Gość: aZyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 20:15 Czy ktos sie zdziwi ,ze zwiazki zawodowe zdradzily ?Zawsze byli sprzedawczykami.Proponuje legitymacjami w ryj im rzucic.Wojcik ile wzioles? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzesiek Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: 195.245.217.* 22.03.04, 20:41 Donbas czeka ( jeszcze ) www.ukraine-poland.com/u/publicystyka/publicystyka.php?id=2215 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:01 Mojej św. pamieci mamusi dyr Dobosz obiecywał świetlaną "hutę" nie doczekała teraz każdy krętacz chce swoje ugrać , każdy z nich chce mieć wyłączność na "rację" .Jak zwykle okaże się że "mały"dostał w dupę(na czerwonej czy czy czarnej górze ktoś Częstochowy nie KOCHA ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serio Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 20:46 -------------------------------------------------------------------------------- I tak jak się spodziewałem "Goliat wygrał z malutkim" Tam gdzie nie wiadomo o co chodzi to wiadomo kto ma w tym korzyść. Na pewno nie pracownicy Huty a jedynie Unia Europejska ,gdy zlikwidują następny Zakład ,który mógłby konkurować z zachodnio-europejskimi hutami. Następnie kilku ministrów ,którzy sprzedali ją za kilka srebrników(nawiasem mówiąc jeszcze nie wiadomo czy bedą mogli dotrzymac słowa przyszłemu "inwestorowi") Potem tzw."Przy-wódce"Związkowi,dla których intratne stanowiska szykował LNM. Potem długo długo nic aż wreszcie zwykli pracownicy, którzy mogą jedynie mieć nadzieje,że nie stracą pracy i będą mogli egzystować na pograniczu ubóstwa. Oto jak plan Ministra Skarbu wprowadzony w życie ma być przykładem gospodarności w elitach władzy. Poniżenie dla jednostki to nic w porównaniu z 5000 załogą,która w dniu święta pracy (1 maja) dostanie prezent(w związku z tym,że weszliśmy do Unii Europejskiej) w postaci kopa z zakładu. Nie chodzi o to, że jakiś urzędas z Ministerstwa Niegospodarności w wakacje pojedzie na Bermudy ale piszący te słowa i jemu podobni nie będa mogli pokazać swoim dzieciom jakiegoś jeziora lub polskiego morza. Przyszłość dla wielu ludzi z Huty Częstochowa straci sens i niewielu da sobie radę .Ale marna to pociecha dla podstarzałej załogi, która na żarłocznym rynku pracy nie ma czego szukać. Dla całej machiny władzy, która żyje jedynie swoimi problemami żadna to strata. Powiedzą pewnie? Niech klęczą na kolanach pod Jasną Górą to może wymodlą dla siebie względy i manna z nieba sama zleci. I tak oto rozgrywa się następny dramat ludzi, którzy pod żadnym względem nie więdzą o co chodzi . Na tym polega naiwność prostaczków . Jedyna nadzieja to ta , że jak biblijni prostaczkowie mają zapewnione miejsce w wieczności . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący co nieco Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: 213.199.204.* 22.03.04, 21:02 Dlaczego pan Litwinow w imieniu Donbasu daje takie parszywe propozycje? tylko 300zł podwyżki? jedyną sensowną propozycją jest domaganie się dla wszystkich pracowników huty i spółek tego, żeby Donbas przekazał po złotej rybce, która bez ograniczeń spełniałaby życzenia i tylko ta propozycja ze strony Donabsu może być godna uwagi. W kolejnym oświadczeniu pan Litwinow powinien to zapewnić hutnikom, a to w związku z tym, że tak bardzo jest zaniepokojony ich losem i wtedy pakiet socjallny jest zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arekw głupich nie brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 00:56 Co za brednie o tej złotej rybce? Co za kretyn to wypisuje. Odwal się facet od tego całego Litwinowa, przeciez Ukraińcy nie proponują nic innego niż to, co mówili tym cymbałom w czasie negocjacji. Daja po prostu lepszą ofertę, ale związkowcy, pożal się boże, wolą na boku 30 rupii od LNM. Gdyby ludzie ze spółek mieli jaja, toby Wójcika i jemu podobnych gnojków na taczkach wywieźli. Jak oni mają teraz czelność pokazywać się w hucie?sd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: głupich nie brakuje IP: 213.199.204.* 23.03.04, 06:33 Widzę, żę prezentujesz poglądy kolegów z forum. Pewnie nie pomyślałeś o tym co powiedział jakiś tam (nazwiska nie pmaiętam) pan z centrum im. A.Smitha, a powiedział, że LNM i tak dał bardzo dużą ofertę z której może się nie wywiązać (wątpie osobiście, żeby się nie wywiązali) i mówił to o jednym z największych koncernów świata, który istnieje już wiele lat, więc co by powiedział jakby go spytali o ofertę Donbasu?? że to firma nie wiadomo skąd na Ukrainie i to co proponuje jest poza jej zasięgiem?? ale wy naiwnie wierzycie w ten Donbas, racja może wam zaproponują od razu 100% podwyżki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Re: głupich nie brakuje IP: 217.96.15.* 23.03.04, 08:38 Przytaczasz tu słowa analityka ale bardziej na miejscu byłaby tu potrzebna opinia prawnika:-D o legalności przetargu bo analityków jest wielu i gdyby zebrać wszystkie opinie były by one tak rozbieżne że sam byś nie wiedział, którą opcję wybrać. Podniecasz się tym koncernem ale chyba nie zdajesz sobie sprawy że jego wygrana to tylko i wyłącznie kwestia Lobbingu i pozakulisowych rozmów a nie przedstawionej oferty. To, że wygrało LNM jest obrazem naszej smutnej i szarej rzeczywistości z korupcją w tle. Zanim coś napiszesz zastanów się co by było gdyby przetarg był uczciwy. Zastanów się czemu Węgrzy chcą Donbas i nie znależli nić co by było przeciwne przejęciu ich hut. Chłopie czasy doprawiania ideologii do każdej decyzji się skończyły, światem rządzą skorumpowani politycy i pieniądz, a informacjami się handluje, więc nie praw tu dyrdymałów. Z drugiej strony panowie hutnicy to że związki trzęsą całą hutą to tylko Wasza wina, bo chyba nie ma wątpliwości, że tam gdzie związki są silne są największe kłopoty, a huta z tyloma związkami, ich przewodniczącymi, rodzinami, sekretarkami rozrośniętą do granic możliwości administarcją biurową to dziesiątki ludzi którzy żyją z huty nic w zamian nie dając. Po za tym jak mi się zdaję każda nawet najmniejsza spółka to jej dyrektor lub prezes, sekretarki itp. Nie wiem czemu miało to służyć ale pieniędzy to chyba nie daje..... a wręcz przeciwnie. Każdy może założyć związek, wystarczy mieć póżniej w nim 150 osób i zakład nie ma prawa zwolnić przewodniczącego i płacić mu pensję ze wszystkimi dodatkami a on nie musi pracować na żadnym stanowisku. To jest smutne że tylu darmozjadów żeruje na naiwności ludzkiej. W firmie gdzie pracuje ostanio związek też zaczął podburzać ludzi i wiecie co..... większość ludzi zrezygnowała z przynależności. Faktem jest że każdy z nich zbija niezłą kasę dłubiąc w nosie a ludzi ma.... wiecie gdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz "Państwo w państwie" IP: 212.191.80.* 22.03.04, 23:12 Tak to w Polsce jest z tymi związkami, kręcą małą firmą, dużym przedsiębiorstwem, a nawet szachują rządy. Delegalizacja, ot co!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKX Re: "Państwo w państwie" IP: *.org / *.org 23.03.04, 07:04 Mnie sie wydaje iż to wszysto ma na celu jedno - takie przeprowadzenie prywaryzacji nasze huty by jej nie było. Ale to rozumiem przeciez UE nie chce przemysłu w Polsce my mamy byc tylko i wyłaczne rynkiem zbytu. Na tereny pohutnicze wudac jest juz jakiś chetny wiec to co sie dzieje to jak najbardziej norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 01:14 Wójcik w krainie SLD i OPzZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownicy spółek ZAPROSZENIE IP: 212.160.234.* 23.03.04, 07:26 Niniejszym pragniemy zaprosić kochanych naszych wodzów tj. Wójcik, Gwiazda i temu podobne szumowiny, na spotkania z pracownikami spółek (takie jak odbywały się wcześniej gdzie obiecywali nam, że nic nie podpiszą bez spółek oraz gdy potrzebowali poparcia w referendum) miejsca spotkań znacie a do terminów się dostosujemy. PS. Nie zapomnijcie się pożegnać z rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: ZAPROSZENIE IP: 213.199.204.* 23.03.04, 17:11 Jak jesteś/jesteście taki mocny w gębie to napisz swoje nazwisko... I pytam z ciekawości czy twoje PS nawiązuje do gróźb karalnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ZAPROSZENIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 23:15 Tobie kutwo już radziłem abyś zamilknął na zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.U. Re: ZAPROSZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 14:54 Nie musisz ich zapraszać, oni sami przyjdą do Was i będą się tłumaczyć . Swoje występy zaczynają od 29 marca. Mam nadzieję że ic godnie powitasz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: 212.160.234.* 23.03.04, 07:34 Koledzy znowu dobrze ustawieni funkcjonariusze związkowi ustawiają się w nowej rzeczywistości naszym kosztem !!!!! Jeżeli będziemy tak potulnie przyjmować swój los - to jesteśmy jak te barany .... Gdzie są te taczki ??????!!!!! Jeżeli teraz nie zaprotestujemy to za kilka miesięcy nikt o nas nie będzie pamientał - tylko nasze rodziny ponieważ wielu z nas pozostanie bez środków do życia !!!! MOSTBUD - upadł - wypoowiedzenia do czerwca i co dalej ? 253 osoby PEFMET - upadnie w kwietniu !!! - 210 osób INŻYNIERING - upadnie w kwietniu - 93 osoby RUREXPOL - spełnia warunki do upadłości - sztucznie utrzymywany przy życiu - 432 osoby KONST-MET - spełnia warunki upadłości - 255 osób RAZEM - 1243 osoby realnie zagrożone - oczywiście część znajdzie pracę w firmach powstałych na gruzach tych spółek ale ludzie starsi , kobiety nie mają szans !!!! PRYPOMNIJCIE SOBIE ZNACZENIE POLSKIEGO SLOWA - " SOLIDARNOŚĆ " Upomnijcie się o swoje !!! TO NAM ŻLE PŁACONO - MODERNIZUJĄC HUTĘ - OBIECUJĄC LEPSZĄ PRZYSZŁOŚĆ -NO I DOCZEKALIŚMY SIĘ !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 07:42 Niestety znowu nie liczy się interes narodowy, tylko to co powie Unia. No a co na to Urząd Antymonopolowy przecież cały przemysł Hutniczy oddajemy w jedne ręce czy jest to zgodne z prawem? Może jakiś prawnik by się tym zajoł? A co do Donbasu, to myślę, że konkurencja jest zawsze zdrowsza niż monopol. obywatel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik spółki spółki nie interesują Wócika,Gwiazdy i reszty..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 08:11 Kochani Hutnicy nas zrzeszonych w związkach jest więcej jak związkowców w Hucie stali, a reprezentują "nasze interesy" przewodniczący związków z huty stali coś tu nie jset tak. LUDZISKA KOCHANE NIC O NAS BEZ NAS TO JEST STARA ZASADA I NAS w spółkach jest ponad trzy tyśiące LUDZI gdzie w hucie stali pracuje 1,7 tyś. NIE DOPUŚĆMY DO GŁOSU wócika i gwiazdy ażeby występowali za nas w naszej sprawie zorganizujmy się przed biurowcem o godz 12 dziśieszego dnia wybierzmy delegacje zacznijmy decydować o swoim losie MY A NIE BEZ NAS!!!!!!!!!!! 12 GODZINA ZBIÓRKA PRZED BIUROWCEM HUTY STALI UL.KUCELINSKA 22 NASZA PRZYSZŁOSĆ W NASZYCH RĘKACH ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAC SPÓŁKI JUDASZE ZA KILAK SREBNIKÓWSPRZEDALI 3000LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 08:20 ABNEGACI I IMBECYLE BO JAK INACZEJ MOZNA NAZYWAĆ SPRZEDAWCZYKÓW MOST-BUD POWINIEN ZBUDOWAĆ TRZY TACZKI DLA TYCH PSEUDO ZWIĄZKOWCÓW. ZBIERZMY SIE O GODZINIE 12 PRZED BIUROWCEM I USTALMY SAMI JAK DZIAŁAĆ W OBRONIE MIEJSC PRACY KTÓRYCH ZA CHWILĘ MOŻE NIE BYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR MOZE OFICJALNY PROTEST?!?!? IP: *.bis.czestochowa.pl 23.03.04, 08:33 Ludzie opamietajcie sie! Takim gadaniem na internecie nic nie zrobicie! Macie jaja? Czy juz straciliscie je zupelnie. Sprzedalo was maksymalnie 5 osob - piszecie, zeby wywiezc zdrajcow na taczkach - ale nic w tym kierunku nie robicie! Gwarantuje wam to - jesli oglosicie - wy pracownicy, ktorzy jestescie prawdziwa sila zwiazkow a nie patafiany i sprzedawczyki na gorze - oficjalny protest - moze on odniesc sukces. Niech w calej Polsce wiedza ze nie podoba wam sie ta decyzja! Z mojej strony gwarantuje ok. 100 osob, fanatykow Rakowa, ktorzy na pewno stawia sie na wasza prosbe. Troche organizacji - rozmowami z idiotami nic nie zdzialacie - czy bez "waszych" organizatorow nie umiecie nawet czegos takiego zrobic? Jesli chcielibyscie cos zorganizowac na duza skale chetnie pomoge - DONBAS NADZIEJA DLA HUTY - ALE I DLA RAKOWA! OBIECALI DUZE PIENIADZE DLA KLUBU - I PRZEZ DECYZJE JAKIS POLITYCZNYCH CZERWONYCH ZDRAJCOW MOZEMY JE STRACIC! HUTA PRZEZ WIELE LAT POMAGALA RAKOWOWI - TERAZ MY MOZEMY POMOC WAM. Bardzo prosze o poinformowanie mnie (jesliby informacja do mnie nie dotarla) o planowanym protescie - jestem w stanie wspomoc was konkretna liczba rozczarowanych i gotowych na wszystko kibicow RAKOWA. Tylko silne i zdecydowanie postawienie i naglosnienie sprawy moze przyniesc wymierne efekty - czekam na kontakt od was hutnicy. Z kibicowskim pozdrowieniem ToMNR /tomnr@rakow.com.pl/ www.rakow.com.pl "Popatrz to Twój kraj wkracza w nową erę, za sprawą idiotów, którzy sprzedali nasze nadzieje! Jeden głos na lewicę - jeden gwóźdź do trumny! Chcieliście wolności - nie dostaniecie jej już teraz nigdy!" ODERINT, DUM METUANT - RACOVIA fcM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUTNIK GODZ. 12 PRZED BIUROWCEM SPOTKAJMY SIĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 08:22 GODZ. 12 PRZED BIUROWCEM SPOTKAJMY SIĘ BIERZMY SPRAWY W SWOJE RĘCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: *.bis.czestochowa.pl 23.03.04, 08:38 No i co przyjdzie was tam 30 pokrzyczycie, spisze was policja i co z tego wyjdzie? Jak jzu cos organizujecie to z rozmachem - zeby przyjechala telewizja, gazeta, zeby swiat uslyszal o tych oszustach. Chetnie pomoge w organizacji protestu - jesli tylko chcecie... www.rakow.com.pl ToMNR /tomnr@rakow.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Re: I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: 217.96.15.* 23.03.04, 09:06 Tylko co to znaczy "coś wielkiego". Dzisiaj tylko i wyłącznie pod tym określeniem drzemie siła mediów. Telewizji i gazet jest masa ale trzeba je tym zainteresować, bo dla nich liczy się niestety atrakcyjność. Tylko trzeba zacząć od początku, dlaczego wydzielono spółki, czemu powstał taki twór,jaki to miało cel. Zainteresować media Szarawarkim, Donbasem, niech każdy wypowie się przed kamerami, odpowie na pytania? Może to jest sposób, bo taczki, jajka, wyzwiska to wszystko już chyba nie przyniesie efektów, oprócz oczywiście poprawienia kondycji psychicznej samych pracowników. Tylko to muszą zrobić pracownicy, nie osoby postronne, które tak jak ja widzą tylko jedną stronę madalu lub nie znają całej prawdy o działalności huty przez ostatnie 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Re: I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: *.bis.czestochowa.pl 23.03.04, 09:59 Co znaczy cos wielkiego - po pierwsze odrzucmy pojecie, ze to musza zrobic pracownicy. Poczujmy sie w koncu my, mieszkancy Czestochowy za cos odpowiedzialni. Byc moze jestem mlody, ale wyciagam smutny wniosek, ze nie potrafimy sie zorganizowac. Odrzucmy falszywe podzialu i poczujmy sie Czestochowianami - niech wiedza, ze nas nie mozna oszukiawac i z nami zadzierac - wydrzemy im hute, nastepne bedzie wojewodztwo. Ja nie mialem zamiaru wywozic nikogo na taczkach - choc nie wierze w wymiar sprawiedliwosci w Polsce oddalbym ich pod sad. A moze lepiej zrobic sad zwiazkowy? Owszem wielka akcja to akcja nie tylko hutnikow - czestochowian, ale wszystkich odpowiedzialnych czestochowian, nowej klasy mieszkancow. Nasze miasto jest nieustannie niszczone i degradowane i temu musimy zapobiec my - skoro ludzie nami rzadzacy nie potrafia tego zrobic! Wezmy sprawy w swoje rece. W tym momencie hutnicy mowia: sprzedal nas Szarawarski, Gwiazda, Wojcik. W tym momencie oni sami sie sprzedaja. Nie dzialajac, bedac slepymi baranami idacymi na rzez - choc wiedza, ze czeka ich w niedalekiej przyszlosci koniec nie potrafia sie temu przeciwstawic. Czy bez Gwiazdy i Wojcika nie umieja nic zorganizowac? Zadnego protestu, nic? Ile trwa juz ta farsa z Donbasem i LNM? Na co hutnicy sobie jeszcze pozwola? Takie wasze dzialanie do niczego nie prowadzi. Bo tego dzialania nie ma. Wezcie, wezmy sie w gars i walczmy o to, co sie nam nalezy! "kiedy zrozumiecie wreszcie, ze jednosc to sila, nie wasze ambicje!" Pozdrawiam ToMNR /tomnr@rakow.com.pl/ www.rakow.com.pl Licze, ze jakis uczciwy i chetny do dzialania hutnik zglosi sie do mnie - skoro sami nie potrafia sobie poradzic, to ja chetnie pomoge - bo w tej calej grze chodzi o nasze zycie - czestochowian. Odrzucmy te idiotyczne niesnaski - walczmy o swoje - tylko w ten sposob zapewnimy godna przyszlosc nam i naszym dzieciom. "Wierzcie! Walczcie! Świat się traci albo zdobywa. Zdobądźcie go! Na ludzkiej pustyni, gdzie beczy tyle baranów bądźcie lwami!" Leon Degrelle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Re: I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: 217.96.15.* 23.03.04, 10:36 Z jednej strony masz racje ale z drugiej tak jak wspominałem nie znamy całej prawdy o hucie, o tym co się z nią działo. Myśle że czas by ktoś wyjaśnił wszystkie niejasności dotyczące działalności huty w ostatnich latach(utopionych milionach), bo tylko takie działania moga pozwolić na podjęcie kroków zwykłym częstochowianom, niech ktoś powie prawdę o wycieczkach, imprezach, płacach bo zanim coś zrobimy mamy prawo wiedzieć czym jest dzisiaj huta i jakie są realia. pozdr. MOże uda nam się podyskutować w sobotę w pociągu:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Re: I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: *.bis.czestochowa.pl 23.03.04, 10:42 Nie znamy prawdy o hucie - to jasne, to znaja tylko ludzie "u gory". Ale nas interesuja fakty - chca sprzedac hutnikow LNMowi - to fakt. Donbas dal lepsze warunki - to fakt. Oni dalej tkwia przy swoim, co wiaze sie z upadkiem huty. Fakt. Czego jeszcze potrzeba? No nie wiem czy sie zobacyzmy i poznamy (choc ja jednego Bizona z Mireckiego znam :) ) bo jedzie juz ponad 300 osob na ten moment :) A jesli chodzi o ta sprawe - to jest nasza sprawa. Czekam na odezwe jakiegos hutnika do mnie (mail tomnr@rakow.com.pl), ktory choc troche jest zaangazowany w zycie zwiazkowe (znaczy ma posluch wsrod ludzi, ale nie jest sprzedawczykiem). Zorganizujemy cos takiego, ze wszyscy pozaluja ze zaczeli z czestochowianami! Pozdrawiam ToMNR /tomnr@rakow.com.pl/ www.rakow.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Re: I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: 217.96.15.* 23.03.04, 10:54 Więc może hutnicy powinni zrobić taką akcje jak Wy (chodzi mi właśnie o ten wyjazd, wspaniały pomysł z plakatowaniem, rozgłaśnianiem na stronie), zebrać fakty, zrobić spotkanie na które zaprosić zwykłych częstochowian, niech zobaczą o co idzie gra. Zwykli ludzie są już zmęczeni, oni chcą pracować i myślę, że niektórym jest JUŻ wszystko jedno gdzie i dla kogo BĘDĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Re: I co to da? COS WIELKIEGO ZROBIC! IP: *.bis.czestochowa.pl 23.03.04, 11:01 Ale dlaczego maja to robic sami? Gdzie teraz radni, ktorzy mieli pomagac hucie? My, zwykli ludzie powinnismy im pomoc. Zdaje sobie sprawe, ze demokracja umarla, przynajmniej w Czestochowie, ale czasy solidarnosci spolecznej powroca. A teraz najlepszy czas, zeby stare prawdy wrocily. Hutnicy czekamy. My wyciagamy reke. to co z nia zrobicie nalezy do waszej gestii. A do sytuacji o jakiej piszesz to fakt, niestety... Ludzie zapomnieli, ze odpowiednio zjednoczeni, pod jedna flaga moga wiele osiagnac. Nie gadaniem za stolow, a pod stolami krazacymi kopertami. Trzeba wyjsc na ulice i upomniec sie o swoje. Innej rady w demokracji nie ma. hehe, ale zapalilem sie do tego projektu, juz nawet mam pewne pomysly - teraz wsystko zalezy od hutnikow, czy beda chcieli pomocy, czy beda chcieli ruszyc tylki aby walczyc o swoje. WIem, ze bede zawsze ten obcy, ale pomocy sie nie odrzuca. zwlaszcze jesli jest sie przypartym do muru. Pozdrawiam ToMNR /tomnr@rakow.com.pl/ www.rakow.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: GODZ. 12 PRZED BIUROWCEM SPOTKAJMY SIĘ IP: 213.199.204.* 23.03.04, 17:20 Powie wam, że jeśli więcej osób myśli jak Hutnik czy ToMNR itp... to moim marzeniem staje się to aby jednak Donbas kupił Hutę, ciekawe kto wtedy poleciałby z pracy...wątpie, zeby ktoś oprócz syndyka miał pracę. A wy i tak obrzucilibyście kogoś winą i błotem... Standardowo, samodzielne myślenie niestety nie jest dla mas... aczkolwiek zdarzają się wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: GODZ. 12 PRZED BIUROWCEM SPOTKAJMY SIĘ IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 23:28 Odpowiedż do takisobiepan.Tobie kutwo już radziłem abyś zamilknął na zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: 212.160.234.* 23.03.04, 09:21 nie płaćcie składek, oddajcie legitymacje bo co z tego macie .JA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryżliwy Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: 212.160.234.* 23.03.04, 09:53 pakiet podpisany przez zwiazkowców(inteligentnych inaczej) ,nie dotyczy pracowników spólek jak i koksowni, nie obejmuje tez okolo 300 pracowników, ktorzy nabyli prawo do zasilku,ale obejmuje po 100 zł wpłacone przez LNM do związku na działalość "statutową" od łba członka ,obejmuje gwarancję obsługi biurowej,tranportu,materiałów pismienniczych, oddelegowań i parę jeszcze innych bardzo waznych rzeczy.....dobre nie..związkowcy wiedzą jak walczyć o "swoje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurexpol Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 23.03.04, 14:45 Oczywiście ,że pracownicy spółek zostali oszukani przez p.Wójcika i p.GwiazdęNie ulega wątpliwości,że uprawiają swoją politykę kosztem zwykłych pracowników Pomijając robotników Stalowni i WBG,to komu zapewnili gwarancje pracy? Oczywiście swoim ,przez siebie protegowanym członkom rodzin,całym rodzinom dyrektorów huty,rodzinie p.Wypycha.Bo kto tak na prawdę pracuje w hucie?(oprócz pracowników WBG i Stalowni)I proszę zauważyć kto wychodził na blokadę A1?Czy ktoś z biura dyrekcji?a oni mają gwarancjie zatrudnienia.Pracownicy spółek ,Stalowni i WBG protestowali,a p.Wójcik a ich plecach ubijał swoje interesyTeraz są mu nie potrzebni,on p.Gwiazda będą członkami RN(rady nadzorczej)Wójcik zawsze kłamał i kłamać dalej będzie,to człowiek bez honoru. Czy jest sposób ,by tą sytuację odwrócić?Być może .Należy zmobilizować związkowców wszystkich spółek do zorganizowania wspólnego protestu do obalenia P.Wójcka i P.Gwiazdy do wymuszenia zmiany inwestora dla CAŁEJ HUTY i WSZYSTCH SPÓŁEK, tym bardziej, że nieuczciwie został wybrany LNM niezgodnie z prawem. W firmie "WAGON" to związkowcy doprowadzili do zmiany zapisów prywatyzacyjnych, dlaczego my nie możemy zrobić podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: 213.199.204.* 23.03.04, 18:41 Władza ma ten plus, że jest w większości przypadków dla myślących, to jest bolesna prawda, nie każdy byle "cham" może rządzić. Skoro byście byli tacy dobrze to czemu nie wy zostaliście wybrani??... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:12 Jeżeli mogę dodać coś do dyskusji toczącej się na forum a dotyczacej Hcz, HSC i Spółek to apeluję o całkowitą ignorancję gościa wystepujacego pod pseud:takisobiepan! Człowiek ten wypowiada się już nie pierwszy raz w portalu na temat sytuacji w hucie,spółkach,zabiera głos w sprawie wyboru własciwego inwestora itp.Tak jak już gdzieś to napisał wolno mu.Oczywiście.Podaje się za wielkiego znawcę problemu mimo,iż nie jest hutnikiem.Uzasadnia ,że wystarczy tylko trochę poczytać,posłuchać a już się wie prawie wszystko na temat prywatyzacji huty.Ta gazetowa wiedza daje mu prawo do prowokowania,mędrkowania tudzież obrażania gości forum i wszystkich hutników.Co jakiś czas zmienia front działania i zaprzecza wcześniejszym swoim wypowiedziom.Właściwie to nie bardzo wiadomo o co na prawdę mu chodzi.A właściwie wiadomo. To nie troska o los huty ale zabawa prowokacją, ot tak właśnie dla uciechy i zabicia czasu kosztem skrzywdzonych ludzi.Brzydko się tak bawić gdy nie o śmieszne i błahe rzeczy tu chodzi.Mam też nadzieję, że nie jest to osoba ,która sonduje nastroje...dla jakiś tam celów. Zresztą mało mnie to obchodzi. A tych, którzy próbowali dociekać kto to taki albo dali się złapać na haczyk prowokacji potraktował jak arogant .Tak więc nie dajcie się wciągnąć w perfidną zabawę.Ta osoba jest przebiegła i sprytna! Co się zaś tyczy Pańskiej osoby jest tyle ciekawych artykułów i możliwości wypowiedzi,że nie potrzeba do obrzydzenia pastwić się nad biednymi hutnikami. Niech Pan ze zwykłej przyzwoitości da spokój! I jeszcze jedno. Przed chwilą telewizja Katowice pokazała migawkę z dzisiejszego spotkania przedstawicieli LNM i związków zawodowych,a także obu hut i spółek.Co tam się działo na prawdę dowiemy się jutro na naszych odcinkach pracy.Jest jedno światełko w ciemności,nie wiem być może sie mylę.Może jest to dobra wskazówka dla tych,którzy na łamach tego forum próbują konsolidować swoje siły. Otoż okazało się, że jedynym przewodniczącym,który nie zgodził się na podpisanie pakietu socjalnego bez spółek jest Przewodniczący ZZPRC.Nie znam tego człowieka ale może można mu zaufać? W każdym razie brawo za odwagę i lojalność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Uszatek Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:42 Pakiet podpisały tylko cztery zwiazki, czy ktoś zauważył, że jeden dotrzymał słowa i stanął po naszej stronie stronie . Hutnicy spytajcie sie swoich Przewodniczących kto ma zostać Prezesami spółek: Majątek hutniczy i Majątek Hutniczy Plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.bis.czestochowa.pl 24.03.04, 10:10 Brawo dla tego Pana co nie podpisal pakietu! Jesli mozna prosze o biezace informowanie mnie o sytuacji w tej sprawie - tomnr@rakow.com.pl - z gory dziekuje. mam nadzieje, ze jeszcze da sie cos zrobic. Pozdrawiam ToMNR /tomnr@rakow.com.pl/ www.rakow.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aZyga Mam twoj IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:32 ,,panie''Wojcik lub takisobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Wójcik Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa?-dla p.Wójcka IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 24.03.04, 11:21 Panie Wójcik zamiast prowadzić spór na forum gazety zastanowiłby się pan ,co pan najlepszego zrobił.Czy to nie pan zapewniał,że bez spółek nie podpisze porozumienia?Proszę się przyznać i otwarcie powiedzieć ,że wyciągał pan ludzi na ulicę dla własnego ego,że uprawiał pan i dalej uprawia własną politykę kosztem zwykłych robotników.Niech pan przyzna się chociaż przed samym sobą ,że jest pan człowiekiem bez honoru,że własna prywata jest nadrzędnym celem pana przewodnictwa związkowego.Jest pan skończony jako związkowiec,jako przyzwoity człowiek,jako jeden z nas -pracowników huty.I panie Wójck- myślący ,to nie znaczy myślący tylko o sobie,a pan taki jest,władza dla myślących-otóż mamy przykłady myślenia poszczególnych rządów min.AWS,do którego pan należałOwszem myślą tylko o sobie ,nie o kraju i ludziach tutaj żyjących i chcących tu pracowaćPanie Wójcik nie mam dla pana nawet kruszyny szacunku.Ale co panu po szacunku innych,ważne że pan jest ustawiony prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Wójcik Re: Co ze spółkami -odp.dla p.Wójcika IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 24.03.04, 11:55 Czy tak postępuje przewodniczący związku,człowiek ,który nazywa się sam obrońcą pracowników i sobie przypisuje" sukcesy" w obronie robotnika-WSTYD Związkowiec powinien za wszelką cenę bronić interesu pracownika ,a nie sprzedawać ludzi ,którzy mu kiedyś zaufali,którzy wierzyli w zapewnienia ,że "nie zgodzimy się na przejęcie huty bez wszystkich spólek"Powinien doprowadzić do nowych negocjacji jeśli rządania nie zostaną spełnione,nawet z innym inwestorem,zagrozić zerwaniem negocjacji i wskazaniem w tym wypadku ZPD(Donbas)To jest atut przetargowy,co powiedziałby na tak postawione rządanie LNM?Panie Wójcik zagubił się pan w tym co robi.Czy potrafi pan spojrzeć sobie w oczy ,czy potrafi pan spojrzeć w oczy hutnikom-jeśli tak ,to jest pan wyzbyty wszelkiej godności i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: Co ze spółkami -odp.dla p.Wójcika IP: 213.199.204.* 24.03.04, 20:37 Nie wiem jak pan Wójcik, ale ja mogę spojrzeć każdemu hutnikowi prosto w oczy, a tym którzy tak krzyczą za Donbasem jeszcze mógłbym zaśmiać się prosto w twarz. Gdybyście byli myślący, to byście wpadli na to kim jestem... Po raz kolejny napiszę, że myślenie jest dziś luksusem niestety nie dla każdego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Co ze spółkami -odp.dla p.Wójcika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 23:44 Odpowiedż do takisobiepan.Tobie kutwo już radziłem abyś zamilknął na zawsze!! Ja wiem kim jesteś łotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: Co ze spółkami -odp.dla p.Wójcika IP: 213.199.204.* 25.03.04, 21:31 łotrze to sobie możesz do swojego starego mówić, jak jesteś taki pewien to zadzwoń do mnie to pogadamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 23:36 Odpowiedż do takisobiepan.Tobie kutwo już radziłem abyś zamilknął na zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla prawdy Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 20:04 Co ci się rąbie? Jeżeli mówisz o WIELKIM WYPYCHU to kutasie dzięki Niemu możesz jeszcze mówić o swojej hucie.Dla prawdy-nikt z Jego rodziny w Hucie nie pracuje,wszystkich wyrzucono lub musieli odejść a było ich raptem trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 11:21 Jesli mowa o WLELKIM WYPYCHU to widać dzięciole ze nie wiesz wszystkiego Zanim napiszesz to sprawdz, a dopiero pisz bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 13:38 Proponuje związkowców , ministra i prezydenta pod sąd 3 tysięcy osób bez pracy , szubienica dla nich a Unia niech sobie rządzi u siebie my hut we Francji nie zamykamy (wolność Tomku w swoim domku)proponuje wszystkim obywatelom zalożyć sprawę w sądzie przeciwko tej decyzji byla by wygrana. Ja chyba założe bo już nie mogę patrzeć na niszczenie naszego kraju przez debili rządzących. Dziękuję proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik Zostaliśmy oszukani - proszę o odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 17:15 Zastanówcie się drodzy państwo gdyby hutę kupił Donbas to wzrosła by produkcja w naszej hucie Wałęsa wschodnie rynki stracił a my mogliśmy je odzyskać , ale związkowcy podpisując umowę z LNM doprowadzą do zamknięcia naszego zakładu po jakimś czasie na początek serwują zwolnienia 3 tys. osób Radzę wszystkim zwalnianym ze spółek oskarżyć i powiesić osoby odpowiedzialne za ten stan rzeczy - prezydenta(Wronę i Kwaśniewskiego) ministra i związkowców. Ukraińcy chcą wielki piec budować co wiąże się ze zwiększeniem zatrudnienia i produkcji UNIA TO MOŻE SOBIE HUTĘ ZAMYKAĆ ALE U SIEBIE W NIEMCZECH , FRANCJI , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Co ze spółkami Huty Częstochowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 19:27 Narzekacie na sprzedawczyków Wójcika i Gwiazde, macie alternatywe w postaci związku Ruchu Ciagłego. Mozecie sie do nich zapisać i wesprzeć go moralnie. To jedyny zwiazek któremu zalezy na członkach. Natomiast pozostali myslą tylko o sobie np. Gwiazda objął pakietem socjalnym całą swoją rodzinę. Nawet spółki MH oraz MH+ jest objeta pakietem socjalnym - szefowa spółki MH+ jest jego synowa. Natomiast w pozostałych spółkach sprzedawczyki nie maja swoich bliskich. Wójcika rodzina pracuje na blachach - Huta Stali. Olejcie te związki i wesprzyjcie ten, który jako jedyny trzyma wasza strone. Odpowiedz Link Zgłoś