Dodaj do ulubionych

"Olać WOŚP"

01.01.12, 22:35
Polacy powinni całkowicie zignorować to faryzejskie przedsięzwięcie. Nie pozwólmy żerować na naszej łatwowierności, zaufaniu i serdeczności. Nie takie pieniądze kolejne nie-rządy z aktualnym na czele z Tuskiem marnotrawią. Dość naciągania przez Owsiaka i jego zgraję uczciwych Polaków na to, co powinno być realizowane z naszych podatków. Trzeba stoepedować i zablokować tę akcję.
Obserwuj wątek
    • Gość: babcia Re: "Olać WOŚP" IP: *.alfanet24.pl 01.01.12, 22:47
      ja na pewno nie dam
    • Gość: zlew Re: "Olać WOŚP" IP: 92.90.17.* 01.01.12, 22:51
      Jesteś bardzo kiepskim prowokatorem i przewidywalnym spamerem.

Nie znudził ci się jubileusz wieloletniego spamu ?

Najwidoczniej nie.
      • Gość: wkc Re: "Olać WOŚP" IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.01.12, 23:02
        Mamdosc tych swiąt i tego chałasu, Wszystko jest dobre na początku, jest w tym jakiś sens i zaangażowanie, potem gdy już sie ludzie wypalą, robią to automatycznie, bez serca. Ale chwileczke, wszystko już jest w prywatnych rękach, to nie panstwowe czyli nie nasze, i nawet nie wiesz gdzie to pójdzie, prywatne mnie nie obchodzi, dam na chleb ludziom bezdomnym, to też się liczy.
    • Gość: TOhm Olać leopoldzurowski IP: *.play-internet.pl 01.01.12, 22:59
      Twój mózg leoś już dawno się zablokował a torpedować go też nie trzeba bo trudno w niego trafić szpilką a co dopiero torpedą.
      • dyziek_o Re: Olać leopoldzurowski 02.01.12, 07:28
        Z jednej strony to ja bym się nawet zgodził z założycielem tematu.
        Albowiem po tylu latach funkcjonowania WOŚP wychodzi mi, że przynajmniej w połowie szpitali/przychodni w kraju powinien znajdować się nowoczesny sprzęt medyczny a leczenie nim powinno być jesli nie darmowe, to przynajmniej za symboliczną opłatą.
        Tym czasem dzieje się wręcz przeciwnie. Nie dość, że coraz trudniej dostać się do lekarza,
        to coraz droższe stają się zabiegi medyczne, - podejrzewam, że nawet te, - wykonywane na sprzęcie pochodzącym z darów WOŚP.
        W związku z zaobserwowanymi faktami, - straszna myśl zakrada mi się do głowy, że ktoś zarabia nie złą kasę na ludzkim odruchu serca. Co mnie oczywiście wku...a.
        Z drugiej strony: - jeśli przestaniemy wspomagać WOŚP, - większość sprzętu jaki znajduje się na wyposażeniu naszych placówek medycznych pójdzie na złom albo zacznie bardziej szkodzić aniżeli pomagać / vide, - poparzenie pacjentek przez niesprawną aparaturę do naświetlań w którymś ze szpitali na wschodniej ścianie. /
        Oczywiście winę za to ponoszą wszyscy odpowiedzialni za służbę zdrowia w ostatnich dwóch dekadach a nie WOŚP.
        Jednak istnienie tej ostatniej jest w pewnym stopniu szkodliwe o tyle, że pozwala
        kolejnym ministrom / rządom / spać spokojnie stwierdziwszy uprzednio, że jak szpital ma
        jakieś urządzenie do wymiany, to pewnie Owsiak to załatwi.
        I kolejny minister z czystym sumieniem pobiera kolejne wysokie uposażenie zamiast
        strzelić sobie w łeb z powodu niedopełnienia swoich obowiązków.
        Tu dochodzimy do wniosku: - każdy powinien sobie sam odpowiedzieć na pytanie;
        Wspierać tę WOŚP czy może olać wsparcie. To już jednak we własnym sumieniu roztrząsnąć należy......!
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • Gość: Gierwazy Re: Olać... i co z tego, że olać? IP: *.static.hostnoc.net 02.01.12, 12:00
          dyziek_o napisał:
          > straszna myśl zakrada mi się do głowy, że ktoś zarabia nie złą kasę na ludzkim odruchu > serca. Co mnie oczywiście wqu...a.
          Są wyspecjalizowane w tym celu instytucje. Wszelkie dary WOSP są szczególnie łakomym kąskiem dla komorników, którzy szabrują aparaturę medyczną bez mrugnięcia okiem. Wiadomo, jak zadłużone są placówki medyczne i niejednokrotnie miały miejsce egzekucje komornicze na sprzęcie zakupionym przez WOŚP. Nalezy niezwłocznie systemowo zabezpieczyć odpowiednią ustawą te dary, aby były wolneod zajęć komorniczych nie padały łupem hien czy innych pazernych przedsięwzięć. Inaczej nasz trud, wszelkie kwesty są daremne i mijają się z celem.

Wywiad z Januszem Palikotem - Pszczyna, 23.05.2011r.

• Gość: a Precz z wyreżyserowaną i komercyjną żebraniną IP: *.ice-net.pl 02.01.12, 09:35
      jak to jest?
      1)ciągle zbierają, zbierają. i wiecznie nie ma w szpitalach, wiecznie biedne i zadłużone.
      2)na pomaganiu można nieźle zarobić i z tego żyć.
      3)nie "olewać" jedynie owsika ale również zlikwidować różnego rodzaju karitasy, kwesty telewizyjne: poll.saty, tvn.ny, mohery i inne organizacje wyciągające łapę po moją forsę.
      • Gość: Anatol Coś Ci się pomyliło IP: *.wip.pcz.pl 02.01.12, 10:03
        Kłamiesz Szanowny Panie!!!
        Nikt nie wyciąga Twoich pieniędzy.
        Wszystkie te Akcje są dobrowolne.
        Chcesz dajesz, i nic więcej.

Powodzenia w Świecie ludzi którzy nienawidzą.
        • Gość: na zerze Re: Coś Ci się pomyliło IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.01.12, 11:06
          Krew to obiekt zamkniety, tak samo jak milość, jeżeli niema fali powrotnej krążenie przestaje istniec, i cos sie dusi w własnym sosie, ktoś ma za dużo ktoś za mało, tak ustaje życie. W Naturze niema czegoś tak prymitywnego jak własność. wyczerpany limit
          • Gość: ja Re: Coś Ci się pomyliło IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.12, 08:59
            Jestem pewna, ze na WOŚP mase ludzi zbija ogromna kase. To jasne. Ale zawsze kilka zlotych dawalam i bede dawala. Wiecie dlaczego? Dlatego, ze gdy urodzilam dziecko i musialo byc w inkubatorze, to bylo na nim serduszko WOSP i napis, ze jest to sprzet ufundowany przez WOŚP. Ten inkubator i 90% innego sprzetu znajdujacego sie na oddziale noworodkow. Mysle, ze inne "instytucje", z naszym kochanym rzadem na czele, zagarniaja wiecej kasy, a efektow ZADNYCH nie widac. A po WOŚP jest przynajmniej spory slad...
      • Gość: TYM do a IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.12, 19:38
        mialbys racje co do sprzetu ale ty masz kalpki na oczach neiwiesz ze ten sprzet nei jest produkowany w Polsce i tu kosztuje wiecej bo w cenei jest servis tego sprzetu i oprogramowania wiecej dodam ma tez okres waznosci !!wiec moze zadam ci pytanei bo widze ze jestes wyksztalcony czloweik czemu z kolegami nei potraficie takiego spzretu wyprodukowqc tu w Poslce naet tu w Czestochowie????bo neimacie o tym zielonego pojecia nei macie nawet do tego glowy wy inzynierowie z lsaki przepychani.....a co do datkow wlasnie moze i masz racje ale ja bylem widzialem i moje dziecko korzystalo!!!!!!!to tyle to sa pozostalosci 50lat zelaznej kurtyny
        • Gość: do TYM wróć na lekcje jęz. polski IP: *.ice-net.pl 04.01.12, 17:35
          jeśli już musisz wypowiadać się w języku polskim, to:
          1)wróć do gimnazjum i zapisz się na lekcje jęz. polskiego. trudno zrozumieć to, co piszesz.
          2)masz problem ze składnią (chyba, że jesteś obcjokrajowcem) a to może być objaw poważnej choroby, zrób usg głowy.
      • Gość: gościuuu Re: Precz z wyreżyserowaną i komercyjną żebraniną IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 03.01.12, 19:16
        Gość portalu: a napisał(a):

> jak to jest?
        > 1)ciągle zbierają, zbierają. i wiecznie nie ma w szpitalach, wiecznie biedne i
        > zadłużone.

Kiedy ostatnio byłeś w szpitalu? Chociażby jako odwiedzający? Idź, rozejrzyj się to zobaczysz. A na ulicy karetkę kupioną przez WOŚP też się zdarza zauważyć.

> 2)na pomaganiu można nieźle zarobić i z tego żyć.

Dopóki Owsiak rozlicza się z każdej zebranej złotówki dopóty takie teksty są po prostu żałosne. Sprawdź, z czego żyje Owsiak, jak zarabia, i dopiero się wypowiadaj. A ja prywatnie nie mam nic przeciwko temu, by Owsiak żył jak pączek w maśle. Należy mu się.

> 3)nie "olewać" jedynie owsika ale również zlikwidować różnego rodzaju karitasy,
        > kwesty telewizyjne: poll.saty, tvn.ny, mohery i inne organizacje wyciągające ł
        > apę po moją forsę.

Taa. Zlikwidować, żeby nic nie było. A jak nie daj Boże spotka Cię nieszczęście, to pierwszy łapę do w/w instytucji wyciągniesz po pomoc. Nie chcesz, nie pomagaj. Zmusza Cię ktoś? Zgłoś to na policję i nie męcz klawiatury!
        • Gość: do gościuuuu Precz z wyreżyserowaną i komercyjną żebraniną IP: *.ice-net.pl 04.01.12, 18:53
          "Owsiak żył jak pączek w maśle. Należy mu się."

oddaj mu połowę pensji. albo zapisz dom, mieszkanie w którym mieszkasz. wtedy uwierzę, żeś prawdziwy fan tego gościa i jego orkiestry. na dzisiaj "męczysz klawiaturę" próbując nieudolnie bronić tej komercyjnej żebraniny. ale masz prawo.

"A jak nie daj Boże spotka Cię nieszczęście to pierwszy łapę do w/w instytucji wyciągniesz po pomoc"

kiedyś spotkało mnie nieszczęscie i zgłosiłem się do jednej niby takiej "wspaniałej" instytucji (nie była to WOSP). pani w recepcji mniej zje..... "że jest niedziela" i "nie mam odpowiedniego skierowania" (mimo że miałem). i odesłała z kwitkiem.

i powiem Ci jedno "gościu". jakbym miał kiedyś dużo forsy, to wolałbym wywalić je do studzienki ściekowej (albo kupić pieskom w schronisku tira karmy) niż dać choć złotówkę na różnej maści cwaniaków żyjących z żebraniny, zbieractwa i "pomagania innym".
          • Gość: gościuuu Re: Precz z wyreżyserowaną i komercyjną żebraniną IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 06.01.12, 13:19
            Gość portalu: do gościuuuu napisał(a):

> "Owsiak żył jak pączek w maśle. Należy mu się."
            >
            > oddaj mu połowę pensji. albo zapisz dom, mieszkanie w którym mieszkasz. wtedy u
            > wierzę, żeś prawdziwy fan tego gościa i jego orkiestry. na dzisiaj "męczysz kla
            > wiaturę" próbując nieudolnie bronić tej komercyjnej żebraniny. ale masz prawo.

Człowiecze, zwisa mi to czy mi wierzysz, czy nie. Da mnie możesz wierzyć w UFO i żyjącego Elvisa.

> "A jak nie daj Boże spotka Cię nieszczęście to pierwszy łapę do w/w instytucji
            > wyciągniesz po pomoc"
            >
            > kiedyś spotkało mnie nieszczęscie i zgłosiłem się do jednej niby takiej "wspani
            > ałej" instytucji (nie była to WOSP). pani w recepcji mniej zje..... "że jest ni
            > edziela" i "nie mam odpowiedniego skierowania" (mimo że miałem). i odesłała z k
            > witkiem.

No jasne. Nie pomagajmy innym, bo baba w recepcji jest idiotką.

> i powiem Ci jedno "gościu". jakbym miał kiedyś dużo forsy, to wolałbym wywalić
            > je do studzienki ściekowej (albo kupić pieskom w schronisku tira karmy) niż dać
            > choć złotówkę na różnej maści cwaniaków żyjących z żebraniny, zbieractwa i "po
            > magania innym".

Aleś przykład podał. W schronisku to dopiero się cuda dzieją. Tam nie żyją ze zbieractwa? Pomagania zwierzętom? No ale chęć pomocy pieskom Ci się chwali mimo powszechnej opinii o schronisku. Tylko jakaś niekonsekwencja jest w tym co piszesz.
            • Gość: do gościuuuu Re: Precz z wyreżyserowaną i komercyjną żebraniną IP: *.ice-net.pl 06.01.12, 13:32
              twoja opinia i zresztą ty też mi "zwisasz". zacząłeś, to ci kulturalnie odpowiadałem. a widzę, że zrobiłem błąd. bierz puszeczkę i zbieraj na co chcesz i dla kogo chcesz. koło du.... mi to lata.
              ogólnie dla mnie - goń się.
              i bez odbioru, bo mnie już męczysz.
              • Gość: gościuuu Re: Precz z wyreżyserowaną i komercyjną żebraniną IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 07.01.12, 14:11
                Gość portalu: do gościuuuu napisał(a):

> twoja opinia i zresztą ty też mi "zwisasz". zacząłeś, to ci kulturalnie odpowia
                > dałem. a widzę, że zrobiłem błąd. bierz puszeczkę i zbieraj na co chcesz i dla
                > kogo chcesz. koło du.... mi to lata.
                > ogólnie dla mnie - goń się.
                > i bez odbioru, bo mnie już męczysz.

1 - nie ja zacząłem temat.
                2 - chyba Ci jednak koło dupy nie lata skoro temat podejmujesz. No ale co masz powiedzieć by wyjść z twarzą, skoro tak czy siak mnie nie przekonasz?
                3 - faktycznie trzeba skończyć. Bo skoro aż tak bardzo Cię męczy brak argumentów ... nie chcę byś się przemęczył.
    • Gość: Zyga Manipulacja i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 15:16
      Nie masz czerwonego serduszka to jesteś be, dzieci nie maja przez ciebie nowoczesnej aparatury w szpitalach, oby twoje dzieci nie potrzebowały tego sprzętu itp. itd. Jest coś takiego jak ministerstwo zdrowia, NFZ, płacimy i to nie małe podatki więc dlaczego mam dawać a przy okazji dać zarobić paru cwaniakom? Czy w Polsce żebranina jest cnotą? Te czerwone serduszka na czołach to moim zdaniem wyraz naiwności i braku asertywności. Często właśnie ci z tymi serduszkami nie potrafia pomóc sąsiadowi, czy swoim bliskim. Ja wolę pomagac bez pośredników i nie potrzebuje się pokazać przed innymi że dałem.
      • Gość: bez imienia Re: Manipulacja i tyle IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.01.12, 17:42
        Masz racje, i tak samo jest z religiami na pokaz. serce jest w srodku,tego nie widac, to się czuje
      • Gość: xx Re: Manipulacja i tyle IP: *.icis.pcz.pl 02.01.12, 18:16
        Ja Ci nie mowie jak masz pomagac innym i nie mowie ze jestes be, dlaczego wiec narzucasz innym swoje zdanie jako jedynie sluszne i traktujesz innych jako cwaniakow itd. ?
        • Gość: Zyga Re: Manipulacja i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 11:51
          kolego ja nic nie narzucam tylko wyraziłem własne zdanie . Możesz mieć, ba masz prawo mieć inne.
    • leopoldzurowski Re: "Olać WOŚP" 02.01.12, 19:29
      nowapolska.nowyekran.pl/post/46428,olac-wielka-orkiestre-swiatecznej-pomocy
      • Gość: krzysiek Olać Caritas IP: *.prenet.pl 02.01.12, 21:00
        Moim zdaniem, olać Caritas!
        • klucz.wiolinowy1 Re: Olać Caritas 02.01.12, 21:45
          nie olać tylko wszystkich rozliczać, wszedzie są machlojki, każdy coś musi z tego mieć. Na propagandzie zbija się wielka kase, wiekszość mediów zarabiają na wszystkim, na Mikołaju , na papieżu, na sporcie, na swiętach, na reklamowaniu jakiegoś towaru itd. Tylko ten główny bohater jest bezimienny, i nic nie dostanie. Idz po pomoc do jakiejs fundacji, nikt ci nie pomoże, albo nie ma do nich adresu-meila, albo ci nawet nie odpiszą. Bo to jest demokracja-każdy dla siebie, będzie rzygał z nadmiaru ale nikomu nie popuści. Dalej sobie dopowiedzcie sami.
          • Gość: Niewodniczański Proszę bardzo, tu masz wszystko. IP: *.apus-net.pl 02.01.12, 21:49
            www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe
            • Gość: ifa Re: Proszę bardzo, tu masz wszystko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 22:24
              A mi nie odpowiada, że woodstock kosztuje tyle samo co badania przesiewowe słuchu u nowowrodków. A np. jak szpital dostanie od orkiestry 5 nowoczesnych aparatów to czy to oznacza, że moze wykonać odpowiednio więcej badań. A jak do tego się maja kontrakty z NFZ ?
              Czy wolontariusze wiedzą, że zbieraja również na woodstock? Powinni o tym informować ludzi, w trakcie kwestowania.
            • xkx2 Re: Proszę bardzo, tu masz wszystko. 03.01.12, 09:01
              A gdzie w tym sprawozdaniu jest podany koszt transmisji TV? Gdzie są koszty poszczeglnych całodziennych festynów? Gdzie sa koszty transportu helikopterem pana Owsiaka po całej Polsce?
              Ja nie twierdze tż to co robi jet złe ja twierze iz na sukcjes skałdaja sie pieniedze bardzo wielu podmiotó w tym i samorzadów poniekąd zmuszonych do partycypowanai w kosztach imprez WOŚP -owych. Tylko się zastanawiam czy nei było by prościej gdyby te pieneidze zamioast na WOŚP szły bezpośrednio do sakiewek konkretych placówek medycznych. W końcu to zarzady tych placówek medycznych najeloej wiedza co im jest potrzebne. Bo na co super nowczesny sprzet jesli w dnym szpitalu nei ma osób z odpowiednimi kwalifikacjami aby go w pełni wykorzystać - ale np. mast tego sprzetu plinijsza była by w takim szpitalu np. gotówka na remot oddziału wewnetrznego czy bloku operacyjnego? Niesty alternatywy nie ma mozna brac sprzet albo nic.
              • Gość: a Re: Proszę bardzo, tu masz wszystko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 12:29
                to se głosuj na swego ulubieńca a nuz ci gratis podsłuch założy ........
          • Gość: angrusz1 "...zarabiają na wszystkim... " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 09:33
            Zapewne są tacy , którzy chcą na wszystkim zarobić ( nie mam tu na myśli normalnych pracowników fundacji , również i Caritas - oni pracują na umowę o pracę ) .

Źli i grzeszni ludzie są wszędzie ale jakoś nie przekonuje mnie to do tak negatywnej postawy .
            Daje i na Caritas i na Orkiestrę .
      • Gość: xx Re: "Olać WOŚP" IP: *.icis.pcz.pl 02.01.12, 21:14
        PAnie lepolddzie,

Dosc wciskania tej POLITYKI w proste ludzkie odruchy!!!!
        • Gość: maniek Re: "Olać WOŚP" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 21:45
          xx-sie leopoldowi mówimy - NIE. Ja sie angażuję w orkiestrę z największa radością -choć mam kilkadziesiąt lat!
      • Gość: Niewodniczański Anatol napisał IP: *.apus-net.pl 02.01.12, 21:46
        "Wszystkie te Akcje są dobrowolne.
        Chcesz dajesz, i nic więcej. "

i po co ta dyskusja. Ja dam.
        • xkx2 Re: Anatol napisał 03.01.12, 07:42
          I nikt CI nie zabrania tyle tyko iz warto mówic i piasc o tym iż rzeczywisyosc nie jest taka rózowa jaka sie ja przedstawia. Bo sukces WOSP opłacony jest przez samorzady, skarb państwa oraz sponsorów.
          Fundacja jest posrednikiem i na tym zarabia. Nie mniej bez tych co płaca za festyny i bez transmisji TV sukces był by zdecydowanie mniejszy - o ile by był.
          • januszek1945 Re: Wydalić z Częstochowy 03.01.12, 09:33
            Może jeszcze dożyję czasów, ze tacy owsiakowie nie będa żerować na głupocie naszego społeczeństwa i demoralizować młodzieży na przystanku.
        • Gość: xx Re: Anatol napisał IP: *.icis.pcz.pl 03.01.12, 12:22
          Ja tez dam.

I wielu, wielu innych da. Od serca.
        • Gość: assa Re: Anatol napisał IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.12, 14:55
          "Wszystkie te Akcje są dobrowolne. Chcesz dajesz, i nic więcej. "
          Ale ja nie chcę dawać, więc dlaczego to m.in. z podatków jest sponsorowane, także moich?!
          Ja się na to nie zgadzam.
          • xkx2 Re: Anatol napisał 04.01.12, 07:49
            Jakby nei patrzec to TVP jest opłącana z podatków i OBOWIAZKOWEGO ABONAMENTU RTV dlatego nei jestem przekonany czy bezpłatna transmisja FINAŁU WOŚP powinna być realizowana. W końcu to kosztuje kosmiczną kasę. Czy nie epiej wydac ja bezpośrednio na sprzet? zwłąszcza iż ogladalnoś transmisji raczej do duzych nie nalezy.
            • Gość: assa Re: Anatol napisał IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 10:18
              Dokładnie tak! Koszt tej imprezy przewyższa ilość uzbieranych pieniędzy, wiec tą kase lepiej przeznaczyć bezpośrednio, niż sponsorować rzeszę nienażartych darmozjadów, których priorytetem jest aby przy okazji się nachapać od niczego nie podejrzewających ludzi.
              • Gość: xx Re: Anatol napisał IP: *.icis.pcz.pl 06.01.12, 14:24
                Główne haslo prawdziwych Polaków:

dop... rodakowi
              • Gość: xx Re: Anatol napisał IP: *.icis.pcz.pl 06.01.12, 14:26
                P.S. Na szczescie prawdziwych Polaków tak dużo w Polsce nie ma - jak pokazuja wyniki takich akcji jak WOSP ...
    • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 03.01.12, 07:32
      Nie mam ochoty powtarzac po raz kolejny argumentów.
      Tu jest link do dyskusji (o ile to mozna nazwac dyskusja) na forum KRAJ.
      DYSKUSJA FORUM KRAJ
      Ja tylkozadam jedno ptanie do przemyslenia. Skoro przez cały dzin w naszym miescie srednio zbiera sie do poszek w okolicach 100 - 150 tyś zł a koszt CAŁODNIOWEGO festynu na pl. Biegańskiego = w okolicach minimum 3/4 tej kwoty nie liczac juz kosztów energii elektrycznej to gdzie tu sensowny zysk? A skoro on jest to znaczy ze za ten festyn tak naprawde nie płaci WOŚP a ktoś inny. A ktos inny to znaczy kto? Miasto? czy sponsor? Bo ktoś za to ZAPŁACIC MUSI. Tylko dlaczego miasto ma sie dokładac do prywatnej imprezy skoro ponoc ma kłopoty finansowe i np. z tego powodu zamyka szkoły?
      Pozostawiam to do przemyslenia.
      • Gość: ja Re: "Olać WOŚP" IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.12, 09:00
        Jestem pewna, ze na WOŚP mase ludzi zbija ogromna kase. To jasne. Ale zawsze kilka zlotych dawalam i bede dawala. Wiecie dlaczego? Dlatego, ze gdy urodzilam dziecko i musialo byc w inkubatorze, to bylo na nim serduszko WOSP i napis, ze jest to sprzet ufundowany przez WOŚP. Ten inkubator i 90% innego sprzetu znajdujacego sie na oddziale noworodkow. Mysle, ze inne "instytucje", z naszym kochanym rzadem na czele, zagarniaja wiecej kasy, a efektow ZADNYCH nie widac. A po WOŚP jest przynajmniej spory slad...
        • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 03.01.12, 09:06
          Ja też daję. Ale jestem daleki od tego aby robić z pana Owsiaka osobe święta a WOŚP traktować jako 8 cud Świata. Bo to jest normalny biznes i to dobry biznes. A chodzi jedynie o to by nie traktować tego jako temat TABU lecz o tym głośno mówić. Na zachodzie też na dobroczynności sie zarabia ale o tym się mówi głośno.

• Gość: Anatol Re: "Olać WOŚP" IP: *.wip.pcz.pl 03.01.12, 09:13
        A sprawdziłeś czy w budżecie miasta przewidziano jakieś środki na WOŚP.
        Ja takiej pozycji nie widzę.
        • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 03.01.12, 18:29
          Ależ gwarantuje Ci iż w żadnym miescie tej pozycji nie znajdziesz w budżecie co nie zmienia faktu iż dofinansowanei moze być. Sa rózne sposoby zaksiegowanai kasy.
    • Gość: angrusz1 Nie podoba mi się szum, sposób bycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 09:29
      i reklamy pana Owsiaka ale wydaje mi się - wydaje mi się , bo pewności nie mam - że jednak za zebrane pieniądze sprzęt medyczny jest kupowany - dla dzieci - i służy dzieciom .
      Więc swój datek daję zawsze do puszki Orkiestry i do tego zachęcam innych .
    • Gość: Los Re: "Olać WOŚP" IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.12, 14:50
      Wk...ia mnie to, że nigdzie nie ma podane do publicznej wiadomości ile to tak naprawdę kosztuje, jest tylko marna sprefabrykowana wiadomość, ktorej nikt nie ma prawa przeanalizować, bo ktokolwiek zaczyna zabierac się za tą sprawe jest zaraz oskarżany, że jest bezludzkim nasieniem, ktore próbuje zniszczyć iście jedyną słuszna pomoc dla schorowanych dzieci!!!
      Doskonale wiem, że większość pracujących w ten dzień przy tym przedsięwzięciu dostaje za tą prace honorarium. Jeden przykład, znany polski zespół muzyczny nazwijmy go "X" nie popiera za występy w tym dniu kasy, lecz cała rzesza pracująca przy tych występach już tak, są to, technicy dzwięku, swiatła, sprzątacze, policja, ochrona, SM, itp. Przykładów można mnożyć, jak choćby i pokazowe loty F16, które to latały za darmo, niby wojsko zasponsorowało, tyle tylko że podatnicy za to zapłacili, koszt takiego pokazowego przedsięwziecia idzie w miliony.
      Ludziska i tak pojdą kase wrzucać i ja też na to się składam co mnie to też wk...wia, tyle tylko że ja płace to w podatku!!!
      • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 04.01.12, 07:45
        W kwesti darmowego grania sie trochę mylisz. Coraz częsciej zespoły chcą za swe wystepy przynajmniej symbolicznej zapłaty (był na ten temat głośno już rok temu). Cóż dla nich to po prostu biznes. A występ jest występ. Mozna zejsc z kwota do minimum ale za darmo to coraz mniej zespołów chce grać. Zreszta nawet jesli sama gwiazda nie wezmie pieneidzy to trzeba opłącic koszty sceny, energi elektrycznej oraz obsługi technicznej i logistycznej imprezy w tym i ochrony. Zwłaszcza iż trwa ona przecietnie od 12 - do 18 godzin.
        Nie mneij zgodnie z tym co napisano na stronie WOŚP za to płaca sponsorzy (a tajemnica poliszynela jest fakt iz czesto gesto po cichu dokadaja sie też i samorządy). Czyli tak naprawde posrednio za zakupy płaca sponsorzy bo mam obawy iż koszt całodziennych festynów w kilkudzesieciu miastach Polski jest niewiele mniejszy niz kwota zebrana podczas finału. Wystarczy zainteresować sie ile kosztowały imprezy sylwestrowe i już mamy skale kwot potrzebnych na zorganizowanei takiego festynu.
    • k2i byłeś ciulu kiedyś w szpitalu??!! 03.01.12, 17:02
      mam takie dziwne wrażenie że chyba nie, nawet sobie nie zdajesz sprawy ile dzieci dzięki Owsiakowi i tej akcji żyje!!!! Pewnie masz rację ze to powinno być zapewnione z pieniędzy publicznych ale pieniądze publiczne czy z ubezpieczeń idą na przydupasów/urzędników i całej tej zgraji niedojebów a akcja Owsiaka jest robiona od 20stu lat, na przestrzeni tych lat ile rządów było ile ludzi kradło co się dało ze służby zdrowia... to nie tylko wina jednego rządu.
      Dzieki Owsiakowi mamy pewność ze lwia część tych datków trafia do szpitali nie przechdząc przez lepkie rączki urzędników publicznych.
      Wystarczy że odwiedzisz bele jaki szpital i odwrócisz byle gdzie oczy i nie ma możliwości żebys nie natknął się na sprzęt firmowany serduszkiem.
      Trzeba być totalnym ignorantem żeby nie wiedzieć ile ta orkiestra zrobiła dla dzieciaków w polsce !!! A to że Owesiak organizuje przystanek Wodstock to heh wielkie mi co to jest osobna impreza wspierana przez zupełnie innych inwestorów.
      Dla mnie Owsiak powinien byc odznacozny jakimiś specjalnymi odznaczeniami, tylko boję się jednego że gdy on się odsunie kiedyś to ta zrzutka stanie się porzywką dla ludzi chcących zarobić pare groszy:/...to będzie takie polskie
      • Gość: januszek1945 Re: byłeś ciulu losie kiedyś w szpitalu??!! IP: *.opera-mini.net 03.01.12, 17:30
        Nie wciskaj ludziom ciemnoty, że przystanek jest finansowany przez innych sponsorów.
        • Gość: k2 Re: byłeś ciulu losie kiedyś w szpitalu??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 17:42
          :) szkoda tłumaczyć i tak nie zrozumiesz.... dobranoc
          • Gość: los Re: byłeś ciulu losie kiedyś w szpitalu??!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.12, 18:49
            Nie, nie szkoda wytłumacz, choć zapewne nie możesz bo nie posiadasz merytorycznych argumentów aby potrzymać swoją wyimaginowaną tezę, bo takowych nie ma.
            • xkx2 Re: byłeś ciulu losie kiedyś w szpitalu??!! 04.01.12, 18:17
              Merytorycznei się tego nie da wytłumaczyć.
              Zreszta jesli juz o szpitalach mowa to były wielokotnei opisywane przypadki kiedy na sprzecie od fundacji funkcjonwały prywatne przychodnei w publicznych szpitalach. Dlaczego? Ano dlatego iz szpital nie maiał na stanei odpowiednich specjalistów - tych miała przychodnia. Oczywoscie za wizyte diagnoze z uzyciem otrzymanego za darmo sprzetu trzeba było stosownei zapłacic. Czy to nei paranoja? Ale tak jest jesli szpital ma do wyboru - albo bierze co mu daja albo nei dostaje nic.
            • Gość: K2 Re: byłeś ciulu losie kiedyś w szpitalu??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 16:29
              jaki Ty inteligętny jesteś używasz takich ciężkich słów "marytoryczny" "argumenty" "wyimaginowany" i "teza":D:D:D inteligĘt pełnĄ gębĄ cmok cmok;)
              • Gość: los do k2 IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 16:52
                Cholera, jeśli dla ciebie jest to słownictwo jak to ty nazwałeś "ciężkie", to mniemam że jesteś postacią niereformowalną, która egzystuje w sposób prozaiczny nie zastanawiając się choćby chwili nad komercyjną papką serwowaną z telewizji. Jesteś przykładem marionetki VI władzy, wystarczy medialna sugestia a ty tańczysz jak ci zagrają.
                • Gość: los Re: do k2 IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 16:55
                  PS
                  Twoja pisownia pozostawia wiele do życzenia.
                  • k2i do los-u 09.01.12, 01:25
                    a nie przyszło Ci do głowy że jaja zwykłe sobie z Ciebie "mości...nie" robię
                    • Gość: dopiero poczatek Re: do los-u IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.01.12, 01:28
                      Owsiak nie błyska inteligencją , jest zwyklym przedsiebiorcą

Owsiak nie błysnął żadną inteligencją, nie uwiódl ludzi zadną szlachetną ideą, Zbiera owoce z drzewa które wczesniej ktos zasadził podlewał pielegnowal pielgnował, jest teraz uwidoczniona na monecie. Nikt nie nosi jego symboli np XX-ów, na kazdym produkcie, nikt nie nazwał go aniolem, nie noszą jego niebieskich sukienek, pózniej czekoladowych kolorów, jego okularów, nikt nie zrobił o nim mnóstwa filmow , róznych seriali,niema o nim piosenek, oczywiscie anonimowo,nie chce naprawiac swiata,i nikt mu nie napisal że to od niego zaczyna się nowa era, jest dobrym organizatorem,nic wiecej, dobre i to.
                      10.01.2012 01:22 Wszystko jest jeszcze przed nami. pa
                      narazie tylko tyle
                      Odp
                    • Gość: tak sobie myślę Re: do los-u IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 11:30
                      k2i, po Twoich wypowiedziach można sądzić, że jesteś ofiarą reformy maturalnej Giertycha oraz konsumowania papki medialnej z TVN i GW :-)
      • Gość: byłem w szpitalu Re: byłeś ciulu kiedyś w szpitalu??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 22:38
        ja byłem dzisiaj, badania trwały 8 godzin. Żaden sprzęt nie był z OWŚP. Lekarze zapytani o taki sprzęt odpowiadali, że "coś tam jest gdzieś", "na pewno coś jest". Fajnie, prawda?
        • xkx2 Re: byłeś ciulu kiedyś w szpitalu??!! 05.01.12, 07:43
          Bo WOŚP zajmuje sie dość scisle określonym sprzetem (głównei dla dzieci) - w zasadzie w normalnych warunkach jesli leczy się osoba dorosła to trudno jest się na niego natknąć.
        • Gość: K2 Re: byłeś ciulu kiedyś w szpitalu??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 16:27
          WOŚP w większości zajmuje się dziećmi i wspomaga dziecięce oddziały
          Ja nie wiem Polacy to tagi głupi naród że gdy ktoś coś robi może nie do końca idealnie ale stara sie coś robić to natychmiast zostaje wyśmiany/opluty i etc.... to chore i takie zaściankowe jest
    • Gość: xyz Re: "Olać WOŚP" IP: *.181.47.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.12, 00:42
      www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe
      Fundacja WOŚP środki zebrane w corocznej zbiórce publicznej w całości przeznacza na zakup sprzętu medycznego i finansowanie programów medycznych.

Koszty działalności administracyjnej pokrywamy z części odsetek bankowych oraz innych wpłat, które darczyńcy przekazują na nasze konto w ciągu roku.

Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega.

• xkx2 Re: "Olać WOŚP" 04.01.12, 07:32
        Wobec tego tak naprawde za sprzet płacą sponsorzy. Pośrednio - bo pokrywaja koszty całodziennego festynu w kilkudzisieciu miastach Polski których cena dorównuje zebranej podczas finału kwocie.
        • januszek1945 Re: Polska to jest dzika kraj, 04.01.12, 08:34
          jak powiedział kiedyś pewien mądry sportowiec. Również dzięki przystankowi i jego sponsorom.
          • xkx2 Re: Polska to jest dzika kraj, 04.01.12, 08:52
            Owszem jest bo Polski problem jest taki (o czym pisałem już jakiś czas temu) iz u nas żebranina została pondniesiona do rangi cnoty. Powinnismy się tego raczej wstydzić a nie tym szczycić.
            A dlaczego tak jest? Ano dlatego iz naprawde sporo osób ma z tej żebraniny niezły zysk.
            I dotyczy to WSZYSTICH co żebrzą na wszelakie cele. A przystanek "błudstok" to po prostu kolejny dowód na to iż tak naprawde w temacie przepisów dla fundacji żebrzących jest sporo do poprawy. Ale to już inna bajka.
          • xkx2 Re: Polska to jest dzika kraj, 04.01.12, 08:59
            Polska jest "dzika kraja" bo to co nienormalne czyli żebranina stała sie u nas cnota. I to jest bardzo smutne. Pisałem na ten temat już kiedyś ale jakoś nie doczekałem sie merytorycznej dyskujsji bez wycieczek osobistych.
      • Gość: assa Re: "Olać WOŚP" IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 10:11
        Pdajesz link do niby rozliczeń tej fundacji, lecz nie zastanowiło cię to, że nikt nigdy nie skontrolował tych ksiąg, a ci którzy próbowali zostali zmieszani z błotem. Nie wydaje ci się to dziwne?! Może poprostu jesteś prostym człekiem, który już zapomniał co to jest samodzielne myślenie i jest ci obojętne, że kłamstwo prawdą jest!
        • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 04.01.12, 18:10
          Ja ksiąg nie kontrolowałem, ale potrafię liczyć. Jeśli np. 4 godzina impreza sylwestrowa kosztuje powiedzmy 70 czy 80 tyś zł to ile będzie kosztowała 12 czy 14 godzinna? A ile kosztuje ogromna transmisja, w którą angażuje się prócz Warszawskiego WSZYSTKIE lokalne ośrodki TV? Milion czy kilka milionów? A tak w ogóle to gdzie jest podana, (jako przychód) stosowna kwota? Jeśli jest to proszę o jej pokazanie, bo j jej nie widzę.
          Bo prawda jest taka, iż tak naprawdę za cały ten biznes płaca sponsorzy (w tym pewnie i samorządy po cichu). Bo koszt całej imprezy dorównuje kwocie ze zbiórki oraz licytacji. Od tego trzeba odjąć to, co idzie na festiwal. Ale jeśli za całą imprezę płaca sponsorzy to tak naprawdę beneficjentami tej całej imprezy jest fundacja, gwiazdy, które zarobią oraz oczywiście producenci sprzętu medycznego, co zapewne lobbują już wcześniej na odpowiedni cel imprezy. Problem tylko w tym, iż gdyby te pieniądze (od sponsorów) poszły bezpośrednio do kies szpitali mogłyby być wykorzystane dużo sensownej. A i sprzętu można by kupić zdecydowanie więcej.
    • Gość: Zyga Płacę podatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 08:38
      i nie zamierzam finansować Owsiaka. Zakup sprzętu w szpitalach to rola państwa. Może osoby okradające państwo, pracujące na czarno szukają rozgrzeszenia kupując czerwone serduszka?. Rozumię pomoc w nagłych wypadkach, nieprzewidzianych zdarzeniach itp. ale OŚP to moim zdaniem nieporozumienie
      • xkx2 Re: Płacę podatki 04.01.12, 08:57
        Ale dotyczy to 99% wszelakich fundacji zbierajacych na coś lub na kogoś. WOŚP to po prostu co prawda spory ale jednak tyko fragnent ogromnej góry.
        Problem jest w tym iż żebranina uprawiana przez te wszytkie fundacje został podniesiona do rangi cnoty a ich wspomaganei stało sie poniekąd oboziwzkiem każdego Polaka. I najsmutneijsze jest to iz całe ogromne rzesze ludzi w to świecie wierzy i temety fundacji żebnrzcych stałysie tematami TABU. O nich nei wolno mówić źle bo jest sie zaraz wdeptywanym w ziemie.
        • Gość: studentka Re: Płacę podatki IP: *.wip.pcz.pl 04.01.12, 09:30
          .......bo jest sie zaraz wdeptywanym w ziemie.

Szanowny Panie!

Nie trzeba wdeptywać kogoś kto sam się zakopał w błocie.
          Po same uszy.
          • Gość: los Płacę podatki IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 10:01
            I ot, masz panie "xkx2" kolejny przykład człowieka zmanipulowanego, niby studentka, a głupia niczym but!
      • Gość: do Zygi Re: Płacę podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 10:57
        To twój problem,
        • Gość: nazwisko, nie waż Re: Płacę podatki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.01.12, 11:59
          Nie chce powiedziec że to jest plagiat, ale na poczatku Owsiak uzywal hasla "Milość Przyjażń " (mp ) i na poczatku to było piękne,z sercem, bez konkurencji . Nie on posadził galązke z sercem-jablkiem, nie on ją podlewal pielegnował , wychodowal na 20 letnie drzewo,(monete). Owsiak jest poprostu dobrym biznesmenem, organizatorem, ale z tym sercem to juz gorzej. Tam gdzie w gre wchodzą duże pieniadze kończy sie sentyment.
          • januszek1945 Re: Dobrze ustawieni 04.01.12, 16:36
            Ja myślę, że organizatorzy takich akcji są ustawieni na kilka pokoleń.
            • xkx2 Re: Dobrze ustawieni 04.01.12, 17:51
              To wszytko jest dobrze zorganizowana akcja w której uczestniuczą tez media. Media które zrobiły modę na WOŚP i inne fundacyjki oraz uczyniły z żebractwa cnotę. W zamian za to maja pewne z tego jakieś profity.
          • xkx2 Re: Płacę podatki 04.01.12, 17:56
            Od stuleci dobroczynność i ubóstwo było doskonałym biznesem. A Ci, co zajmowali się filantropią i dobroczynnością najczęściej dorabiali się na tym sporych majątków. Co ciekawe w KK przez długie lata do najzamożniejszych zaliczały się zakony żebracze.
      • Gość: umcs Re: Płacę podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 10:41
        Wytatuuj sobie na klacie ŻE NIE WOLNO do ratowania twojego życia używać sprzętu od Owsiaka !
        A nuż kiedyś Cię taka sytuacja spotka- dawać nic nie musisz !! ale myśleć powinieneś !!
        • Gość: u zródła Re: Płacę podatki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.01.12, 13:19
          Cała ta akcja nie warta funta klaków, jeżeli zapomniał o zródle z którego wypłynał, nie dał ani grosza na jego działalność.
    • Gość: poseł Re: "Olać WOŚP" IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 17:34
      Obczajcie to:
      aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=539489
      Amerykańska firma Paul Jr. Designs, znana z programu “American Chopper” emitowanego między innymi na kanale Discovery, wykona niepowtarzalny motocykl dla Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.

Co za gratka dla fanów motocykli!
      • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 04.01.12, 17:53
        A co jedno do drugiego. Firma zarobi WOŚP zarobi - tylko ktoś da za sprzet 400% jego wartości. A bedzie on jego użytkownikiem jedynie przez rok - potem musi go oddać WOŚP - owi
        • Gość: poseł Re: "Olać WOŚP" IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 22:25
          Póki co to cena wynosi 33k więc lekko licząc 3x taniej niż faktycznie jest wart motocykl. I jakim niby prawem nowy właściciel musi oddać motocykl po roku? Gdzie to wyczytałeś?
          • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 06.01.12, 13:33
            Prosze uprzejmie - oto cytat z opisu aukcji:
            "Orkiestrowy Chopper będzie jedynym i niepowtarzalnym egzemplarzem wykonanym specjalnie na XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Na tej aukcji licytujecie możliwość posiadania Choppera
            i prezentowania przez okres 1 roku.
            Po tym czasie maszyna trafi ponownie na licytację,
            tym razem w ramach XXI Finału"
    • Gość: Zen Re: "Olać WOŚP" IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.01.12, 18:29
      Kiedyś dawałem datki na WOŚP ale zrozumiałem, że to jednak manipulacja ludźmi. Podobnie jak krzyżówki czy inne produkty które kupujemy bo pomagamy chorym dzieciom . Wszelkiego rodzaju fundacje to tylko biznes. Bale dobroczynne czy też inne imprezy to zabawa dla prezesów, kierowników, koordynatorów czy innych działaczy. Na biedzie czy chorobie mozna nieźle zarobić. Firmy farmaceutyczne, ubezpieczeniowe, banki pożyczające pieniądze ubogim to podobna działalność. Kiedyś były takie kontenery na odzież z czerwonym krzyżem też manipulacja. Myśleliśmy , ze pomagamy innym. Asertywność z tym pewnie jako Polacy mamy problem. I dajemy się doić bo wypada. Gdzie są pieniądze tam jest wielu krętaczy i oszustów.

"Kiedy więc dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili. Zaprawdę powiadam wam: ci otrzymali już swoją nagrodę. Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, aby twoja jałmużna pozostała w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie."
      • Gość: Niewodniczański Re: "Olać WOŚP" IP: *.apus-net.pl 04.01.12, 20:14
        Strasznie biedny Pan jesteś !!!!
        • Gość: Zen Re: "Olać WOŚP" IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.01.12, 20:24
          Ale szczęśliwy:)
          • Gość: Maniek Nikt nikogo nie zmusza!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 20:55
            Za to każdy musi, chcąc czy nie chcąc na kościół katolicki płacić część swoich podatków. I czy to nie jest niesprawiedliwe?? Jasno widać że ,,katolikom" i części pisu jakże pro kościelnej Orkiestra nie jest na rękę. Finansowo.

Ile milionów zyska Polska po opodatkowaniu kk i zabraniu im wszelkich dotacji???

• xkx2 Re: Nikt nikogo nie zmusza!! 04.01.12, 21:42
              Na WOŚP sam daje nie mniej Owsiak to nie jest 2 św. Franciszek a WOŚP to nie jest 8 cud świata. W tej chwili to jest po prostu doskonale zorganizowana firma komercyjna, która znalazła swego rodzaju nisze rynkową i dobrze sobie w niej radzi przynosząc swym twórcą niemały zysk.
              Aha, aby było jasne o. Rydzyka tez uważam za doskonałego biznesmena i tez nie uważam go za wzór cnót wszelakich. Bo jego pobudki są tak samo czysto komercyjne.
              • Gość: xx Re: Nikt nikogo nie zmusza!! IP: *.icis.pcz.pl 05.01.12, 14:54
                Ludzie maja swoj rozsadek i potrafia odroznic WOSP od Rydzyka.

Na szczescie - pomomo ze sporo jest takich, ktorzy na wszelki sposob, beda obrzydzac inicjatywe Owsiaka.
                • Gość: niewierny tomasz Re: Nikt nikogo nie zmusza ale IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 15:39
                  Jest pytanie dajemy grosze i zabijamy swoje sumienie.Bo tak trzeba ,bo tak pięknie mówią i to serduszko czerwone i biedne dzieci.To tak wzniosła chwila i takie wzruszenie.A później rząd zamyka szpitale ,obcina fundusze na zakłady opieki zdrowotnej ,podnosi leki.I cwaniacy łykają sprzęt z WŚO Owsiaka.Tu znajdziecie odpowiedź na zadane pytania.Warto przeczytać wszystkie102 komentarze.lubczasopismo.salon24.pl/Namarginesie/post/266049,kto-nie-lubi-owsiaka
                  • Gość: xx Re: Nikt nikogo nie zmusza ale IP: *.icis.pcz.pl 05.01.12, 21:18
                    Na tym samym portalu jest tez odpowiedz Prof. Sadurskiego.

Tez mozna przeczytac.
    • storima Z przerazeniem czytalbym 04.01.12, 21:37
      Wpisy.
      Wiem, ze jest to badz zwykly spam, badz brak jakiejkolwiek dobrej woli.

Wymagac od panstwa to mogles sobie w czasach PRL.

To by ci glowe ucieli.

Jesli jestes szanownymym antykapiatalista, to
      zaloguj sie w swym dobrym ku ludzkosci dzialaniu.

Sam bezmyslny najazd na tych, ktorzy pomagaja innym
      swiadczyc jedynie moze o
      a) jestes zwyklym chamskim spamerem
      b) zycie dalo Ci w d___pe i mscisz sie za to na innych.

I na koniec:

PISANO ci JUZ
      ZYCZAC

ABYS

ANI TY
      ANI RoDzIna
      Twoja

nigdy a nigdy

nie musialy

korzystac z tego

sprzetu
      • Gość: jaro Re: Z przerazeniem czytalbym IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.01.12, 21:58
        Ja wierze w to co ludzie piszą, oni maja dojscia do pewnych informacji, tak jest, też kiedys wierzylem w cuda, to piękne bajeczki, prawda jest okropna, do tej pory ludzie jakoś żyli, dzieci sie rodzily, olać, albo kupić cos dla naszego miasta, dla szpitala, powołac komisje by sprawdzała przebieg transakcji.
        • xkx2 Re: Z przerazeniem czytalbym 05.01.12, 07:41
          Tu nie trzeba wierzyć lub nie. Wystarczy logicznie pomyśleć, policzyć oraz poczytać to, co jest napisane na stronie WOŚP i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Zresztą tak jak wielokrotnie pisałem nie dotyczy to jedynie WOŚP a wszystkich bez wyjątku fundacji zbierających na coś lub na kogoś. Właściciele i pracownicy każdej z nich wyciągają z nich naprawdę zadowalający dochód - zresztą zgodnie z prawem, bo 8% dochodu każda z nich ma prawo przeznaczyć na cele pozastatutowe. Tyle, iż o tym się po prostu nie mówi.
      • Gość: pl do storimy IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 22:11
        Dawno cie trollu nie bylo, jaki to byl spokój, coż co dobre szybko przemija.
      • Gość: do storimy storima, ustaw pan sobie ł, ń, ś, ć IP: *.ice-net.pl 04.01.12, 22:33
        Panie storima,
        jak już koniecznie chcesz pan pisać po polsku i komentować wpisy Polaków, proponowałbym uszanować polską ortografię i zacząć używać: ć, ś, ź, ń, ł, ż.
        I sadzenie się tutaj na intelektualistę, tryskającego mądrością słabo panu wychodzi, nawet mimo tych kreseczek, w których się pan lubujesz.

• storima Re: storima, ustaw pan sobie ł, ń, ś, ć 04.01.12, 22:53
          do storimy

nie jestem warzywkiem abym mial sie sadzic
          chcesz sobie uprawiac personalne wycieczki
          wez rodzine na wies
          i taam sobie taam taam

a nie wyzywaj sie na
          • storima Re: storima, ustaw pan sobie ł, ń, ś, ć 04.01.12, 23:15
            krotka mowa synku

wyzywaj sie na facebooku

ale zostaw trollu FCz
            w swietym jego spokoju

10 lat +

stary

wiesz jak to sie mowi ?

odwal sie

i z tym idz

do Twego zaufanego psychologa

jesli go

po tych 10 latach

trolowania na forach

nie masz

zaufaj

sobie

jestes...

sam sobie dokonczysz

mpstu

special teatment unit
            MP

• Gość: do stroimy Re: storima, ustaw pan sobie ł, ń, ś, ć IP: *.ice-net.pl 04.01.12, 23:22
              panie storima,
              zamiast bełkotać na forum, lepiej dobrze się wypróżnić przed snem. to już ten wiek.....
              • storima Re: storima, ustaw pan sobie ł, ń, ś, ć 04.01.12, 23:29
                Przepraszam bardzo czyj wiek ???

Czy nie dosc ci spamerswta tak od lekka kilkunastu lat ???

Czys sie nie uwiesil na zdrowiu spamerze o kilkunastu nickow ???

Czy myslisz, ze jako forumowy cham, wpisujacy chamskie wpisy, mozesz sobie tak istniec w nieskonczonosc ???

Najwyrazniej tak.

Od juz wielu lat.

• storima spamer spamuje. Powracam do tematu : 04.01.12, 23:35
      Z przerazeniem czytalbym
      Autor: storima 04.01.12, 21:37
      Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz
      Wpisy.
      Wiem, ze jest to badz zwykly spam, badz brak jakiejkolwiek dobrej woli.

Wymagac od panstwa to mogles sobie w czasach PRL.

To by ci glowe ucieli.

Jesli jestes szanownymym antykapiatalista, to
      zaloguj sie w swym dobrym ku ludzkosci dzialaniu.

Sam bezmyslny najazd na tych, ktorzy pomagaja innym
      swiadczyc jedynie moze o
      a) jestes zwyklym chamskim spamerem
      b) zycie dalo Ci w d___pe i mscisz sie za to na innych.

I na koniec:

PISANO ci JUZ
      ZYCZAC

ABYS

ANI TY
      ANI RoDzIna
      Twoja

nigdy a nigdy

nie musialy

korzystac z tego

sprzetu
      Poleć znajomemu
    • storima Chamie oczywiscie 05.01.12, 00:06
      ukrywajac sie pod anonimowymi wpisami badziesz jak zwykle pisal chamskie wpisy o pierdzeniu
      tak to ci juz jest

zastanow sie

od
      dekady

co to jest dekada ???

dla ciebie

to chamski przebłysk.

Jedna
      KONKRETNA

sprawa

KUBIS

ukarany.

PRZESTAŃ.
    • storima Jubileusz 05.01.12, 00:25
      To juz ponad 10 lat
      mija
      chcialem napisac

nowy watek

ale to juz 10 lat mija

o kiedy

jedynie nieprzyjemne
      umieszczacie
      wpisy

kubis, zen

od lat niezmienni

jedynie loging i wpîs
      niby inny
      ten sam facet

kubis
      zen
      • storima Re: Jubileusz 05.01.12, 00:26
        chcialem napisac co pisze
        kubis wzieli sie za ciebie

naucz cos byc moze zen z janogorskiej ?
        • Gość: do w/w Re: Jubileusz IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 08:27
          storima napisał:

> chcialem napisac co pisze
          > kubis wzieli sie za ciebie
          >
          > naucz cos byc moze zen z janogorskiej ?

Często marsczysz gruchę?
          Inaczej kapucyna kapucynie!
    • Gość: to ja ;p Re: "Olać WOŚP" IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 12:44
      Szok! Storima przeczytaj ile i jakich ty wpisów tutaj utworzyłeś, ciebie dotknąć to się nakręcasz jak budzik! W realu też tak funkcjonujesz, pyskując do wyimaginowanych wrogów? Takie zachwanie przypomina pewną chorobę leczoną w placówkach zamkniętych, może skorzystaj z pomocy, napewno nie zaszkodzi.
      • Gość: niewierny tomasz Re: "Olać Storimę IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 15:43
        Znowu chłopiec jest na haju.Oczywiście strollowany chłopczyk.
    • Gość: robotnik1500brutto Re: "Olać WOŚP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 19:44
      Nie powinno sie zagladac do cudzego portfela, ale ze pan Owsiak jest osobą publiczną to nalezy zadac pytanie: ile zarabia Jurek?
      • Gość: raj dla cwaniakow Re: "Olać WOŚP" IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.01.12, 20:10
        co?, tj za 12 h dziennie , niech bogaci daja, ja nie.
      • xkx2 Re: "Olać WOŚP" 07.01.12, 14:24
        Zapewne niemało - fundacj ma prawo przeznaczyc na cele poza statutowe 8% dochodu (LEGALNIE) no to sobie policz ile otrzymała fundcja w Ciągu roku (nie tylko ze zbiórki ale też np. z 1% podatku) i wylicz sobie lie to jest z tego 8%.
    • storima O 05.01.12, 20:36
      wpisach chamskich
      co juz ponad 10. lat uprawia sie chamizne na forach?
      swiat idzie do przodu, a chamska choroba sie upierdliwie trzyma

trzeba byc najbardziej przecietnym gnojem aby pierdziec na forach publicznych swym wlasnym chamskim smrodem

nie udus sie bo cie w nocy kubis bedzie calowal
      (odwiedzily sluzby)

masz ochote rozwija swoj retardyzm pospolitego chama

mnie to ani ani

• Gość: Zen Re: "Olać WOŚP" - komercja IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 07.01.12, 20:45
      wiadomosci.wp.pl/title,Ile-kosztuje-Wielka-Orkiestra-Zobacz-zarobki-gwiazd,wid,14145250,wiadomosc.html
      • Gość: tak tylko pytam Re: "Olać WOŚP" - komercja IP: *.centertel.pl 08.01.12, 18:37
        dodajmy jeszcze to:
        "Nad bezpieczeństwem wolontariuszy uczestniczących w XX Finale WOŚP czuwa kilkanaście tysięcy policjantów. Funkcjonariusze kontrolują m.in. czy zbiórki pieniędzy prowadzą osoby do tego uprawnione."
        Tak zupełnie za darmo to robią, bez żadnych kosztów własnych? Muszą bardzo "kochać" Owsiaka ;-)
        • Gość: @ tak tylko pytam Re: "Olać WOŚP" - komercja IP: 92.90.21.* 08.01.12, 20:26
          Gość portalu: tak tylko pytam napisał(a):
          > Tak zupełnie za darmo to robią, bez żadnych kosztów własnych?
          Koles, czy przez caly rok w szafie cie zamknietej trzymaja?
          Wypuszczaja raz na rok, abys splodzil tworczy wpis?

Ty sobie przypomnij jak masz na imie, ile masz lat.
          I powtarzaj sobie, ze milczenie jest zlotem.
          Bo gdy zaczniesz czadzic to wychodzisz na kompletnegocw...a.
          Dobrze, ze robisz to anonimowo.

Abys sie wiecej nie scwelowal:

policja i inne sluzby, platnie ochrania wszelkie publiczne imprezy :
          gosci Kaczynskiego pod krzyzem, kazdego 10.
          pielgrzymow w Czestochowie
          kibcow w delegacji

i inne imprezy masowe.

Zglos sie do MOPSu, bo wygladasz na niezle zmaltetowanego psychicznie.

• Gość: ? Re: "Olać WOŚP" - komercja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 08:39
            a twoja wiedza to z rozmów w toku czy z szechteryzady?
            • Gość: odp Re: "Olać WOŚP" - komercja IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.01.12, 10:51
              Jeżeli to pytanie jest skierowane do mnie, to odpowiedz jest troche nizej, k2i dziekuje że mnie wyreczyleś i pozdrawiam
          • Gość: tak tylko pytam Re: "Olać WOŚP" - komercja IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 09:18
            A tak w ogóle, to co chciałeś powiedzieć? Było tylko dużo słów a mało treści.
      • Gość: Niewodniczański Dla Zena i innych malkontentów IP: *.apus-net.pl 08.03.12, 20:21
        Czy strawicie ten ból?

polskalokalna.pl/raport/XX-Final-WOSP/news/ponad-50-mln-600-tys-zl-zebrala-wosp-podczas-xx-finalu,1769585,7863
        • Gość: ********** Re: Dla Zena i innych malkontentów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.03.12, 21:35
          Dawno, bo juz 20 lat temu dwie osoby
          (2012-03-08 21:12)
          ~zawsze w cieniu

zamiescily w gazecie FUKS na slasku,Hasło "
          Sprobujmy wzniecić epidemie milości" gazeta
          wydrukowala,( mam jeszcze gdzies ten wpis,) i tak
          dzieki bezimiennym ludziom, orkiestra ma takie
          wyniki,dobrze, ale tylko przez jeden dzięn w roku,
          szkoda że przez caly rok jest jest
          żle,niesprawiedliwość, nedza głod, ludzka zawiść,
          brak nadziei. Tyle człowiek znaczy ile daje z
          siebie za ...darmo innym ludziom.
    • harry1983 Re: "Olać WOŚP" 08.01.12, 13:09
      Tak sobie czytam ten wątek i widzę, że w większości piszą tu, za przeproszeniem, pojebani ludzie. Czy w ostatnich latach propaganda kościelno - Pisowska tak bardzo wyprała wasze mózgi ? Żal wam, że zamiast księdzu na dziwki idzie na pomoc dla dzieci ? Bo to was tak naprawdę najbardziej boli. Zawsze mówiłem, że kościół ogłupia, co widać na powyższych przykładach.
      • Gość: pisiorek Re: "Olać WOŚP i kasiorka na Caritas? IP: *.centertel.pl 08.01.12, 19:32
        Caritas taką opinie znalazłem i co o tym myślicie ?

Caritas zbiera więcej bo wiecej potrzebuje. We wrocławiu wybudowali pięciogwiazdkowy hotel (Caritas był inwestorem) i teraz go mają.

To normalne, że musza zbierac pieniądze na te wszsytkie luksusowe rzeczy - teraz budują super biurowiec na Okopowej w Warszawie za kilkadziesiąt milionów zł.

Caritas to w Polsce poważny inwestor... :)

Widok hotelu ( ma pięc gwiazdek, Marriot ma cztery :) )

www.mostostal.waw.pl/uploads/realisations/41/7c935ab17d7d6b41bc1d379fb7154c80.JPG
        .
        pl.wikipedia.org/wiki/Hotel_Jana_Paw%C5%82a_II_we_Wroc%C5%82awiu
        Rozpropagujcie to wśród znajomych :)
        • Gość: na kazdy lep Re: "Olać WOŚP i kasiorka na Caritas? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.01.12, 20:01
          Ludzie są samotni i pojdą na kazdy lep aby być razem, ktoś na tym korzysta i wciska rozną ciemnote, aby zaspokoic gawiedz. Tak jest ze wszystkim organizacjami, czy religiami. a tradycje jest trudno wykorzenic. Zrobienie na tym duzych pieniedzy też jest niebezpieczne, bo gdy masz już sławe i pieniadze , to masz wszystko, i dostajesz oblędu, nie masz poco żyć nie masz marzeń ani nadziei, jest to efekt śnieznej kuli. Zawsze to się konczy rewolucją, bo jedni maja wszystko drudzy nic.
    • meg76 Re: "Olać WOŚP" 11.01.12, 12:18
      Nie popieram WOŚP ze względu na Przystanek Woodstock. Koło 3 mln zł idzie na ten 3 dniowy "festiwal". Czytałem sprawozdania WOŚP i Przystanek Woodstock jest opłacany ze składek ,a nie jak niektórzy próbują wmawiać z odsetek bankowych.
      Uczciwość by wymagała, że podczas finału WOŚP mówiono by :" zbieramy na pompy insulinowe i organizację Przystanku Wodstock"...
      • Gość: fcb Re: "Olać WOŚP" IP: *.pl 11.01.12, 12:24
        Łżesz jak PIS.
        • Gość: hehe Re: "Olać WOŚP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 12:40
          wiedza z rozmów w toku i szechteryzady? donek prawde mówi he he he
          • Gość: fcb Re: "Olać WOŚP" IP: *.pl 11.01.12, 22:27
            Wiedza z radyja? Kaczuś prawdę mówi hie hie hie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka