Dodaj do ulubionych

Estakada brak świateł-Drogówka???

03.09.11, 14:30
Moje pytanie brzmi... gdzie jest szanowna DROGÓWKA...gdy nie działają światła przy Estakadzie (Wojska Polskiego -Al Pokoju) Ci co skręcają pod Estakadą w lewo w kierunku Katowic mają przewalone (zmuszeni objazdem).
Jeden gościu już stał z rozwalonym autem... ale co tam to nie ich dobro materialne.

Ktoś napisze dobrze trzeba sie znać na przepisach iposiadać zdolność reagowania w takich sytuacjach...ale.. nie chciałbym aby ktoś wrąbał się w moje auto przez swoją brawure lub tez nieuwagę.
Obserwuj wątek
    • Gość: aqar Oni są od mandatów, a nie żeby Tobie.... IP: *.ice-net.pl 03.09.11, 14:44
      Policja "krzakowa" jest od wystawiania mandatów a nie od ułatwiania Tobie życia za kierownicą. Ustawić się w krzakach i łapać na starą "suszarkę" niby z atestem. Oczywiście łapać kierowców w starszych samochodach, bo jak się w porsze nie zatrzyma, to czym go dogonią?
    • Gość: szmitu Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 15:47
      haha człowiek kosa zaatakował .;D
    • Gość: rotflmao brak kultury IP: *.prenet.pl 03.09.11, 16:36
      częstochowskich kierowców się kłania, bo każdemu się śpieszy i nie chce im się nikogo przepuścić żeby jakoś ten ruch upłynnić
      • Gość: lol Re: brak kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 19:20
        a rycynę ty zażyj to upłynnisz.
        • Gość: a Re: brak kultury IP: *.alfanet24.pl 03.09.11, 20:36
          Gdzie jest szanowna drogówka? A zawiadomileś ich chociaz o tym, ze jest taka potrzeba by ktoś regulował ruch?

Zadajesz odwazne pytanie, wrecz roszczeniowe, a odpowiedź jest bardzo prosta: może poprostu nie wiedzieli, ze siatła nawaliły? Przeciez policja to nie omnibus!
          • Gość: , Jak to nie wiedzieli? IP: *.ice-net.pl 03.09.11, 20:46
            Nie wiedzą, co dzieje się na głównych skrzyżowaniach? Gdzie patrole, co robili? Jesli policja nie wie, to kto ma wiedzieć. Monitoringi, patrole piesze, w samochodach cywilnych i nie wiedzieli?
            • marcins1920 Re: Jak to nie wiedzieli? 04.09.11, 14:44
              na wyżej wymienionym skrzyżowaniu czyli estakadzie nie ma MONITORINGU
              • Gość: , może w ogóle nie ma policji na Rakowie? IP: *.ice-net.pl 04.09.11, 14:48
                może w ogóle nie ma policji na Rakowie? co?
                • Gość: carmell Re: może w ogóle nie ma policji na Rakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 19:30
                  "może w ogóle nie ma policji na Rakowie? co? "

Wszyscy byli na meczu Rakowa...
          • Gość: Marcepan Re: brak kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 21:50
            Kolego tak się składa, że przejeżdzałem przez to skrzyżowanie 2 razy ( 6 rano i 14 ) i owe światła nie działały. Jak ktoś słusznie napisał- uważasz, że żaden patrol tędy nie jechał???
            • kierowfca Re: brak kultury 04.09.11, 10:51
              To nie Chiny, że policja kieruje ruchem na skrzyżowaniach :) masz prawo jazdy? rozróżniasz znaki? te tam są i jakoś jeździłem ja i wielu innych, a jak ktoś ma z tm problemy to niech jedzie autobusem.
              • Gość: satanserduszko Re: brak kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 11:34
                Nie wiem czym jeździsz (drogim/tanim autem)...
                Tu nie chodzi iż ja mam problem w takich sytuacjach..tylko co niektórzy motają się na takim skrzyżowaniu- Ty możesz jechać prawidłowo ale inny wrąbie sie w ciebie i już nie będziesz tak kozaczyć zawodowy kierowco... a pewnie rozwalonego autka będzie ci szkoda.
                • Gość: kulfon Re: brak kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 11:37
                  Najlepsi są tacy co szpanują autem przed dziewczynami. A jak rozwalą auto leci tekst "tata mnie zabije" :D
                  • Gość: iza nadal brak świateł IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 18:52
                    jechałam tamtędy dziś o 18. Straż i policja owszem były, ale tylko dlatego, że stał kolejny rozwalony samochód a światła nadal nie działają i nikt nie kieruje ruchem
                    • Gość: rotflmao Re: nadal brak świateł IP: *.prenet.pl 04.09.11, 20:16
                      to policjant ma caly dzien stac i kierowac ruchem bo swiatla nie dzialaja?
                      • Gość: iza Re: nadal brak świateł IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 21:00
                        Gość portalu: rotflmao napisał(a):

> to policjant ma caly dzien stac i kierowac ruchem bo swiatla nie dzialaja?
                        właśnie TAK! bo od tego między innymi jest drogówka. To nie jest skrzyżowanie polnych dróżek. Skoro kierowcy mają problem z bezkolizyjnym przejazdem to powinni panowie z policji ruszyć się i ruchem pokierować. I tak tam stoją spisując okoliczności stłuczek i wypadków a można byłoby ich po prostu uniknąć. Proste czy nadal nie rozumiesz?
                        • kierowfca Re: nadal brak świateł 06.09.11, 16:16
                          jesteś taka tępa czy tylko udajesz? nie potrafić przejechać byle skrzyżowania... może eskorta na motocyklach dla szanownej pani?
                          • Gość: iza Re: nadal brak świateł IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 19:41
                            a ty jesteś debilem czy tylko nie umiesz czytać ze zrozumieniem?
                • kierowfca Re: brak kultury 04.09.11, 20:56
                  hehe, o mój styl jazdy się nie martw :)
                  skoro ktoś nie potrafi przejechać skrzyżowania to nie powinien kierować, jakoś autobusy potrafią bezkolizyjnie przejechać...
    • Gość: zz Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 04.09.11, 21:01
      Ja bym też chciał aby ktoś się wrąbał w moje cacko.Mam fiata 126 p.
    • Gość: Gość Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.net.stream.pl 05.09.11, 13:59
      A kto ma tam w ogóle pierwszeństwo? Wydaje mi się, że ci którzy jadą na wprost z Jagiellońskiej w Al. Pokoju powinni ustąpić pierwszeństwa tym skręcającym w lewo na Katowice, którzy są już pod Estakadą. Analogicznie ci pod Estakadą skręcający na Warszawę, powinni jechać przed tymi, którzy pod Estakadę chcą wjechać z Al. Pokoju. Podobnie sytuacja wygląda przy "rondzie" koło makro.
      • marcins1920 Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? 05.09.11, 14:58
        Ogólnie rzecz biorąc pierwszeństwo mają Ci z prawej ale jako pierwsi z pierwszych pierwszeństwo mają ci co jadą Drogą Krajową nr 1
        od strony al. pokoju
        pierwsi jadą Ci co z niej wyjeżdżają a potem jadą pozostali z ulicy Jagielońskiej na DK1 w kierunku warszawy
        od strony Jagielońskiej
        pierwsi jadą ci co jada w kierunku Katowic z ul Jagielońskiej potem ci co skręcają OD AL. Pokoju na DK1 w kierunku Katowic.
        Ogóne pierwszeństwo przejazdu mają Ci co poruszają się DK1!!!
        • Gość: ricardo.53 Psy szczekają, a karawana jedzie dalej IP: 91.210.242.* 05.09.11, 16:29
          Cóż mam napisać ;((

Dobrego - NIC !!!
        • Gość: ricardo.53 BRAWO Marcin1920 IP: 91.210.242.* 05.09.11, 17:05
          A i tak jak znam życie będą tam stłuczki, aż nie zakopią tam "odwiertów" zrobionych przez poszukiwaczy łupków gazowych ;))
        • Gość: Gość Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.net.stream.pl 05.09.11, 18:11
          Marcins1920, pokusiłem się o małą ilustrację... oi52.tinypic.com/2r4kky1.jpg
          Rozumiem, że wg. Twojej interpretacji czerwone pojazdy 1A i 2A mają pierwszeństwo przejazdu przed pojazdami niebieskimi 1B i 2 B (pomijam to, że Ci na DK-1 są na głównej i mają zawsze pierwszeństwo). Drugi obrazek pokazuje sytuację ze skrzyżowania przy Makro (wydaje mi się, że analogiczną do tej spod Estakady), jednak tam z całą pewnością pojazdy niebieskie 1B i 2B jadą przed czerwonymi... Czyżbyśmy mieli w częstochowskim ruchu drogowym jakieś prawo zwyczajowe? :)
          • marcins1920 Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? 06.09.11, 13:26
            każdy tworzy swoje nigdy nikt nie jeździł według przepisów, wtedy co był na al. pokoju wypadek motocyklisty i samochodu osobowego (marki nie dojrzałem) wspomniany przeze mnie samochód osobowy wjechał na przeciwną stronę jezdni nie wiem czemu tak a motocyklista gdyby jechał wolniej na pewno by albo zdążył ominąć albo wyhamować ale niestety główny grzech naszych kierowców to prędkość a zaraz za tym plasuje się alkohol czyli można by napisać że brawura, popisy itp
            • Gość: satanserduszko Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:10
              Dziś światła działają... jednak dało radę coś zrobić w tym kierunku.
              • Gość: gg Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.net.stream.pl 06.09.11, 20:09
                Działają ,jednak pi... w czerwonej Toyocie nie rozróżnia kolorów ,no bo jak ma ku... rozróżniać skoro : na łbie ciemne okulary ,komóra przy uchu i bajerka .Masz cipo szczęście ze szkoda mi było auta bo już byś leżała na boku .
                • Gość: panczen Re: Estakada brak świateł-Drogówka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:42
                  Na Bór w godzinach szczytu korek do samego ronda Mickiewicza. Ale damy rade już niedługo wszystko będzie na cacy zrobione ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka