curry-curry 31.05.10, 17:25 Witam,czy któras z mam moze mi doradzic,który z tych wózków jest lepszy.bardzo proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stud.ent Re: wózek x-lander xq czy xa? 31.05.10, 19:59 Witam Powiem tak, akurat troszkę jestem w temacie. Na pewno jest jedna znacząca różnica, oprócz wagi w której różnica chyba jest 1kg albo 2kg na korzyść XQ. W XA spacerówka może być tylko i wyłącznie przodem do kierunku jazdy, natomiast w XQ jest już możliwość zamontowania spacerówki zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy - wiem że dużo osób na zwraca uwagę. I co więcej XQ może troszkę nowocześniejszy wygląd, aczkolwiek ja już wiem i wybrałbym XA. I taki będzie wybór. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curry-curry Re: wózek x-lander xq czy xa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 20:22 ale czemu XA?co Cie przekonuje do tego modelu?zastanawia mnie tez kwestia kół w obu wózkach.w jednym sa pompowane gumowe a w drugim piankowe...ktore sa lepsze?bo troszku zwariowałam juz z tymi dwoma modelami.fakt jest jeden...chce jezdzic nim i po markecie,i po miescie i po lesie i nie wiem co wybrac...no i jeszcze jedno...musze go sama wnosic na 3 pietro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBO Wozek??? tylko bexa IP: *.net.stream.pl 31.05.10, 20:54 allegro.pl/item1016523856_bexa_b3_wozki_3w1_fotelik_samoch_kola_pompowan.html kupilam i pojechal daleko poza granice kraju. Dziecko i rodzice sa zadowleni. robi furore i czesto zatrzymuja i pytaja skad...gdzie kupic. polecam z cala odpowiedzialnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.chello.pl 31.05.10, 21:30 Nie prosiliśmy o poradę sprzedawców wózków, bo ich zadaniem jest tylko sprzedać, ale wszystkich użytkowników, bo oni wiedzą jak wózek sprawuje się w praktyce, na co zwrócić uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiaaa Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 22:07 A ja polecam wózek x-lander model x-run.Zakupiłam właśnie spacerówkę,jest rewelacyjna :) Wózek lekki,świetnie się prowadzi,duże koła,amortyzacja.Nowoczesny kształt,dodatkowo w zestawie śpiworek na chłodne dni wyścielany polarem i pompka do kół ;) Mam porównanie z wózkiem tako-jumper...Niebo a ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curry-curry Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:34 no właśnie...my z mężem w szale miłości do dziecka zaszalelismy i kupiliśmy quinny buzz 3 i okazal sie totalna porażką.strasznie drogi sprzęt a mocno nas zawiódł...skrzypi,kółka sie zacinaja,średnio radzą na spacerkach...ogólnie mocna średniawka...tylko fotelik do samochodu maxi cosi absolutnie genialny.własnie sprzedalismy caly zestaw i musimy,,na już,,kupic cos nowego.dobre opinie slyszalam wlasnie o x-landerze a i wygląd bardzo mi odpowiada,ale mam problem z tymi dwoma modelami xQ i xA...kurcze...może ktoś jeszcze napisze,bo jutro muszę coś zamówić.... Odpowiedz Link Zgłoś
stud.ent Re: Wozek??? tylko nie bexa 31.05.10, 22:49 Jeśli chodzi o XA to przede wszystkim jego wykonanie. Fakt spacerówka tylko przodem do kierunku jazdy to mi nie przeszkadza (jak nie którym osobą). Natomiast co do kół to chyba ale podkreślam nie jestem pewien XQ też może być z kołami pompowanymi. Natomiast jeśli chodzi o wnoszenie na 3 piętro to fakt że XQ z piankowymi kółkami byłby lepszym i lżejszym rozwiązaniem. Aczkolwiek ja jest za pompowanymi takie jak ww XA z racji tak piszesz ze wszędzie nimi pojedziesz. A co do X Runa to trzeba być zapalonym sportowcem najlepiej biegaczem i nie podoba mi się po złożeniu Odpowiedz Link Zgłoś
abc1313 Re: Wozek??? tylko nie bexa 31.05.10, 23:01 Ja mam XA- tylko spacerówkę.Zdecydowałam się na tą firmę, bo dziecko w mojej rodzinie jeździło kilka lat temu w wózku Deltim (a to ta sama firma) i wózek w ogóle się nie psuł, był bardzo wygodny i w wersji głębokiej posłużył też mojemu dziecku. W sumie jestem zadowolona i gdybym miała jeszcze raz wybierać kupiłabym ten sam wózek. Dziecku siedzi się w nim wygodnie, budka rozkładana (jak odsunie się zamek to tak bardzo że przy niedużym deszczu nie zakładam folii przeciwdeszczowej tylko rozkładam budkę + nad nóżkami rozkładam parasolkę przymocowaną do wózka i śmigam na spacer). Bardzo lekko się prowadzi jedną ręką i super manewruje w sklepie.Dzięki dużym gumowym kołom nie trzęsie dziecka w wózku (sprawdzone nie tylko w mieście ale i w lesie). Jak na jakość jest przyzwoita cena. Ale jak każdy wózek ma też swoje wady- jest ciężki (ale są też cięższe spacerówki znanych firm dużo droższych więc tak chyba po prostu jest jak chce się mieć dobry wózek). Siedzenia nie można przekładać- czasem może by się przydało ale nigdy nie tak bardzo żebym żałowała kupna wózka. Jak duży wiatr- to po prostu ciągnęłam wózek tyłem (prowadzi się go tak lekko że kierowałam nim jedną ręką). Czego żałuję- to kupna dodatkowych akcesoriów typu folia przeciwdeszczowa (jest srebrna z małym okienkiem- moje dziecko nie chciało jej, bo mało widziało) i parasolki (droga- a zwykłe za 25 złoty tak samo pasują). Różnica w kołach- gumowe mogą się przebić co raz nam się zdarzyło. Ale dało się załatać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiaaa Re: Wozek??? tylko nie bexa IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 23:22 Do x-runa nie trzeba być sportowcem a juz tym bardziej zapalonym biegaczem ;) Owszem model przechodził testy w Portugalii i świetnie nadaję się na wyboistą drogę-nie trzęsie i ma świetną amortyzację.Ja osobiście biegam i polecam.Natomiast znajomi nie biegają i również polecają na spokojne spacery :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: wózek x-lander xq czy xa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 14:03 A od kiedy w xq mozna montowac spacerowke przodem i tylem do kierunku jazdy? Ja mam ten model i nie ma on takiej funkcji wiec to nieprawda co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: wózek x-lander xq czy xa? 02.06.10, 20:48 wiesz, musisz się przede wszystkim zastanowić co dla Ciebie jest najważniejsze-waga, pompowane koła, obracane siedzisko itp. Ja kupiłam najnowszy model x-landera xGo i jeśli szukasz wózka lekkiego (idealny do wnoszenia na 3 piętro), to polecam przyjrzeć się i temu xlanderowi. To jest przede wszystkim spacerówka-"parasolka",jest więc dość lekka - 11 kg. Ma szerokie siedzisko,fajną bawełnianą wkładkę,świetnie się prowadzi - jest bardzo zwrotna. W samochodzie zajmuję niewiele miejsca. Ma możliwość wpięcia gondoli (w tej chwili korzystam z tej opcji). Wózek jest świetny, jeżdżę z nim nawet na rolkach. Ale to typowy wózek miejski, na wypad w piaszczysty teren raczej bym go nie polecała. Z kolei moja znajoma bardzo sobie chwali xA, ale tam waga jest większa. No cóż...wybór należy do Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBO tylko Bexa-b3 lub -b4 IP: *.net.stream.pl 25.09.10, 14:34 allegro.pl/bexa-b3-wozki-3w1-fotelik-samoch-kola-pompowan-i1247055313. kupilam i pojechal daleko poza granice kraju. Dziecko i rodzice sa zadowleni. robi furore i czesto zatrzymuja i pytaja skad...gdzie kupic. polecam z cala odpowiedzialnoscia malo tego.........wszelkie reklamacje zalatwiaja od reki. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek2009 Re: x lander 26.09.10, 10:01 Wózka XA nie wniesiesz na 3 piętro chyba że jesteś Pudzianem,ja swój zostawiam w piwnicy albo w bagażniku auta.A który model jest lepszy..hmmm xa ma rozkładane na płasko oparcie a xq to kubełek który mnie nie przekonuje,najlepiej kup 2 :-) Odpowiedz Link Zgłoś