Dodaj do ulubionych

Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym

09.03.11, 02:37
dr Stefan Nowak - doktor nauk ekonomicznych wieloletni wykładowca Politechniki Częstochowskiej. Pani redaktor proszę o trochę rzetelnego dziennikarstwa.
Obserwuj wątek
    • maxbaxter Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym 09.03.11, 03:18
      Ciekawe ze nikt nie pyta o kwalifikacje czlowieka na stanowisku prezesa bardzo specjalistycznej spolki. Dlaczego jest mozliwy tego rodzaju nepotyzm? Dlaczego nie bylo konkursu i jawnej rekrutacji? Czy bycie "lewicowym dzialaczem" wystarcza zeby kierowac oczyszczlnia sciekow?
      Ani jednego komentarza? Czy wszyscy uwazaja to za normalne? Czy Matyjaszczyk nie zostanie poproszony o wyjasnienie?
      W prywatnym sektorze cos takiego byloby juz nie do pomyslenia...
      To jest najzwyklejsza w swiecie polityczna korupcja i wszyscy patrza w inna strone.
      • Gość: Marek Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: 212.87.246.* 09.03.11, 03:41
        Właśnie, to dobre pytanie do Pani redaktor czemu nie opisuje kwalifikacji R. Lewandowskiego dyplomów, które posiada wyróżnień, nagród, certyfikatów, zajmowanych wysokich stanowisk publicznych, tego że był już wiceprezesem tej firmy przez 4 lata, tylko opisuje człowieka jako lewicowego działacza jak by to była jakaś ujma na honorze? Lewandowski ma 10krotnie wyższe kwalifikacje zawodowe niż dotychczasowy prezes. To Lewandowski pozyskał 65 milionów euro z funduszu ISPA, z których wybudowano oczyszczalnie ścieków i setki kilometrów kanalizacji w Częstochowie i regionie. Warto to opisać przy charakterystyce człowieka.
        • Gość: Emigrant Ciągle mało kasiory, mało ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 07:41
          Ciągle mało kasiory, mało ! Proponuje zatrudnić go na trzecim stanowisku by mógł się dochapać jak najwięcej póki może. Układy, układziki... To normalne w Częstochowie.
          • Gość: lulu Re: Ciągle mało kasiory, mało ! IP: *.prenet.pl 09.03.11, 08:27
            Człowieku przecież on jest obecnie doradcą prezydaneta - ale za to kasy nie dostaje, społecznie to robi odkąd objął stanowisko prezesa.
      • Gość: lulu Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.prenet.pl 09.03.11, 08:26
        Jestem przekonana ze akurat umiejętności oraz wiedza praktyczna tego człowieka nie pozostawiają watpliwości.
        Jest to właściwa osoba na właściwym miejscu.
        • Gość: hehe Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.03.11, 09:39
          spoko komentarze, szkoda, że pisze je chyba rodzina albo sam pan L.

napiszcie jeszcze jak to był tym prezesem od spraw inwestycji i kilka miesięcy był na chorobowym w obawie przed zwolnieniem.

proszę też o wypowiedzi pracowników oczyszczalni warta - ja już na szczęście tam nie pracuje, ale Wy jak się nie boicie napiszcie jak Wam się widzi "nowy - stary" prezes ?

panie matyjaszczyk szkoda, że przed wyborami nie mówił pan o tym, kogo planuje zatrudnić w ZGM-ie, w Oczyszczalni, w MPK i wszędzie tam, gdzie jest szansa na kasiorę dla kolegów. Ja głupi liczyłem, że owszem zatrudni pan kolegów ale tych młodych z pomysłami, a nie wapniaków przed emeryturką, którzy odchodząc wezmą sobie po 100 000pln-ów odprawy i zostawią po sobie tylko smród, bo przez te 4 lata znowu będą mieli dostęp do państwowej kasy i będzie to co za poprzednich rządów SLD w mieście.

bardzo żałuję, że na pana głosowałem i w tych wyborach i w poprzednich....
          • Gość: Damian Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.11, 10:03
            Słyszałem, że parę lat temu jak był prezesem Warty to siedział na chorobowym w obawie przed zwolnieniem. Tak się składa, że Wrona go nie odwołał, tylko skończył mu się kontrakt wtedy? Prawda to? Poza tym co to za budzenie Energii Częstochowy, skoro sie starych znajomych na stanowiska powoluje? Tych starych poskomunistycznych działaczy z roku 2000. Zastępców Janikowych i Marasowych?

to przecież kpina!
          • mikelewandowski Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym 09.03.11, 11:34
            proszę też o wypowiedzi pracowników oczyszczalni warta - ja już na szczęście ta
            > m nie pracuje, ale Wy jak się nie boicie napiszcie jak Wam się widzi "nowy - st
            > ary" prezes ?

Chłopie weź sie ogarnij lepiej! Jak pracowałes w OŚ WARTA to nie wiedziałes co się wokół Ciebie w ogole dzieje chyba :(, R. Lewandowski nie był nigdy na kilkumiesięcznym zwolnieniu chorobowym i niczego się nie bał. Był wczęsniej V-ce Prezesem, ale skończył Mu się kontrakt i został przeniesiony na stanowisko Kierownika Inwestycji tejże OŚW.
            Naprawdę jak czytam posty takich baranów jak Ty, co piszą takie głupoty to się we mnie aż gotuje nie powiem co.
      • Gość: cymbał Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 09:19
        RYŻY w spółce autobusowej też nie ma żadnych uprawnień a jest. Prawo w tym mieście jest łamne od kilkunastu lat i nikomu to nie przeszkadza.
      • Gość: g Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 15:15
        jest rodzinnie i fajnie takze nie zarzucajcie nam niczego zlego
        • Gość: d kolejna patologia sld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:57
          • Gość: wiza Re: kolejna patologia sld IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:12
            co zrobic
    • Gość: ale mamy prezydent Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:39
      Wstyd panie prezydencie "mataczyk"
      zatrudniasz pan swoich kumpli ale w magistratach zwalniasz pan ludzi
      bo szukasz oszczędnosci ?
      WSTYD PANIE PREZYDENCIE ,BEDE PIERWSZY GłOSOWAł ZA PANA ODWOłANIEM
      • Gość: realista Czy Matyjaszczyk i jego ludzie mają jescze lustra? IP: *.centertel.pl 09.03.11, 09:40
        Czy poprzedni Zarząd źle pracował? Czy przedstawiono jakieś kalkulacje ekonomiczne, które uzasadniają zmiany? Matyjaszczyk krytukował poprzedników za obstawianie się swoimi ludźmi.
        Jeśli krytykuję, to sam tego nie robię. To zwykła obłuda!!! Miało być oszczędniej; czy ktoś policzył same odprawy odwołanych Zarządów? Kiedy wreszcie w tym kraju będą się liczyć kwalifikacje i efekty a nie przynależność partyjna? Czy zdrowy rozsądek, logika i poczucie honoru jeszcze funkcjonują? No ale jak historia pokazuje nie można tego oczekiwać od czerwonych?
        • Gość: lewuś ciekawe, kto jeszcze został wywalony z Warty? IP: 195.242.91.* 09.03.11, 09:52
          Pewnie pan Sobuś, jak nie teraz to za chwilę. W końcu to czysta prawica, a Prezydent Mataczyk takich nie lubi.
        • Gość: Fluf Re: Czy Matyjaszczyk i jego ludzie mają jescze lu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.11, 09:59
          A czemu zwolniono poprzedniego Prezesa Warty? Zrobił coś złego prócz tego, że nie był z SLD? Bo jakimś dziwnym trafem zwalnia się prezesów i powołuje kolegów z Partii i działaczy? a może tak jakiś konkurs na to stanowisko?
        • Gość: ratkiller Re: Czy Matyjaszczyk i jego ludzie mają jescze lu IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 18:06
          Nie narzekaj na czerwonych bo pomimo swoich wad nie byli tacy najgorsi.Niejeden ulom taki jak Ty wyksztalcil sie za darmoche albo za swinie przyprowadzona na postronku za ich rzadow ,a dzieci co roku jezdzily na kolonie.
      • Gość: SZpec Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 10:25
        Podoba mi sie nowe okreslenie
    • Gość: AntySLD Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.11, 10:19
      Matyjaszczyk!! ile głosów obiecał Ci Lewandowski, że go tak teraz z honorami nagradzasz? A moze prikaz ze stolycy dostałeś? Albo od jednego z baronów ze Śląska! Oszukałeś nas, i oszukujesz wciąż! Obiecałeś rządy ponad podziałąmi i budzenie Enegrii Częstochowy - a co mamy? Koleszków na posadach, bez kompetencji, bez wiedzy, bez charyzmy...ale za to oddanych i wiernych? tak to działa w strukturach SLD. nażryjcie się pieniędzy z kasy miasta bo już więcej takich wyborów nie będzie!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dozorca Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 10:46
        Konradzie Kula. Uspokój się, bo ci nawet tatuś nie pomoże. Skompromitowałeś już rodzinę i wystarczy tych wpisów na forum. Ile będzie się ojciec za ciebie i za brata Alberta wstydził? Wiemy, że wyleciał z rady nadzorczej Warty i tam juz nie wróci - też żarł z kasy miejskiej. Braciszek też już się nie zahaczy nigdy o samorząd, bo jesteście spaleni w tym mieście.
        • Gość: z miasta Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.play-internet.pl 09.03.11, 11:14
          Ile w tych wypowiedziach złości -a ile prawdy.
          • Gość: Dozorca Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 12:37
            100% prawdy. Złości? Przypomnienie pewnych spraw, o których Państwo Kulowie pamiętać nie chcą. To takie katolickie.
            • Gość: Rakowiak Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 13:34
              Kompromitujesz sam siebie Dozorco.
              • Gość: Dozorca Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 13:39
                Czyzby drugi Kula - tym razem Albercik klikał? No chłopcy, zajmijcie się lepiej swoimi sprawami i nie przypominajcie się tu na forum.
                • Gość: Do Dozorcy Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.net.stream.pl 09.03.11, 13:42
                  Ty też byłeś katolikiem z tego co mi wiadomo należałeś do parafii sw. Floriana w dodatku jako ministrant. Później byleś skinem, ale chłopaki uznali że nie mozna ci zaufać i cię wyrzucili. Później matalowcem ale po kilku wyzwiskach na dzielnicy postanowiłeś odpuścić. Później widywano cię w garniturze z neseserkiem. Powiedz Dozorco kim ty w ogóle wkońcu jesteś? Kim będziesz za rok? Wydaje mi się że sam tego nie wiesz.
                  • Gość: Atelieu Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 17:39
                    A moze by tak "cfaniaczek" Dozorca przywolujacy z imienia i nazwiska jakichs ludzi Bogu ducha winnych tej dyskusji sam sie przedstawil? Czy zero cywilnej uwagi przy okazji wyglaszania krzywdzacych opinii? Albo Do Dozorcy powie?
            • Gość: czerwone to syf Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 12:33
              i tyle
              • Gość: v Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 11:43
                zgadzam sie
    • Gość: danka Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 12:00
      Gratuluję wyboru "doradców" pana Prezydenta - to jakaś paranoja - tu potrzebna wiedza i doświadczenie w zarządzaniu rozwojem współczesnego miasta, problemach nowej urbanistyki, rewitalizacji miasta, gospodarki komunalnej... a nie chłoptasiów z kumpelskiego zaciągu - zupełnie zielonych w sferze oceny zagrożeń rozwojowych naszego miasta...

Szukam jakiegoś śladu dorobku i publikacji panów Nowaków Stefanów czy Grzybowskich Piotrów potwierdzających ich kwalifikacje merytoryczne w zarządzaniu miastem i co znajduję... tyle co nic - jeden coś tam opowiada o e-learningu starszym ludziom a drugi współzarządza projektem europejskim "Planu rozwoju Politechniki Częstochowskiej" - ale może źle szukam, a wujek google ma gorszy dzień?

Przecież to pachnie kolejną katastrofą - z deszczu pod rynnę albo po dżumie cholera.
      Miało być lepiej, a pachnie - przy takim zapleczu eksperckim i sitwiarstwie - przyspieszoną degradacją miasta.
      Szkoda czasu i kasy podatników na reperowanie budżetów kolesiów.
      • Gość: członek układu Re: Remember IP: *.centertel.pl 09.03.11, 12:53
        Masz rację Danka, Twoi ludzie też otrzymują od Matyjaszczaka stołki nie mając pojęcia o zagadnieniach, którymi mają się zająć. Jaki dorobek ma na przykład R.Mlajer
        • Gość: gość Re: Remember IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 13:09
          O co Wam wszystkim codzi - głosowaliście na komunistów,to macie i gęby w kubeł.
        • Gość: danka Re: Remember IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 14:25
          Chyba członku mylisz mnie z kimś innym.
          Ale członki tak mają - niczego poza swoim końcem nie widzą i "nie rozumią".
          Mnie jakiś Majer tak samo ziębi jak każdy facio czy róża nie na swoim miejscu, a opłacana z naszej wspólnej miejskiej kasy.

Czytam "wieści z miasta" i reaguję stosownie do mego nastroju i poczucia sensu.

Partyjne gry personalne, obsadzanie swoimi, wedle partyjnych zasług i kolesiostwa, a nie merytorycznych kompetencji, stanowisk w samorządzie miasta zawsze, wcześniej czy później, kończy się katastrofą - katastrofą dla finansów miasta i samopoczucia nas mieszkańców.
          Powiadam, nie wolno akceptować takiego stanu rzeczy w administracji publicznej - kupczenia stanowiskami i przywilejami, bezkarnych zamian jednych sitw na inne koterie i polityki kadrowej zdominowanej zatrudnianiem "krewnych i znajomych Królika".
          I nie pytaj mnie członku czy znam Królika?
      • Gość: wujek google Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.54.171.33.tvksmp.pl 09.03.11, 16:09
        Danka

Rozumiem, że wolisz starych ramoli od młodych chłopaków. Tak się skałada że ta ekipa przyciągnęła do Politechniki setki milionów i sprawdzili się jako menagerowie. A kierownik projektu jest od zarządzania a nie od pisania publikacji na półki w bibliotece. Daj im chwilę czasu a nie wieszcz klęsk. Trochę za dużo tego jadu w tych komentarzach.
        Wybory były, facet dostał 70% poparcia i przyjdzie czas na rozliczenie.
        • Gość: danka Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 16:23

wujku google...
          ... nie pieprz chłopcze bez sensu i nie udawaj, że nie rozumiesz problemu.
          Jaka ekipa i co przyciągnęła... to mnie nie wzrusza, podziwiam tupet płynący z ignorancji.
          Ale widocznie do głosu doszli absolwenci "masowego kształcenia" w polskich szkołach wyższych.
          To już odbija się czkawką, a będzie za parę lat wielki klops, a właściwie kloc... i smród.

My ciągle marnotrawimy czas na rozliczanie poprzedników, a czas i okazje uciekają.

Jeden profesor Nowak Wojciech nie czyni wiosny... reszta się podczepia i woła "płyniemy"...

PS ... zdecydowanie wolę młodych chłopaków, ale z cojones i mózgiem - niedouki z fistaszkami i aroganci odpadają w przedbiegach.

• Gość: danek Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 17:33
            Podoba mi sie to co piszesz Poważnie!
            • Gość: danka Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 19:24
              danek - nie lubię lizusów, ale czynię wyjątki czyli mam władzę.

Thanks a lot!
      • Gość: w Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 16:17
        no niestety przygotowanie merytoryczne zadne ale d.py do rzadzenia pchaja.
    • Gość: teral59 Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 16:53
      Rzetelne dziennikarstwo od Wybiórczej - jeśli nie dotyczy to platwormersów i to wybranych o odpowiednim pochodzeniu to zapomnij.
      • Gość: xenu Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: 74.3.165.* 09.03.11, 19:40
        Pani Doroto proszę nie traktować tematu wybiórczo, lecz prześledzić kompetencje i karierę takich osobistości z miejskich spółek, a mianowanych przez zaszłe już Słońce Jury TW jak np. były Prezes Pan Szyma (właściciel sklepiku z zabawkami przed karierą) , czy były Prezes Pan Kula (szef brygady malarzy w ISD Huta Częstochowa przed karierą w spółce). Ponadto największym osiągnięciem Panów Szymy i Sokołowskiego było startowanie w różnego rodzaju konkursach ekologicznych, wcześniej oczywiście dotowanych ( na co zrzucali się mieszkańcy Częstochowy płacąc wyższe opłaty za ścieki i odpady komunalne) przez min. artykuły sponsorowane we wskazanych czasopismach. Temat jest szeroki i głęboki jak morze i wart opisania.
        PS. Pan Sokołowski z tego co wiadomo na którymś z posiedzeń Rady Nadzorczej Oczyszczalni Ścieków zrezygnował z funkcji Prezesa i został Członkiem Zarządu
        • Gość: more Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 20:45
          xenu - to zła metoda oceny ludzi - "... właściciel sklepiku z zabawkami przed karierą".

"I nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni".

Jan Szyma to przy dzisiejszych "administratorach" uosobienie fachowości i kultury.
          Absolwent Sienkiewicza i Politechniki Częstochowskiej w czasach kiedy to znaczyło wiele, inżynier, oddany organizator i animator życia sportowego, a szerzej życia kulturalnego naszego miasta, człowiek spolegliwy. Coraz mniej takich obywateli naszego miasta.
          Pana Kuli nie znam.

xenu brzydko się bawisz - idąc tropem twego donosu zapytam "co robili przed karierą" panowie Matyjaszczyk (złośliwi mówią...), a taki Kalinowski Robert - czymże on się zasłużył, że rzucili towarzysza na śmieci...?

STOP dla partyjniackich sitw w administracji publicznej naszego miasta!
          • Gość: kanał Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 21:24
            Nie zacietrzewiaj sie More.
            na śmieciach czestochowskich ( Sobuczynie ) jest zarzadzanie ekumeniczne
            głównie PIS i PO ( Matyszczak i Łoziński) i to jest wielki sukces.
            • Gość: more Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 22:00
              Zaiste jeśli to "zarządzanie ekumeniczne" - jak to ująłeś kanał - to gites.
              Chwalebne to dążenie do jedności, ale nie jednolitości... słowem zgrane towarzycho - popiseldziu...
              Jeden drugiemu stoi na grdyce, a trzeci trzyma paluszek na cynglu.
              Tu sortownia, tam biogazownia, a na końcu procesu mordownia...
              A swoją szosą kto to ten Łoziński? bo o Matyszczaku też niewiele piszą.
              Musi być niezły fachowiec od odpadów, a może tylko polityczny figurant...?
              • Gość: kanał Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 22:19
                W partii wiedzą o jednym i drugim.
        • Gość: Janusz Kula Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 22:04
          Ze względu na przedstawienie mojej osoby w sposób nieodpowiedni deprecjonując moją drogę zawodową i samorządową informuję:
          PCz ukończyłem w 1979.Przez 7 lat pracowałem w CzFAM Melodia na różnych stanowiskach z kierownikiem produkcji i gł.specjalistą włącznie.Następnie przez 11 lat pracowałem w PCz w Katedrze Pieców Przemysłowych.Ukończyłem Studia Podyplomowe z zakresu powłok ochronnych /metalizacja/ i z tego względu przeszedłem do pracy w HCz gdzie przez pewien czas byłem mistrzem zmianowym a póżniej Pełnomocnikiem Zarządu.W 2008 powołany zostałem na stanowisko Członka Zrządu OŚ WARTA SA i na tym stanowisku pracowałem do odwołania w lutym 2011. W samorządzie przez dwie kadencje byłem radnym /w latach 2002-2006 jedynym z HCz/ i wówczas pełniłem liczne funkcje z v-ce przewodniczącym Rady Miasta i przewodniczącym komisji skarbu również.Byłem także Przewodniczacym Zgromadzenia Gmin d/s wod-kan.OCz. Uważam że moja wiedza i doświadczenie zawodowe w pełni uzasadniało pracę na zajmowanym przez moją osobę stanowisku w OŚ WARTA SA.
          • Gość: gracjan Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.net.stream.pl 09.03.11, 23:00
            Głosowałem, głosuję i będę głosował na SLD ale uważam, że to co napisał pan Kula świadczy o jego uczciwości. Wielki szacunek panie Kula za odwagę i udzieleniu kilku informacji o sobie. Niestety w takich czasach żyjemy, że każdy dba o siebie i o swoich. Kula musiał odejść na rzecz kogoś innego i tyle. Proponuję zakończyć obrażanie się nawzajem ludzie! Panie Krzysztofie czekamy na obudzenie energii miasta trzymam kciuki.
            • Gość: xyz Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.centertel.pl 10.03.11, 00:58
              Jeszcze lepiej by się stało, gdyby Kula napisał w jakim celu został powołany na członka zarządu Warty w sytuacji , gdy inwestycja .....była na ukończeniu.
              • Gość: ja Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 08:07
                A co tam, wszystko się niedługo zmieni
                • Gość: gość Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 18:19
                  A czy pan Kula przypadkiem nie powinien już pobierać zasłżonej emerytury?
              • Gość: preator Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 18:40
                Czy myślisz o odbiorach o protokołach, których inni nie chcieli podpisać?
              • Gość: vccv Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.pl 23.03.11, 09:19
                jak to dlaczego. Przecież stracił pracę w Hucie Częstochowa a jako zaufany człowiek T.Wrony musiał gdzieś zostać zatrudniony. Spółka Warta była po prostu pod ręką.
                • Gość: krakers Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 09:59
                  Koola zanim trafił do Warty otrzymał misję specjalną w innej spółce.
    • Gość: dunianka Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 14:43
      Rafal Lewandowski zna oszustow z Czestochowy jest jednym z nich.Czytaj Oszusci w Czestochowie
      • Gość: f Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 20:03
        całe SLD to ściema. Może się Częstochowa obudzi na wybory. Oby!
        • Gość: hydra Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.riseup.net 24.03.11, 22:38
          Panie Kula jakoś do swojej bogatej kariery i pasma sukcesów nie zaliczasz Pan uczestnictwa w RN składowiska miejskiego CzPK, gdzie zostałeś Pan powołany wraz z drugą osobą przez partyjnego kolegę Tadeusza Wronę w celu kontroli umów z firmą zewnętrzną produkującą energię elektryczną z biogazu składowiskowego. Nie dopatrzył się Pan w wyjątkowo szkodliwej umowie handlowej dla spółki komunalnej nieprawidłowości, podczas gdy zakończona w ubiegłym roku kontrola NIK w ponad 20 stronicowym protokole wytknęła to jako jedną z wielu nieprawidłowości w działalności CzPK. Współczuję Mieszkańcom Częstochowy, że takie osoby były i być może są w radach nadzorczych i zarządach spółek miejskich, które źle nadzorują i zarządzają majątkiem Częstochowy.
        • Gość: h Re: Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 16:31
          caly czas na to czekamy
    • Gość: h czas na referendum IP: 29.03.11, 13:22
      c
      • Gość: w referendum juz sie zbliza ... IP: 30.03.11, 11:30
        • Gość: war juz puka do twych drzwi IP: 31.03.11, 11:27
        • Gość: cojest Re: referendum juz sie zbliza ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 19:37
          ?
          • Gość: mieszkaniec Re:reklama nazwiska IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 21:19
            Po tych wypowiedziach będzie to znana osoba jako KANDYDAT NA NASTĘPNEGO PREZYDENTA MIASTA.PRZECIEŻ JUŻ STAŻ PRACY I DOROBEK NA STANOWISKACH RÓŻNYCH W CZĘSTOCHOWIE posiada.
            • Gość: up Re:reklama nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 20:35
              • Gość: kanał Re:reklama nazwiska IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 21:21
                Ostatnio mówi się, że prezes miał powody, żeby powiadomić prokuraturę.
    • 12lucyper Rafał Lewandowski: prezes i doradca w jednym 17.04.11, 08:51
      Panie prezesie chciałbym się zapytać,kturą firmę stać na zatrudnianie dwóch kierowników i brygadzisty do zarządzania dwónastama ludżmi.Proszę również aby zwócił pan uwagę na to czym ci ludzi sie zajmują bo wydaje mi się że głównym ich zajęciem jest włażenie panu w tyłek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka