uxx1 18.04.12, 12:03 Zbliża się komunia a ja nie wiem co kupić wnukowi - może mi ktoś doradzi - babcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: prezenty komunijne IP: *.net.stream.pl 19.04.12, 10:02 Jaką kwotę należy na ten cel przeznaczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: prezenty komunijne IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 12:06 Gość portalu: Anna napisał(a): > Jaką kwotę należy na ten cel przeznaczyć ? Na ten cel należy przeznaczyć kwotę jak najwyższą lecz oczywiście z umiarem. Ogólnie przyjęta ustawowo kwota to 50 tyś zł lecz nie mniej niż 30 tyś. Jeśli chrzestny to cena takiej komunii wzrasta dwukrotnie. Jeśli nie masz minimum tych 30 tyś to lepiej posiedź w domu w ten dzień i nie narażaj się na drwiny ze strony rodziny.Pamiętaj aby dać przy stole żeby reszta rodziny to widziała. Wskazane tu jest poproszenie ,,komunisty" o przeliczenie przy wszystkich. Tu na forum jesteś anonimowa więc spokojnie możesz takie głupie pytania zadawać. A ja z chęcią głupio Ci na nie odpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w/w Re: prezenty komunijne IP: 91.210.242.* 19.04.12, 12:19 uxx1 napisała: > Zbliża się komunia a ja nie wiem co kupić wnukowi - może mi ktoś doradzi - babc > ia tak co najmniej ze 3 ręnciny należy dać, lepiej wnuczkowi jak księdzu stara głupia ci-po.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: prezenty komunijne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 12:29 Wszystko zalezy jaki wymiar ma dla wnuczka Komunia..jezeli ma wymiar silnie duchowy to kup dobra ksiązke i włoz datek na drobne wydatki, albo podaruj cos z czego bedzie mial jakas korzysc , no oplac kurs jezyka obcego..jezlei ma wymiar materialny to chyba modne sa laptopy, i phony i inne tego typu bzdury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszpaster Re: prezenty komunijne IP: 31.42.6.* 19.04.12, 15:18 skuter , tylko skuter . tylko to jest modne w tym sezonie. nie kupuj zadnych tzw. dobrych ksiazek bo cie dziecko wysmieje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: prezenty komunijne IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 20:17 Cokolwiek byś dała dziecku -córce-synowi-wnuczce z jakiejkolwiek okazji to i tak będą krótko pamiętać.Takie czasy nastąły.Wdzięczność jest krótkotrwała.Niestety!!!!!Jest to bardzo przykre co napisałam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś