mojepierwszekoki 01.08.11, 21:48 nie wiem dlaczego chce się przykleić do POpaprańców, ale zamek, który odbudował jest zarąbisty, facet miał naprawdę niebanalny pomysł, żeby tylko każdy senator tyle zostawił po sobie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ad Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: 195.205.171.* 01.08.11, 22:07 Jakaż wyjątkowa złość bije z tego artykułu! I półprawdy! Przecież toż to jego okręg wyborczy z którego został wybrany senatorem!!! Abyśmy mieli TAKICH senatorów! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Odbudowa zamku 01.08.11, 22:17 to sukces pana Laseckiego . Hmm, ale czy to oznacza , że w polityce tez taki skuteczny i wytrwały będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Odbudowa zamku IP: 195.205.171.* 01.08.11, 22:44 Czy to nie najlepszy senator do tej pory w naszym regionie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazda Re: Odbudowa zamku IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 07:28 Innych nawet do wiadomości nie przyjmuję ... tylko Lasecki bo gość ma głowę na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gość Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:49 www.jurzak.pl/gd/szablony/rodzina.php?lang=pl&id=01863&string=&nr=1 Warto sprawdzić prawdziwe pochodzenie, dzisiaj są takie czasy że wielu się podszywa pod rody szlacheckie. Mości dobrodzieje, dobry obyczaj i dobro naszej Rzeczypospolitej nakazuje sprawdzić , czy ten człek jest naprawdę z rodu szlacheckiego!!, Najpierw sprawdźmy , potem delatujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:31 jasne, że najlepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firol Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:21 abw sprawdzić Laseckiego ,czy jako kierowca w RFN mógł zarobić taką forsę,jemu potrzebne są układy,znajomości i synekurki płynące z bycia senatorem ,on niczym innym pochwalić się nie jest w stanie tylko zamkiem a dla mnie to za mało ,nie chcę więcej figurantów,nikt z mojego otoczenia na pewno na niego nie zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:36 A obwodnica krzepicka to pies? Jak myślisz, kto o nią zabiegał, Grabarczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:53 ble ble i jeszcze raz zero podwójne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Odbudowa zamku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:53 Dbałość o dziedzictwo narodowe to też polityka i to bardzo właściwa. Ty jako nauczyciel powinieneś najlepiej o tym wiedzieć. Poza Bobolicami Lasecki maczał palce w remoncie kościoła w Żurawiu, odnowieniu dworów w Żurawiu i Skrzydlowie. Wspiera Ochotnicze Straże Pożarne, Związek Polskich Kawalerów Maltańskich, Caritas, szkoły, domy opieki społecznej, domy dla niepełnosprawnych, Częstochowski Klub Motocyklowy Włókniarz. W ogólnym skrócie: •Inwestor Roku - 1999 •Finalista Konkursu Menedżer Roku - 2000 i 2002 •Mecenas Kultury - 2001 •Złoty Krzyż Zasługi - 2004 •Wpisany do Złotej Księgi Politechniki Krakowskiej - 2005 •Zasłużony dla Politechniki Częstochowskiej - 2007 to chyba coś znaczy, prawda? Że nie wspomnę o lobbingu na rzecz powstania obwodnicy krzepickiej i w innych ważnych sprawach dla regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Ciemny lud nie wszystko kupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:00 łubu dubu, łubu dubu .... PR-owcy pana Laseckiego działają, może kilka słów o "niezależności" z czasów senatorowania ? Ciemny lud nie wszystko kupi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidarność Re: Ciemny lud nie wszystko kupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:28 ... jeśli ciemny naród nie wszystko ma kupować to na pewno zagłosuje na Laseckiego bo to jedyny poważny kandydat z naszego regionu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Ciemny lud nie wszystko kupi ! IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:42 taki to jego region że większość gość w Krakowie siedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Odbudowa zamku IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:22 ble ble ble znów to samo jak mantra. gościu robi kasę a nawet tu nie mieszka, dworek zrobił dla siebie jako rezydencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.isd-hcz.com.pl 02.08.11, 08:44 Jakiś ten Lasocki bez twarzy jest, bo jak można być u PiS-iurów, a potem w PO? Przecież to dwa inne światy, dwa różne spojrzenia na świat, dwa bieguny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Poznał się IP: *.apus-net.pl 02.08.11, 21:58 Nie masz racji, Pan Lasocki najzwyczajniej miał okazję poznać czym jest PIS. Ta zmiana tylko jego plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Poznał się IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:26 ta zmiana to chęć wygrania, i zrobienia sobie reklamy, jak go chcieli w pis to tam był. gościu ma kasę i się nudzi to bawi się w politykę Odpowiedz Link Zgłoś
michal1985.1 Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 08:52 Należy pogratulować panu Jarosławowi Laseckiemu dokonania wielkiego dzieła jakim jest odbudowa Zamku Bobolice. Dzięki takim ludziom jak Lasecki nasza Jura może stać się atrakcją nie tylko na skalę Polski ale i Europy. Odbudujmy wszystkie zamki Orlich Gniazd!!! Wspierajmy takich ludzi. Brawo Panie Lasecki! Takich ludzi potrzebuje Częstochowa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 09:11 No, to Ryszka może już zacząć się żegnać z mandatem.Moja rada: startuj pan panie Ryszka z okręgu sosnowieckiego,tu nie ma pan szans. Lasecki przynajmniej zadbał o kulturę w naszym regionie,to bardzo dużo.Zamek jest pięknie odrestaurowany,nikt nie może zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekscelencja re:michal1985.1 IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 13:55 > Brawo Panie Lasecki! Takich ludzi potrzebuje Częstochowa!!!! Częstochowa niekoniecznie. Bo nie będzie kandydatem z Częstochowy tylko z powiatu częstochowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bobolus Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 09:08 Czy to znaczy, że pan Lasecki ma się ukrywać z faktem, że to on odpowiada za odbudowę Zamku Bobolice żeby przypadkiem nie być posądzonym o prowadzenie kampanii? No trochę to chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.prenet.pl 02.08.11, 09:55 Zgadzam się z bobolusem. Jeżeli człowiek robi coś dobrego i wyjątkowego, to dlaczego ma się z tym ukrywać??? Więcej takich ludzi w naszym regionie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:43 jakoś ten zamek tylko przed wyborami reklamuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 23:56 co Ty pitolisz? zamek jest na ukończeniu to reklamuje, żeby ludzie mogli przyjechać zwiedzić.. normalka! gość jest wporzo i na pewno oddam głos na niego, jak i każdy co jest chociaż trochę inteligentny.. ciemnota pójdzie głosować na PiSuary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:30 w ostatniej kampanii także chwalił się zamkiem i czy ludzie coś z tego mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:04 Szczerze mówiąc mam w nosie z jakiej listy startuje p.Lasecki. Ważne, żeby wszedł do senatu. Dla mnie może być co roku w innej partii. Nawet jeśli dostanie się teraz do senatu z list PO choć był już w PIS, a do senatu następnej kadencji wystartuje z ramienia PSL czy SLD nie ma to dla mnie znaczenia. Ten człowiek zamienia słowa w czyny. Na żadnego POpaprańca nigdy w życiu bym nie zagłosował. Lasecki choć startuje z listy PO jest dla mnie wyjątkowym człowiekiem i ma moją kreskę. Udowodnił, że potrafi działać. Poza tym moim zdaniem do polityki powinni pchać się bogaci ludzie jak p. Lasecki, którzy mają z czego żyć i na wiele ich stać, a nie jakieś gołodupce jak te POpaprańce z Wałbrzycha co nawet na swoją kampanię nie mają i robią jakieś machloje grubymi nićmi szyte. A pani Steinhagen niech zacznie brać Renie lub jakiś inny Ulgix albo zafunduje sobie po prostu lewatywę, bo ją w końcu rozsadzi. Skończył się Wrona i nie ma komu dokopać, to zabrała się za p.Laseckiego. Z czegoś przecież dziennikarzyna musi żyć. Pewnie kiepsko w GW za wierszówkę płacą więc sporo nabździła. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.agnieszka Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 10:47 Zamek widziałam i muszę powiedzieć, że jest na czym oko zawiesić!!! Takim wyczynem jak rekonstrukcja po wielu latach ciężkiej pracy i walki z przeciwnościami losu należy się chwalić a nie doszukiwać drugiego dna!!! To co zrobili Laseccy pozostanie dla naszych dzieci wnuków i prawnuków. Jestem przekonana, że takich Senatorów potrzebuje Nasz Kraj a na pewno potrzebuję powiat myszkowski. Mam nadzieje, że turystyka będzie alternatywą dla poprawy sytuacji w powiecie, który w chwili obecnej nie jest w najlepszej kondycji. Jestem w stu procentach za inicjatywą, której podjął się Pan Jarosław i życzę mu sukcesów w nadchodzących wyborach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:01 > To co zrobili Laseccy pozostanie dla naszych dzieci wnuków i prawnuków. I te "nasze" wnuki i prawnuki będą zajadały się kawiorem i popijali szampanem ustami swoich "przedstawicieli" zamieszkujących na "zamku", podziwiając tenże zamek z odpowiedniej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:10 A jaki masz osobisty wkład w odbudowę zamku, żeby twoje wnuki mogły zajadać kawior swoimi ustami i z okna najlepszej komnaty codziennie spoglądać na okolice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFFF Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:20 A mnie ta profanacja nie przekonuje i oceniam to negatywnie - oczywiście oceniam inicjatywę bez pryzmatu politycznego A czemu .... wystarczy poczytać tutaj i na innych wątkach tego forum forumjurajskie.pl/viewtopic.php?f=1&t=3646 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:37 Czegoś, tu nie rozumie, przecież pan Lasecki zamek odbudował dla siebie , nie dla narodu!, to po dlaczego takie pienia podnosicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.ghnet.pl 02.08.11, 14:41 W takim razie nie udostępniał by go do zwiedzania. Poza tym dzięki panu Laseckiemu Zamek będzie mógł stać na tym miejscu przez kolejne wieki, niezależnie od tego kto będzie jego właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Mark Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 15:19 Nie robi tego za darmo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.ghnet.pl 02.08.11, 15:42 Tak samo jak większość muzeów, atrakcji turystycznych, czy obiektów zabytkowych udostępnianych do zwiedzania przez turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:34 no przecież zwiedzanie nie jest za darmo, tylko normalna działalność zarobkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojak Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:57 sprawdzimy jego uczciwość niech nie myśli że złodziejska platforma mu pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurok Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:04 Lepsze to niż jakby startował w wyborach wójt naszego Olsztyna i pisał, że ma u siebie zamek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 16:03 Widać wielką aktywność na forum młodych ludzików z komitetu wyborczego Imć Laseckiego. (widać też, że Imć Lasecki bardzo chce być "Imć". Taka kolej rzeczy, niejaki Kulczyk też wiele dał by wejść w arystokrację) ;-) Ale gdzie tam Laseckiemu do Kulczyka, nie ta pólka, dlatego trzeba zostać senatorem, też splendor, jak to brzmi dostojnie - "senator RP" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 17:22 Czy Ryszka tez ma jakis zamek lub chociazby wieze obserwacyjna, albo stanice ? Bo jezeli nie ma to ciezko mu bedzie cos wskurac, chyba ze paulini pozyczac mu wieze na J.G lub wezmie w leesing zamek w Bedzinie. Szykuje sie na wielka wyprawe lorda Ryszki pod zamek w Bobolicach i dlugie oblezenie. To bedzie krwawa kampania i bez kasy od Don Kobylanskiego lord Ryszka chyba nie poradzi. Wojna kosztuje.No chyba ze zaciezni z Torunia pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: more Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:18 Wazeliniarstwo kwitnie w najlepsze... poprzeczkę dla kandydatów podniesiono wyżej - kto nie ma zamku, a wcześniej ruiny ... nie ma szans... Większość zapomina, że można robić buty, można kupować ruiny i stawiać zamki na skałce i niekoniecznie być najlepszym kandydatem do parlamentu, ale to małe piwko ludzie potrzebują... posłać "znajomego" - to i posyłają... Tylko potem zazwyczaj niewiele z tego wynika. Czas na zmiany - taki Ryszka Czesław z Lędzin czy Czeladzi - o niebywałej sile argumentacji - "... Jak sądzę, żaden z czterystu trzydziestu sześciu reaktorów użytkowanych na początku 2010 r. na całym świecie nie wytrzymałby na przykład celowego uderzenia zatankowanego do pełna szerokadłubowego odrzutowca..." (z przemówienia w Senacie nad ustawą Prawo atomowe ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolar Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.alfanet24.pl 02.08.11, 21:29 odwracasz kota ogonem, pytanie brzmiało, czy Lasocki może się chwalić tym czego dokonał w Bobolicach, czy też powinien to wstydliwie ukrywać jako kandydat do parlamentu, dla mnie odpowiedź jest jasna - nie tylko może, ale nawet powinien o tym mówić, to co zrobił budzi podziw i mam nadzieję, że zainspiruje do podobnych działań w innych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolar Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.alfanet24.pl 02.08.11, 21:32 Lasecki of course Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Felieton: Kampania z zamkiem 02.08.11, 21:45 Gdyby nie to ze dolar trzesie swiatem,to bym Ci odpalil z kartacza. Kampania rozpoczeta zbyt wczesnie moze okazac sie odbiciem j.s milosnika w krzywym lustrze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy wyborca Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:30 Ja nie uważam tego jako kampanie.. jeśli zamek jest już gotowy to jak ma się reklamować? bezpośrednia reklama jest najskuteczniejsza i takie coś właśnie miało miejsce.. to co.. idą wybory i żaden z kandydatów nie może reklamować swojej firmy/działalności bo go posądzą o kampanie? chore.... Poza tym on na pewno ma mój głos bo to w porządku gość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Felieton: Kampania z zamkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:50 Ślązak Ryszka ma Ślązaków za sobą i na nich liczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca do Senatu tylko Lasecki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:26 bo kto jak nie on? W każdych wyborach, w których Pan Lasecki kandydował miał mój głos .. i w tych też tak będzie !!! Jedyny sensowny kandydat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: do Senatu tylko Lasecki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 16:29 jakiś tam lasecki,fiona czy inna rozpędkowa na pewno głosu mojego nie dostaną ,platformersi do kosza czyli precz z polityką kłamców i krętaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKS Raków Re: do Senatu tylko Lasecki !!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 23:58 sam jesteś ciemnota... PO to buraki ale Laseckiego poprę! gość ma łeb na karku jak mało kto! Odpowiedz Link Zgłoś