura.
        Fotoradary to tylko i wyłącznie maszynka do robienia pieniędzy.
        Czysta kasa.Jak sami już przyznają jest już narzucony firmie limit
        zysków.A prezydenci,burmistrzowie,wójtowie tych miejscowości które
        posiadają fotoradary naciskają na jak największy zarobek.
        Ten temat akurat znam z autopsji.I prawda jaka jest każdy
        widzi.Czasem absurdalna,ale to nie tylko nasza polska specjalność.
        Wszystkie kraje zarabiają na mandatach.W tym wypadku,jedyną dobrą
        rzeczą jest to , że kasa trafi do miasta.Bo mandaty wypisywane przez
        policjantów lądują do skarbu państwa.Co nie znaczy że to
        popieram.Wręcz przeciwnie.Miasto troszkę nas wydoi.I musimy się z tym
        pogodzić.Niestety,nawet jak się nie przyjmie mandatu-to w 90%
        jesteśmy na przegranej pozycji.Wiem jak to sądy traktują.Jednym
        słowem,pozostaje nam tylko jechać,płacić i płakać ;-(
        • Gość: ZDZICH ( gość) Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:41
          Firma, która wygra przetarg, musi mieć ludzi do obsługi technicznej,
          zorganizować i prowadzić biuro oraz zatrudnić ludzi do opracowywania
          na potrzeby straży miejskiej dokumentów związanych ze stwierdzonymi
          wykroczeniami przekraczania prędkości. Ma też prowadzić statystyki
          obrazujące nasilenie ruchu oraz liczbę wykroczeń w miejscach
          prowadzenia kontroli.
          JAK MYŚLISZ CO TUTAJ JEST NAPISANE !!!!
          Przecież ja tego nie wymyśliłem tylko znam z autopsji. Zapytaj w
          Czeladzi i Zawierciu ile ich kosztował fotoradar.
        • Gość: Najlpeszy JESTEM! Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:36

= jestesm zlosliwy ! Boja sie tylko Ci ktorzy sa slepi albo glupi i nie potrafia
          zaplacisz :) Proste:D banda baranów...
        • easy_xpert Re: Fotoradar coraz bliżej 29.05.10, 12:25
          Gość portalu: Fotograf SM napisał(a):

> Najpierw do Zdzicha.Mylisz się.Prywatna firma nie bedzie miała
          > dostępu do danych osobowych,

Polecam wnikliwa analize specyfikacji do zamówienia i treści umowy.

a jedynie będzie robiła zdjęcia,i
          > udostępniała je Straży,która będzie nakładać mandaty.

Tutaj polecam zapoznaie sie z art. 129b prawa o ruchu drogowym.
          Urzadzeń do samoczynnej rejestracji zdjęc wolno używać straznikom
          miejskim, a nie pracownikom podmiotów zewnetrznych. Cała procedura
          dostraczania zdjęć może byc potraktowana jako złożenie doniesienia o
          popełnieniu wykroczenia, a za to nie powinno być chyba płacone.
          Chociaż kiedys funkcjonowało pojecie szmalcownika - czyli płatnego
          donosiciela. Może wraca stare w nowej postaci?

(wyjątek
          > stanowią święte krowy-czyli posłowie,radni,Vipy ze
          > znajomościami,policjanci,i oczywiście kolesie strażników.)

No i tutaj mamy sedno sprawy. Straż miejska i policja zobowiazane są
          prawem do przestrzegania konstytucyjnej równosci wobec prawa
          wszystkich obywateli - w tym vipów. Nie moga "zacierać" sladów w
          postepowaniach mandatowych bo to jest przestepstwo. Maja procedury
          kontrolne i odpowiedzialność służbową. A firma zewnętrzna - mozna
          jej skoczyć. Żadnego organu kontrolnego. Moga "gubic" zdjęcia,
          może "wysypać" sie sytem informatyczny itd. Co najwyżej odpowiedza z
          powództwa cywilnego pod warunkiem że ktos ich pozwie.
      • Gość: Przeczytaj TO ! Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:34

= jestesm zlosliwy ! hahahahah
    • Gość: autor Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.net.stream.pl 27.05.10, 10:08
      To jest jakaś paranoja: MILION za dzierżawę fotoradaru do 2011 r ??? Za
      tą kasę mieliby fotoradar na stałe, a może nawet kilka fotoradarów. A zdjęcie z
      tego urządzenia to nawet jakiś średnio inteligentny Strażnik Miejski po
      przeszkoleniu będzie chyba potrafił. Z tymi dzierżawami fotoradarów i jest
      MEGA PRZEKRĘT
      • gad_z_rakowa Re: Fotoradar coraz bliżej 27.05.10, 12:37
        nie podoba mi się fakt, że strażaki miejskie trzepią kasę pod pseudopretekstem
        dbania o bezpieczeństwo w rd. to jest najwyższy stopień wyciągania kasy od
        ludności, naganny z kazdego punktu widzenia. straż miejska nie jest przeszkolona
        do nadzoru nad ruchem drogowym! (wg mnie to w ogóle nadają się do niewielu ról)
        a budżet powinien być zasilany z podatków, przeznaczany na remonty dróg oraz
        dbanie o otoczenie dróg, bo to nie tylko jezdnia ale i ekrany, oznakowanie a
        nawet reklamy, które rozpraszają kierowców (ostatnio te okropne ekrany LCD przy
        drogach oślepiające kierujących). takie janosikowe zasady niestety są coraz
        popularniejsze.
        • Gość: MARIANEK Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:01
          W dobie kryzysu,zubożenia społeczeństwa i strat w Częstochowie wywołanych
          powodzią radni powinni zakupić strażnikom:miotły,łopaty,szpadle,grabie.Może
          sprzątając miasto zasłużą sobie na wypłaty.
          • Gość: Miro Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:15
            MARIANEK masz rację !!! Łopatę szczególnie powinnni dostać komendanci
            od siedmiu boleści i inne "kierownictwo". To wyjątkowe darmozjady :-).
        • Gość: rr2 Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:34

= jestesm zlosliwy ! 222
    • Gość: piotrrr Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:32

= jestesm zlosliwy!
    • Gość: Najlpeszy JESTEM!! Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:37

zaplacisz :) Proste:D banda baranów... ...
      • gad_z_rakowa Re: Fotoradar coraz bliżej 27.05.10, 14:39
        napisz te brednie z 10 razy, to może sam w to uwierzysz ;p
        • Gość: do wiesniaka z rak Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:41

zaplacisz :) Proste:D banda baranów...
        • Gość: hahaha Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.10, 14:42
          sam jestes jedna wielka brednia:) nie zaslugujesz na zycie na tym swiecie:D
          dobranoc:D zycze ci wypadku!
          • gad_z_rakowa Re: Fotoradar coraz bliżej 27.05.10, 19:12
            jak juz bede mial ten wypadek, to moze akurat wjade w ciebie cymbale ;)
            • Gość: rwq Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 19:58
              ale wypadek dla ciebie smiertelny :)
    • jaaca40 Fotoradar?a może tak zająć innymi sprawami? 27.05.10, 19:05
      Nie rozumiem po co Straży Miejskiej "fotoradar"!! od tego jest
      DROGÓWKA....Straż Miejska powinna się zajmować sprawami porządku na
      mieście...Zdewastowane trawniki,zdewastowane chodniki,dewastacja mienia
      publicznego(przystanki,kosze na śmieci)...brudzące pieski na trawnikach.To
      powinno obchodzić Straż Miejską,bo do tego zostali powołani.Tym czasem,gdy
      prosisz(piszesz,zgłaszasz)że w mieście źle parkują,dewastują trawniki...nie ma
      odzewu.Ja osobiście pisałem i prosiłem Straż Miejską o interwencję w okolicy
      "consoni"...niestety bez skutku,ciągle jest wolna amerykanka kierowców pomimo
      iż codziennie tędy przejeżdżają patrole SM..Proszę Straż Miejską o zajęcie się
      sprawami porządku na mieście...a nie "fotoradar"!!!!!
      • Gość: bartek Re: Fotoradar?a może tak zająć innymi sprawami? IP: *.chello.pl 27.05.10, 20:53
        zdecydowana wiekszosc wypowiadajacych sie za fotoradarem raczej nie
        jezdzi samochodem - 50 km/h to u mnie na trzecim biegu silnik sie
        krztusi, 70 jest przyzwoita, a miejscami 90 w miescie tez da sie
        jechac bezpiecznie!!!! I wcale nie chodzi mi o rajdowanie po 150
        km/h ludzie nie popadajmy w paranoje tam gdzie jest ograniczenie do
        70-90 to nie postawia fotopstryczka!!! on bedzie stal tam gdzies w
        krzakach zaraz za znakiem ograniczajacym jazde do 40. Jezeli ma cos
        poprawic bezpieczenistwo to popatrzcie jak wygladaja skrzyzowania na
        zachodzie - kazde rondo/krzyzowka jest na lekkim podniesieniu i
        koniecznie sie zwalnia!!
        • johny5678 Re: Fotoradar?a może tak zająć innymi sprawami? 27.05.10, 23:16
          To jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Straż Miejska wkracza w kompetencje policji. Pieniądze wydane na fotoradar i później na jego obsługę wystarczyłyby na remont kilku ulic i skrzyżowań.
          Oj, zbiera sobie Kurpios przed wyborami, zbiera...
    • edhar Fotoradar coraz bliżej 28.05.10, 00:22
      ja jeżdzę poldusiem caro z 95 roku, ale tez naginam czasem przepisy w mieście.
      I próbowałem jeździc przepisowo, ale nie da sie jak babcie kocham. jade 50 juz
      miny, fochy, trąbienie, długie, a jak tylko zjade na lewy pas i jade juz te 80
      to mnie z kwaśnymi minami wyprzedzają ino furczy. rozwiązaniem jest CB radio.
      miśki lubią stac na szajnowicza na górce. jak tylko sie pojawią to ani jednego
      klienta nie złapią z cb radiem, wiem bo obserwuje to. masz cb, zwalniasz gdzie
      trzeba i nie ma kłopotów. co nie zwalnia z myslenia na drodze. mam 19 lat i
      wielkie doświadczenie jak na ten wiek ;) pozdrawiam, szczerokości, przyczepnosci.
    • Gość: ffu Re: Fotoradar coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:45
      najciekawsze bedzie jak roztrzygna przetarg i zobaczymy kto za tym
      stoi
    • easy_xpert Fotoradar coraz bliżej 29.05.10, 11:52
      Gratuluję Częstochowie "biznesowego" podejscia do tematu no i
      oczywiście Rady, która zatwierdziła budżet zdania na prawie 904
      tys. !!! Wypozyczenie radaru w ryczalcie na rok to koszt ok. 150
      tys. Zatrudnienie dwóch etatowych biurowych pracowników Straży to
      koszt ok. 70 tys rocznie. System informatyczny z
      najnowoczesniejszymi i wydajnymi urzadzeniami to ok 30 tys.
      Szkolenie i wdrożenie to ok. 10 tys. Razem 260 tys. Niezła "górka"
      dla firmy zewnetrznej (a może nie do końca zewnętrznej?). Tak na
      marginesie - zakup najnowoczesniejszych urzadzeń fotoradarowych
      (nawet razem z samochodem) to koszt rzędu 200-250 tys. Jakby nie
      liczyć - przeszacowanie rzędu 200% to nie jest zwykła pomyłka. Poza
      poważnym nagiecim prawa o ruchu drogowym mamy niezły pasztet z
      dysyplina finansów publicznych. Ciekawe - prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka