Dodaj do ulubionych

Pan premier Tusk jest przeciw

19.11.10, 13:29
biciu dzieci !!

Ja też !!

Jestem i przeciw biciu dzieci i kogokolwiek . Jestem przeciw agresji wobec kogokolwiek .

Jestem przeciw takiej agresji jak w gimnazjum w Gdańsku kilka lat temu ( molestowanie i nagrywanie tego ) i w tym roku - atak z nożem jednej uczennicy wobec drugiej w Krakowie , jak i w ośrodku socjoterapeutycznym Łysej Górze - gwałt zbiorowy .

To oczywiste .

Ale ...
Ale wiedząc jak niektóre stwierdzenia mogą brzmieć mylnie i zwodniczo , co z lubością pewni dziennikarze pewnych gazet robią , jestem za karami cielesnymi .

Tak , jestem za przywróceniem kary tzw łap w szkole .
Wiele lat taka kara funkcjonowała w szkole i dobrze spełniała swoje zadanie .

Usunięcie tej kary , wg mnie, spowodowało poczucie bezkarności i rozrost patologii w szkole .
No cóż , są inni , którzy mają inne zdanie . Każdemu to wolno .
Ale nie wolno mieszać dwu różnych rzeczy : agresję wobec dziecka z karą .
Ludzie złej woli to robią i publicznie tak przedstawiają kary cielesne .
Są kraje, gdzie takie kary funkcjonują i tam agresja i patologia jest znacznie mniejsza np Singapur .
Obserwuj wątek
    • Gość: Qlawy Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 14:14
      A w Szwecji , jaka jest agresja i patologia ?
      A krzyknij tam na dziecko to przyjedzie Policja i do ciupy.

A gdzie tam Singapur, inna kultura w domu i na ulicy .
      Rodzaj kar powinien być przystosowany do kultury wychowania danego kraju bo nie jest on taki sam na całym świecie .
      Z lekkim klapsem i tzw. łapą się zgadzam mi by to nie przeszkadzało , ale pamiętam nauczycieli w szkole " podstawowej" którzy łamali grube kije na rękach małych dzieci i to była patologia !
      Nie wiem czy da się wychowywać dzieci i kontrolować nauczycieli sadystów jednocześnie .

(Bardzo ciekawy temat Angruszu.)
      • Gość: a Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.alfanet24.pl 19.11.10, 14:38
        Angusz, to dobrze, ze wreszcie zgadzasz siez polskimi władzami.
        • Gość: anna_rychter Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 15:00
          Panie Angruszu
          Stosowanie kar cielesnych w tym "łapy" nie zapewnią ani autorytetu nauczycielowi ani też bezpieczeństwa dzieciom i młodzieży. Należy zdać sobie sprawę, że agresja budzi agresję i wytwarza negatywne emocje. Nauczyciel nie powinien zastanawiać się na lecji nad tym komu dać "łapę" za takie czy inne przewinienie, a na ciekawie dobrze zorganizowanym procesie dydatycznym. Jeśli uczeń w czasie lekcji jest zajęty musi skupić uwagę na ty co się dzieje, wyciągać wnioski z przeprowadzanych ćwiczeń czy doświadczeń to nie ma czasu się nudzić i przeszkadzać w prowadzeniu zajęć.
          • Gość: jasiu... Sadysta - pedofil? Trudne pytania! IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.10, 16:11
            Bo jak to inaczej określić?

Czemu służyć miałaby ta kara? Kiedyś była przykładem na to, jak niedokształceni nauczyciele, bez autorytetu, radzili sobie w szkołach. Żyją jeszcze osoby, które pamiętają, jacy nauczyciele korzystali z "przywileju" walenia piórnikami, czy linijką po rękach uczniów. Do dziś te osoby mam w głębokiej pogardzie. Wielu z nich już umarło, niestety, dla mnie, nawet po śmierci, nie będę mówił o nich dobrze.

Czy chodziło o pewnego rodzaju rewanż? Dziecko zrobiło coś, z czego pan nauczyciel zadowolony nie jest, to teraz trzeba, żeby za rozkosz wykonania rzeczy niedozwolonej zapłaciło fizycznym bólem? No bo łapy, to nie była pieszczota? Wszystkie rachunki należy wyrównywać? Za niesubordynację dzieci żądać od nich bólu i upokorzenia?

Właśnie, a kogo tak naprawdę upokarzały te łapy? Dziecko, czy chorego na nienawiść do świata nauczyciela? Czemu tylko mały procent nauczycieli korzystał z tej kary, z upodobaniem patrząc na łzy w dziecięcych oczach? Czemu większość nie bawiła się w wykonywanie własnych wyroków za pomocą piórnika, a od razu żądała spotkania z rodzicami? Spotkałem się z nauczycielką, co to po szkole, wieczorem, potrafiła przyjść do domu, porozmawiać o dziecku z rodzicem. Dziś (już nie żyje) mam dla niej naprawdę wiele szacunku.

Myślę, że w każdym środowisku zdarzają się po prostu zboczeńcy. A że granicy zboczeń nie ma, to i nie można z góry założyć, w jaki sposób zboczeniec realizuje swoje podłe żądze. Ot choćby fetyszyzm - niby nie ma nic wspólnego z seksem, a jednak chodzi o zaspokojenie zboczeńca za pomocą przedmiotu. Jestem przekonany, że nadużywający łap margines nauczycielskiej społeczności, to po prostu zboczeńcy, działający na granicy sadyzmu i pedofilii. Przecież sadyzm nie zawsze polega na zadawaniu bólu podczas kontaktu seksualnego. Czasem wystarczy samo zadawanie bólu, żeby sadysta doznał satysfakcji.

A jak, w tym kontekście, nazwać nauczyciela, który znajduje upodobanie w oglądaniu drżącego dziecka, które wystraszone, trzęsie się na myśl, o czekającym go bólu? Jak nazwać nauczyciela z satysfakcją wpatrującego się w napływające do dziecinnych oczu łzy? Jak nazwać pedagoga, który, co wyraźnie widać, po wymierzeniu kary ma wyraźnie lepszy humor i nastrój? Nauczyciela, który po egzekucji jeszcze poniżającymi tekstami upokarza swoją ofiarę?

Oczywiście, że przyczyną takiego zachowania, najczęściej będzie albo chęć odwetu, albo po prostu sadyzm. Chęć odwetu wykluczam. Nie bierzemy odwetu na istotach od nas wyraźnie słabszych, bądź po prostu głupszych. Taki odwet jest niegodny osoby inteligentnej i opanowanej, a taką osobą jest przecież nauczyciel. A więc pozostaje jedynie umiłowanie przemocy - nazwijmy to wprost - sadyzm.

A że cały proces dotyczy dzieci, to mamy do czynienia z sadyzmem wobec osób niepełnoletnich, bądź w inny sposób uzależnionych od sadysty. Angrusz, ty się zastanów, każdy psycholog w tym momencie może postawić tezę, że nasz skłonności do sadyzmu i pedofilii. Tak, podnieca cię myśl, gdyby tak jeszcze dziecko, ze strachu przed łapą, się zesikało... To ostatnie miałem okazję kiedyś obserwować. Nauczycielka (jeszcze lata sześćdziesiąte, ot taka po karierze w ZWM i po liceum pedagogicznym) dawała łapę jednej z koleżanek. Była to może druga klasa podstawówki. Jak się zrobiła kałuża koło biurka, cała klasa zamarła. Chciałbyś takie coś przeżyć? Podnieca cię? Uwierz, takie rzeczy trudno zapomnieć, nawet jak się było jedynie biernym świadkiem.
            • Gość: angrusz1 Zapewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 18:55
              byli i nauczyciele chorzy z nienawiści a i teraz są .

Ale czy wszyscy - bo dawniej wszyscy wymierzali kary tzw łap .

Jasiu pisze : "No bo łapy, to nie była pieszczota?

Tak , właśnie o to chodzi , bo to ma być dolegliwa kara . Wpisanie uwagi dla jednych jest wystarczające a inni - i ich jest niemało - olewają to jak również i ich rodzice .

" Wszystkie rachunki należy wyrównywać? Za niesubordynację dzieci żądać od nich bólu i upokorzenia? "

Jeśli nie kary np w postaci łap jako wyrównanie rachunków , to praktyka pokazuje , że to następuje w postaci rozbicia się samochodem o drzewo podczas powrotu ( naćpanym ) z dyskoteki nad ranem .

Jasiu , postarzejesz się do zmienisz zdanie .
              Na razie piszesz jak " mały jasiu " .
              • Gość: jasiu... Re: Zapewne IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.10, 19:26
                Jak czytam twoje wpisy, to mam wrażenie, że kiedyś specjalnie poprosiłeś rodziców, by kupili ci pod Jasną Górą drewniany piórnik z napisem "Pamiątka z Częstochowy". Sprzedawali takie w budkach, stojących w miejscu obecnego podjasnogórskiego parkingu przy Siedmiu Kamienic. Piórnik był ci potrzebny nie po to, by w nim nosić przybory szkolne, ale by go pożyczać swojej "pani" jako przedmiot do egzekucji łap. Już wtedy pewnie strach w oczach kolegów cię podniecał. Teraz ci to zostało, stąd zamiast szukać bardziej skutecznych metod, teraz sa byś się trochę nad uczniem popastwił.

Człowieku, skąd, jeśli nie ze zboczeń biorą się twoje oczekiwania? Całe szczęście, że nie uczysz moich dzieci, bo z takimi poglądami, ręczę ci, byś nie uczył. W szkole zawsze najważniejsza była praca i wogoda dla nauczyciela, a uczeń sprowadzany był do roli przedmiotu. Ale to, co ty wygłaszasz, to jest groźne. Wiem, nie rozumiesz tego, minąłeś się z powołaniem, tracisz życie, męcząc się, wykonując pracę, której nie lubisz. Ale, na Boga, to jest twoje życie i nie miej żalu do innych, że sam je marnujesz. Jest przecież tyle fajnych zawodów. Ty naprawdę nie musisz uczyć!
                • Gość: angrusz1 Re: Zapewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 06:39
                  Do jasia :

Jasiu pisze :"Jak czytam twoje wpisy, to mam wrażenie " .
                  Jasiu czytaj i staraj się zrozumieć a nie mieć swoje wrażenie , bo twoje wrażenia to sa produktem twojego rozumu a nie mojego pisania ,
                  Jam tego nie winien .

A " zboczenia " .

Tu wiele osób pisze, kto i jak jest zboczony , a kto zachowuje zdrowego rozsądku .
                  Tyle lat , ba !!! wieki , źli uczniowie w szkole dostawali karę , karę chłosty , karę tzw łap i każdy nauczyciel te kary wymierzał , jeden częściej drugi rzadziej ale to robił , czyżbyś próbował wmówić forumowiczom, że wszyscy ci nauczyciele byli " zboczeni " ?

Tak ?

No to forumowicze samo sobie osądzą kto jest kim .
                  • aspirata Re: Zapewne 20.11.10, 12:46
                    Gość portalu: angrusz1 napisał(a):
                    > No to forumowicze samo sobie osądzą kto jest kim .

Jestem w polowie czytania tego chorego watku prowadzonego przez pana "pedagoga", Gruszczynskiego (nie doczytujac do konca juz Ci odpowiadam).
                    Ublizyles Jasiowi, dalej forsujac twe patologiczne poglady w temacie:
                    edukacja.
                    Nie przeczytales ani jednej specjalistycznej pozycji w temacie:
                    edukacja.
                    Propagujesz patologie edukacji od lat kilku na wszelkich forach.
                    Ublizasz rozsadnym forumowiczom, ktorzy od lat starali sie Tobie pomoc.

Koniec.

Wysylam w tygodniu ten post do kuratoriow.

Niech oni sprawdza Twe pozostale wpisy, ocenia Cie i to z nimi mozesz sobie podyskutowac, a nie propagowac sadyzm w edukacji na publicznych forach.
            • pluto37 Re: Sadysta - pedofil 20.11.10, 05:41
              Szanowni dyskutanci.
              Podziwiam Was, ze kolejny raz probujecie po ludzku i normalnym jezykiem wytlumaczyc paprokowi przysposobionemu do zawodu w charakterze zapchajdziury na czym polegaja normy wspolzycia spolecznego. To juz mu wbijano do pustej czachy wielokrotnie, ale on ma nuture sadysty. Tak zostal wychowany w slumsach na Cmentarnej i w taki sposob traktowano w "czworce", w domu i na podworku, bo kto z takim upierdliwcem dluzej bez wyladowania agresji moze wytrzymac.
              Nie ma mu sie z reszta co dziwic i opowiadac mu o pedagogice skoro on niczego w zyciu nie zaznal niz z jednej strony ciezki wp....l, a z drugiej plaszczenie sie przed tym co pietro wyzej.
              Gdzies w archiwach jest zeznanie takiego co ogladal Gruszczynskiego z bliska na hucie i zeznawal, ze musial sie z tamtad szybko ewakuowac, bo tam probowal z ludzmi swoich metod dyscyplinujacych. W szkole czul sie nietykalny i mogl sie wyzyc na slabszych, choc nie w takim rozmiarze jakby mu sie marzylo.
              Wyobrazcie sobie, ze to WASZE dzieci i wnuki mialby wpasc w lapy takiego sadysty jak Gruszczynski i za kazda drobna durnote jaka dzieciakom wpadnie do glowy ten psychol lapalby za przedluzenie reki i katowal bez zadnej kontroli.
              jasiu celnie go oznaczyl sadysta-pedofil.
              I kazdy pracownik kuratorium powinien miec na uwadze tego typu osobnika.
          • Gość: angrusz1 Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 18:43
            Do pani anny rychter :

Hmm, pisze pani :"Nauczyciel nie powinien zastanawiać się na lecji nad tym komu dać "łapę" za takie czy inne przewinienie, a na ciekawie dobrze zorganizowanym procesie dydatycznym ... "

A czy nauczyciel na się zastanawiać i prowadzić śledztwo od kogo dostał w twarz kredą ?

Po przepytaniu całej klasy przez dyrektorkę nikt się nie przyznał a fakt był ?

To jest druga strona " ciekawego procesu dydaktycznego " , który pewni uczniowie mają niżej niż plecy i skutecznie potrafią zastopować .

I jedyną " karą " jest wpisana uwaga do zeszytu uwag ( który ginie pod koniec semestru ) .
            Radzę trzymać się bliżej realiów a nie wygłaszać komunały .
            • Gość: a.r. Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 22:56
              Panie Angruszu też byłam przez wiele lat czynnym nauczycielem i nie zdarzyło mi się aby uczeń rzucił we mnie kredą czy wyrzucał, przez okno z klasy, doniczki z kwiatami w czasie lekcji. Po prostu nie miał czasu nudzić się na lekcji.
              • Gość: angrusz1 Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 07:12
                Do a.r. :

" byłas czynnym nauczycielem " ?

Próbujesz bajki mi wmawiać, że u ciebie na lekcji wszyscy uczniowie tak chętnie się uczyli i słuchali co tym im próbowałas przekazać ?

takie głodne kawałki to wmawiaj innym naiwnym a nie mnie .

Ale i owszem , piszesz byłaś .... kiedy ?

Bo 20 30 lat temu dyscyplina była o wiele lepsza niż teraz . Może to tamte czasy wspominasz a nie rok , dwa lata temu .
                Bo teraz jak jest , jak jest wszędzie w publicznych szkołach to wiadomo i nie ma co zaprzeczać .
                Owszem w bardzo dobrych liceach , tam , gdzie jest ostre sito , tego chamstwa tyle nie ma , może bardzo mało .
                Ale powtórzę , nie wmawiaj mi tego co było i jest . Bo ja aż takiej sklerozy nie mam , by pamiętać moje własne lata szkolne i zachowanie niektórych uczniów .
                Bo i wtedy chuligani byli ale ich było znacznie mniej i ich przewinienia były karane .
                • Gość: Qlawy Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 08:34
                  Angruszu wszystko ma swój czas , jeżeli uważasz , że 20-30 lat temu była lepsza dyscyplina to co powiesz na 100 -200 lat temu , wtedy była kara chłosty , chciałbyś stać z batem na lekcji ?

Co do tego, że zachowanie zależy od poziomu szkoły to fakt niezaprzeczalny tzw. oczywista -oczywistość , więc sam przyznajesz ,że nie zależy od sposobu karania uczniów tylko od poziomu nauczycieli którzy tam uczą.
                  Pamiętam nauczycieli którzy nigdy nie podnosili głosu ( nie mówiąc o karach cielesnych ) a uczniowie nie pozwolili by sobie przyjść nie przygotowani do nich na lekcję ( nie mówiąc o rzucaniu w nich kredą ), z tego co pamiętam był to rodzaj szacunku ( nie strachu ) wolałem iść na wagary niż narobić sobie wstydu przed takim belfrem .
                  Byli też tacy co to łamali kije na " łapach " , rzucali kredą ( tak w uczniów ) krzyczeli itd.... a nic to nie dawało .
                  Moim zdaniem to trzeba mieć powołanie do tego zawodu , nie wszyscy się sprawdzają , nie ma jednego sposobu i nie są nim kary cielesne.
                  • Gość: angrusz1 Rece opadają !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 20:05
                    Co też ludzie wypisują !!

Panie Qlawy .

Powołanie to musi mieć ksiądz i zostawmy to wymaganie tylko dla niego .
                    Wszędzie ludzie pracują , starają się o pracę - a jest trudno - i starają się wykonywać swoją pracę dobrze - wyjątki są . Są w każdym zawodzie i wśród księży - a jakże z powołaniem - też .
                    Więc powiem dosadnie , pierdół pan z powołaniem nie pisz .

Po drugie waść napisałeś :

" Co do tego, że zachowanie zależy od poziomu szkoły to fakt niezaprzeczalny tzw. oczywista -oczywistość , więc sam przyznajesz ,że nie zależy od sposobu karania uczniów tylko od poziomu nauczycieli którzy tam uczą. "

Zapewne coś od nauczycieli zależy . Ale zapewniam - i to zrobi każdy rozsądny człowiek - że poziom nauczania w szkole zależy przede wszystkim od uczniów , od ich poziomu , od ich chęci do nauki , od ich zdolności, od ich morale .
                    Więc powtórzę , pierdół waść nie pisz , bo wszyscy wiedzą dlaczego w świetnych liceach , nawet w dobrych nie ma chamstwa ( choć narkotyki wszędzie zdarzają się i patologia < liceum katolickie i jego uczeń , który zabija księdza > ) .

W moim - a jakże dobrym , bo świetnym to bym przesadził - liceum 1LO - była nauczycielka , która podnosiła głos , ba !!! potrafiła i dosadnie lenia i nieuka - bo też tam tacy byli - nazwać .

I to była legenda tego liceum - lata tam pracowała . I żeby jednemu palantowi forumowemu dopiec , to powiem , że świetnie - za moich czasów i wcześniej - też uczyła fizyki ale ... z wykształcenia była filologiem klasycznym - śp Anna Mordaszko .
                    To a propos jego durnych uwag o " niedoszkolonym angruszu " .
                    Głupi palant , ot co .
                    I jej nikt nie śmiał podskoczyć ale i żaden rodzic z pyskiem do niej nie leciał wykłócać się o stopień synalka czy córuńci , bo ani to nie było w dobrym tonie , ani żadnych szans nie było na to .

Dzisiaj jakby inne zwyczaje , zwyczaje wprowadzone przez tzw postępaków .

No i nie mogę się zgodzić z takim wykluczającym stwierdzeniem : " więc sam przyznajesz ,że nie zależy od sposobu karani
                    > a uczniów tylko od poziomu nauczycieli którzy tam uczą."

Bo poziom , poziom nauczania , poziom dyscypliny zależy i od sposobu karania i od poziomu nauczycieli .
                    Jacy pracują to już powiedziałem wyżej .
                    A poziom karania jest żaden . Uwaga do zeszytu , uwaga w dzienniku , nagana dyrektora do ucha ucznia w zaciszu gabinetu .
                    Ot i wielkie kary , kary dla zdegenerowanych dewiantów , którzy także uczą " się" w publicznych , powszechnych szkołach, a nie tylko w zakładach zamkniętych ( bo tam już nie ma miejsca ) .
                    A jak i tam bywa to można przeczytać o Łysej Górze na forum GW .
                    No i nie mogę zgodzić się ze stwierdzeniem ,że " nic nie dawało " .
                    Coraz więcej ludzi już widzi , że dawne metody " dawały " , dawały dużo więcej niż dzisiejsza
                    " nowoczesna " pedagogika oparta na dętych teoriach a nie na latach doświadczeń .

Panie Q , lepiej pisz pan na inny temat , bo tu szans nie masz . Zbyt dużo mam w tym zawodzie doświadczenia , by z takim laikiem sobie nie poradzić .

Chociaż zapewne są i nauczyciele , którzy i kwalifikacje mają lepsze niż ja i doświadczenie większe . Ale nie zawsze to samo doświadczenie . Bo dopiero zmienia się zdanie o realiach , jak się na sobie coś przeżyje . Jak się przeżyję dostanie w twarz kredą , jak się ma odkręcone śruby od koła w samochodzie stojącym tuż przed wejściem do szkoły itd itp .
                    Wtedy taki nauczyciel zmieni zdanie o morale uczniów i o skutecznych metodach walki z chamstwem , lenistwem i innymi patologiami wśród uczniów .
                    • aspirata Rece opadają !!! Gruszczynski jestes niebezpieczny 20.11.10, 20:53
                      Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Co też ludzie wypisują !!
                      >
                      > Panie Qlawy .
                      >

Anonimowo w tygodniu wysylam link do tych chorych wpisow czlowieka, ktory podaje sie za nauczyciela.

Przebrales miarke A. gRUSZCZYNSKI;
                      tRZEBA BRONIC UCZNIOW PRZED PSYCHOPATA? TAKIM JAK ty;
                    • Gość: Qlawy Re: Rece opadają !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 01:19
                      Ponieważ jest już późno( i mi się nie chce)to odniosę się do tematu powołania .

"Powołanie to musi mieć ksiądz i zostawmy to wymaganie tylko dla niego .
                      > Wszędzie ludzie pracują , starają się o pracę - a jest trudno - i starają się w
                      > ykonywać swoją pracę dobrze - wyjątki są . Są w każdym zawodzie i wśród księży
                      > - a jakże z powołaniem - też .
                      > Więc powiem dosadnie , pierdół pan z powołaniem nie pisz ."

-co to ma wspólnego z tym co ja napisałem , jeżeli nie potrafisz pan tego zrozumieć to pan pierdół nie pisz ( że zacytuję ).
                      • rowan_bean Re: Rece opadają !!! 21.11.10, 08:42
                        Drogi forumowiczu Qlawy, moim skromnym zdaniem, to angrusz nie musi mieć nic! Powołania, oleju w głowie i wielu innych rzeczy, które normalnym ludziom, a tym bardziej nauczycielom są potrzebne.
                        Jemu w zupełności wystarczy lobbing Ryszki, który załatwia robotę i pieniąchy.
                        W innych wątkach ciągle narzeka, że idą czasy zaciskania pasa. Ma rację!
                        W przyszłym roku dekorator Ryszka dostanie swój ulubiony krzyżyk na drogę i wtedy angruszowi z jego poglądami i "elokwencją" zostanie zbieranie puszek po piwie dla wsparcia budżetu!

Jak taki fachman i spec od angielskiego, to niech mu dekorator Ryszka załatwi robotę w katolickiej szkole! Tam są zasady zgodne z angruszowymi. Cóż "twardy kręgosłup zasad pislamskich i pseudokatolickich" nie wystarcza do tego. Wynika więc stad jasno, że nasz forumowy błazen jest bardzo, ale to bardzo miernym nauczycielem języka angielskiego.

Jego miejsce życiowe określiłem już w innym wątku Carpet Crawler. Jeśli szanowny kolega nie rozumie, to proszę angrusza namówić na wyjaśnienie tego idiomu!
                        • Gość: Qlawy Re: Rece opadają !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 11:40
                          Ja niestety ( albo stety )nie bardzo wiem drogi forumowiczu rowan_bean kto to jest Ryszka i szczerze powiedziawszy to nawet tego nie sprawdzę , bo skoro jeszcze tego nie wiem to wychodzę z założenia , że nie warto ( kojarzy mi się z rikszą ;)).
                          • rowan_bean Re: Rece opadają !!! 21.11.10, 13:44
                            Masz rację szanowny forumowiczu!
                            Nie warto się dowiadywać!
                            Skojarzenie złe, moim zdaniem, albowiem ja zainteresowałem się tym "czcigodnym i prawym" politykiem.
                            Moim zdaniem lepsze skojarzenie to reszka.
                            Dlaczego?
                            Ano pieniąchy napędzają tego faceta.
                            Dla siebie, dla kleru i dla najlepszego przyjaciela, którym jest doktór rydzyk.
                            Czasem też wspiera liżących podnóżek typu angrusz, jakąś skromną posadką lub interpelacją w senacie!
                            ;-]
                    • bluegrazyna Re: Rece opadają !!! 21.11.10, 11:22
                      Angrusz jaka szkoda ,że na politechnice nie było kary chłosty bo może wtedy czegoś by cię nauczyli tak ,żebyś mógł pracowac w swoim zawodzie .
                      A tak studiowałeś jako rodzynek na babskim wydziale , nie mieszkałeś w akademiku ,gdzie była przewaga chłopaków ,to kto miał cię nauczyc odwagi ?
                      I teraz sfrustrowany chcesz się wyżywa na dzieciach.

A może stwórzmy listę dla kuratorium osób ,które protestują przeciwko zatrudnianiu Angrusza jako nauczyciela !!
              • rowan_bean Re: Pan premier Tusk jest przeciw 20.11.10, 08:45
                Szanowna Pani Anno!
                Wydaje mi się, że zupełnie niepotrzebnie stara się Pani wytłumaczyć "nauczycielowi z akademii parafialnej przy Pułaskiego" co to znaczy być nauczycielem i zainteresować uczniów swoim przedmiotem!
                Chciałbym jeszcze dodać, że 20, czy 30lat temu poziom kształcenia nauczycieli był inny niż ten prezentowany przez akademię parafialną!
                Pozdrawiam !
                • Gość: bodzio Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 23:09
                  Teraz do dupy wchodzisz jasiowi.A jak ci wygarnął, fasola to mało majtów nie zgubiłeś.Napisz ja i jesteś dupą wołową.Wybacz ,że tylko o tyłach mówimy.Bo i ten rząd i takie niezguły jak ty ,aspiryny i palikoty samo życie w Polszcze.I my mówimy im nie.
                  • aspirata Re: Pan premier Tusk jest przeciw 20.11.10, 23:15
                    Gość portalu: bodzio napisał(a):

> Teraz do dupy wchodzisz jasiowi.A jak ci wygarnął, fasola to mało majtów nie zg
                    > ubiłeś.Napisz ja i jesteś dupą wołową.Wybacz ,że tylko o tyłach mówimy.Bo i ten
                    > rząd i takie niezguły jak ty ,aspiryny i palikoty samo życie w Polszcze.I m
                    > y mówimy im nie.

Kompletnie nawalony.
                    Oto elektorat Andrzeja Gruszczyńskiego.
                  • rowan_bean Re: Pan premier Tusk jest przeciw 21.11.10, 00:47
                    bodzio przez ten wpis udokumentowałeś swoją głupotę!
                    Nie odnosiłem się w żaden sposób do wpisów forumowicza jasia! Niestety teraz się odniosę. W poruszonym przez forumowego błazna angrusza temacie jasiu ma całkowitą rację! Trudno nie zgodzić się z mądrą opinią! Inną rzeczą jest, gdy ktoś czasami palnie bzdurę. Wtedy błędy trzeba wytykać! W tym wątku całkowicie popieram opinię jasia. Inną rzeczą jest spierać się gdy ktoś palnie bzdurę, a inną poprzeć gdy mówi mądrze. Tak wygląda demokracja! Ty sobie wyobrażasz, że gdy sobie daliśmy z jasiem w innym temacie popalić, to do końca zostaniemy zacietrzewionymi przeciwnikami. Tutaj właśnie wychodzi kompletna mizeria umysłowa wszystkich pislamskich zwolenników. Nie ważna idea, ale ważny przeciwnik. Choćby chciał dobrze i mądrze czynić, to trzeba go zgnoić, bo to przeciwnik!

Drogi, przygłupawy budowniczy zepsuła ci komuna mózg filmami o Kargulach i Pawlakach - odwiecznych wrogach, pogorszył się twój stan w czasie służby wojskowej w Rząsawach, na koniec zaś prezes wykorzystał te zaszłości i dalej mizerią umysłową swych zwolenników manipuluje!

Przepraszam, pisałem za szybko, a przecież wiem, że czytasz wolno!
                    ;-]
                  • bluegrazyna Re: Pan premier Tusk jest przeciw 21.11.10, 11:05
                    .Bo i ten rząd i takie niezguły jak ty ,aspiryny i palikoty samo życie w Polszcze.
                    I my mówimy im nie.

BOdzio a może pamietasz jak I sekretarze w imieniu całej klasy robotniczej mówili
                    " I m y mówimy im nie. "
                    To był wtedy twój jezyk !!!
                    Partyjniakiem wtedy byłeś !
                    Ujawnij się teraz to nie wstyd .
                    Teraz będziesz tylko jak Oleksy trochę starszym
                    lewicowcem używjąc języka twojego guru !!
            • bluegrazyna Re: Pan premier Tusk jest przeciw 20.11.10, 10:11
              A tatusiek bił cię !!!, bo bity bic będzie ,a agesja wzmaga agresję,
              Złamałeś prawo ,które gwarantuje każdemu człowiekowi nietykalnośc
              cielestną,musisz zostac ukarany .propagujesz przemoc wobec dzieci !
              Zasłużyłes na karę
              No to może łapy na rynku w obecności gawiedzi , no a karę beda mogli zrealizowac twoi uczniowie !!
              Skoro nie umiesz sobie poradzic z uczniami i wyzwalają oni w tobie tyle agresji ,zmień zawód
              póki czas !!!

• bluegrazyna Re: Pan premier Tusk jest przeciw 20.11.10, 10:23
      angrusz1 napisał:
      Są kraje, gdzie takie kary funkcjonują i tam agresja i patologia jest znacznie
      > mniejsza np Singapur .

No angrusz spakuj kuferczek i do singapuru kup bilecik w jedną stronę .
      A swoją drogą czy tak bardzo chcesz zamknąc sobie drogę do zawodu nauczyciela ,że
      głosisz pod nazwiskiem takie poglądy .
      Czy nienawiśc do uczniów przesłoniła ci wszystko !
      Chłopie zmien zawód ,dopóki cię z hukiem z szkoły nie wyrzucą !!
      Zapomniałeś,że jesteś chemikiem ? tak złym ,że nie wykonujesz swojego zawodu.
      A łapy to spróbuj dawac pudzianowi !! Stchórzysz ,najlepiej bic słabszych ,ale twoi uczniowie mogą miec i po piętnascie lat .Skąd pewnośc ,że nie wyrwią ci linikę i oddadza ..
    • Gość: xgz Re: Pan premier Tusk jest przeciw IP: *.net.stream.pl 20.11.10, 10:51
      Są kraje gdzie do niedawna funkcjonowała w szkole kara nawet nie łapy a kozy i chłosty. Są kraje gdzie obowiązuje ona nadal. Czy z tego powodu w szkole jest mniej agresji czy z tego powodu uczniowie są spokojniejsi? Wątpię.
      • pellota Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. 20.11.10, 15:15
        Gruszczyński!!!
        Jakos nie widac wpisow poparcia w postaci chamskiego warlock????
        Ani prostaka bodzi_budowniczego????

Zrozum pan, Andrzeju Gruszczyński:
        nikt nie chce abys pan jego dzieci uczyl.

I teraz pytanie angrusz,

kto cie popiera???

Konkretnie.

Wpisuj twoj elektorat.

<konkretnie.

Kto?

Wg naszych danych.

Nikt.
        • Gość: bodzio Re: Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 17:16
          Jędrzeju rudy cieńki jak zaliczka .Nawet za państwowe jeżdzi jak za swoje.Więc nie ma co go wspominać.
          • pellota Re: Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. 20.11.10, 18:33
            Gość portalu: bodzio napisał(a):

> Jędrzeju rudy cieńki jak zaliczka .Nawet za państwowe jeżdzi jak za swoje.Więc
            > nie ma co go wspominać.

Widzisz Gruszczynski jakie to masz poparcie?
            Szkodza ci nawet swymi pokracznymi wpisami.
            Ani nie na temat, ani to poparcie.
            Jakis psycho, ktory nawet wypowiedziec sie nie potrafi.
            • aspirata Re: Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. 20.11.10, 19:51
              No jakos senator Ryszka nie wpisal sie na sadystycznym watku Gruszczynskiego.
              Mamy za to pierwszy wpis warchlacka, czyli bodzia budowniczego.
              Brakuje tutaj rasisty zen z jasnogorskiej i innych chamskich podpisow Gruszczynskiego.
              Watek jest otwarty, kuratoria czekaja.
              • Gość: Warchlak Re: Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. IP: 46.112.194.* 20.11.10, 21:17
                A ja lubie Angrusza .
                Mimo iz czesto sie z nim nie zgadzam to uwazam ze wpisuje sie pozytywnie w zycie forumowe .
                • bluegrazyna Re: Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. 21.11.10, 11:09
                  Warchlak napisał(a):

> A ja lubie Angrusza .
                  > Mimo iz czesto sie z nim nie zgadzam to uwazam ze wpisuje sie pozytywnie w zyci
                  > e forumowe .

A swoje dzieci i wnuki posłał byś do szkoły w, której uczy sadysta i tchórz Angrusz ,
                  bo Pudzianowi nie miał by on odwagi przyłożyc łapy !!
                  To taki "Bohater " .który chciałby bic słabszych !
                  TFFu!

• Gość: Bodzio Re: Gruszczynski.Wpisujesz psychopatyczne watki. IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 21:44
              Widzisz Jedrzeju palkota napisała jakiś psychol który nie umie się wypowiedzieć.Brawo za rycerski łeb.palkota to slynie z mądrości .I to wiecznie pytanie, dlaczego się nie zalogowałeś.Fajnie ,że taki knur ma polewę.Ja przestałem,bo sram na palkotę i innych obrzympałów.
    • aspirata email do senatora wyslany 22.11.10, 20:44
      Oto jego kopia

Szanowny Panie Senatorze,
      Przesyłam Panu link do najnowszych wpisów pedagoga Andrzeja Gruszczyńskiego publikującego na Forum Częstochowa.

To nie pierwszy raz Panie Senatorze, kiedy Andrzej Gruszczyński nawołuje do stosowania kar cielesnych w szkołach. tantuskim

W przeszłości, na FCz jak i forach śląskich, opisywał swoją nieporadność pedagogiczną wobec swych uczniów (naruszając kodeks etyki nauczyciela--uczniowie mu odpisywali, broniąc sie przed jego agresja na publicznych forach), pisząc tam rownież o Pańskim poparciu dla jego forumowych wpisów.

Trudno jest w to uwierzyć, aby senator Polski XXI wieku popierał metody propagowane przez znanemu Panu, Panie Senatorze Andrzeja Gruszczyńskiego.

Wszelkie informacje i odpowiedzi na mój anonimowy list do Pana Panie Senatorze, proszę zamieszczać na FCzęstochowa, Gazety Wyborczej.

Oto ten najnowszy link do wpisów pedagoga, za które powinien on zostać odsunięty od wykonywania tego zawodu w Polsce.

Z poważaniem,

Aspirata:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,118905627,,Pan_premier_Tusk_jest_przeciw.html?v=2
      • aspirata email do senatora Ryszka wyslany 22.11.10, 21:08
        aspirata napisała:

> Oto jego kopia
        >
        >
        > Szanowny Panie Senatorze,
        > Przesyłam Panu link do najnowszych wpisów pedagoga Andrzeja Gruszczyńskiego pub
        > likującego na Forum Częstochowa.
        >
        > To nie pierwszy raz Panie Senatorze, kiedy Andrzej Gruszczyński nawołuje do sto
        > sowania kar cielesnych w szkołach.
        >
        > W przeszłości, na FCz jak i forach śląskich, opisywał swoją nieporadność pedago
        > giczną wobec swych uczniów (naruszając kodeks etyki nauczyciela--uczniowie mu o
        > dpisywali, broniąc sie przed jego agresja na publicznych forach), pisząc tam ro
        > wnież o Pańskim poparciu dla jego forumowych wpisów.
        >
        > Trudno jest w to uwierzyć, aby senator Polski XXI wieku popierał metody propago
        > wane przez znanemu Panu, Panie Senatorze Andrzeja Gruszczyńskiego.
        >
        > Wszelkie informacje i odpowiedzi na mój anonimowy list do Pana Panie Senatorze,
        > proszę zamieszczać na FCzęstochowa, Gazety Wyborczej.
        >
        > Oto ten najnowszy link do wpisów pedagoga, za które powinien on zostać odsunięt
        > y od wykonywania tego zawodu w Polsce.
        >
        > Z poważaniem,
        >
        > Aspirata:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,55,118905627,,Pan_premier_Tusk_jest_przeciw.html?v=2

List do senatora Czesława Ryszki, oczywiście.

PS Panie Senatorze, ten watek to jest kropla w morzu wpisów: chamskich, rasistowskich jak i ubliżających kobietom. Przezentowanych tutaj pod pseudonimami:

angrusz
        angrusz1

jak i innych ukrytych

bądź bezpośrednio podpisywanych:
        Gruszczyński

Wszystko to jest do dyspozycji śledczych internetu, bo to wisi w sieci.

• storima Re: email do senatora Ryszka wyslany 22.11.10, 21:40
          Nieprawdopodobne!!!

Niezrównoważony psychicznie człowiek został poparty na liście wybieralnych kandydatów:

Autor: Gość: asd IP: *.alfanet24.pl 22.11.10, 20:25
          Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz
          wybory2010.pkw.gov.pl/owk/pl/246401/2c9682832bd0b869012bd88e0ff34d4c.html
          Liczba głosów oddanych na kandydata
          62

forum.gazeta.pl/forum/w,55,117741369,119025934,Re_Potrafie_zrozumiec_J_Kaczynskiego_ale_Angru.html
          P.S. Co Pan na to???
          Panie senatorze Ryszka!!!

• rowan_bean Re: email do senatora Ryszka wyslany 22.11.10, 22:37
            Wypada pogratulować towarzyszowi angruszowi poparcia!
            62 głosy - wspaniały i porywający wynik!

Wypada również pogratulować wyborcom z tegoż okregu trafnej oceny kandydata i całej listy pislamskiej.
      • Gość: rotflmao Re: email do senatora wyslany IP: *.prenet.pl 22.11.10, 22:03
        czy wy tacy debile jestescie, ze wzbraniacie sie przed troche wiekszymi karami dla uczni, dzieci??
        te wasze bezstresowe wychowanie juz nie raz sie pokazalo jakie ono jest dobre gdy 13 czy 15letnie szczyle poderznely gardlo starszej kobiecie dla 50zlotych, narazie jestescie mlodzi to sobie dajecie rade badz do was nie podchadza ale jak wy bedziecie starsi to wtedy zobaczycie jakie to wychowanie bylo cudowne, a te szczyle wtedy wezma wam i zabija okna dechami, jakos ci starszi ludzie mimo tych kar nie wyrosli na zlych ludzi wrecz przeciwnie, kazdemu przyda sie troche ostrzejszej dyscypliny, bo samą gadką to sobie można miedzy ksiazki wsadzic jednym uchem wpadnie, drugim wypadnie, a jak dostanie taki delikwent pare razy to sobie zapamieta na pare dni tygodni miesiecy
        • aspirata Re: email do senatora wyslany 22.11.10, 22:40
          Gość portalu: rotflmao napisał(a):

> czy wy tacy debile jestescie, ze wzbraniacie sie przed troche wiekszymi karami
          > dla uczni, dzieci??

Mam nadzieje, ze nie wiesz o czym piszesz:

a.abcnews.com/images/US/nm_spanking_100506_mn.jpg
        • Gość: angrusz1 No widzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 07:45
          rotflmao :

Zdrowy rozsądek nie jest powszechny wśród ludzi , tu na forum .
          Za to palantów forumowych sporo .
          Ale pomyśl, że to forum może jest czytanie przez więcej osób i część , może coraz więcej podobnie myśli i
          kiedyś może mieć to odzwierciedlenie w głosowaniu wyborczym na konkretnych ludzi .

Bo wiele osób jest zaniepokojonych i upadkiem dyscypliny w szkole i procesem nauczania , uczenia się normalnych dzieci wśród zwykłych chuliganów , ba !! przestępców młodocianych .
          Z czasem mogą oni sobie powiedzieć : dość tego .
          I zagłosują inaczej niż ci politycy od bezstresowego wychowania i od praw ucznia bez egzekwowania obowiązków , zalecają .

Ja piszę to dlatego , że mam nadzieję , iż podobnie jak ja myślących będzie przybywać i nie dadzą się durniom zakrzyczeć .
          • bluegrazyna Re: No widzisz angrusz a co zrobisz jak bity wyros 23.11.10, 15:57
            No widzisz angrusz a co zrobisz jak bity wyrostek ci odda .
            Znam takie przypadki gdzie bite dzieci zwłaszcza chłopcy jak dorośli , wyrwali linikę belfrowi
            I przyłożyli mu solidne .
            I nie obrażaj ludzi , wejdż na internet i przeczytaj definicję palanta..
            Słownik mowy potocznej
            Typ kolesia któremu się wydaje że wyżej ... podskoczy. Uważa się za zaje.... zioma, chociaż wszyscy mają go za zj....
            Można próbować mu to dawać do zrozumienia - nie ma szans że skuma o co chodzi.

• storima Brain Havel, a relatively new teacher at 22, has b 22.11.10, 22:30
      Brain Havel, a relatively new teacher at 22, has been charged with child abuse for a really stupid choice. He was teaching English on March 14th when a student arrived late. Instead of making the student do sit-ups or push-ups, the teacher allowed other students to punch him. Seriously.

www.itstrulyrandom.com/wp-content/uploads/2008/03/corporalpunishment.jpg
      P.S. Pytam: jaka lsiazke, jakis artykul? z dziedziny metod nauczania (obowiazkowo na codzien w samoszkoleniu nauczycieli szkolimy sie na biezaco) przeczytal Gruszczynski?????
      (poza swymi nartystycznymi wpisami na forach, w roli pedagoga-sadysty???)

www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/2008/09/spanking.jpg
    • aspirata Gruszczyński, kandydacie PiS, jestes na czarnej ! 23.11.10, 22:05
      Gruszczyński, kandydacie PiS! (czarnej liscie)
      To nie jest tak, ze jutro zadzwonisz do ForumGazetaWyborcza
      proszac o usuniecie swego wpisu z dnia 15 października 2005!!!
      Po czym po przejrzeniu na oczy i wyslaniu malem listy kolejnych twych wpsow w ramach
      auto-cenzury, do usuniecia§

Stary tu jestes objety
      rzeczywistoscia.

Palniesz karnego, poniesiesz za to konsekwencje.

Czerwona karta.

Zostaniesz ukarany.

Niestety sam domagasz sie na sile,
      ukarania.

Bo nikt z normalnych osob nie odda Ci pod pedagogiczne zaufanie lekcji
      swego dziecka.

Jesli jest inaczej przekonaj kuratoria, senatora Ryszka, MEN.

Nikt normalny nie zostawi z toba swego dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka