marillion73 27.10.11, 21:30 Zaraz buractwo rozjedzie trawę i drzewka swoimi "wypasionymi brykami". Pieniędzy można się dorobić czasami łatwo, ale kultury nauczyć takich osób.. to już sukces. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwykicha.1 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 27.10.11, 21:30 Akacja to chwast podobnie jak topola.Powinni posadzić ulęgałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.apus-net.pl 27.10.11, 23:05 Tam gdzie kiedyś były szalety jest kawałek trawy.Gdyby co któryś kwadrat zamiast kostki była taka zieleń byłoby super.Idźcie zobaczcie i wyobraźcie to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 00:41 Nie wiem, dlaczego nasze miasto z uporem maniaka ciągle sadzi akacje. Te drzewa szybko karłowacieją, obsychają, poza tym mocno niszczą nawierzchnię wokół siebie. Jest tyle innych, drzew, parkowe odmiany lipy, klona, itp. A nie ciągle akacje i akacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcgregor Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.116.81.137.tvksmp.pl 28.10.11, 07:31 Kultura to "nieco" szersze pojęcie i zawiera w sobie również i słownictwo. Styl wypowiedzi kwalifikuje Cię niestety do tych, którzy nie powinni się brać za szerzenie kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Użyłem celowo tego słowa 28.10.11, 10:16 Użyłem slangu celowo, bo inaczej taki ktoś nie zrozumiał by o co chodzi. Słowo "buractwo" najlepiej oddaje mentalność takich osób notorycznie łamiących wszelkie przepisy prawa. Rozumiem, że skoro tak stajesz w ich obronie, sam prawdopodobnie lubisz uprawiać samowolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola828 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 08:09 Nic nie pomoże tej kamiennej pustyni! Okropieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 09:43 Jola ty wiesz co..... będzie ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.icis.pcz.pl 28.10.11, 10:09 To tylko dobry poczatek. Wreszcie mamy duze reprezentacyjne miejsce w centrum. Jeszcze trezba go zagospodarowac. Trzeba tylko chciec - mam nadzieje ze wladze miasta to zrobia. Na razie ciesze sie ze chodniki na wyremontowanym odcinku ulicy Dabrowskiego beda niedostepne dla parkowania samochodow. To krok w dobrym kierunku, bo juz sie balem ze trzeba sie bedzie przepychac pomiedzy samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
jgx1 A murek placu kościoła???? 28.10.11, 08:31 a jak się ma do tych remontów za gruuube miliony murek z chwasto-żywopłotem kościoła? Czy Kościół planuje coś zrobic z tym rozwalającym się i straszącym oczy ogrodzeniem? Jeśli nie to zmienie zdanie na temat księży katolickich, ale mam nadzieje ze nie będą czekali aż misto coś z tym zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
facetzokolic Otwarcie Placu Defilad 28.10.11, 09:26 juz czekamy na wspaniałe otwarcie betonowego placu defilad. Juz widzę tam tych ludzi spacerujących w lato po tym betonie w blasku słońca .Ach jak wspaniale. Naprawde pieknie to będzie wyglądało. I te plamy olejów które sie jużpokazują na jezdni , Ach jak wspaniale Taki szlaczek wyjdzie, pieknie. Te rodziny , które przy + 30 stopni bez cienia chodzą w kóło patrząc to na kościół , to na ratusz , piękne to bedzie . Rozglądają się to w prawo to w lewo szukajac ławki, , stolika , cienia , ale co widzą ? PLAC DEFILAD za grube miloiny , który za 2-3 lata tak zszarzeje , że będzie przypominał betonową pustynie. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Otwarcie Placu Defilad 28.10.11, 09:45 Asfalt wszędzie ,a na to wszystko zasmażka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >< Re: Otwarcie Placu Defilad IP: 212.87.241.* 28.10.11, 15:40 takie rasistowskie wpisy powinno się usuwać z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec ;-) Re: Otwarcie Placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:52 A "otwarcie "placu już niebawem, bo szykowane jest na 11 listopada. Wtedy to nasz wycieczkowy zarządzający pomacha ludowi łapką z balkonu ratusza i od tego czasu wszystko już będzie nie takie samo. A budzik tyka, lecz jeszcze nie zadzwonił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antos Re: Otwarcie Placu Defilad IP: *.2.141.183.tvksmp.pl 28.10.11, 10:11 Widzę, że nie tylko ja widzę obecny Pl. Biegańskiego jako inwestycję totalnie bez sensu. Co z autobusami skręcającymi z Dąbrowskiego w Aleje? Co mieszkańcy dostali w zamian? Piękny plac? Raczej paraliż komunikacyjny. Już pal licho ruch samochodów (aczkolwiek ja jestem za możliwością przejazdu osobówek!), ale autobusy przez "Biegana" powinny jeździć bez przeszkód. W tym miejscu składam serdeczne podziękowania byłemu prezydentowi panu Tadeuszowi, który ma teraz ciepłą posadkę w Warszawie oraz redakcji GAZETY WYBORCZEJ, która o brak ruchu na bieganie walczyła z zawziętością wściekłego psa. Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.icis.pcz.pl 28.10.11, 10:11 Widze ze stawiaja slupki przeciwko samochodom. Wiec moze nie rozjada. Odpowiedz Link Zgłoś
moskit17 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 18:42 to ten pan Jonczyk tak kocha te akacje bo to przeciez chwast jak polowa urzednikow w czestochowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś