b541 19.03.11, 18:22 Jaki prezydent tacy wyborcy, czy jacy wyborcy taki prezydent ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mlaskmlask Re: Łączymy się w bulu ..... IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 18:46 A co mlaskacz bylby lepszy? Gdyby wygral bylaby juz wojna z Rosja. Ten wybor to nie byl wybor za obecnym prezydentem, to byl wybor negatywny zeby mlaskacz nie wygral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Łączymy się w bulu ..... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 18:46 No i w nadzieji na lepsze czasy........... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Łączymy się w bulu ..... 19.03.11, 18:53 Zgadzam się z przedpiśccami. Nie było na kogo zagłosować. Znaczy tzw. mniejsze zło. Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 19.03.11, 20:13 Piszecie bzdury, drodzy wyborcy. Mieliście możliwość wyboru i wybraliście człowieka, który swój poziom zaprezentował znacznie wcześniej. Mogliście głosować na dowolnego z kandydatów na zasadzie wyboru negatywnego. Wasze głosy były oddane na pana Bul-Komorowskiego, bo chcieliście, żeby piastował ten urząd. To świadczy dokładnie o Was i Waszym poziomie intelektualnym. Trzy błędy ortograficzne w paru słowach - nie sądzę, żeby ktoś taki mógł zdać maturę. Miłego wieczoru i dobrego samopoczucia do końca tej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Analityk.. IP: *.apus-net.pl 19.03.11, 20:24 "To świadczy dokładnie o Was i Waszym poziomie intelektualnym." A na jakiej podstawie waści piszesz takie zdanie? Kto dał Ci prawo do oceniania innych. Przecie to dyskwalifikuje ale Ciebie b541. Nie pójdę w Twoje ślady i nie będę oceniał Twojego intelektu. Zbyt podobny jest do intelektu jednego z posłów z naszego regionu, takiego dużego posła. Jeśli myślisz, że długotrwałe wmawianie, że białe jest czarne, to się grubo mylisz. Słynne zdanie o ciemnym Narodzie już się wyprało. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Analityk.. 19.03.11, 20:52 "Przecież to dyskwalifikuje ..." Rozumiem, że wypowiadasz swoją opinię i masz do tego prawo. Dalej piszesz o moim intelekcie, że "Zbyt podobny jest do intelektu jednego z posłów ...". I rozumiem, że taka jest Twoja ocena tegoż i masz do tego prawo. Tylko czemu wcześniej piszesz "nie pójdę w Twoje ślady i nie będę oceniał Twojego intelektu". Jest to wewnętrznie sprzeczne, a więc nielogiczne. Analityk .. hmm, nie za bardzo wyobrażam sobie analityka, który w drugim zdaniu zaprzecza treści pierwszego. Przepraszam ... już zrozumiałem czemu tak jest.Po prostu jesteś fanem Prezydenta i jego osobowość ma na Ciebie taki wpływ. A jeśli chodzi o Twoje dwa ostatnie zdania, to nie wiem po co je kierujesz do mnie - zabieram głos na forum sporadycznie ( "długotrwałe wmawianie ...) i chyba nigdy nie pisałem nic na temat "ciemnego Narodu", więcej powiem, nie mam pojęcia jak brzmi to "słynne zdanie". Och .. jeszcze raz przepraszam. Znów zrozumiałem dlaczego napisałeś te dwa zdania. No jakże mogło być inaczej ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerycho Re: Łączymy się w bulu ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 20:43 czy to Bul-Komorowski czy Obiat-Kaczyński to jeden ch*j wart jeden drugiego a drugi pierwszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Łączymy się w bulu ..... IP: *.alfanet24.pl 19.03.11, 20:48 Gość portalu: jerycho napisał(a): > Obiat-Kaczyński nie powtarzaj kłamstw Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 19.03.11, 21:36 Drogi Jerycho! Czy mogę poprosić Cię o dokładne wytłumaczenie kwestii "obiatu" ? I czy wcześniej mógłbyś zerknąć na te dwa linki ? niepoprawni.pl/blog/961/niesmaczny-obiat-komorowskiego-czyli-jak-sfalszowano-wpis-j-kaczynskiego niepoprawni.pl/blog/961/niesmaczny-obiat-komorowskiego-czyli-jak-sfalszowano-wpis-j-kaczynskiego-cz-2 Dla szczególnie dbających o poprawność polskiego języka polecam niepoprawni.pl/blog/814/komorowski-zrobil-wiecej-niz-2-byki-i-brzydko-atakuje-kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Łączymy się w bulu ..... 19.03.11, 21:58 wole łączyć się w gramatycznym bulu niz w rzeczywistym przejmowaniu roli kapitana samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijozof Re: Łączymy się w bulu ..... IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 10:20 storima napisał: > wole łączyć się w gramatycznym bulu > niz w rzeczywistym przejmowaniu roli kapitana samolotu. Propaganda robi swoje. Jakieś dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 11:02 No jak to, nie wiesz ? Najpierw w rozmowie telefonicznej nakazał bratu rozbić samolot. Mówił o tym wielokrotnie, desygnowany przez Jedynie Słuszną Partię do rady mędrców, Mędrzec. Później, ponieważ nie był pewny wykonania rozkazów, zadzwonił jako LOGIKA na wieżę w Smoleńsku i kazał za wszelką cenę sprowadzać samolot obok pasa. Podejrzewam, że w tym trzęsieniu ziemi w Japonii, też maczał swoje brudne paluchy. To obrzydliwe, on zionie nienawiścią do wszystkiego co żywe. Światowej klasy entomolog, a w szczególności znawca meszek, na pewno to potwierdzi. Nie, nie, na mnie propaganda nie działa. Ja jestem tak sam z siebie inteligentny :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Prezydent_kazal_ladowac_w_Tbilisi 20.03.11, 16:54 Gość portalu: pijozof napisał(a): > storima napisał: > > > wole łączyć się w gramatycznym bulu > > niz w rzeczywistym przejmowaniu roli kapitana samolotu. > > Propaganda robi swoje. Jakieś dowody? Jednak na lotnisku w Symferopolu na Krymie prezydent postanowił zmienić plan, domagając się lotu wprost do Tbilisi. Pilot odmówił, mimo że rozkaz prezydenta potwierdził na piśmie zastępca szefa Sił Powietrznych (a dokładniej - rozkazał, by z Gandży w Azerbejdżanie lecieć do Tbilisi). Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7812145,Prezydent_kazal_ladowac_w_Tbilisi.html#ixzz1H9hyfMDj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Drogi b541 IP: *.apus-net.pl 19.03.11, 22:10 Toć do tego "obiatu" przyznał się sam Jarosław i to na wizji. To po pierwsze, a po drugie na kogo się powołujesz? "niepoprawni" - mamy demokrację napisać mogą wszystko nawet bzdury. .........bo.... "ciemny Naród wszystko kupi", Ty kupiłeś ja nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Drogi Storimo i Niewodniczański 20.03.11, 00:19 1. Nie chodzi mi o dyskusję wolę być bity rózgą niż pałką, bo ja nie chcę być bity w ogóle - ergo nie chcę się łączyć w gramatycznym bulu i kropka. 2. Akurat dałem linki do niepoprawnych, ale mogłem również i taki : www.youtube.com/watch?v=_oo4Lcl41-U&feature=player_embedded Tu akurat ciekawa rzecz - prezydent Bul-Komorowski nie chce wziąć udziału w "dyktancie". Czy temu źródłu mam nie wierzyć ? Zmanipulowali to złośliwie i wkleili tam "c" w miejsce "d" ? 3. Nie ważne, czy komuś wierzę, czy nie. Ja nie chcę nikomu mówić, że Jarosław Kaczyński byłby lepszym prezydentem. Ja tylko stwierdzam fakt, że obecny prezydent ze swej roli reprezentowania Polski wywiązuje się , delikatnie mówiąc , dobrze inaczej. Mało tego, widać to było przed kampanią wyborczą i w jej trakcie. 4. Cieszę się, że napisał w księdze kondolencyjnej, to co napisał. Bo przecież mógł również wpisać, że ziemia ma to do siebie, że co jakiś czas się trzęsie. I mógł w tym wpisie zrobić 50 błędów, a nie zrobił. Jeszcze raz życzę dobrego samopoczucia z powodu wybrania świetnego kandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.Kompromitowski To jest właśnie ta polska "elyta" IP: *.apus-net.pl 19.03.11, 18:56 To jest właśnie ta współczesna polska bufoniasta "elyta". Co to ma o sobie wysokie mniemanie, a czym w rzeczywistości jest, każdy widzi. Jakieś majaki i zwidy o herbach, stanach szlacheckich, tytułach barona, hrabiego. Portety sobie malują, jakiś przodków się doszukują. Polowania. Ten z tych XXXX-skich, a ten z tamtych. A potem wychodzi na światło ten "geniusz" ówczesnej polskiej "elyty", co to nawet pisać nie potrafi. zamiast do polityki, decydowania o panstwie i ludziach, do szkółki wrócić, wtedy może "elyto" trochę powietrza z ciebie zejdzie i niezasłużonej dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: To jest właśnie ta polska "elyta" IP: *.alfanet24.pl 19.03.11, 19:13 Komorowski-Bul nie brzmi tak dobrze, jak Komorowski - Bór, ale jakie czasy tacy bohaterowie pośmiewisko, a nie prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: To jest właśnie ta polska "elyta" 19.03.11, 20:47 Ano babciu chyba masz rację, że wszyscy postsoliternościowi politycy gó... warci. Szczególniej ci z fotela prezydenckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
polamista polska elita jest zaje . 19.03.11, 23:12 Szkoda pluto ,że ty wygnaniec , z kogutkiem na czubie .Tego nie rozumiesz.Solidarność zmieniła układ tego świata .Ci polscy , ale ten co się dorwał to fotela prezydenckiego.To musi umięć się podpisać.I nawet herbowy pierścień nie pomoże.Bez bulu i kwękania tą rzczywistość możemy ciągnąć bez ograniczenia Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: polska elita jest zaje . 20.03.11, 09:18 Jak widzę budowniczy vel tam ktoś, to nadajesz się na elytę, bo też nie umięsz pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: To jest właśnie ta polska "elyta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 13:04 kombatanci styropianowi,"elyta" solidarnościowa Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Bronisław TutEj-Bul Komorowski. Parodia polskiego 20.03.11, 00:46 Widzieliście przeprosiny: "Błąd jak błąd nie ma tutej dyskusji." tutEj, tutEj, tutEj, ... Czyli przeprasza za błąd, a wali następny. Ja nawet do niego napisałem list, gdzie ma doradców, że go jeszcze nie nauczyli mówić poprawnie, czyli tutAj, tutAj, tutAj. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 07:33 b541 napisał: > Jaki prezydent tacy wyborcy, czy jacy wyborcy taki prezydent ? "Wart Pac pałaca" Coś w tym jest, ale można by popracować nad tym, aby kolejne wybory nie były tak ograniczone jak wszystke dotychczasowe. Złośliwi mówili, ze był to wybór między kiłą i rzeżączką. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 08:00 Przede wszystkim ktoś, kto głosował na Bul-Komorowskiego nie powinien się oszukiwać, że nie miał wyjścia i głosował przeciwko Jarosławowi Kaczyńskiemu. W pierwszej turze głosowanie nigdy nie jest negatywne. W pierwszej turze można było głosować na Napieralskiego, Olechowskiego itd. Ale pierwszą turę wygrał Bul-Komorowski z 41,54% głosów. Tylu głosujących dało się ogłupić i doszło do wniosku, że Bronisław Komorowski będzie najlepiej ich reprezentował. Właśnie ich, bo ja potrafię pisać bez błędów ortograficznych i nie mam w zwyczaju pozwalać działać aparatowi mowy bez żadnej kontroli ze strony mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 09:24 Głupstwa wypisujesz! Ludziska rozsądnie podeszli do tematu. Najważniejsze jest wyrzucenie na śmietnik tego małego zakompleksionego pajaca kaczyńskiego! Też kiepsko pisze, jeszcze gorzej się wysławia! Niestety Napieralski nie maił najmniejszych szans, bo takie podciepy jak lider pisu przypinają socjaldemokratom i nie tylko im etykietki komunistów! Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 10:11 Masz takie zdanie - wolno Ci. Mnie wolno mieć swoje. Uważasz, że przy wyrażaniu swoich opinii należy używać takiego języka jak używasz ? Proszę bardzo. 1. Jedynie Słuszna Partia mogła wystawić jako kandydata na raczej reprezentacyjne stanowisko na przykład Jarosława Gowina ( jego na pewno nie musiał bym się wstydzić ), ale zamiast tego dała swoim członkom wybór pomiędzy głupkiem i bufonem. Zaprogramowani członkowie demokratycznie poparli głupka. 2. Wspaniałe elity w przeróżnych mediach wychwalały głupka i robiły z niego męża stanu. 3. Większość dziennikarzy postąpiła jak elity. 4. W czasie kampanii wyborczej J.K nie przypinał Napieralskiemu żadnej etykietki, nie wiem czemu piszesz nieprawdę. A wcześniejsze przypinanie, jaki mogło mieć wpływ, a właściwie na kogo ? Na pewno nie ludzi, którzy uważali, że "Najważniejsze jest wyrzucenie na śmietnik tego małego zakompleksionego pajaca kaczyńskiego". Czyli na Twój wybór nie miało to najmniejszego wpływu. Twój wybór wył wyborem najlepszego Twoim zdaniem kandydata. 5. Jest mi obojętne, jakim ktoś jest celebrytą, jakie miejsce zajmuje w hierarchii społecznej. Jeśli uważa, że głosowanie na głupka jest dobrym rozwiązaniem dla Polski, to albo jest mądry inaczej, albo w nosie Polskę. 6. Podobnie ma się rzecz w wyborach do sejmu. Wciskanie ludziom kitu, żeby nie głosowali na jakieś ugrupowanie, bo ono nie ma szans, jest działaniem szkodliwym dla demokracji. Jeśli odpowiada mi program jakiejś partii i będę głosował na inną, bo inaczej mój głos jest głosem straconym, to zrobię najgłupszą rzecz pod słońcem. Zdrowia życzę .... Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 15:07 Ja niestety nie oddałem głosu na obecnego prezydenta. Szanuję go mimo to, że lubi strzelić gafę! Cieszy mnie jeszcze bardziej to, że kaczyński nie jest prezydentem i mam nadzieję, ze już niedługo odejdzie z polskiej sceny politycznej! Przypominam sobie tylko gafy poprzedniego prezydenta, a także jego ukochanego idola busha juniora! Nic więcej nie mogę dodać, niż to, ze reprezentowali chadecję i tak samo jak większość chadeków zachowywali się nienormalnie! Masz rację każdy może mieć swoje zdanie i za to Ciebie szanuję! Zadziwia mnie to, ze człowiek o Twoich poglądach dopuszcza istnienie innego zdania i pogladu, co dla tej opcji politycznej jest wręcz nieprawdopodobne! Tym bardziej większy jeszcze szacunek dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 21:42 Moja opcja polityczna ? Nie powiem wprost, ale jeśli ktoś się orientuje, to będzie wiedział. Uważam, że demokracja nie jest dobra. A dlaczego założyłem ten post ? Nie cierpię głupoty, cwaniaczków i nielogicznego myślenia i postępowania. Według mnie obecny prezydent ma te właśnie cechy. Podobnie jak sporo Jego partyjnych kolegów. I nie obchodzi mnie, kto byłby gorszy. Widzę to co jest "tu i teraz" i widzę, że grupa cwaniaków, nierobów dorwała się do pełni władzy. Dlaczego mają takie poparcie mediów ? A że szanuję poglądy innych ? No cóż, nikt nie jest nieomylny - ergo, ja również mogę błądzić. Odnośnie gaf obecnego prezydenta ( nie interesują mnie gafy poprzedników lub prezydentów innych krajów ), to powtórzę jeszcze raz : to nie są gafy, to jest stan umysłu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polamista wypisujesz bzdety 20.03.11, 13:50 Mus jest teraz taki by tego clowna Tuska wywalić do Rosji.I to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz-wa Re: Łączymy się w bulu ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 13:09 a może trzeba lepiej wybrać "katar" i mniej się wstydzić za "erotyczne choroby" Odpowiedz Link Zgłoś
polamista Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 13:47 Nie Jędrzeju , to była zwykła opryszczka .Co dziesiąty jest zarażony .Najgorzej mają panie ,by nie brać penisa do ust.I rozumiem ,że pierwsza dama nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnal_bojowy Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 13:48 b541 napisał: > Jaki prezydent tacy wyborcy, czy jacy wyborcy taki prezydent ? No tak,alternatywa była tylko taka.... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,3397931.html Odpowiedz Link Zgłoś
polamista Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 13:58 Mam ci wcisnąć wszystkie gafy naszego bronka.I to jeszcze z sejmu.Chłop się palił do władzy.Że nawet koło mysliwskie z okręgu warszawskiego nie mogło go powstrzymać.Ja go nie wybierałem.Wybrali go mysliwi z całej Polski.Na czołowego Jelenia. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 14:06 Drogi przedmówco ! Nie zgadzam się. To nie są żadne gafy. To jest po prostu stan umysłu :) To człowiek niezbyt bystry, z kiepską wiedzą i bez kultury. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 15:15 Fakt, że trwało to krótko, ale najmniej gaf w czasie prezydentury popełnił Jaruzelski! Czy o takie stawianie sprawy ci się rozchodzi? Mało tego, gdy sytuacja do tego dojrzała zrzekł się prezydentury. Niestety niektórzy po trupach do władzy! Niektórym nawet się wydawało, ze prezydentura jest dziedziczna! Niestety nie jesteśmy monarchią parlamentarną! Lepiej myślę nie poruszać drażliwych tematów, bo można dowiedzieć się czegoś, czego nie pragnie się wiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo.53 Re: Łączymy się w bulu ..... IP: 193.138.241.* 20.03.11, 15:25 Musimy z tym żyć, bo "o take Polske" nigdy nie walczyłem. Wciąż widzę na ulicach "spieprzających dziadów". Łączę się w wielkim "bulu" z rodzinami, których bliscy musieli popełnić samobójstwo w imię rozkwitu polskiego kapitalizmu. Ócze się rzyć, ale teraz ide na "obiat" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: Łączymy się w bulu ..... 20.03.11, 16:06 Gość portalu: ricardo.53 napisał(a): > Musimy z tym żyć, bo "o take Polske" nigdy nie walczyłem. > Wciąż widzę na ulicach "spieprzających dziadów". > Łączę się w wielkim "bulu" z rodzinami, których bliscy musieli popełnić samobój > stwo w imię rozkwitu polskiego kapitalizmu. > > Ócze się rzyć, ale teraz ide na "obiat" ;)) Proponowałbym na prezydenturze Komorowskiego i rządach Tuska zakonczyć okres esbeckiej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: "Esbecka Polska" 20.03.11, 17:22 A fe, a nieładnie szanowny panie Andrzeju! Myślałem, że pan jesteś człek inteligentny i obyty, ale widzę kolejny Jacek Soplica, albo lepiej kolejny klucznik Gerwazy. Niczym nie uzasadniona agresja wobec wszystkich. Ten sam kompleksik co u braci mniejszych? Układ pana niszczy? Powiem tak: lepsza Polska esbecka, niż pislamska, bo nawet wśród bezpieczników można było znaleźć uczciwego człowieka! W pislamskich szeregach tylko trzoda i bydło, której dostęp do władzy i kapuchy układ blokuje Odpowiedz Link Zgłoś
polamista Re: "Esbecka Polska" 20.03.11, 18:03 Dla fasoli i dupka ricardo to wsio rawno.Lepsza Polska esbscka.Bo tam ich korzenie.Życie pokazuje rogi i prawda wypływa przed progi .Banda z PO zwiera szeregi , czyli te zwietrzałe zwieracze odbytu.Ślepiec nie popełnił gaf .Gafą było wprowadzenie stanu wojennego i strzelanie do górników.A pisząc ,że życie sprawia figle to zaproszenie do Belwederu na konsultanta do spraw rosyjskich .A póżniej wprowadzenie stanu wojennego było nielegalne.Już napewno nie damy się nabrać na Tuskolenia czyli filmowego Dyzmę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba "Nowa Polska" 20.03.11, 19:54 polamista napisał: > Dla fasoli i dupka ricardo to wsio rawno.Lepsza Polska esbscka.Bo tam ich korze > nie.Życie pokazuje rogi i prawda wypływa przed progi .Banda z PO zwiera szeregi > , czyli te zwietrzałe zwieracze odbytu.Ślepiec nie popełnił gaf .Gafą było wpr > owadzenie stanu wojennego i strzelanie do górników.A pisząc ,że życie sprawia f > igle to zaproszenie do Belwederu na konsultanta do spraw rosyjskich .A póżniej > wprowadzenie stanu wojennego było nielegalne.Już napewno nie damy się nabrać na > Tuskolenia czyli filmowego Dyzmę. Potrzebna jest zupełnie nowa wizja Polski wolnej od PRL i post PRL. To oczywiście nie kwestia natchnienia jakiegoś wizjonera, lez efekt autentycznego zapotrzebowania społecznego, które z trudem i w bólu się rodzi. Nie tylko to czuję, ale też widzę w otaczającej rzeczywistości. Tęsknota za ładem, porządkiem, sprawiedliwością jest naturalną potrzebą ludzką. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: "Esbecka Polska" 20.03.11, 19:40 rowan_bean napisał: > A fe, a nieładnie szanowny panie Andrzeju! > Myślałem, że pan jesteś człek inteligentny i obyty, ale widzę kolejny Jacek Sop > lica, albo lepiej kolejny klucznik Gerwazy. Mój poziom nie tylko inteligencji, ale przede wszystkim wrażliwości społecznej oraz doświadczenie życiowe zdobyte szczególnie w "wolnej" Polsce, pozwala mi rozpoznawać ukryte mechanizmy i niepokojace zjawiska w życiu społecznym poczawszy od tzw. transformacji społecznej. Fundament III RP oparty jest na kłamstwie i oszustwie społecznym o dużej skali. Mówią już o tym prości ludzie, którzy mnie spotykają. > Niczym nie uzasadniona agresja wobec wszystkich. Kilkadziesiąt tysięcy byłych funkcjonariuszy SB i ich rodziny to przeciez nie wszyscy. Uprawia Pan/i/ demagogię. > Ten sam kompleksik co u braci mniejszych? U nich to nie był kompleks tylko gra pozorów. > Układ pana niszczy? Jestem poza wszelkim układem. > Powiem tak: > lepsza Polska esbecka, niż pislamska, bo nawet wśród bezpieczników można było z > naleźć uczciwego człowieka! Nie jestem zwolennikiem żadnej opcji polityczne mającej reprezentację w Sejmie i poza nim. Nie jestem też zwolennikiem odpowiedzialności zbiorowej i nie twierdzę, że wszystkich należy jednakowo oceniać. Ale kto się z tego układu wychylił, nie skrzystał z możliwości czerpania korzyści już w III RP, powiedział prawdę o tamtych czasach, ujawnil agentow, którzy udawali i nadal udają patriotów? Kto? > W pislamskich szeregach tylko trzoda i bydło, której dostęp do władzy i kapuchy > układ blokuje Wszędzie można znależć bohaterów i kanalie. Trzeba przyciąać uczciwych i porządnych ludzi dla dobra Polski. "Esbecka Polska" to tylko skrót myślowy, duże uproszczenie problemu. Linie podzialu przebiegają inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Wybraliście buraka Bredzisława Kompromitowskiego.. 21.03.11, 22:28 to macie przedstawiciela narodu herbu gaz_G_Łupek - od "bulu gajowego, który siada pierwszy wobec gości (np. kanclerz Merkel) w fotelu i to z zapiętymi guzikami w marynarce:))) Burak do kwadratu! Do tego ilekroć otworzy usta już strzela gafę zanim dokończy chońby zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankaa Re: Wybraliście buraka Bredzisława Kompromitowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 23:23 Wstyd i obciach. Takie zero prezydentem Polskim. On i ta jego Dama z ubeckiej rodziny to naplucie na Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Wybór autentycznego przywódcy narodu! 24.03.11, 07:26 Gość portalu: Ankaa napisał(a): > Wstyd i obciach. Takie zero prezydentem Polskim. On i ta jego Dama z ubeckiej > rodziny to naplucie na Polaków. Pozwalamy niestety sobą manipulować i narzucać podobne rozwiązania. Czy nas nie stać na wyłonienie i wybor autentycznego przywódcy narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: Wybraliście buraka Bredzisława Kompromitowski 24.03.11, 07:27 lookas7 napisał: > to macie przedstawiciela narodu herbu gaz_G_Łupek - od "bulu gajowego, który si > ada pierwszy wobec gości (np. kanclerz Merkel) w fotelu i to z zapiętymi guzika > mi w marynarce:))) Burak do kwadratu! Do tego ilekroć otworzy usta już strzela > gafę zanim dokończy chońby zdanie! Smutne to rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś