Dodaj do ulubionych

O częstochowianach ...okrutna prawda ?

11.05.11, 12:04
no cóż tacy jesteśmy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz1 Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 12:27
      Jako nauczyciel zawsze , w każdej klasie miałem i osoby zdolne i durniów .
      Tak samo jest i z dorosłym społeczeństwem .
      Pozostaje jeszcze spora grupa ze środka .
      Takich - jako nauczyciel starałem się zachęcić do nauki , wymóc , a już na pewno wyegzekwować wiedzę i ocenić ją .
      Z częścią mi się udawało ale część z tej środkowej grupy była nie do ruszenia .
      Pozostawali góra na dopuszczającym czyli na 2 . .
      I tak jest z dorosłymi mieszkańcami Częstochowy .
      Nie ma co sobie słodzić . To może robić nieuczciwy polityk, który szuka elektoratu .
      Taki to każdemu durniowi przyzna rację przed głosowaniem ,byle zachęcić tego durnia do wrzucenia kartki z "X " na tego polityka .

Poza tym część mieszkańców to świeży , czasem bardzo świeży mieszczanie, którzy po wzbogaceniu się wyprowadzają się do miejscowości - zwykle wsi z której pochodzili - bo tam wybudowali sobie dom .
      Takich nie interesuje los miasta .
      Są , byli tu na chwilę .
      To normalny proces społeczny i trudno temu zaradzić a i ganić też nie należy
      • Gość: student Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 11.05.11, 16:26
        to fakt ale można ganić za marudzenie...
        Skoro nie uczestniczę i nic nie robię nie mam prawa narzekać...podobnie jest z wyborami dlaczego narzekają Ci, którzy z reguły nie głosują ????
    • Gość: assa Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: *.net-5g.pl 11.05.11, 17:22
      I tak oto ten cały wywód/monolog jest niczym innym, jak tylko następną formą narzekania.
      • Gość: narzekanie Narzekanie na narzekanie narzekających IP: *.apus-net.pl 11.05.11, 19:00
        narzekanie na narzekanie narzekających.
    • Gość: kachna Re: O częstochowianach ...okrutna prawda ? IP: 91.210.242.* 12.05.11, 18:58
      Przeczytałami cóż mogę powiedziec,hmmm. Autor ma takie samo podejście jak mieszkancy tego miasta, też marudzi ;p
      • Gość: student do Kachna IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.05.11, 19:20
        Droga Kachno ....zapomniałaś jeszcze o jednej specyfice ;)
        krytykowaniu :)....to takie nasze swojskie prawda Kachna ?
        • Gość: kachna Re: do Kachna IP: 91.210.242.* 12.05.11, 19:24
          Prawda studencie! hihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka