bush-2 21.11.10, 23:26 Mam dane z 4 komisji obwodowych, Wrona wszędzie ma 4 miejsce.Tylko w Sienkiewiczu ma drugie,ale wiadomo blisko arc y... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 87.99.36.* 21.11.10, 23:54 I że niby kto miałby być na tym 3 miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konri Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.chello.pl 22.11.10, 00:04 UHAHA! NO I CO TAM? Wrona 2 miejsce :D :D sracie juz po gaciach komuszki? Sienkiewicz jest bardzo dobrze reprezentatywny bo to centrum miasta :) czekamy dalej na reszte wyników - proszę nie szczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush-2 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 00:08 Mam dane z 10 komisji, Wrona w 8 jestv czwarty.I-szy Matyjaszczayk, druga Leszczyna,3-Warzocha,4-Wrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:11 Popatrz do lustra i zobacz, gnido, pseudo-chrześciajańskiego KOMUCHA. Wypraszam sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
aja_88 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 07:17 coś ci się pomyliło wrona jest już na śmietniku buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 23:58 Proszę nie upgulniać! Ostrożnie z peskowaniem, szanowny Panie, bo rani Pan uczciwych Księży i Siostry Zakonne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.rev.inds.pl 22.11.10, 00:57 A od kiedy to piszemy rzeczowniki pospolite wielką literą? Coś Was kiepsko szkolą w tych seminariach. Napisał być może zbyt dosadnie, ale nie znaczy to, że nie miał racji. Jesteście i będziecie obrażani, bo nie potraficie pogodzić się z tym, że społeczeństwo jest coraz bardziej światłe. Młodzi ludzie już nie boją się tych "straszliwych kar", którymi z powodzeniem straszycie starsze pokolenie. Świat idzie do przodu, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Rafałka-p Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:00 A o szacunku Rafale coś słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 79.139.31.* 22.11.10, 08:05 Tak, Kościół Katolicki z wielkim szacunkiem szarpie publiczną kasę, rządową i samorządową. Niech się z szacunkiem rozliczą przed wiernymi na co przeznaczyli tą kasę. A mienie które posiadali przed wojną nie spadło im jak manna z nieba. A czy w LO Sienkiewicza nie głosuje przypadkiem biskup i cała jego świta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 09:13 moze ktos wreszcie rozliczy tą czarna zaraze ?! Teraz bedzie szansa . Wiecej szkół , przedszkoli , nowe drogi a mniej kosciołów i wreszcie opodatkowac tych tłusciochów w sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.chello.pl 22.11.10, 09:37 HAHAAHA Myślę że kościół w Częstochowie cieszy się tak samo z SLD jak z Wrony bo dostanie to samo ponieważ fakt jest taki że w tym kraju SLD jest raczej nie określoną partią a nie typowo lewicową i myślę że raczej będzie chciało dogodzić wszystkim tak jak to robiła przez cztery lata w parlamencie:) Pozdro Częstochowianie będzie to samo albo i lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mery901016 Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 00:07 jeny jak mozna glosowac na najgorszego prezydenta ktory zajal ostatnie miejsce w Polsce?;/ czy nasi mieszkancy sa naprawde az tak tepi;/ mam nadzieje ze juz polowa kasy z budzetu nie pojdzie na JG i do kieszeni tadka kuzyna;/ juz lepiej niech Matyjaszczyk wygra moze zacznie sie cos dziac bo mam dosc w naszym miescie Kosciolow pielgrzymek bo tylko na to kasa idzie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:13 Teraz jeśli, co nie daj Boże Warzocha zrobi głupotę i poprze Wronę czy Leszczynę - oficjalnie - będzie to początkiem końca tego czym się PiS cały czas szczyci i się "ananizuje politycznie". Cóż, chcą stracić wszystko - a niechże tracą i rozum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:14 tępy to ty jesteś. Dlaczego Wrona jest najgorszy? Podaj konkretne dowody jego niegospodarności. Odpowiedz Link Zgłoś
mery901016 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 00:22 tępak to z Ciebie jest jak na niego głosowales żal mi Cie naprawde! masz tu dowod swojego ukoachnego Tadka: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,8666409,Mielismy_najgorszego_prezydenta_w_kraju.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:39 Ale ja pytam o dowody a nie o opinie części częstochowian wyłowionych przez gazetę, tępaku. Czytaj za zrozumieniem tępaku i nie powtarzaj niesprawdzonych głupot, tępaku. Dopalacze się skończyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:43 Oho, cóż to za tępak taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokuratorios Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 00:45 > Ale ja pytam o dowody a nie o opinie części częstochowian Pomnik JP2 w alejkach, oddawanie gruntów kościołowi to dla ciebie fakty czy wciąż notki prasowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:53 Ale co pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 09:15 no własnie pomnik ! Moze uda sie usunąc tą wronią pozostałosc która jest tylko zawalidrogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:58 No i kłamiesz. Nie oddał tylko sprzedał. Za ile? Poczytaj ale niekoniecznie GW. Kolejny dowód, że ludzie oskarżają nie mając dowodów a swoje "racje" opierają na głosie tłumu Odpowiedz Link Zgłoś
puszek49 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 10:53 Muszę się wtrącić. Jest jeszcze coś takiego, jak odczucie społeczne, które nie koniecznie musi być poparte konkretnymi dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_absolwent Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:29 Twój język upewnia mnie za tym aby nie głosować na Tadeusza Wronę, jeśli ma poparcie wśród takich ignorantów i wulgarnych chamów to ja dziękuję. Lecz się kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lev Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 89.76.250.* 27.11.10, 20:21 Natomiast twój język sięga szczytów krasomówstwa:) Oj ludzie, zamiast się czymś zająć pożytecznym, to piszecie bzdury na forach, głupie slogany walicie obrażając lewicę i prawicę. Przypomina mi to rozmowy po pijaku na jakichś imieninach, gdzie wuj Stefan wie najlepiej, a stryj Bogdan wie, że tamten nic nie wie. Wam też gorzała w głowach przewraca? Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_absolwent Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:31 Twój język upewnia mnie za tym aby nie głosować na Tadeusza Wronę, jeśli ma poparcie wśród takich ignorantów i wulgarnych chamów to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mery901016 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 00:25 tepak to z ciebie jest jak na niego glosowales...czekaj pewnie Ci babacia kazala i teraz go bronisz haha a jesli chodzi o ranking to jest w wiadomosciach z 15 listopada poszukaj sobie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:41 a tobie dziadek SBek, tępaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:43 dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
mery901016 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 00:45 nie, Twoja stara mi doradzała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:47 oj, widze ,ze jescze nie dojrzalas do polityki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwamaryna Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:50 to czyjeś stare muszą ci mówić na kogo masz głosować? Jakiś niepełnosprytny musisz być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:26 Wypraszam, głupi by nie przywidział takiej sytuacji w Częstochowie! Czemu Wrona jest gorszy? Na to pytanie odpowiedziałem 5 lat temu!! Trzeba było uważać, jak mówił Kwinto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_absolwent Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:25 Np koszty remontu III Alei. Ponoć w Katowicach zrobiono dużo więcej za dużoooooo mniejsze pieniądze.. Dziekuje za brawa. Nie wspominajac ze brak szacunku dla ludzi mlodych , studentow to tez ogromna niegospodarnosc aha.. wystarczy spojrzec na teraz... ile inicjatyw, koncerty tu i tam.. za darmo, jakies mniejsze czy wieksze gwiazdy, gwiazdeczki w koncu jakas alternatywa dla festiwali sakralnych itp itd... muzeow W koncu CZestochowa obrala zywy, aktywny kierunek, byle tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.multimo.pl 22.11.10, 00:15 tez mam nadzieje ze Matyjaszczyk wygra.w ogole nie wiem jak mozna glosowac na wrone ktory dosc ze oddał województwo to jeszcze ogloszono go najgorszym prezydentem...przeciez to koles ktoremu zalezy tylko na wyprowadzeniu jak najwiekszej kasy dla siebie i ziomków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.chello.pl 22.11.10, 00:21 To nie jest koleś,ale były prezydent miasta z tytułem doktora.Zachowuj się ! Ty uważasz tak...inni inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 188.33.221.* 22.11.10, 07:00 Jak taki doktor, to mógł siedzieć na uczeli i prowadzić badania, a nie pisać na każdym papierze z UM dr inż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 193.138.241.* 22.11.10, 08:30 I to , że ma tytuł doktora powoduje, że jest mądry i nieomylny? bo wg mnie to znaczy, że napisał i obronił doktorat w swojej dziedzinie niekoniecznie związanej z myśleniem logicznym. Znam idiotów z tytułem profesora i bardzo mądrych i inteligentnych ludzi po zawodówce. Nie oceniaj ludzi po tym jakim papierkiem machają, bo zdziwisz się kiedyś..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Koniec wrony IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 14:03 haha nie tytuł świadczy o człowieku. Akurat wronie to słoma z butów wyłazi, a zachowuje się jak by nawet podstawówki nie skończył. Oby Wygrał Matyjaszczyk i jeszcze zrobił porządek z tą sprawą III alei wrona powinien iśc za to siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 00:23 > oddał województwo to jeszcze ogloszono go najgorszym prezydentem...przeciez to koles > ktoremu zalezy tylko na wyprowadzeniu jak najwiekszej kasy dla siebie i ziomków... każdemu z nich tylko na tym zależy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 85.202.157.* 22.11.10, 00:23 co za brednia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 00:33 Ja Ci podam dowód niegospodarności ! przez 7 lat swoich rządów nie zagwarantował żadnego inwestora w mieście, żadnego. Czy tak trudno promować miasto gdzieś na targach dla inwestorów na świecie ? Na pewno znalazłyby się jakieś koncerny motoryzacyjne czy z branży informatycznej, logistycznej, księgowo-finansowej, które chciałyby zainwestować w przychylnym im akademickim mieście w jakieś swoje centrum. Niech by to były jakieś fabryki produkcyjne nawet. I mimo że nie jestem zbytnio za takimi inwestycjami bo one powodują, że ludzie zarabiają grosze, ale przy takiej stopie bezrobocia w czwie i takie fabryki są pożądane. NIe zrobił nic. Przepraszam były zdaje się wycieczki do Izraela, ale po co ? Uniwersytet ? nie ma a dawno powinien być. Brakuje tez pracy dla pracowników średniego szczebla :] A najbardziej wartościową działkę w mieście oddano pod kolejny supermarket. Owszem fajnie, że powstanie tu Ikea (choć i tak by powstała, bo Ikea chce inwestowac nie tylko w największych miastach, więc to nie zasługa prezydenta), ale do diaska nie na najlepszej miejskiej działce :] PS. Panie Matyjaszczyk powodzenia !! 2 najważniejsze cele na kadencje: 1. sprowadzić inwestycje/przemysł do Częstochowy - spadek bezrobocia. 2. Uniwersytet (Staropolski?) - żeby młodzi ludzie do naszego miasta przyjeżdzali na studia a nie uciekali. By potem mogli pracować, a nie uciekać za pracą. Myślę, iż to dość jasna i spójna polityka, tak więc jeszcze raz powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:43 głupi jesteś i powtarzasz zasłyszane głupoty. Przeczytaj o środkach które sprowadził na miesiąc przed odwołaniem, głąbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 00:53 Fakty kolego a nie wyzwiska :) jakie środki jakiś link ? I komu one służą ? Bo ja nie zauważyłem polepszającej się sytuacji. Mówmy chociażby o podstawach: drogi ? praca dla ludzi ? czy coś pominąłęm ? Częstochowa strasznie mało skorzystała na kończącym się niedługo bardzo przychylnym dla dotacji budżecie UE, w porównaniu do innych miast. Nawet w porównaniu do dużo mniejszych Olsztyna czy Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:57 Pojedź sobie na moją Matkę Białoruś i popatrz co zrobili za ostatnie 5 lat z drogami, chodnikami, trasami szybkiego ruchu, płacami, emeryturami... popatrzeć na Wschód i już będziesz miał te kilka tysięcy roboczych miejsc i radość w rodzinie, że do garów coś można włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:03 Tuż przed odwołaniem: złożono wniosek o dofinansowanie zadania „Centralny Korytarz w Częstochowie – przebudowa DK – 46 i DK – 43” z Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko. Koszt zadania 235 mln zł 773 tys. Staramy się o sfinansowanie całej kwoty inwestycji. złożono wniosek o dofinansowanie zadania „Przebudowa DK – 91 w Częstochowie – ul. Warszawska i ul. Rędzińska wraz z budową węzła DK – 91 z DK – 1. Koszt zadania 68 mln 347 tys. – wnioskowana kwota dofinansowania 58 mln zł. dofinansowanie dla modernizacji dwóch mostów przez rzekę Wartę przy Al. Jana Pawła II.” – 8 mln 64 tys. zł. podpisano umowę ramową dotyczącą przygotowania indywidualnego projektu kluczowego - modernizacji Alei Najświętszej Maryi Panny w Częstochowie – wysokość zadania 60 mln 700 tys. zł. – dofinansowanie 33 mln 967 tys. zł podpisanie umowy na Projekt pn. „Poprawa stanu dróg kluczem do poprawy stanu gospodarki Subregionu Północnego” realizowany łącznie z Powiatem Myszkowskim oraz Powiatem Częstochowskim (ul. Legionów) w pierwszym kwartale 2009 roku - wartość projektu to ok. 31 mln 200 tys. zł., a kwota dofinansowania 7 mln 200 tys. zł. złożono wniosek o dofinansowanie projektu pn. „Poprawa dostępu do Jasnej Góry – przebudowa układu drogowego otoczenia Jasnej Góry w Częstochowie – ul. Kordeckiego” - koszt zadania 8 mln 450 tys. zł. Wnioskowana kwota dofinansowania to 3 mln 521 tys. zł. źródło? Strona urzędu miasta, żadna tajemnica Jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:06 Przestań pleść głupoty na noc, bo jeszcze przyśni się nam Wrona. Koniec. Basta. Do swidanije. Good bless. Au revoir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:11 Brak ci argumentów to zaczynasz obrzucać błotem ? Typowy gnój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:15 Nie chcę dokładnie kogoś tu na forum cytować, ale powiedział jakoś tak: wsadź to sobie wszystko do d.... może i po chamsku, ale cóż, takie życie, jak ktoś nie rozumie ani ludzkich gestów ani słów, to widocznie to słownictwo ma wielki sens dla historii całej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:21 oj prostaku prostaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .....:)) Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:24 to jest Twój poziom, Ci plują, a Ty - deszcz pada... Wrona jest skończony i dzięki Bogu za to - mądrym ludziom też. A będzie jeszcze lepiej.... śpi i zarzyj czegoś na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:35 mądrym takim jak ty? ahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....:(( Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:42 no przecież nie Ty, wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:04 przestancie sobie ublizac ,Ja mysle ze powinna wygrac osoba ktorej naprawde zalezy na ludziach z Częstochowy .Nie chce się wypowiadać na temat kandydatów bo żadnego nie znam osobiście ,wiecie co jest ważne żebysmy mieli pracę bo sama wiem po mojej sytuacji że bez pracy niczego nie ma ,Ja od kilku miesiecy nie mogę jej znaleźć,albo jestem za stara albo zbyt slabe wykształcenie bo zaledwie średnie ,chciałabym żeby coś sie zmieniło i żeby również ważni byli ludzie nie tylko z wyższym wykształceniem.Więc proszę doradzajcie na kogo glosowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 17:07 Nie no gratuluję jak na 7 lat rządów to złożenie tych kilku wniosków to naprawdę sukces. Great! Ale sami przyznacie, że remonty 3. alei oraz ulicy 7 kamienic same cisną inwektywy na usta pod kogo były te inwestycje. No i fontanna pod kurią i kluczowa dla rozwoju miasta nowa ulica łącząca 3. aleje z racławicką wraz z parkingiem (wiecie gdzie ? też pod kurią!). A samo wykonanie 3. alei i ten bałagan z niedokończeniem inwestycji i fatalną kostką oraz brakiem możliwości uzyskania odszkodowania etc. spuśćmy na to kurtynę milczenia. Nareszcie zwycięstwo :) głęboki oddech. dzięki częstochowianie, że mądrze wybraliście. Koniec tego, jak ktoś wyżej wkleił linka, najgorzej ocenianego prezydenta miasta w Polsce ! Koniec moich wypowiedzi na temat ex prezydenta. Przegrał z kretesem i dla mnie jest już tylko smutnym wspomnieniem. Teraz trzymam kciuki za kogoś innego i obym się nie zawiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okej Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:10 Rozpoczęcie remontu mostów na Warcie przy skrzyżowaniu DK 1 z Aleją Jana Pawła II – pozyskano na ten cel 8 mln 64 tys. złotych środków rezerwy subwencji ogólnej budżetu państwa w roku 2008. Koszt całej inwestycji ponad 16 mln zł. Rozpoczęcie przebudowy ul. Kordeckiego w ramach zadania „ Poprawa dostępu do Jasnej Góry” finansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego - 8 mln 297 tys. zł Budowa ulicy wraz z kanałem deszczowym w ul. Dobrzyńskiej w Częstochowie - 6 mln 224 tys. zł . Przebudowa ul. 7 Kamienic w Częstochowie – 3 mln 482 tys. zł Budowa drogi wraz z odwodnieniem w ul. Rzecznej oraz połączenia drogowego ul. Rzecznej z ul. Powstańców Warszawy w Częstochowie- 3 mln 238 tys. zł Poprawa ochrony akustycznej mieszkańców Częstochowy wzdłuż drogi krajowej nr 1 - budowa ekranu wschodniego – 2 mln 806 tys. zł Rozpoczęcie budowy Północnego Korytarza na odcinku od ulicy Michałowskiego do ulicy św. Brata Alberta jako I-sza część etapu I-go połączenia komunikacyjnego dzielnicy Północ i dzielnicy Wyczerpy z drogą krajową nr 1 Przebudowa ul. Wielkoborskiej na odcinku od ul. Dobrzyńskiej do granicy miasta Częstochowy wraz z odwodnieniem” - 2 mln 484 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.dclient.hispeed.ch 22.11.10, 07:04 Aka ma racje. Jedynym sukcesem Wrony to pozyskanie paru doatacji Unijnych i zlozeniu paru wnioskow. Gdybyscie jednak nie wiedzieli, to na fundusze strukturalne dla PL UE miala prawie 62mld€ i od dawna bylo wiadomo, ze Polska tego nie wyda. Wiec przyjmowano kazdy wniosek, ktory nie zawieral bledow rzeczowych - a to ze kilka czestochowskich odrzucono to sobie sami wytlumaczcie. Jako ze sa to dotacje to oczywiscie reszte kasy musi dolozyc miasto z czym sie zupelnie zgadzam. Zgadzam sie rowniez z tym, ze trzeba na ten cel zaciagnac kredyty. Zreszta trzeba zaciagnac kredyty na calosc inwestycji bo UE wyplaca dotacje post mortem. Dlatego tez dlug publiczny Czestochowy jest taki duzy. Z kolei to co zauwazyl Aka. Ani Wrona, ani Kurpios nie sciagneli do Czestochowy ZADNEGO powazniejszego inwestora. Wrona bo brak mu charyzmy, Kurpios.... w zasadzie nie wiem dlaczego nie angazowal sie w te aktywnosci. Zapewne bylo to utrudnione przez kryzys. Choc to tylko wymowka bo kazdy korporacyjny gigant wie, ze kryzys to najlepszy czas na inwestycje. A i skomunikowanie Czewy jest dosc dobre. Dla mnie to przejaw lenistwa, bo jesli komus nawet brakuje wiedzy marketingowej to moze zatrudnic odpowiedniego specjaliste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:43 od półtora roku już nie rządzi. C zrobił w tym czasie Kurpios? No podaj przykłady, śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:49 tylko ze akurat on zostal wprowadzony na czas powodzi i podobnych takich wiec mial rozne sprawy do zalatwiana;) ale chociazby odbyly sie normalne juwenalia bez chorych zakazow pana wrony, wydano nowe koncesje na alkohol:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:54 a co mnie obchodzą juwenalia? chciałeś sobie porzucać płytami chodnikowymi w policję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:59 czlowieku to byl zart;) nie czytalem o dokonaniach pana kurpiosa bo nie kandydowal na prezydenta wiec malo mnie to obchodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:05 Ale półtora roku temu Wrona też nie kandydował. Co to za durny argument. Ja nie oceniam z kandydowania ale z zarządzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:07 Koniec. Basta. Do swidanije. Good bless. Au revoir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 01:12 ale pytasz co zdzialal pan kurpios , mowie nie wiem , nie interesuje mnie to aktualnie bo on nie kandyduje wiec to co zrobil nie obchodzi mnie zbytnio gdyby kandydował rozliczyłbym go sobie i zastanawial sie nad nim ale w przeciwieństwie do pana wrony jego nie ma na liscie kandydatow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:16 Ale byłeś za odwołanie Wrony w trakcie kadencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 00:58 Jeśli mnie pytasz o to co zrobił Kurpios to nie do mnie pytanie. Po pierwsze on był tylko pełniącym obowiązki prezydenta do czasu nowych wyborów to raz, a dwa ja jestem za antykościelną a prorozwojową lewicą - nie wyniszczającą, w przeciwieństwie do polityki PO, portfeli zwykłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:17 to ci się chyba wybory samorządowe z parlamentarnymi pomyliły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 17:11 Nic mi się nie pomyliło. Ad. 2 to jedynie moja lakoniczna odpowiedź o preferencje polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.net.stream.pl 22.11.10, 07:24 Referendum było 15 listopada 2009, wybory 21 listopada 2010, to dla Ciebie półtorej roku? Wróć może do szkoły a potem zacznij się wypowiadać, bo jak na razie to nie ogarniasz podstawowych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 89.174.34.* 22.11.10, 00:27 Dokładnie się z Tobą zgadzam. Co się dziwić że Tadziu ma poparcie, w kościołach trąbią na kogo głosować i babcie idą. Aha i są młodzi ludzie którzy z pracą jeszcze nie mieli nic wspólnego i głosują na Wrone bo: "stadion przecież wybudował czyli dobry prezydent". Jak do pielgrzymów nie miałem nic wczesniej to teraz mam już dość tych pielgrzymek i dziesiątki kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:48 Ty się módl żeby te kościoły trwały jak najdłużej bo będziesz musiał sobie szukać kolejnego wirtualnego wroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 22.11.10, 00:30 Ręce opadają po takich opiniach...powtarzacie po komuchach te ryże brednie.....dowiedzcie się lepiej co i jak bo pojęcia nie macie o tym co piszecie!Nie wiem czemu wszyscy przypisują winę za województwo Wronie?!zobaczcie lepiej jaki mieliśmy skład wtedy w UM znajdziecie odpowiedz.....żenujące są te wasze komunistyczne bełkoty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:33 Dobrze już, wystarczy, mówimy od dzisiaj o Wronie w czasie przeszłym, a po wyborach wcale. Wielu rzeczy nie rozumiesz, ale dojrzejesz powoli. Byle spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 22.11.10, 00:38 ja właśnie wiem i to sporo...a tacy jak wy wypaczacie te wiadomości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:40 więc, wolimy "wypaczać" w dobrą - lepszą dla miasta stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 22.11.10, 00:36 Nie obrażaj ludzi. Co jak twój kandydat odpadł to trzeba jeździć po wszystkich jak po starej szmacie??? Pewnie tak uważasz, zatem powiem twoim językiem: spier... ty pachole kleru!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elp Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 00:24 no i oby już tak zostało :) wreszcie przestaniemy być miastem kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:26 no ja osobiscie sie zalame jak zostanie taki wynik jaki jest, oby pani leszczyna wygrala w drugiej turze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 00:30 Mamy dosc pielgrzymek to glosujmy na Matyjaszczyka. Genialne!! Stanie u wrot miasta i bedzie naga piersia zatrzymywal idace hordy pielgrzymow :D Odpowiedz Link Zgłoś
mery901016 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów 22.11.10, 00:33 zgadzam sie tylko Matyjaszczyk:) jest mlody moze cos w koncu dobrego zrobic i skonczyc z kosciolem niech zaczna robic cos dla mieszkancow a nie pielgrzymow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:34 Może inny argument - popatrzcie uważnie na Wronę czy na Leszczynę: Czy wyglądają na prezedenta-reprezentanta naszego miasta?? Dla mnie - absolutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:37 a pan krzysztof wyglada??? . 2. Uniwersytet (Staropolski?) - żeby młodzi ludzie do naszego miasta przyjeżdzali na studia a nie uciekali. By potem mogli pracować, a nie uciekać za pracą. Myślę, iż to dość jasna i spójna polityka, tak więc jeszcze raz powodzenia ! co do tego ;) kazdy ma to w planach a nie tylko od nich to zalezy - mysle ze politechnika i ajd beda duzo robic zeby tak sie nei stalo( bynajmniej pracownicy i wladze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:42 Młodość i wykształcenia zawsze zostawiają rys na twarzy uczciwego człowieka i jakoś on wtedy sensownie wygląda. Tym bardzioej jeszcze nie jest pajacem i się nie ośmieszył. Jak się oszmaci czy się ośmieszy - cóż, napiszemy o nim w podobnym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:46 no moze i troche w tym prawdy , poprostu ja nie trawie jakos jego wypowiedzi w ktorych wg mnie czesto sie gubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:13 "młody jest to zrobi" buhahaahaha co za argument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:17 No to jaki argument Ci zaproponować, jak tępyś? Spiep.... i nie zawracaj ludziom tu głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:23 Ale ty nie jesteś człowiekiem tylko tępym gnojem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .....:)) Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:26 Z popiołu powstałeś i w proch się obrócisz... nie będzie ani gnoju ani robaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:09 Wiecie co,im dłużej czytam wasze wypowiedzi tym gorzej na tym wychodzę ,przecież jak któryś z kandydatów na Prezydenta naszego miasta to czyta to pewnie bawi go to że tak sie obrażacie wzajemnie i że tyle jadu w tych słowach a oni się cieszą ze tak walczycie ,nie rozumiem Was naprawdę znacie tak dobrze kandydatów że dacie sobie za nich głowę ściąć ?????????????Może opiszcie ich zasługi ,gdzie do tej pory byli co robili jak się wykazywali w naszym mieście?/??/KONKRETY i bez obrażania się.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:35 jestes kolejna niemyslaca studentka?? sluchalas jakis jego wypowiedzi na zywo?? jest mlody i napewno cos zrobi ;) on sie nie nadaje jest za pewny siebie za duzo gada bredni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:30 Nie wygra, bo u Pani Leszczyny hasło brzmi następująco: "CZAS NA ROZWÓD". Nie przemyślała dobrze co pisze. Więc, jak i Wrona, bez głowy, przegra. Na 100%. Nawet bym nie robil II turzy, ale... prawo nakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:33 no to mamy proroka;) mysle ze ludzie którzy popierali pana warzoche predzej zaglosuja na nią niz na matyjaszczyka - ktorego wypowiedzi mnie osobiscie smiesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 22.11.10, 00:40 Weź i się tutaj nie udzielaj, bo mnie rozśmieszają twoje wypowiedzi. A nalepiej idź już spać bo jutro trzeba pocieszyć przegranego - tadzia, twojego idola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:42 no to chyba nie czytasz moich wypowiedzi , bo sam bylem na referendum zeby go odwolac , popieram poprostu kogo innego niz ty;) ale napewno nei pana wrone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:45 Jeden goral pedział drugiemu : A ch.j tam! I okazało się, iż miał rację!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 00:37 a znasz lesczyne bo ja tak i wiem że wygląda fajnie umie się poprawnie wysławiać , a to troche mało by być dobrym prezydentem, zresztą mam podstawy sądzić , że będzie podlizywać się kościołowi a to jest dla mnie nie do przyjęcia. Częstochowa to nieduże miasto popytajcie tych , ktorzy ją znają , nie wygrała nawet na własnym osiedlu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:39 no ale wlasnie pan matyjaszczyk nawet wyslowic sie czesto nie potrafi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 00:43 poprawne wysławianie się ma niewielkie znaczenie, ważne by był odważnym i dobrym menadzerem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:47 No i dobrał, nie chwaląc się do tego, dobrą ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:51 no ale jesli ktos siedzi w tej polityce tyle co on to powinien juz nie miec z tym problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 00:56 Oczywiście, teraz Częstochowa będzie miała złote chodniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.chello.pl 22.11.10, 00:48 bo to taki obszczymajtek jest z niego, będzie wiernie słuchał starszych czerwonych kolegów i tego kto mu więcej forsy pokaze, tani dorobkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 00:54 Jak weźmie do Kultury i Sztuki takiego jednego Naczelnika, byłego tępaka i komucha - to natychmiast postawię na tym Matyjaszczyku krzyż! I na każdym innym/ej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.2.141.104.tvksmp.pl 22.11.10, 17:07 no a więcior ? taka nadzieja ludzkości i 1% ;D ehhh... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: 46.112.36.* 22.11.10, 00:54 no wlasnie mam niestety podobne obawy no ale co bedzie to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk2009 Częstochowa: Matyjaszczyk na czele? 22.11.10, 01:17 Tadeusz Wrona miałby być prezydentem, startować jeszcze w II turze? To się nazywa mieć tupet! Nie dość,że odwołany w lokalnym,LEGALNYM referendum, to jeszcze na ostatnim miejscu w rankingu prezydentów największych miast w Polsce. TW-człowiek pokroju któremu plują w gębę a on mówi,że deszcz pada! O tempora,o mores... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Częstochowa: Matyjaszczyk na czele? IP: *.netcominternet.pl 22.11.10, 01:25 A kto ten ranking robił? Czyżby GW? Głosowałeś za odwołaniem bo tak mówili inni.Założę się że nawet nie wiesz jakie kompetencje ma prezydent. Daj spokój, nie szukaj w googlach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....idę spać Re: Częstochowa: Matyjaszczyk na czele? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 01:29 ... czuję, iż ten wątek dotrwa do 1000 wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Eh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 01:46 Byl ostatni w sondazu ktory byl przeprowadzony tylko w Czestochowie :D Bo oprocz czestochowskiej wyborczej nie znalazlem nigdzie takiego sondazu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google MA-ty-jasz-czyk Prezydentem IP: *.net.stream.pl 22.11.10, 02:18 CZESTOCHOWA PAMIETA!!!!!! TYLKO KRZYSZTOF MATYJASZCZYK NA PREZYDENTA bo jak znow zostanie wrona CZESTOCHOWA SZYBKO SKONA!!! a wrona jeszcze sie nie rozliczyl za III ALEJE KTORA SIE ROZSYPUJE, A ON JEST Z WASEM, A PODOBNO KAZDY Z WASEM JEST.........tutuuttuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: MA-ty-jasz-czyk Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 03:19 Matyjaszczyk wygrywa, ale jest jeszcze druga tura! Wtedy zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Leszczyna Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 03:21 Oj zmobilizują się elektoraty prawicowe = wierzcie mi. Jeszcze Matyjaszczyk może przegrać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Leszczyna Prezydentem IP: 188.33.226.* 22.11.10, 03:26 Nieprawda pani redaktor, na trzecim miejscu jest Artur Warzocha, ale pani tego nie chce przyjąć don wiadomości, wiadomo, z jakich powodów.Poczekajmy do rana , zmieni pani zdanie.Szkoda,że brak pani obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Czerwona kartka dla Wrony żółta dla Platformy IP: *.prenet.pl 22.11.10, 08:46 Częstochowianie ostatecznie potwierdzili że nie chcą powrotu byłego prezydenta, a PO płaci za rok mało wyrazistych rządów komisarza Kurpiosa i niemrawą kampanię p. Leszczyny (samo się nie wygra Platformersi ). Na plusie to że PO ma najmłodszych radnych - to dobrze przyda się świeża krew w Radzie Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicio Re: Częstochowa: Matyjaszczyk na czele? IP: *.54.173.186.tvksmp.pl 22.11.10, 12:01 a dlaczego podajecie wyniki z komisji koło Jasnej Góry?Przecież tak głosuja Paulini i seminarzyści ,siostry zakonne.To co to jest za statystyczny obraz społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Częstochowa: Matyjaszczyk na czele? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 14:08 Zgadzam się Wrona to człowiek bez żadnego honoru. Tłumaczył się tym, że wyniki referendum to przypadek i dlatego startuje hehe ciekawe co teraz powie, że to też przypadek, że nie wszedł nawet do drugiej tury, czy może przyzna w końcu, że ludzie mają go dośc i jego nieudacznych rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
scorcerer_savine Częstochowa: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugiej... 22.11.10, 04:31 Pan W znalazł się tam gdzie powinien: na śmietniku historii. Nie się nauczy i żebyśmy go więcej nie widzieli. Czego Wam i sobie życzę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Częstochowa: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 05:38 Ojciec Lizydup J- górski. został wyeliminowany- nareszcie czarne ptaszysko na śmietniku !! Mam nadzieje że jego następca nie przybierze tego imienia, po czynach go poznamy !! Odpowiedz Link Zgłoś
eqidox Re: Częstochowa: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugi 22.11.10, 07:46 Brawo brawo Częstochowa wreszcie uwolniliśmy się od ''nieciekawej władzy'' Matyjaszczyk RLZ a może wygra w I turze?? poparcie cząstkowe ma duże;) haha a Ciekawe jak gul skoczył Panu T.W. ale wreszcie gratulacje Częstochowianie gratulacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Częstochowa: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugi IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 08:23 miałbyś rację, gdyby nie to, że Wrona jest chory na władzę i NIGDY nie przestanie walczyć o jej odzyskanie, a jest na tyle bogaty, by to finansować. Póki Wrona jest w naszym mieście nie jesteśmy bezpieczni . . . NIESTETY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel castro Re: Częstochowa: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugi IP: *.prenet.pl 22.11.10, 18:01 No to ciesz się debilu.Będziesz miał lepiej niż na Kubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Częstochowa: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugi IP: *.2.141.243.tvksmp.pl 22.11.10, 21:37 to mamy dylemat czy głosowac za dżumą czy za cholera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-lfa Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.net.stream.pl 22.11.10, 06:50 No cóż. Wygra najprawdopodobniej Matyjaszczyk. Ale wygrać wybory prezydenckie i realizować swą wizje nie jest równznaczne. Wszytko zależy w tej sytuacji od składu Rady Miasta. Źle by się stało gdyby byłą z przeciwnej opcji. Wtedy albo się SLD z kimś dogada i bedzie koalicja - z tym iz koalicja czasem oznacza iż trzeba iść na bardzo znaczace ustepstwa ma rzecz koalicjanta albo nastąpi PAT i RM i Prezydent bedzie zajmowała sie głównie sobą co też źle wróżyłoby dla miasta. Pamietajmy o jednym prezydnet nie ma uprawnien dyktatorskich i nie mozne rzadzic bez RM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Częstochowa: Trwa liczenie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 07:40 szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeb bo żeś nie startował Gadzie.. IP: 192.168.101.* 22.11.10, 12:49 tako szanse zmarnować Odpowiedz Link Zgłoś
aja_88 "studencie" z wrocławia gdzie jesteś??? 22.11.10, 07:14 pewnie się pojawisz na forum.przegrałeś zakład śmieje ci się w pysk hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Ponownie wygrał mój perfidny plan . IP: 193.138.241.* 22.11.10, 07:37 Odstrzeliłem "wronę", tak jak to się robi często w Częstochowie pod Jasną Górą. Ostatnio odstrzały są bardzo celne. A, że "wrona" już jest starym ptaszyskiem, więc w ptasiej główce ma już pustkę polityczną i z pewnością wkrótce będzie od niego czuć śmierdzący zapach uryny. Lecz ja jak obiecałem doprowadzimy do rozwalenia śmierdzącego pisuaru, czyli również schronienia dla wronich przydupasów. Gratuluję wygranej nowemu PREZYDENTOWI w drugiej turze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeb nie pal już tego świństwa albo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.10, 21:42 chociaż się zaszyj Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Gdzie jest Krzys ??!! 22.11.10, 07:58 i co krzysiu ? czyzbys byl zaskoczony wynikami ? glupi lud nie kupil twoich dyrdymalow ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Gdzie jest Krzys ??!! IP: *.alfanet24.pl 22.11.10, 08:07 Dla zwyklego czlowieka najważniejsze sa miejsca pracy i nie koniecznie w dużych sklepach bo te nie dość ze płacą marnie to wysysają pieniądze z lokalnego rynku . Trzeba nam firm produkcyjnych , które swoje produkty wysyłają w Polskę i do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek NIE dla Leszczyny !!!! IP: *.152.156.0.dsl.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 08:44 Na pewno nie będę głosować na panią Leszczynę odkąd się dowiedziałem że jest zadłużona w życiu prywatnym na 800 tys zł ( OSIEMSET TYSIĘCY ZŁOTYCH ). Samo to już pokazuje jaka jest gospodarna i dlaczego chce zostać prezydentem miasta !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: NIE dla Leszczyny !!!! IP: 85.219.229.* 22.11.10, 08:58 Słyszałem, że ty też jesteś bardzo zadłużony, podobno zadłużonym mają zablokować możliwość dostępu do forum - miej się więc na baczności, bo już długo dyrdymałów wypisywać nie będziesz mógł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wreszciewiosna Re: NIE dla Leszczyny !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 08:59 Może Wrona w końcu przyjmie do wiadomości, że został odstrzelony w referendum i przestanie pleść schizofreniczne dyrdymały, że to była pomyłka i spisek cyklistów, żydów i masonów. Platformersi zaś zapłacili za wieloletnią kolaborację z Wroną i legitymizowanie jego chorych koncepcji rozwoju, a rzaczej "zwijania" miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: NIE dla Leszczyny !!!! IP: 80.48.204.* 22.11.10, 09:26 Lucek uspokuj się. Jak przeliczyłeś 190 k franków na 800 k złotówek. Wynika, że kurs franka to 4,20 zł. Po za tym jak ktoś kupił dom lub mieszkanie pod hipotekę to nie należy z tego robić afer. Nie każdy jest na tyle bogaty aby sobie kupić dach nad głową za gotówkę. Myślisz, że wszystkie inwestycje w mieście to za gotówkę będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: NIE dla Leszczyny !!!! IP: *.152.156.0.dsl.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 13:19 Gościu a: zastanów się nad tym co piszesz a dopiero dyskutuj na forum. Jeśli ktoś z pensji nauczycielskiej ( będąc rozwódką) zadłuża się na tyle kasy to jest dla mnie chory psychicznie albo jest pewien że spłaci dług z pensji prezydenckiej. Ja gdybym nie miał gdzie mieszkać a byłbym nauczycielem to kupiłbym mieszkanie za 100-150 tysięcy a nie zaraz za 800 !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: NIE dla Leszczyny !!!! IP: *.chello.pl 23.11.10, 20:33 Ale z tego co już chyba wszyscy wiemy to po pierwsze Pani Leszczyna nie jest już rozwódka, tylko mężatką (zresztą rozwódka nie moze wziąć kredytu? dziwne myślenie). Po drugie nauczycielskiej pensji nie ma już od dawna, od kilku lat jest posłem. Po trzecie ten kredyt to pomogła wziąć córce na mieszkanie w Warszawie no a tam ceny sa inne niz w czestochowie. Dlatego nie rozumiem twoich argumentów. Nie głosujmy na kogoś bo jest zadłużony. Na pewno bedzie spłacać ten kredyt z twoich podatków zastanów sie kolego. Głosujmy na kogoś bo ma sensowną wizje tego szarego miasta, z którego młodzi ludize uciekają, chce zrobić coś dobrego, a nie dlatego, że nie ma kredytu. W tych czasach prawie każdy ma kredyt na mieszkanie. Pani Izo trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY SLD To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:20 NO TERAZ WSZYSCU GłOSUJEMY NA IZABELE LESZCZYNE KOMUCHY NIE MOGą RZąDZIć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: 80.48.204.* 22.11.10, 09:29 Człowieku, on ma 36 lat to w 1992 miał 18 to jaki to komuch? Pani w TV w 1989 powiedziała, że w Polsce skończył się komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.xdsl.centertel.pl 22.11.10, 10:10 ale będą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeb lewica-przedstawiciele ludu pracujacego... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.10, 21:40 nie strasz nie strasz, tak cie wydymają, że zapomnisz jak ma kolor 100zeta, tacy z ich obrońcy biednych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feeeeee Re: lewica-przedstawiciele ludu pracujacego... IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 19:04 z dwojga złego niech już się zmieni dymający nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy rydz Anty Tadek i Anty Krzyś IP: *.147.64.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 10:18 Racja teraz trzeba isc głosować na Leszczyne RADA MIASTA w rekach SLD i prezydent z SLD to bedzie wyglądać jak rzady TADKA - DYKTATURA tym razem CZERWONA ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.152.156.0.dsl.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 13:51 A ty ANTY SLD ile ty masz dziecko lat że o komunie tu dyskutujesz ??? Ja mam 50 lat i pamiętam komunę ( choć nigdy nie byłem w strukturach lewicowych ani w PZPR). Wtedy komuchy kradły po cichu ale każdy Polak miał pracę, dach nad głową, darmowe wykształcenie i leczenie, co roku wczasy z zakładu pracy, budowano szkoły, przedszkola, zakłady pracy, drogi itd itd. A teraz twoja prawica czyli np PO i PiS: kradną jawnie, robią jawne przekręty, obsadzają się na dodatkowych stanowiskach typu rada nadzorcza w kilku spółkach z czego ciągną niezłe profity,...a zwykły człowiek ma 1000 zł emerytury, 500 zł zasiłku, a jeśli już znajdzie pracę to zarabia u prywaciarza 1300 zł i zarejestrowany jest na 1/4 etatu czyli emerytury dostanie kiedyś z 250 zł. Oprócz tego żadnej wizji na pracę, na swoje mieszkanie, na naukę czy leczenie na poziomie kraju cywilizowanego, no a o wyjeździe na wczasy to już nie wspomnę. Zamyka się szkoły i przedszkola, likwiduje zakłady pracy które przeważnie przejmują prywatnie ludzie z wysokich stołków, drogi dziurawe a jak się coś wybuduje to tylko z pieniędzy unijnych a i jeszcze jeden z drugim z dygnitarzy musi coś z tej dotacji urwać do swojej kieszeni. Jeszcze chcesz podyskutować dzieciaku ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 14:16 Masz 100% racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: 85.219.229.* 23.11.10, 11:39 Lucek ty masz 50 lat , a głupi jesteś jak but z lewej nogi!!! Ta twoja komuna katowała i mordowała ludzi w więzieniach za inne niż oficjalne przekonania, ludzie mieli pracę i buty na kartki, a głównym problemem komuny był papier toaletowy i wata w aptekach. Wymieniać "zalety" komunistów można by godzinami, ale pewne betony jak ty i tak różnicy państwa wolnego i republiki radzieckiej nigdy nie zrozumieją!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekni20letni Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 19:09 mamy 20 lat i wali nas kogo mordowali 50 lat temu,a czarni nas mierżą,gwałciciele dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.slowackiego.trustnet.pl 23.11.10, 18:55 Ale się ździwisz, bo komuchy będą rządzić, i to z takim rozmachem, że wy Pisiury zawału podostajecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszua To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: 193.138.240.* 22.11.10, 09:29 Hańba, postkomuna wraca w Częstochowie, Nowak to twoja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... 22.11.10, 09:43 Liczcie się troszkę ze słówkami . Wołając - "Wrona" możecie też ranić pana radnego , a były pan prezydent dość się na cierpiał i jeszcze mu na bruku będzie wytykane. Lepiej myśleć o tym czy oddać głos na panią Leszczynę ,która za jego rządów mu te papiery podsuwała , czy na Matyjaszczyka . Młodego prezydenta , który będzie musiał walczyć z tym , aby nie dać się zmanipulować przez inne jednostki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:52 To ze wygrywa lewica nie dziwi mnie.Ksiadz w czasie mszy sw. wciaz modli sie za dusze p.Prezydenta.I to angazowanie sie czest. kosciola w polityke i popieranie b.prezydenta T.Wrone przynioslo efekty.Skoro czas na zmiany to niech beda cywilizowane.A co zrobia ci co pozostali sierotami po b. prezydencie????? Czas i w tych instytucjach, szczegolnie kult. na zmiany.Zasiedzieli sie i dozywotnio chca rzadzic i korzystac z wladzy.A efektow nie widac za duzych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.slowackiego.trustnet.pl 23.11.10, 18:52 Nacierpiał? Chyba nie dość, że ma czelność startować w wyborach, po tym jak go większość Częstochowian ze stanowiska usuneła. Cieżko oderwać się od koryta? Wyjaśnijmy nhjajpierw kwestie remontów wjach, a później bawmy się w demagogie jak kto się nacierpiał. Fakt nacierpiał się bo spadł ze stanowiska czyt. ładnych pieniązków. Co on takiego dla tej Częstochowy zrobił. Rozwalił juwenalia, naobiecywał prace? To czemu mając magistra inżyniera tyram za 1000zł? Kto ciepi Wrona z jego zarobkami czy ja i wielu innych mi podobnych, którzy nawet tysiąca nie matylko w domu na nierobie siedzą? Zastanów się co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oloff To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:50 ja zapewne słaby jestem w myśleniu ale zastanawia mnie że kilkudziesięciotysięcznym mieście udział w głosowaniu wzięło kilkaset osób, że już nie wspomnę o tym że mistrz Wrona z 90 głosami zająl miejsce na końcu stawki - rzecz jasna mam na myśli tylko matematyczny wynik.Całe życie mnei uczono że np 90 to więcej od 73 ale widać błądze. Choć jak na tego pana to i tak by był sukces - widać rodzina dała radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: 80.48.204.* 22.11.10, 10:06 Fakt, jasno w artykule nie napisano, że podany rozkład dotyczy komisj nr 13. Można z kontekstu artykułu domyślić się. Jak to bywa wśród dziennikarzy w Polsce jak piszą jakieś artykuły to zakładają, że ludzie wiedzą co im chodzi po głowach. Powinni raczej zastosować metodę producenta znanych systemów komp. czyli maksymalnie wyeliminować myślenie użytkownika. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 09:53 Kto wygrał w Koniecpolu??????????? Obecny burmistrz, czy Jego kontrkandydatka??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wreszciewiosna Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:39 Z prezydenta na radnego. No cóż, honoru nie kupuje się w sklepie i budynek ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q to przykre, że wygrali ludzie bez programu.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.10, 10:40 kiedyś tu na forum było napisane czym się może pochwalić "firefox"... no i niczym, poza zbieraniem głosów, sporządzaniem petycji, nawoływaniem do odwołania... no przepraszam bardzo, ale firefox nie ma predyspozycji do rządzenia miastem. a Częstochowianie okazali się niestety głupi, bo wybrali sobie populistę, który nic - ale to absolutnie nic nie zmieni, a jedyne co może zrobić to dobrać sobie do współpracy byłych pseudobiznesmenów, o których czytaliśmy tu już na forum. cieszę się, że do rady wpłynęła świeża krew, tylko szkoda, że jej tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDY To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:49 Witam , Prezydentem zostanie na pewno Matyjaszczyk, mnie nie interesuje kler mnie oni przegrali wybory , mnie interesuje co zrobi Matyjaszczyk dla Czestochowy ,jak będzie prezydentem. Przypominam ze z czewy wyemigrowało 40 tyś ludzi między 20 a 40 rokiem zycia czyli najbardziej efektywni przktycznie zostały dzieci kobiety i starcy uczacy się , jezeli Matyjaszczyk nie ruszy przemysłu na duza skale czy on czy inny ,to i tak czewe czeka smierć biologiczna, głosowałem na K.M. - akt desperacji , poniewaz licze na inwestycje w duży przemysł więc powrót częsci emigrantów i nie produkowanie nowych emigrantów , praca dla kobiet to się wiąze z uruchamianiem przedszkoli zeby je odciązyci,oraz praca dla starszych ludzi zeby czuli się potrzebni jak ruszy przemysł do miasta zacznie wpływać kasa z podatków, oraz ruszą sie usługi, parafrazując duży przemysł = kasa i praca Pozdrawiam wszystkich i naprawde nie razliczajcie kler i jego przydupasów oni przegrali jest szansa na nowe myślmy o przyszłości jak mówią lewicowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:06 Ależ on nic nie ruszy .... ludzie zrozumcie w końcu ... że Cz-wa przegrywa dlatego że ma głupią lokalizację. Z jednej strony firmy wolą Radomsko bo blisko Łodzi .... a z drugiej jest aglomeracja katwicka .... a my po środku .... Poza tym firmy mają swoje plany bez względu na to kto jest prezydentem danego miasta ... Swoją drogą .... młodzi politycy (czy prezydent czy radni) .... parę dni temu był program w TV i się wypowiadali politolodzy. Nie ma się co czarować ... młody nic nie zrobi bo działa pod presją starych wilków. Jest to coś w rodzaju zasady "Ty młody masz słuchać .... jak my odejdziemy to ty będziesz rządził następnymi - młodszymi". To jest w pewnym sensie system pokoleniowy. Goście mówili, że młodzi polscy samorządowcy praktycznie nic nie mogą bo muszą słuchać "seniorów" - inna sprawa, że to są często znajomkowie, czy synusie kumpli tych starych wyjadaczy, którzy siedzą w polityce. Inna sprawa, że wielu starym wyjadaczom zależy na spokoju i spokojnym czerpaniu korzyści ze stołków ... Więc zrozumcie, że młody to nie znaczy że się energicznie za coś złapie i przestawi wszytsko do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDY Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:27 Więc co proponujesz , ja proponuje konsolidacje społeczna nie na zasadzie krytyki że nic nie zrobi, moze trzeba chłopowi podsuwać jakieś rozwiazania, czestochowa jest w trudnym połozeniu , przedewszystkim demograficznym odpływ młodzieży starzenie się społeczeństwa sytułecje ta spowodowana jest przez skasowanie przemysłu dużego Ja uważam ze to jest człowiek ostatniej szansy -desperacja, jezeli on nic nie ruszy to za 20 lat bedzie nas w czewie 100 tyś starców Ja mu daje rok na rozkręcenie przemysłu tyle ma mojego -próbnego poparcia potem to ........................R.C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeb taa Matyjaszczyk powinien poprosić Szarawara zeby IP: 192.168.101.* 22.11.10, 12:00 zwrócił HCz Częstochowie lub grunty po niej wyrwał z władzy PAIZ. Ale raczej spodziewam się sprzedaży jakiś resztek tego co zostało właściwym osobom, na wzór wojewody Graja i zakładów w Złotym Potoku. Więc naiwny człowieczku, nie miej złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDY Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:47 Dopisze jeszcze tylko ze gabinet pana Tadeusza Wrony bardzo srał w pory ja przychodził petent obywatel przygotowany do rozmowy w sposób merytoryczny dobrze przygotowany i wierz mi dało sie wszystko załatwić ja załatwiłem kilka ważnych spraw dla mojej dzielnicy mimio ze nie jestem w polityce wogóle załatwiłem więcej niż radny. oczywiście stawiałem sobie realne cele , natomiast potem jakiś urzędnik sobie to przypisał to juz nie moja sprawa . ważne ze mnie się udało ilu z was interweniowało w sprawie swojej dzielnicy lub otoczenia u prezydenta , pewnie kończyło sie to na biadoleniu przy wódce na imprezie Wracając do poczatku wypowiedzi tylko nachodzenie obywatelskie w różnych sprawach i dociekanie co pan robi i czemu pan nic nierobi wywrze wpływ na władze trzeba byc upierdliwym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszua To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: 193.138.240.* 22.11.10, 11:06 To będzie miasto prowincjonalne, a szkoda cała Polska tak pięknie rozkwitła. My wracamy do lat 80-tych. Komuś to odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosia To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: unknown 22.11.10, 11:12 Po pierwsze to osoba która nie popiera Tadeusza Wrony pierwsza zaatakowała tych, którzy go popierają nazywając ludzi głosujących na Tadeusza Wronę "tępakami" a po drugie to uważam, że nie ma się co tu kłócić z tymi ludźmi, ślepo zapatrzonymi w swoje guru typu Leszczyna czy Matyjaszczyk, ludźmi absolutnie niegodnymi tego urzędu, łamiącymi prawa na "lewo i prawo", nawet w dniu wyborów znalazłam za wycieraczką swojego auta ulotkę wyborczą kandydata z SLD i wiem, że tej ulotki dzień wcześniej jeszcze nie było, gdyż wróciłam do domu późnym wieczorem. Ale nie mam zamiaru tutaj się produkować i tworzyć jakiejkolwiek dyskusji w tym temacie, bo i tak ludzie zaślepieni będą tylko mnie tu wyzywać od "tępaków" nie mając absolutnie żadnego konkretnego argumentu przemawiającego za tym dlaczego ich kandydat jest lepszy od mojego. Każdy głosował zgodnie ze swoim sumieniem, to jest głos każdego obywatela i mieszkańca naszego miasta, mój głos nie należy do ciebie tylko do mnie i ja mam prawo dysponować nim jak chcę i jak będę miała na to ochotę to zagłosuję nawet na swojego kota w wyborach, a wam nic do tego. Wy tak jak ja muszę uszanować wasz głos, wy musicie uszanować mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.net.stream.pl 22.11.10, 11:37 Do spowiedzi to polecam konfesjonał a nie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDY Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:29 Nie uważasz że głos na Matyjaszczyka to tak naprawdę akt desperacji społeczeństwa Częstochowy tak ja referendum w sprawie odwołania wrony. ludziom tylko chodzi o prace której brak -nie mylić z robotą , a w czewie jest ciężko o byle jaką prace . ta nie byle jaka jest w strefie marzeń Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... 22.11.10, 11:45 Przypominam ze SLD już rządziło miastem i był to największy okres zastoju miasta .ZADŁUŹYLI MIASTO POTWORNIE WTEDY .Marazm już był .teraz musimy głosowac na Leszczyne .Komuna juz była i niech nie wraca .Nie wierzę w to ,że nie ciągnie się za nim wianuszek znanych postaci starej pzpr .Matyjaszczyk to człowiek który po odwołaniu Wrony wynajął samochód z napisem na lawecie który wyśmiewał czestochowian którzy byli przeciwko odwołaniu wrony .Gospodarz który wydaje pieniadze niewazne czy swoje partyne czy społeczne pieniądze na take coś nie pwinien rzadzic miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 12:49 Przed SLD rządził Wrona i Rozpondkowa, która teraz siedzi tu na forum i kąsa. I co zrobili? Zadłużyli miasto i stracili województwo. Z miasta zrobili wysypisko na śmieci a z kultury i sztuki - "artystyczną" korupcję, sprowadzili z Lublina wielkiego miszcza na dyrektorowanie, przed nim zaś jedego takiego co dawał se w żyłę i w 1993 roku wszystko konsekwentnie zaczął rozwalać - mowa o niejakim J. Kosku, który, notabene, jest wciąż obecny i zapraszany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:54 A jak R. może pisać na forum, jak jest u nas w firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:02 Ta kobieta potrafi nadawać na forum nawet spod ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:12 No to jest godna podziwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:15 To prawda, bo cały czas patrzy w lustro i sama siebie podziwia :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 14:35 Z tego co się orientuję Pani Izabela Leszczyna jest zadłużona na ok 600 tys zł (w przliczeniu), w dodatku wykonuje zawód nauczycielki i jest rozwódką, ale to już są moje obiekcje... Za Matyjaszczykiem nie jestem tym bardziej, jednak Pani Izabela wydaje się być osobą zbyt lekkomyślną... Dziwi mnie taki wynik 1 tury i zastanawiam się czy jest sens głosowania w decydującym starciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Krzysiu IP: *.apus-net.pl 22.11.10, 18:01 To teraz AZ jesteś? I tak Cię zawsze rozpoznamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Krzysiu IP: *.152.158.87.dsl.dynamic.eranet.pl 24.11.10, 15:40 Trzeba debilu trochę znać się na komputerze. Powinieneś mnie rozpoznawać po IP prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: 195.205.171.* 22.11.10, 13:08 A wg Onetu w drugiej turze wystartuje Halina Rozpondek..... czary?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Ty Re: To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drug IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:16 Apage Satanes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDY Mam pytanie co powinien zrobic nowy prezydent ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 14:03 Mam pytanie co powinien zrobić nowy prezydent Częstochowy jakie powinien mieć priorytety tylko piszcie konkrety gospodarczo społeczne czyli co w gospodarce? co w życiu społecznym? - iprosze powstrzymać sie od inwektyw bo one nic nie wnoszą do dyskusji jestem ciekaw waszych opini Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Mam pytanie co powinien zrobic nowy prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 14:12 Jako muzyk i człowiek kultury proszę, aby przyszły prezydent: 1. Unicestwienie Gaude Mater 2. Wzmocnienie /finansowe/ instytucji Filharmonia 3. Troska o tradycje i kulturę narodową - Zespół Pieśni i Tańca Częstochowa postawić na profesjonalny poziom 4. Współpraca gospodarcza i kulturalna z Białorusią i otwarcie się na Wschód w szerokim sensie tego słowa. 5. Sprowadzanie wschodnich inwestorów, którzy mentalnie są bliżsi Polakom i otwacie nowych miejsc prac. Bez tego wszystkiego Częstochowa za kilka lat zwiędnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ME Re: Mam pytanie co powinien zrobic nowy prezydent IP: *.customer.telia.com 22.11.10, 18:42 - nowe miejsca pracy dla młodych ludzi, którzy dopiero wchodzą na rynek - Aleje powinny być miejscem tętniącym życiem, także wieczorami i w weekendy - poprawić infrastrukturę dla pieszych i rowerzystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Zmiana punktu siedzenia. IP: 193.138.241.* 22.11.10, 14:14 Tadek wrona zmienił wygodny fotel Prezydenta Miasta Częstochowy na TABORET, jakim sam jest po skończeniu studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mam pytanie co powinien zrobic nowy prezydent IP: *.net.stream.pl 22.11.10, 14:28 Przede wszystkim powinien ściągać do miasta poważnych inwestorów. Wrona tego nie rozumiał i myślał że jak postawi kilka ławeczek, fontannę i krzyż to w miejskiej kasie przybędzie pieniędzy i zmniejszy się bezrobocie. Bez inwestycji i nowych miejsc pracy nie ma co nawet myśleć o reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Oby wygrał Matyjaszczyk IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.11.10, 14:20 Oby wygrał Matyjaszczyk!!! Najbardziej mnie cieszy koniec Wrony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srodmiescie To już pewne: Matyjaszczyk i Leszczyna w drugie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 16:06 Matyjaszczyk = Hanba dla Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Dzięki wrono! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 19:45 "Dziękujemy" ci wrono. To dzięki tobie , twojemu lizusowstwie pis-owi Częstochowa stała się lewicowa. Wstyd i hańba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barczysty90 Re: Dzięki wrono! 22.11.10, 23:49 Tak... z tym dzisiejszym deszczem to też pan panie Tadeuszu przegiął.Wstyd i hańba. To już jest fobia drodzy państwo jeśli za wszystko winicie Tadeusza Wronę... :) Ale spokojnie za 4lata się z tego wyleczycie Odpowiedz Link Zgłoś