zetjanusz 18.09.10, 04:45 I znowu nas załamuje biurokracja, przez którą ciężko przebrnąć i lepiej wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hera Re: Z lekarstwem po prośbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 08:09 bo w tej aptece liczy sie tylko kasa kasa i kasa a nie pacjent. smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przepisane Re: Z lekarstwem po prośbie IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.10, 08:43 Ładnie to od Skiby opisywać? Szukaj białego forda z "Czystą Częstochową" Joanna Skiba 2010-09-06, ostatnia aktualizacja 2010-09-06 22:01 - Nie mogę nigdzie oddać przedatowanych lekarstw. Przecież do osiedlowego kontenera na śmieci ich nie wyrzucę, bo to trucizna - naskarżyła Czytelniczka "Gazecie". Postanowiliśmy pójść jej śladem. - Apteki starych leków nie przyjmują, odsyłają do urzędu miasta, że niby to jego obowiązek - opowiadała Czytelniczka dziennikarzowi. - Zadzwoniłam do wydziału ochrony środowiska, ale pani nie potrafiła mi wiele powiedzieć. Tyle, że farmaceuci rzeczywiście unikają przyjmowania starych leków, bo za ich utylizację trzeba drogo płacić. I że jeździ po Częstochowie miejski samochód, który zbiera takie rzeczy, i w każdej dzielnicy jest raz na kwartał. Natomiast tego, gdzie mogę go spotkać, już się nie dowiedziałam. Rozumiem, że nie pozostaje mi nic innego, jak wyrzucić te leki po prostu do śmieci, choć to trucizna. Postanowiliśmy pójść śladem posiadaczki niepotrzebnych lekarstw. Dziennikarz wybrał numer centrali telefonicznej magistratu i został Bezradnym Obywatelem. Oczywiście anonimowym, do pracy w "Gazecie" nie przyznał się ani razu. REKLAMY GOOGLE * Nowy Nissan Juke Zamów już dziś w przedsprzedaży! www.nissan.pl * Super Segway Dystrybutor Autoryzowany Dystrybutor w Polsce Super Segway, Lodz Piotrkowska 68 www.supersegway.pl * Nowe Samochody Suzuki Swift. Alto. SX4. Grand Vitara. Ubezpieczenie Gratis lub Rabat! JapanMotors.Suzuki.pl - Ja w sprawie śmieci - oznajmił pani w centrali. - Jakich? - chciała wiedzieć pani. - Mam przedatowane leki, apteka ich nie chce... - A to łączę z gospodarką odpadami. Po chwili zgłosiła się kolejna pani. Bezradny Obywatel - wciąż anonimowy - i jej wyłuszczył problem. Na to usłyszał pytanie, gdzie mieszka. Przyznał się, że na Lisińcu (zełgał, po prostu ta dzielnica pierwsza mu przyszła do głowy). - A to auto, które zbiera odpady niebezpieczne, zjawi się 9 października - poinformowała urzędniczka. I życzliwie wyliczyła miejsca, przy których samochód tego dnia zaparkuje. I godziny, w których to zrobi. I opis samochodu: biały ford z logo "Czysta Częstochowa". A na koniec dołożyła numer telefonu do przedsiębiorstwa komunalnego, wyjaśniając. - Bo oni czasem mają takie nadprogramowe kursy, może nie trzeba czekać aż do października... Zasypany tak przydatnymi informacjami (po skardze Czytelniczki wcale się ich nie spodziewał) Bezradny Obywatel postanowił być bezradny do końca i upewnił się, czy takie leki, jakie on ma - w strzykawkach, bardzo silne - też może załadować do białego forda. Pani w słuchawce upewniła go, że tak, bo samochód zbiera nawet zepsute telewizory i lodówki. Komentarz "Gazety" Wygląda na to, że nasza Czytelniczka miała po prostu pecha, trafiając w magistracie nie na tę osobę, do której powinna była trafić. Zdarza się. Gdyby jeszcze ktoś chciał telefonicznie zasięgnąć informacji w Urzędzie Miasta, niech sam nie kombinuje, tylko ufnie zda się na centralę. Więcej... czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,8343723,Szukaj_bialego_forda_z__Czysta_Czestochowa_.html#ixzz0zrRFwtCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Z lekarstwem po prośbie IP: *.prenet.pl 18.09.10, 21:50 Szkoda tylko, że nigdzie nie napisano, gdzie i kiedy dokładnie będzie jeździł ten samochód ?? Odpowiedz Link Zgłoś
eugenewolfe Harmonogram - tak, ale nie na ten rok. 19.09.10, 13:04 "Harmonogram jest także zamieszczony na stronie internetowej Urzędu Miasta." Tak, ale na rok 2009. Mamy 2010 jakby ktoś nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga80 Re: Z lekarstwem po prośbie IP: *.54.168.225.tvksmp.pl 19.09.10, 13:23 Z czy taki harmonogram nie możnabyłoby umieszczac np co tydzien w GW. nie kazdy ma dostep do netu i nei mamożliwosci sprawdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Z lekarstwem po prośbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 19:23 w magistracie to jest zatrzęsienie takich nieodpowiednich pań Odpowiedz Link Zgłoś