vindevil 14.04.11, 00:57 Oczywiście kościół , bo po co zbudować przedszkole lub coś dla pożytku tzw. państwa troszczącego się o rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antycienias głupi czerwony ćwoku IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 01:54 zazdrościsz komuś pracowitosci wyobraźni i pracowitości? TO NAMÓW SWOJEGO KUMPLA MATYJSZCZYKA I INNYCH BALTÓW ŻEBY WZIĘLI SIĘ DO ROBOTY I ZAŁATWILI NA PRZEDSZKOLA LUB COŚ INNEGO PIENIĄDZE. jak na razie tylko korzystaja z tego co zapracował WRONA Odpowiedz Link Zgłoś
gregoson Re: głupi czerwony ćwoku 14.04.11, 07:27 Rzucajcie więcej na tacę jak się nie chcecie opodatkować. A od moich pieniędzy wara katooszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO(ćwoka) gregoson Re: głupi czerwony ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:56 Nie masz najmniejszego pojęcia o tym co piszesz... Żal mi ciebie gościu. Proboszcz każdej parafii musi płacić podatki za takich jak ty - nie chodzą do kościoła ale nie mieli na tyle odwagi by pójść do niego i się z ni ego wpisać. Dzięki takim jak ty, w parafii niby jest tylu i tylu a chodzi garstka. Błagam was ludzie jak wam bardzo przeszkadza kościół to pójdźcie się do niego wypisać - szczerze mówiąc to wątpię że macie tyle odwagi :) Bo zwyczajnie boicie się kto wam odprawi pogrzeb hahaha... w temacie nie zmieni się pewnie nic przez najbliższe 200lat.. Będziecie narzekać na kościół ale jednocześnie będziecie do niego przynależeć. WYPISZCIE SIĘ ZATEM JEŚLI WAM TO PRZESZKADZA ! ateista... już lepiej wierzyć w Boga niż w wasze marne wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: głupi czerwony ćwoku 14.04.11, 14:04 Proboszcz nie płaci takich samych podatków jak każdy inny człowiek. Nie bądź śmieszny te grosze rocznego ryczałtu jakie płaci Proboszcz uzbiera w jedną niedzielę na tacę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO boozar Re: głupi czerwony ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 14:33 Zdanie pod twoją wypowiedzią wszystko wyjaśnia... Jeżeli takie jest twoje myślenie to obawiam się że nikt normalny nie będzie z tobą dyskutował. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: głupi czerwony ćwoku 14.04.11, 14:45 Oglądaj trochę więcej ambitniejszych niż "m jak miłość" filmów, wtedy będziesz wiedział skąd pochodzi ten cytat i co znaczy. I przeczytaj definicję słowa sarkazm i ironia ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO boozar Re: głupi czerwony ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:18 Nie ma co wchodzi w dyskusje z tobą. Zakładasz, że oglądam "M Jak Miłość". Nie oceniaj mnie po swoich wyobrażeniach o mnie. Spróbuj - tak jak ja - ocenić o wypowiedziach które pozostawiasz na forum. Znając życie ty człowieczku i tak nie wyciągniesz z tej wypowiedzi żadnych wniosków i będziesz oceniał wszystkich swoich przeciwników według swoich wyobrażeń. Więc tak jak już napisałem wcześniej - Nie ma co wchodzić z tobą w dyskusje... Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: głupi czerwony ćwoku 14.04.11, 19:00 Ironia, Sherlocku .... ironia. Mam nadzieję, że rozumiesz. PS. Wg czyich wyobrażeń mam ich oceniać - Twoich, jakiegoś guru....? Nie wymagam od ciebie dyskusji, choć byłaby na pewno ciekawa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h ile placi skladek dokladnie w zl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 15:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ile ? Re: ile placi skladek dokladnie w zl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:20 Zapytaj swojego proboszcza gdyż pytanie zadawane ludziom świeckim i nie będącym w temacie nie wróży rzetelnej i prawdziwej wypowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: ile placi skladek dokladnie w zl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:06 jestem niewierzacy i nie mam proboszcza. Dlatego pytam tutaj. Jezeli bylbys tak laskawy to powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ile Ty masz lat ? Re: ile placi skladek dokladnie w zl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:18 To że jesteś niewierzący to nie znaczy że niepełnosprawny. Są sprawne nóżki :) ? Nie widzę przeciwwskazań żeby odwiedzić proboszcza okolicznej parafii i zapytać osobiście. Oczywiście domyślam się że każdy za was - niewierzących po prostu boi się go jak diabeł wody święconej. Morał tej bajki jest krótki i niektórym znany :) jak nie pójdziesz sam i się nie dowiesz to sam będziesz opowiadał bajki na temat ile, jak, kto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h a ty jestes dorozwiniety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 00:34 nie potrafisz odpowiedziec na pytanie? czy poprostu nie znasz odpowiedzi a zabierasz glos. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: ile placi skladek dokladnie w zl? 19.04.11, 12:04 Proboszczowie płaca kwartalnie od 384 zł (w parafii do 1000 mieszkańców) do 1374 zł (w parafii powyżej 20 tyś mieszkańców). Wikariusze odpowiednio od 118 do 446 zł. Ps. Jeśli do kościoła co niedzielę chodzi 40% wiernych (tak deklaruje Kościół) i co drugi z nich rzuci na tacę 3 zł to za jedną niedzielę statystyczny proboszcz ma zapłacony roczny podatek i jeszcze coś zostanie ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnykot Re: ile placi skladek dokladnie w zl? IP: *.play-internet.pl 19.04.11, 22:37 Przyjmijmy: co drugi z obecnych w 1000 parafii - czyli 200 osób dało po 3 złote. Wynik to 600zł na tacy. Nie wystarczy na podatek nawet za pół roku. Nie jest więc tak optymistycznie jak piszesz. Parafia 20 tyś. Przyszło 40% - 800 osób. 400 dało po 3 złote - mamy 1200 na tacy (tacach). To mniej niż podatek kwartalny za samego proboszcza. Ale w takiej parafii to jeszcze ze dwóch wikarych - podatek będzie 1374+446*2= 2266zł. Też nie wystarczy na pół roku. Tak sobie czasami wolę policzyć niż brać na WIARĘ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: ile placi skladek dokladnie w zl? 20.04.11, 08:48 Warto liczyć 40% z 20 tyś. to 8000 a nie 800 jak piszesz a więc nie 1200 a 12 000 zł - wystarczy na podatek na kilka lat ;) Poza tym pisałem o statystycznym proboszczu - statystyczny proboszcz w statystycznej parafii ma 3800 wiernych i musi zapłacić 2064 zł podatku rocznie. Z tego wynika 3800x40%x3zł/2=2280 zł - starczy na podatek na cały rok. Ale prawdą jest, ze w małych parafiach musi zbierać na roczny podatek 2 lub nawet 3 niedziele :) Tak czasem warto jeszcze sprawdzić to co się policzyło ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Swięty kościól powszechny znowu wyłudził pieniądze IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 06:30 całego miasta.Bo co zwykli mieszkańcy będą z tego mieli.No pytam co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vindevil Re: głupi czerwony ćwoku IP: *.gre.pl 14.04.11, 09:47 Od ćwoka to nazywaj sobie żonę jeśli takową posiadasz. Wrona załatwił - hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicha Re: głupi czerwony ćwoku IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 06:23 a jaki to pożytek będzie miało miasto z tej inwestycji?Paru klechów pokupi sobie nowe samochody i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycienias 2 i pół roku nie ma Wrony... i coraz gorzej IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 01:59 nie potrafia nic załatwić a to co jest pieprzą Odpowiedz Link Zgłoś
jack3yp Euroklasztor czyli klasztor za euro? 14.04.11, 06:47 Pieniążki z bezbożnej, niemoralnej UE nie śmierdzą! Złoty Cielec znów wygrywa z zasadami, przekonaniami, wartościami itp. katolskimi duperelami! A opodatkować się na swój kościółek wyznawcy "czary mary", a nie doić od Państwa i z dotacji UE. Decydenci opamiętajcie się, jest tyle pilniejszych wydatków a Wy im smarujecie d..ę miodem! Boicie się gromów z ambony, wybory blisko, ale oni i tak powieszą Was na krzyżu i przybiją gwoździami jak tego z tych opowieści science fiction. "Nie ważne czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne by była katolicka" to cyt. z jednego z większych katolskich oszołomów, niejakiego HG! To motto do dziś przyświeca wszelkiemu wstecznictwu, oszołomstwu i bezprawiu! Tylko przy okazji to społeczeństwo biednieje, kraj biednieje a sukienkowi i kurie się bogacą!!! Czas to przerwać! Najwyższy czas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Euroklasztor czyli klasztor za euro? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.04.11, 07:11 Miejsce ksiezy na ksiezycu ! Jak mozna im dawac jakas dotacje ???!! Dzieci chodza głodne a grubasy bede sobie kosciólki rozbudowywac !!??? Likwiduje sie fundusz koscielny , zamyka sie oszustow a w Czestochowie na przekor. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Euroklasztor czyli klasztor za euro? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 21:47 "Dzieci chodza głodne" Dzieci chodzą głodne, bo KOMUCHY OKRADŁY Polskę nie tylko przez 45lat od wojny ale najbardziej po roku 90-tym, kiedy KRADLI WSZYSTKO CO POPADNIE i dlatego dzisiaj są bogaci. Z 8% najbogatszych ludzi w Polsce 3/4 to byłe komuchy (szyszki z epoki PZPR-u). Nie pisz więc o Kościele, któremu ZAGRABIONO większość majątku, ale spytaj MATYJASZCZYKA skąd ma tyle kasy? i dlaczego jeszcze nie zafundował w Częstochowie sierocińca dla biednych dzieci. Wrona mieszkał i mieszka w zwykłym bloku na północy a Matyjaszczyk? Spojrzyj jaki a przede wszystkim skąd ma taki majątek? - co, dorabiał się rzetelną pracą, czy ojciec - stary PZPR-owiec nakradł!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Hej katoliku IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 06:36 to co ukradł kościól nawet się nie śniło najbardziej katolickim komunistom.To powiedz jakie zyski będzie miało społeczeństwo naszego miasta z tej budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
samodzielnie_myslacy Re: Euroklasztor czyli klasztor za euro? 14.04.11, 09:58 Pieniążki idą na remont zespołu klasztornego. Kolejnego miejsca, którym możemy sprowadzić do miasta TURYSTÓW, a nie pątników. ja wiem najeżdżanie na kościół jest w modzie, ale kurde ludzie otwórzcie oczy. Na pątnikach da się zarobić, nie mamy jak inaczej stać się miastem turystycznym, bo władze olały rozwój miasta w tym kierunku. Jest tutaj co roku kilka milionów osób, teraz pytanie jak ich zatrzymać?? Może za pomocą zabytków, wyremontowanych i atrakcyjnych zabytków. Bo fontanny to się nie sprawdzą... Teraz kolej na Browar na Ogrodowej, może jakimś cudem uda się doprowadzić do stanu wartościowego budynek kolejowy przy Galerii. Mamy potencjał, ale nie ma chętnych by go wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Euroklasztor czyli klasztor za euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 16:16 jack3yp napisał: > Pieniążki z bezbożnej, niemoralnej UE nie śmierdzą! Złoty Cielec znów wygrywa z > zasadami... ----------------- He, he, dokładnie! Pieniądz i władza nigdy nie śmierdzą - to zasada najlepiej łącząca polityków i duchowieństwo. Jak tak, to straszą nas UE i chcą żebyśmy się kisili tylko w swoim własnym narodowo-katolickim skansenie, ale łapy wyciągać po pieniążki z Unii - to pierwsi. Tak samo jak PiSuary, którym sobaczenie na zjednoczoną Europę jakoś nie przeszkodziło w wysłaniu tam swoich (najgłupszych zresztą) parlamentarzystów... Odpowiedz Link Zgłoś
gregoson Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 07:26 Pięknie, kura, pięknie. Znowu klechu wygrały kasę z tej przekletej unii. A może byt redakcja podała skład komisji przyznającej dotacje ? Chyba się nie wstdza te myszy kościelne ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 08:07 Tak miedzy nami,- Panie Rzeczniku Urzędu Miejskiego: Może warto by się odnieść do tych zarzutów ?! Pański poprzednik miał odwagę zajmować stanowisko - a Pan?! Wprawdzie plótł sporo głupot ale jednak........! A może pański Szef się wypowie ?! - no bo skoro Pan nie chce.........?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghg Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 09:04 art naszego konkordatu mowi: Rzeczpospolita Polska i Stolica Apostolska potwierdzają, że Państwo i Kościół katolicki są — każde w swej dziedzinie — niezależne i autonomiczne oraz zobowiązują się do pełnego poszanowania tej zasady we wzajemnych stosunkach i we współdziałaniu dla rozwoju człowieka i dobra wspólnego. Nie przypominam sobie zeby rzeczpospolita koscielna wchodzila do unii. Wiem tylko o rzeczpospolitej polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk2009 Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 09:12 ...kościół jak " ów Wespazyjanus nie wąchał pieniędzy"! Prawda - "pecunia non olet". Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 09:28 W tej sprawie jednak stanę nie jak wam się wydaje po stronie kleru , ale po stronie zabytku Częstochowy . Monitoring powinien być sponsorowany z kieszeni miasta , jeśli unia dotuje nam linie tramwajową . Świątkowcy dostali budynek i ziemię pod nim , a więc o resztę powinni zadbać sami . A klasztor i kościół św. Zygmunta jest od lat naszą historią i naszym zabytkiem , dowodem na istnienie dwóch odrębnych miast i od niego zaczynają się aleje . Jeśli przywieziesz turystę do Częstochowy na pewno jednym z punktów zwiedzania będzie to miejsce . I nie ważne czy będą w nim głosić o polityce , czy o aborcji ,czy o czymś innym , ten turysta może nie wchodzić do budynku , wystarczy ze obejrzy jego fasadę . Więc czasami zastanów się co ci przeszkadza budynek , czy osoby które nie umią głosić ewangelii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.icis.pcz.pl 14.04.11, 10:36 Zgadzam sie z Toba. Ciesze sie z tego ze ten zaniedbany i szpecacy centrum miasta obiekt zmieni sie nie do poznania. To rzeczywiscie jest wazny element rewitalizacji zaniedbanego fragmentu centrum miasta. I Odpowiedz Link Zgłoś
samodzielnie_myslacy Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 10:39 Naszą nadzieja jest turystyka, na przemysł nie mamy co za bardzo liczyć w najbliższym czasie. Jak widać inne osoby to również zauważają :) Odpowiedz Link Zgłoś
contrame To najpilniejsza inwestycja 14.04.11, 10:10 Skąd Unia bierze pieniądze? zapewne z bankomatu. A tymi "unijnymi funduszami" dzieli marszałek województwa i sługus watykański w jednym. Oczywiście to była najbardziej niezbędna dla Częstochowy inwestycja! Odpowiedz Link Zgłoś
samodzielnie_myslacy Re: To najpilniejsza inwestycja 14.04.11, 10:38 To niech władze miasta piszą dobre wnioski, które wygrają konkursy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:31 W projekcie jest zaplanowane przedszkole, świetlica i stołówka dla dzieci szkolnych, przychodnia rehabilitacyjna i i punkt wydawania żywności dla ubogich.... Jak nie masz dokładnych informacji to się nie wypowiadaj.....Pamiętaj,że kiedyś za każde głupie słowo odpowiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
contrame Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 10:37 A na te wszystkie przychodnie i stołówki czarni będą ciągnąć kasę od nas . Jak Caritas - 11,5% dla biednych (tyle dali rodzinom górników z Halemby), a reszta dla siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: 195.242.91.* 14.04.11, 12:36 zobaczymy, antyklerykały, czy jak wam przyjdzie umierać, to też tacy plujący jadem będziecie? Jak się czyta te opinie częstochowskich "wyzwolonych" na forum wybiórczej to wstyd się przyznać, że człowiek z tego miasta pochodzi. Nie chcesz? Nie dajesz na tace, i tyle. Ksiądz ci po kolędzie przez okno do domu nie wejdzie. Ale jacy to oni wszyscy poszkodowani, ograbieni przez księży. Sami za to wspaniałomyślnie przedszkola i jadłodajnie fundują, gdzie tylko nie spojrzeć, to widać efekty ich hojności. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
samodzielnie_myslacy Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 12:53 Nie mylmy Kościoła z klerem. Bo kościół to ludzie wierzący, a kler to tylko ludzie którzy z grupy wierzących. To, że w tej grupie coraz więcej karierowiczów i osób bez zasad moralnych powoduje taka zajadłość przeciwników... Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 14:43 Tak, będziemy pluć jadem i zionąć ogniem. W zupełnym przeciwieństwie do pełnych miłości wypowiedzi prawdziwych katolików. Nie daje na tace, przez przez okno nie wchodzi. Ale jak widzę nie rozumiesz jak działa Państwo i finanse państwa. Pieniądze które otrzymuje Kościół w Polsce nie pochodzą tylko od jego wyznawców, ale od wszystkich polaków. Kościół funduje jadłodajnie, bo dostaje na ich działanie fundusze od państwa. A przedszkola w większości są świeckie (państwowe i prywatne). Ja osobiście widzę dużo większą hojność świeckich fundacji niż kościelnych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO boozar Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:30 Jak tak czytam twoje wypowiedzi to mam wrażenie że masz problem emocjonaly wobec kościoła. Nie wiem co ci się stało w życiu, może cię ksiądz molestował (zdarzają się tacy - ksiądz też człowiek...) ale nie wiedz o tym, że można wyczuć lekki odchyłek w twoich wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 19:05 Taak, jak ktoś chce rozdziału Kościoła od Państwa to ma problemy emocjonalne. Za to jak ktoś popiera zawłaszczanie Państwa przez jedynie słuszny Kościół to jest wspaniały i nie ma żadnych problemów. Mam wiele odchyłek lekki i większych ;) , ale cóż, nie wymagam od innych aby mieli takie same odchyłki jak ja. Każdy może mieć swoje odchyłki !! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 13:08 A do czyjej kieszeni popłyną zyski z tego przedszkola, przychodni.........etc,etc ?! Jak wiesz, - to może się pochwal ! Bo ja podejrzewam że wiem do czyjej kabzy ta kasiorka wpadnie...........! Jak myslisz ?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apage Forsa się znajdzie IP: 213.241.124.* 14.04.11, 18:56 Forsa na inwestycje się znajdzie. Bo musi. Zrzucą się ministerstwa, dorzuci marszałek, a pewnie i zadłużona Częstochowa nie odmówi. Tylko czemu ja mam finansować prywatne przedsięwzięcia? Mnie nikt do czynszu nie dorzuca. A jak już bedzie ta przychodnia, to pewnie pierwsza dostanie kontrakty z NFZ. Będzie jak ze szkołami - zamyka się polskie ("bo brak funduszy"), ale nie cofa się dotacji do żadnej watykańskiej. Chociaż prywatna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 06:39 i specjalny pokój do molestowania tych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest nudne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:50 Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest nudne. Jeżeli drażni cię kościół to idź wypisz się z nigo i nie narzekaj a przede wszystkim nie denerwuj swoim marnymi wypowiedziami innych. Nie chodzę do kościoła i nie obwiniam go za wszystko co "złe". Jeżeli jesteś przeciwko kościołowi to dziwi mnie, że z nim "walczysz" na łamach forum... Żal mi ciebie. Ja jako ateista nie widzę problemu gdyż kościół od kiedy nie mam z nim nic wspólnego nie przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest 14.04.11, 13:12 A ja podejrzewam, że z Ciebie taki ateista jak z koziej d......y trąba. Czyżbym się mylił?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 14:39 Raczej się mylisz ale z tego co zauważyłem na tym forum to nie będę miał racji gdyż ty tak uważasz.. Najeżdżacie na ten kościół w tej biednej częstochowie a gdyby nie ten kościół panujący tutaj to miasto nie przekroczyłoby 100tyś mieszkańców kiedyś tam... Wiem czemu najeżdżacie na kościół - po prostu się go boicie. Księża w odróżnieniu od polityków i innych narzekaczy nie potrafią się zorganizować. Tego im zazdroszczę a śmiać mi się chce z was wszystkich "anty-kościelnych". Mogę się założyć, że 100% waszych dzieci ma chrzest, komunie święta... a tylko po to by rodzina zebrała zyski w postaci "prezentów". Wtedy jesteście "chrześcijanami, katolikami" a gdy biedna dotknie to wszystko wina Boga... Żal mi was bo nie potraficie się określić - porównałbym was do transwestytów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 14:43 "dyziek" to się określił już dawno,- jest przedstawicielem palikota w Częstochowie i głaskał jego penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest 14.04.11, 14:54 Na 100% to bym się nie zakładał :), bo możesz łatwo przegrać. "Księża nie potrafią się zorganizować" - rozumiem że to miał być żart :) Tak boimy się Kościoła dlatego próbujemy się mu przeciwstawiać - pokrętna logika trochę. I w przeciwieństwie do Ciebie "Ateisto" jesteśmy ateistami i jesteśmy za rozdziałem Kościoła od Państwa - mam nadzięję, że wiesz co to znaczy. PS1. poczytaj o historii Częstochowy i dowiedz się dlaczego i kiedy z przyklasztornej wsi stała się miastem. PS2. Ciekawe do kogo porównasz takich jednak zdecydowanych ludzi, którzy z Kościołem nie chcą mieć nic wspólnego i są po prostu ateistami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO boozar Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:26 Padła mi tam literówka.. Chodziło mi ze POTRAFIĄ się zorganizować. Co do ludzi którzy piszą obelgi na kościół an forum. PRZECZYTAJCIE (!) jeszcze raz to zdanie i zdajcie sobie sprawę GDZIE umieszczacie swoje żale życiowe... Jeżeli wasz ateizm polega na "szczekaniu" na forum to może i faktycznie dobrze że nei wychodzicie po za nie.. Siedzicie sobie na tym forum i zgadzajcie się ze sobą przeciwko kościołowi. Ostrzegam jedynie że z wyjściem na aleje i gadaniem takich bzdur może być TRUDNIEJ ;) więc pozostawię wam forum bez moich wypowiedzi byście mogli w końcu myśleć że tylko wy macie racje... Chcecie żyć w ciemnocie ? Proszę bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest 14.04.11, 18:56 Jeśli obelga jest to, że chciałbym świeckiego państwa i rozdziału Kościoła od Państwa, to wybacz. Wydawało mi się że Kościół jest o wiele silniejszy i nie jest dla niego obelgą to, że ktoś chce niezależności Kościoła od Państwa i Państwa od Kościoła. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfsegetjuykl Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:20 Obelgą dla mnie jest brak poziomu i racjonalnych argumentów. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Skończ gościu narzekać na kościół bo to jest 14.04.11, 22:27 To po co sam siebie obrażasz ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej 14.04.11, 15:32 W sobotę kolejne spotkanie. O godzinie 17.00 przy Limanowskiego Czerwono-Niebiescy podejmą Tyski GKS. Dla nas jest to spotkanie z gatunku atrakcyjnych. Wobec tego bez wyjątku wszyscy meldujemy się na łuku i jedziemy z konkretnym dopingiem! Nikogo nie może zabraknąć! Każdy przy sobie ma szalik! WSZYSCY NA ŁUK!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 23:06 To znaczy że wszystko zostaje po staremu.Jedna częśc rachunku opiewającą na 5.8 mln do Brukseli druga częśc rachunku na 7 mln do urzędu miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 06:17 proboszcz rakowa chciałby Was widzieć w kościele a nie na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 18:42 :)) Euroklasztor przy ulicy Krakowskiej :) a może to fakt stałego-nowego przekrętu tych wrogów Unii Europejskiej organizacji.? Odpowiedz Link Zgłoś