dropsar 13.02.11, 17:42 Mały płomień. Nie zapala się, leci tylko zimna woda. Wyczyściłam w środku jak umiałam. Kto w Czewie naprawi mi to najtaniej? Ewentualnie co mogę jeszcze sama zrobić, żeby spróbować się z tym uporać sama? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gazownik Re: junkers/czyszczenie IP: 212.87.241.* 13.02.11, 18:07 Zawezwać fachowca z serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao Re: junkers/czyszczenie IP: *.prenet.pl 13.02.11, 18:17 a jaki ten junkers masz, nowszych typow czy te stare prl'owskie, bo jak te noiwe to moze bateria sie skonczyla, albo jak czyscils obudowe to moze wylaczylas iskrownik, za malo opisalas ten swoj junkersik Odpowiedz Link Zgłoś
dropsar Re: junkers/czyszczenie 13.02.11, 20:31 termet 0089 img822.imageshack.us/img822/1162/t0089.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dropsar Re: junkers/czyszczenie 13.02.11, 20:36 Iskrownik działa. Co tam trzeba wyczyścić i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrzezyno252 Re: junkers/czyszczenie IP: *.116.125.186.tvksmp.pl 13.02.11, 20:41 W moim przypadku odkręciłem całą nagrzewnicę, przepłukałem ją wodą, tak żeby sadza znjadująca się pomiędzy rurkami w nagrzenicy została calkowicie wypłukana. To pomogło. Sadza która obkleiła nagrzewnicę od wewnątrz uniemożliwiala prawidłowe palnie się małego płomyka oraz palenie się dużego płomienia. Może i czyszczenie komina dużo by pomnogło, sadze odprowadzane z nagrzewnicy zatykają komin, a co w rezultacie zatykają też komin. Płomień się nie pali bo nie ma odpowiedniego "cugu" w kominie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mas Re: junkers/czyszczenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 21:13 Gość portalu: mrzezyno252 napisał(a): > W moim przypadku odkręciłem całą nagrzewnicę, przepłukałem ją wodą, tak żeby sa > dza znjadująca się pomiędzy rurkami w nagrzenicy została calkowicie wypłukana. > To pomogło. > Sadza która obkleiła nagrzewnicę od wewnątrz uniemożliwiala prawidłowe palnie s > ię małego płomyka oraz palenie się dużego płomienia. > Może i czyszczenie komina dużo by pomnogło, sadze odprowadzane z nagrzewnicy za > tykają komin, a co w rezultacie zatykają też komin. Płomień się nie pali bo nie > ma odpowiedniego "cugu" w kominie. Który komin kiedy i gdzie??? pogubiłem sie przy pierwszym kominie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrzezyno252 Re: junkers/czyszczenie IP: *.116.125.186.tvksmp.pl 13.02.11, 21:24 Wiesz, każdy junkers powinien być podłączony do komina wentylacyjnego, którędy będą odprowadzane spaliny powstające przy spalaniu gazu. W moim przypadku było tak że ten komin się "zapchał" i płomień się nie palił bo nie było dobrego "cugu" tj. odprowadzania spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
dropsar Re: junkers/czyszczenie 13.02.11, 21:58 Komin to ta rura na górze? Przeczyściłam teraz, ale nadal nic. Co to jest nagrzewnica? Która to część? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: system66 Re: junkers/czyszczenie IP: *.160.108.71.tvksmp.pl 14.02.11, 10:09 Piece gazowe muszą być podłączone do kanału odprowadzającego spaliny , a nie do przewodu wentylacyjnego , który jest elementem wymaganym bezwzględnie przy używaniu gazowych ogrzewaczy wody . Komin jest elementem , który znajduje się ponad dachem i stanowi zakończenie przewodów went. spalinowych , dymowych itp . Proszę o precyzję w wyrażaniu zdania w sprawach technicznych . Do autorki , patrząc na zdjęcie , zwróć się do serwisanta posiadającego uprawnienia do konserwacji urządzeń gazowych . Nie warto ryzykować utraty zdrowia lub życia . Pozdrawiam majsterkowiczów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: junkers/czyszczenie IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 11:53 Każdy pisze jakieś porady-jak wielu forumowiczów-ale przy urzadzeniach gazowych nie wolno grzebać samemu.I właśnie zakładając forum dana osoba pyta się o konkretnego fachowca który ma uprawnienia do naprawy pieców gazowych.Bo czasy są takie że fachowiec-majsterklepka przychodzi coś tam naprawi inkasuje pieniążki i idzie ,ale nie odpowiada za nic a potem są różnego rodzaju wypadki.Gaz jest bardzo niebezpieczny nie grzebmy przy piecach gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klif76 Re: junkers/czyszczenie IP: *.realestate.net.pl 14.02.11, 12:35 polecam z całkowitą odpowiedzialnością człowieka który zna się na rzeczy ,zajmuje się serwisem korzystam z jego usług od momentu gdy zmieniłem piecyk na nowy i jak się okazało nie polecił najdroższego jak to zwykle u nas bywa ,tylko optymalną wersję boscha z którego jestem bardzo zadowolony.zadzwoń i nie narażaj siebie i swoich bliskich.608496179 Całka Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOhm Serwis ogrzewania gazowego. IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 12:47 Mogę polecić mojego serwisanta. Człowiek choć młody to doświadczony zawodowo serwisuje jak i instaluje zarówno "junkersy" do wody i bardziej skomplikowane instalacje gazowe CO + woda. Instalował mi 2 Junkersy i ogrzewanie gazowe CO jestem zadowolony. Posiada autoryzację producenta. Zadzwoń zapytaj o termin, opisz mniej więcej jaki masz problem, jeżeli to standardowy, może nawet koszt naprawy od razu poda. Pan Darek 506 446 634. Odpowiedz Link Zgłoś
pulchercia Re: Serwis ogrzewania gazowego. 12.01.15, 22:38 Mój fachowiec też ma na imię Dariusz i też stara się z góry określić koszt naprawy.Naprawia piecyki u całej mojej rodziny.Jest naprawdę dobry.Telefon do pana Darka to 604-446-579 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao Re: junkers/czyszczenie IP: *.prenet.pl 14.02.11, 15:05 zapewne membranaw pompce gaz/woda pekla i nie daje tyle gazu ile potrzeba, a jak sie nie znasz to wezwij fachowca bo sama to mozesz wiecej szkod zrobic niz to pozytku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ratfkmao Re: junkers/czyszczenie IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 16:42 Twoje rady możesz przekazać babci na cmentarzu.Gaz to nie dymek z papierosa.TRzeba fachowca który ma uprawnienia do robót gazowych -stop doradcom forumowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao Re: junkers/czyszczenie IP: *.prenet.pl 14.02.11, 17:02 a doczytales nubie do konca moj pot bo widze ze niebardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bignewbie Re: junkers/czyszczenie IP: 212.87.241.* 15.02.11, 21:23 Gość portalu: rotflmao napisał(a): > *post *nubie? Oprócz angielskiego uczcie się ludzie polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
urte2 Re: junkers/czyszczenie 04.02.15, 23:42 Nie można ryzykować życia i zdrowia swojego, jak i rodziny oraz wszystkich ludzi wokoł siebie i grzebać samemu we wszelkich junkersach - tylko fachowcy mający uprawnienia do napraw i konserwacji urządzen gazowych mogą naprawiać i konserwować urządzenia gazowe . Mało już było dotąd róznych tragedii spowodowanych wybuchami gazu i ofiar śmiertelnych albo rannych ludzi ? Samemu to można najwyżej odkurzyć ręcznie junkers ,tak by nie uszkodzic go .Do napraw i konserwacji ZAWSZE wzywamy fachowcow-gazownikow !! Odpowiedz Link Zgłoś
konsultant-marki-junkers Re: junkers/czyszczenie 15.04.15, 09:42 Zgadzam się w 100%. Wszelkiego rodzaju naprawy powinien wykonywać wyłącznie fachowiec z odpowiednią wiedzą, uprawnieniami i doświadczeniem. W przypadku urządzeń marki Junkers zalecamy korzystać z autoryzowanych serwisantów. Najbliższych można wyszukać na stronie internetowej dealersearch.junkers.pl/pl/pl/service Pozdrawiam, Konsultant marki Junkers Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: junkers/czyszczenie 05.02.15, 09:25 dropsar napisała: > Dzięki za wszystkie uwagi. Sam ze sobą rozmawiasz od 2011 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tirtracker Re: junkers/czyszczenie 24.04.15, 11:52 Czytałem czytałem i czytałem i szukałem :), ale w końcu znalazłem gościa z rakowa ma stronę z naprawą junkersów www.romap.com.pl i powiem że jestem bardzo zadowolony czego nie mogę powiedzieć o dwóch poprzednikach którzy chcieli tylko wydębić kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
tel604446579 Re: junkers/czyszczenie 17.01.16, 16:34 Skromniutko wtrącę - jeśli chodzi o naprawę junkersa lub czyszczenie junkersa to od paru lat nieźle sobie radzę. Pozdrawiam wszystkich moich klientów. www.deel.ddl.pl Odpowiedz Link Zgłoś