krzyc0f 26.10.10, 22:40 Gratuluję p. Steinhagen pierwszego (z tych co czytalem) nieagresywnego artykułu. Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pijarowiec moją pasją jest częstochowa :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 23:36 gościu z PO który masz niezbyt popularne nazwisko w czewie- dobra rada: wykorzystaj potencjał nazwiska i zmień hasło wyborcze: NIE JESTEM CZARNĄ WRONĄ!! to chwyta za serce a banialuki co mnie Twoje pasje obchodzą a secundo za młody jesteś na takie drętwe hasło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: moją pasją jest częstochowa :))) IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 23:38 jaki pijarowiec taki pomysł i wpis. pewnie musisz byc z eselde lub kociugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: moją pasją jest częstochowa :))) IP: *.net.stream.pl 26.10.10, 23:51 Jak się nazywa pan przedstawiony na wszystkich fotografiach dołaczonych do tego artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: moją pasją jest częstochowa :))) 27.10.10, 16:05 Przemysław Wrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: moją pasją jest częstochowa :))) IP: *.net.stream.pl 26.10.10, 23:55 Proszę podać nazwisko pana przedstawionego na wszystkich zdjęciach dołączonych do tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: moją pasją jest częstochowa :))) IP: 188.33.197.* 27.10.10, 08:23 Jak na mój gust, to kandydaci z list PO, to "smarkacze", piszę to słowo z sympatią dla młodych, ale jednocześnie z wielkim niepokojem o losy miasta. Lista PO i Wspólnoty Samorządowej , to dwie skrajności.Przedstawiciele PO to w większości bardzo młodzi ludzie,bez żadnego doświadczenia i pojęciu o zarządzaniu, gospodarce, zupelnie nowi.Lista Wspólnoty natomiast to geriatria wieku starszego.Tam ludzie młodzi są wyciągnięci na siłę, natomiast acy jak : Polis- 72 lata, Sobuś,- 63iBetnarski, Suchy, Ludwin- to wszystko emeryci,którzy nadal chcą rządzić Częstochową, a pozostało po nich bardzo niemiłe wspomnienie po latach współpracy z Wroną.Nie mogłem uwierzyć,że Wrona mimo takiej przegranej wystawia ich na listy.Rozumiem,nikt świeży na te listy nie pójdzie,ale dlaczego straszy społeczeństwo tymi,których tub wymieniłem?To są postacie,które się bardzo źle kojarzą. A MÓWIŁ WRONA,ŻE WYCIĄGNĄŁ WNIOSKI PO REFERENDUM? CZYŻBY TO BYŁA TYLKO GRA?WIDOCZNIE TAK.NIKT JUŻ NIE UWIERZY WRONIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca 2 pokolenia we Wspólnocie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 09:02 Wrona właśnie wyciągnął wnioski z referendum i na listy prócz doświadczonych ludzi zabrał też młodych. Młode chłopaki w Radzie dadzą świeżą optykę na wiele spraw dotykających młodzież. Na dobrą sprawę Wspólnota łączy pokolenia starszych - doświadczonych i statecznych ludzi z ambicjami i werwą młodych ludzi. Jest to myślę świadomy zabieg i chęć pokazania zmian we Wspólnocie. Mnie się to podoba. do tego znam tego Alberta Kulę o którym mowa w artykule, mieszka u mnie na dzielnicy, kulturalny, z tego co piszę to jest radnym dzielnicy Raków, więc nie znalazł się na liście przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: moją pasją jest częstochowa :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 09:16 Gdybyś chciał obiektywnie ocenić tych kandydatów, spróbowałbyś przyjrzeć się ich często już wieloletniej działalności i dopiero potem oceniać, a nie kierować się "gustem". Widzisz, młodzi mają energię do działania, chcą działać a nie tylko siedzieć, jak ich starsi koledzy. Uczą się szybko i nie mając jeszcze rodzin mogą poświęcić się pracy bez reszty. Dzięki temu można szybko zbierać doświadczenia i je mieć będąc młodym (ale nie smarkaczem - bez przesady, ludzie koło 30-stki to smarkacze?) Generalizowanie to myślenie ludzi ograniczonych - jeden 40-latek mógł "studiować" do oporu obijając się od imprezy do imprezy, zacząć pracę późno, zrobić sobie bandę dzieciaków i szukać hajsu kandydując do Rad i innych,a młodszy kolega mógł tyrać i studiować jednocześnie zdobywając doswiadczenia,angażować się w to co lubi i kandyduje z pasji- no i teraz komu boisz się powierzyć losy miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
gambler.net Częstochowianki nie garną się do samorządu 27.10.10, 08:12 Co tam inne kandydatki. Jedyne zmiany w mieście mówiąc o kobietach to Małgośka Iżyńska. To jest model co zrewolucjonizuje wszystko;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 188.33.197.* 27.10.10, 08:37 Czy to córka Iżyńskiego,tego z banku? Jeżeli tak,to kto mi może odpowiedzieć, coona może zrobić dla Częstochowy? Kim ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gambler.net Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu 27.10.10, 09:55 no widzisz , nic nie wiesz , a krytykujesz . Fiona - Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alejapokoju Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta 27.10.10, 08:37 Myślę, że Krzysztof Świerczyński, najlepszy kandydat w okręgu nr 4: RAKÓW,BŁESZNO, WRZOSOWIAK, OSTATNI GROSZ, ma szanse swoją młodością połączoną z doświadczeniem wygrać te wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q His name is Wrona - Przemek Wrona ;) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.10, 09:00 Przemku - ładne zdjęcie :) kibicuję Ci z całego serca. myślę, że Twoi przyjaciele, znajomi i mieszkańcy okręgu wyborczego docenią wszystkie Twoje dotychczasowe działania i oddadzą właściwie głos. właściwie znaczy na Ciebie. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAKÓW Re: Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta IP: 193.93.89.* 27.10.10, 09:07 Krzysztof Świerczyński bardzo inteligentny młody człowiek, też myślę że może zdziałać więcej niż inni i jest jedynym godnym zaufania kandydatem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly226 Re: Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta IP: *.rev.masterkom.pl 27.10.10, 16:32 Jedynym dla mnie kandydatem na Radnego Miasta Częstochowa w okręgu IV ( dzielnic Raków, Ostatni Grosz, Wrzosowiak, Błeszno) jest Krzysztof Świerczyński to jedyna osoba która dużo zrobiła do tej pory, zawsze był wyczuwalny na krzywdę innych i zawsze bezinteresownie pomagał ludziom w potrzebie, przy tym jest niezwykle oczytany, inteligentny, rozważny, potrafi dotrzeć do drugiej osoby, za pomocą świetnie dobranych argumentów, nie bez powodu jest to student, który studiuje dwa kierunki na raz- pedagogikę i psychologię, co mówi samo za siebie, że dla niego najważniejszy jest CZŁOWIEK W POTRZEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulka Re: Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta IP: *.chello.pl 27.10.10, 23:17 Właściwy człowiek na właściwym miejscu - POPIERAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAP Re: Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta IP: *.venaritmo.com 26.07.13, 13:41 Hmmm, tak się składa że w sobotę 20.07 w godzinach wieczornych widziano naszego kulturalnego, oczytanego, wrażliwego na ludzką krzywdę RADNEGO, który podróżował wraz z grupą znajomych w tramwaju Twist jadącym w kierunku Północy. Pan RADNY na głos wykrzykiwał wulgaryzmy na temat naszego prezydenta Krzysztofa Matyjaszczyka. Nazywał go między innymi "starą szmatą", "k...." itp. Jednym słowem obelg było wiele. Na przystanku "Powstańców Śląskich" pan RADNY opuścił pojazd nadal wykrzykując swoje hasła. Następnie przesiadł się do drugiego jednowagonowego tramwaju jadącego w kierunku dzielnicy Północ. Niestety w wagonie była ochrona i nasz bohater milcząc jak grób, zachowując się jak potulny baranek dokończył swoją podróż wysiadając w centrum. A może zamiast baranka to była czarna owca??? Tak jak w tytule niniejszego wątku... ja się pytam..... KTO NAMI RZĄDZI????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micrut Re: Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta IP: *.uni.opole.pl 28.10.10, 10:35 Krzysiek znany jest z tego, że ma swoje zdanie, może być ciekawie, gdy dostanie się do Rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Krzysztof Świerczyński do Rady Miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.10, 12:15 oba Młode Wilki z startujący z 4 okręgu z listy Wspólnoty - Albert Kula i Krzysztof Świerczyński to naprawdę świetni kandydaci. Znają się osobiście i pewnie udanie będą wspólpracować ze sobą w Radzie Miasta. Juz teraz słyszałam, że w Radzie Dzielnicy Raków trzymają się razem. Mają zbliżone poglądy na wiele spraw, spore ambicje i duzo werwy, co może zaowocować tym, że zaczną wieśćprym w RM, jeśli im to umożliwimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Jacek Krawczyk ponownie do Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 19:02 Żaden Kula i Świerczyński! Dzieciaki od Wrony! Młody z doświadczeniem, wiedzą samorządową i skuteczny, który pokazał się z bardzo dobrej strony to Jacek Krawczyk z PO. Przecież on zmiecie wszystkich w swoim okręgu. Ja i moja zona głosujemy na niego, a znam bardzo dużo osób, które go poprą wręcz gremialnie. Facet przez cztery lata tyrał i są tego efekty. Nawet PO wystawiła go na numer 1 w jego okręgu, więc to o czymś świadczy. Powodzenia Panie Jacku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falisz Tylko nie Krawczyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.10, 09:57 a co takiego zrobił ten Krawczyk? nic nie słyszałem...naobiecywał(tu na forum zwłaszcza) i na tym się skończyło. A co chcesz od Kuli i Świerczyńskiego? Dobre chłopaki, młode, z werwą, przynajmniej są znani a jeśli nie to kojarzeni z Rakowa i okolic. Tutaj mieszkają. Starczy już klientów w RM kandydujących z dzielnicy Raków a mieszkających na Lisińcach, Kawodrzach i Zawodziach. My musimy mieć swoich reprezentantów w RM..z Rakowa, z Błeszna, żeby walczyli o nas..bo kto będzie walczyć o nasze lepsze czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeKaEs A właśnie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 14:53 Krawczyk jednak sporo zrobił - wystarczy poczytac jego strone internetowa. Zaryzykuje stwierdzenie, że to najaktywniejszy radny miasta Częstochowa i najskuteczniejszy. A co zrobiły jakieś Kule i Swierczyńskie? Przecież to dzieciaki, które jeszcze studiow nie skonczyły! I w dodatku już w unii laikatu katolickiego! Dostana po 200 głosów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falisz Re: A właśnie Krawczyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.10, 15:13 Obaj są Radnymi Dzielnicy Raków. Nie prawdą jest, że są w Unii Laikatu Katolickiego. Są działaczami Ligii Miejskiej. Nic nie zrobili w Rm, bo pierwszy raz do niej startują. A to, że są studentami, to i dobrze, wniosą do rady świeży powiew młodości, chęci i zmian. a co do Krawczyka to musze powiedzieć, że słabo z Twoją kompetentną wiedzą skoro wszystko co wiesz na temat swoejgo kandydata opierasz na jego stronie WWW. wiesz ile rzeczy można napisać? jak napiszę, że będę dobrym prezydentem Miasta to na mnie zagłosujesz? Wybiera się ludzi do reprezentacji okręgu takich, których sie zna, albo znasz kogoś kto ich zna, co do których możesz mieć pewność, że będą Cie godnie reprezentować. A nie takich u których przeczytałeś coś na www. Pisać kżdy umie, a robić nie ma komu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakowiak Re: Jacek Krawczyk ponownie do Rady Miasta IP: *.net.stream.pl 02.11.10, 16:49 Niech Pan Jacek powie co biecywal kibicom Rakowa 4 lata temu? Jakie sa tego efekty? Dlaczego pucowal sie na forum Rakowa pod nickiem Ulisesss i prosil na kolanach o glosy zapewniajac ze dobro Rakowa lezy mu w sercu? Panie Jacku bedzie Pan zawsze wygwizdywany przez kazdego Rakowiaka bo jestes slaby i gratuluje PO ze wystawia klamce z pierwszego miejsca... Koniec tych partyjnych ukladow w samorzadach ! Popieram Alberta Kule syna bylego radnego Janusza, ktory podczas dwoch kadencji robil a nie tak jak Ulisesss obiecywal a pozniej nic z tego nie bylo! Wspolnota to jedyna alternatywa na POPISSLD!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin Re: Jacek Krawczyk ponownie do Rady Miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.10, 08:50 Właśnie o tym bylo już pisane. I ktoś wspomniał poniżej na forum również. Juz Pan Jacek obiecywał wsparcie dla Rakowa i troskę o częstochowski sport i faktycznie wypowiadał się na forum Rakowa agitując - dobrze pamiętam jego wypociny. Kłamał bo nic nie zrobił, kibice sami musieli iść do UM walczyć o klub. A tak pięknie pisał na forum Pan Ulissess. Żal mi PO bo wystawili z 1miejsca faceta, który oszukał wyborców a teraz dalej chce wieść prym w obietnicach tym razem z 1wszego miejsca na liście.Wybory to zweryfikują, jestem pewien. Albert dał się poznać z innej strony. Kiedy część kibiców Rakowa przyłączyła się referendum ws odwołania Prezydenta, on otwarcie powiedział, że tego nie popiera, czym zyskał w późniejszym czasie szacunek wśród kolegów. Nie pucował się nikomu, otwarcie wyraził swój sprzeciw. Przeczuwał jakie będą tego konsekwencje. Miasto straciło pieniądze a nic się nie zmieniło. Albert to potężny facet, wzbudzający respekt, do tego poukładany i wygadany, który nigdy nie zmienia podjętego zdania. Nie da sobą pomiatać w Urzędzie Miasta i proponuję teraz jemu dać szansę sprawdzenia jego efektywności w działaniu, m.in. na rzecz Rakowa i całego sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_zycia_0 Występ Pani Poseł 27.10.10, 09:02 Nie mam szczególnych preferencji politycznych i wiem, że w obecnej sytuacji finansowej miasto nie będzie się rozwijać. Innego zdania są kandydaci n prezydenta miasta ale niestety kłamią. Natomiast z przerażeniem obejrzałem wczorajszy występ Pani Leszczyny w TV Orion. Treść żenująca, sposób wysławiania się też pozostawiający wiele do życzenia. Ogólnie nie dostrzegłem żadnych przesłanek aby poprzeć Panią Poseł w wyborach prezydenckich. Jestem przekonany, że kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców Częstochowy wystąpiło by w tym programie prezentując się ciekawiej i w sposób co najmniej zachęcający do zastanowienia się nad ewentualnym poparciem w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Występ Pani Poseł IP: *.net.stream.pl 27.10.10, 21:48 Obejrzałem z czystej ciekawości wspomniany wywiad i nie rozumiem tego wpisu, chyba że chodzi o motyw polityczny i chęć zdyskredytowania konkurencji. Wstęp do powyższego wpisu tj. negatywne podejście do koncepcji rozwoju Częstochowy jest dowodem na prawdziwość postawionej przeze mnie tezy. Moim zdaniem w TV ORION wyraźnie widać, że Leszczyna jest w znakomitej formie, merytoryczna, zdecydowana, ma poczucie własnej wartości i wie czego chce. Niektórzy zaczęli się naprawdę bać, że to miasto można zmienić na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 09:06 No artykuł, może i nie ofensywny, ale fotoreporter się nie popisał..4 zdjęcia tego samego kandydata...i to jeszcze z niewiadomo dlaczego tylko z (PO)słusznej partii... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 09:11 Jak czytam w programie wyborczym jednego kandydującego ,że chce zadbać o osoby starsze to mnie śmiech ogarnia. Taki młody a taki obłudny. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1983 Przemysław Wrona 27.10.10, 09:31 Ja uważam, że trzeba dać szansę młodym i dlatego właśnie oddam swój głos na Przemysława Wronę (zbieżność nazwisk z Tadeuszem Wroną przypadkowa), którego znam osobiście i wiem, że jest to osoba której naprawdę zależy na tym aby spróbować zrobić coś z naszym miastem abyśmy chcieli tu mieszkać i pracować. Jestem pewna w 100% że mój głos pójdzie na właściwą osobę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Przemysław Wrona IP: *.prenet.pl 27.10.10, 15:47 Jestem za tym,żeby młodzi zastępowali skostniałych rutyniarzy pod jednym warunkiem,że młody nie może być tylko wizionerem.Mając 25-35 lat jeżeli nie dokonał czegość wymiernie efektywnego to powinien siedzieć w domu,albo na piwie.Większość młodych kandydatów traktuje samorząd jako szansę na dostanie się do wielkiej polityki.Nie chcąc nikogo wskazywać,ani osądzać to znakomita większość młodzieżowych kandydatów to EKSTRALIGA CWANIACZKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beton jeszcze żona na dodatek po kasę miejską IP: 94.125.27.* 27.10.10, 17:45 > znakomita większość młodzieżowych kandydatów to EKSTRALIGA CWANIACZKÓW i starych, dobrze znanych, nepotycznych megacwaniaków-tupeciarzy: "W SLD zapowiada się - o ile wyborcy tak zdecydują - małżeństwo radnych, bo oprócz Marka Balta, obecnego szefa klubu Lewicy w radzie miasta, kandyduje także jego żona Ewelina Balt." Zbieżność nazwisk niezupełnie przypadkowa. Lepiej być nie może. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e5b6ba2e6b082340.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/124fcc75b34325e4.html Radni miejscy najsprawniejsi są w zapewnianiu, że mylą się wszyscy poza nimi. Jeszcze człowieku zagłosuj w wyborach na ta sektę kombinatorów i daj im absolutna władze to oni cię absolutnie urządzą. Cienkich bolków, cieniasów chorych na szczyptę władzy trzeba przepędzić jak najprędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRR Re: jeszcze żona na dodatek po kasę miejską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 13:59 Tak samo to odbieram .... ale tego się nie wypleni bo zaraz będą kolejni. Po prostu brakuje jakiejś efeketywnej kontroli społecznej nad tym burdelem ... i nie piszcie że są przecież wybory. Chodzi o to, żeby na stołki trafiali profesjonaliści - z wiedzą, umiejętnościami, doświadczeniem i pewnym zespołem cech osobowościwych. Inna sprawa to odpolitycznienie instytucji państwowych .... Ale tego się nie da zapewnić bo są układy, koneksje, korupcja itd. Fakt, że Wrona startuje ponownie jest tego najlepszym przykładem. Cóż z tego, że go się niedawno odwołało jak on tylko umie "prezydentem" być .... i startuje Moim zdaniem ludzie, którzy bawią się w politykę - zwłaszcza tę lokalną - mają w większości ograniczone horyzonty, że o umiejetnościach nie wspomnę. Brak wspomnianej kontroli społecznej wpływa, że mamy potem takie kwiatki, że wskakują na stołki małżeństwa "profesjonalistów", że Leszczyna - człek edukacji startuje na prezydenta, że taki Matyjaszczyk - młody karierowicz i "specjalista" też kandyduje, o Wronie to już nawet nie wspomnę itd. A do tego dochodzą jeszcze powiązane z nimi ekipy "profesjonalistów", które czekają na stołki. Lata lecą .... łatwa forsa do kieszeni wpływa, zmienia się tylko stołki i gitara gra ... a miasto stoi praktycznie w miejscu ... I w to się też chcą bawić te łebki na listach wyborczych - tak naprawdę to są marionetki w ręku starych wyjadaczy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reńka Re: jeszcze żona na dodatek po kasę miejską IP: *.chello.pl 02.11.10, 14:55 No dobra popisałeś,pogadałeś,a teraz czekamy na nazwisko kandydata co nie jest człekiem edukacji,nie jest karierowiczem..........itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grybacz Re: jeszcze żona na dodatek po kasę miejską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.10, 15:20 A skąd pewność, że młode lebki to będą marionetki. Młodość ma to do siebie, że ma w podświadomości buntowniczy styl. Cieżko jest nad Nią zapanować. Z góry skreślasz wszystkich więc rozumiem nie będiesz głosować na nikogo? Ja zagłosuję na młodego łebka właśnie. Dam mu szansę. Niech pokaże, że jest kimś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falisz Wrona Najbardziej Doświadczonym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.10, 15:31 tak się składa, że Wrona ma największe kompetencje i doświadczenie w zarządzaniu Miastem. jako jedyny ze stawki kandydatów? Podwazysz tą tezę? Ani Leszczyna ani Matyjaszczyk nie mają ani charyzmy ani cech przywódczych aby skupiać wokół siebie ludzi z róznych klas, zróżnicowanych wiekowo, kulturowo, zawodowo. To poprostu posłowie, którym nie udało się zaistnieć w parlamencie, wybić się na pierwsze strony i okładki gazet i teraz z podwiniętymi ogonami zaliczają wielce mi tu chwalebny powrót do Małej Ojczyzny? Że niby poświęcenie z ich strony, że wracają ratować Miasto nasze? Nie mają już czego szukać w Wawie no to wracają. Ot cała prawda. Inni kandydaci niestety się nie liczą w stawce bo to typowy plankton polityczny do wypełnienia list kandydatów na prezydenta, więc celowo ich pominąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_matuszewski Częstochowianki nie garną się do samorządu 27.10.10, 09:55 Przemku gratuluję Ci serdecznie. Tacy ludzie jak Ty powinni piastować najwyższe fukcje by miasto mogło się rozwijać a wraz z nim jego mieszkańcy, tysiąclecie jest z Tobą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna_42 Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 91.196.214.* 27.10.10, 09:59 Odpowiedni ludzie powinni być na odpowiednich miejscach. Wierzę, że Pan jest odpowiednią osobą i ja i moja rodzina oddamy na Pana głos. Powodzenia Panie Przemku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbis Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.netcominternet.pl 28.10.10, 00:21 Panie Przemku z całego serducha popieramy kandydowanie i nasz głos Pan ma. Trzeba dać szanse młodym, starzy już nic nowego nie zrobią, a Ci wszyscy cukiernicy, piekarze i inni biznesmeni kandydują tylko po to, żeby załatwić coś dobrego dla swoich interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.net.stream.pl 27.10.10, 10:09 ale czego mu gratulujesz? ,tego że sie zdecydował kandydować?-nie on jeden,tego że oblepił miasto kilkoma plakatami z bardzo trywialnym hasłem ?, tego że w artykule (najpewniej przez znajomości bo niby dla czego innego przecież to osoba zupełnie anonimowa) pokazano tylko jego zdjęcie?-często daje to odwrotny efekt, tego że jesteś jego kolegą? Na razie to Ty go popierasz a nie Tysiąclecie,i oby tak zostało. Do Rady Miasta powinni być wybrani znani w swoich środowiskach społeczno-zawodowych fachowcy,a nie ci ,zupełnie anonimowi,którzy nakleją najwięcej plakatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:12 Dotychczasowa ciężka praca musi zostać doceniona i ukoronowana. Trzymamy kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falisz Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 10:30 no właśnie, wyszło szydło z worka. Pod pretekstem artykułu o listach, już kryptoreklama dla Pana z PO, którego z imienia nie wymienie....ile zapłacił? albo ile obiecał GW? ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez matuszeski Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:43 Znam pana P.Wrnem z pracy w spółce Vena. Wygląda na nieudacznika bo blędy w prowadzeiu firmy Delite są ogromne. Chroń nas Panie przed takimi radnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.netcominternet.pl 28.10.10, 00:03 Ty chyba nie o tym Przemku piszesz, bo ja pracuję Wroną już od dawna i mogę zdecydowanie powiedzieć, że ani nie "wygląda", ani nie jest nieudacznikiem. Najpierw kogoś lepiej poznaj a potem oceniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grymas Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.10, 12:17 proszę sprostować, że chodzi o Pana Przemysława Wronę, a nie naszego przyszłego prezydenta Tadeusza Wronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz49 Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 91.196.214.* 27.10.10, 10:03 Witam ślędzę Pana karierę od jakiegoś czasu i uważam, że ma Pan dużą szansę odnieść sukces , zarówno osobisty jak i dla całej społeczności częstochowskiej, która bardzo tego potrzebuje. Mój głos Pan ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.159.33.114.static.crowley.pl 27.10.10, 10:34 Tysiaclecie głosuje na Przemka Wronę! W końcu ktoś młody powinien zająć się sprawami miasta z tak dużym potencjałem, a estetyką nadal przypominającym klimaty PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 10:41 ależ zmasowana akcja promocyjna przy supporcie GW...nieładnie, nieładnie, media powinny być bezstronne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 188.33.151.* 27.10.10, 10:52 i przy głosach poparcia dla Przemysława Wrony, jest tylko jeden adres IP... ładne poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRC Na Rakowie tylko Albert Kula! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 10:39 21.10 przyjeżdzamy wraz z naszą "Obczyźnianą częstochowską ekipą" z Wrocławia oddać głos na Ciebie Albert! Masz tu swój mały funclub wśród braci studenckiej! Wierzymy w Ciebie. pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: Na Rakowie tylko Albert Kula! IP: *.chello.pl 27.10.10, 16:54 Może za bardzo Cię nie znam ale szczerze mówiąc słyszałem o Tobie, że jesteś aktywny w sferach społecznych i wierzę, że jeśli wejdziesz do Rady to na pewno dalej taki będziesz. Masz mój głos i paru ludzi z mojego środowiska ! Nie zawiedź ! piątka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Na Rakowie tylko Albert Kula! IP: *.chello.pl 27.10.10, 22:39 Albert u nas mobilizacja pełna na Starym Rakowie! Masz nasze wsparcie pełne! Będziesz naszym reprezentantem! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruber Albert Kula NASZYM Radnym IP: *.chello.pl 27.10.10, 22:57 nie tylko na "Starym" Albert ma wsparcie! Wrzosowiak też jest jego! mega spoko koleszka, każdy kto go zna, lub kojarzy ze szkoły czy meczy wie, że to konkretny facet! warto mu dać szanse, zwłaszcza, że deklaruje wsparcie dla klubu Raków i rozwój Południowej strony miasta. trochę o nas zapomniano, potrzeba kogoś kto przypomni o nas w Radzie!! Albert teraz do Rady, a za 4 lata na prezydenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALP - emigrant Re: Albert Kula NASZYM Radnym IP: *.117.70.80.wireless.dyn.drei.com 28.10.10, 00:42 Albert Kula kandydatem do Rady Miasta ! Dlaczego ? Otoz jest kilka powodow dla ktorych warto wlasnie oddac swoj glos na tego kandydata... Czlowiek ktory posiada niezwykla ambicje ktora napewno pomoze mu w budowaniu nowoczesnej Czestochowy. Pasja ktora pozwala kontynuowac nasze tradycje i obyczaje czy wiara ktora potrafi przekonywac setki osob w slusznej sprawie. Bardzo ciekawy program partyjny i duza rzetelnosc tej osoby sprawily ze ja juz wybralem, a Ty ? ALBERT KULA RuUuLLeeEzZZz !!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.prenet.pl 27.10.10, 10:53 Przemek Wrona to kandydat godny zaufania. Jest silnie zaangażowany w sprawy naszego miasta i zawsze pomocny. Śledzę jego karierę od dawna i wiem, że oddając na Niego głos na pewno go nie zmarnuje. Moja rodzina głosuje na Przemka Wronę! Trzymamy kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz M Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:54 Przemku W. jesteś najbardziej kompetentnym kandydatem na radnego. Armii Krajowej trzyma za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 1000-lecie popiera Przemysława Wronę IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.10.10, 11:28 Witam ja i moi znajomi głosujemy na Przemka Wronę. Tylko on może zmienic miasto na lepsze! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000 Re: 1000-lecie popiera Przemysława Wronę IP: *.prenet.pl 27.10.10, 11:33 Również popieram Pana Przemysława Wronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: 1000-lecie popiera Przemysława Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 12:01 Zachęcam do głosowania na Pana Przemysława Wronę. Znam Go od lat, jest zawsze uprzejmy, pomocny i pracowity. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student NO i CO z TEGO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 14:12 no i co z tego ze z Wro? wiesz ilu jest studentów z Częstochowy we Wro? dobre 3 mandaty tu siedzą :) powinniśmy swojego kandydata wystawić...albo i całą listę najlepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoo Re: z wrocławia IP IP: 212.87.241.* 27.10.10, 14:57 We Wrocku już od dawna wiedzą, że do dobrego zarządzania miastem nie jest potrzebna opieka partyjnych kolesiów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakowiak Re: z wrocławia IP IP: *.net.stream.pl 27.10.10, 16:40 Albert masz poparcie na dzielnicy ! Wszyscy trzymamy kciuki ! Dzielnica Rakow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolores Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.net.stream.pl 27.10.10, 12:00 Tylko NIE na Blok Obywatelski Częstochowianie, to grupa biznesmenów pod przewodnictwem p. Sławomira Kocygi (właścieciela Pasażu al. NMP 12D) i p. Jacka Topczewskiego (kamienica al. NMP 4. bodajże), którym nie leży na sercu los miasta i obywateli, bo oni - przepraszam za wyrażenie - ale srają na miasto, mieszkańców i ich problemy swoimi wypasionymi tyłkami, tylko chcą mieć wpływ na swoje biznesy z poziomu Urzędu Miasta i Rady Miasta. Oj nie nie. Nie dam się nabrać. Prosty przykład, p. Wiesław Włodarczyk, właściciel firmy Włodar, myślicie że zależy mu na bezrobociu i problamach mieszkańców? Nie. Jest developerem i chce mieć łatwiejszy dostęp do atrakcyjnych gruntów, ułatwić sobie sprawy urzędowe itp. Kolejny "wspaniały" kandydat to p. Marszałek, właściciel salonu samochodowego, też ma swoje ambicje biznesowe, które będzie realizował. Jestem ciekawa, czy prawo zezwala na finansowanie takiego Bloku przez biznesmenów, a następnie ich start w wyborach? Jeszcze słówko do p. Kocygi, niech pan posprząta miasto z tych "cefałek" swojego kuzyna, którymi zaśmiecił pan miasto. I niech pan zapłaci ludziom, którzy montowali te reklamki, bo to że pan lubi, by pracowali dla pana za darmochę, to rzecz już znana w całym mieście. Precz z biznesmenami i ich interesami. Wynocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.10, 12:42 sama prawda, to interesariusze wszystko. Ale spoko ja sie nawet ciesze, bo oni osłabiają lewicę, czyli stronę SLD i dobrze :) a sukcesu żadnego nie zrobią, nie ma sie co martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.apus-net.pl 27.10.10, 12:43 Matyjaszczyk żałuje, że więcej pań nie chciało startować....wolne żarty. Anna Gabarska też nie chciała??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 46.112.179.* 27.10.10, 12:53 Ciekawa jestem dlaczego pan S. Kocyga obiecywał ludziom startującym ze swojej listy udział w spółkach komunalnych? Czyżby jego program był tak kiepski, że nie znalazł w inny sposób chętnych? Wystarczająco narobił bałaganu w Częstochowie przez ostatni rok, i niby teraz chce zrobić z naszego miasta krainę mlekiem i miodem płynącą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.ap.edu.pl 27.10.10, 12:55 Również popieram Przemka Wronę, właściwa osoba niech będzie w końcu na właściwym miejscu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek M. Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.147.74.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.10.10, 12:59 Przemek GRATULACJE naprawde i powodzenia!!!!:).....a dla malkontentów powiem, że przynajmniej on jako Radny Dzielnicy Tysiąclecie zadbał i złożył do Prezydenta wniosek o to byśmy mieli nowe boisko przy szkole 31 w przyszlym roku - i to Ci pamiętamy a resztą krytykantów się chłopie nie przejmuj!!!!!pozdro....a w Radzie bedziemy prosic o wiecej takich rzeczy!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz s. Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 188.33.173.* 27.10.10, 15:38 Jestem za kandydaturą Przemysława Wrony, ponieważ nie widzę innego rozsądnego kandydata do Rady Miasta na osiedlu Tysiąclecie. Należy oddać głos młodym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Wygraja Czestochowianie z Bloku IP: *.prenet.pl 27.10.10, 15:53 Kocyga i jego Blok to ludzie którym ufam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Re: Wygraja Czestochowianie z Bloku IP: *.net.stream.pl 27.10.10, 20:42 Ufasz Kocydze i jego Blokowi? Chyba Twój mózg nie oczyścił się jeszcze z dopalaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly226 Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.rev.masterkom.pl 27.10.10, 16:26 Jedynym dla mnie kandydatem na Radnego Miasta Częstochowa w okręgu IV ( dzielnic Raków, Ostatni Grosz, Wrzosowiak, Błeszno) jest Krzysztof Świerczyński to jedyna osoba która dużo zrobiła do tej pory, zawsze był wyczuwalny na krzywdę innych i zawsze bezinteresownie pomagał ludziom w potrzebie, przy tym jest niezwykle oczytany, inteligentny, rozważny, potrafi dotrzeć do drugiej osoby, za pomocą świetnie dobranych argumentów, nie bez powodu jest to student, który studiuje dwa kierunki na raz- pedagogikę i psychologię, co mówi samo za siebie, że dla niego najważniejszy jest CZŁOWIEK W POTRZEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 46.112.184.* 27.10.10, 19:39 a co takiego zrobił ten jak mu tam ... Krzysztof Świerczyński?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzoana Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.xdsl.centertel.pl 27.10.10, 17:39 Pani redaktor Dorota Steinhagen pięknie ujęła problem dotyczący udziału kobiet w ubieganiu się o mandat do Rady Miasta, i zamiast rzeczowej dyskusji na ten temat czytam wpisy, że ktoś popiera Przemka Wronę inny ktoś innego faceta ... Super .. Czyli nawet we wpisach widać, że większość forumowiczów pomija w wyborze, jeszcze przed głosowaniem startujące Panie. A ja moi drodzy i moja rodzina i znajomi będziemy popierać kobietę, wyjątkową - Barbarę Gieroń :), która ubiega się o ww. mandat z listy PO, okręg wyborczy nr 5. Dlaczego jest wyjątkowa? Ma dobre serce, bo Pani Basia od wielu lat aktywnie pomaga ludziom, a to osobom z niepełnosprawnością a to starszym, głodnym ... Zna się na rządzeniu, finansach bo prowadzi wraz mężem własną firmę, rozumie problemy rodziny, również interesuje się problemami własnej dzielnicy. Zmodernizowała jeszcze jako zwykły szary człowiek jedną z ulic na swoim osiedlu ... Dlatego uważam, że głos oddany na Panią Barbarę Gieroń nie będzie głosem straconym, Powodzenia Pani Basiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forfiter Re: Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: 195.150.70.* 27.10.10, 19:36 Nie zgadzam się z komentarzem że władza nie powinna być oddana w ręce młodych, to miasto potrzebuje być oddane właśnie w takie ręce! Nie znam żadnego z kandydatów ale jeżeli to prawda co o Panu piszą to pójdę na te wybory i zagłosuję bo tak jak każdy częstochowianin chcę by to miasto w końcu zmieniło oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Kobieta na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:30 Wreszcie Wyborcza zauważyła, jak mało kobiet kandyduje z Częstochowy :) Ludzie, poprzyjcie Leszczynę i już. Zobaczcie ile złośliwości na nią wylewają żołnierze z SLD, PiS-u i czegoś tam jeszcze. Damscy bokserzy myślą, że ją zakrzyczą i zastraszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Kobieta na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:39 i już :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Kobieta na prezydenta ! IP: *.147.41.134.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.10.10, 00:22 Szczerze smieszą mnie 3 rzeczy w tych wyborach Moje osobiste TOP 3 3. Baltowie na radnych - znam wiele innych pomysłów na rodzinny biznes ( zakład fryzjerski, piekarnia ) niekoniecznie rada miasta. Oczywiści jest to zgodne z prawem tylko hmmm nie etyczne i nie moralne. No i co najważniejsze a jak on lub taka ona pójdzie do opozycji ? to może fatalnie wpłynąć na pożycie ;) 2. Inwazja barbarzyńców czyli biznes + polityka. Znane nazwiska częstochowskich przedsiębiorców na niektórych listach wyborczych śmieszą. Już widzę te hasła i spoty wyborcze np: "Skoda fabia dla każdego" albo "cement w każdym ogródku" lub "przenieśmy urząd miasta do seki bo bliżej ;)" 1. Hitem jak do tej pory dla mnie jest bez dwóch zdań tekst ze strony jednego z komitetów wyborczych: "Przyszłość jaką chcielibyśmy widzieć - Dział w budowie, zapraszamy później..." : www.blokobywatelskiczestochowianie.pl/index.php?id=przyszlosc - Szczera prawda ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reja Re: Kobieta na prezydenta ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.10, 08:45 W życiu bym nie zagłosował na biznesmena.. mamy przykłady z polityki na szczeblu centralnym jak to sie kończylo Misztal, Palikot - wyroki albo totalna żenada i prywata ja sobie glosuje na Tadka i tego sie trzymam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: oscypek na prezydenta ! IP: 87.118.126.* 28.10.10, 08:56 Strona perfekcyjna pod każdym względem, dopięta na ostatni guzik jak cały program wyborczy tej partyji, permanentnie w budowie i rotacji kadrowej: www.blokobywatelskiczestochowianie.pl/index.php?id=program 3) PRACA - gwarancje dogodnych warunków funkcjonowania dla istniejących oraz inwestujących firm tworzących nowe miejsca pracy (np. Hotel Wenecki, Seka). 4) EDUKACJA - budowa prężnego ośrodka uniwersyteckiego - zapewnienie młodzieży akademickiej warunków atrakcyjnego spędzania wolnego czasu (kluby, imprezy, itp.) (np. puby na Dekabrystów). 6) REAKTYWACJA WOJ.CZĘSTOCHOWSKIEGO - zebranie 100 tysięcy podpisów pod wnioskiem o przywrócenie województwa, przedłożenie wniosku Sejmowi RP. Punkt 4 i 6 kolejne odgrzewanie 10 letniej, zielonej pasztetówki wyborczej z odzysku ze śmietnika haseł przedwyborczych. Czy kandydatowi ze zdjęcia brak gotówki na porządnego fryzjera i golibrodę? www.blokobywatelskiczestochowianie.pl/index.php?id=zaproszenie Totalna prowincjonalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxc Re: oscypek na prezydenta ! IP: *.146.130.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.10.10, 12:46 Nic dodać nic ująć. ;) Ale ... kasa jest kampania jest WALCZYMY !!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Częstochowianki nie garną się do samorządu IP: *.fwpl.fwc.com 28.10.10, 07:57 Mieszkam na 1000leciu od urodzenia i z czystym sumieniem zagłosuję na Przemka Wronę. Śledzę jego działalnośc społeczną już od jakiegoś czasu i gorąco mu kibicuję w tych wyborach. W mojej opinii jest najlepszym kandydatem z rejonu Tysiąclecia i mam nadzieję, że nie będę odosobniony w tym twierdzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Za to inni garną się do samorządu bez opamiętania IP: 212.87.241.* 28.10.10, 14:42 Summary: Sumienie masz czyste, tzn. nieużywane. Twoje sumienie i jego stan jest nam obojętne. Mamy demokrację i nie ma przymusu mieszkania na 100-leciu od urodzenia, posiadania czystego sumienia, śledzenia czyjejś działalności społecznej, gorącego kibicowania, głosowania, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Za to inni garną się do samorządu bez opamięt IP: *.fwpl.fwc.com 29.10.10, 07:25 Drogi "samorządowcu" - czy to, że mamy demokrację nie upoważnia mnie do tego, żeby w sposób wolny wyrażać swoją opinię? Przecież nie napisałem, że nakazuję komuś głosowanie na tego czy innego kandydata, bo wtedy była by to dyktatura. Tak więc gorliwie będę Ciebie namawiał do tego, żeby ruszyć szare komórki zanim ruszysz paluchami po klawiaturze. Poza tym, żebyś w przyszlości się więcej nie błaźnił, to w Częstochowie mamy osiedle 1000-lecia, a nie 100-lecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Za to inni garną się do samorządu bez opamięt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 12:28 Miało być o kobietach w samorządzie ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hogan Re: Za to inni garną się do samorządu bez opamięt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.10, 12:43 No miało być, ale komuszki i prywaciarze każdy artykuł traktują jako szanse do obelzywego traktowania innych kandydatów, promowania swoich ckliwych ideologii zakrwajacych o PRLowskie konitety..no to cała stawka i przeciwników niestety dostosowuje się do ich mizernego poziomu i tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za to inni garną się do samorządu bez opamięt IP: *.net.stream.pl 29.10.10, 12:48 ano miało być ,ale niestety jeden czy dwóch kandydatów młodego pokolenia próbuje zrobić sobie "show" na tym forum,wciągając do tego kilku kumpli, jakoby są nieziemsko popularni w swoich okręgach wyborczych czego przejawem ma być ilość wpisów ,zdając sobie chyba sprawę że są zupełnie anonimowi w swoich dzielnicach.Ja już wiem na kogo nie zagłosuję,na tych którzy zaczynają swoja przygodę z samorządem od dziecinnie śmiesznej próby manipulacji.Czy Częstochowa nie ma innych,poważniejszych kandydatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryc Re: Za to inni garną się do samorządu bez opamięt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.10, 10:06 nie przesadzaj..tak to działa, internet jest medium. Sam pewnie niewiele bys wiedział o kandydatach na prezydenta czy radnych gdyby nie takie narzędzia jak internet i fora. Poza tym nie ma możliwości, żeby kandydaci odpowiadali za wszystkie wybryki swoich supportersów :) choć Ci od Pana z PO trochę przesadzają.:) Odpowiedz Link Zgłoś