Dodaj do ulubionych

Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego

27.10.11, 21:30
Zaraz buractwo rozjedzie trawę i drzewka swoimi "wypasionymi brykami". Pieniędzy można się dorobić czasami łatwo, ale kultury nauczyć takich osób.. to już sukces.
Obserwuj wątek
    • prawdziwykicha.1 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 27.10.11, 21:30
      Akacja to chwast podobnie jak topola.Powinni posadzić ulęgałki.
      • Gość: bobik Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.apus-net.pl 27.10.11, 23:05
        Tam gdzie kiedyś były szalety jest kawałek trawy.Gdyby co któryś kwadrat zamiast kostki była taka zieleń byłoby super.Idźcie zobaczcie i wyobraźcie to sobie.
    • johny5678 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 00:41
      Nie wiem, dlaczego nasze miasto z uporem maniaka ciągle sadzi akacje.
      Te drzewa szybko karłowacieją, obsychają, poza tym mocno niszczą nawierzchnię wokół siebie. Jest tyle innych, drzew, parkowe odmiany lipy, klona, itp. A nie ciągle akacje i akacje...
    • Gość: mcgregor Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.116.81.137.tvksmp.pl 28.10.11, 07:31
      Kultura to "nieco" szersze pojęcie i zawiera w sobie również i słownictwo. Styl wypowiedzi kwalifikuje Cię niestety do tych, którzy nie powinni się brać za szerzenie kultury.
      • marillion73 Użyłem celowo tego słowa 28.10.11, 10:16
        Użyłem slangu celowo, bo inaczej taki ktoś nie zrozumiał by o co chodzi. Słowo "buractwo" najlepiej oddaje mentalność takich osób notorycznie łamiących wszelkie przepisy prawa. Rozumiem, że skoro tak stajesz w ich obronie, sam prawdopodobnie lubisz uprawiać samowolkę.
    • jola828 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 08:09
      Nic nie pomoże tej kamiennej pustyni! Okropieństwo!
      • 4dagome1 Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 09:43
        Jola ty wiesz co..... będzie ciekawiej
      • Gość: xx Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.icis.pcz.pl 28.10.11, 10:09
        To tylko dobry poczatek.

Wreszcie mamy duze reprezentacyjne miejsce w centrum.

Jeszcze trezba go zagospodarowac. Trzeba tylko chciec - mam nadzieje ze wladze miasta to zrobia.

Na razie ciesze sie ze chodniki na wyremontowanym odcinku ulicy Dabrowskiego beda niedostepne dla parkowania samochodow. To krok w dobrym kierunku, bo juz sie balem ze trzeba sie bedzie przepychac pomiedzy samochodami.
    • jgx1 A murek placu kościoła???? 28.10.11, 08:31
      a jak się ma do tych remontów za gruuube miliony murek z chwasto-żywopłotem kościoła? Czy Kościół planuje coś zrobic z tym rozwalającym się i straszącym oczy ogrodzeniem? Jeśli nie to zmienie zdanie na temat księży katolickich, ale mam nadzieje ze nie będą czekali aż misto coś z tym zrobi
    • facetzokolic Otwarcie Placu Defilad 28.10.11, 09:26
      juz czekamy na wspaniałe otwarcie betonowego placu defilad. Juz widzę tam tych ludzi spacerujących w lato po tym betonie w blasku słońca .Ach jak wspaniale.
      Naprawde pieknie to będzie wyglądało. I te plamy olejów które sie jużpokazują na jezdni , Ach jak wspaniale Taki szlaczek wyjdzie, pieknie.
      Te rodziny , które przy + 30 stopni bez cienia chodzą w kóło patrząc to na kościół , to na ratusz , piękne to bedzie .
      Rozglądają się to w prawo to w lewo szukajac ławki, , stolika , cienia , ale co widzą ? PLAC DEFILAD za grube miloiny , który za 2-3 lata tak zszarzeje , że będzie przypominał betonową pustynie.
      • 4dagome1 Re: Otwarcie Placu Defilad 28.10.11, 09:45
        Asfalt wszędzie ,a na to wszystko zasmażka itd.
        • Gość: >< Re: Otwarcie Placu Defilad IP: 212.87.241.* 28.10.11, 15:40
          takie rasistowskie wpisy powinno się usuwać z forum
      • Gość: tubylec ;-) Re: Otwarcie Placu Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:52
        A "otwarcie "placu już niebawem, bo szykowane jest na 11 listopada. Wtedy to nasz wycieczkowy zarządzający pomacha ludowi łapką z balkonu ratusza i od tego czasu wszystko już będzie nie takie samo. A budzik tyka, lecz jeszcze nie zadzwonił.
        • Gość: Antos Re: Otwarcie Placu Defilad IP: *.2.141.183.tvksmp.pl 28.10.11, 10:11
          Widzę, że nie tylko ja widzę obecny Pl. Biegańskiego jako inwestycję totalnie bez sensu. Co z autobusami skręcającymi z Dąbrowskiego w Aleje? Co mieszkańcy dostali w zamian? Piękny plac? Raczej paraliż komunikacyjny. Już pal licho ruch samochodów (aczkolwiek ja jestem za możliwością przejazdu osobówek!), ale autobusy przez "Biegana" powinny jeździć bez przeszkód. W tym miejscu składam serdeczne podziękowania byłemu prezydentowi panu Tadeuszowi, który ma teraz ciepłą posadkę w Warszawie oraz redakcji GAZETY WYBORCZEJ, która o brak ruchu na bieganie walczyła z zawziętością wściekłego psa. Dziękujemy.
    • Gość: xx Re: Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego IP: *.icis.pcz.pl 28.10.11, 10:11
      Widze ze stawiaja slupki przeciwko samochodom. Wiec moze nie rozjada.
    • moskit17 Parę drzew więcej na pl. Biegańskiego 28.10.11, 18:42
      to ten pan Jonczyk tak kocha te akacje bo to przeciez chwast jak polowa urzednikow w czestochowie
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka