Dodaj do ulubionych

Kurator sadowy dr Jakub Jarosz

26.01.11, 15:31
Proszę o informacje i opinie na jego temat.
Obserwuj wątek
    • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 26.01.11, 15:34
      andrzejdziaba napisał:

> Proszę o informacje i opinie na jego temat.

Oczywiście sądowy, a nie sadowy.
      • rowan_bean Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 26.01.11, 23:04
        Bardzo elokwentny człowiek.
        • andrzejdziaba Re: Kurator sądowy dr Jakub Jarosz 27.01.11, 00:22
          rowan_bean napisał:

> Bardzo elokwentny człowiek.

A spokrewniony może z sędzią Beatą Jarosz?
          • Gość: gosc Re: Kurator sądowy dr Jakub Jarosz IP: *.apus-net.pl 27.01.11, 13:13
            ja pie... te Twoje posty wkurzają już i tak cały czas o jednym z pretensjami do świata, wez odejdz od komputera jak nie masz co robić i idz sie po jajkach podrapać
            • andrzejdziaba Re: Kurator sądowy dr Jakub Jarosz 27.01.11, 15:34
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> ja pie... te Twoje posty wkurzają już i tak cały czas o jednym z pretensjami do
              > świata, wez odejdz od komputera jak nie masz co robić i idz sie po jajkach pod
              > rapać

Nie musisz czytać frajerze. Sam się podrap, ale w pustą głowę. Oczyszczenie szamba, jakim są nie tylko miejscowe sądy i prokuratury, to za trudne dla Ciebie do zrozumienia, a cóż dopiero wykonania.
    • Gość: Martel Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz IP: *.2.143.91.tvksmp.pl 28.01.11, 10:52
      Tak się zastanawiam, czy to pytanie to nie autoreklama ??
      O tylu osobach pisze się na tym forum i rzadko ktoś używa ich tytułów, a tu nagle kurator i to do tego dr ...
      Pytanie - czy u kuratora ważniejszy jest tytuł, a może podejście do ludzi, umiejętność rozmawiania i słuchania itd. ?
      • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 29.01.11, 11:40
        Gość portalu: Martel napisał(a):

> Tak się zastanawiam, czy to pytanie to nie autoreklama ??
        > O tylu osobach pisze się na tym forum i rzadko ktoś używa ich tytułów, a tu nag
        > le kurator i to do tego dr ...
        > Pytanie - czy u kuratora ważniejszy jest tytuł, a może podejście do ludzi, umie
        > jętność rozmawiania i słuchania itd. ?

To na pewno nie auto-, czy nawet zwykła reklama. Ściąłem się z tym Panem 26.01.2011 r. Jemu się zdawało, że mając tzw. prawomocny wyrok sądu, który jest efektem najpierw doniesienia wymienionego też na forum prokuratora Jana Jarosa z Prokuratury Rejonowej Częstochowa- Północ w Częstochowie, sporządzenia "aktu oskarzenia" przez prokurator Ewę Kozłowską z Prokuratury Rejonowej w Zawierciu, skazania mnie przez sędzię Annę Hanus - Klara w Sądzie Rejonowym w Radomsku na 6 miesięcy pozbawienia wolności z zawieszeniem na trzy lata oraz 120 dziennych stawek grzywny przy określeniu jednej stawki dziennej kwotę 10 zł, zamieniony przez Sąd Okręgowy w Piotrkowie Trybunalski na wiele miesięcy pracy "społecznie użytecznej" /nie znam jeszcze szczegółów, może mnie traktować jak przestępcę.
        Doniesienie Jana Jarosa, oskarżenie przez Ewę Kozłowską, skazanie przez Annę Hanus-Klara oraz jedynie zamiana wyroku przez nieznany mi jeszcze skład sędziowski, oparte było na klasycznym pomówieniu bez przedstawienia żadnych dowodów.
        Kurator sądowy dr Jakub Jarosz zdawał się tryumfować, ale tylko na początku. Kiedy zarzucił mi, że nazwałem go psem, zacząłem nagrywać rozmowę. Więc on też najpierw mnie fotografował, a potem pewnie nagrywał. Dał mi zlecenie do CzPK w Sobuczynie, abym tam coś robił dla dobra publicznego. Czemu nie? Mam od Więciorkowskiego sporo "kwitów" na uprawiany tam złodziejski proceder, więc może tę wiedzę wykorzystam?
        • pluto37 Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 00:19
          Zabawię się w proroka i powiem, że prokurator może miec znowu robotę fizycznej natury przy odwieszaniu zawiasów, a Sobuczyna straci nadzieję na ekstra pracownika.
          I to z dodatkowym zajęciem w kwestii niepowiadomienia prokuratury o posiadaniu złodziejskich kwitów na działalność śmieciarni przez obywatela.
          W każdym razie ob. Dziaba ma szanse nas w niedługim czasie opuścic, co będzie z wyraźną szkoda dla tego forum.
          • Gość: Che Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.01.11, 00:27
            Taki Pan Dziąba ważny na forum a jak znowu przyjdzie Policja z nakazem doprowadzenia do odbycia 60 dni zastępczej kary pozbawienia wolności to Pan Dziąba znowu zapłaci 1200 zł. grzywny i będzie po sprawie. Tyle jego, że sobie popisze. Znowu będzie wyrok i Skarb Państwa znowu się wzbogaci.
            • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 07:57
              Gość portalu: Che napisał(a):

> Taki Pan Dziąba ważny na forum a jak znowu przyjdzie Policja z nakazem doprowad
              > zenia do odbycia 60 dni zastępczej kary pozbawienia wolności to Pan Dziąba znow
              > u zapłaci 1200 zł. grzywny i będzie po sprawie. Tyle jego, że sobie popisze. Zn
              > owu będzie wyrok i Skarb Państwa znowu się wzbogaci.

Niestety bez ofiar i poświęcenia nie da się zmienić patologicznego systemu, który niszczy jednostki oraz społeczności. Mam tę świadomość i coraz więcej ludzi też sobie uświadamia, że nie można tolerować zła w życiu publicznym. Spójrzmy, co się działo w Tunezji, teraz w Egipcie, a wcześniej w Grecji. Wraz z pogłębiającą się nędzą i nierównościami społecznymi ta fala może dotrzeć do Polski. I dotrze, jeśli nie podejmie się na czas odpowiednich działań. I wtedy nawet ja nie będę w stanie temu przeciwdziałać. Jak wtedy będzie się czuł prokurator Jan Jaros, kurator dr Jakub Jarosz i wielu, wielu innych?
          • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 07:42
            pluto37 napisał:

> Zabawię się w proroka i powiem, że prokurator może miec znowu robotę fizycznej
            > natury przy odwieszaniu zawiasów, a Sobuczyna straci nadzieję na ekstra pracown
            > ika.

Ja już się zająłem Sądem Okręgowym w Piotrkowie Trybunalskiim i podległym mu w Radomsku. Postaramy się, żeby Janowi Jarosowi załatwiono jakąś godną jego kwalifikacji robotę w Sobuczynie. Tam przecież trafiają śmieci.

> I to z dodatkowym zajęciem w kwestii niepowiadomienia prokuratury o posiadaniu
            > złodziejskich kwitów na działalność śmieciarni przez obywatela.

O przestępstwach w Sobuczynie powiadomił już organy ścigania Grzegorz Więciorkowski. "Kwity" są ogólnie dostępne, a problem ich skutecznego wykorzystania dla dobra publicznego nie jest kwestią dostepności tylko umiejętności.

> W każdym razie ob. Dziaba ma szanse nas w niedługim czasie opuścic, co będzie z
            > wyraźną szkoda dla tego forum.

Każdy ma szansę nas opuścić nawet całkowicie. O tym decyduje na szcęście Opatrzność, a nie żadna prokuratura.
        • crezzy Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 18:17
          Jędrzeju patrząc tu na nie które ip. to się nie dziwię .Że nalatują na Ciebie.To bękarty dawnego systemu .Osiadłe na necie od rana do wieczora. Te same ip.przoduje też w innych postach.Siła netu jest jednak dla ludzi z charakterem .Pozdrawiam.
          • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 19:11
            crezzy napisał:

> Jędrzeju patrząc tu na nie które ip. to się nie dziwię .Że nalatują na Ciebie.T
            > o bękarty dawnego systemu .Osiadłe na necie od rana do wieczora. Te same ip.prz
            > oduje też w innych postach.Siła netu jest jednak dla ludzi z charakterem .Pozdr
            > awiam.

Dziękuję za wsparcie. Ja tych ip nawet nie sprawdzam. Prawda i tak wyjdzie na powierzchnie, a ludzie niegodziwi otrzymają należną zapłate. Również pozdrawiam.
    • Gość: do autora Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 00:28
      andrzejdziaba napisał:

Pocałuj sie w Wacka swego ok. !!
      • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 07:48
        Gość portalu: do autora napisał(a):

> andrzejdziaba napisał:
        >
        > > Proszę o informacje i opinie na jego temat.
        >
        > Pocałuj sie w Wacka swego ok. !!

Proces resocjalizacji środowiska sądowo-prokuratorskiego nie tylko w Częstochowie jest sprawą kluczową dla porządku prawnego w Polsce. Nie może być dalej tak, że Ci którzy są odpowiedzialni za ekzekwowanie prawa , go nie przestrzegaja lub naduzywają. Trzeba roztoczyć kuratelę społeczną nad szeroko pojętym systemem prawnym w Polsce.
        • Gość: Che Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.01.11, 10:26
          Szanowny Wymiarze Sprawiedliwości.....opinia psychiatryczna WSKAZANA!!!!!!
          • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 10:52
            Gość portalu: Che napisał(a):

> Szanowny Wymiarze Sprawiedliwości.....opinia psychiatryczna WSKAZANA!!!!!!

Zgłoś się Ty na badania zadowolony z bezprawia i niesprawiedliwości. Szanowny wymiar sprawiedliwości musi najpierw na szacunek zasłużyć, a nie "dziedziczyć" po niewsławnych przodkach z okresu stalinizmu. Che, che.
            • Gość: gośc Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz IP: *.apus-net.pl 30.01.11, 10:58
              człowieku przestań już się tu na forum "wykazywać" bo widzisz jaki to przynosi skutek... chyba z lekka inny niż zamierzasz zresztą 80% wpisów to Twoje widzimisię ;/
              • loitta Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 11:57
                Zauważyłam tu też starą sędzinę na tym forum czyli babkę.Boli? Musi boleć.Pamietam te twoje tysiąc wpisów o Lechu.
              • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 13:45
                Gość portalu: gośc napisał(a):

> człowieku przestań już się tu na forum "wykazywać" bo widzisz jaki to przynosi
                > skutek... chyba z lekka inny niż zamierzasz zresztą 80% wpisów to Twoje widzimi
                > się ;/

Ja nie zakładam żadnego skutku. Staram się pisać obiektywnie, a wierzę, że prawda sama się obroni. Nie odmawiaj mi prawa do wyrażania swoich poglądów (art. 54 Konstytucji). Dość już nie tylko ideowi spadkobiercy Jakuba Bermana i Julii Bristigerowej mi dokuczyli.
      • loitta Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 11:54
        Co ty tak ciągle o tym wacku ?Czyżby skrzywienie małego penisa adasi water clozet .Teraz przez c.W prokuraturze i w sądzie siedzi ta sama ciągła klika ktora trzyma wladzę i jej nie popuści .Ale dobrze ,że szary człowiek na necie się dokształca.
        • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 30.01.11, 13:46
          loitta napisał:

> Co ty tak ciągle o tym wacku ?Czyżby skrzywienie małego penisa adasi water cloz
          > et .Teraz przez c.W prokuraturze i w sądzie siedzi ta sama ciągła klika ktora
          > trzyma wladzę i jej nie popuści .Ale dobrze ,że szary człowiek na necie się do
          > kształca.

Więcej na www.ideaconsulting.pl
    • andrzejdziaba Ekscesy w Radomsku 30.01.11, 16:40
      Mgr inż. Andrzej Dziąba Częstochowa, 31.08.2009 r.
      42 – 200 Częstochowa
      ul. Pużaka 15/34
      tel./fax (034) 362 26 47, (510) 261 787
      www.ideaconsulting.pl
      E-mail: biuro@ideaconsulting.pl
      Prokuratura Rejonowa
      w Radomsku
      ul. Tysiąclecia 3
      97 – 500 Radomsko

Doniesienie o przestępstwie
      W związku z zatrzymaniem mnie 22.07.2009 r. przez funkcjonariuszy Policji w Radomsku oraz okolicznościami, które mogły temu towarzyszyć, proszę o wszczęcie stosownego postępowania.

Uzasadnienie

22.07.2009 r. przyjechałem do Sądu Rejonowego w Radomsku na posiedzenie w sprawie VI K 904/08. Termin rozprawy był przewidziany na godz. 13 45, a ja byłem w sądzie co najmniej godzinę wcześniej. Sprawdziłem sprawę na wokandzie i zdziwiłem się, że zaplanowano ją tylko na 5 minut. Poszedłem więc do Sekretariatu VI Wydziału, aby to wyjaśnić. Osoba udzielająca mi informacji wyjaśniła, że wszystko jest w porządku, a sprawa potrwa tyle, ile trzeba. Jej wyjaśnienia mnie nie przekonały. Wyszedłem na chwilę z budynku sądu, aby pospacerować. Po kilkunastu minutach wróciłem i usiadłem obok sali sądowej. Zadzwoniłem do znajomego. Zauważyłem dziwny ruch w pobliżu sali sądowej. Najpierw przechodził obok policjant, potem do sali sądowej weszła asesor Anna Hanus – Klara. Wzbudziło to moje podejrzenia. Powoli wyszedłem na hol sądowy, aby potem spokojnie opuścić budynek sądu. Już w holu zauważyłem dziwnie zachowującego się cywila. Wtedy jednak nie wiedziałem jeszcze, że od początku mojego pojawienia się w sądzie byłem śledzony nie tylko przez niego.
      Postanowiłem nie wracać już do sądu tym bardziej, że nie musiałem być na tym posiedzeniu. Sprawa została spreparowana przez prokuratora Jana Jarosa z Częstochowy, który bojąc się o swoją posadę w Prokuraturze Rejonowej Częstochowa - Północ złożył na mnie doniesienie. Ten facet nadaje się do łapania much, a nie przestępców, podobnie jak jego koleżanka „po fachu” z Prokuratury Rejonowej w Zawierciu Ewa Kozłowska, która sporządziła i przesłała do sądu „akt oskarżenia”. W związku z licznymi nadużyciami w stosunku do mnie autorstwa częstochowskiej Prokuratury skierowałem 12.06.2009 r. obszerne doniesienie (załącznik). W zakończeniu tego pisma wspominam o „asie” częstochowskiej Prokuratury Janie Jarosie.
      Wracając na dworzec kolejowy zostałem zatrzymany przez Policję. Nie przedstawiono mi od razu bezpośredniego powodu zatrzymania. Zostałem skuty kajdankami i umieszczony w radiowozie. Siedząca obok mnie policjantka na moje pytanie o powód zatrzymania odpowiedziała, że jest na mnie kilka nakazów. Najpierw podjechano pod budynek Sądu Rejonowego, gdzie wspomniany już śledzący mnie funkcjonariusz w cywilnym ubraniu powiadomił sąd o moim zatrzymaniu. Funkcjonariusze Policji zachowywali się prawidłowo, jedynie siedzący z przodu obok kierowcy umundurowany policjant, podobno najlepszy dzielnicowy w mieście, bardzo się wymądrzał. Ale nie można tego uznać za nadużycie uprawnień, a co najwyżej brak pokory. Następnie przewieziono mnie do Komendy Powiatowej Policji w Radomsku, gdzie zdjęto mi kajdanki i przeszukano torbę z rzeczami osobistymi. Nadal nie przedstawiono mi powodu zatrzymania. W trakcie prowadzenia czynności przez sierż. Elizę Fabiś przyniesiono dwa pisma przesłane faxem z Częstochowy. Jedno dotyczyło grzywny, a drugie wezwania na posiedzenie Sądu Rejonowego w Częstochowie we wrześniu 2009 r. Domyśliłem się wówczas, że w trakcie zatrzymania mnie policjanci nie posiadali żadnych nakazów. Pani Eliza Fabiś zapytała mnie, czy jestem w stanie spowodować, aby grzywna została niezwłocznie zapłacona, a potwierdzenie zapłaty dotarło faxem do KPP w Radomsku? Podjąłem natychmiast działania posługując się telefonem komórkowym, aby tak się stało. Grzywna została w całości zapłacona, potwierdzenie faxem dotarło do KPP w Radomsku. Pokwitowałem jeszcze odbiór wezwania na wspomnianą wyżej sprawę i w towarzystwie sympatycznej sierż. Elizy Fabiś, która odprowadziła mnie do drzwi wejściowych komendy, opuściłem budynek KPP w Radomsku. Załączam kserokopię protokołu zatrzymania.
      Następnego dnia opisałem zaistniałe zdarzenie i drogą elektroniczną przesłałem do KPP w Radomsku. Załączyłem treść pisma z dnia 20.07.2009 r. skierowanego do Prezesa Sądu Apelacyjnego w Katowicach (załącznik). Pocztą tradycyjną otrzymałem odpowiedź z dnia 27.07.2009 r. (załącznik). Również drogą elektroniczną odpowiedziałem, że nie oczekuję nadawania sprawie biegu służbowego. Nie wnosiłem żadnych skarg na działania policjantów, którzy uczestniczyli w moim zatrzymaniu. Odniosłem tylko wrażenie, że zostali wprowadzeni w błąd.
      W piśmie z dnia 27.07.2009 r. (załącznik) poprosiłem Prezesa Sądu Rejonowego w Radomsku o wyjaśnienie okoliczności, które uniemożliwiły mi uczestnictwo w posiedzeniu dnia 22.07.2009 r. Zasugerowałem, że doszło w związku z tym do nadużycia uprawnień przez funkcjonariuszy Sądu Rejonowego w Częstochowie i Radomsku, którzy działając razem i w porozumieniu przeszkodzili mojej obecności w Sądzie Rejonowym w Radomsku. Do tego grona zaliczyłbym również prokuratora Jana Jarosa. Odpowiedź z dnia 13.08.2009 r. (załącznik), która do mnie nadeszła, w żaden sposób nie wyjaśniła okoliczności, które uniemożliwiły mi uczestnictwo w posiedzeniu sądu w dniu 22.07.2009 r. Należałoby więc się zastanowić, czy kierownictwo Sądu Rejonowego w Radomsku czegoś przede mną nie ukrywa, co mogłoby zdyskredytować funkcjonariuszy publicznych w Częstochowie i Radomsku zamieszanych w nieformalne działania związane z zatrzymaniem mnie 22.07.2009 r?
      Negatywną rolę mogła też odegrać Wanda Kropidłowska, która jakiś czas temu rozmawiała telefonicznie w moim imieniu z Przewodniczącym VI Wydziału Karnego Sądu Rejonowego w Radomsku sędzią Szczepanem Stawczykiem reprezentując Ruch Obrony Praworządności w Katowicach. Pani Wanda Kropidłowska z zupełnie błahych powodów pogniewała się na mnie i zaczęła mi szkodzić. Wskazane byłoby ją przesłuchać w trakcie wszczętego postępowania. O to samo wnoszę w stosunku do asesor Anny Hanus – Klara, Szczepana Stawczyka, kierownictwa Sądu Rejonowego w Radomsku, policjantów z Komendy Powiatowej Policji w Radomsku uczestniczących w zatrzymaniu, kierownictwa XIV Wydziału Karnego - Wykonawczego Sądu Rejonowego w Częstochowie, sędziego Sądu Okręgowego w Częstochowie Bogusława Zająca oraz prokuratora Jana Jarosa.
      Wobec powyższych okoliczności złożone doniesienie uważam za konieczne i uzasadnione.

• andrzejdziaba Afery prawa 01.02.11, 07:30
      andrzejdziaba napisał:

Inforacja n.t. temat znajdzie się na forum www.aferyprawa.com
    • andrzejdziaba Re: Kurator sadowy dr Jakub Jarosz 02.02.11, 21:57
      andrzejdziaba napisał:

OROB zajmie się nie tylko kuratorem sądowym dr Jakubem Jaroszem. Na pewno zajmie sie kurator Ewą Janik.
      • andrzejdziaba Kurator sądowy Ewa Janik 03.02.11, 19:34
        andrzejdziaba napisał:

> andrzejdziaba napisał:
        >
        > > Proszę o informacje i opinie na jego temat.
        >
        > OROB zajmie się nie tylko kuratorem sądowym dr Jakubem Jaroszem. Na pewno zajmi
        > e sie kurator Ewą Janik.

Taki powinien być podtytuł.
        • Gość: gosc Re: Kurator sądowy Ewa Janik IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 21:17
          sram na to a zwlaszcza na ciebie.
          • andrzejdziaba Re: Kurator sądowy Ewa Janik 04.02.11, 12:05
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> sram na to a zwlaszcza na ciebie.

Weź coś na uspokojenie albo zgłoś się do terapeuty. Mogę Cię ewentualnie przyjąć, tylko proszę nie sraj przy mnie, a tym bardziej na mnie. Moje dane kontaktowe znajdują się na www.ideaconsulting.pl
    • Gość: mak mam kurator Panią Olę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:59
      Czy ktoś wie jaka ta pani jest. Mam do niej się zglosić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka