Dodaj do ulubionych

Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces w...

02.04.12, 20:22
... co ma do tego radny Krawczyk czy Wrona Przemysław... wydawać pieniążki z własnej kasy a nie publicznej... też mi dobre wuje za cudze pieniądze...

Wydatki na promocję miasta, w tym "przez sport" - jeśli już - winny być wynikiem świadomej polityki samorządu miasta i dobrze zaplanowanych dotacji powiązanych z rzetelnymi ocenami efektów takiej "promocji przez sport", a nie okazją dla radnych do ich autopromocji i "lansiarstwa" oraz wyścigów kto lepszy w wydawaniu publicznej kasy...
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces IP: *.icis.pcz.pl 02.04.12, 20:45
      Nie wazne kto to zaproponowal, wazne ze warto wesprzeć AZS jako najlepszą częstochowską markę w dziedzinie sportu. To rzeczywiscie znakomita forma promocji - taki sukces.

W dziedzinie, która jest popularna w całej Polsce i świecie też, którą uprawia wiele młodych osób. Ci młodzi muszą mieć jakiś wzór, a tym wzorem jest wciąż AZS. I miejmy nadzieję, że będzie dalej. Ale trzeba go wspomóc. W dobrze pojmowanym interesie miasta.
      • Gość: SC034 Ulisess IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 23:28
        Radny Krawczyk - kiedyś wierny kibic Rakowa, szukał głosów wśród kibiców przez wyborami...
        ale potem ich olał i teraz nie ma tam czego szukać tak jak całe PełO.
        No to się przeniósł na siatkę i żużel.

kiedyś razem z nami ich od Judaszków wyzywałeś w młynie a teraz bedziesz nagrody wypłacać?

Dziękujemy!
        • Gość: Racovia Re: Ulisess IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 09:48
          Krawczyka nigdy nie było w młynie, więc dalsze twoje wpisy są bzdurą. W młynie znam każdego chłopcze.
          A Krawczyk od dawna wspierał ckm i azs, więc ja się w ogóle nie dziwię. Szkoda tylko, że co niektórzy od nas go potraktowali po chamsku, być może dzisiaj pilnowałby kasy także dla naszego Rakowa. Bo nijaki Świerczyński to nic nie może poza paplaniną. AVE !
          • Gość: SCO34 Re: Ulisess IP: 195.150.8.* 04.04.12, 00:35
            Tak ty byś lizał po d... Krawczyka i czekał na NIC!

widzę właśnie że w młynie znasz wszystkich, ale chyba zaje.... mąką a nie tym na limance.

Wolę Swierka niż tedo ufoluda.
    • Gość: AZS Fan Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 20:56
      Lepiej sobie coś weź na wstrzymanie panie "zaspokojny", bo zaszalałeś "intelektualnie" w tej wypowiedzi. Poczytaj artykuł to zrozumiesz - radni zaproponowali środki z promocji poprzez sport, czyli kasy, która już jest. Tyle, ze więcej o 100 tysięcy dla AZS niż planowano. A kiedy miasto ma przekazywać pieniądze na promocję, jak nie za zdobywanie pucharów - zwłaszcza europejskich?

BBJ AZS!
      • zaspokojny Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces 02.04.12, 22:49
        AZS Fanie - nie będę się rewanżował pięknym za nadobne i nie powiem żeś jest waść intelektualistą za dychę, bo problem mnie interesuje, a nie ocenianie forumowiczów...

A problem jest bo skoro z zaplanowanej na 2012 puli środków na "promocję przez sport" postuluje się zwiększenie dotacji dla AZSu o 100 tysięcy zeta, to komu da się mniej o 100 tysięcy... żużlowcom, a może i piłkarzom, a ściślej ich klubom..., które też są w nie najlepszej sytuacji finansowej?

Reguły dotowania klubów sportowych z kasy miasta, spółek prawa handlowego, winny być absolutnie przejrzyste, stabilne, ale i warunkowe - za zasługi, wartość marki (miejsca w lidze, udziały i sukcesy w pucharach, etc.), liczbę/czas transmisji telewizyjnych ... rzutujących na efekty/korzyści promocyjne miasta... to daje się zawrzeć w umowach z klubami, tylko trzeba mieć wyobraźnię... i wtedy zbędne są popisy dobrych wujów...

Dawno temu, w przerwie technicznej Lozano klaruje coś naszym a komentator:
        "Słyszeli Państwo, przekaz był czytelny, nic z niego nie zrozumiałem"...

AZS Fan przypominasz tego komentatora, ale to nic wyjątkowego i groźnego, a i ja nie jestem Lozano...

• Gość: Ojciec D. Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces IP: *.prenet.pl 03.04.12, 14:23
          Zaspokojony, nie masz racji. Suma, jaką chciało miasto przeznaczyć na promocję poprzez sport w tym roku wynosiła coś ponad 900tys złotych (nie pamiętam niestety ile dokładnie). Na razie podzielono (jeszcze nie wypłacono) na dwa kluby z najwyższych klas rozgrywkowych (Włókniarz i AZS) po 350tys zł co daje w sumie 700tys złotych. Te 100tys to nic innego jak część tego, co jeszcze nie rozdysponowano, więc nieprawdą jest, że komuś te pieniądze zabiorą.

Druga sprawa. Oba kluby bardzo rzetelnie badają to ile warta jest reklama u nich. Wiem też, że gdyby Miasto chciało wykupić reklamę w TV w takim samym czasie ile razy są pokazywane oba kluby to musiałoby wydać kilkakrotnie więcej pieniędzy.

Pozdrawiam.
          • Gość: AZS Fan Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 21:39
            Drogi Ojcze D.! ;)

Zaspokojny tego nie zrozumie, choć mam nadzieję, że nie będzie już wypisywał więcej głupot - przynajmniej o sporcie.

BBJ AZS!
            • zaspokojny Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces 03.04.12, 22:03
              AZS Fan - a ty dalej swoje, leczysz ten swój kompleks niższości, ale słomy ukryć nie potrafisz. Żadnych argumentów, nic istotnego do powiedzenia...
              Skąd te cenzorskie zapędy zabraniania innym pisania o sporcie, skąd ta "wyższość" kretyna, który ma rzekomy patent na pisanie o sporcie...?
              Ogarnij się...
          • zaspokojny Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces 03.04.12, 21:55
            Drogi Ojcze,
            ... jestem zaspokojny, a nie jak raczyłeś napisać, ale to drobiazg...
            Nie chodzi mi "racje"... jeśli już... to chodzi mi o roztropność i profesjonalizm w zarządzaniu miejską kasą... jeśli masz lepsze informacje i rozważa się extra premię dla AZS z żelaznej rezerwy 210 tysięcy złotych (910-2x350) z działki "promocja miasta poprzez sport" w 2012, no to rybka... złota rybka... i zostaje 110 T na drobne wydatki...

A dobrych wujów częstochowskiego sportu za publiczne pieniądze nie lubię...

Pozdrowienia odwzajemniam...
    • Gość: blb Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces w... IP: 188.95.28.* 02.04.12, 22:32
      no jak Pakosz dalej będzie prezesem to ten sukces NA PEWNO będzie ostatnim osiągnięciem częstochowskiego zespołu!
      Wykaż się w końcu "prezesie" i znajdź jakiegoś sponsora!
      żal:/
      • Gość: Srodmiescie 1921 Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 18:00
        W Czestochowie Tylko Rakow!
        • Gość: imak Re: Siatkówka. Będzie nagroda dla AZS-u za sukces IP: *.Netcominternet.pl 04.04.12, 02:25
          Bravo AZS, powinni dac kase za cos takiego, nie tylko puste słowa. Kibicem nie jestem, ale to fajna sprawa dla miasta, oby tak dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka