Dodaj do ulubionych

Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Biegań...

06.03.12, 23:01
czy będzie tam można wypić sobie kulturalnie piwo przy oglądaniu meczu?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: 31.42.1.* 06.03.12, 23:09
      Kulturalnie moze i mogłbys, ale czy zarecysz, ze inni tez wypija kulturalnie?
      • Gość: jasio Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.prenet.pl 06.03.12, 23:15
        Szczerze wolałbym jak to było kiedyś w amfi na promenadzie obejrzeć, miejscie fajnie do tego przystosowane, bez zbędnych kombinacji:)
        • Gość: Tomek Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.prenet.pl 06.03.12, 23:22
          Świetny pomysł! No i oczywiście miejsce też bardzo dobre. Do amfiteatru mimo wszystko nie jest tak po drodze jak na plac.
          • Gość: oi Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.96.231.217.tvksmp.pl 07.03.12, 00:34
            nie po drodze mowisz? ..chyba Tobie, mow za Siebie... miejscowa na amfiteatrze o niebo lepsza!!!!!
      • Gość: loco Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.rev.inds.pl 07.03.12, 08:47
        A ja mam to całe Euro 2012 głęboko w DUPIE.
    • Gość: tumanolandia Pozdrowienia dla prezesów, premie wypłacone? IP: *.ice-net.pl 07.03.12, 08:06
      Pozdorwienia dla prezesów, jesteście dla mnie wzorem do naśladowania, wzorem zaradności. Mam nadzieję, że rząd wypłacił już premie.
      A wy ludu pracujący miast i wsi, kup sobie czapeczkę, trąbeczkę i z wytrzeszczonymi oczami wrzeszcz do telebimu: "Polska gola".
      a ogólnie to s.ram na to wasze EURO2012. To wasza imprezka, nie moja. forsa wyrzucona w błoto.

• marsoni1967 Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Biegań... 07.03.12, 08:19
      Super impreza w super mieście na super placu!!! Cały czerwiec tłumy sikające i pijące piwo po bramach; wokół kilka sklepów monopolowych,(brak toalet), następnie przerwa, sierpień i wyczekiwani cały rok pątnicy! i powtórka(brak toalet)!!! Naprawdę wspaniały plac i aleje!
      • eugenewolfe Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg 07.03.12, 09:58
        > Naprawdę wspaniały plac i aleje!

Aż się chce zakląć. Z bezsilności mózg staje, a cała reszta opada. Jak można być takim malkontentem? Jest impreza - przej...ne, bo będą sikać i skakać, nie ma imprezy - do dupy miasto, nawet jednej imprezy nie zorganizuje. To wskaż może, gdzie znajduje się złoty środek, który spowoduje Twoje niezachwiane zadowolenie, a jednocześnie nie będzie uciążliwy dla innych?
    • prawdziwykicha.1 Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg 07.03.12, 09:57
      bigosmaster napisał:

> czy będzie tam można wypić sobie kulturalnie piwo przy oglądaniu meczu?
      Kościół tego nie zaleca.Bo na dnie kufla można zobaczyć diabła.
    • bjb48 Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Biegań... 07.03.12, 10:29
      Ręce opadają czytając te narzekania, ludzie, czy Was cokolwiek jest w stanie zadowolić?
      • Gość: do bjb48 Telebim dla ubogich. Zadowoli mnie ok 1 mln premii IP: *.ice-net.pl 07.03.12, 10:40
        zadowoli mnie ok 1 mln premii. więc takim znowu malkontentem nie jestem. prawda? skoro inni dostają, to ja nie mogę?
        z jakiegoś zas..... telebimu dla ubogich mam się cieszyć?
      • klusecznik Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg 07.03.12, 12:54
        Strefa KIBUCA ... :-D
        • Gość: ash Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:07
          Zbrodniarze narodu polskiego, zamiatacie sprawę pod dywan, bo umaczani są w to największe rekiny polityki i biznesu. Dla was kanalie liczy sie tylko kasa i nic wiecej. Przeczytajcie opinię ludzi, którzy badali tą sól i życzę abyście ją żarli aż skonacie:

Pracuje w laboratorium nawozów sztucznych,na własny koszt zrobiłem analizę soli wypadowej.Poniżej przedstawiam skład:NaCl min 94,6 % H2O max 0,2 % SO42 - 5,2 % K4Fe(CN)6 - 31 mg/kg pH 5-9 najgorsze swiństwo to żelazocjanek potasu,substancja rakotwórcza przy systematycznym spożywaniu. Mój post jest usuwany,prosze uprzejmie o kopiowaniu tego skłądu chemicznego i przekazywanie dalej chemikbiuro@o2.pl

Sól "wypadowa" to zgrabne, techniczne określenie jednego z ODPADÓW – dlatego bardziej pasuje tutaj określenie „odpadowa” - w procesie produkcji chloru w Zakładzie Chloru i Ługu Sodowego będącym częścią ogromnego kombinatu chemicznego we Włocławku (należącego do spółki ANWIL S.A.), który jest jedynym w Polsce producentem suspensyjnego polichlorku winylu (PCW).

Sól odpadowa jest więc chemicznym odpadem poprodukcyjnym powstałym w procesie produkcji chloru. Powtórzmy jeszcze raz: nie jest to sól kamienna, nie jest to solanka, nie jest to sól glauberska, nie jest to sól spożywcza – jest to chemiczny odpad poprodukcyjny.

Czym może zostać zanieczyszczony/skażony odpad poprodukcyjny w kombinacie chemicznym podczas jego odzyskiwania, osuszania i przetwarzania? Otóż mogą to być nie tylko osadzone cząstki szkodliwych związków chemicznych i metali ciężkich, pył, kurz, lecz mogą tam się dostać także inne osady i zanieczyszczenia jakie zwykle są obecne w każdym zakładzie przemysłowym. Na ten temat lepiej niż ja z pewnością mógłby się wypowiedzieć przedstawiciel/pracownik zakładów chemicznych – i rzeczywiście, Anwil S.A. sprzedawał sól odpadową z wyraźnym oznaczeniem, że produkt może być wykorzystany tylko do posypywania dróg lub w przemyśle garbarskim i absolutnie nie nadaje się do wykorzystania w przemyśle spożywczym.

Jak powiedział prof. dr hab. Włodzimierz Urbaniak z katedry chemii analitycznej UAM:
          - Podczas produkcji chloru, sól przemysłowa jest produktem ubocznym. Z racji tego, że nie jest stosowana w produkcji żywności, nie musi spełniać określonych norm. Dlatego w soli przemysłowej możemy znaleźć zanieczyszczenia nieorganiczne, np. piasek, kawałki papieru lub drewna, czy metale ciężkie (gazeta Fakt z 2 marca 2012)
    • z57 Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Biegań... 07.03.12, 14:19
      O zgrozo!
      Będą chlać piwsko,wrzeszczeć,szczać po bramach.Do czego to doszło!
      I to w naszym świętym mieście i to jeszcze na szlaku pielgrzymkowym!Żeby to jeszcze nabożne pieśni śpiewali....
      • Gość: srutututu aleja zdrowego smaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:30
        Pracuje w laboratorium nawozów sztucznych,na własny koszt zrobiłem analizę soli wypadowej.Poniżej przedstawiam skład:NaCl min 94,6 % H2O max 0,2 % SO42 - 5,2 % K4Fe(CN)6 - 31 mg/kg pH 5-9 najgorsze swiństwo to żelazocjanek potasu,substancja rakotwórcza przy systematycznym spożywaniu. Mój post jest usuwany,prosze uprzejmie o kopiowaniu tego skłądu chemicznego i przekazywanie dalej chemikbiuro@o2.pl
        • eugenewolfe Re: aleja zdrowego smaku 07.03.12, 14:55
          Ja się nie dziwię, że kasują, skoro pojawia się bezsensownie w rozmowach nie na temat. Co to ma do rzeczy? Zrób może jeszcze analizę składu wody mineralnej z Biedronki.
          • Gość: qwerty Re: aleja zdrowego smaku IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 22:05
            www.google.pl/search?q=M%C3%B3j+post+jest+usuwany%2Cprosze+uprzejmie+o+kopiowaniu+tego+sk%C5%82%C4%85du+chemicznego+i+przekazywanie+dalej&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
    • Gość: motłoch tu o telebimie a ci o sól się dochodzą IP: *.ice-net.pl 07.03.12, 14:50
      artykuł o telebimie a ci się o sól dochodzą. co za naród. żrecie od 20 lat w pokarmach tyle chemii, że sól to przy tym symbol zdrowa. a ten wysyp nowotworów to skąd się wziął? z powietrza.

postawić telebim, motłoch się zbierze, podrze japy, zasra i zapluje bramy. może co rozbije. na chwilę bieda zachla problemy dnia codziennego.
      cesarz jak miał problemy, urządzał motłochowi igrzyska. miał przynajmniej na pewien czas spokój.
      • Gość: srutututu Re: tu o telebimie a ci o sól się dochodzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:58
        Dlatego wklejam gdzie się da TĄ SÓL bo usuwają takie posty.Srać na telebim i tą całą kopaninę- żałosną rozrywkę dla debili. Są poważne tematy - ONI nas kłamią i mordują. Szkopy z Auschwith robili to samo- z cyklonem B - ale uczciwiej- bo nie ukrywali się z tym za bardzo ...
    • Gość: Fog Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:56
      Wszyscy jedziemy do Stolicy do Fan Zone !!!
      • Gość: qw Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.03.12, 19:13
        Ta i co jeszcze?
        • Gość: ja pier_dolę Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.net.stream.pl 07.03.12, 20:18
          A co z ciszą nocną od godziny 22 ? Ja nie jestem kibicem i mam pełne prawo do spokojnego odpoczynku. Mieszkam przy Placu Biegańskiego i wiem jak się takie imprezy kończą. Hordy pijanej, drącej mordy "złotej młodzieży"chlającej piwsko i wódę na okolicznych podwórkach - sklep monopolowy czynny 24h. Zajszczane i zarzygane okoliczne bramy i klatki, stróża prawa nie uświadczysz. Jak się ma do tego prawo do ciszy nocnej i zasad współżycia społecznego ?
          • Gość: Kumpel Bodzia Zawsze możesz wyjechać IP: *.apus-net.pl 07.03.12, 22:32
            albo się przeprowadzić.
            Sam wybrałeś miejsce gdzie mieszkasz.

• Gość: qwerty Re: Będzie telebim i trybuna. Kibicuj na pl. Bieg IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 21:13
      Wejście do niej będzie bezpłatne. Od miasta firma także nie oczekuje żadnych opłat, jej zarobek zapewnić mają sponsorzy.

Tego jeszcze brakowało żeby miasto płaciło browarowi za możliwość ustawienia stoiska w centralnym punkcie miasta!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka