Dodaj do ulubionych

KINO MA BYĆ W TYM ROKU

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 18.06.04, 18:04
Jakiś czas temu informowałem zaglądających na Forum Gazety, iż wkrótce
Prezydent zaprosi do siebie przedstawicieli firmy budującej kino.
Dziś informuję o tym spotkaniu.
Szczegóły w prasie, gdyż po spotkaniu Prezydent i przedstawiciel firmy, Pan
Paweł Graliński, spotkali się z dziennikarzami, by poinformować ich o
prowadzonej budowie.
Przedstawiciel firmy Cinema City, złożył w obecności dziennikarzy deklarację,
iż prace przy budowie kina wielosalowego (8 sal) na rogu Alei Najświętszej
Marii Panny i Alei Kościuszki, mają zakończyć się najpóźniej do końca roku.

Firma czyni starania, aby stało się to jeszcze w listopadzie.

Ireneusz Leśnikowski
Rzecznik Prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
Obserwuj wątek
    • redakcja_czestochowa Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU 18.06.04, 18:54
      Decyzje w tej sprawie Cinema City i właściciel obiektu - firma Vision - podjęły
      już na początku czerwca, o czym inforowaliśmy w Gazecie. Szczegóły na stronie:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,2118795.html
      • Gość: JK Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:56
        rzeczywiscie "inforowaliscie", bo nie u siebie
      • fiona75 Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU 05.07.04, 15:03
        uffffff !
        Jakaż miła informacja , mam nadzieje że termin planu jest "realnie wykonalny"
        bowiem , brak kina w mieście... to "niezbyt" dobra (by nie powiedziec
        inaczej ;)) wizytówka cz-wy.
    • Gość: Ruda Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 22:27
      Wstrzasające czewa ma mieć kino !!! A cyrk już ma
      • Gość: xx Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.icis.pcz.pl 19.06.04, 13:39
        Pewnie wolalabys zeby kina nie bylo ? Bo wtedy byloby na co narzekac ?

"Prawdziwy Czestochowianin" nie moze bez tego zyc. Gdy ma powod zeby cos
        pochwalic czy tez czyms sie ucieszyc, to od razu dostaje niestrawnosci :)))

Pozdrawiam,

• Gość: ahaha Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: 213.199.204.* 03.07.04, 15:07
        ...na Śląskiej ?
        • Gość: xxc Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 03.07.04, 16:28
          Najprawdopodobniej tak - bo w to na kościuszki chyba nikt łącznie z
          wypowiadającymi się hura optymistami już nie wierzy. Choć ponoć wiara góry
          przenosi to ja w cuda akutat w tej materii nie wierze.
    • Gość: XKX Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 18.06.04, 23:59
      Cudownie. Ale uwierze jak zobacze że coś się dzieje na budowie zatrzymanej
      chyba 2 - lata temu. Jak zobacze że prace ruszyły to uwierze. Bo narazie to nic
      absolutnie nic tam się niezmieniło. A deklaracji to już było tyle że głowa mala
      i absolutnie nic z tego niewynikneło.
    • Gość: xxc Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 03.07.04, 14:50
      I niestety jak to już nie raz bywało na słowach i obietnicach się skończyło.
      Mamy już początek lipca na na opuszczonej budowie nic się nie dzieje. Nadal też
      straszy porzucona ruina (a własciwie to skorupa) dawnego kina Wolnośc zabita
      deskami. Niestety obawiam się iz kolejny raz coś nie wypaliło i znowu
      zostaniemy bez sensownego miejsca gdzie mozna obejrzeć film. Bo kino w
      filcharmonii nie słuzy ani kinu ani filcharmonii. Nasuwa sie taki wniosek po co
      marnować papier i robić niepotrzebne nadzieje na to, że cokolwiek sie zmieni w
      kwesti kina jesli nie ma 100% pewności że tak będzie? O multipleksie mówi sie
      już od kilku lat i co jakiś czas słyszy się, że właśnie nastąpił przełom poczym
      mijają miesiące i nic się nie zmienia. Obawiam się że tak bedzie i tym razem.
      Może jestem pesymistą ale wnioski nasuwają się same.
      • Gość: xx Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.icis.pcz.pl 03.07.04, 17:16
        Chlopie poczekaj troche z tym pesymizmem :))
        Akurat tym razem sprawa jest zbyt powazna.

Zgadzam sie natomiast z tym ze caly czas powinnismy mowic o kinie i zadac
        informacji oraz wywiazywania sie z obietnic.

Pozdrawiam,
        • mmaly Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU 04.07.04, 10:20
          A najśmieśniejsze w tym wszystkim jest to, że jak już będzie kino i na Kościuszki, i na Śląskiej, to wtedy pojawią się na tym forum głosy tęsknoty za kinem Wolność w dawnym stylu. Będziemy płakać, że kultura oglądania filmów umiera, że prawdziwy kinoman nie znajdzie dla siebie miejsca w królestwie prażonej kukurydzy...
          I dlatego będzie zawsze OKF :-)
          Serio, znam ludzi w Krakowie, którzy biadolą nad istnieniem IMAXa i Multikina. Chociaż ja sam poszedłem na Sylwestra do Multikina, to ich rozumiem.
          • Gość: xxc Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 04.07.04, 23:46
            Absolunie nimam nic przeciwko OKF -owi choc i jemu przydał by się jakiś remont
            bo warunki oglądania filmów nie sa am najbardziej rewelacyjne ( ogólnie cały
            czas pachnie to prowizorką a nie salą kinową z prawdziewgo zdarzenia ). Po
            prostu multipleks ma swój profil OKF swój. Probleme Częstochowy jest to że
            narazi niema tego pierwszego profilu bo jak pisałe kino w Filcharmoni moze być
            sporadycznie a nie ciągle bo sala filcharmoni absolutnie sie do tego nie nadaje
            i wybitnie jej to nie słuzy. Co do mojego pesmizu no cuż ja nie jestem
            pesymistą ja tyko jestem zdania ze powinno sie pisać o rzeczy cgyba jednak dośc
            istotnej dla naszego miasta wtedy kiedy np. znana jest data wznowienia
            niedokończonej budowy. Inaczej to kolejny raz pisanie byle coś napisać bo jak
            każdy moze sobie sprawdzić na budowie absolutnie nic sie nie dzieje.
            • Gość: xx Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.icis.pcz.pl 04.07.04, 23:56
              Pisano bo zostala zawarta konkretna umowa - a w takich inwestycyjnych sprawach
              licza sie przede wszystskim takie ustalenia - reszta to juz tylko konsekwencja.

Ale zgadzam sie - nalezy dmuchac na zimne.

• Gość: xxc Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 05.07.04, 10:58
                Jakaś umowa też była zawarta w sprawie budowy marketu Geant w okolicach motelu
                Orbis, jakś umowa była zawara w sprawie inwestycji w rejonach ul. Krakowskiej i
                ul. Strażackiej na terenach dawnej papierni i... I skończył sie tylko na
                umowie. W pierwszym przypadku mamy miast marketu (abstrachuje juz od tego czy
                potrzebnego czy nie bo ni o to chodzie w mojej wypowiedzi) wysypisko smieci i
                gruzu. W drugim skorupe nie wyburzonego do konca bloku obok Liceum Mickiewicza
                i gruzowiski z tyłu gdzie okoliczni pijaczkowie mają raj. O inwestytcji pod
                nazwą multipleks słyszy sie od chyba 2 czy 3 lat nie pamietam dokladnie
                terminów oddanie do urzytko było juz chyba ze 3 lub 4 zawsze okazaywało sie to
                fikcją. Teraz pomimo ogłoszenia iż umowa została podpisana wsysko jest ok. na
                budowie absolunie nic sie nie zmieniło - nadal straszy. Dlatego moje obawy
                wydają sie miec jednak uzasadnienie. Skoro wszysko jest ok., to moze niech
                padnie jakiś realny termin wznowienia prac na budowie? Wtedy oczywiscie
                przyznam sie że nie miałem racji i bardzo sie z tego bede cieszył. Narazie
                widze jedno opuszczoną budowe i kino wegetujace tak wegetujace bo inaczej tego
                sie nieda okreslić w budynku Filcharmoni (co jak tez już pisałem nawet 2 x
                absolutnie nie słuzy ani jednej ani drugiej instytucji bo dewastacja sali
                koncertowej naszej Filcharmoni postempuje w zastraszającym tempie i niedługo
                bedzie takie efekt ze ją tez trzeba bedzie poddać remontowi i co wtedy?). Moze
                wiec narazie wstrzymajmy sie od radosnych wiadomności do momentu kiedy naprawde
                bedzie mozna ogłosci ze np.firma x czy y która wygrała przetarg na dokonczenie
                budowy poinformowaa iz ma wszyskie formalne sprawy załatwione i od dnia tego a
                tego wchodzi na obiekt panowane zakonczenie budowy jest na miesiec ten a ten.
                Wtedy mozne bedzierzeczywiscie stwierdzc: W Częstochowie bedzie kino z
                prawdziwego zdarzenia. Bo narazie mamy jedynie deklaracje i umowy a jk pokazuje
                życie czasem pozostaja one tylko deklaracjami i umowami i absolutnie nic z tego
                dalej nie wynika z różnych powodów ale one juz statystycznego mieszkańca
                naszego miasta niwiele interesuja on widzi efekt - a własciwie to brak efektu.
    • lookas.prv.pl Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU 05.07.04, 12:18
      Kino? 8 salowe? w centrum miasta? w tym roku?

... no patrzcie, patrzcie... jak ta nasza Częstochowa się rozwija....

ale oni to kino chyba skąś przywiozą, bo wybudować chyba nie zdążą...

------------------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: xxc Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 05.07.04, 16:15
        Ano właśnie - wtej chwili mamy co najwyżej stan surowy zamkniety do oodania do
        urzytku jescze bardzo ddłłuugggga droga a na budowie nic sie nie dzieje na tle
        tego zapewnienia o listopadowym terminie otwarcia wypadją dośc mgliście chyba
        że mamy na mysl listopad ale 2005 roku w to e w e n t u a l n i e jestem
        gotowy uwierzyć w listopad tego roku chyba nie za bardzo chyba że jakimś cudem
        prace zostna podjete lada dzien to przy pracy 7 dni w tygodniu na 3 zmniany to
        moze mzoe jakoś sie uda. Ale to narazie mzonki - na razie podpisano jakoweś
        umowy ale z tego jak narazie absolunie nic nie wynika w temacie kina w
        Częstochowie.
    • Gość: XXC Re: KINO MA BYĆ W TYM ROKU IP: *.org / *.org 15.07.04, 22:57
      Z przykrościa stwierdzam fakt iż na budowie dlaej straszy. Coś mi sie jednak
      wydaje ze z tego znowu nic nie bedzie. Czyżby znowu nasze miasto miło pecha. A
      moze inwestor doszedł do wniosku że jedank sie nie opłaca? Szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka