Dodaj do ulubionych

Zatrzymali Raków

IP: 109.243.139.* 17.10.10, 19:35
cieniarze. dno i 2 kilometry mułu. nie dziwię się, że nie ma sponsorów i raków nie ma kasy
Obserwuj wątek
    • Gość: ...... Re: Zatrzymali Raków IP: *.54.171.56.tvksmp.pl 17.10.10, 19:39
      Taki z Ciebie kibic Rakowa jak z baraniej dupy trąba.......;-)))))))
    • Gość: qwe Zatrzymali Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.10, 19:43
      Stop interentowym napinaczom. Prosze badzmy madrzeejszy i nie prowadzmy z nim dyskusji. Tak poza tym to moze i nie bylem pierwszy raz ale czesto nie chodze ale to co sie dzisiaj dzialo to byla masakra:) Tlumy ludzi, fantastyczny doping. 30-minutowa refleksja nad Bratem z trybun i potem po oprawie o nim klaski 5tys ludzi - cos pieknego nie do opisania. Widac ze ludzie tam sa ze soba zrzyci, nie mysla o tym jak byc lepszym od innego jak to jest w normalnym zyciu tylko lacza sie w bolu po zmarlym Bracie. Podobalo mi sie bardzo jak nakrecili sie odrazu po oprawie przed pierwszym krzykiem:) Fajnie bylo slychac te wrzaski chaotyczne a potem jak rykneli to myslalem ze ten stadion sie rozleci:)
      Miasto firmy wiac ze w tym klubie jest potencjal:) Niska liga a mecz z Zaglebiem, Katowicami czy baraz pokazal ze jest glod na pilke:) Wiec zbudujmy nowy silny Raków jakiego jeszcze nie bylo a byc moze za pare lat doczekamy sie nowego stadionu i Ekstraklasy :)
      • rakowiakk Re: Zatrzymali Raków 17.10.10, 19:58
        Doping bardzo ładny, z jednej jak i z drugiej strony. Fenomenalne zachowanie kibiców Rakowa upamiętniające zmarłego kolegę. Jeśli ktoś miał jeszcze jakieś obawy co do pobytu na stadionie Rakowa to teraz chyba już ich nie ma.
        Niestety gra nie wyglądała najlepiej. Być może młodzi chłopcy trochę się spięli przed większą publicznością. Ale celem Rakowa jest utrzymanie się w lidze.
        Pozdrowienia dla piłkarza Zagłębia z nr3, tego który dłubał sobie przy trybunie w du... Następnym razem zrób to porządnym wibratorem, jeśli masz takie potrzeby.
        Pozdro dla obecnych:)
    • Gość: fcb Re: Zatrzymali Raków IP: 212.87.241.* 17.10.10, 19:46
      No i?
    • franc855 Re: Zatrzymali Raków 17.10.10, 19:46
      Ty i tak pewnie na piwo nie masz wiec idz ze swoimi ciniasami zulic na miescie

STOP NEDZNYM PROWOKACJOM!!!
    • Gość: Częstochowianin Re: Zatrzymali Raków IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 20:07
      Marna prowokacja. A teraz idź się spakować i lulu bo jutro rano do szkoły...
      TYLKO RAKÓW!
      Podobało się tym którzy byli po raz pierwszy ?! ;)
    • Gość: robcichy Zatrzymali Raków IP: 212.87.241.* 17.10.10, 20:07
      No i na takie mecze to aż się prosi żeby iść. Żadnego chamstwa, żadnego przekleństwa, po prostu świetny doping dla swojej drużyny. Jedyny zgrzyt przyśpiewka o trenerze Ojrzyńskim. Ale wszystko poza tym na szóstkę. I jeszcze szacunek dla kibiców z drugiej strony: ZAGŁĘBIE pokonamy... Z resztą nie wiem jaka była umowa, ale cisza na trybunach przez pierwsze trzydzieści minut i z jednej i z drugiej strony to wielka sprawa. Warto wrzucać kasę do puszki warto iść popatrzeć pokrzyczeć. A teraz apel do włodarzy klubu. Czy to wielki problem wystawić kilka stolików żeby usprawnić sprzedaż biletów? Skoro można było je sprzedawać "z ręki" przy bramie to można chyba też zorganizować w bardziej cywilizowany sposób. Już niedługo następny mecz... ;-)
      • Gość: ja Re: Zatrzymali Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 20:29
        Nie byłem na Rakowie 2 lata, ale na ten mecz po prostu nie wypadało nie iść. I nie żałuję, mimo zimnej temperatury na dworze to był fajny mecz, ładne bramki (zwłaszcza ta dla Rakowa i druga dla Zagłębia), dużo ludzi, super doping kibiców obu drużyn. Szacunek dla kibiców Rakowa za hołd dla Bolka!
        Zarząd niech się nie zniechęca w szukaniu sponsorów, może warto by porozsyłać po firmach płyty z zapisami meczów (atmosfera na trybunach, bramki itp.)? Niech sponsorzy zobaczą jak jest na Rakowie! Szkoda by było tego wszystkiego, bo tu naprawdę można zrobić bardzo wiele dobrego dla tego klubu!
        • Gość: srikev Re: Zatrzymali Raków IP: 212.87.241.* 17.10.10, 20:36
          kolejny przegrany "wygrany' mecz...
          nigdy więcej !
          • medalik1921racovia Re: Zatrzymali Raków 17.10.10, 21:10
            Wiesz, no tak się akurat stało, ale trzeba się cieszyć bo 4 mecze wygrane są pod rząd ! :) Pokazaliśmy dziś klasę jako kibice i jako piłkarze i ogólnie jako Raków że jesteśmy takimi samymi ludźmi jak Wy. :) Też jesteśmy mieszkańcami i nie należy się nas bać. :) Poczekajmy na sponsorów to dopiero będzie.. A jak nadejdzie 1 liga i Ekstraklasa to dopiero będzie.. : ))))

Przekazuję wam dwa filmiki: jak spadochroniarze lądowali (widok z młyna):

www.youtube.com/watch?v=B6oGvnXoqEA
            www.youtube.com/watch?v=k0-YNIld0RI
            BYŁ BĘDZIE JEST ! RAKÓW RKS ! :)
    • Gość: OldRKS Zatrzymali Raków IP: *.net.stream.pl 17.10.10, 21:20
      Na Rakowie nie bylem dobrych pare lat, ale to co dzis zobaczylem zupelnie mnie zaskoczylo, to zupelnie inna atmosfera niz za czasow 1 ligi. Tak dalej chlopaki fantastyczna robota.
      • kmicic.full Re: Zatrzymali Raków 17.10.10, 21:36
        Ludzie biznesu w Częstochowie GDZIE JESTEŚCIE ???!!!
        Nie pozwolcie zmarnować tego potencjału .Zainwestujcie w Raków ,Wam się to szybko zwróci ,a tysiącom ludzi w Cz-wie dacie ogromną radość.

Gra może drużyny jeszcze pozostawia wiele do życzenia ,ale za to kibice - EKSTRAKLASA !!!

Do niedowiarków - nie było ani jednego bluzgu , ani jednej nieprzyjemnej sytiacji ,a szacunek dla zmarlego kolegi zrobił na wszystkich ogromne wrażenie.
        Łza się też kręciła w oku ,jak po strzelonej bramce prawie 5 tys. ludzi wrzeszczała "jeszcze jeden".

W I-wszej lidze takiego dopingu niegdy nie było .
        Jest potencjał , jest wiara -cała Częstochowa musi pomóc !!

PS.
        widziałem wielu nowych kibiców ,także tych co spotkać można w Hali Polonia i na stadionie żuzlowym.
        Dzięki ,że byliście.
        • Gość: AZSiak Re: Zatrzymali Raków IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.10, 23:14
          Chodzę zwykle na AZS, ale nie jestem typem kibica, który ma jakieś animozje do innych częstochowskich drużyn. Podobało mi się. Świetna atmosfera! Bezwzględnie wszystkie kluby z Cz-wy powinny współpracować, żeby mieć wspólnych fanów. Ja od dziś na każdy mecz Rakowa też będę chodził i mam gdzieś to, że "niby" AZS się nie lubi z Rakowem czy na odwrót, to trochę dziecinada :)
          • Gość: zawodziak Re: Zatrzymali Raków IP: 109.243.140.* 18.10.10, 02:07
            Popieram! Trzeba złączyć siły kibiców RKSu, CKMu i AZSu.
            Zwykle chodziłem od 1994 r. (jak miałem 5 lat) na żużel, ale poszedłem wczoraj na mecz czerwono-niebieskich i ... świetna oprawa, kibice zgrani, piłkarze też dali popis niezłego widowiska...
            Zwykle mnie drażnili kibice Rakowa z osiedla z zawodzia, ale teraz pójdę im piwo postawić. Raków mnie kupił. Będę kibicował już 2 klubom... no i trochę Victorii w której grałem.

WRÓĆMY DO ŚWIĘTEJ TRÓJCY Z LAT '80
            RKS&CKM&AZS
            niech będzie, jak z opowiadań starszych braci
            • medalik1921racovia Re: Zatrzymali Raków 18.10.10, 17:00
              Ja osobiście bym chciał abyśmy złączyli siły, kibicowali sobie nawzajem a potem stawiali się jak wczoraj na meczu, jakimkolwiek. Sam wyjazd by pokazał ilu kibiców jest z Częstochowy. Super to by było, wszyscy by nam zazdrościli, w młynie np. u nas byłoby około 2000 tysięcy fanów wtedy ? Tak mi się zdaje a nie mówię już o stadionie zapełnionym po brzegi. :) Aby zjednoczyć siły, trzeba by było też namawiać tych młodszych aby zaprzestali nienawiścią do RKS, CKM, AZS(bo pewnie nawet nie wiedzą co się stało a mówi: nie jestem za RKS-em) i im wytłumaczyć żeby nie było podziałów. Wszystko wskazuje na to że idziemy w dobrym kierunku, i pojednanie może nawet być rzeczą oczywistą, ale czas pokaże jak to będzie. Naprawdę, mnie się czasem marzy abyśmy się zjednoczyli i takii ryk na stadionie/hali zrobili jak np. na Sportowej Gwiazdce a kibice AZS-u pewnie by byli bardziej na to optymistyczni. :)

No cóż, niech się wypowiedzą inni ludzie, ja swoje zdanie napisałem. :)
              Powtórzę jeszcze raz-było mega wczoraj ! Dzięki Rakowie ! Dzięki Częstochowo !
        • Gość: Ludź biznesu Re: Zatrzymali Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:05
          Dopóki jako kibice będziecie zasyfiać miasto bazgrołami na każdym murze, to zapomnijcie o ludziach bizesu. Jakoś nam nie pasuje by utożsamiano nas z tym syfem w sprayu. Sracie we własnym domu i mowicie, że pachnie.
          • medalik1921racovia Re: Zatrzymali Raków 18.10.10, 17:21
            Gość portalu: Ludź biznesu napisał(a):

> Dopóki jako kibice będziecie zasyfiać miasto bazgrołami na każdym murze, to zap
            > omnijcie o ludziach bizesu. Jakoś nam nie pasuje by utożsamiano nas z tym syfem
            > w sprayu. Sracie we własnym domu i mowicie, że pachnie.

Nie odpowiadajmy na ten komentarz !! Zachowajmy kulturę jak na meczu !! BBJ RAKÓW RKS !! BEZ NAPINEK !!
            • Gość: bik Re: Zatrzymali Raków IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 18.10.10, 21:28
              Ale on ma rację. Wczoraj przeszedłem kilkaset metrów po Północy i na każdym bloku nabazgrane sprayem RKS itp. Więcej szacunku dla wspólnej własności!!!
              • Gość: Człowiek biznesu Re: Zatrzymali Raków IP: *.54.171.56.tvksmp.pl 18.10.10, 21:38
                tylko RKS-u? Bo ja widzę bazgroły AZS-u, CKM-u nawet rts-u nie mówiąc już, że zaczynają się pojawiać Skry;-) więc to chyba nie tylko problem kibiców Rakowa?
              • Gość: ja Re: Zatrzymali Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 21:38
                Na Rakowie to samo niestety.
                Jednak nie zmienia to faktu, że taki klub zasługuje na poważnego sponsora.
    • Gość: robcichy Zatrzymali Raków IP: 212.87.241.* 18.10.10, 08:56
      Teraz mi przypomnieliście śpiewy RKSCKMAZS Byłem wtedy małym łebkiem ale rzeczywiście tak było... Wypowiedzcie się, może to jest do zrobienia...? Nie ważne kto zaczął ganiać, kto pierwszy uderzył czy pogonił. Spójrzcie przed siebie...
    • Gość: Lisiniec 1921 Zatrzymali Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:00
      BYLO KONKRET !!!
    • Gość: Kibic CKM Zatrzymali Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 16:23
      Ja również po kilku latach przerwy byłem na meczu(pomimo, że mieszkam na Błesznie, a będąc dzieckiem kopałem na Rakowie jak wielu rówieśników piłkę).
      Obecnie sam mam małe dzieci, które chętnie kibicują Włókniarzowi( tak jak ja od urodzenia).Na Raków nie chodziłem między innymi przez ciągłe wulgaryzmy lecące z trybun plus "odpuszczanie" ważnych meczy.
      Dlatego jestem bardzo mile podbudowany panującą na meczu atmosferą.
      Ogromne słowa uznania dla wiernych kibiców oraz widoczne zaangażowanie kierownictwa klubu. Do młodych piłkarzy też nie można mieć zastrzerzeń, bo grali bardzo ambitnie.
      Trudno przegrali mecz, ale wygrali znacznie więcej przychylność "nowych" kibiców.
      W tym miejscu namawiam wszystkich do inwestowania w ten klub, bo na pewno warto. Jak również zachęcam sympatyków innych dyscyplin sportu do kibicowania na stadionie Rakowa.
      • Gość: codzienny Re: Zatrzymali Raków IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 18.10.10, 18:03
        No i co?! Dało się ehehe? Atmosferka jak w latach Extraklasy "stare gęby" na trybunach,koledzy z dzieciakami,super!!! Teraz pomóc na "Polonii" o ile czegoś Pakosz nie wymyśli jak pisałem wcześniej.... A jak nie pomożecie to chociaż nie przeszkadzać i cacy.... AZS&RKS&CKM dziękuje
        • Gość: AZSiak Będe namawiał kibiców AZSu na kibicowanie Rakowowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.10, 20:17
          Co jest? Niby dlaczego nie? Wszystkie argumenty są na TAK! Skoro na Rakowie jest kultura i pojawia się 5 tyś ludzi, to dlaczego nie zjednoczyć sił? Będzie pełna Hala Polonii i stadion Rakowa. Niech ci sami ludzie chodzą i TU i TU! A głupie wojenki trzeba szybko skończyć, bo to nikomu nie służy. Myślę, że wtedy jeszcze więcej sponsorów zainteresuje się częstochowskim sportem. Niech prezesi AZS, CKM i RKS podadzą sobie ręce, siądą do stołu i uzgodnią co trzeba, najlepiej z przedstawicielami kibiców.
          • medalik1921racovia Re: Będe namawiał kibiców AZSu na kibicowanie Rak 18.10.10, 21:39
            Gość portalu: AZSiak napisał(a):

> Co jest? Niby dlaczego nie? Wszystkie argumenty są na TAK! Skoro na Rakowie jes
            > t kultura i pojawia się 5 tyś ludzi, to dlaczego nie zjednoczyć sił? Będzie peł
            > na Hala Polonii i stadion Rakowa. Niech ci sami ludzie chodzą i TU i TU! A głup
            > ie wojenki trzeba szybko skończyć, bo to nikomu nie służy. Myślę, że wtedy jesz
            > cze więcej sponsorów zainteresuje się częstochowskim sportem. Niech prezesi AZS
            > , CKM i RKS podadzą sobie ręce, siądą do stołu i uzgodnią co trzeba, najlepiej
            > z przedstawicielami kibiców.

Dokładnie. Bardzo dobrze że coś zaczyna się zmieniać , ale co do podania ręki i zebrania.. Ja tak myślę sobie czy by nie zwołac czegoś takiego z Kibicami Rakowa,AZS-u i CKM-u, w kółku jakimś przedstawiciele Kibiców/Stowarzyszeń i dojść do kompromisu. Stara gwardia AZS-u to tam nic nie zrobi, nadeszła nowa "gwardia" młodych ludzi, oni nie pamiętają wojen, nie pamiętają tego co kiedyś było między tymi Klubami, więc można coś takiego spróbować. Napisać pismo, o spotkaniu przedstawicieli Kibiców i Prezesów i jazda jaką współpracę zrobić. Początki byłyby trudne-wiadomo, po tylu latach.. Ale miasto byłoby normalne, normalnie by było na osiedlach i każdy przecież ma znajomego który kibicuje albo Rakowowi,albo AZS-owi albo CKM-owi. I jakoś się nie zabijają. Super by było, taka inicjatywa. Pomyślmy czy można coś takiego zrobić. :)
    • Gość: olek Zatrzymali Raków IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.10.10, 21:32
      Ogromnie byłem zaskoczony organizacją dopingu i jego kulturą.A chodzę na Piłkę w Cz-wie
      od 50 LAT.GRATULACJE.
      Teraz chyba KLUB CZĘSTOCHOWA
      • barazza Re: Zatrzymali Raków 18.10.10, 23:21
        Co do niedzielnego meczu nie mam żadnych zastrzeżeń, jestem mile zbudowany jako zagorzały AZS-iak. Atmosfera na Rakowie - ekstraklasa!
        Z tego co wiem jest nadal i będzie problem między grupą najradykalniejszą, że tak powiem obu klubów.
        Dlatego tym razem ja apeluję do kibiców Rakowa, ale tych normalnych, którym zależy by wszystkie częstochowskie kluby świetnie prosperowały: zapraszamy do Hali Polonia w piątek o 20.30. Mecz 1. kolejki PlusLigi AZS-Delecta Bydgoszcz. My pomogliśmy w świetnej frekwencji na meczu z Zagłębiem, widziałem wiele znajomych twarzy z AZS-u, teraz czas na Was!
        • Gość: bbm Re: Zatrzymali Raków IP: 188.33.90.* 19.10.10, 13:54
          Poniżej krótki filmik z zabawy kibiców Rakowa w młynie.

Doping fanów Rakowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka