zapalony.strazak 21.08.10, 18:46 zastanawiam się czy warto go kupić, ciekaw jestem jakie są Wasze doświadczenia w tym względzie, poprawia się znacząco smak wody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
may.qa Re: filtr dzbankowy Brita 21.08.10, 19:11 Ja mam od 2 lat Britę Marella na filtry maxtra (te większe). Wkład ten nie tylko usuwa zawartość chloru, chociaż nasza woda akurat jest ozonowana, ale i ponoć całkowicie usuwa metale ciężkie, które inaczej mogą odkładać się w naszym organizmie. Przez to, że woda staje się miękka, poprawia się jej smak. Ja widzę zmiany nie tylko smakowe, ale i wizualnie. Na wodzie nie widać kożuszka (jak trochę postoi np. w psiej misce), poza tym napar jest klarowny. Aha. Jeśli gotujesz wodę w czajniku bezprzewodowym, zauważysz, że kamień się nie odkłada. Odpowiedz Link Zgłoś
facia Re: filtr dzbankowy Brita 21.08.10, 19:27 Zgadzam się z tym co napisane w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.net.stream.pl 21.08.10, 20:28 Warto i to bardzo. Ja mam dzbanek na wkłady Brita Maxtra od 3 lat. I właśnie wczoraj po raz pierwszy (i ostatni) zrobiłam sobie herbatę z wody nieprzefiltrowanej, bo właśnie dzbanek był w trakcie mycia. Już zapomniałam, ale tego się wypić nie dało, kożuch na herbacie i w dodatku te osady na białym kubku, błeeee, jeszcze dzisiaj nie udało mi się tego domyć. Dlatego polecam Brite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.realestate.net.pl 21.08.10, 20:54 Mam od roku i polecam. Nie mam kamienia w czajniku, ani w żelazku. Odkąd mam Britę mój rosół jest zawsze klarowny, przedtem z moim rosołem bywało różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.p1982 Re: filtr dzbankowy Brita 21.08.10, 21:55 ja tez polecam, nie ma osadu na herbacie:-) nie ma kamienia w czajniku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc r567 Re: filtr dzbankowy Brita IP: 109.243.219.* 22.08.10, 08:11 gdzie takie filtry mozna dokupic, mam dzbanek ale nigdzie filtrów nie mozna dostac ??? dzikei za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.p1982 Re: filtr dzbankowy Brita 22.08.10, 10:21 ja kupuje w Media Markt te filtry chyba 19,90 kosztuje teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.net.stream.pl 22.08.10, 10:24 Ja filtry kupuję w supermarketach (bo nigdzie więcej ich nie widziałam). Fajne promocje są czasem w Auchanie. Ostatnio też kupiłam w niezłej cenie w Avansie w Galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.rev.inds.pl 22.08.10, 12:00 Są w każdym większym supermarkecie (Real, Tesco, Auchan, MM, Anvans itp.) lub sklepie z artykułami agd. Odpowiedz Link Zgłoś
may.qa Re: filtr dzbankowy Brita 22.08.10, 14:59 Można czasem kupić także wielopaki. Jakiś czas temu udało mi się kupić, bodajże w Tesco, trójpak w cenie 2 filtrów. Używam takiej filtrowanej wody nie tylko do ekspresu czy czajnika, ale do gotowania wszystkiego, do robienia lodu w kostkarce, a także do żelazka. Nawet podlewam kwiatki. Moje zwierzaki też dostają taką wodę do picia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapalony.strazak Re: filtr dzbankowy Brita 22.08.10, 16:09 dziękuję za opinie, wygląda na to, że go kupię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.realestate.net.pl 22.08.10, 19:53 Filtry widziałam w Centrum - na stoisku elektrycznym, w Almie w Galerii, w Media, w Auchanie, można też kupic przez net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: filtr dzbankowy Brita IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.08.10, 20:06 w Super-pharmie są chyba najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś