puls475 05.07.10, 19:34 Jarosław Kaczyński obraża przyjaciół mojego śp dziadka którzy przeszli z dziadkiem dwa fronty wojny światowej i oni to polegli w obozach śmierci , smiercią męczeńską. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szampan cham Szampan ci zaszkodził? IP: *.apus-net.pl 05.07.10, 20:11 szampan ci zaszkodził? bąbelki nie są na każdą głowę. trudno będzie teraz obciążać Jarka za nieudolność rządzących. gdyby wygrał Jarek, możnaby leżeć i wmawiać, że prezydent "hamuje". a tak to. trzeba coś pod publiczkę zrobić. a naobiecywało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.m Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:21 heh, obawiam się że akurat Kaczyńscy sporo zrobili dla upamiętnienia przyjaciół Twojego śp dziadka.., gdybyś miał o tym jakiekolwiek pojęcie nie wypisywał byś takich bzdur powołując się na historie, możesz im zarzucać wszystko co tylko internet albo tv wbije Ci do głowy, oprócz braku poszanowania tradycji i szacunku do historii Polski. Pewnie zdziwi Cię fakt, że gdyby nie decyzja prezydenta Lecha Kaczyńskiego, Witold Pilecki i August Emil Fieldorf, ps. Nil nie otrzymali by pośmiertnie w 2006r Orderu Orła Białego(a o tym, czym sobie na niego zasłużyli doczytaj w sieci..), decyzji tej był przeciwny min. lansowany przez po i tvn rofesor(heh, o przeszłości tejże kreatury też proponuje poczytać, można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć) bartoszewski, zasiadający w kapitule Orderu Orła Białego.. sory, ale jeżeli ktoś tego starego kiepa nazywa autorytetem, to coś tutaj jest nie halo.. Zresztą, jeżeli uważasz, że śmierć w takim wypadku, jaki miał miejsce na lotnisku w Smoleńsku nie była śmiercią męczeńską, to nie mam pytań.. Od kiedy to "śmierć męczeńska" jest zarezerwowana wyłącznie dla ofiar wojny.. przecież tych ludzi potargało na strzępy.. brak mi słów:/ otwórz oczy człowieku, wyłącz tv i przestań wypisywać takie bzdury, bo ręce mi opadają.. :| Btw. Zmartwię Cię, bo wcale nie jestem zwolennikiem PiS'u. Przykro mi. Co gorsza, jestem ateistą:/ fatalnie.. nie przypniesz mi metki krzykacza i oszołoma w stylu jedynej słusznej rozgłośni, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.10, 09:50 Kaczory przyjęli załozenie nieczysto moralne ale bardzo korzystne dla swojej partii. Zamordowanym w Katyniu czy na wojnach i tak nie robi różnicy, co z ich historią się dzieje a politycy na lansowaniu tej historii mogą zbijać kapitał i odwracać uwagę społeczeństwa od innych brzydkich politycznych szwindli. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Kaczyński obraża przyjaciół 06.07.10, 18:03 teoria spisku . Przecież to był wypadek i to pan prezydent zabrał ze sobą swoich przyjaciół i poprowadził ich na śmierc . Tradycyjnie się spóźnił , a później wszyscy chcieli zdązyc ,bo tv czekała ! A nie można było z normalnymi ludzmi pociągiem jechac. Ci którzy się nie załapali na samolot uratowali życie . Czy spóźnialstwo jest bohaterstwem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.iplus.com.pl 09.07.10, 13:02 Bardzo bym chciała ,aby USA opublikowało tresc ostatniej rozmowy bliźniaków ? Skończyły by się spekulacje . I co wtedy powiedziałby prezes ,że sfałszowane ? ,że nie miał brata bliźniaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: spóźniej się...... 13.07.10, 08:00 ....będziesz wielki!!..... p.s... może należałoby sPiSać liste cnót prowadzacych do Wawelu? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kaczyński obraża przyjaciół 13.07.10, 07:51 .ludzie którzy zgineli pod smoleńskiem to, ofiary tragicznej katastrofy lotniczej, zgineli zapewne w meczarniach ale to nie czyni ich ani męczennikami!!! ani tym bardziej bohaterami!!!....... stawianie Ich w jednym szeregu z rzeczywistymi bohaterami, którzy zgineli z reki osób trzecich! w imie własnych ideałow, jest delikatnie, BARDZO DELIKATNIE!!!! mówiąc......... nietaktem (a skutkuje umniejszaniem ofiary i zasług PRAWDZIWYCH BOHATERÓW I MĘCZENNIKÓW!!!!...o co zapewne chodzi panu preziowi(?)) (...i musze Cię zmartwić, niestety również nie jestem zwolennikiem PiS-u......a na pocieszenie powiem Ci, ze możesz przypiąć mi łątkę, jaka Ci sie tylko podoba;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 22:50 do mr.m dziadek mój ur. 1902roku miał prawo do godnego i spokojnego życia takiego nie miał nie z własnej winy opowiadał o froncie w Afryce i nie tylko opowiadał mi o dramatach tam przeżytych śmierci i męczeństwie i nie mogę przyjąć do wiadomości że prywatną wycieczkę która znalazła niestety tragiczny finał poruwnuje sie do męczenskiej śmierci bo co powiedzą rodziny tych co zgineli w obozach śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: 109.243.255.* 06.07.10, 07:37 A może tak przestał byś się licytować z ofiarami Smoleńska, bo wydaje mi się,że twojemu Dziadkowi na tamtym świecie nie podoba się , co tu czynisz, wypisując takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.prenet.pl 06.07.10, 08:14 a może tym z 10 kwietnia nie podoba się co pie... mały jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccr Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.07.10, 15:04 Uszanujcie tragicznie zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccr Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.07.10, 12:51 Nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-t-o-s-6 Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.07.10, 10:51 Ciekawe może ktoś widział kaczora z moherami i Rydzykiem na Jasnej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 23:37 Kaczynski obrazil Polske i został ukarany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donek Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 09:08 To nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Kaczyński obraża przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 13:50 Taki ma charakter i nic Go nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś