jacekczewa 15.08.11, 18:56 zasady moralne księży - ryczec z wieży glosnikami ludziom prosto w okna oddalone o 30 m od kościoła co godzine i o godz. 21 kiedy dzieci śpią.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ej Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.08.11, 19:13 Klechy trabia w szczekaczki bo uwazaja sie za bezkarnych ! Jak długo normalni ludzie beda zmuszani słuchac gusła nadawane przez tych cwanych oszołomów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjdddd Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 19:32 chyba prędzej umrzemy, niż władze miasta coś z tym zrobią.. ale cóż.. za dużo częstochowa zarabia na jasnej górze zeby teraz to tak naprawić- mieszkańcy się nie liczą dla władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa a co z majatkiem przewlaszczonym przez kler ? IP: *.prenet.pl 15.08.11, 20:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogo Re: a co z majatkiem przewlaszczonym przez kler ? IP: *.rev.inds.pl 15.08.11, 21:58 Pomyliłeś KLER z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: a co z majatkiem przewlaszczonym przez kler ? 16.08.11, 15:27 Gość portalu: yogo napisał(a): > Pomyliłeś KLER z PZPR. Nie ! To nie pomyłka . To ta sama metoda i działanie . Zamiast czerwonego sztandaru krzyż figuruje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 20:28 Kler i PiS zrobili z Jasnej Gory trybune dla oszolomow .Pojawili sie tam tez natanowcy w czerwonych kapach.Coraz mniej mlodych w kosciele bo zagubili sie arcybp-i z rodziny o.Rydzyka.Chca wladzy i pieniedzy.W pol. kosciele zaczynaja byc schizmatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 23:32 Nikt wam nie każe słuchać, zatkaj sobie uszy stoperem. Ktoś komu Kościół przeszkadza wprowadza się do bloku 30 m. od kościoła??? Nie byłeś świadom tego??? A od kiedy to wolność może być ograniczona przez jednego czy nawet 100 SZCZEKACZY internetowych, którym przeszkadzają praktyki religijne!????????? Nikt Ci nie każe wierzyć na siłę, nikt Ci do kościoła nie każe chodzić, ale JAWNE I PUBLICZNE SZCZEKANIE NA KOŚCIÓŁ, to obraza uczuć religijnych wielu innych. A na to jest artykuł! Ja Nie mówię o tym co robisz na co dzień, w co wierzysz i komu wierzysz - nie wywlekam tego na forach internetowych i nie pyskuję! MAM PRAWO DO PUBLICZNYCH PRAKTYK RELIGIJNYCH i nawet wieeeelu szczekaczy tego mi nie odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsoni1967 Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.xdsl.centertel.pl 16.08.11, 08:28 Ja, i wielu innych mamy prawo do spokoju,ciszy nocnej i odpoczynku. A swoja drogą ciekawi mnie, co byś obrońco wyznań powiedział, gdyby ktoś organizował spotkania np wyznawców Allaha, i budziłby Cię śpiew mułły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 10:26 Tam gdzie religia dominuje tam bieda,ubóstwo,prymityw i głupota .Wiara w niebo,piekło i inne bzdury. To człowiek wymyślił boga, a niektórzy nieźle z tej bajki żyją od setek,tysięcy lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 11:18 Z nieukami nie ma co gadać, nawet historii nie znasz bolku szczekający! Odpowiedz Link Zgłoś
pall.mall Pytania z jasnej góry [ponad setka zdjęć] 15.08.11, 20:25 Ale piękna panna młoda. W ogóle... cudna para. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomico Re: Pytania z jasnej góry [ponad setka zdjęć] IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 20:55 pall.mall Czemu ma służy twój wpis??? Czujesz sie lepszy? A może jednak czujesz się niedowartościowany i przez takie posty podbudowujesz ego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidory z jajami Re: Pytania z jasnej góry [ponad setka zdjęć] IP: 193.138.241.* 15.08.11, 23:53 ...para młodych jak para młodych - każda inna! A czy zwróciliście na idącego na czele 300 WPP p.o.naczelnika w UM Cz-wa p.Ireneusza Kozerę? Szedł tak,jakby szedł na ścięcie! To T.Wrona już się lepiej prezentował,mimo,że nie był on z mojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Pytania z jasnej góry [ponad setka zdjęć] 16.08.11, 11:16 -a jaką noc poślubną piękną miała. Odpowiedz Link Zgłoś
marc_pl Pytania z jasnej góry [ponad setka zdjęć] 15.08.11, 20:35 Jeżeli chodzi o moralność to księża powinni się do tego zdrowo przyłożyć, gdyż w tej chwili jest to najbardziej zdemoralizowana grupa społeczna. Pedofilia i żądza pieniądza są dla wielu z nich poważnym oskarżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 005. Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.rev.inds.pl 15.08.11, 20:50 "Pond setka zdjęć" - Myślę, że wystarczyłoby dziesięć, ale przyzwoitej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Cudna ta nasza duma Częstochowy 15.08.11, 20:55 Czyli Jasna Góra i te tłumy pielgrzymów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Re: Watykan poleca księżom...mniej polityki IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 21:04 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10079136.html Dlaczego nasi księża nie słuchają swoich zwierzchników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid bis Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 23:34 Nikt wam nie każe słuchać, zatkaj sobie uszy stoperem. Ktoś komu Kościół przeszkadza wprowadza się do bloku 30 m. od kościoła??? Nie byłeś świadom tego??? A od kiedy to wolność może być ograniczona przez jednego czy nawet 100 SZCZEKACZY internetowych, którym przeszkadzają praktyki religijne!????????? Nikt Ci nie każe wierzyć na siłę, nikt Ci do kościoła nie każe chodzić, ale JAWNE I PUBLICZNE SZCZEKANIE NA KOŚCIÓŁ, to obraza uczuć religijnych wielu innych. A na to jest artykuł! Ja Nie mówię o tym co robisz na co dzień, w co wierzysz i komu wierzysz - nie wywlekam tego na forach internetowych i nie pyskuję! MAM PRAWO DO PUBLICZNYCH PRAKTYK RELIGIJNYCH i nawet wieeeelu szczekaczy tego mi nie odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] 15.08.11, 23:59 A czy o marny człowiecze pomyślałeś, że inni też mają prawo do swobód religijnych i do zachowywania swojego ateizmu jeśli takowymi są? Nie ładuj się więc mi i innym do domu z buciarami twojej religii, jeśli tego nie chcę. Obrażasz wtedy moje uczucia religijne. To działa w dwie strony. Dlaczego nie mogę się pomodlić w domu po swojemu? Bo Ty praktykujesz swoją religię tak, że nawet własnych myśli nie słyszę? Zresztą, co to za religia? Poczytaj sprawozdania z twojej imprezy, 90% kazań nie miało nic wspólnego z religią, tylko z polityką i osobistymi zapatrywaniami na świat. Słyszałeś, gdzieś coś typu "omówiono dokładnie treść z księgi XY z Biblii" albo coś w tym sensie? Ja musiałem wyjechać z Częstochowy na ten okres, bo Ty (jako jeden z imprezowiczów na JG) praktykowałeś swoją religię. Tylko jak ja to robię, to Ty nie wyjeżdżasz i nawet nie wiesz, że to robię. Ale może Ty jesteś jakiś lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 11:30 ..."Ja musiałem wyjechać z Częstochowy na ten okres" Może dla komuchów i pogan to dobre wyjście! ..."Bo Ty praktykujesz swoją religię tak, że nawet własnych myśli nie słyszę" Doprawdy, jak się modlę w Kościele, albo w domu, to TY NIE SŁYSZYSZ WŁASNYCH MYŚLI??? Niesamowite, nie wiedziałem, że moja modlitwa ma taką moc!!! Ha ha śmieszny jesteś. ... "90% kazań nie miało nic wspólnego z religią, tylko z polityką" Gdybyś choć trochę znał BIBLIĘ i chrześcijaństwo wiedziałbyś, że Chrystus zawsze mówił politycznie i nawet zmienił struktury polityczne CAŁEGO świata. Mówienie, że Kościół ma być apolityczny jest jak mówienie o pływaniu bez wody. Kolejna głupota nieudacznych ateuszy! itd... itd... szkoda komentować kogoś, kto jest niedouczony, tylko furiactwo uprawia. napisałeś: "Ale może Ty jesteś jakiś lepszy?" - no... zależy jakie kryteria przyjąć. Ja przynajmniej walcze o dobro, które nazywa się Prawem Naturalnym, a ty...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.rev.masterkom.pl 16.08.11, 13:22 Nie myl Chrześcijaństwa z pazernym obłudnym katolicyzmem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] 16.08.11, 22:41 Tak się składa, ze chyba ze wszystkich książek jakie przeczytałem, chyba najlepiej znam Biblię. Jak piszesz, że Jezus politykował, to zastanawiam się, czy ty chociaż zapoznałeś się z jakąś skróconą Biblią dla dzieci w formie obrazkowej. Bo cały Nowy Testament każe trzymać się jak najdalej od polityki. A jak odwalasz zdrowaśki na JG z pobratymcami, to zaręczam Cię, że nie tylko ja Cię słyszę. A tych komuchów i pogan się nie czepiaj, bo nawet oni mają lepszą wiedzę o tym co piszesz, a już z pewnością więcej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 00:08 droid ty tępy baranie, wtedy kiedy się ludzie osiedlali wokół klasztoru nie było ryczących przez głośniki katabasów, i ja mieszkający blisko 2 km od klasztoru niejednokrotnie muszę zamykać okna, żeby nie słyszeć tych ryków. Widocznie jesteś głuchy i potrzebujesz by modlitwa docierała do ciebie o natężeniu dźwięku równym startującemu Beoningowi 747. Do laryngologa i aparacik słuchowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ice_t Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] 16.08.11, 06:25 jA tez mieszkalam ze 3 km od JG i jak byly pielgrzymki to bylo wszystko slychać, że nie wspomne o pątnikach ryczących pod oknami o 6 rano. teraz mieszkam 160 km od tego pseudo świetego miasta i cieszę się że nikt nie ryczy mi pod oknem tak głośno że trzeba je zamykać. po 30 latach nareszcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 11:35 Dlaczego mnie obrażasz śmieciu, czy ja wyzywałem Cie publicznie? Pokazałeś właśnie kim jesteś i jakie są twoje intencje... zna historia takich jak ty! Ale... furiactwo, a nawet totalitaryzm nie zmieni niczego w życiu człowieka religijnego, szkoda mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marsoni1967 Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] 16.08.11, 08:57 Gość portalu: droid bis napisał(a): > Nikt wam nie każe słuchać, zatkaj sobie uszy stoperem. > > Ktoś komu Kościół przeszkadza wprowadza się do bloku 30 m. od kościoła??? Nie b > yłeś świadom tego??? > A od kiedy to wolność może być ograniczona przez jednego czy nawet 100 SZCZEKAC > ZY internetowych, którym przeszkadzają praktyki religijne!????????? > > Nikt Ci nie każe wierzyć na siłę, nikt Ci do kościoła nie każe chodzić, ale JAW > NE I PUBLICZNE SZCZEKANIE NA KOŚCIÓŁ, to obraza uczuć religijnych wielu innych. > A na to jest artykuł! > > Ja Nie mówię o tym co robisz na co dzień, w co wierzysz i komu wierzysz - nie w > ywlekam tego na forach internetowych i nie pyskuję! > > MAM PRAWO DO PUBLICZNYCH PRAKTYK RELIGIJNYCH i nawet wieeeelu szczekaczy teg > o mi nie odbierze. Ok. Jeżeli tak, to ja też mam takie prawo. Ciekawe jak będziesz się pieklił, gdy zbierze się grupa wyznawców Allaha, i w centrum miasta będzie odpawiać modły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 11:36 Spróbuj, to zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.rev.masterkom.pl 16.08.11, 13:25 Droid coś mi śmierdzisz ONR-em,aryjski obrońca wiary dotknięty mongolizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 22:38 Ja Cie nie obrażałem, wiec się hamuj, bo nie jesteś do końca anonimowy. A osądy o jakieś partie, czy organizacje to właśnie objaw tego co napisałeś, lub po prostu brak argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abecadło Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: 193.138.241.* 16.08.11, 23:38 "Nikt wam nie każe słuchać, zatkaj sobie uszy stoperem." A ty dzwońcu zatkaj sobie kuper kołkiem z płotu, by się twój smród nie rozchodził! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re:Zebranie partyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 09:19 I ponownie paulini urządzili zebranie partyjne dokonując profanacji Cudownego Obrazu. Ale ich i tak w końcu dosięgnie kara boska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje trzy grosze Re:Zebranie partyjne IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.08.11, 09:44 Bardzo piękne i wymowne zdjęcia,_ one pokazują ludzką samotność _,oni tu przychodzą po wsparcie duchowe, po nadzeje, co trzymali ? Od siebie dodam, że tylko slowa nadziei nic więcej. Mądry Polak JP powiedzial jedno najmądrzejsze zdanie " Kochaj Boga przez czlowieka, bo człowieka widać, a pana Boga nie" , co chcial przez to powiedzieć, może więcej nie mógł. Jeżeli człowiek w twoim otoczeniu ci nie pomoże, to nikt ci nie pomoże. Pan Bóg działa przez ludzi, bo jak może inaczej. Pomagaj i żądaj pomocy, reguła wzajemności we wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Biskup mówił o wszystkim a zarazem o niczym. 16.08.11, 10:27 takie sobie ględzenie.W sumie nic ważnego nie powiedział.Zapomniał powiedzieć o wykorzystywaniu przez kler.Oni też żerują na narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Biskup mówił o wszystkim a zarazem o niczym. IP: *.isd-hcz.com.pl 17.08.11, 06:41 Uważam że jesteś przedstawicielem typowej częstochowskiej tępoty dlatego niewiele rozumiesz, dla kogoś takiego jak ty to tylko puste słowa o niczym a dla mnie coś bardzo ważnego. To właśnie dlatego poziom życia w naszym mieście jest tak niski gdyż władze doskonale znały te marne oczekiwania przytępionego społeczeństwa więc wysilać się nie musiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 11:40 My katolicy przynajmniej mamy czego bronić a wy poganie, ateusze, komuniści rodem z prl-u itd... czego bronicie... wściekłej ideologii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 12:31 Kraju (czytaj świeckiej Polski) i spokoju przed wami !! Ale powoli emeryci się wykruszą, młodzi nie dają teraz i dawać nie będą Polska niedługo pod groźbą bankructwa utnie wydatki na sekty i inne co niepotrzebne do funkcjonowania państwa. Biedne proste społeczeństwo bedzie mialo wybór albo coś zjeść albo dać na tacę. Bogatsi dawać nie będą bo zazwyczaj są to ludzie bardziej wykształceni i też nie dadzą. Także poczekajmy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.rev.masterkom.pl 16.08.11, 13:28 Czego Ty bronisz?Historyjki zmyślonej dla podprządkowania sobie ciemniaków przez nierobów w kieckach?Dwulicowych cyników zrobiących za kase wszystko? Religia to jednak opium dla mas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 20:31 Niejedni już tak mówili, niejedni szczekali i mordowali w imię laicyzmu i innych "izmów". Na koniec po nich niewiele zostało! Nawet po Nietzsche (którego cytujesz, pewnie nieświadomie) niewiele zostało a jego ideologia dzisiaj jest ogólnie potępiana. Jego ideologię natomiast lubili tacy jak Hitler, Stalin i kilku innych. Ty też ją lubisz? Czy jesteś jak oni, gotowy obwieścić, że są ludzie i podludzie? Że żyd, to nie człowiek tylko zwierze, które trzeba wytępić? Że Polak to szkodnik i należy go zniszczyć? Zastanów się chłopie kogo cytujesz i co popierasz!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.rev.masterkom.pl 17.08.11, 09:47 Piszesz o mordach w imie laicyzmu,chyba zapomniałeś albo nie słyszałeś o mordach w imie katolicyzmu.Hitler,Stalin to przy nich pikuś. Ameryka Poł. dwie trzecie mieszkańców wymordowanych w ramach nawracania na jedyną słuszną religie.Wcześniej wyprawy krzyżowe i mordy niewiernych. A może i o krucjacie dzieci nie słyszałeś?Najpierw nawoływano dzieci do walki z niewiernymi a następnie tym niewiernym je sprzedano jako niewolników,przekrętów i mordów było w przeszłości co niemiara ,ale Ty nawet byś inkfizycje wybielił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 12:25 Chłopie, nawet nie wiesz co to inkwizycja (która często była jedynym ratunkiem dla ludzi, których chciano spalić na stosie - ale trzeba trochę poczytać a nie słuchać TVN-u) i mylisz jedno z innym. W imię wiary nawracano mieczem, to prawda, dlatego Kościół przez wieki WIELE ZROZUMIAŁ i dziś już taki nie jest. W 2000 roku Jan Paweł II przeprosił i prosił o wybaczenie wszystkich, którzy doznali krzywd od Kościoła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy któryś z dyktatorów przeprosił za to co robili, za prześladowania chrześcijan? Czy HITLER albo STALIN przeprosili za to co robili? Czy coś się zmieniło jeśli chodzi o prześladowania chrześcijan? Dzisiaj, 17 sierpnia 2011 roku na świecie umrze ponad 65 chrześcijan za wiarę - tylko dlatego, że są chrześcijanami (takie są statystyki). A ty chcesz się licytować? na argumenty sprzed kilkuset lat? ŻENADA... i nieuctwo. Jedynie to cię usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] IP: 77.87.121.* 17.08.11, 12:53 Fakt nieuctwo,Niemcy przeprosiły za Adolfa,podobnie Rosja za Józka i jego błędy i wypaczenia co do inkfizycji akurat miałem okazje oglądać pomniki stawiane pomordowanym przez tę świętom instytucje powołaną do zwalczania reformacji czyli chrześcijan którym nie podobał się kościół katolicki ze swym kupczeniem odpustami i wieloma innymi przekrętami. Co do TVN nie oglądam. Co do JP2 fakt przeprosił i jednocześnie ukrywał pedofili . Odpowiedz Link Zgłoś
katorakta Re: Pytania z jasnej góry [zdjęcia] 18.08.11, 11:35 ciebie droid to chyba ksiądz na parafii za bardzo kochał w dupę za sznikersa!!! taka tendencje mają mocno pokrzywdzeni przez pedofilów w sukniach że się wielbią swoich oprawców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Cz-wy Częstochowa bez Jasnej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 12:37 niestety nie ma nic do zaproponowania. Tylko dzięki tym klechom ktoś o Częstochowie słyszał. Tylko dzięki Jasnej Górze ktoś to miasto odwiedza i o tym pamiętaj jeden z drugim kmiotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Częstochowa bez Jasnej Góry IP: *.rev.masterkom.pl 16.08.11, 13:32 Kmiotek to cie zrobił a Częstochowa rozwijała się najlepiej za Caratu,gdzie kościół katolicki miał do gadania tyle co Żyd na gestapo,a JG DO ROZWOJU RACZEJ SIĘ NIGDY NIE PRZYCZYNIŁA RACZEJ DO DOJENIA OKOLICZNYCH MIESZKAŃCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Cz-wy Re: Częstochowa bez Jasnej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 15:19 UDERZ W STÓŁ NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ kmiot zawsze będzie kmiotem Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: Częstochowa bez Jasnej Góry 16.08.11, 15:39 Ale jaja ! Kolejny dowód mi przedstawiono . Mianowicie : Fanatyczne , prymitywne , omamione stado baranów zawsze będzie zamknięte na ducha rozwoju i cywilizacyjnej świadomości . A won do jaskiń pieprzone , poddane , tępe barany - omotane przez kieckowatych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Częstochowa bez Jasnej Góry IP: *.rev.masterkom.pl 16.08.11, 16:03 Dokładnie a kto raz qrwa ten całe życie qrwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen jedni chodzą na homoparady inni na pielgrzymki IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 16.08.11, 16:39 każdy ma wybór. Sporo młodzieży na tych zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speleus Re: jedni chodzą na homoparady inni na pielgrzymk IP: *.net.stream.pl 17.08.11, 21:59 Stado baranów prowadzonych przez lwa jest mądrzejsze od stada lwów prowadzonych przez barana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jedni chodzą na homoparady inni na pielgrzymk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 12:47 to z parady gejów i lesbijek? mnie nie przeszkadzają ani jedni ani drudzy. Ja wiem kim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś