Dodaj do ulubionych

PJN lewicy mówi nie

27.03.11, 20:17
Dla mnie i pis, i pjn są siebie warci.Za bardzo "prawicowi", udający świętszych od Papieża.Pis też sie zarzekał,że daleko mu do sld, ,ale radio i telewizja była w ich wspólnym władaniu.Dla korzyści i władzy sprzeniewierza sie z kazdym(nie wypominając samoobrony czy lpr)......
Obserwuj wątek
    • Gość: Solidarny Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 21:22
      Marek Domagała po tak kompromitującym wyniku do rady miasta powinien się na stałe zająć swoim biznesem. Otrzymał "rekomendacje" warta około 150 głosów. Inni "tytani" pjn w Częstochowie to przede wszystkim geriatria Tadeusza Wrony. Pozostaje tylko jeden młodszy Ruksza, który nigdy nie może się zdecydować na start w żadnych wyborach, bo tak wysoko buja w obłokach. O innych szkoda w ogóle pisać.
      • rowan_bean Re: PJN lewicy mówi nie 27.03.11, 21:33
        no i Jarosław Kapsa doradca Tadeusza Wrony znanego pod pseudonimem ministrant albo szwagier!
        Eliiiiiita, że szkoda gadać!
        Wynik będzie lepszy zdecydowanie niż w całym kraju, czyli około o,1 %
        • Gość: alekino Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 21:39
          Mógłbym głosowac na PJN , ale napewno nie na te nazwiska .
          • rowan_bean Re: PJN lewicy mówi nie 27.03.11, 21:53
            pjn, pis, czy też po to wszystko jedna i ta sama partia!
            Nazywa się mamy was w dupie i chcemy szybko dorwać się do kasy!!
            Nazwiska tylko przenikają z jednego ugrupowania do drugiego!
            • Gość: Antylewak Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 21:56
              To tak jak wszechobecne lewactwo.
              • rowan_bean Re: PJN lewicy mówi nie 27.03.11, 22:03
                Nie chcę uchodzić za zwolennika komuny (tzw. zresztą), ale po 1990 to raczej prawa strona więcej zdziałała zgodnie z najświętszą zasadą katolicko -prawicowa, a brzmiącą "Teraz K_URWA MY!"
                • Gość: Edek Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 22:09
                  Ciekawe - a może jakieś konkrety ? Bo to SLD rządziło w ostatnim 20 leciu 8 lat i miało 10 lat prezydenta... A teraz aniołków udają...
                  • rowan_bean Re: PJN lewicy mówi nie 27.03.11, 22:24
                    Konkrety?
                    Proszę!
                    Lewicowy prezydent umiał dogadać się z prawicowymi premierami, a redemptor Lech Kaczyński nie potrafił nawet z prawicowymi!
                    Jak mi to wytłumaczysz?
                    • Gość: Edek Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 22:50
                      Cały czas walisz sloganami - podali wam je na zebraniu partyjnym ?

Co to znaczy "umiał się dogadać z prawicowymi premierami" ?
                      Zdajesz sobie sprawę ile razy wetował ich ustawy ? Poczytaj więc trochę, zacytuj parę faktów, liczb, a nie ciągle hasłowo...
                      - bo ja hasłowo mogę powiedzieć, że cała ta lewica to łasa na kasę grupa "aparatczyków", którzy dobrze żyli w komunie, a potem dogadali się z solidarnością, a potem dogadali się z kościołem - czyli ze wszystkimi się dogadywali - GŁÓWNIE W SPRAWIE KASY.
                      Jakoś nie zauważyłem żeby przez wiele lat swoich rządów zrealizowali jakiej "lewicowe punkty programowe". Zrobili coś takiego ?
                      A teraz udają jakby ich nie było... i myślą, że "ciemny lud to kupi" po raz kolejny
                  • Gość: zezem Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 10:42
                    edek jak zwykle swoim bączeniem zasmrodził forum
                • Gość: Dare Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 13:56
                  Jedno jest pewne. Nadaktywność komusza na forum w tym temacie pozwala sądzić, że naprawdę się przerazili PJN. Skoro mają ledwo przekroczyć próg wyborczy to czemu to powtarzacie post za postem? A może wcale nie musi tak być?
                  PJN to odpowiedź między niemocą PO i szaleństwem PiS. Idealne rozwiązanie dla prawicowego elektoratu. Co znaczą nazwiska na szczeblu ogólnopolskim. Tu liczy się doktryna i ideologia partyjna nakreślana przez liderów partii. Ruksza czy Domagała to liderzy lokalni. Nie przejmowałbym się tym, że kiedyś byli pod Wroną. Będą słuchać liderów PJN, a chyba nie da się zaprzeczyć, że program mają ciekawy?

To co mi się podoba w PJN to, że jest to wreszcie pierwsza partia dla młodych ludzi, która nie głosi populistycznych pierdów jako pożywkę dla wszystkich przedziałów wiekowych.

powiem szczerze, głosowałam na PO, nie lubiłam PiSu, ale to co wykluło się z nich naprawdę zaczyna mi się podobać.
                  • Gość: Sebidin+ Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 14:08
                    szybka refleksja.

1.
                    pis brata sie UM z sld - wstyd i obie do skreslenia bo kto by pomyslal ze lewa i prawa strona moze sie dogadac.
                    2.
                    po jak zwykle bezbarwny, bez twarzy, taki nijaki. pada na szczeblu centralnym, padnie i w czestochowie.
                    3.
                    wspolnota juz nie zyje. juz nie ozyje.

konkluzja:
                    zostaje tylko jedna opcja na ta chwile : pjn.

dziekuje za uwage.
                  • Gość: krzyś Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 14:12
                    I tak trzymać! PJN ma "uszczknąć"trochę głosów z PO,-takie są założenia-potwierdza to wpis "Dare"
                  • Gość: gosc Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 15:45
                    Nie mów,że Domagała był kiedyś liderem lokalnym, chyba we własnym domu, bo jeżeli lider Wspólnoty, / co pewnie ubliża Głębockiemu/ zdobywa w wyborach 150 głosów, to na pewno nie ma szans na liderowanie,nawet w nielicznym PJN.
                  • Gość: ja Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 16:06
                    Jak to jest partia dla młodych ludzi, a sa tam: Kapsa,Domagała,Betnarski, to ja dziękuję za taką młodzież! Na dodatek ci, którzy nie potrafili dla tego miasta nic dobrego zrobić. Wstyd!
                    • Gość: Dare Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 17:19
                      A co dobrego zrobili oldboje z SLD?Wszyscy grubo po 50 nie licząc Duce.... 3, 4 kadencja w RM i co zdziałali? Przecież syt w mieście po części ich też obciąża, czy nie? Oni są uniewinnieni? A dlaczego? Wyżywamy się na PO i Wspólnocie, to dociśnijmy też Lewą Stronę? Trochę zdrowego i obiektywnego podejścia. Przecież to nic nie kosztuje, chyba...

Cały czas mam wrażenie, że na naszych oczach rośnie 4 siła w Polsce z potencjałem większym niż LRP, UPR, PSL UW i Partia Demokratyczna razem wzięte. I tego boi się nam najjaśniej panujące Wielkie Trio. Można to wywnioskować bo dosyć silnym ataku na PJN tutaj na forum. Czemu takie poruszenie wywołało "takie słabe i wątłe" PJN? Skąd taka konsternacja?
                      • rowan_bean Re: PJN lewicy mówi nie 28.03.11, 19:39
                        Właśnie to jest najgorsze, że rośnie czwarta siła, którą będzie musiał wykarmić szary obywatel z danin państwowych i podatków pośrednich oraz bezpośrednich!
                        W Stanach Zjednoczonych są tylko dwie siły, a przecież to kolebka demokracji!
                        Wystarczą dwie siły?
                        Mnie się wydaje, że tak, ale w Polsce to jest niemożliwe!
                        • Gość: Dare Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 12:20
                          masz racje, że lepiej by było gdyby były tylko 2 siły. to nie jest możliwe i jest to związane z naszą polską niepoprawnością polityczną. u nas nie ma systemu 0-1. Nie ma możliwości go zrobić. Kazdy jeden obywatel chce mieć coś do powiedzenia i nie ma możliwości nagiąć się w jedną i 2 stronę. Wyobrażasz sobie u nas podział na demokratów i republikan?konserwatystów i liberałów?
                          gdzie wstawiłbyś takie SLD? gdzie LPR? To są partie zupełnie wykrzaczone z ram ideologicznych. To partię populistyczne mówiące wyborcom to co aktualnie będzie dobrą pożywką na wybory.
                          Stety niestety. I choć nie lubię PiS to trzeba przyznać, że przynajmniej są stałe w poglądach i swoich wizjach. To samo PJN. PO natomiast ostatnio zaczyna uprawiać politykę populizmu i to ich zgubi. predzej czy później. tak to widzę.
              • Gość: Lewaczka Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 17:59
                Przeczytałam te forum. Pytam, skąd w ludziach z PIS tyle nienawiści do innych ludzi? PIS w kraju jest zły, w Częstochowie to jakieś dno. Pijacy, degeneraci, teraz została gorycz i nienawiść. Macie w mieście ledwie ponad 10% poparcia jak pokazały kolejne wybory. Jak podał Poniedziałek to taki PJN jeszcze nie powstał a już ma niewiele mniej. Plujcie na ludzi dalej, zostanie wam 5%. Ja się cieszę bo Lewica górą :)
                • Gość: Do lewaczki Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 18:08
                  W bólem muszę przyznać, że Lewaczka ma rację. Ja tam PiS z Warszawy lubię, ale jak patrzę na tych ludzi z Łódzkiej, to nie wiem czy to jakiś chichot historii czy ubecka prowokacja.
                • Gość: Anka Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 18:20
                  Powiem coś paniom, rozmawiałam z taką znajomą co zna tych z pisu z biura z Częstochowy. Wiecie, że tam to są takie dwie, jedna tak trochę gruba i starsza, nie znam nazwiska. One jedyne co robią to obgadują ludzi, robią intrygi. Jak coś się pojawi na forum czy gdzieś to muszą natychmiast wpisywać swoje i tych ludzi z nazwiska opluwać. Tak pracują. Za to im płacimy bo to przecież biuro poselskie.
                  • Gość: Dziewczyna Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 21:47
                    Ta pani z biura Giżyńskiego to Matyszczak się nazywa. Dużo o niej w mieście wiedzą. A weźmy na języki te panie nowe i stare sekretarki z biura Giżyńskiego Kociki, Matyszczaki czy inne. Jedna to już radna, bo innych chętnych brak. Co która tam o nich wie? A niech się takie bezkarne nie czują, że tylko one o innych mogą mówić i pisać wymyślając innym od najgorszych. Odwagi dziewczyny. Niech się tylko jeszcze tu odezwą.
        • Gość: Maria Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 21:38
          Wiecie co, czytałam i czytam artykuły Pana Kapsy. Bardzo inteligentny człowiek. Tak samo jak i stronę Pana Marka. Jak porównam z tym błotem jakie tu widzę, to zupełnie inny poziom. Chyba dlatego ci państwo z PIS tak starają się ich opluć. Ale oni nic innego nie umieją. Aż mi tych ludzi chorych z nienawiści ludzi z PIS żal.
          • Gość: ja Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 31.03.11, 07:19
            wszyscy od Wrony są inteligentni,reszta to be.Reakcja wspólnotowiczów na tym forum wcale mnie nie dziwi, dziwi mnie tylko,że tacy "święci" potrafią tak ujadać. Hipokryzja to ich cecha charakterystyczna.
    • Gość: vox populi Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 22:07
      ostatnie zdanie artykułu... Panie Domagała! BRAWO! takich rajców potrzebujemy
    • artutitu2 PJN 27.03.11, 22:34
      Ja uważam, że PJN to bardzo dobry wybór tym bardziej, że w Polsce nie ma już prawicowych partii (nie licząc UPR, ale ta jest zbyt radykalna). Zarówno PO, PiS i SLD pokazały, że nie potrafią dobrze rządzić Polską. PJN jest chyba najlepsza alternatywą i warto na nich głosować.
      • Gość: olga Re: PJN IP: *.146.82.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.11, 22:42
        A ja tam uważam, tych ludzi i PJN za wartych mojego poparcia.
    • spesz PJN lewicy mówi nie 27.03.11, 23:20
      My mówimy inaczej - dajmy pielgrzymom po 4 zł, niech je wydadzą np. na kawę, to może ciastko dokupią i obiad zjedzą.

Więcej... czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,9330167,PJN_lewicy_mowi_nie.html#ixzz1HpxbCJzP

Dobrze,dodajcie pielgrzymom po 4 zł,ale ze swoich składek nie z miejskich.
    • asraz PJN mówimy nie. 28.03.11, 06:58
      PJN to najgorsze badziewie wywalone z PISU. To po prostu popłuczyny pisowskie.
      Istnieją kilka miesięcy, a już zdążyli się pogryść i podzielić. Do wyborów pewnie nie dotrwają jako jedna partia. Zamiast prowadzić działalność " u podstaw", to zachowują się
      tak jakoby wygrali wybory i ogłaszają z kim nie chcą rządzić.
      • Gość: tow napie...ki Re: PJN mówimy nie. IP: *.prenet.pl 28.03.11, 08:51
        [i]Niedługo zaorają tą czerwoną Częstochowe razem z gwiazdą Matyjaszczykiem
    • 0.michalina PJN lewicy mówi nie 28.03.11, 07:29
      I bardzo dobrze ze mówi nie, nie są sprzedawczykami jak cała ta mać z PiS i PO którzy dla stołków poświęcili wszystkie wartości , oddali Częstochowę bo słuchają tego najmądrzejszego wśród nich- alkoholika jednego!
      Będę glosować na PJN !
      • Gość: <myśli> Wie ktoś może gdzie było zrobione to zdjęcie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 09:47
        Wie ktoś może gdzie było zrobione to zdjęcie ? Bo jakoś nie mogę skojarzyć takiego miejsca w Częstochowie.
        • Gość: gosc Re: Wie ktoś może gdzie było zrobione to zdjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 10:42
          wejście PJN do Częstochowy zapoczątkowali: Wrona i Wiśniewska,zapraszając w tajemnicy przed ludźmi PiS-u Elbietę Jakubiak. Chyba jeszcze do dziś wisi ich pamiątkowe zdjęcie, o ile go nie zdjęli,żeby nie obnażyć zamiarów Wrony wobec PJN. To byli założyciele. Migalski,Domagała czyKarasiewicz, to osoby , któtre zdradziły ideę PiS-u, to osoby, które dzięki PiS-owi mogły politycznie zaistnieć.Migalski krytykuje wszystkich , na czele z prezesem Kaczyńskim, a kim by był dzisiaj, gdyby nie jego rekomendacja w wyborach do europarlamentu? Kim byłby dzisiaj Karasiewicz? Nie wiem ,czy byłby wójtem Koszęcina, bo jako poseł przegrał z urzędującym wójtem stosunkiem 3:1.Wstyd. Domagała, może zająć się swoim prywatnym biznesem, tam jest może dobry, ale politykiem nigdy nie będzie,najwyżej pieniaczem. Nie może się biedny pogodzić z przegraną w wyborach, swoją i Tadeuszową, pod opieką którego czuł się znakomiciem, do czasu wyborów. Ta partia , to nic innego, tylko Wspólnota. Prezes Kaczyński powinien zastanowić się, czy Wrona / o tym się mówi/ jest godnym najmniejszego zaufania, bo w częstochowskim PJN, są sami jego ludzie, czyli ci, którzy walczyli i walczą z PiS-em.
          • Gość: jasiek PJN to Wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 10:49
            Ludzie Wrony nie mogą przeżyć porażki, więc dalej dzielą prawicę, tylko dlatego,że sa przegranymi. Za[piszą się do PJN, potem do jakiegoś innego twora,który będzie szkodził PiS-owi, aż do wykruszenia
            • Gość: ja Re: PJN to Wspólnota IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 11:14
              Zdrajcy, nie wiedzą, gdzie miejsca zagrzać, takim bliżej jest do PO, niech do nich przystąpią. Migalski,to przecież przyjaciel Pietrzykowskego, Wrona i jego ludzie to też współpracownicy PO co tu dużo mówić.. Za chwilę stanie się jasne,że PJN zasili szeregi PO. PO-wodzenia.
              • Gość: krzyś Re: PJN robi referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 11:22
                Wniosek jest taki,że PJN będzie robiło referendum,- a Wrona stanie na czele komitetu
                • Gość: ciekawy Re: PJN robi referendum IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 11:53
                  Ciekawe,kto im podpisy złoży,jak sami nie są wiarygodni.Zemsta nie jest słuszną drogą do zamierzonego celu. Niech ten PJN przedstawi niepopulistyczne hasła, bo do tej pory, to czysty populizm, niech powiedzą,jaki maja program na zlikwidowanie bezrobocia, jakoś nie chce mi się wierzyć,żeby ludzie Wrony takowy mieli, skoro za rzadów Wrony tego nie potrafili. Populiści i nic więcej. Szkoda ,że zdrajcy udają ,że coś mogą. Społeczeństwo pokaże im w wyborach, czego są warci. Szczególnie Karasiewicz,który wraca za każdym razem,jak bumerang. Mota się i liczy,nie tylko on, że Kaczyński z powrotem ich przyjmie.
                  • Gość: gosc Re: PJN robi referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 12:12
                    Wypisz,wymaluj... Kiepscy
                    • Gość: kolo Re: PJN robi referendum IP: *.158.216.216.pat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.11, 14:51
                      śmiać mi się chce z tych teorii spiskowych, działacze PiSu są zagrożeni, to też plują na PJN. Ja wiem swoje, Ci ludzie to czegoś dokonali w przeciwieństwie do pijaka z PiSu.
                      • Gość: gosc Re: PJN robi referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 15:32
                        Nie sądzę,żeby PiS było zagrożone, zagrożeni , to sa ludzie Wrony, czyli Wspólnoty, stoją w rozkroku: między PJN a PO. Bliżej im do PO, o czym swiadczy długoletnia współpraca z nimi.Ich złorzeczenia czy nawet intrygi sa już wszystkim znane.Niczego nowego do życia miasta nie wnoszą. Migalski dużo mówi,mało robi.W czasie żałoby ,przebrany tańczył i pląsał robiąc negatywna kampanię Kaczyńskiemu, czy tak wypadało? To Kaczyński go wykreował, teraz ma wdzięczność, zresztą, podobnie jak Karasiewicz? Czy takim ludziom,którzy zdradzili może ktoś zawierzyć?
                        • Gość: goscII Re: PJN robi referendum IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 15:39
                          Masz rację, ZDRAJCOM się nie wierzy.Tak są odbierani nie tylko w Częstochowie. Wśród częstochowskich działaczy PJN, a jest ich kilku, pojawiła się niejaka B. Barc, pracownica Huty ISD. Ona jest najlepszym przykładem,jak się dąży do celu / który nie wiadomo,czy kiedykolwiek osiągnie/ Startowała już z Partii Kobiet-bez rezultatu, startowała z list PiS-u- bez rezultatu.Teraz szuka tego "rezultatu" w PJN. To tylko przykład zbłąkanej owieczki wśród tych kilku w PJN.
                          • Gość: obserwator Re: PJN robi referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 15:49
                            Gdyby nie osoba Migalskiego, pies z kulawą nogą by na to spotkanie nie przyszedł. Czysta ciekawość nielicznej grupy spowodowała,że ktoś tam się znalazł. Nie widzę możliwości działania tej grupy w Częstochowie.Sa zbyt słabi i nie mają żadnego programu. Nie liczyłbym na więcej niż 1procent poparcia.
                            • Gość: gosc PJN mówimy stop głupocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 16:46
                              Całym tym towarzystwem dyryguje Wrona, nie po to się zrzekł liderowania we Wspólnocie,żeby odpuścić.On nie odpuści,będzie działał pod każdym płaszczykiem, a do PJN mu bardzo blisko. We Wspólnocie już miejsca dla niego nie ma ,tam jest Głębocki,młody i pewny siebie.Wrona jest już przeszłością, ale jego bardzo dobre kontakty z PO powodują,że będzie ich przyciągał do PJN.
                              • Gość: jan Re: PJN mówimy stop głupocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 19:23
                                Użycie Migalskiego do tego spotkania powinno przynieść jakiś efekt medialny. Wypadł szczerze mówiąc bardzo cienko, ponieważ nie przedstawił żadnego programu tej partii, opowiadają tylko,że inni robią źle,sami nie mają niczego dobrego dla mieszkańców.Komu,jak komu,ale PJN-owi nie damy sie oszukać.
                                • rowan_bean Re: PJN mówimy stop głupocie 28.03.11, 19:41
                                  I słusznie moim zdaniem!
                                  Pognać nierobów do roboty!
                • Gość: bik do krzyś Re: PJN robi referendum IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 28.03.11, 20:36
                  I znowu przygłup krzyś o referendum. Stajesz się już nudny podnóżku Wrony
                  • Gość: gosc Re: PJN robi referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 20:53
                    Ciekawe kto będzie zbierał podpisy? Może Ruksza? A może Krykowski?
                  • Gość: krzyś bik do krzyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 10:49
                    Dlaczego "bik"ubliżasz drugiemu,a go nie znasz? Nigdy nie popierałem Wrony!!!
                    Dzisiaj już wyraźnie i ostro widać,że Matyjaszczyk nie nadaje się na prezydenta,-tak samo jak Ty "bik"nie nadajesz się na polityka!
    • rowerandrzeja wspolnota jak dzieci 28.03.11, 21:06
      dzieci wdowy
      • Gość: sam Re: wspolnota jak dzieci IP: *.158.216.158.pat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.11, 22:15
        Widać jak brać pisowska nadaje na PJN. Zupełnie nie przeszkadza im koalicja z SLD ale są zagrożeni przez PJN no to ich atakują. Za wiele argumentów nie mają więc epitetami obrzucają. Ech ci giermkowie Szymona. Kto więcej ujada to i może jakieś korytko miejskie wpadnie.
        • jacek_wu Re: wspolnota jak dzieci 29.03.11, 09:36
          Każda forma władzy uzależnia i odstawienie od "cyca" zmusza do szukania miejsca w innej konfiguracji politycznej, która da choć namiastkę władzy i przywróci obecność w mediach. Tak powstaje grupa neofitów, którym frustracja i syndrom odstawienia każą błąkać się po różnych strukturach partyjnych...niektórym nawet z autentycznej potrzeby działań prospołecznych dla lokalnych wspólnot. Z reguły, po takich "podróżach" są wypaleni, zmęczeni i mało twórczy, ale nie zawsze tak musi być. Aby nie stosować selekcji negatywnej już na wstępie, miejmy nadzieję na powstanie nowej jakości w częstochowskiej lokal-polityce, choć szanse na to marne analizując dokonania wedle nazwisk.
    • beatab0 PJN lewicy mówi nie 29.03.11, 08:53
      Oświadczam,iż nigdy nie brałam udziału w żadnych wyborach z ramienia Partii Kobiet. Do tego pana co to napisał : Jeśli już jest pan tak poinformowany o tym gdzie pracuję i dotychczasowej mojej działalności to proszę napisać więcej faktów z mojego życiorysu , może o tym że jestem radną swojej dzielnicy- aktywnie uczestniczę w życiu jej mieszkańców , lub o akcjach charytatywnych które przeprowadzam, lub o tym jakim jestem człowiekiem. To nie zbrodnia ze się angażuję, takie zarzuty stawiają tylko Ci co nigdy niczego nie zrobili, zazdrośni i zawistni, lub działający pod dyktando innej partii. Nie o taki sposób uprawiania polityki walczę dlatego nie będę się zniżać do pana poziomu, dostatecznie nisko sam pan już upadł. Nie trudno zgadnąć kto to napisał choć ukrył się pod pseudonimem "gościa".
      Beata Barc
      • Gość: znudzony Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 09:31
        A dajcie wy sobie wszyscy spokój, niedługo wybory,wtedy się osądzajcie.Nie chwali się dnia przed zachodem słońca, ani kobiety przed...ślubem.
        • Gość: gosc Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:45
          Ja nawet rozumiem Kluzikową, czy innych PJN-owców, ale tak po ludzku jest mi ich po prostu żal.Nie mają żadnych szans na powodzenie,ale cenię ich za to,że potrafili się sprzeciwić czemuś, co wydawało im się złe. Obawiam się jednak,że niedługo znów zmienią poglądy i widząc swoje oparcie ok.1,5% będą w niedługiej kolejce oczekiwali na przyjęcie przez prezesa PiS.
          • Gość: gośc II Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 30.03.11, 16:22
            Całkowicie się z tobą zgadzam, zastanawiam się jednak nad czym innym.Widzę,że PJN to nie jest twór.który może coś dobrego dla kraju zrobić, to jest twór bardzo mściwy i bez programu, dlatego ich poparcie nie wzrośnie, choćby sobie włosy z głowy rwali,choćby opluwali swoich byłych kolegów,nic im nie pomoże. Statystyka mówi swoje, a oni wmawiają przede wszystkim sobie ,że mają 9 proc.poparcia, toż Palikot ma większe od nich , a nie mówi,że ma 9.Pożyjemy, zobaczymy.
            • Gość: Jan Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 22:40
              Tak na spokojnie można zobaczyć filmy z konferencjo PJN w Częstochowie i wyrobić sobie zdanie : www.pjnczestochowa.pl
              • Gość: gosc Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 10:30
                Bardzo jestem ciekaw,jak PJN będzie koalicjantem PSL-u? Bomba! Tacy silni, a list nie mogą stworzyć.Wyobrażam sobie już ich koalicję np.z Serafinem!!! Wspolne listy wyborcze z PSL-em, a tak przypuszcza Kluzikowa, to nic innego,tylko obejście ,dla zmyłki koalicji z PO. Mogliby od razu sie przyznać do sympatii z nimi, a nie paprać się z PSL-em.
              • Gość: gosc Zaproście mnie do stołu IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 11:02
                Marek Domagała w materiale ,jaki umieścił na stronie PJN ubolewa,że w mieście rządzi koalicja.Wymienił tam SLD,PiS i PO. Wymienia ludzi,którzy zostali powołani za Matyjaszczyka, lub takich, co nie zostali przez niego wyrzuceni. Jakoś nie wspomniał,że nie zostali wyrzuceni ludzie Wrony,tacy,jak: Bolesławski, Guła, Sokołowski, Sobuś i wielu,wielu innych, których nazwisk nie jestem w stanie wymienić, bo za dużo czasu musialbym na to poświęcić. Moim zdaniem, w naszym mieści rządzi koalicja SLD,PIS,PO i Wspólnota. PJN nigdy nie będzie partią, która będzie miała coś do powiedzenia. Czyż nie powinno być tak,żeby wszystkie partie ze sobą się dogadywały?
                • Gość: ja Re: Zaproście mnie do stołu IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 11:03
                  No i jeszcze pani Pawłowska, sekretarki,które były za czasów Wrony itd....
                  • Gość: PJNowiec PJN sie dopiero rodzi.. IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 12:11
                    bez paniki. PJN dopiero się rodzi. dajcie chwilę tej partii a będziemy mieć wreszcie sensownie zarządzaną i idącą w przód partię dla młodych! przede wszystkim młodych! Mam dość ckliwych populistycznych haseł wygłaszanych przed partie narodowe...

Nigdy nie głosowałem za PiSem, ale PJN to coś 3 razy lepszego.
                    • Gość: gosc Re: PJN sie dopiero rodzi.. IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 07:24
                      No i mamy: 0 procent poparcia dla PJ N !!! O to chodziło zdrajcom? Właśnie o to,zburzyć mocne struktury PiS-u ,przejść gdzie się da, a potem może być plaża, no niestety,wasze zamiary nie spełniły się.Jeszcze będziecie wszyscy chcieli wrócić do PiS-u! Wtedy dopiero będę wam się przyglądał. Takim przykładem jest Karasiewicz, który wstydu nie ma.
                    • Gość: gosc Re: PJN sie dopiero rodzi.. IP: *.play-internet.pl 26.05.11, 23:07
                      oj cieniutko, PJN, cieniutko...
    • Gość: or Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 27.05.11, 18:49
      prawicy mówimy nie!
      tylko z lewicą można starać się dogonić Europę, a nie z prawicą która szerzy ciemnogród i zabrania myślenia!
      • Gość: gosc Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 29.05.11, 14:40
        Ale przecież PJN to żadna prawica. To bezradni polityczni nieudacznicy, wystarczy spojrzeć na naszych lokalnych "działaczy" tej grupki.Co oni zrobili dla miasta?Próbują tylko wytykać błędy poważnych partii,których szeregów nigdy nie zasilą, bo zdrada będzie zawsze wypomniana i zapamiętana. Na krytyce i nicnierobieniu jeszcze nigdy nikt daleko nie zaszedł, no, może na chwilę...
        • Gość: gosc Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 06:47
          No i co , PJN rośnie w siłę, czy PJN myśli,jak wtargnąć z powrotem do PiS-? Niektórzy oczywiście czekają na zaproszenia z PO, bo resztki wstydu nie pozwalają im korzyć się przed Jarosławem. Powinni otrzymać odpowiednią zapłatę za zdradę i intrygi." Struktury" w Cz-wie, to kilka osób z towarzystwa Wrony,które nie bardzo wiedzą , w którą stronę pójść. Podejrzewam,że będą błagać PiS o przyjęcie w swoje szregi, słyszałem,że już niektórzy są podsyłani do PiS-u z deklaracją do przystąpienia w ich szeregi.Tak jest,idźcie do PiS-u, wtedy PiS na pewno przegra.
          • Gość: gosc Re: PJN lewicy mówi nie IP: *.play-internet.pl 15.08.11, 14:09
            No i co czestochowski PJN-ie? Kogo wysyłacie ze swoich list do sejmu RP? Jakoś zapały ostygły, notowania jeszcze bardziej, do kogo się "przyczepicie"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka