Dodaj do ulubionych

wojna miedzy Elpis a TOZ?

16.04.11, 12:32
Przeglądam wątki, chciałam się zainteresować fundacjami w naszym mieście na rzecz zwierząt, a jedyne co znalazłam to jakieś negatywne komentarze jednych na drugich. O co chodzi czy może ktoś mi wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ffffff Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? IP: *.net.stream.pl 16.04.11, 18:28
      jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase :DDDD
    • dyziek_o Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? 16.04.11, 19:40
      Droga "pnczęstochowo".
      Wynika z Twojego posta, że bóg wie ile tych organizacji w Częstochowie się znajduje.
      Tymczasem, oprócz TOZ-u, - który ostatnio "zarobił " sporo negatywnych punktów, - jest
      w/g moich informacji tylko jedna organizacja która podjęła się nieść pomoc bezdomnym zwierzakom. Z tego zaś, co do tej pory doszło do moich uszu nie wynikają jakieś szczególnie
      negatywne opinie o traktowaniu zwierząt.
      Owszem, - słyszałem kilka opinii rzucających złe światło na tę fundację.
      Jednak w kontekście działań tej fundacji w sprawie traktowania zwierząt w częstochowskim schronisku / udowodniono parę spraw związanych z przekrętami oraz niewłaściwym traktowaniu zwierząt / - jest duża szansa na to, że te opinie są jakby zemstą osób związanych z dotychczasowym zajmowaniem lukratywnych posad w w/w schronisku.
      Oczywiście, wszystkie te opinie nie mają potwierdzenia w faktach a funkcjonują na zasadzie "jedna pani drugiej pani " - co przekłada się jedynie na brak pomocy zwierzętom.
      Ponieważ ludzie myślą, że bóg wie co się dzieje z naszymi pieniędzmi przekazywanymi do tej fundacji.
      Osobiście znam parę osób z tej fundacji i uważam, ze robią dobrą robotę w niesieniu pomocy bezpańskim zwierzakom. Nawet, jeśli są jakieś niedociągnięcia w ich działalności
      to wynikają z braku doświadczenia a nie ze złej woli.
      Uważam więc Twoje obawy za nieuzasadnione.
      Pozdrawiam, Dyzio.

p.s
      A gwarantuję Ci, że jesli tylko coś w tej fundacji zacznie być nie tak, będę pierwszym który podniesie larum.
      • pnczestochowa Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? 16.04.11, 19:52
        To co napisałam, pisałam na podstawie wątków na owym forum. Czyli istnieje TOZ, który teraz "zajmuje się" schroniskiem i Elpis - fundacja, która dba o zwierzątka po prostu, jak to fundacje? Może moje pytania są absurdalne, ale kto pyta, nie błądzi :)
        Pozdrawiam.
        • dyziek_o Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? 16.04.11, 21:20
          Nie ma pytań absurdalnych/głupich. Takie bywają tylko odpowiedzi.
          Po za tym, kto pyta, - nie błądzi.
          Częstochowski TOZ - / biuro jest - było na Wolności / - wygrał przetarg na prowadzenie schroniska w tym roku. Pomimo stawania do przetargu również " Elpisu".
          Co ciekawe, - TOZ wygrał przetarg, pomimo gorszych warunków jakie oferował.
          Ale to taka ciekawostka - regionalna powiedział bym.
          I będzie prowadził schronisko za pieniądze z budżetu miasta oraz z dochodu uzyskanego z !%.
          Elpis prowadzi/pomaga zwierzakom za prywatną kasę uzyskaną z datków dobrych ludzi.
          Szczegóły na stronie WWW.ELPIS.PL
          Zagapili się w tym roku i nie uzyskali nr.konta jako fundacja/ organizacja pożytku publicznego. Dobrowolne wpłaty mozna dokonywać na konto "Elpisu" opolskiego z dopiskiem
          dla Częstochowy. Ale szczególy musisz sama sprawdzić na ich stronie internetowej.
          Aż tak dokładnie tej historii nie śledzę. Po prostu przesyłam 1% - do schroniska co roku przed zimą dowożę przyczepkę słomy i jeśli mogę jakiemuś zwierzakowi pomóc, - pomagam.
          Nie zajmując się pierdołami typu - że ktoś komuś coś........!
          Rób tak jak ja, zwierzęta będą Ci wdzięczne i nie przejmuj się głupotami.
          Pozdrawiam,
          Dyzio.
          • pnczestochowa Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? 17.04.11, 11:15
            No i już wszystko jasne, dziękuję bardzo! A 1% już wpłaciłam na WWF - rysiom :) , ale pomóc zwierzątkom i tak jakoś się postaram. Pozdrawiam.
            • Gość: zorro Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.11, 01:01
              Fundacja ELPIS istnieje od 06.01.2010, ażeby uzyskać statut opp, czyli możliwość zbierania 1% należy istnieć dwa lata, więc dlatego zbierają 1% za pośrednictwem innej organizacji.
    • Gość: sisi Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? IP: *.netcominternet.pl 27.07.11, 22:55
      Elpis przechodzi reaktywacje są nowi wolontariusze którzy zaprowadzili porządek :)
      • Gość: sisi Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? IP: *.of.pl 27.10.11, 17:03
        Reaktywacja??? Prezes Fundacji -Renata Mizera nie rozliczyła funduszy na sterylizacje za rok 2011 i tym samy zablokowała Fundacji możliwość starania się o fundusze na rok 2011. Jaka to ma być reaktywacja tel. milczy nikt nic nie wie a jeśli już jest kontakt to -przykro mi nie mamy jak przyjechać,nie ma pieniążków itp. Inne Fundacje działają tylko Elpis zawsze ma problemy ale cóż się dziwić jaki prezes taka Fundacja.
      • peppa2 Re: wojna miedzy Elpis a TOZ? 29.06.18, 17:04
        www.youtube.com/watch?v=EVLDQBBLdEg&feature=share
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka