Dodaj do ulubionych

przedszkole

22.03.11, 14:09
prosze o opinie przedszkoli w dzielnicy i okolicach ul. powstancow sl.Zalezy mi bardzo dziecko jest bardzo wrazliwe nie ma jeszcze pelnych 3 latek
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: przedszkole IP: *.158.216.234.pat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 22:29
      to skoro jest wrażliwe i nie ma jeszcze 3 latek to nie posyłaj go do przedszkola, które tylko z zewnątrz wygląda pięknie i ładnie a jak drzwi za rodzicami się zamykają to różnie traktuje się dzieci- pamiętaj przedszkole to ostateczność, a własnie w pierwszych latach życia dziecka kształtuje się jego układ nerwowy, wrażliwość- od tego co się wydarzy w najmłodszych latach zależy czy Twoja pociecha będzie szczęśliwym dzieckiem, nastolatkiem, człowiekiem czy też będzie zestresowaną smutną istotą.
      Przemyśl to sobie:)
      • Gość: eeeeewkaa Re: przedszkole IP: *.alfanet24.pl 22.03.11, 23:53
        przedszkole to wcale nie jest ostateczność. 3latek na pewno będzie wolał spędzać czas w otoczeniu rówieśników niż z babcią czy mamą.
        • sebaaa164 Re: przedszkole 23.03.11, 19:23
          Nie polecam tego przedszkola, większego szajsu nigdzie nie widziałem !
      • Gość: Ewa Re: przedszkole IP: 195.205.171.* 23.05.11, 21:11
        A potem pójdzie jako 4-latek obowiązkowo do przedszkola (zgodnie z reformą) i nie bedzie umiał podstawowych czynnosci takich jak: jedzenie, samoobsługa w toalecie, poprawne trzymanie kredki, wypowiedzi na jakikolwiek chocby najpostszy temat, czy chodzenie w parze.
        wiem co piszę, bo sama mam dziecko, które w wieku 2,5 lat poszło do przedszkola i była to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. Jak widzę tych rozhisteryzowanych rodziców, to aż zal bierze. Niestety ale dzieci płacza tylko w momencie rozstania, a potem są szczęsliwe i zadowolone
    • Gość: tatek Re: przedszkole IP: 85.202.144.* 24.03.11, 10:09
      ważne, aby miał kto się tym dzieckiem zająć, w sensie nie tylko zabawa, ale obserwacja zachowania dziecka i przekazywanie rodzicom wszelkich uwag
      • Gość: Olga Re: przedszkole IP: 91.210.242.* 22.05.11, 09:40
        polecam przedszkole puchatka na wypalankach posłalam tam córe po przedszkolu publicznym zestresowaną i znerwicowana polecam szczerze mimo opinii o włascicielach ,wazne ze nauczycielki godne polecenia wprowadzaja miła domowa atmosferę. Polecam jeszcze raz
        • goosiaa3 Re: przedszkole 22.05.11, 10:20
          odradzam przedszkole kubusia puchatka!!
          oczywiscie jest milutko, fantastycznie, rodzice wnieboiwzieci, ale co sie dzieje za zamknietymi drzwiami to nikt nie wie..
          dalam tam dziecko, bylo 3 dni, pozniej spotkalam kolezanke ktora tam pracuje jako osoba od zajec dodatkowych, powiedziala zebym jak najpredzej zabrala dziecko..
          tak tez zrobilam
          • Gość: Ojcec Re: przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 09:05
            A ja polecam przedszkole 4 na Witkiewicza. Moja córka jest tam w grupie 3 latków, ale powiem tylko tyle, że lepiej nie mogliśmy trafić. Córka jest więcej niż bardzo zadowolona i karą dla niej jest jak nie idzie do przedszkola. My także jako rodzice jesteśmy więcej niz zadowoleni. Naprawdę bardzo fajna kadra - sam fakt że opiekunka grupy mojej córki, p. Jola jest dla nie obiektem uwielbienia :) Dziecko bardzo wiele się uczy, a przedszkole dba oto by było wiele imprez dla dzieci i wycieczek. No i p. dyrektor bardzo miła i kontaktowa osoba.
            Może to wszystko brzmi nieszczerze, ale mam to gdzieś. Polacy są przyzwyczajeni do tego by ciągle marudzić i narzekać, a jak ktoś tego nie robi to jest podejrzany.
            ps. Tylko nabór na przyszły rok już się zakończył.
            • Gość: ja Re: przedszkole IP: 195.205.171.* 23.05.11, 21:14
              W przedszkolu z dziećmi pracuję NAUCZYCIELE a nie opeikunki
    • Gość: Bełt Re: przedszkole IP: *.net-5g.pl 23.05.11, 09:53
      Pod sklep monopolowy go wysyłaj, niech uczy sie picia i życia.
    • nowi-jka Re: przedszkole 23.05.11, 10:02
      konkretnie o które przedszkole ci chodzi bo w okolicahc powstanców slaskich nie jest ich duzo, nr 6 i nr 5. Wiecej nie kojarze. Nabór sie juz skonczył.
      Ja polecam przedszkole bo nigdzie si etak dziecko nie rozwinie jak w przedszkolu.
      • Gość: jajo123 Re: przedszkole IP: 212.87.246.* 23.05.11, 16:03
        chodzi mi o przedszkole na ul.Gorskiej chyba nr 5
        • nowi-jka Re: przedszkole 24.05.11, 12:55
          No to pójdzie za rok bo do publicznych sie zakonczyl nabór byc moze nie bedzi ejuz takie niesmiałe. Chociaz ja polcałabym prywatne tylko ze wszedzie tzreba dowozić, nie wiem jakie masz warunki.
          Mój syn chodzi do przedszkole-przygoda - troche daleko ale polecam
    • Gość: kwiatek Re: przedszkole IP: *.net.stream.pl 24.05.11, 13:37
      A ja polecam przedszkole na ul. Powstańców ,obecnie chodzi tam moje drugie dziecko i nie mam zastrzeżeń,miłe panie ,dobra opieka,dziecko chętnie chodzi,a zresztą ile by nie było porad ,rodzic i tak decyzję podejmuje sam:)
      • Gość: aga Re: przedszkole IP: *.pl 26.05.11, 12:31
        Bzdury ktos powyżej opowiada o Puchatku.Bo kolezanka powiedziała...A konkretne przykłady? Takich pewnie brak..Mój syn chodzi do Kubusia trzeci rok i nawet nie pomyślałam,by przepisać go do państwowego.Mały świetnie sie rozwija,jest otwarty,rozmowny,ma dużą wiedzę,uwielbia swoje ciocie.A te są wrazliwe ale stanowcze wobec dzieci,wymagające ale i sprawiedliwe.Przekazują informacje o dziecku,swoje spostrzeżenia czym nalezy sie zająć,co może niepokoić,czego dziecko sie nauczyło,co osiągnęło.
        Nie wierzę w bzdury o Kubusiu,bo ktoś tam coś powiedział czy słyszał.
        Zreszta rozmawiałam z pedagogiem o tym przedszkolu i pani mi powiedziała,że z tej placówki przychodzą do szkoły dzieci z dużą wiedzą,umiejące pracować w grupie.
        • goosiaa3 Re: przedszkole 26.05.11, 20:44
          nie bzdury tylko fakty
          znam osobe ktora tam pracowala i widziala jak "ciocie" obchodza sie z dziecmi
          krzyki na dzieciaki na porzadku dziennym
          kto chce niech wierzy, ale tak naprawde NIGDY nie dowiesz sie jak jest za zamknietymi drzwiami przedskzola
          co mzoesz wiedziec? to ze pani jest mila jak odbierasz dziecko? prawde znaja tylko dzieciaki i opiekunki, a dzieci sa ZASTRASZONE
          • Gość: aga Re: przedszkole IP: *.pl 28.05.11, 15:38
            Moje dziecko nie wygląda na zastraszone.Zastraszone dziecko nie opowiada z uśmiechem o swojej cioci.Zastraszone dziecko nie mówi,że chce iść do przedszkola.A podniesienie głosu na dziecko przez panią w przedszkolu dopuszczam,jeśli dziecko jest niegrzeczne,nieposłuszne,nie słucha co się do niego mówi.
            A myślisz Ty i Twoja znajoma że ewentualny podniesiony głos na dziecko nie zdarza sie w innych przedszkolach???Szczerze wątpię.
            Nic,tylko czekac aż maluchy pójdą do szkoły,bo tam nauczyciel nie krzyknie.Nie krzyknie bo będzie się BAŁ ! Dopiero tam nasze pociechy zaznają upragnionego spokoju po cięzkich przejściach w przedszkolach..
            • Gość: mk Re: przedszkole IP: *.net.stream.pl 29.05.11, 13:44
              moa córa też chodzi 2 lata do puchatka i na nastepny rok tez pojdzie tam, bardzo lubi swoje ciocie i uwielbia tam chodzić, nigdy nie powiedziała nam że nie lubi kogoś z załogi całego przedszkola także źle raczej nie jest, zdarzają się nieraz jakieś akcje między dzieciakami ale to już tak jest u dzieci.a i mogło by być troszke taniej,ale ceny wszędzie są takie same

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka