eustachyxx 11.05.11, 12:04 no cóż tacy jesteśmy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: angrusz1 Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 12:27 Jako nauczyciel zawsze , w każdej klasie miałem i osoby zdolne i durniów . Tak samo jest i z dorosłym społeczeństwem . Pozostaje jeszcze spora grupa ze środka . Takich - jako nauczyciel starałem się zachęcić do nauki , wymóc , a już na pewno wyegzekwować wiedzę i ocenić ją . Z częścią mi się udawało ale część z tej środkowej grupy była nie do ruszenia . Pozostawali góra na dopuszczającym czyli na 2 . . I tak jest z dorosłymi mieszkańcami Częstochowy . Nie ma co sobie słodzić . To może robić nieuczciwy polityk, który szuka elektoratu . Taki to każdemu durniowi przyzna rację przed głosowaniem ,byle zachęcić tego durnia do wrzucenia kartki z "X " na tego polityka . Poza tym część mieszkańców to świeży , czasem bardzo świeży mieszczanie, którzy po wzbogaceniu się wyprowadzają się do miejscowości - zwykle wsi z której pochodzili - bo tam wybudowali sobie dom . Takich nie interesuje los miasta . Są , byli tu na chwilę . To normalny proces społeczny i trudno temu zaradzić a i ganić też nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 11.05.11, 16:26 to fakt ale można ganić za marudzenie... Skoro nie uczestniczę i nic nie robię nie mam prawa narzekać...podobnie jest z wyborami dlaczego narzekają Ci, którzy z reguły nie głosują ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: *.net-5g.pl 11.05.11, 17:22 I tak oto ten cały wywód/monolog jest niczym innym, jak tylko następną formą narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narzekanie Narzekanie na narzekanie narzekających IP: *.apus-net.pl 11.05.11, 19:00 narzekanie na narzekanie narzekających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: 91.210.242.* 12.05.11, 18:58 Przeczytałami cóż mogę powiedziec,hmmm. Autor ma takie samo podejście jak mieszkancy tego miasta, też marudzi ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student do Kachna IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.05.11, 19:20 Droga Kachno ....zapomniałaś jeszcze o jednej specyfice ;) krytykowaniu :)....to takie nasze swojskie prawda Kachna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: do Kachna IP: 91.210.242.* 12.05.11, 19:24 Prawda studencie! hihi Odpowiedz Link Zgłoś