marlin1410 14.10.11, 22:35 GRAJ - WCĄŻ PAMIĘTAMY !!! ... A Ryszka - cóż... takie czasy- kościelny leśny dziadek nie ma już szans. Nastało NOWE - TERAZ Palikot !!!! Rydzyki w odwrocie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlin1410 Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że 14.10.11, 22:44 A więc nastało pokolenie JPIII - Janusz Palikot w natarciu. Kto nie z mieciem tego zmieciem. Klechy w odwrocie... Odpowiedz Link Zgłoś
rdbckm Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że wy... 14.10.11, 23:07 "Jacek Kasprzyk i Janusz Adamkiewicz (w tle)" przeprasza, za użyte słowa ale z takim wyglądem to i świnia by nie zagłosowała. Tak do przemyślenia obu panów, nie kwestionuję niczego poza wizerunkiem:) "Czesław Ryszka" trochę pan siwy, może za dużo stresu, na biednego nie wygląda... może trzeba się ustatkować i do polityki nie pchać. "Szymon Giżyński" no widać, że sympatyczny człowiek, ale jak u panów z mojej listy na początku:) "Janusz Adamkiewicz " hehe jakbym star-treka oglądał tylko w słabej jakości. "Cezary Marek Graj " no cóż, zagłosowałem na niego... ale tylko dlatego iż miałem takie przeświadczenie, że nie przejdzie :)) Ostatecznie reasumując: nie chciałem nikogo z w/w urazić. Jak to jest gdzieś tam w konstytucji napisane "wolność słowa" . A jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam. ps. hehehhehe :} Odpowiedz Link Zgłoś
bojkot2011 Wybory skończyli na tarczy 14.10.11, 23:11 ale GW wygrywa chociaż chyba jej naczelny wiadomo,a dzieninikarze z PSL jako przykład:natrzaskał dla ludowców 42 proc głosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnaś Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.11, 23:48 A mnie najbardziej smieszy obecność Marka Balta aż brzmi to jak z księzyca poseł Balt. Niezłe jaja. Cóż chłop uznał, ze w samorządzie jest za mało kasy a wyborcy którzy muzaufali i wybrali na radnego moga mu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.torservers.net 15.10.11, 00:30 w Poznaniu ludzie wiedzą co jest grane ;) Tekst linka Nie dajcie się nabrać , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.opera-mini.net 15.10.11, 08:07 A mnie się wydaje, że wyborcy coraz bardziej głosują na konkretnego kandydata- nie na partię.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.centertel.pl 15.10.11, 10:01 Żałosny artykuł! Poziom najgorszego brukowca! Choc temat ważny i mółby być solidnie przeanalizowany, to na pewno nie w wydaniu pani redaktor, która jako dziennikarz powinna unikać wartościowania i między wierszami obrażania ludzi. Aż w oczy kole stronniczość pani redaktor. Ale cóż, nie wszystkim jest dane dobrze widzieć realia. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że 15.10.11, 10:23 Bez takich mi tu ,ja głosowałem i się nie wstydzę .Proszę mi tu nie szlochać na bezrobocie,na przekręty i na wysokie ceny.Lub na rozpierduchę wykonaniu absolwenta KUL Palikota.Ja głosowałem inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Do realisty 17.10.11, 09:20 Pisze :" Aż w oczy kole stronniczość pani redaktor. Ale cóż, nie wszystkim jest dane dobrze widzieć realia. " Ależ ty zdziwiony !! Taki jest Głos Cadyka i takich dziennikarzy zatrudnia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.11, 21:31 Za takie pisanie artykułu dziennikarz powinien być zwolniony. fe! Odpowiedz Link Zgłoś
donald-marzy Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, ż 15.10.11, 11:57 Artykuł na żenująco niskim poziomie! No cóż DS... "może się nawet na wyborczej liście PiS nie znaleźć"-wolałbym żeby na liście Giżyński się znalazł, ale żeby społeczeństwo jasno mu powiedziało: "WON". Gratulujemy Pani Jadwigo! Może Pani ma jakiegoś rzutkiego asystenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: 91.210.242.* 15.10.11, 13:04 Ale tłusta *upa zajmie dwa miejsca, więc można twierdzić, że pisiory dostały 3 miejsca z urzędu za zasiedzenie - czyż nie ? I koniecznie teraz muszą zamocować śliniaki przy mównicy, gdyż następni po spaśluchu będą czuli dyskomfort podczas wygłaszania swojej mowy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: 91.210.242.* 15.10.11, 13:09 Wreszcie HUTA CZĘSTOCHOWA zacznie się rozwijać, gdy na stanowisku pracy pojawi się Pan Jacek K. Prestiż ? Cóż to za mandat poselski tak słabej formacji politycznej. " Lepszy wróbel w garści, niż kanarek na dachu*" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Kto ma kasę - ten rządzi. IP: 91.210.242.* 15.10.11, 13:13 Kupić można wszystko - jeśli po drugiej stronie jest zapotrzebowanie na "towar". Wystarczy tylko obserwować grunt, po którym stąpają "bogaci" wyborcy ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.play-internet.pl 15.10.11, 13:10 co chciała autorka powiedzieć o Wiśniewskiej pisząc,że nachalnie wisiała u boku Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: 91.210.242.* 15.10.11, 13:14 Gość portalu: gosc napisał(a): > co chciała autorka powiedzieć o Wiśniewskiej pisząc,że nachalnie wisiała u boku > Kaczyńskiego? ... że wisiała tylko z boku, a nie od frontu na ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.play-internet.pl 15.10.11, 13:15 Największym przegranym w tych wyborach jest pan prof.Głębocki.Akcja Katolicka namawiała każdego,żeby na niego głosował.Spotkania w Kościołach,niesamowita kasa na bilbordy,audycje w radio i ... gorszy wynik,niż mógł się spodziewać.A już był pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: 91.210.242.* 15.10.11, 13:25 Gość portalu: gosc napisał(a): > Największym przegranym w tych wyborach jest pan prof.Głębocki.Akcja Katolicka n > amawiała każdego,żeby na niego głosował.Spotkania w Kościołach,niesamowita kasa > na bilbordy,audycje w radio i ... gorszy wynik,niż mógł się spodziewać.A już b > ył pewien. "A już był w kurniku, a już chwytał gąski..." Cóż teraz LISEK zrobi mając tak obfitą jajecznicę ;)) ? Niejeden wykopałby GŁĘBO.ki dół, i zakopałby łeb jak struś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Śmiech na sali. IP: 91.210.242.* 15.10.11, 13:32 Niektórzy płaczą, a ja się Gość portalu: gosc napisał(a): > Największym przegranym w tych wyborach jest pan prof.Głębocki.Akcja Katolicka n > amawiała każdego,żeby na niego głosował.Spotkania w Kościołach,niesamowita kasa > na bilbordy,audycje w radio i ... gorszy wynik,niż mógł się spodziewać.A już b > ył pewien. Niektórzy płaczą, a ja się Gość portalu: gosc napisał(a): > Największym przegranym w tych wyborach jest pan prof.Głębocki.Akcja Katolicka n > amawiała każdego,żeby na niego głosował.Spotkania w Kościołach,niesamowita kasa > na bilbordy,audycje w radio i ... gorszy wynik,niż mógł się spodziewać.A już b > ył pewien. Niektórzy płaczą, a ja się śmieję. Śmieję się z nich !!! Nie straciłem ani jednego swojego głosu, a nawet pomogłem nie stracić ich innym wyborcom ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Żeby prof. 17.10.11, 09:16 Głębocki zaistniał w polityce krajowej musi przekonać się do PiS - tak długo jak PiS będzie silną partią ( nie ma nic wiecznego ) . Czy musi mieć poparcie PiS - u . W przeciwnym razie jego wysiłki i pieniądze pójdą na marne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezet Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 13:29 ... ten gostek jeszcze długo musi terminować... tylko gdzie, u kogo? To wielka pomyłka, albo nauka albo samorządowe pitolenie, a tak ani naukowiec, ani samorządowiec - ni to, ni sio... Dzisiaj tytulatura choćby najdłuższa raczej przeszkadza niż pomaga w zdobywaniu miejsc w parlamencie... dzisiaj czas bramkarzy Tomaszewskich, gimnastyków i agentów Tomków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBł.-radny Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 15.10.11, 19:59 do gosc: a może czas najwyższy, by "kościół" przestał się tak mocno angażować w kampanie osób 1 partii ?!!!!! darmowe spotkania w parafiach, popieranie właściwych kandydatów, wprost wskazywanie na kogo głosować,.....,. W połowie lat 90-tych było tak fajnie, bez wyraźnych wskazań przez władze kościelne na kogo oddać głos i..... za ok 10 lat się POP....O , ludzie związani z wiadomym radiem z Torunia b. mocno zaczęli bawić się w politykę i popierać WŁAŚCIWE PARTIE, dzięki którym mogli odnieść korzyści finansowe. Chyba nie tędy droga. Praktykujący katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że 17.10.11, 09:07 Do JBł.-radny : "Praktykujący katolik " - tak on pisze o sobie . Skoro takiś praktykujący , to przekonaj proboszcza i radę parafialną do swoich pomysłów politycznych . A " najwyższy czas " ... to być poszedł do spowiedzi . Lepiej ci to zrobi niż promowanie swoich politycznych pomysłów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Czy aby napewno. IP: *.apus-net.pl 17.10.11, 20:20 Panie Angruszu! Nie bierze Pan pod uwagę, że zaangażowanie kościoła obniżyło poparcie PIS-u o jakieś 10-15 %. Chyba zna Pan pewne cechy Polaków, "co on mi tu będzie kazał głosować na ...", zrobię odwrotnie. Trzeba pamiętać, ze proboszcza słuchają tylko małych wioskach gdzie są "od wieków osiadli mieszkańcy". Nie radzę wysyłać JB do spowiedzi, może lepiej samemu zrobić rachunek sumienia. Ja znam kilku księży którzy poparli PO, ale w ich parafii propagandy nie było. Tu w Częstochowie panie Andrzeju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Czy aby napewno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 22:36 Do pana Niewodniczańskiego : mam odmienne zdanie . Sądzę, że Kościół swoim poparciem - ogólnym przecież a nie konkretnej partii , przyczynił się do większej mobilizacji katolików , tych , który bardziej związani są z Kościołem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Re: Czy aby napewno. IP: *.apus-net.pl 18.10.11, 21:56 No nie Angruszu! jak możesz twierdzić, że Kościół mówił o ogólnym poparciu, toć wskazania były bardzo konkretne. Angruszu albo chodziłeś do Kościoła w którym proboszczem wspomniany ksiądz głosujący za PO, albo nie słuchałeś co było mówione. A stacja Ojca Rydzyka od czego zaczyna dziennik? Od ataku na PO, na szczęście z miernym skutkiem. Biskupi potępili Nergala ( nie wnikam słusznie, czy nie) i co mało znany Nergal został wybrany przez młodych najbardziej męskim piosenkarzem. To też dowód przekory. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnobedzie Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że wy... 15.10.11, 18:06 Giżyński liderem PIS - to już przeszłość, wyniki wyborów wyłoniły lidera- Wiśniewską. Teraz to tylko - Członek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Giżyński członkiem. IP: 91.210.242.* 15.10.11, 22:11 Skrzywionym członkiem, zatrudniającym na czarno pracowników. Mam na to dowody, więc wiem co piszę ! Może będzie wreszcie proces o potwarz ? Dokumenty żółkną i świadków może wkrótce ubyć ! Na co ten członek liczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Czym jest członek ludzki 15.10.11, 22:25 Czyli rozmiary prącia .Ryśku bardzo aktywny członek nie mylić ,w nocy .Napierdziala na członków PIS .I nic nie można , z tymi członkami zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Wybory skończyli na tarczy, a dlaczego ? IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 16.10.11, 02:04 A dlaczego , poniewaz do wyborow nie poszlo 51.8% uprawnionych do glosowania ! Dlatego mamy taki sejm i taki senat . Walcza z krzyzem -zamiast z bieda , bezrobociem . Nauczka za 4 lata wszyscy idziemy glosowac aby Polska byla Polska a narod zyl godnie i bezpiecznie ! Polak Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Wybory skończyli na tarczy, a dlaczego ? 16.10.11, 09:02 Przecież to ten krzyż doprowadza do biedy,bezrobocia i zacofania.Zamiast fabryk budowane są kościoły,pomniki JPII i innego kleru za społeczną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Wybory skończyli na tarczy, a dlaczego ? IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 16.10.11, 11:21 Myslenie pozytywne to za 4 lata idziemy na wybory ! Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Jakoś nie możecie dojść...., IP: *.apus-net.pl 16.10.11, 11:25 ...od sześciu kolejnych Wyborów obiecujecie pospolite ruszenie. I jakoś brakuje Wam wojska. Jest Was mniej, większa frekwencja tylko by Was pogłębiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senegal Re: Wybory skończyli na tarczy, a dlaczego ? IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 16:04 A ten swoje... na wszystkich możliwych forach to samo w kółko... rzyga i rzyga. Precz religio-fobie!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Skończony dureń 17.10.11, 08:57 to prawdziwykicha.1 Czy kościoły buduje państwo albo prywatny przedsiębiorca ? Nie. Kościoły buduje się za pieniądze wiernych i dzięki pomocy wiernych , tam gdzie to jest potrzebna . Czy fabryki to mają być budowane przez państwo ? Hmm, mogą ale zwykle fabryki budują prywatni inwestorzy tam i wtedy , gdzie i kiedy im się to opłaci . W Chinach się buduje , bo tam inwestorom się opłaci w Polce niewiele, bo tu np koszty pracy stają się zbyt wysokie . No , ale dla durnia - takiego jak wyżej - wszystkiemu winny jest krzyż i Kościół . Ten dureń chyba jeszcze był tylko embrionem kiedy JP II umierał a nawet o nim nic było w myśli jego rodziców kiedy JP II zmieniał ,świat w tym i Polskę a jego dziadki sikali w pieluchy , kiedy Karol Wojtyła organizował młodzież akademicką i nauczał wiary . Nie można takiej durnoty - jak prawdziwykicha.1 - lekceważyć milczeniem, bo za kilka lat tacy durnie mogą zdobyć znaczną pozycję polityczną - o czym dowodzi poseł z Biłgoraja . To niebezpieczne dla tradycji polskiej i Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesława Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 15:41 To koniec SLD. Jak odejdą zrobią miejsce dla prawdziwej lewicy. Ich myślenie o lewicowości kończy się na wymianie wodzirejów i rozdawaniu jabłuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 17:18 Proponuję takie spojrzenie: wygrani - przegrani... wygrani realnie/nominalnie przegrani realnie/nominalnie wygrani-wygrani: Szewiński Lasecki wygrani (nominalnie) - przegrani (realnie): Wiśniewska - wygrana, ale to tylko opozycja bez realnego wpływu na stanowione prawo i bieg spraw; Giżyński - jeszcze nominalnie wygrany, ale, wiele wskazuje, że to już jazda w dół... IMHO, jeden z najbardziej bezproduktywnych posłów... szkoda czasu i atłasu... Rozpondek - niby ciągle jeszcze jakieś głosy... ale potencjał jakby słabnący... Leszczyna - podobnie jak koleżanka HR, nie ma ciągle kluczyka do szerszej publiczności, a przecież jeszcze ktoś musi wziąć miasto i rozpocząć wielką jego naprawę, a nie można zbłaźnić się ponownie jakimiś Kurpiosami i Biernatami bo to gwóźdź do trumny PO w Czewie... Sztolcman - bez treści i wyrazu... Bramora - jednak niespodzianka, ale może tylko efemeryczna ?, Ruch Palikota w mieście potrzebowałby jednak specyficznego giganta myśli i czynu by na dłużej utrzymać zainteresowanie publiczności... Balt - absolutna "masakra lewicy Grzegorza Napieralskiego", gdyby miał charakter i serce, jak sam o sobie mówi, zrezygnował by ze wszystkich funkcji, jak jego towarzysz w Radomiu Wikiński, który uzyskawszy 8,3 tysięcy głosów i nie dostawszy się do Sejmu, z powodu słabego rezultatu partii, uwolnił towarzystwo od swojej obecności... przegrani(nominalnie) - wygrani Drygas - tutaj nigdy nic nie wiadomo, ale gość potrafi to i owo w dziele marketingu politycznego Karkowska - pokazała faka Baltom, Biernatom... dowodząc, że kampanie wyborcze mają swoje prawa... przegrani- przegrani: Kasprzyk - największy przegrany, ani w sejmie, ani w radzie miasta, tylko blisko 30. tysięczna odprawa z Sejmu złagodzi na chwilę gorycz porażki (myślę, że jednak zasłużonej, bo ileż można funkcjonować w lokalnej polityce na zasadzie pitu-pitu...) Adamkiewicz - szkoda czasu i atłasu Głębocki (widać nie pomoże najdłuższy tytuł przed nazwiskiem, ani wsparcie arcybiskupa, gdy siła argumentów żadna...) Ryszka - szkoda czasu i atłasu Sabat - szkoda czasu i atłasu Kurpios - szkoda czasu i atłasu Biernat - szkoda czasu i atłasu i inni radni... Matyjaszczyk - przegrali z kretesem jego protegowani (Balt), gdyby miał wyobraźnię już zacząłby się bać... to wyraźny sygnał, że nie będzie lekko, a z pewnością w mieście to Matyjaszczyka kadencja ostatnia, a jeśli pan Drygas będzie konsekwentny i skuteczny w swym referendalnym szale, może to być kadencja skrócona... Odpowiedz Link Zgłoś
mig_line Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że 16.10.11, 19:07 fajna analiza - praktycznie z całą się zgadzam. Praktycznie, bo: Drygas - czy ja wiem, czy w przegranych / wygranych? Raczej posadził bym go obok Matyjaszczyka z mottem - na "Poniedziałku" daleko nie zajedziesz. Z tą różnicą że Matyjaszczyk na razie raz wygrał, a Drygas jeszcze ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @pl Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 22:19 Matyjaszczyk wygrał, ale czy zwyciężył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wybory skończyli na tarczy, choć liczyli, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 08:43 nie zwyciężył na pewno Odpowiedz Link Zgłoś