Dodaj do ulubionych

Felieton: Kampania z zamkiem

01.08.11, 21:48
nie wiem dlaczego chce się przykleić do POpaprańców, ale zamek, który odbudował jest zarąbisty, facet miał naprawdę niebanalny pomysł, żeby tylko każdy senator tyle zostawił po sobie
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: 195.205.171.* 01.08.11, 22:07
      Jakaż wyjątkowa złość bije z tego artykułu! I półprawdy! Przecież toż to jego okręg wyborczy z którego został wybrany senatorem!!! Abyśmy mieli TAKICH senatorów!
    • angrusz1 Odbudowa zamku 01.08.11, 22:17
      to sukces pana Laseckiego .
      Hmm, ale czy to oznacza , że w polityce tez taki skuteczny i wytrwały będzie ?

• Gość: wyborca Re: Odbudowa zamku IP: 195.205.171.* 01.08.11, 22:44
        Czy to nie najlepszy senator do tej pory w naszym regionie?
        • Gość: gwiazda Re: Odbudowa zamku IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 07:28
          Innych nawet do wiadomości nie przyjmuję ... tylko Lasecki bo gość ma głowę na karku.
        • Gość: do gość Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:49
          www.jurzak.pl/gd/szablony/rodzina.php?lang=pl&id=01863&string=&nr=1
          Warto sprawdzić prawdziwe pochodzenie, dzisiaj są takie czasy że wielu się podszywa pod rody szlacheckie. Mości dobrodzieje, dobry obyczaj i dobro naszej Rzeczypospolitej nakazuje sprawdzić , czy ten człek jest naprawdę z rodu szlacheckiego!!, Najpierw sprawdźmy , potem delatujmy!
        • Gość: :) Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:31
          jasne, że najlepszy!
      • Gość: firol Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:21
        abw sprawdzić Laseckiego ,czy jako kierowca w RFN mógł zarobić taką forsę,jemu potrzebne są układy,znajomości i synekurki płynące z bycia senatorem ,on niczym innym pochwalić się nie jest w stanie tylko zamkiem a dla mnie to za mało ,nie chcę więcej figurantów,nikt z mojego otoczenia na pewno na niego nie zagłosuję
        • Gość: miejscowy Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:36
          A obwodnica krzepicka to pies? Jak myślisz, kto o nią zabiegał, Grabarczyk?
          • Gość: v Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:53
            ble ble i jeszcze raz zero podwójne
      • Gość: miejscowy Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:53
        Dbałość o dziedzictwo narodowe to też polityka i to bardzo właściwa. Ty jako nauczyciel powinieneś najlepiej o tym wiedzieć. Poza Bobolicami Lasecki maczał palce w remoncie kościoła w Żurawiu, odnowieniu dworów w Żurawiu i Skrzydlowie. Wspiera Ochotnicze Straże Pożarne, Związek Polskich Kawalerów Maltańskich, Caritas, szkoły, domy opieki społecznej, domy dla niepełnosprawnych, Częstochowski Klub Motocyklowy Włókniarz. W ogólnym skrócie:
        •Inwestor Roku - 1999
        •Finalista Konkursu Menedżer Roku - 2000 i 2002
        •Mecenas Kultury - 2001
        •Złoty Krzyż Zasługi - 2004
        •Wpisany do Złotej Księgi Politechniki Krakowskiej - 2005
        •Zasłużony dla Politechniki Częstochowskiej - 2007

to chyba coś znaczy, prawda?

Że nie wspomnę o lobbingu na rzecz powstania obwodnicy krzepickiej i w innych ważnych sprawach dla regionu.

• Gość: oko Ciemny lud nie wszystko kupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:00
          łubu dubu, łubu dubu ....

PR-owcy pana Laseckiego działają, może kilka słów o "niezależności" z czasów senatorowania ?

Ciemny lud nie wszystko kupi !
          • Gość: Solidarność Re: Ciemny lud nie wszystko kupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:28
            ... jeśli ciemny naród nie wszystko ma kupować to na pewno zagłosuje na Laseckiego bo to jedyny poważny kandydat z naszego regionu !!!
            • Gość: ko Re: Ciemny lud nie wszystko kupi ! IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:42
              taki to jego region że większość gość w Krakowie siedzi :)
        • Gość: ko Re: Odbudowa zamku IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:22
          ble ble ble znów to samo jak mantra. gościu robi kasę a nawet tu nie mieszka, dworek zrobił dla siebie jako rezydencja.
    • Gość: mm Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.isd-hcz.com.pl 02.08.11, 08:44
      Jakiś ten Lasocki bez twarzy jest, bo jak można być u PiS-iurów, a potem w PO? Przecież to dwa inne światy, dwa różne spojrzenia na świat, dwa bieguny!!!!
      • Gość: Niewodniczański Poznał się IP: *.apus-net.pl 02.08.11, 21:58
        Nie masz racji, Pan Lasocki najzwyczajniej miał okazję poznać czym jest PIS.
        Ta zmiana tylko jego plus.
        • Gość: ko Re: Poznał się IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:26
          ta zmiana to chęć wygrania, i zrobienia sobie reklamy, jak go chcieli w pis to tam był. gościu ma kasę i się nudzi to bawi się w politykę
    • michal1985.1 Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 08:52
      Należy pogratulować panu Jarosławowi Laseckiemu dokonania wielkiego dzieła jakim jest odbudowa Zamku Bobolice. Dzięki takim ludziom jak Lasecki nasza Jura może stać się atrakcją
      nie tylko na skalę Polski ale i Europy. Odbudujmy wszystkie zamki Orlich Gniazd!!! Wspierajmy takich ludzi.

Brawo Panie Lasecki! Takich ludzi potrzebuje Częstochowa!!!!
      • Gość: gosc Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 09:11
        No, to Ryszka może już zacząć się żegnać z mandatem.Moja rada: startuj pan panie Ryszka z okręgu sosnowieckiego,tu nie ma pan szans. Lasecki przynajmniej zadbał o kulturę w naszym regionie,to bardzo dużo.Zamek jest pięknie odrestaurowany,nikt nie może zaprzeczyć.
      • Gość: ekscelencja re:michal1985.1 IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 13:55
        > Brawo Panie Lasecki! Takich ludzi potrzebuje Częstochowa!!!!

Częstochowa niekoniecznie. Bo nie będzie kandydatem z Częstochowy tylko z powiatu częstochowskiego
    • bobolus Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 09:08
      Czy to znaczy, że pan Lasecki ma się ukrywać z faktem, że to on odpowiada za odbudowę Zamku Bobolice żeby przypadkiem nie być posądzonym o prowadzenie kampanii? No trochę to chore.
      • Gość: gość Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.prenet.pl 02.08.11, 09:55
        Zgadzam się z bobolusem. Jeżeli człowiek robi coś dobrego i wyjątkowego, to dlaczego ma się z tym ukrywać??? Więcej takich ludzi w naszym regionie!
        • Gość: ko Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:43
          jakoś ten zamek tylko przed wyborami reklamuje
          • Gość: juras Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 23:56
            co Ty pitolisz? zamek jest na ukończeniu to reklamuje, żeby ludzie mogli przyjechać zwiedzić.. normalka!

gość jest wporzo i na pewno oddam głos na niego, jak i każdy co jest chociaż trochę inteligentny.. ciemnota pójdzie głosować na PiSuary...
      • Gość: ko Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:30
        w ostatniej kampanii także chwalił się zamkiem i czy ludzie coś z tego mają
    • Gość: miejscowy Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:04
      Szczerze mówiąc mam w nosie z jakiej listy startuje p.Lasecki. Ważne, żeby wszedł do senatu. Dla mnie może być co roku w innej partii. Nawet jeśli dostanie się teraz do senatu z list PO choć był już w PIS, a do senatu następnej kadencji wystartuje z ramienia PSL czy SLD nie ma to dla mnie znaczenia. Ten człowiek zamienia słowa w czyny.
      Na żadnego POpaprańca nigdy w życiu bym nie zagłosował. Lasecki choć startuje z listy PO jest dla mnie wyjątkowym człowiekiem i ma moją kreskę. Udowodnił, że potrafi działać.
      Poza tym moim zdaniem do polityki powinni pchać się bogaci ludzie jak p. Lasecki, którzy mają z czego żyć i na wiele ich stać, a nie jakieś gołodupce jak te POpaprańce z Wałbrzycha co nawet na swoją kampanię nie mają i robią jakieś machloje grubymi nićmi szyte.
      A pani Steinhagen niech zacznie brać Renie lub jakiś inny Ulgix albo zafunduje sobie po prostu lewatywę, bo ją w końcu rozsadzi. Skończył się Wrona i nie ma komu dokopać, to zabrała się za p.Laseckiego. Z czegoś przecież dziennikarzyna musi żyć. Pewnie kiepsko w GW za wierszówkę płacą więc sporo nabździła.
    • jedyny.agnieszka Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 10:47
      Zamek widziałam i muszę powiedzieć, że jest na czym oko zawiesić!!! Takim wyczynem jak rekonstrukcja po wielu latach ciężkiej pracy i walki z przeciwnościami losu należy się chwalić a nie doszukiwać drugiego dna!!! To co zrobili Laseccy pozostanie dla naszych dzieci wnuków i prawnuków. Jestem przekonana, że takich Senatorów potrzebuje Nasz Kraj a na pewno potrzebuję powiat myszkowski. Mam nadzieje, że turystyka będzie alternatywą dla poprawy sytuacji w powiecie, który w chwili obecnej nie jest w najlepszej kondycji. Jestem w stu procentach za inicjatywą, której podjął się Pan Jarosław i życzę mu sukcesów w nadchodzących wyborach!!!
      • Gość: tubylec Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:01
        > To co zrobili Laseccy pozostanie dla naszych dzieci wnuków i prawnuków.

I te "nasze" wnuki i prawnuki będą zajadały się kawiorem i popijali szampanem ustami swoich "przedstawicieli" zamieszkujących na "zamku", podziwiając tenże zamek z odpowiedniej odległości.
        • Gość: miejscowy Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:10
          A jaki masz osobisty wkład w odbudowę zamku, żeby twoje wnuki mogły zajadać kawior swoimi ustami i z okna najlepszej komnaty codziennie spoglądać na okolice?
          • Gość: FFFF Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:20
            A mnie ta profanacja nie przekonuje i oceniam to negatywnie - oczywiście oceniam inicjatywę bez pryzmatu politycznego
            A czemu .... wystarczy poczytać tutaj i na innych wątkach tego forum
            forumjurajskie.pl/viewtopic.php?f=1&t=3646
      • Gość: zawisza Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:37
        Czegoś, tu nie rozumie, przecież pan Lasecki zamek odbudował dla siebie , nie dla narodu!, to po dlaczego takie pienia podnosicie???
        • Gość: Mark Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.ghnet.pl 02.08.11, 14:41
          W takim razie nie udostępniał by go do zwiedzania. Poza tym dzięki panu Laseckiemu Zamek będzie mógł stać na tym miejscu przez kolejne wieki, niezależnie od tego kto będzie jego właścicielem.
          • Gość: do Mark Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 15:19
            Nie robi tego za darmo!!!
            • Gość: Mark Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.ghnet.pl 02.08.11, 15:42
              Tak samo jak większość muzeów, atrakcji turystycznych, czy obiektów zabytkowych udostępnianych do zwiedzania przez turystów.
          • Gość: ko Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:34
            no przecież zwiedzanie nie jest za darmo, tylko normalna działalność zarobkowa
      • Gość: wojak Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:57
        sprawdzimy jego uczciwość niech nie myśli że złodziejska platforma mu pomoże
    • Gość: Eurok Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:04
      Lepsze to niż jakby startował w wyborach wójt naszego Olsztyna i pisał, że ma u siebie zamek!
    • Gość: tubylec Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 16:03
      Widać wielką aktywność na forum młodych ludzików z komitetu wyborczego Imć Laseckiego.
      (widać też, że Imć Lasecki bardzo chce być "Imć". Taka kolej rzeczy, niejaki Kulczyk też wiele dał by wejść w arystokrację) ;-)
      Ale gdzie tam Laseckiemu do Kulczyka, nie ta pólka, dlatego trzeba zostać senatorem, też splendor, jak to brzmi dostojnie - "senator RP" :-)
    • mistral75 Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 17:22
      Czy Ryszka tez ma jakis zamek lub chociazby wieze obserwacyjna, albo stanice ?
      Bo jezeli nie ma to ciezko mu bedzie cos wskurac, chyba ze paulini pozyczac mu wieze na J.G lub wezmie w leesing zamek w Bedzinie.
      Szykuje sie na wielka wyprawe lorda Ryszki pod zamek w Bobolicach i dlugie oblezenie.
      To bedzie krwawa kampania i bez kasy od Don Kobylanskiego lord Ryszka chyba nie poradzi. Wojna kosztuje.No chyba ze zaciezni z Torunia pomoga.
      • Gość: more Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:18
        Wazeliniarstwo kwitnie w najlepsze... poprzeczkę dla kandydatów podniesiono wyżej - kto nie ma zamku, a wcześniej ruiny ... nie ma szans...
        Większość zapomina, że można robić buty, można kupować ruiny i stawiać zamki na skałce i niekoniecznie być najlepszym kandydatem do parlamentu, ale to małe piwko ludzie potrzebują... posłać "znajomego" - to i posyłają... Tylko potem zazwyczaj niewiele z tego wynika.

Czas na zmiany - taki Ryszka Czesław z Lędzin czy Czeladzi - o niebywałej sile argumentacji -
        "... Jak sądzę, żaden z czterystu trzydziestu sześciu reaktorów użytkowanych na początku 2010 r. na całym świecie nie wytrzymałby na przykład celowego uderzenia zatankowanego do pełna szerokadłubowego odrzutowca..." (z przemówienia w Senacie nad ustawą Prawo atomowe ).
        • Gość: Dolar Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.alfanet24.pl 02.08.11, 21:29
          odwracasz kota ogonem, pytanie brzmiało, czy Lasocki może się chwalić tym czego dokonał w Bobolicach, czy też powinien to wstydliwie ukrywać jako kandydat do parlamentu, dla mnie odpowiedź jest jasna - nie tylko może, ale nawet powinien o tym mówić, to co zrobił budzi podziw i mam nadzieję, że zainspiruje do podobnych działań w innych miejscach
          • Gość: Dolar Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.alfanet24.pl 02.08.11, 21:32
            Lasecki of course
            • mistral75 Re: Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 21:45
              Gdyby nie to ze dolar trzesie swiatem,to bym Ci odpalil z kartacza.
              Kampania rozpoczeta zbyt wczesnie moze okazac sie odbiciem j.s milosnika w krzywym lustrze.:)
              • Gość: świadomy wyborca Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:30
                Ja nie uważam tego jako kampanie.. jeśli zamek jest już gotowy to jak ma się reklamować? bezpośrednia reklama jest najskuteczniejsza i takie coś właśnie miało miejsce.. to co.. idą wybory i żaden z kandydatów nie może reklamować swojej firmy/działalności bo go posądzą o kampanie? chore....

Poza tym on na pewno ma mój głos bo to w porządku gość !!!
      • Gość: krzyś Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:50
        Ślązak Ryszka ma Ślązaków za sobą i na nich liczy
        • Gość: wyborca do Senatu tylko Lasecki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:26
          bo kto jak nie on? W każdych wyborach, w których Pan Lasecki kandydował miał mój głos .. i w tych też tak będzie !!! Jedyny sensowny kandydat !!!
          • Gość: jajco Re: do Senatu tylko Lasecki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 16:29
            jakiś tam lasecki,fiona czy inna rozpędkowa na pewno głosu mojego nie dostaną ,platformersi do kosza czyli precz z polityką kłamców i krętaczy
            • Gość: RKS Raków Re: do Senatu tylko Lasecki !!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 23:58
              sam jesteś ciemnota... PO to buraki ale Laseckiego poprę! gość ma łeb na karku jak mało kto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka