Dodaj do ulubionych

Głosujcue wszyscy na Komorowskiego

11.06.10, 21:08
Jak w temacie by była tylko jedna tura
Obserwuj wątek
    • Gość: Maniek Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 21:17
      I tak Komar wygra. Już mieliśmy blisko 5 lat wstydu w świecie. Naród mądrzeje a
      komar to jedyny środek aby kolejnego oszołoma do władzy nie dopuścić.
    • Gość: Zen Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 11.06.10, 21:20
      jak baranki
      • Gość: karzeł Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 17:57
        czytałem tygodnim Poniedziałek to skadal jakie układu rządziły w urzędzie
        miasta tw to mało
        • Gość: A Fabian Re: Co Chatysem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:45
          Pan Chatys albo powinien podac do sądu gazetę za szkalujący artykuł a
          jeśli to prawda powinien zostac wyrzucony z Platformy. Osobiście
          powiadomie pana Tuska lub Komorowskiego jak do nas przyjedą
    • Gość: PL Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: 195.88.28.* 11.06.10, 21:25
      ja nie idę na wybory, zawsze moi faworyci przegrywają
      • Gość: puls475 Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 22:49
        do pl proszę i zagłosuj
      • n.i.p.69 Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego 15.06.10, 08:33
        To głosuj na tego ,który Ci nie odpowiada....proste;-)
        • marta3434 Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego 15.06.10, 12:34
          n.i.p.69 napisał:

> To głosuj na tego ,który Ci nie odpowiada....proste;-)

ooo kolega żyje :-)
    • Gość: Janosik Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 21:49
      Pan Komorowski nie nadaje sie na prezydenta. Gafa za gafą, bedzie tylko
      wykonywal rozkazy Donalda i PO
      Ludzie opamietajcie sie! Pomyslcie!
      Chociaz jak wygra Bronek wybory to Polska i tak przetrwa, przetrwała rozbiory,
      najazd niemieckich nazistów, przetrwa i PO.
      Zwracam sie do ludzi finansujących PO i do czołowych politykow tej formacji:

Był las, nie było Was,
      bedzie las, nie bedzie Was!

• Gość: puls475 Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 22:51
        janosik wyjdź z lasu mamy XXI wiek
      • rowan_bean Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 11.06.10, 22:58
        Zapomniałeś wspomnieć o komunistach i narodowo-katolickich socjalistach (bądź
        szowinistach) z pisu.
        Poprzedni prezydent słuchał swojego brata premiera i nikogo to nie raziło. Teraz
        jest to problem!
        Janosiku, czyżby oczywistą ewolucją było przejście z gałęzi z komunistami na
        gałąź z narodowo-katolickimi oszołomami?
        • Gość: Oszolom Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 23:15
          PO państwowa obłuda.Gość fasola jest tak nastawiony,że całe zło to
          PIS.Nawet z dużej napisać nie umie , a taki kulturalny ateista.Ile
          ci płacą za te posty szeregowy druchu PO.Nie jeden już krzyczał
          komuno wróć.Ale komu to tłumaczyć .
          • rowan_bean Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 11.06.10, 23:42
            oszołomie, właściwie to powinieneś sobie nadać nick PiSlamista.
            Skoro jesteś zwolennikiem ugrupowania Populizm i Szowinizm, lub też jak inni je
            określają Prowizja i Synekura, to możesz nim być. Nikt ci tego nie zabrania.
            Chociaż raz napisz coś od siebie, lub jeśli nie masz argumentów przeciw innej
            wypowiedzi, to zamilcz. Obszczekujesz tutaj akurat tylko jedno ugrupowanie, jak
            burek spuszczony z łańcucha. Akurat dla mnie Podsłuch i Szpiegostwo, to
            najgorsze zło jakie spotkało Polskę od 1989 roku. Nie toleruję wpisów
            gloryfikujących to szowinistyczne ugrupowanie, a zwłaszcza bedących na poziomie
            reprezentowanym przez twoje wpisy.
            Zapamiętaj sobie, że wyznacznikiem inteligencji i męskości faceta nie jest
            wielkość autka, którym jeździ po kraju. Pewnie chciałbyś się czuć tutaj na forum
            jak w szoferce. Niech mi który podskoczy. Tak sobie dedukujesz? Kierowcy
            chlewików są bardzo pewni siebie, czasami jednak droga chlewika krzyżuje się z
            drogą lokomotywy (czego tobie nie życzę). Nie zapominaj, ze maszyniści też są
            pewni siebie!
            Chciałeś z dużej to masz!
          • bluegrazyna Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 12.06.10, 09:54
            oszołom ,a co robił komunista ,sędzia który wydawał wyroki w stanie
            wojennym , Kryże u kaczorków !!!1
          • bluegrazyna Re: Pis w sojuszu z komunistami ??? 24.06.10, 11:30
            PO państwowa obłuda.Gość fasola jest tak nastawiony,że całe zło to
            > PIS.Nawet z dużej napisać nie umie , a taki kulturalny ateista.Ile
            > ci płacą za te posty szeregowy druchu PO.Nie jeden już krzyczał
            > komuno wróć.Ale komu to tłumaczyć

Oszołom historia zatoczyła koło teraz to twój guru chce bratac się z
            komuną !!!!Już Oleksy to dla niego nie beton ,nie członek
            oraganizacji ,którą chciał delegalizowac ,ale tylko tylko trochę
            starszy lewicowiec
            A pewien poseł :
            "Prawo i Sprawiedliwość kontynuuje politykę zmiany wobec SLD.
            Zbigniew Girzyński w programie "Graffiti" Polsatu News pozytywnie
            ocenił prezydenturę Aleksandra Kwaśniewskiego oraz złożył życzenia
            urodzinowe Józefowi Oleksemu "
        • Gość: zaniepokojony Jeszcze jeden Kaczorek a ojczyzna trafi do Tworek IP: 109.243.90.* 11.06.10, 23:20
          Wielki prekursor zmian,wielki Jarosław...

Nie pytaj co Kaczyński może zrobić dla Ciebie,zapytaj co już zrobił Jarosław
          Kaczyński..

www.youtube.com/watch?v=HaDZ9AV_BmI&feature=related :D

• Gość: do krokodyla daj se siana IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 23:31
            Bo i tak wałachem jesteś.
            • Gość: zaniepokojony Re: daj se siana IP: 109.243.90.* 11.06.10, 23:37
              Gość portalu: do krokodyla napisał(a):

> Bo i tak wałachem jesteś.

to zdecydowanie lepiej niż pisowskimcw...em...
          • Gość: Pablo__79 Re: Jeszcze jeden Kaczorek a ojczyzna trafi do Tw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 10:04
            Ja jestem za PO - ale sami mówili 5 lat temu, że to niedobrze, żeby
            premier i prezydenty byli z jednej partii...

więc nie będę głosował na Komorowskiego...
            • Gość: aligator Jeszcze jeden Kaczorek a ojczyzna trafi do Tworek IP: 109.243.174.* 12.06.10, 15:44
              Gość portalu: Pablo__79 napisał(a):

> Ja jestem za PO - ale sami mówili 5 lat temu, że to niedobrze, żeby
              > premier i prezydenty byli z jednej partii...
              >
              > więc nie będę głosował na Komorowskiego...

5 lat temu wszyscy się obawiali,że dwuwładza w rękach jednej rodziny jest groźna
              i tego dotyczyły wątpliwości.Czas pokazał,że rządy PISowskiego prezydenta i jego
              brata to był czas stracony dla Polski.

Taka jest prawda,że gdyby Kaczyński wygrał wybory,już od pierwszego dnia będzie
              próbował blokować prace Rządu i będzie prowadził wojenkę.
              Tak było,jest i będzie.Jarosław to ta sama kanalia,która rządziła tym krajem aż
              do 2007 roku..nie potrzebujemy Polski z podziałami. Polska potrzebuje spokoju i
              tylko Komorowski jest gwarantem normalnego rozwoju kraju.
          • Gość: ja TYLKO MLODZI !! Napieralski IP: 91.188.116.* 12.06.10, 21:42
            Tylko młodzi !! Ja ide na Napieralskiego zagłosować.
      • Gość: Niewodniczański Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.apus-net.pl 11.06.10, 23:05
        Janosik bo przyjdzie leśniczy i cię pogoni.
        • Gość: Kamil Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 23:49
          Bronio ma tylko 2 % przewagi. Wyborcza nie śpi z wrażenia. A taki
          miał komitet. Ten Bartoszewski toczący błędnym okiem, ten Kutz co go
          wczoraj ośmieszył Migalski bo facio nie ma pojęcia o żadnych
          ustawach. Do Skolimowa dziadów. Polska ma szansę na bogactwo, byle
          ruska frakcja z Gazpromem nie przeszkodziła.
          A UE bankrutuje. Trzeba silnego człwieka, aby jej się przeciwstawić,
          bo już planują od nas kasę wyciągać na Grecję, Włochy, Hiszpanię i
          Węgry.
          • Gość: do kamila Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 23:58
            A gdzie nasz czlowiek z żelaza.Ten to sraczki dostanie.Tusk , Putin
            to szwagrawie.Musimy ten gaz z łubków zatrzymać bo ruskie nam wojnę
            wytoczą.Wybiórcza już się szykuje, do wyborów nie daleko.Pieski do
            boju się szykują ,nie jedną rewelkę tu zobaczymy.
          • rowan_bean Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 12.06.10, 00:02
            Czy silny facet chowa się za plecami innych?
            Skoro jego siła spowodowała, ze nie siedział za komuny, to mogła też
            przeciwstawić się aresztowaniom innych walczących o wolność! Chyba ja czegoś
            tutaj nie mogę do końca zrozumieć.
            Kamil inteligentnie tłumaczy, to pewnie wyjaśni mi jak to było z ta siłą kiedyś
            i jak jest dzisiaj.
      • hurraa Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 12.06.10, 00:12
        "To się nawet fizjonomom nie śniło!"
        > Był las, nie było Was,
        > bedzie las, nie bedzie Was!

Kogo masz na myśli, pisząc "Was", bo autor tej maksymy mówił "Nas"! Nie łudź się, ani Ty, ani Twój Jarek lasu nie przeżyje.
        Lepszy Prezydent, co palnie gafę i umie za nią przeprosić lub obrócić w żart, niż mały ujadający na wszystkich kanapowiec nienawidzący wszystkiego, co nie po jego myśli. A jak palnie gafę, to zaczyna udowadniać, że jest jedynym nieomylnym na tym padole.
        Jak na razie, lepszego kandydata nie mamy i szkoda czasu i pieniędzy na drugą turę. Szczodry Jarek mógłby się wycofać i dać tą kasę dla powodzian, Przecież wczoraj mówił, że jak rządził, to taki był hojny.
        __
        Wszystko to prawda. Cała prawda. Sama prawda... Gówno prawda! (Wiesio Dymny)
      • bluegrazyna Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 12.06.10, 09:52
        jnosik ,co tak źle życzysz Jarkowi .
        Jeżeli wygra wybory prezydenckie . ta będzie miał zablokowany start
        w wyborach na premiera .
        Ułatwi reelakcje .
        Wszyskie wazniejsze funkcje już obasdzone na wiele lat !!!
        Będzie wetował i walczył o krzesła ... i ogladał żyrandole !!
        • Gość: Maniek Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 10:08
          Boska ręka sprawiedliwości już jednego kaczora ukarała. 10 IV 2010 tę datę
          uznajmy jako XXI wieczne wyzwolenie Polski.
      • bluegrazyna Re: Przebrała sie miarka glosuje na Jarka :-) 12.06.10, 10:00
        Pan Komorowski nie nadaje sie na prezydenta. Gafa za gafą, bedzie
        tylko wykonywal rozkazy Donalda i PO

A zamelduje jak lech , panie prezesie zadanie wykonane !!!
    • gad_z_rakowa Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego 12.06.10, 10:06
      szable do boju, lance w dłoń!
      pis-bolszewię goń, goń, goń!
    • Gość: DD Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.rev.masterkom.pl 12.06.10, 14:07
      Ja jestem za PO od lat ale na Komorowskiego nie zagłosuje bo do
      ciepłe kluchy - figurant. Początkowo go pozytywnie odbierałem ale
      teraz już nie ... w kółko coś pindoli ... Ja sobie na Napieralskiego
      zagłosuje a co mi tam ...
      • rowan_bean Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego 12.06.10, 14:30
        Twoja koncepcja jest słuszna.
        Przerażające jest to, że tylko safandułowaty pan Komorowski jest w stanie
        powalczyć z najgorszym z możliwych kandydatem dr Kaczyńskim! (nie rozważam
        efemeryd typu Morawiecki na przykład)
    • Gość: jasiu... Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.10, 15:03
      Jeśli ktokolwiek, stosując tryb rozkazujący (trochę się jeszcze pamięta z lekcji
      j. polskiego) nakazuje: "głosujcie", to ja się podłączam i swój apel zaczynam od
      jedzcie!

Dołożę: Popijajcie pepsi z mlekiem!. A co tam, przecież w reklamie nie
      trzeba uzasadniać haseł. Liczy się tylko krótki apel, czy zasadny, czy nie, a
      kto by się tym przejmował.

To może jeszcze - klaszczcie w dłonie maszerując częstochowskimi Alejami. Niech
      się władza nasza POlska dowie, jak mieszkańcom Częstochowy podoba się obecny
      POlski dobrobyt.

I róbcie, co wam każą. Wszak jesteście na tyle durni, że nie możecie
      zrozumieć o co tak naprawdę w tych wyborach chodzi.
      • Gość: wyborca Tak rzadzil Pisowski premier i prezydent IP: *.prenet.pl 12.06.10, 15:26
        Co zrobil rzad Pis ze swoim prezydentem i premierem ???? No niewiele , biorac
        pod uwage ze przespali czasy koninktury
        Przypomnijmy :
        Gospodarka światowa znajduje się w fazie znakomitej koniunktury, co widać także
        po polskiej gospodarce. Ale nasi sąsiedzi rozwijają się w tempie o wiele
        szybszym niż Polska, tkwiąca w gąszczu zaniechań i półśrodków. Od nowego rządu
        społeczeństwo oczekiwało wielkiego przełomu, a nie dryfowania.

www.sciaga.pl/tekst/58789-59-czy_rzad_pis_u_spelnil_pokladane_w_nim_przez_polakow_nadzieje
      • rowan_bean Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! 12.06.10, 16:40
        Widać od razu, że polskojęzyczne parafie w Niemczech pełną parą pracują nad
        sukcesem swojego pupila!
        Chociaż podobno prawdziwi fachowcy są inteligentni i tak łatwo mózgu nie pozwolą
        sobie wyprać.
        Z tymi fachowcami to mocno przesadziłeś jak widać!
        • Gość: jasiu... Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.10, 19:32
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,112718045,112801340,Czasem_trzeba_spojrzec_z_boku_.html
          Nie będę się powtarzał
          • rowan_bean Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! 12.06.10, 21:27
            Dudek i jego drużyna nie tylko prezydentowi oddali hołd, ale wszystkim, którzy
            zginęli w katastrofie.
            Podobnie zresztą jak inni piłkarze.
            Wielu ludzi pochyliło głowy przed tragedią, która miała dla mnie przede
            wszystkim ludzki charakter. Dla innych chyba też.
            Tam zginęli ludzie, przede wszystkim!

Co zaś się tyczy mojego spojrzenia z boku, to widzę w działaniach pisu i
            Kaczyńskich prywatę, pęd do władzy za wszelką cenę!

Jedyne co najlepiej umieją zrobić, to wykrzyczeć do kogoś, ze jest komunistą,
            albo z jakiegoś układu i, że prędzej czy później go załatwią!

Niestety taka jest prawda!

Wracając do układów, to Kaczyńscy i czołówka pisu jest umoczona w jakieś brudne
            sprawki, lub niejasności z tej gorszej minionej epoki lub z nowszej też!

Sam spojrzyj z boku i oceń to wszystko!

Zresztą żyjemy w demokracji, a nie w ustroju monarchistycznym, gdzie władza jest
            dziedziczna!
            Poprzednia prezydentura była kiepska, a nie ma żadnej gwarancji, że
            odziedziczona po bracie będzie lepsza.
            • Gość: jasiu... Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.10, 21:59
              Kiedy ginie prezydent również mojego kraju, to nie mogę nie zareagować. Od
              razu pomyślałem, że trzeba wykonać gest. Poprosiłem w klubie o opaskę i tak
              zagrałem - opowiada Podolski, który podobnie jak gracz Borussii Dortmund Kuba
              Błaszczykowski zamanifestował swoją żałobę na boisku Bundesligi.

Podolski wyraźnie mówi o prezydencie.

Na twoje słowa: idzę w działaniach pisu i Kaczyńskich prywatę, pęd do władzy
              za wszelką cenę!
              mam pytanie - a w działaniach POmunistów nie widzisz?
              Komorowski, czy Tusk, to twoim zdaniem z przymusu w tę władzę się dali wplątać?
              Tak jak Wałęsa, twierdzący - "nie chcem, ale muszem"?

Dla mnie sprzeczne z demokracją są absolutne żądania. To "głosujcie" brzmi jak
              rozkaz, bez żadnego uzasadnienia, ot jak "wyślij pusty SMS na numer...". A w
              imię czego ktoś się w ten sposób do mnie zwraca? A grzeczniej to już Platforma
              nie potrafi, czy po prostu znów pokazuje swoją arogancję?

Na marginesie - a tyle jest plotek, jacy to Niemcy z Klosego czy Podolskiego.
              Tak to jest, jeśli się wierzy oficjalnej propagandzie. Wtedy i PiS jest inny,
              niż w rzeczywistości, ale i Platforma bielsza, niż wszyscy widzą. Grunt to
              reklama, dlatego proponuję ten dżem z boczkiem. Może kogoś po tym wreszcie zemdli.
              • rowan_bean Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! 12.06.10, 22:12
                Popatrz jeszcze raz z boku i przemyśl co piszesz!
                Czy Komorowski mówi, ze mu się należy, bo będzie kontynuował czyjeś dzieło? Nie.
                Natomiast dr Kaczyński w ten sposób urabia tłumy!
                Jak już pisałem - Polska to nie monarchia i brat po bracie nie dziedziczy
                automatycznie!

Walka z komuną i z układami, to taki image!
                "Ciemna masa wszystko kupi"
                • Gość: Oszolom Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! i majonez IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 23:16
                  Już przemyślałem boczek majonesz i dzem to jest muzyka .ile
                  wyciągasz z tych postów fasola.
                  • rowan_bean Re: Jedzcie wszyscy boczek z dżemem! i majonez 13.06.10, 00:58
                    Więcej niż z jeżdżenia chlewikiem!
                    ;-]
    • Gość: Zen częstochowskie PO IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 12.06.10, 19:33
      Z naszego podwórka:
      Spółka Unipol, której udziałowcem i prezesem jest przewodniczący PO
      w Częstochowie Bogusław Chatys otrzymała od miast Częstochowy i
      spółek komunalnych zlecenia wartości ponad 10 000000 zł.

W Śląskim Centrum Przedsiębiorczości konkurs na stanowisko zastępcy
      dyrektora wygrał Bartosz Rozpondek - syn posłanki PO z Częstochowy
      - Haliny Rozpondek. Instytucja ta podlega marszałkowi województwa -
      również z Platformy.
      Czyste ręce?
      Gabinet cieni pamiętacie i gdzie ci fachowcy? Rychu Zbychu itd.
      Fachowcy od krecenia lodów, cuda cuda gdzie te cuda? Donald do tego
      to jakiś jonasz tylko klęski nas nie omijają. Żadnej przyszłości za
      rządów PO dla uczciwych ludzi nie ma.
      • Gość: Marysia 46 To takie PIS-owskie IP: *.apus-net.pl 12.06.10, 23:14
        Bździsz te swoje posty bździsz.
        A za tydzień będziesz musiał tworzyć nowe o fałszowaniu wyborów.
        To takie PIS-owskie.
      • Gość: do zenaa Re: częstochowskie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 13:47
        a ja cię popieram ,ta oszukańcza po to kaw3ał wielkiego przekrętu ,
        nieudacznictwa,kolesiostwa i nepotyzmu, PRECZ Z platformą obłudników
    • Gość: Janosik Z poslem Kutzem nie jest dobrze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 20:11
      Zwolennikom PO i pana Komar-owskiego (wiadomo, komary wysysaja krew ludzka!!!)
      polecam obejrzec Rozmowe Rymanowskiego; goscmi byli europosel doktor Migalski z
      Pisu i rezyser Kutz, posel PO. Serdecznie zapraszam :-)

www.youtube.com/watch?v=dr4XPumV--Q
      www.youtube.com/watch?v=MLUzW7kHIL8
      www.youtube.com/watch?v=h1kL5Y-I-Ew
      www.youtube.com/watch?v=gwAbp6a9_Bw&feature=related
      Jak juz obejrzycie to zastanowcie sie raz jeszcze na kogo zaglosujecie 20 czerwca!
      Dziekuje i pozdrawiam :-)
      • Gość: Marysia 46 Na Komorowskiego/ IP: *.apus-net.pl 12.06.10, 23:17
        Na Komorowskiego oczywiście.
        Ty wiesz ile Kutz dostał na śląsku głosów?
        Tu nie co się zastanawiać wielbicielu Jaruzelskiego.
    • Gość: ściema Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 20:59
      Nie wydaje mi się, żeby Komorowski wygrał w pierwszej turze, za mało jest
      ekspansywny. Chociaż dla mnie byłoby to dobre (mam dość tej kampanii)
      • rowan_bean Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego 12.06.10, 21:29
        Niestety masz rację.
        oprócz kampanii jeszcze bardziej mam dość dr Kaczyńskiego i jego frakcji.
      • Gość: puls475 Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 21:51
        Nie ma znaczenia, czy jest ekspansywny czy nie ,czy ma wpadki czy
        nie, czy Kutz wypadł blado czy nie, bo to jemu grożono śmiercia
        zdewastowano dom ,myślę, że to chyba nikt z PO - V.I.T.R.I.O.L
        przytoczył , nie chce mi się odnosić do tego ani podawać
        kontrargumentów najważniejsze byśmy wszyscy zagłosowali na
        Komorowskiego by była jedna tura a ważności tego wyboru nie będę
        tłumaczył.
      • Gość: angrusz1 Byłbym gdyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 08:48
        nie kandydował J.Kaczyński .
        Skoro jednak J.Kaczyński kandyduje to głosuję na niego i mi nie potrzebna jest
        żadna kampania .
    • Gość: Zen Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 12.06.10, 21:52
      a co sołtysa wybierają? :))))) Komorowski śmiechu warte
    • Gość: Polacy Tusk jak Berluskoni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 22:37
      nazimno.salon24.pl/192688,premier-tusk-w-sandomierzu-jak-klamia-media-jak-klamie-wladza
      Jak donoszą moi znajomi z Sandomierza, kilka dni temu miało tam miejsce
      wydarzenie, o którym milczą wszystkie media. Zastanawialiście się może, co się
      premieru Tusku stało w ust korale? Zaciął się przy goleniu? Zagryzł wargę
      mocując się z powodzią i mu tak zostało? Dostał od żony?

Nie, moi państwo. Otóż pan premier ze swoją świtą postanowił się polansować na
      terenach powodziowych i pofotografować, żeby ładnie wypaść w gazetach. Nie
      prxewidział jednego - że wytrzymałość nerwowa powodzian ma swoje granice. Na
      widok pozowania do sesji fotograficznej ludzie rzucili się na ochroniarzy i
      zaczęli ich po prostu lać. Jeden facet przedarł się do samego Tuska go trzasnął
      w zęby. O dziwo, ochrona nie strzelała ani nic, a i Tusk dyskretnie milczy o
      takim casus pascudeus. Wraz ze świtą zmykał chyłkiem, ścigany gniewnymi
      okrzykami ludzi, których powódź doprowadziła do rozpaczy, a arogancja władz - do
      wściekłości. "Już my was wybierzemy!", "My wam damy wybory!"

Nie można się dziwić postawie mieszkańców zalanych terenów. Ci, co tam byli -
      nie na brzegu, ale na środku tego olbrzymiego, nowego akwenu, który rozciąga się
      na przestrzeni 15 kilometrów, od Sandomierza do Tarnobrzega. Wojna nie zdołałaby
      spowodować większych strat, chyba atomowa. Tysiące domów, które już nigdy nie
      będą zdatne do użytku, nawet gdyby ich właściciele mieli pieniądze na remont.
      Tysiące budynków gospodarczych, sklepów, zakładów, szkół, placówek służby
      zdrowia, urzędów, kościołów - wszystko zniszczone doszczętnie. Do wymiany będzie
      w nich wszystko, prócz murów, stropów i dachów. Każdy, kto budował dom, wie, że
      największe koszty ponosi się na etapie kładzenia instalacji i wykończeń. A co z
      miejscami pracy? Ci ludzie zostali bez środków do życia, bez domów, bez
      perspektyw, bez szans na poprawę losu. Nawet jeśli państwo im pomoże, to na
      pewno nie w takim zakresie, by pokryć choćby trzecią część strat. Nie będzie
      pracy, nie będzie szkół, przychodni, nawet cmentarzy nie będzie. Wyobraźcie
      sobie, gdzie pochować zmarłych członków rodziny, skoro wszystko na kilkanaście
      kilometrów wokół jest pod wodą? Jak odwiedzić rodzinę w szpitalu? Jak zapewnić
      byt dzieciom?

Ci, którzy prowadzą akcję ratunkową dziwią się, że nie wybuchła jeszcze epidemia
      - ale do przedwczoraj było chłodno. Teraz mamy tropikalne upały. Setki tysięcy
      zwierząt rozkładając się, zatruwają wodę i ziemię, budynki i te sprzęty i
      instalacje, które ocalały. Gniją rośliny, żywność. Po wodzie pływają sprzęty
      wyniesione przez wodę z budynków. Do tej wody nie można zanurzyć ręki, by bie
      narazić się na ciężkie zakażenie, zachłyśnięcie się nią to, dosłownie, stan
      zagrożenia życia.

Media kłamią, nie pokazując grozy sytuacji. Kłamią ręka w rękę z władzą, której
      wydaje się, że ma szanse ponownie oszukać naród. Telewizja nie pokazuje tych
      dantejskich scen, jak nie pokazała premiera przyjmującego na zęby poparcie
      wdzięcznego narodu.
      • Gość: my polacy Re: Tusk jak Berluskoni? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 23:19
        hehe tylko w zęby jaka szkoda hehe.
      • Gość: Obiektywnie Tusk winny powodzi IP: *.prenet.pl 13.06.10, 09:38
        To przez Tuska zalalo ludzi !!!! Trzeba mu wytoczyc proces . Jak PIS byl przy
        wladzy i byla powodz to sam Kaczynski stal na walach z lopata a armia smiglowcow
        na biezaca latala dziury . Nikogo nie zalalo , takie tam podtopienia . Kazdy
        dostal w prezencie nowy dom i bylo git
        • Gość: Oszolom Re: Tusk winny powodzi IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 10:13
          A kto jest przy władzy .Dla kogo ważniejsze są wybory ,niż
          powodzianie.6tys dostali chyba na waciki.Ale woda ma to do siebie że
          spływa kartofel vel obiektywny i jak się tam nazywasz do Bałtyku
    • fajny_wojciech Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego 12.06.10, 23:36
      Częstochowska PO nie mogła zrobić Panu B.Komorowskiemu gorszej
      przysługi niż ta z wieszaniem Go na powyginanych, powiązanych
      tasiemkami i wiewającymi sznurkami tekturkach, na drzewach, słupach
      i słupkach, płotach i śmietnikach jak jakiegoś "ciecia" a nie
      KANDYDATA NA PREZYDENTA POLSKI,czterdziestomilionowego Kraju o
      wielkich ambicjach, MĘŻA STANU. To jest fatalne i nie przystoi
      takiej Figurze, takiej Partii i w takiej kampanii. Od wielu lat
      apeluję do Władz naszego miasta o uczynienie kampanii wyborczych
      cywilizowanymi,nie uwłaczającymi kandydatom do ważnych funkcji w
      Państwie, Województwie i Gminie.By nie musieli wisieć na słupkach i
      śmietnikach. Grochem o scianę. I jak tu głosować !!!
      • Gość: ja Napieralski na Prezydenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 91.188.116.* 13.06.10, 00:46
        Poprostu glosuj na mlodego a nie starucha.
    • Gość: erere Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 09:06
      www.tvs.pl/informacje/5858/
      ot i cała rodzinna PO
      • Gość: obiektywnie Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 10:14
        telegazeta strona 888.I wszystko jasne.
    • Gość: Janosik Stop Komorowskiego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.10, 09:59
      wiadomosci.onet.pl/2183745,11,1,1,item.html
      Premier Donald Tusk ocenił, że tegoroczne wybory prezydenckie "to jest bardzo
      poważny bój o to, jaka będzie w ciągu najbliższych kilku lat Polska". Ocenił, że
      wygrana konkurenta Bronisława Komorowskiego "oznacza bardzo poważne kłopoty".

Panie Tusk, mamy demokracje i prosze nie szantazowac ani nie terroryzowac
      polskiego spoleczenstwa ze jesli wygra inny kandydat niz pan Komorowski to
      Polske czekaja ciezkie czasy! Prosze sie nie zachowywac jak terrorysta! Ludzie
      zaglosuja wedlug wlasnego sumienia.

Ale zastanowmy sie przez chwile, dla kogo porazka hrabiego Komorowskiego oznacza
      klopoty?
      Kto finansuje PO?
      Wlasciciele srodkow produkcji czyli kapitalisci. PO co to robia? To ich
      inwestycja, dzieki PO przez Sejm przejda takie ustawy, dzieki ktorym krwiozerczy
      kapitalisci zarobia krocie, Patrz ustawa hazardowa (Miro, Zbycho, Rycho). Teraz
      wygrana np. Prezesa Kaczynskiego znaczaca utrudni przyjecie ustaw pisanych pod
      wlascicieli srodkow produkcji, gdyz po prostu prezydent Kaczynski je zwyczajnie
      zawetuje.
      Dlatego apeluje do wyborcow PO, nie glosujcie na pana Komorowskiego, PO to
      partia oligarchow, Was, pokolenie 1317 brutto to partia nie reprezentuje,
      zastanowcie sie, nie popelniajcie razacego bledu!!!

• rowan_bean Re: Stop Komorowskiego!!! 13.06.10, 10:39
        Janosiku, a która partia popiera ludzi, zwykłych zjadaczy chleba?
        Twój nick jest jakby potwierdzeniem działań pisu.
        Oni chcą zabrać bogatym (tym w układach, albo komunistom, przy czym komunistą
        jest każdy, który nie jest zgodny z prezesem i nie zakwalifikowano go do żadnego
        układu)i dać sobie, bo oni są biedni i pokrzywdzeni!

Zrób sobie chłodny prysznic i pomyśl logicznie.
        Która to partia polityczna w Polsce od 1918 roku po dojściu do władzy poprawiła
        drastycznie los zwykłych ludzi? ŻADNA!

Która to partia z zamiłowanie stosowała podsłuchy, inwigilacje, sądy kapturowe?
        ZNAM DWIE PZPR I PIS!

Na czyją korzyść lobbuje w senacie senator IV RP Ryszka?
        Poczytaj, to się dowiesz. Z pewnością nie chodzi mu o zwykłych ludzi takich jak my!

www.fakt.pl/Oto-najbardziej-chciwy-polski-senator-Zobacz-kto,artykuly,65864,1.html
        www.ryszka.com/interwencje/interwencja_07_13_4.html
        Jeśli uważasz, ze to są wypowiedzi w imieniu zwykłych ludzi, to jesteś w błędzie.
      • mateusz572 Re: Stop Komorowskiego!!! 13.06.10, 10:47
        Gość portalu: Janosik napisał(a):

> Wlasciciele srodkow produkcji czyli kapitalisci. PO co to robia?
        To ich
        > inwestycja, dzieki PO przez Sejm przejda takie ustawy, dzieki
        ktorym krwiozercz
        > y
        > kapitalisci zarobia krocie, Patrz ustawa hazardowa (Miro, Zbycho,
        Rycho). Teraz
        > wygrana np. Prezesa Kaczynskiego znaczaca utrudni przyjecie ustaw
        pisanych pod
        > wlascicieli srodkow produkcji, gdyz po prostu prezydent Kaczynski
        je zwyczajnie
        > zawetuje.
        > Dlatego apeluje do wyborcow PO, nie glosujcie na pana
        Komorowskiego, PO to
        > partia oligarchow, Was, pokolenie 1317 brutto to partia nie
        reprezentuje,
        > zastanowcie sie, nie popelniajcie razacego bledu!!!

Janosiku drogi!
        Jeśli kapitalistów odeślesz w niebyt to u kogo będziesz pracował ?
        Hę ?
        Wtedy nawet te 1317 brutto będzie tylko wspomnieniem.;-)

Z drugiej strony prawda wygląda tak,że i Ty możesz zostac
        kapitalistą i popróbowac tego chleba.;-))
    • Gość: jasiu... Historia zatoczyła koło? IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.10, 10:50
      cytat z wikipedii, choć sprawa jest znana:

W 1477 roku, w związku ze sprzyjaniem przez Komorowskich Maciejowi Korwinowi,
      który sprzymierzył się z zakonem krzyżackim przeciwko Polsce, Kazimierz
      Jagiellończyk nakazał podjęcie przeciwko nim akcji zbrojnej. Wojskami, które
      wykonały to zadanie, dowodził starosta krakowski i wojewoda sandomierski Jakub z
      Dębna; zniszczono wówczas zamek w Barwałdzie oraz średniowieczny zamek w Żywcu;
      wojska królewskie opanowały także zamek w Szaflarach, poprzednio dzierżawiony
      przez Piotra Komorowskiego.

Kiedyś Komorowscy zaprzedali się Krzyżakom. Czy powiedzenie o historii, która
      się lubi powtarzać jest naprawdę niesłuszne? A czyje interesy reprezentuje
      obecnie pan z uśmiechem a'la Gomez Addams? Zauważyliście skąd ten zawadiacki wąsik?
      • rowan_bean Re: Historia zatoczyła koło? 13.06.10, 11:44
        Jasiu, no to jak w końcu z tobą jest?
        Niemcy są dobrzy, czy źli?
        Komu ty się zaprzedałeś?

Ano odpowiem ci co myślę.
        Po sumie w polskojęzycznym kościele zaprzedałeś się głupocie!

Może być jeszcze inna możliwość.
        Ta wydaje mi się zupełnie również prawdopodobna!

Na jakim kontrakcie w Niemczech jesteś?
        W której diecezji?
        Materiały zbierasz do kazań, a później podpierasz się nimi na forum?
        • Gość: ewew Re: Historia zatoczyła koło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 12:10
          <object width="480" height="385"><param name="movie"
          value="https://www.youtube.com/v/UGQYLXCK5HQ&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param
          name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess"
          value="always"></param><embed
          src="www.youtube.com/v/UGQYLXCK5HQ&hl=pl_PL&fs=1&"
          type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always"
          allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

www.youtube.com/watch?v=UGQYLXCK5HQ&feature=related
        • Gość: jasiu... Re: Historia zatoczyła koło? IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.10, 14:23
          Nie jestem na żadnym kontrakcie. Mam tylko polskie obywatelstwo, pozwolenie na
          bezterminowy pobyt na obszarze całych Niemiec i pozwolenie na pracę. Jestem
          zatrudniony na normalną umowę o pracę, płacę w Niemczech podatki, mam
          ubezpieczenie w niemieckiej kasie chorych a moje składki wpływają do
          niemieckiego systemu emerytalnego.

W takiej, jak ja sytuacji jest bardzo wielu Polaków w Niemczech. Masz
          poszukiwany na niemieckim rynku pracy zawód, znasz komunikatywnie język, to bez
          problemu niemiecki urząd pracy da ci pozwolenie na pracę. Oczywiście, wówczas
          raczej emigracja, bo w tych warunkach jakoś trudno byłoby wrócić w polskie
          warunki, choćby płacowe.

I nikomu się nie zaprzedałem, jak nie zaprzedaje się tu nikt. To wasza
          propaganda nie pozwala na dotarcie z prawdą do wielu ludzi. Jakub
          Błaszczykowski, urodzony w Truskolasach (podobnie jak Brzęczek), zaczynał w
          juniorach Rakowa Częstochowa i grał w tym klubie 8 lat. Czemu wybrał Borussię?
          Zaprzedał się?

My właśnie tacy tu jesteśmy. Każdy z nas był na tyle dobry w Polsce, że bez
          kłopotu może swoją pracę sprzedawać tam, gdzie chce. Ot wszystko.

A czy Niemcy są dobrzy, czy źli, sam oceń. Mnie szanują, może dlatego, że umiem
          nie kraść, utrzymywać porządek, pracować tak, jak się tego ode mnie oczekuje.
          Czy ciebie również umieli by szanować - nie wiem. Sam to najlepiej oceń. Mnie w
          tym kraju nikt wyciągniętej ręki z Heil nie pokazywał i pistoletu do głowy nie
          przykładał. Może ciebie potraktowaliby inaczej? Może? Nie wiem? Przyjedź,
          zobacz, sprawdź.
          • rowan_bean Re: Historia zatoczyła koło? 13.06.10, 14:44
            Mieszkam w Niemacach już trochę czasu.
            Właśnie dlatego dziwią mnie niektóre Twoje wypowiedzi, bo niektóre sprawy
            naświetlasz w taki sposób, który świadczy o tym, że raczej jesteś słabo
            zasymilowany z miejscem , w którym mieszkasz. Na przykład to, że uczęszczasz do
            polskojęzycznych parafii i nie znasz obrządku katolickiego miejscowego!
            Popierasz również dr Kaczyńskiego, który o takich emigrantach ma wyrobione
            zdanie! Kompletny brak patriotyzmu, nieudolność i brak umiejętności fachowych
            spychają emigrantów do wykonywania podrzędnych czynności za granicą w zamian za
            słabe wynagrodzenie!

Nisko więc cenisz sobie ludzki szacunek dla swojej osoby!

Popieraj dalej dr Kaczyńskiego, to wywalą Polskę z UE i stracisz swoje
            zezwolenie na pracę i pobyt. Wrócisz do kraju, gdzie prezydent będzie cię
            szanował, a poza tym nie będzie już nic.
            • Gość: jasiu... Re: Historia zatoczyła koło? IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.10, 15:51
              Bo ja się w ogóle z miejscem w którym mieszkam nie asymiluję! Po co? I tak
              wszyscy wiedzą (gdy tylko się odezwę), że żaden ze mnie Niemiec!

Mylisz dwa pojęcia. Oczywiście integracja, ale nie asymilacja. I to właśnie
              świadczy o tym, że to ty znasz słabo Niemcy. I nie pisz, że się mylę, bo ci
              powiem, że chyba w różnych Niemcach mieszkamy.

Ale chyba wiem, co cię gryzie. Otóż, mnie papierków z tak miłym wyrazem:
              unbefristet zabrać po prostu nie mogą i ty o tym dobrze wiesz. Za to mogę
              się założyć, że ty albo "przy niemieckiej żonie", albo raczej na tzw. gewerbie.
              Czyżbyś naprawdę bał się, że mogą ci cofnąć pozwolenie na działalność? No chyba,
              że korzystasz z pracy twoich rodaków, ściąganych za kilka euro, by tyrali na
              budowach, czy w warsztacikach swoich rodaków. Znam takie firmy, czasem daję im
              trochę zarobić, choć wkurza mnie, że może ciut tańsi, ale na ręce cały czas
              trzeba patrzeć.

Mimo wszystko, ja nie sądzę, by Kaczński, czy Komorowski tą sytuację zmienił.
              Tego odkręcić się już po prostu nie da.

Widzisz, ja naprawdę dobrze potrafiłem się zintegrować ze środowiskiem, w
              którym przyszło mi żyć. Ale nigdy nie dam się zasymilować. W Niemczech
              naprawdę można być Polakiem! Dziwne, że tego nie zauważyłeś.

Czytałeś wypowiedzi Podolskiego? Pewnie nie. No to przejrzyj stronę
              www.lukaspodolski.pl/ - on się miejsca urodzenia i języka nie wstydzi. I
              ja też się nie wstydzę. Wiedząc, że dziś grają Poldi, Trochowski i Klose, mam
              prawo twierdzić, że nasi grają, ale to nie jest asymilacja!

I to ty robisz ludziom wielką szkodę, mącąc im w głowach, że Niemcy są be, że
              tutaj to tylko sprzątanie i mycie tyłków niemieckich emerytów. A jak jest sam
              wiesz, no chyba, że nie wiesz, bo tak zaaferowała cię asymilacja, że na nic
              innego czasu nie masz.

Taki drobiażdżek - na święcie rodzin w domu polskim Concordia, w zeszłym roku
              był Jan Pospieszalski. Myślę, że opowiedział swojemu idolowi, jak wygląda
              prawdziwa niemiecka Polonia, dlatego obaw nie mam. Mogę zaryzykować głos na
              Jarka. Może się spotkamy w Kolonii?

Zarejestrowałeś się: wybory.msz.gov.pl/ ?
              • rowan_bean Re: Historia zatoczyła koło? 13.06.10, 18:10
                Jesteś bardzo pewny siebie!
                Nie doceniasz innych, a szkoda!
                Ten zacytowany w języku niemieckim wyraz kolego nie jest nieodwracalny.
                Poczytaj sobie stosowne przepisy, to wtedy się zorientujesz, wszak komunikatywny
                jesteś w języku niemieckim.
                Takimi dokumentami cieszę się już od dawna i nikomu nigdy niczego nie zazdrościłem.

Poczekam aż pobędziesz w Niemcach tak długo, aż znajdziesz sobie tutaj
                przyjaciół, ale nie Polaków. Piszę to tylko dlatego, że być docenianym za to co
                robisz pracując, to jedna sprawa.
                Być docenionym za wiele innych rzeczy poza pracą to druga sprawa. Nie wstydzę
                się swojej narodowości ani języka, a moi niemieccy znajomi nie wstydzą się mnie!
                Poczekam, aż znajdziesz się na tym innym pułapie życia na emigracji.

Niestety znajdują się tutaj Polacy, którzy na ulicy wstydzą się swojej
                narodowości. Na ulicy udaje nie wiadomo kogo i nie chce znać Polaków, a w
                polskiej parafii na szyję się rzuca i całuje. Dlatego wybrałem swoją drogę i nie
                uczęszczam do polskich misji.
                500 metrów od domu mam parafię z 1000 letnia tradycją i tam się modlę!
                Pozdrawiam
                • Gość: jasiu... Re: Historia zatoczyła koło? IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.10, 19:35
                  Gdybym nie był pewny siebie, toby mnie tutaj nie było.

Ja również trafiłem najpierw do parafii niemieckiej. Czasem pójdę na niemiecką
                  mszę, bo bliżej, ale staram się jeździć do PMK. Masz rację, wiele osób z misji
                  po prostu szuka okazji do wykorzystania "rodaków". Ale z tymi mało kto gada. Ale
                  przynajmniej u mnie tacy są w mniejszości. Szkoda im te kilkadziesiąt centów, co
                  niedzielę, na benzynę, tacę i nie daj Boże "Nasze Słowo".

A co do przyjaciół, to chyba ich tu nie znajdę. Owszem, wśród prawdziwych
                  Niemców są osoby mi bardzo życzliwe, bardzo mi czasem pomagające, ale czy
                  mógłbym nazwać ich przyjaciółmi? Mogę na nich liczyć, dużo im zawdzięczam, ale
                  znam ich mentalność. Moim zdaniem coś takiego, jak przyjaźń w tym społeczeństwie
                  nie istnieje.

Wiesz, może mnie jest łatwiej. Miasto nie małe, ale nie metropolia. Wiem, że w
                  Hamburgu, czy we Frankfurcie Polakom jest gorzej. W mniejszych miastach, ot
                  podobnych do Częstochowy na ulicach nikt z językiem polskim się nie kryje i nie
                  stawia samochodu 200 metrów od polskich ośrodków, bo inaczej skini mu porysują.
                  Może moja sytuacja dlatego jest inna od twojej, że Westfalia jest stosunkowo
                  przyjaźnie nastawiona do obcokrajowców, w porównaniu do np. byłych republik NRD,
                  czy okolic Hamburga.
    • Gość: wew Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 10:57
      tvorion.pl/index.php?action=show_news&idNews=6492
      • Gość: Michał W. Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego ?!!! IP: *.chello.pl 13.06.10, 11:14
        Jak pokazały ostatnie tygodnie, Pan Marszałek nie stronił od pomyłek
        i wpadek, które nie są do zaakceptowania i nie mogą być akceptowane
        przez społeczeństwo i wyborców w kontekście kandydatury na Urząd
        Prezydenta RP.

Pan Marszałek nie kończy dnia bez tzw. wpadki politycznej, a o to
        kilka przykładów:
        · „Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem
        spływa do Bałtyku”. W zalanym Kaniowie koło Bielska-Białej zauważył
        beztrosko: „W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie
        ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem”. Innym razem
        zagaił: „Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych”;
        · "Billboardy irytują ludzi. Duże plakaty nie";
        · „Musi być perspektywa dobrego wychowania dziecka, zanim zostanie
        rodzicom przyznana metoda in vitro”;
        · Jest to były premier (Marek Belka), były wicepremier, minister
        finansów, a obecnie zastępca sekretarza generalnego ONZ;
        · „Zawsze mamy gdzieś w zanadrzu polską pamięć, że 400 lat temu, w
        trochę innym charakterze, żołnierze polscy maszerowali po placu
        Czerwonym”;
        · „Mowy powinny być krótkie, a kiełbasy tylko długie.”;
        · „Pytają mnie, dlaczego kobiety całuję w rękę. Odpowiadam, że od
        czegoś trzeba zacząć”;
        · 16 maja w Łazienkach Królewskich podczas prezentacji komitetu
        honorowego do premiera, który wręczył mu szalik w barwach
        narodowych: „Widać, że nie jesteś ani z Poznania, ani z Krakowa, ani
        ze Szkocji, skoro wręczasz mi tak cenny dar”;
        · Bronisław Komorowski zalicza Norwegię do Unii Europejskiej;
        · “Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30-tu metrów nie trafić w samochód
        to trzeba ślepego snajpera”;
        · „(...) Komorowski tłumaczył, że równouprawnienie jest ważne, ale
        (…) opowiedział, że gdy był wiceministrem obrony narodowej, pojechał
        do Danii. Tam chciał koniecznie zobaczyć statek marynarki, na którym
        służyły także kobiety. Nie mógł zrozumieć, dlaczego taka sytuacja
        nie budzi tam żadnych problemów. “No i w końcu mnie tam zawieźli i
        pokazali. Wtedy zrozumiałem. Dunki nie są najpiękniejszymi
        kobietami, a to były… kaszaloty”;
        · Bronisław Komorowski definicję Rady Bezpieczeństwa Narodowego
        zaczerpnął z Wikipiedii. Sztabowcy z PO wpadkę ich kandydata
        próbowali odkręcić na korzyść tłumacząc, że Komorowski potrafi
        korzystać z internetu. Jak na prawie 20 lat internetu w Polsce, to
        naprawdę wielki wyczyn.
        · “To jest wojna domowa, to jest walka o wszystko!”. Po czym dodał,
        że na szczęście w agitacji pomogą im dwie prywatne stacje
        telewizyjne “Możemy mieć przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga
        prywatna telewizja.”. W sukurs poszedł prof. Władysław “uzi”
        Bartoszewski, który nie przebierał w słowach i naubliżał Jarosławowi
        Kaczyńskiemu;
        · Bronisław Komorowski myli stan klęski żywiołowej ze stanem
        wyjątkowym.
        “Jeżeli będzie trzeba wprowadzić stan wyjątkowy, to na jakimś
        terenie, nie na terenie całego kraju i na pewno nie na długi okres”;
        · Bronisław Komorowski wykazał się nieznajomością Konstytucji RP
        oznajmiając, że mimo ewentualnego wprowadzenia stanu wyjątkowego
        wybory odbędą się w terminie. W Konstytucji jednak stoi inaczej: “W
        czasie stanu nadzwyczajnego oraz w ciągu 90 dni po jego zakończeniu
        nie może być skrócona kadencja Sejmu, przeprowadzane referendum
        ogólnokrajowe, nie mogą być przeprowadzane wybory”;
        · 25.05.2010 – Bronisław Komorowski i jego sztab walczą o poparcie
        wśród harcerzy.
        “Rzeczpospolita” dotarła do listu skierowanego do lokalnych struktur
        PO na Mazowszu. Autorzy piszą w nim m.in.: “Prosimy także o dotarcie
        do stowarzyszeń działających w Państwa terenie, fundacji i innych
        organizacji społecznych, np. do harcerstwa, z prośbą o poparcie”;
        · 31.05.2010 Europejski Kongres Gospodarczy. Komorowski mówiąc o
        gospodarce Grecji pomylił deficyt budżetowy z długiem publicznym;
        · 02.06.2010 – Komorowski, goszcząc w London School of Economics
        zabrał głos w sprawie wydobycia gazu łupkowego Marszałek tłumaczył,
        że metoda odkrywkowa powoduje niszczenie bardzo dużych obszarów
        przyrody, a co za tym idzie – grozi zniszczeniem szerokich połaci
        krajobrazu Polski. Eksploatacja gazu łupkowego musiałaby oznaczać
        zastosowanie metod odkrywkowych, jak w przypadku węgla brunatnego, a
        zatem byłaby to “dewastacja obszarów krajobrazowych Polski”. W
        przypadku gazu łupkowego nie stosuje się metody odkrywkowej, ze
        względu na głębokie położenie złóż;
        · Itd.

Komentując powyższe, nie sposób nie zgodzić się z tezą stawianą
        przez Marka Migalskiego (PiS), który stwierdza, że Ilość błędów i
        wpadek merytorycznych stawia pod znakiem zapytania jego zdolność do
        wykonywania tego urzędu.
        Czy Polska i Polacy chcą takiego Prezydenta – oczywiście, że
        NIE !!!
        Jak Pan Komorowski wyobraża sobie pełnienie funkcji
        reprezentacyjnych poza granicami Polski? Polska i tak, jak pokazały
        ostatnie wybory musiała radzić sobie z obroną swojego wizerunku na
        arenie międzynarodowej. Dzisiaj już Polski nie stać na kogoś, kto po
        pierwsze nie jest w ogóle przygotowany do sprawowania tegoż urzędu,
        po drugie nie ma żadnej wiedzy z zakresu sprawowania i wykonywania
        władzy publicznej w Polsce, nie ma żadnej wiedzy z zakresu
        Konstytucji RP z dnia 2 kwietnia 1997 r., jak można domniemywać nie
        jest mu znany Regulamin Prac Sejmu, nie zna struktur
        międzynarodowych, łącznie z krajami członkowskimi Unii Europejskiej,
        itd.

Na marginesie trzeba wskazać też wypowiedzi członków samej Platformy
        odnośnie swojego kandydata np. Sławomir Nowak stwierdza, w wywiadzie
        z Panią redaktor Moniką Olejnik: „że Komorowski musi się teraz
        wyszumieć jak kawaler przed zamążpójściem”. Nie wiem co Szef Sztabu
        Marszałka Komorowskiego miał na myśli, ale po pierwsze Pan
        Komorowski, z tego co wie opinia publiczna ma już żonę i póki, co
        nie szuka męża, po drugie chyba już się wyszumiał i co najbardziej
        zdumiewające, że takich słów używa właśnie nie kto inny, ale Szef
        Sztabu – to tylko obrazuje poziom abstrakcji i braku przygotowania
        do rządzenia w samej Platformie Obywatelskiej.

Dość wstydu i oglądania się za siebie – Polska musi Gonić resztę
        Europy, aby dać szanse nowym pokoleniom na lepszy start życiowy,
        lepsze warunki pracy i płacy – Pan Marszałek Komorowski, moim
        zdaniem, jest zaprzeczeniem wszystkich cech jakie powinien posiadać
        prawdziwy mąż stanu i Przyszły Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej.

Michał W....cz.
        • mateusz572 Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego ?!!! 13.06.10, 11:23
          Michale !
          Kogo więc proponujesz na prezydenta i dlaczego ?
        • bluegrazyna Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego ?!!! 13.06.10, 16:57
          Michał a kaczorek już nauczył się spiewac hymn ?
          Czy dla niego białe nigdy nie będzi białe ,a czarne - czarne !!!
          A ostatnio kaczorek ma mniej wpadek ,bo mało gada i znowu po
          wpadce w Lublinie ukrył się w Sulejówku...
        • Gość: mirek Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego ?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:48
          zapomniałes juz o p.Blidzie której krew PIS ma na rękach ,o
          p.dr.G ,ilu ludzi zmarło pozbawionych przeszczepu i leczenia ,ile
          było bezprawnych aresztowań ludzi ,kto zapłaci za akcję agenta
          Sawickiej ,lub próbę skompromitowania p. Kwaśniewskiej nic z tego
          nie wyszło bo było dęte ,a ile kasy na to poszło ,
          • Gość: babcia Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego ?!!! IP: *.iplus.com.pl 24.06.10, 13:02
            Gość portalu: mirek napisał(a):

> zapomniałes juz o p.Blidzie której krew PIS ma na rękach ,o
            > p.dr.G ,ilu ludzi zmarło pozbawionych przeszczepu i leczenia ,ile
            > było bezprawnych aresztowań ludzi ,kto zapłaci za akcję agenta
            > Sawickiej ,lub próbę skompromitowania p. Kwaśniewskiej nic z tego
            > nie wyszło bo było dęte ,a ile kasy na to poszło

Mam nadzieje ,że ludzie Lewicy to jeszcze pamiętają i nie chcą byc
            schrupani na przystwkę jak samoobrona i LPR
    • Gość: spie...j Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 12:12
      spie...j
    • Gość: kuszaa A może tak szerzej i dalej ???? IP: *.chello.pl 13.06.10, 16:34
      Nie chodzi przecież o naszych, znanych od lat kolesi z TV i innych mediów.
      Chodzi o stosunek do spraw przyszłych.
      I np. to :
      www.youtube.com/watch?v=PuRgQ8AR6Ww&feature=player_embedded
      Cisza w temacie. Zresztą inaczej w oficjalnych da się czy nie .....
    • Gość: Janosik Komorowski do psychiatry? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.10, 17:05
      Kolejna skandaliczna, chamska i antypolska wypowiedz Bronislawa Komorowskiego.

- Idziemy ku zwycięstwu wbrew tym, którzy nawet drzewa nie potrafią posadzić,
      a twierdzą, że zasadzili dąb "Bartek". - mówił kandydat PO na prezydenta
      Bronisław Komorowski w Warszawie podczas koncertu "Solidarni dla powodzian".

- Mijamy ludzi toksycznych, którzy świeżo zasadzone drzewko potrafili ususzyć.
      Nie mówimy im, że macie stać tam, gdzie stało ZOMO. Mówimy im zgodnie z tradycją
      solidarnościową: chodźcie z nami. - mówił Bronisław Komorowski nawiązując do
      spotu wyborczego PiS, w którym Jarosław Kaczyński sadzi dąb.

wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/idziemy-ku-zwyciestwu-wbrew-tym-ktorzy-nawet-drzew,1,3244408,aktualnosc.html
      Jesli ktos jeszcze mial watpliwosci kto dzieli Polske i Polakow na lepszych i
      gorszych (a wiec stosuje rasizm!) to teraz juz nie powinien miec watpliwosci!
      Ilez jadu nienawisci jest w politykach PO. Jak bardzo nieszczesliwi sa ci
      ludzie. Bardzo im wspolczujemy!
      • Gość: BABCIA Re: Komorowski do psychiatry? IP: *.iplus.com.pl 13.06.10, 17:10
        janosik a dlaczego sztab wyborczy kaczorka spartolił robotę?
        Wystrczyło dac parę groszy komuś miejscowemu ,żeby troskliwie zajął
        się sadzonką i doglądał jej !!
        zawlili na całej linii !a TVN pokazała !!
        • Gość: Oszolom Re: Komorowski do psychiatry? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 17:58
          No wiesz babka tvn to pokazała , a gdzie w tańcu z gwiazdami?Dąb
          dębowi nie równy .Może nie jest tak przebiegły jak jarek , ale to
          swój chłop .Tak mowi tusek chytrusek.
      • rowan_bean Janosiku - Kaczyński jak Midas, ale... 13.06.10, 18:56
        Jak w temacie Janosiku
        Dr Kaczyński jak król Midas, ale trochę na odwrót. Tamtemu wszystko czego
        dotknął w złoto się zamieniało. Temu zaś wszystko w proch się obraca, czego się
        tknie.
    • Gość: Zen Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 13.06.10, 19:54
      nazimno.salon24.pl/192688,premier-tusk-w-sandomierzu-jak-
      klamia-media-jak-klamie-wladza
    • Gość: Zen Re: Głosujcue wszyscy na Komorowskiego IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 13.06.10, 20:10
      tvn24.lajt.pl/2346395,1,0,video_detal.html
      jeszcze nie został prezydentem a tyle gaf he he niezły tłuk
    • b541 Re: Tylko nie na Komorowskiego 13.06.10, 22:56
      Ten człowiek to wypisz wymaluj trochę gorsze wydanie inżyniera Karwowskiego. Nie
      pozwólcie wybrać na prezydenta zarozumiałego głupka.
      Do listy wygłaszanych debilizmów dorzucił wycofanie z NATO. NIE JEST ISTOTNE NA
      KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ !!!! Byle nie na Komorowskiego.
      Podejrzewam, że cała Jamajka aż się trzęsie ze śmiechu czytając wypowiedzi
      Bronisława.
      • Gość: B-53 Wikiński: Hrabia Komorowski herbu Głuszec. IP: *.chello.pl 13.06.10, 23:12
        Jestem porażony po przeczytaniu artykułu w „Rzeczpospolitej” (
        Komorowski – noc myśliwego). Apeluje do Polskiego Związku
        Łowieckiego o jak najszybszą reakcję. Jeżeli opisywane fakty w
        artykule są prawdziwe, to proszę o wszczęcie procedur określonych
        przepisami prawa łowieckiego i przepisami Polskiego Związku
        Łowieckiego. Mam nadzieję, że są to fałszywe oskarżenia, jeżeli
        jednak nie, to apeluje do władz Polskiego Związku Łowieckiego o
        wystąpienie na drogę sądową.

Darz bór

Marek Wikiński
      • emerytwojsko Re: Tylko nie na Komorowskiego 14.06.10, 08:59
        Żremy sie na tym forum, usiłując przekonać do swojego kandydata.
        Wydaje mi się to nierealne, bo chociażby ucinali mi palec po palcu
        albo oferowali pałac w Arabii Saudyjskiej wraz z haremem, to i tak
        nie zagłosowałbym na Komorowskiego.
        • Gość: dziadek Re: Tylko nie na Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:36
          A ja jak najbardziej - tylko na Komorowskiego
        • rowan_bean Harem dla Janosika 14.06.10, 13:03
          Wszystko zależy, od którego palca zaczęliby obcinać Janosiku!
          Komorowski nie jest dobrym kandydatem, ale popierany przez ciebie jest
          najgorszym z możliwych!
          • Gość: pożeracz fasolek Re: Harem dla Janosika IP: *.net.stream.pl 14.06.10, 23:16
            Powiedz mi fasolko, bo już się gubię. Czy Blachownia leży w Niemczech?
            • Gość: rowan_bean Re: Harem dla Janosika IP: *.adsl.alicedsl.de 15.06.10, 06:02
              Niestety tak.
              Zakuty łeb pozostanie zawsze zakutym łbem!
              • Gość: pożeracz fasolek Re: Harem dla Janosika IP: *.net.stream.pl 15.06.10, 08:25
                Dobrze wychowanej panience z Blachowni takie słownictwo nie przystoi, wyluzuj koleś.
                • Gość: do fasolki Re: Harem dla Janosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:53
                  W Blachowni chodzą słuchy,że fasolka robi karierę w Dojczlandzie,pracuje w
                  puffie jako "panienka".POzazdrościć i POgratulować.
                  • rowan_bean Re: Harem dla Janosika 15.06.10, 17:00
                    Inteligencja i uczciwa praca nigdy nie hańbi!
                    Głupota i zacietrzewienie tak!

Do dyskusji trzeba dorosnąć i chociaż mieć odwagę, żeby sobie nazwę zafundować!

Nie pozdrawiam idiotów.
                    ;-]
        • Gość: Marysia 46 No to Janosik ma problem. IP: *.apus-net.pl 15.06.10, 17:15
          Tak pięknie szło a tu Cimoszewicz!!!!
    • Gość: ponie Tylko nie Komorowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:03
      tylko nie Komorowski bo wyprowadzi nas z NATO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka