Dodaj do ulubionych

filtr dzbankowy Brita

21.08.10, 18:46
zastanawiam się czy warto go kupić, ciekaw jestem jakie są Wasze doświadczenia w tym względzie, poprawia się znacząco smak wody?
Obserwuj wątek
    • may.qa Re: filtr dzbankowy Brita 21.08.10, 19:11
      Ja mam od 2 lat Britę Marella na filtry maxtra (te większe). Wkład ten nie tylko
      usuwa zawartość chloru, chociaż nasza woda akurat jest ozonowana, ale i ponoć
      całkowicie usuwa metale ciężkie, które inaczej mogą odkładać się w naszym
      organizmie. Przez to, że woda staje się miękka, poprawia się jej smak. Ja widzę
      zmiany nie tylko smakowe, ale i wizualnie. Na wodzie nie widać kożuszka (jak
      trochę postoi np. w psiej misce), poza tym napar jest klarowny. Aha. Jeśli
      gotujesz wodę w czajniku bezprzewodowym, zauważysz, że kamień się nie odkłada.
      • facia Re: filtr dzbankowy Brita 21.08.10, 19:27
        Zgadzam się z tym co napisane w poprzednim poście.
    • Gość: Karolcia Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.net.stream.pl 21.08.10, 20:28
      Warto i to bardzo. Ja mam dzbanek na wkłady Brita Maxtra od 3 lat. I właśnie wczoraj po raz pierwszy (i ostatni) zrobiłam sobie herbatę z wody nieprzefiltrowanej, bo właśnie dzbanek był w trakcie mycia. Już zapomniałam, ale tego się wypić nie dało, kożuch na herbacie i w dodatku te osady na białym kubku, błeeee, jeszcze dzisiaj nie udało mi się tego domyć. Dlatego polecam Brite
      • Gość: asa Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.realestate.net.pl 21.08.10, 20:54
        Mam od roku i polecam. Nie mam kamienia w czajniku, ani w żelazku.
        Odkąd mam Britę mój rosół jest zawsze klarowny, przedtem z moim rosołem bywało
        różnie.
        • magda.p1982 Re: filtr dzbankowy Brita 21.08.10, 21:55
          ja tez polecam, nie ma osadu na herbacie:-) nie ma kamienia w
          czajniku,
      • Gość: gosc r567 Re: filtr dzbankowy Brita IP: 109.243.219.* 22.08.10, 08:11
        gdzie takie filtry mozna dokupic, mam dzbanek ale nigdzie filtrów nie mozna
        dostac ???
        dzikei za info
        pozdrawiam
        • magda.p1982 Re: filtr dzbankowy Brita 22.08.10, 10:21
          ja kupuje w Media Markt te filtry chyba 19,90 kosztuje teraz
        • Gość: Karolcia Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.net.stream.pl 22.08.10, 10:24
          Ja filtry kupuję w supermarketach (bo nigdzie więcej ich nie widziałam). Fajne promocje są czasem w Auchanie. Ostatnio też kupiłam w niezłej cenie w Avansie w Galerii.
        • Gość: klakier Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.rev.inds.pl 22.08.10, 12:00
          Są w każdym większym supermarkecie (Real, Tesco, Auchan, MM, Anvans itp.) lub
          sklepie z artykułami agd.
        • may.qa Re: filtr dzbankowy Brita 22.08.10, 14:59
          Można czasem kupić także wielopaki. Jakiś czas temu udało mi się kupić, bodajże
          w Tesco, trójpak w cenie 2 filtrów.
          Używam takiej filtrowanej wody nie tylko do ekspresu czy czajnika, ale do
          gotowania wszystkiego, do robienia lodu w kostkarce, a także do żelazka. Nawet
          podlewam kwiatki. Moje zwierzaki też dostają taką wodę do picia :)))
          • zapalony.strazak Re: filtr dzbankowy Brita 22.08.10, 16:09
            dziękuję za opinie, wygląda na to, że go kupię :)
          • Gość: asa Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.realestate.net.pl 22.08.10, 19:53
            Filtry widziałam w Centrum - na stoisku elektrycznym, w Almie w Galerii, w
            Media, w Auchanie, można też kupic przez net
            • Gość: mariolka Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.08.10, 20:06
              w Super-pharmie są chyba najtańsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka