Dodaj do ulubionych

wózek x-lander xq czy xa?

31.05.10, 17:25
Witam,czy któras z mam moze mi doradzic,który z tych wózków jest
lepszy.bardzo proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • stud.ent Re: wózek x-lander xq czy xa? 31.05.10, 19:59
      Witam

Powiem tak, akurat troszkę jestem w temacie. Na pewno jest jedna znacząca
      różnica, oprócz wagi w której różnica chyba jest 1kg albo 2kg na korzyść XQ. W
      XA spacerówka może być tylko i wyłącznie przodem do kierunku jazdy, natomiast w
      XQ jest już możliwość zamontowania spacerówki zarówno przodem jak i tyłem do
      kierunku jazdy - wiem że dużo osób na zwraca uwagę. I co więcej XQ może troszkę
      nowocześniejszy wygląd, aczkolwiek ja już wiem i wybrałbym XA. I taki będzie
      wybór. Pozdrawiam
      • Gość: curry-curry Re: wózek x-lander xq czy xa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 20:22
        ale czemu XA?co Cie przekonuje do tego modelu?zastanawia mnie tez
        kwestia kół w obu wózkach.w jednym sa pompowane gumowe a w drugim
        piankowe...ktore sa lepsze?bo troszku zwariowałam juz z tymi dwoma
        modelami.fakt jest jeden...chce jezdzic nim i po markecie,i po
        miescie i po lesie i nie wiem co wybrac...no i jeszcze jedno...musze
        go sama wnosic na 3 pietro...
        • Gość: BOBO Wozek??? tylko bexa IP: *.net.stream.pl 31.05.10, 20:54
          allegro.pl/item1016523856_bexa_b3_wozki_3w1_fotelik_samoch_kola_pompowan.html

kupilam i pojechal daleko poza granice kraju. Dziecko i rodzice sa
          zadowleni.

robi furore i czesto zatrzymuja i pytaja skad...gdzie kupic.

polecam z cala odpowiedzialnoscia
          • Gość: Marta Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.chello.pl 31.05.10, 21:30
            Nie prosiliśmy o poradę sprzedawców wózków, bo ich zadaniem jest
            tylko sprzedać, ale wszystkich użytkowników, bo oni wiedzą jak wózek
            sprawuje się w praktyce, na co zwrócić uwagę
            • Gość: Kasiaaa Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 22:07
              A ja polecam wózek x-lander model x-run.Zakupiłam właśnie spacerówkę,jest
              rewelacyjna :) Wózek lekki,świetnie się prowadzi,duże
              koła,amortyzacja.Nowoczesny kształt,dodatkowo w zestawie śpiworek na chłodne dni
              wyścielany polarem i pompka do kół ;) Mam porównanie z wózkiem
              tako-jumper...Niebo a ziemia.
              • Gość: curry-curry Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:34
                no właśnie...my z mężem w szale miłości do dziecka zaszalelismy i
                kupiliśmy quinny buzz 3 i okazal sie totalna porażką.strasznie drogi
                sprzęt a mocno nas zawiódł...skrzypi,kółka sie zacinaja,średnio
                radzą na spacerkach...ogólnie mocna średniawka...tylko fotelik do
                samochodu maxi cosi absolutnie genialny.własnie sprzedalismy caly
                zestaw i musimy,,na już,,kupic cos nowego.dobre opinie slyszalam
                wlasnie o x-landerze a i wygląd bardzo mi odpowiada,ale mam problem
                z tymi dwoma modelami xQ i xA...kurcze...może ktoś jeszcze
                napisze,bo jutro muszę coś zamówić....
                • stud.ent Re: Wozek??? tylko nie bexa 31.05.10, 22:49
                  Jeśli chodzi o XA to przede wszystkim jego wykonanie. Fakt spacerówka tylko
                  przodem do kierunku jazdy to mi nie przeszkadza (jak nie którym osobą).
                  Natomiast co do kół to chyba ale podkreślam nie jestem pewien XQ też może być z
                  kołami pompowanymi. Natomiast jeśli chodzi o wnoszenie na 3 piętro to fakt że XQ
                  z piankowymi kółkami byłby lepszym i lżejszym rozwiązaniem. Aczkolwiek ja jest
                  za pompowanymi takie jak ww XA z racji tak piszesz ze wszędzie nimi pojedziesz.
                  A co do X Runa to trzeba być zapalonym sportowcem najlepiej biegaczem i nie
                  podoba mi się po złożeniu
                • abc1313 Re: Wozek??? tylko nie bexa 31.05.10, 23:01
                  Ja mam XA- tylko spacerówkę.Zdecydowałam się na tą firmę, bo dziecko w mojej
                  rodzinie jeździło kilka lat temu w wózku Deltim (a to ta sama firma) i wózek w
                  ogóle się nie psuł, był bardzo wygodny i w wersji głębokiej posłużył też mojemu
                  dziecku.
                  W sumie jestem zadowolona i gdybym miała jeszcze raz wybierać kupiłabym ten sam
                  wózek. Dziecku siedzi się w nim wygodnie, budka rozkładana (jak odsunie się
                  zamek to tak bardzo że przy niedużym deszczu nie zakładam folii
                  przeciwdeszczowej tylko rozkładam budkę + nad nóżkami rozkładam parasolkę
                  przymocowaną do wózka i śmigam na spacer). Bardzo lekko się prowadzi jedną ręką
                  i super manewruje w sklepie.Dzięki dużym gumowym kołom nie trzęsie dziecka w
                  wózku (sprawdzone nie tylko w mieście ale i w lesie). Jak na jakość jest
                  przyzwoita cena.
                  Ale jak każdy wózek ma też swoje wady- jest ciężki (ale są też cięższe
                  spacerówki znanych firm dużo droższych więc tak chyba po prostu jest jak chce
                  się mieć dobry wózek). Siedzenia nie można przekładać- czasem może by się
                  przydało ale nigdy nie tak bardzo żebym żałowała kupna wózka. Jak duży wiatr- to
                  po prostu ciągnęłam wózek tyłem (prowadzi się go tak lekko że kierowałam nim
                  jedną ręką).
                  Czego żałuję- to kupna dodatkowych akcesoriów typu folia przeciwdeszczowa (jest
                  srebrna z małym okienkiem- moje dziecko nie chciało jej, bo mało widziało) i
                  parasolki (droga- a zwykłe za 25 złoty tak samo pasują).
                  Różnica w kołach- gumowe mogą się przebić co raz nam się zdarzyło. Ale dało się
                  załatać :)
                  • Gość: Kasiaaa Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 23:22
                    Do x-runa nie trzeba być sportowcem a juz tym bardziej zapalonym biegaczem ;)
                    Owszem model przechodził testy w Portugalii i świetnie nadaję się na wyboistą
                    drogę-nie trzęsie i ma świetną amortyzację.Ja osobiście biegam i
                    polecam.Natomiast znajomi nie biegają i również polecają na spokojne spacery :)
      • Gość: ewa Re: wózek x-lander xq czy xa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 14:03
        A od kiedy w xq mozna montowac spacerowke przodem i tylem do kierunku jazdy? Ja mam ten model i nie ma on takiej funkcji wiec to nieprawda co piszesz.
    • afork Re: wózek x-lander xq czy xa? 02.06.10, 20:48
      wiesz, musisz się przede wszystkim zastanowić co dla Ciebie jest
      najważniejsze-waga, pompowane koła, obracane siedzisko itp.
      Ja kupiłam najnowszy model x-landera xGo i jeśli szukasz wózka lekkiego (idealny
      do wnoszenia na 3 piętro), to polecam przyjrzeć się i temu xlanderowi. To jest
      przede wszystkim spacerówka-"parasolka",jest więc dość lekka - 11 kg. Ma
      szerokie siedzisko,fajną bawełnianą wkładkę,świetnie się prowadzi - jest bardzo
      zwrotna. W samochodzie zajmuję niewiele miejsca. Ma możliwość wpięcia gondoli (w
      tej chwili korzystam z tej opcji). Wózek jest świetny, jeżdżę z nim nawet na
      rolkach. Ale to typowy wózek miejski, na wypad w piaszczysty teren raczej bym go
      nie polecała. Z kolei moja znajoma bardzo sobie chwali xA, ale tam waga jest
      większa. No cóż...wybór należy do Ciebie ;)
      • Gość: BOBO tylko Bexa-b3 lub -b4 IP: *.net.stream.pl 25.09.10, 14:34

allegro.pl/bexa-b3-wozki-3w1-fotelik-samoch-kola-pompowan-i1247055313.
        kupilam i pojechal daleko poza granice kraju. Dziecko i rodzice sa
        zadowleni.

robi furore i czesto zatrzymuja i pytaja skad...gdzie kupic.

polecam z cala odpowiedzialnoscia

malo tego.........wszelkie reklamacje zalatwiaja od reki.
        • justynek2009 Re: x lander 26.09.10, 10:01
          Wózka XA nie wniesiesz na 3 piętro chyba że jesteś Pudzianem,ja swój zostawiam w piwnicy albo w bagażniku auta.A który model jest lepszy..hmmm xa ma rozkładane na płasko oparcie a xq to kubełek który mnie nie przekonuje,najlepiej kup 2 :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka