Dodaj do ulubionych

Od-blaski kampanii kandydata PSL-u

26.09.11, 23:13
Kandydować każdy może...
Nawet matoł lub potrójna helisa (triple helix): ignorant - bufon - kabotyn...
Rzecz w tym by takich rozpoznać - stosują różne formy kamuflażu, ale słomę trudno ukryć... - i po prostu nie wybierać, a wcześniej zabić śmiechem...

Politycy, w większości, to zdegenerowana podklasa bezproduktywnych nierobów, mają parcie, prostytuują się bez umiaru...
Nie jest to zawód przynoszący chwałę... to wstyd na trzy pokolenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 01:03
      Pan kandydat Gmitruk wykorzystuje prawdopodobnie bezprawnie pieniądze Agencji na reklamę w róznych czasopismach, wysyła do rolników służbowe listy ze swoim zdjęciem,żeby nie zapomnieli,że to kandydat.Wiem też,że w czasie godzin pracy w Agencji rozdaje swoje materiały wyborcze podwładnym do kolportażu po całym okręgu.Niechby się którys tylko sprzeciwił... W każdej chwili może dostac jakieś upomnienie, albo inaczej może go spotkać jakaś inna kara. Odpowiednie słuzby powinny sie tym zając. To jest najzwyklejsze bezprawie i prywata na terenie zakładu pracy.
    • kornatis Od-blaski kampanii jednego z kandydatów. 27.09.11, 01:05
      Co powinno się stać z kandydatem, który narusza art.11 par2 p.1 ( prawo wybieralności) , ustawy z dn. 5.01.2011 - Kodeks Wyborczy
      • Gość: xyz Re: Od-blaski kampanii jednego z kandydatów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 01:13
        w Agencji RiMR pachnie mobingiem,ten pan powinien byc dokładnie przeswietlony,może po wyborach to nastąpi.
      • Gość: wyborca Re: Od-blaski kampanii jednego z kandydatów. IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 08:44
        A który to kandydat narusza ten artykuł i łamie prawo ?.
        • kornatis Re: Od-blaski kampanii jednego z kandydatów. 27.09.11, 11:42
          Który? To łatwo sprawdzić, wystarczy zajrzeć do bazy skazanych prawomocnym wyrokiem na karę pozbawienia wolności. Czy PKW dochowała staranności podczas rejestracji kandydatów to juz inna sprawa, ponadto kandydaci podpisują się pod oświadczeniem o niekaralności.
    • Gość: makabra Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 06:57
      Gdyby zwykły człowiek, dajmy na to robotnik, w jakiś sposób naruszył prawo, poszedłby siedzieć. A ludzie z pierwszych stron gazet bardzo często to czynią, naginają prawo do swoich potrzeb i co..., i nic. Organy odpowiedzialne za praworządność milczą. A fe!
      • Gość: gosc Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 07:01
        Ja na pierwszym miejscu skierowałbym odpowiednie organy do ARiMR,żeby sprawdziły,ile materiałów wyborczych swojego dyrektora każdy dostał i czym się ci ludzie zajmują w czasie pracy, bo to, co mówią,to aż wstyd
        • Gość: gosc Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 11:14
          To jest dobry pomysł, może wreszcie miejsca pracy będą miejscem pracy
    • prawdziwykicha.1 Powinien rozdawać medaliki i krzyżyki 27.09.11, 14:00
      wtedy by protestów nie było.
    • Gość: Jerzy Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 14:13
      Wydaje mi się, że ten artykuł przysporzy tylko sławy Panu Gmitrukowi, znanemu ze swej aktywności w środowisku rolniczym. Piastuje poważną funkcję dyrektora ARiMR i znajduje jeszcze czas na udział w akcjach mających na celu zwiększenie bezpieczeństwa na drogach. Oczywiście są tacy, którzy dopatrują się w tych działaniach naruszenia prawa. Ja do nich nie należę.
      • Gość: koyod Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.11, 17:12
        ciekawe w ilu takich akcjach uczestniczył p. Gmitruk w ubiegłym roku, zapewne zaraz kolega Jurek sprawdzi terminarz i nas poinformuje.
        Ja się nie czepiam, ja też lubię pracowitych kandydatów.
        • Gość: xyz Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 22:20
          Myślę,że dobrze,żeby się dostał do senatu, ludzie nie musieliby tu ogladac hipokryty, a tam takich wielu, niczym by się nie wyrózniał.
          • Gość: gosc Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 06:51
            Czy PSL ma wogóle szanse na mandat?
        • Gość: denver Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 21:31
          ... tniutniam pracowitych kandydatów do senatu czy sejmu, tniutniam też młodych i ambitnych (tylko!), tniutniam też takich co łżą na potęgę przedstawiając lipne fakty czy też przypisując sobie bezpodstawnie urojone zasługi... nie toleruję u takich gości braku inteligencji czyli lotności umysłu, braku ogólnej kultury czyli ogłady i wąziutkich horyzontów umysłowych - efekt tunelowy... a irytuje mnie klepanie przez nich pustych dyrdymałów, wyuczonych na pamięć, bez składu i ładu - no i zero dowodów na pożądane kompetencje - jakieś przekonania, poglądy, opinie, światopoglądy... teksty, wypowiedzi - będące potwierdzeniem zdolności analitycznych, istotnych dla kraju, problemów, zdolności syntetyzowania faktów... no i drobiazg minimum wiedzy o roli i zadaniach posła/senatora... który i tak ma przeciwko sobie nie tylko oponentów w kwestii prawnych regulacji, ale przede wszystkim partyjnych towarzyszy ... którzy nie pozwolą mu być sobą...
          Nie widzę takich zbyt wielu wśród kandydatów... absolutna większość to chłopy/baby roztropy..., w najgorszym tego słowa znaczeniu, bez samokrytycyzmu, bez wstydu, niedojrzałe indywidua z najgorszych snów, które powinny raczej pilnować swego gumna niż zajmować przestrzeń w stolicy...

Stop cynicznym szczwanym graczom politycznym, którzy tylko chcą, ale niczego szczególnego sobą nie reprezentują, którzy nie rozumieją interesu publicznego i dobra wspólnego, a jeśli nawet coś kumają to zazwyczaj zazwyczaj mają go w odbycie - kariera osobista, dochody, wpływy, znajomości... to ich prawdziwe cele, skryte za sloganami i pustą gadką, a przydatne w grze o ich dziś i jutro...

Przecież to już wybory do bodajże VII kadencji Sejmu III RP - przecież już powinniśmy nauczyć się rozumu i wiedzieć w czym rzecz i o co się gra toczy!

Głosuj na najlepszego ze słabych, ale głosuj... by nie oddać pola hochsztaplerom, wodzusiom i przymułom!
          • Gość: gosc Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 08:02
            Obserwując kampanię kandydatów,nasuwa się pytanie: skąd panowie Gmitruk i Boski mają tyle kasy,żeby wyprodukować taką ilość wielkich plakatów.Obaj panowie wiszą na prawie wszystkich słupach i ogrodzeniach we wszystkich wsiach,miastach naszego okręgu.To powinno się zbadać,bo limit na wydaki to już chyba przekroczyli.
            • Gość: młody wyborca Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 09:51
              Grażynko, nie gorączkuj. Kasy dużo to wiesz kto ma, czy mam Tobie przypomnieć.
            • Gość: yach Re: Od-blaski kampanii kandydata PSL-u IP: *.xdsl.centertel.pl 01.10.11, 15:10
              W sobotę w Kłobucku laweta z plakatami tych panów zaparkowała na całej szerokości chodnika przy ul. Targowej. Bardziej od łamania prawa przez przedstawiciela komitetu wyborczego zdziwił mnie jednak brak reakcji funkcjonariuszy z przejeżdżającego radiowozu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka