gosita213 27.12.10, 23:20 Ma ktoś może przepis na zupę serową? najlepiej na serze cheddar lub podobnym ostrym. może być również z serków topionych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ab Re: Zupa serowa IP: 46.112.244.* 28.12.10, 08:49 Ja taką zupę robiłam tak: gotowałam pora na wrzatku parę minut, dodawałam 2 podłużne serki topione z hochlanda ( ja akurat smietankowe), dużo pieprzu i makaron rurki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maaylee Re: Zupa serowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:38 Poszukaj przepisu na zupę neapolitańską. Moja mama ją czasem robi, ale niestety, w tej chwili zapytać o przepis nie mogę. Pamiętam tylko, że robi ją z drobnym makaronem typu zwierzątka, literki, małe muszelki itd. (moje dzieci taki wolą), a także można wkroić cienkie parówki w plasterkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qlawy Re: Zupa serowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:46 A ja wrzucam ser do żurku do tego jajka i dużo śmietany , gotuję z bazylią, posypuję natką pietruszki, ale to nie zupa serowa . Proponuje poeksperymentować Udanego gotowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharski Re: Zupa serowa IP: *.ipv4.congress.ccc.de 28.12.10, 14:18 Przepis na zupę z sera topionego znajdziesz na str. 118. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gosita213 Re: Zupa serowa 29.12.10, 09:59 Qcharski na tej stronie nic nie ma :( żadnych przepisów :"( a to z zupą neapolitańską - spróbuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharski Re: Zupa serowa IP: *.mi2.hr 29.12.10, 10:52 Chyba słabo szukasz: Zupa z sera topionego 2 serki topione kremowe (25 dag) 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 kostki bulionu drobiowego kawałek zielonych liści pora szczypta białego pieprzu 1/2 gałki muszkatołowej sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania: Nie będe cytował żeby nie zaśmiecać tematami z działu KGW. Zupa neapolitańska też jest na str. 83 (z tartym parmezanem). Uwaga: Przyrządzasz i konsumujesz na własne ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Zupa serowa 30.12.10, 18:10 Fajnie, ze pytasz u nas na forum. www.google.pl/#hl=fr&source=hp&biw=980&bih=506&q=zupa+serowa&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=b3d38d8f434115fa jak i tutaj: szukaj.gazeta.pl/portalSearch.do?&szuk=gazeta&ile=10&s.si%28navigation%29.navigationEnabled=true&search_r=serwis&VE_szukaj=zupa+serowa&dxx=110783&s.sm.query=zupa+serowa&b=&q= Smacznego Internetu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Zupa serowa 30.12.10, 18:50 I jeszcze jedno. Unikaj serkow topionych!!! Zetrzyj jeden, dwa, trzy gatunki dobrego gatunku sera dodajac do zupy. Tutaj masz taki kolejny eksperyment: www.youtube.com/watch?v=X0Oaaq5K5R8 Smacznego Internetu! Odpowiedz Link Zgłoś