Dodaj do ulubionych

Pleban Przyrów

13.05.12, 21:01
Może wreszcie społeczeństwo się zjednoczy i jaśnie wielmożnego plebana na taczkę zapakuje i tam gdzie jego miejsce wywiezie! Dwa lata Organistkę wyzyskiwał a sam pławił się w kasie, skandal !
Obserwuj wątek
    • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 07:04
      uważaj aby ciebie ciemniaku na taczce z tej psiej dziury nie wywieźli bencwale.
      • dyziek_o Re: Pleban Przyrów 14.05.12, 07:49
        No wiesz, - "ololek":!
        Trochę Ci się dziwię; - a dziwię Ci się ,że dopiero teraz do takich wniosków doszedłeś.
        Klechę-Przecherę było dawno na tą kaczkę zapakować. A organista, - skoro dupek i dał się klesze doić, - sam sobie winien.
        Zresztą,- jest Was tam prawdopodobnie sporo więcej do dojenia aniżeli ten organista.
        Tylko że większość, z różnych powodów, - ale głównie ze strachu, - udaje, że tego nie widzi iż jest dojona.
        Bo co by to było, gdyby klecha na pogrzeb nie przyszedł !
        Otóż wytłumacz tym durniom, że nic by nie było. Albowiem czy klecha weźmie kasiorę za pochówek czy nie, i tak robactwo ich wpier......li. Bo coś takiego jak "niebo" nie istnieje.
        No bo przecież gdyby istniało, nie spotkał byś tam swojej teściowej która Ci życie na ziemi zatruwała i po śmierci ma zamiar dalej to robić ?!
        Ino same młode hurysy.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • ololek555 Re: Pleban Przyrów 14.05.12, 08:27
          Do wniosków doszedłem bardzo dawno temu, tylko zgodnie z przysłowiem "dzban wodę nosi dopóty, dopóki się ucho nie urwie". Tolerancja ma swoja granicę.
        • obserwator_glupoty Re: Pleban Przyrów 15.05.12, 21:04
          I dlatgeo koscioły w Polsce powinny być normalnie opodatkowane, normalnie sie rozliczać z skarbówką itp. Ksiądz powinien dostawać jakaś pensje, kosciół posiadac swoje konto na które wszytkie pieniądze wpływają( te od domokrążców też ) każdy może mieć wgląd w te finanse , każdy pracownik typu oganista ip też wtedy posiadał by normalną uzgodniona pensie. Skonczyły by sie chore sytuacje, niedomówienia problemy. Skoro w innych krajach ten system działa czemu nie u nas ? ale fakt czarni się nie zgodzą bo skońcyzly by się czasy mlekiem i miodem płynące. >To sprawa finansów inna sprawą jest to jak żalośnie wygląąja dorosli ludzie poważni, czasem i nauczyciele obrzucający sie obelgami w internecie. Świetny przykład dla młodszych brawo . Wydaje mi się że czasem starsze społeczeństwo do końca nie może odnaleźć się w internecie przenosząc tu rozmowy niczym z przyrowskiego rynku.
      • ololek555 Re: Pleban Przyrów 14.05.12, 08:16
        Nie miałeś odwagi wczoraj wystąpić przed Parafianami , szkoda.
        Mnie nie wywiozą bo i nie mają za co, a jak będą mieli to z pokorą to przyjmę. Ciężko haruję, nie wyciągam ręki żeby mi ktoś dał, za to tylko że żyję.
        • Gość: Jan Re: Pleban Przyrów IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 09:46
          21 wiek a ludność z 16 hahaha, co w tym kraju się zmieni??
        • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 17:50

a organistka chciała,kasy za to, że żyje ? Raczej nieprzypuszczam. Uczciwości trochę - tylko tyle i aż tyle. Jeśli się zatrudnia organistę to ma on mieć umowę i trzeba podatki zapłacić jak każdy pracodawca!

• jaras777 Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrowa 14.05.12, 12:59
        Chciałabym bardzo podziękować wszystkim Parafianom,za to, że mogłam pełnić funkcję organisty w Waszej Parafii, za wspólną modlitwę, za życzliwość, otwartość, za każde ciepłe słowo skierowane pod moim adresem. Dziękuję!

Niestety jestem zmuszona zrezygnować z dalszej pracy.

Poprosiłam ks. Proboszcza by wywiązał się z danego wcześniej słowa i podpisał ze mną wreszcie umowę o pracę. Nie mogę i nie chcę dalej pracować „na czarno”.To nieetyczne i nieuczciwe.
        Ksiądz odmówił, argumentując,że parafii na to nie stać. Kiedy zapytałam czy rozmawiał o tym z Radą Parafialną, odpowiedział, że może ich co najwyżej poinformować o tym fakcie. Wychodzi na to, że w sprawach finansowych Rada Parafialna, Wy- nie macie nic do powiedzenia.
        Ksiądz wystawił mi tylko oświadczenie, że „Ja ks. Tomasz Wrona oświadczam,że p. Iwetta Zawadzka pomaga w parafii św. Doroty w Przyrowie w charakterze organisty charytatywnie, bez świadczeń finansowych”. Nie wiem kogo chciał ksiądz przez to chronić- siebie czy mnie.
        Oczywiście mogłabym dalej pracować, traktując pracę w Kościele jako pracę dodatkową. Ale taki układ księdzu też nie odpowiada. Kiedy upomniałam się o umowę nagle zaczęło księdzu przeszkadzać, że prowadzę z dziećmi zajęcia w GOKu w Przyrowie. Miałam wybrać, która praca jest dla mnie ważniejsza. Nie rozumiem dlaczego?!Moja praca w GOKu w żaden sposób nie koliduje z pracą w Kościele. Nie zaniedbuje przez to obowiązków organisty.
        Za pełnienie funkcji organisty otrzymywałam od księdza 300 zł miesięcznie + pieniądze za śluby i pogrzeby. Proszę mi wybaczyć ale nie mogąc liczyć na to czy ktoś będzie brał ślub albo umrze a ja dzięki temu będę miała na chleb, podjęłam się prowadzenia zajęć w GOKu. Nie sadziłam, że może to księdzu przeszkadzać.

Jest mi bardzo przykro, że w momencie kiedy upomniałam się o umowę, ksiądz wyraził negatywną opinie o mojej dotychczasowej pracy:
        nie prowadzę Godzinek przed mszą poranną w Niedzielę ( nie wiem kto w takim razie je prowadzi jeśli nie ja),
        schola nie śpiewa w każdą niedzielę, (nie śpiewa tylko wtedy, gdy jestem chora albo z jakiś przyczyn niezależnych ode mnie dzieci nie mogą przyjść)
        nie potrafię, źle prowadzę chór ( ksiądz ostatnio wychwalił nas za śpiewy w trakcie Triduum Paschalnego – czyżby tylko przed ludźmi?!).

Chce nadmienić, że za to, że poświęcałam swój czas na próby z dziećmi ze scholi, na próby chóru, za to że przygotowywałam z nimi koncerty, adoracje, jasełka, Drogę Krzyżową po ulicach Przyrowa, nie otrzymywałam od księdza żadnych dodatkowych pieniędzy. Robiłam to bo chciałam dać coś od siebie! Dlatego tym bardziej jest mi przykro, że ksiądz tego nie docenia.

Dziękuje jeszcze raz za życzliwość. Jeżeli kiedykolwiek, ktoś z Państwa chciałby bym zagrała na mszy św. to ja bardzo chętnie to zrobię!
        Szczęść Boże!
        Iwetta Zawadzka - organistka
        • Gość: Martynka43 Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.204.54.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 14:58
          Ożesz ,co to ma być.Z księdzem trzeba było się wcześniej ustawić,co jak ,za ile i kiedy.Kościół kościołem a praca jest pracą.Skoro proboszcza nie stać na godne wynagrodzenie za wykonaną prace to niech sam sprzata,śpiewa,dekoruje i nne tam...To jest taki sam układ jak w firmie ,jeśli właściciel sam nie wyrabia to przyjmuje ludzi ,nie tak?Ludziom płaci kase i interes się kręci .Ludzie ocknijcie się z tymi kościołami ,trzeba w Boga a nie w kleche.Sama mam 40lat ,niby nie stara,niby nie młoda a swoje zdanie mam .Jeszcze raz podkreślam w Boga a nie w księdz co opływa w luksusie i wszystko ma du..e.
          • Gość: hugo Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.rev.masterkom.pl 14.05.12, 15:30
            Weźcie się ludzie ogarnijcie!!! Usłyszeliśmy "jedną stronę". Tak naprawdę sami nie wiemy jaka jest prawda. A prawda jest po środku. Pani organistka wiedziała na co się godzi i do jakiej pracy idzie. Nie wiadomo co chce tym osiągnąć. Najprawdopodobniej nie robi tego sama, ponieważ człowiek słaby emocjonalnie nie myśli. Życzę jej, aby kiedyś spotkało ją to samo,co ona robi od wczoraj. Szkoda, że w swoim wystąpieniu nie powiedziała, że przyjmując się do pracy w naszej parafii była zachwycona ludźmi i księżmi, czyli swoimi pracodawcami. Żal mi Pani Organistki ;/
            Z pozdrowieniami,
            HUGO
            • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.rev.masterkom.pl 14.05.12, 16:29
              Prawda obroni się sama, jeśli ksiądz jest ofiarą nagonki i spisku to dlaczego wyłączył mikrofon i uciekł, nie wyszedł na ołtarz i nie kontrargumentował na swoją obronę, przecież człowiek niewinny nie ma się czego obawiać. W życiu trzeba walczyć o prawdę, to jest bardzo proste jeśli się z czymś nie zgadzam to mówię to otwarcie i się nie boję krytyki. "Organistka jest THE BEST". Czas na zmiany!!!
              • Gość: igor Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.204.123.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 16:35
                Skoro pani jest dobra ,ma słuch i potrafi śpiewać to niech szuka iinej pracy,może gdzieś w szkole albo na innych warsztatach .Doradzam jedno-od kościoła jak najdalej tam pani kasy nie uświadczy,wszak król tego pomieszczenia musi żyć dostatnio a pochoły to już nie!
              • Gość: ogonówka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.204.123.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 16:39
                Przerów,Przyrów gdzie jest ta wiocha?Od Częstochowy to jakoś daleko musi to coś być bo pierwsze słysze!Więc gdzie?
                • 1anonymus Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow 14.05.12, 21:49
                  Witam,jestem w szoku tym co zrobił nasz proboszcz.Jak mógł powiedzięc,że parafi nie stać na to aby zapłacic organistce za wykonywaną pracę?A te pieniądze,które parafianie co miesiąc płacą,co z nimi?Ale dla niego pieniędzy to już nie brakuje.Skoro organista pracuje charytatywnie to on tym bardziej.Czemu jemu nie można zapłacić mniej niż 50zł za msze,bo co to za mało dla niego,brakło by mu na chleb,a może na coś innego nie było by go stać...Jeśli nie organistka to niby kto utworzył chór,schole,kto to wszystko prowadził?a jasełka?Żaden organista wcześniej nie podjął się tego,tym bardziej,że ona nie robiła tego z przymusu tylko z własnej chęci,poświęcałą na to swój wolny czas.Udzielała się bardziej niż sam proboszcz.A on śmiał jej powiedzieć,że nic nie robi.Powinien się wstydzić za to co mówi i za to co robi,bo każdy wie,że on nie jest taki święty
                  • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:07
                    Zastanawiam się co za ludzie żyją w tym Przyrowie skoro czytam tu krytykę pod adresem organistki - to ksiądz nie podpisał z nią umowy i nie płacił podatków, nieuczciwość powinna być napiętnowana !
            • Gość: red_garlic Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.05.12, 21:05
              HUGO czy ty przypadkiem nie jesteś tym księżulkiem krwiopijcą?? Na początku to pięknie śpiewacie , a później skórę ściągacie. Przepraszam za rym, ale tak wyszło. Przytoczę powiedzenie mądrej osoby, kto się z nią spotkał to ją pamięta, powiedzenie to brzmi tak: kto ma usta jak miód to serce jak sztylet. I w tym przypadki jest to prawda. Klecha jest po prostu kutwą. Ot i wszystko.
              • Gość: gość Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:34
                "red_garlic", - coś czuję,że chcesz "kichę" przebić i chleb mu zabrać.
              • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:10
                w 100 % racja :) klecha to kutwa.
        • midass Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow 14.05.12, 23:29
          Pani Organistko - brawo! Przynajmniej jedna osoba miała odwagę powiedzieć, to co wielu ludzi myśli, a reszta niestety siedzi ciuchutko jak mysz kościelna. Ksiądz, nie tylko ten ale niestety wielu, uważa, że nadal żyjemy w średniowieczu, a zapomniał, że parafia nie jest jego prywatną, ale jest nasza - my ją budowaliśmy i tworzyliśmy, nasi ojcowie i dziadkowie, to nie jest firma księdza proboszcza, który nawet nie wywodzi się stąd. Niestety wielu, też prostych ludzi - "stałych bywalców" imprez parafialnych, będzie panią atakować i tych, którzy staną po pani stronie w obronie prawdy. Tak to już jest, że krzykacze są w mniejszości ale mają czelność (bezczelność) podnosić głos. Ksiądz mówi, iż parafii nie stać na to by panią zatrudnić? To niech pokaże rozliczenia za każdą mszę i wyliczenia skąd wziął taką a nie inną stawkę. My musimy ciężko pracować, on - żyje z nas, my mu płacimy pensje, więc powinien z nami pewne rzeczy uzgadniać a nie pouczać, bo rozumów nie zjadł. Niech zajmie się głoszeniem słowa Bożego i dawaniem świadectwa i przykładu jak należy żyć w zgodzie z przykazaniami, jak należy żyć z ludzmi. Gdzie ta pokora, gdzie słowo Chrystusa... Ksiądz chyba o tym zapomniał.
          Przyszła do nas organiścina, włożyła wiele pracy w to co się działo w kościele, przygotowywała oprawę wielu świąt bo ksiąz nie miał o tym pojęcia ani chęci, i czy to sie komuś podobało czy nie, ona jednak wykonywała swoją pracę z zaangażowaniem, kto przed nią aż tak się angażował? Nikt! Gratuluje tym, którzy nie staną po jej stronie i będą popierać księdza utwierdzając go w swoim błędzie, bo... działaja na szkodę swojej własnej parafii. Było coś fajnego, coś dobrego, coś się działo, co zaczeli doceniać goście przyjeżdżający do nas z innych miejscowości, a teraz nie będziecie mieli nic, bo kto poprowadzi chór, scholke, kto przygotuje jasełka? Móżnaby spytać imiennie popleczników, czy oni by się odważyli wziąć takie zadanie i co by z tego wyszło. Głupie ludzie i tyle!
          Ps. Po krótkim przemyśleniu dodam fakt - parafii nie stać na organiste z prawdziwego zdarzenia, z prostej przyczyny - bo musi utrzymywać księdza wraz z rodziną...
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:18
            do midass ; to walczcie o nią do cholery :( są parafianie, rada parafialna - my w Częstochowie jak mieliśmy dość prezydenta Wrony to przez referendum się z nim pożegnaliśmy - można dużo tylko trzeba chcieć - jesteśmy owieczkami Bożymi ale nie stadem baranów pędzonych przez jakiegoś czarnego krwiopijcę
        • Gość: gość Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 16:51
          Wiesz "jaras777",-wszystko można wytłumaczyć, -ale nie na forum "kichy, dyźka i ancymonki"!
          Twoje "usprawiedliwienie " jest niewiarygodne z w/w powodu.
          Rzymska maxyma brzmi; "Audiatur et altera pars",-to jest drugi powód, że jesteś niewiarygodna.

Są takie sytuacje,- że przedsiębiorca, szef, wspólnik, kierownik,dyrektor, prezes itp. czeka, kiedy pracownik sam się zwolni.
          Powodów możesz nie rozumieć,- o ile się nie mylę rządzi tam PSL, a on jest w koalicji z liberałami, / nie wiadomo jakiej "maści"/, i nie wiadomo ,-co "wypocili".
          Świadomie, lub nieświadomie mogłaś to "wypocić "z nimi.
          Gminny Ośrodek Kultury przecież może Cię zatrudnić na etat, - dorobisz w niedzielę na Sumie,
          i masz jak w bajce.
          Czytając tylko Twoją wypowiedź,- przyznaję rację plebanowi.

Zapamiętaj -Audiatur et altera pars- oznacza zakaz wydawania wyroku bez wysłuchania
          wszystkich argumentów za i przeciw.
          • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.rev.masterkom.pl 16.05.12, 18:21
            Nie ośmieszaj się - wygraliśmy :-)
            • Gość: gość Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 18:35
              Razem z "kichą".
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:20
            co za brednie !!! Miało być uczenie - wyszło pomylenie :)
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:37
            to posłuchaj wszystkich stron :) ale to nie zmieni tego, że obowiązkiem proboszcza było zatrudnienie - na piśmie - organisty
            • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 20:22
              Gość portalu: theborelka napisał(a):

> to posłuchaj wszystkich stron :) ale to nie zmieni tego, że obowiązkiem probosz
              > cza było zatrudnienie - na piśmie - organisty

niech pani organistka juz przestanie śmiecić to forum i w kolo jedno i to samo, a ksiadz dobrze czyni!!
              • Gość: ono Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:26
                Jeśli ksiądz dobrze czyni to niech was spotka to samo, nie winszuję nikomu żle :)
        • Gość: parafianie Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 23:18
          Szanowna Pani Organistko! Czy jest Pani z siebie zadowolona robiąc z siebie pokrzywdzoną przez naszego Proboszcza i pośmiechowisko z całej parafii??? Nie podobały się warunki pracy - mogła Pani odejść i znależć inną (z Pani wykształceniem nie ma z tym problemu), a nie wypisywać i czytać listy pożegnalne. TAK SIĘ NIE ROBI !!!
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:30
            szanowny parafianinie, nie wstyd tak popierać wyzysk ? Pośmiewisko z parafii zrobiliście sobie sami :) proponuję iść pracować na miejsce organistki - czarny etat jest wolny a że jak czytam - parafianin - to czyn społeczny jak najbardziej. Dla mnie jednak czyn społeczny umarł razem z PRL- em. Nie słyszałam żeby księża uczący religii w szkołach pracowali na czarno lub za darmo. Ludzie - przypomnijcie sobie słowo uczciwość !
    • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów wiadomość dla parafian Przyrow IP: *.rev.masterkom.pl 14.05.12, 17:36
      Byle kto nie kończy filozofii na uniwersytecie, ta nauka jest dla wybrańców. Rozczarowujesz poziomem inteligencji ;-), też cię kocham chrześcijaninie.
    • 4killer80 Re: Pleban Przyrów 15.05.12, 16:21
      Gratuluję naszemu chamskiemu proboszczowi postawy jaką powinien okazać się ksiądz(proboszczyk) .Ja Proponuję aby nasi parafianie wzięli taczkę z odchodami i wywieżli go z plebani .Mam jeszcze pytanie gdzie zachowanie księdza jakiego wymagają w seminarium?(prawdziwy katolik ).Rada parafialna powinna zabrac mu pieniądze i wpłacić na konto w banku i każdy parafianin powinien mieć dostęp do wglądu a nie że farosz trzyma pieniądze u siebie na plebani .Pani organistce należą się pieniądze za pracę w kościele ,my powinniśmy decydować czy ma grać na mszy czy nie .Sam osobiście stoję za nią murem i gratuluję jej postawy (wreszcie ktoś miał odwagę postawić się naszemu plebanowi)
      • Gość: sw Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 19:51
        kiedyś Jagne na wozie z gnojem wywoziło chamstwo wiejskie właśnie takie jakie ty reprezentujesz swoimi poglądami prostaku .Chcesz coś napisać to pomyśl głębiej
      • Gość: xxx Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 15.05.12, 23:20
        No co kobieta zrobiła pierwszy krok a my co ? Jak zwykle tchórzymy ! Skrzyknijmy się zróbmy coś jest na to pora ! Rzucajmy propozycje na forum !
        • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 17:00
          "kichę" weźcie do tego,-"kichę", on jest do tego najlepszy!
        • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:33
          nooo :) czas się obudzić :)
          • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 20:24
            Gość portalu: theborelka napisał(a):

> nooo :) czas się obudzić :)

Koło pędzla mi to lata, i starczy już tego śmiecenia, rzygac sie juz chce.
            • Gość: i Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:29
              rzygaj cieciu
              • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 21:01
                Gość portalu: i napisał(a):

> rzygaj cieciu

Ciecia to masz koło siebie ćwoku.
    • Gość: kelolo4545 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 15.05.12, 21:27
      Żałosne to wszystko. Jedno wiem na pewno poprzewracało się proboszczowi w głowie. Szybki motor, wiatr we włosach, dobra fura. A nie łaska tak rower miedzy nogi ? Też da się jeżdzić tyle, że wolniej, a te baby na plebanii ?
    • Gość: rodz_ic Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 15.05.12, 21:45
      Wierzę w te oskarżenia. Ksiądz ten uczy moje dzieci religii. Często na lekcji ma wyniosły ton, zdarza mu się obrazić dziecko, brak podejścia pedagogicznego i miłości do bliźniego. Proszę księdza, troszkę pokory. Kto jak kto, ale ksiądz powinien być wzorem do naśladowania, przykładem dobrego pasterza, a w tym przypadku pracodawcy, a nie wyzyskiwaczem. Jestem matką dwójki dorastających dzieci i z wielką obawą patrzę na ich przyszłość religijno-wyznaniową skoro mamy takie oburzające mrożące krew w żyłach przykłady. A gdzie jest Rada Parafialna. To członkowie rady winni być współodpowiedzialni za podejmowanie najważniejszych spraw w kościele. Więcej zaangażowania radni-bezradni. PROBOSZCZU PRZYKŁAD IDZIE Z GÓRY NIE ZNIECHĘCAJ LUDZI I MŁODZIEŻY DO KOŚCIOŁA. PROPONUJĘ PRZECZYTANIE "WYZNANIA EGZORCYSTY" .
      • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.12, 21:48
        a co "kmioty" żeście do tej pory zrobili w tej sprawie?
        No oprócz wylewania pomyj na tym forum!
        • 1anonymus Re: Pleban Przyrów 15.05.12, 22:36
          Nie wyobrażam sobie naszej parafii bez Pani Iwetki.Wniosła tyle piękna do naszego kościoła,tak bardzo umiliła i upiększyła święta i nie tylko.Zrobiła pierwszy krok w dobrym kierunku,a my jako parafianie powinniśmy to dokończyć.Zróbmy coś,zawalczmy o to co nasze!Organistka pokazała jaki naprawdę jest nasz proboszcz.Być może wielu parafian tego nie widziało.W końcu prawda wyszła na jaw.Teraz już wszyscy wiedzą jaka "świnią"jest nasz ksiądz.
          to dopisz tak: Przecież to ksiądz jest od Boga nie od pieniędzy.A organista to zawód jak każy inny i też należy się jakieś wynagrodzenie.Dośc,że dostawała tak niską płacę to jeszcze proboszcz nie chciał dac umowy.Jak tak bardzo podoba mu sie praca charytatywna to niech sam pracuje charytatywnie,nie placmy mu juz.Dobrze wiemy,ze nasze pieniadze nie ida na kosciol tylko na niego i na jego "towarzystwo"
          • 1anonymus Re: Pleban Przyrów 15.05.12, 22:37
            A jesli Pani Iwetka bedzie potrzebowała naszej pomocy zawsze ją od nas dostanie.Jestesmy z Pania
            • Gość: kicha3 Pani Iwetka co to za imię? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 16:48
              Jeśli pani< Iwetka będzie potrzebowała pomocy to ją od nas dostanie.Od kogo ? Nie potrafisz się w jednym poście zmieścić ,tak jak byś nie umiał się wysłowić.Wiara należy do ludzi mądrych nie głupców.Znowu z pierdół robią aferę .
              • Gość: g Re: Pani Iwetka co to za imię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 17:14
                I rozwiązałem sprawę,- zgłoś się zatem Iwetka do kichy.
                Masz u niego kasę i będziesz dmuchać w trąbę kichy!

Wilk syty i owieczka cała,- jakie to piękne.
                • Gość: yugo Re: Pani Iwetka co to za imię? IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:13
                  katoliku pełny miłosierdzia, zrozumienia i współczucia - imię ci nie odpowiada ? jakby ichnia organistka miała na imię Praceda lub inocenta to by coś zmieniło ?y
            • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 17:11
              "1anonymus", czemu jej nie zatrudnisz?

A dałeś jej buzi?
      • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 17:07
        "rodz_ic", ty się do świadków Jehowy lepiej zapisz i tam posyłaj dzieci!
        Żonie czytaj wieczorem w łóżku wyznania egzorcysty, może wtedy zrozumiesz, co tam jest napisane,- jak dostaniesz wałkiem do ciasta po pustym łbie!
        • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 16.05.12, 18:31
          "gość" jak nie masz argumentów to lepiej nic nie pisz bo się kompromitujesz;-)
          • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 18:46
            Kompromitacją są Twoje wypowiedzi na forum "kichy"!
            • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 16.05.12, 19:05
              Jest taka piosenka której refren brzmi tak: bla bla bla, to jest głupia piosenka jak twoje argumenty. Jak jesteś taki cwaniak to się ujawnij, ja napisałe kim jestem. Jeśli nie wiesz to Ci przypomnę; Jarosław Zawadzki mąż Pani organistki. Więcej szacunku.
              • lysy.liberal Re: Pleban Przyrów 16.05.12, 21:31
                Panie Jarku szkoda się spinać. Widzi Pan co się dzieje w tym wątku? Trole trolują i mają ubaw, tym większy że afera jest akurat w tematach okołoparafilanych. Olać dziadów i już. Dla Pana i szanownej małżonki życzenia pozytywnego finału całej historii. Głęboko wierzę, że takowy jest możliwy.
              • Gość: Do Jarosław Zawadz Re: Pleban Przyrów IP: *.204.75.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 16:45
                Panie ,mężu organiściny,wszak wątki pan pomyliłeś!.Na tym forum nie ma szacunku,ani litości,więc po co takie wpisy ?Nie ta liga ,nie to forum ,takie sprawy to nie tutaj.Nalamenty i płacze reakcja jest tylko jedna :radz sobie chłopie z tą swoją piosenkarą i nie zaśmiecaj,mamy tu ważne sprawy a nie jakieś popierdółkowe popierdoły!!!!!!!!!!!
                • Gość: też do Jarosław Za Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:14
                  Cała prawda, bo my tu na forum Gazety Wyborczej to z "kichą" dysputy toczymy!
                  Pierdołami się nie zajmujemy,- kicha to jest gość, pieszczony przez moderatorkę!
                • Gość: yugo Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:23
                  panie tajemniczy gość - a jakie to ważne sprawy są na tym forum ? Ptak się zesrał w locie? Dziobaka trzeba wydoić ? Popluć na odległość ? Los ludzki jest ważny - reszta to popierdółki !
      • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.12, 15:44
        Jasne, mamusiu... Choduj tę swoją czeredkę...BEZSTRESOWO... Nauczyciel, ksiądz wytrzyma, a premię zbierzesz...ty, ( celowo przez małe "t" )
        Żałosne :(
        • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.12, 16:23
          Przepraszam za "choduj" zamiast HODUJ,które kieruję do rodz-ic z 15 maja z godz.21.45,ale to nerwy, cholera jasna, na taką głupotę rodziców, jak ta pani. Całkiem niedawno rozpatrywaliśmy wątek pt.: " Groźby i szykany na lekcji muzyki" ( podobnie żałosny )...
      • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.12, 17:41
        Do: rodz_ic
        Czyżby pani "uczycielka"?...........................
        Jakie to smutne...
    • Gość: g Re: Pani Iwetka co to za imię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 17:17
      "materak",- nie bierz już tej drugiej tabletki, może Ci zaszkodzić i nieświadomie "odejdziesz".
    • Gość: Smerfetka Re: Pleban Przyrów IP: *.play-internet.pl 16.05.12, 22:46
      Ciekawe czy "Ksiądz" posiada rachunki za remonty wykonane do tej pory i czy okazywał je Radzie Parafialnej??

Również Bardzo Ciekawe jest to...co na to wszystko Pani Wardzyk. Z tego co Wszyscy wiemy Bardzo Dobrze, "Ksiądz" Parafii UTRUDNIA Jej pomoc w wystroju Kościoła na jakże ważną w życiu każdego Dziecka i Jego Rodzica I Komunię Świętą do której została Ona poproszona przez Matki??

Co Wy na to??
      Może w końcu wypadałoby się spiąć i zrobić porządek??

Pozdrawiam Smerfetka;)
    • beztroski7 Re: Pleban Przyrów 17.05.12, 16:33
      ja bym proponował napisać list do kurii z prośbą o odwołanie lecz nie wiadomo czy to zadziała bo to jes przecież jedna wielka banda to, że nie damy mu pieniędzy na tackę to mu różnicy nie zrobi bo przecież on ma tyle kasy, że może się w nich wykąpać transparenty też dużo nie zrobią bo pokrzyczymy a on i tak na to nie zareaguje nikt z nim sobie nie poradzi bo przecież on stoi ponad prawem. zbierają pieniądze a dlaczego bo przecież musi opłacić te wszystkie kredyty na dom na auto i kto wie jeszcze na co za kilka miesięcy będą wakacje będzie prosił o większe ofiary na kosciuł no bo będzie chciał gdzieś sobie wyjechać czyż nie tak będzie pojedzie na karaiby albo gdzieś w alpy a gdy przyjedzie będzie to samo co było i nikt nie wyjdzie na sirodek kosciała go zkrytykować.

tyle mam dziś do powiedzenia życzę odwagi i zdowia beztroski7
      • Gość: do beztroski Re: Pleban Przyrów IP: *.204.75.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 16:38
        Ortografia się kłania,a poza tym kto w kościele robi ten z kościoła żyje,czyż nie tak?
        • beztroski7 Re: Pleban Przyrów 17.05.12, 16:42
          liczy się sęs mądralo ja nie mam pretensji do tych co pracują w kosciele typu organista, koscielny tylko, że to co ksiądz wyprawia to już przechodzi ludzkie pojęcia
          • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.204.75.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 16:48
            To idz i mu to powiedz,ale broń Boże nie dawaj mu nic na piśmie ,bo klecha może się pogłubić.Pozdrawiam.
            • Gość: beztroski7 Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 16:54
              ha ha jesteś śmieszny, że koń by się uśmiał w przeciwieństwie do ciebie ja ciężko pracuję i daje ofiarę na kościół a nie na auto księdza
              • Gość: do beztroski Re: Pleban Przyrów IP: *.204.82.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 16:59
                A co mnie to obchodzi na co ty swoje ,,ciężko zarobione...'wydajesz ,mam to gdzieś .Jak w kościele krzyżem leżysz to i się dokładać powinieneś bo ci grzeją i sprzątają po tobie ,co rozpaczasz?
                • Gość: beztroski7 Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:05
                  co grzeją ty myślisz, że jak zimą w kościele jest zimniej niż na dworze to ci grzeją chyba ci przygrzało i to nieźle powiedz czy to przypadkiem nie w kościele ci tak dogrzało
                  • Gość: do beztroski Re: Pleban Przyrów IP: *.204.30.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 17:18
                    Kto ci beztroski kazał tam siedzieć.to jakaś kara za grzechy czy co?Od robienia z siebie mohera do nieba nie polecisz,waz się ocknij,modlić się można wszędzie!jeszcze tego nie wiesz?Bóg jest wszędzie ale jak do kościoła na pokaz łazisz to masz co masz!Aile na tą przysłowiową tace dajesz i z kąd wiesz że to nie na raty dla księdza?hm.
                    • Gość: beztroski Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:32
                      słuchaj no mnie ja nie chodzę do kosciała na pokaz mówiłem, że mam prace można wręcz powiedzieć, żę ja zapier...lam za marne grosze a ty siedzisz pewno od rana przy komputerze i czekarz na to by tylko kogoś zje...ć moje ostatnie słowo na tym koncie jest tylko takie żebyś się walił i wzioł za robotę ja jestem po stronie organisty więc pamiętaj, żę życie nie kręci się wokuł komputera i nie zachowuje się jak jakiś mocher
                      • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:13
                        Były organista-człowiek po akademii muzycznej(może nie po szkole organistowskiej),ale bardzo dobry muzyk a absolutnym słuchem zarabiał grosze u ks proboszcza,gdy poprosił o podwyżkę-pocałował klamkę z drugiej strony.Czy organista powinien być zatrudniony czy nie?czy powinno się brać pod uwagę statut organisty,który został wydany przez komisje do spraw muzyki kościelnej w Częstochowie,czy w jakikolwiek inny sposób to jedno jest pewne-powinien zarabiać godne wynagrodzenie!!!300 zł miesięcznie(dyspozycyjność w każdą niedziele i święta) to chyba jakiś żart!!!!
      • angrusz1 Poziom beztroskich z Przyrowa 17.05.12, 17:37
        "ofiary na kosciuł "" karaiby albo gdzieś w alpy " i "nikt nie wyjdzie na sirodek kosciała go zkrytykować. "

Takie to potęgi umysłowe mieszkają w Przyrowie i tu odważają się wypowiadać .
        • Gość: do w/w Re: Poziom beztroskich z Przyrowa IP: *.204.61.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 17:52
          Mnie to wystarczy!;)
      • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.05.12, 21:16
        o, k...a , ale analfabetyzm ...
      • Gość: ja [...] IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.05.12, 21:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: miastowy Re: Pleban Przyrów IP: *.204.30.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 17:09
      Czytam ,czytam i dochodzę do wniosku że fajnie jest mieszkać w mieście,tutaj nie obowiązują takie zasady jaj na tych wiochach np.Przyrów.Kościóły na wszystkich ulicach ,prawo wyboru.Tutaj nie ma że musisz po kolędzie przyjąć ,na procesje iść itp.....wolna wola a jak się mieszka w czarnogrodzie i łeb nabity tym co sąsiad o tobie powie no to już gorzej .Swoją drogą jeżdże przez ten Przyrów do Sygontki po pstrągi a w sezonie na grzyby ale nie sądziłem że to aż taka wiocha.;)
      • Gość: Avokado Re: Pleban Przyrów IP: *.204.84.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 17:21
        To jest forum częstochowskie,nie mstowskie nie kłobuckie i też nie jakieś przyrowskie.Gdzie moderacja?
        • prawdziwakicha1 [...] 17.05.12, 19:15
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:08
            Widzisz "Avokado",- kicha się przyznał, po czym go moderacja pieści.
            A jaki wniosek z wypowiedzi kichy?
            On już nie myśli głową.
            • Gość: kibicuję ancymince Re: Pleban Przyrów IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 21:43
              ancymonka pieści kichę i jeszcze jednego z kłobucka czyli adasi coś tam.kicha pieścił poszwę i go tymi pieszczotami zamęczył.Ale taka wola boża.
              • Gość: Awokado Re: Pleban Przyrów IP: *.180.20.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 12:10
                Dokładnie tak,ale co mu jeszcze pozostało.Ustrój się nie podoba ,na władze warczy,koscioła nie znosi,po kiego grzyba jeszcze istnieje,idiota ,oszołom ,debil i tak dalej.Do takiego to tylko z bronią ciężką hihihihihi!
                • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.12, 12:59
                  Piszesz z tego samego adresu IP, nawet numer jest widoczny. Mam Cię bo znam się na komputerach, JUŻ PRZEPADŁEŚ!!!!!
                  Znajdę Cię po numerze IP i spotkamy się w sądzie, pozwę Cie z powództwa cywilnego. Nie dostałem zdrowych nóg ale mam inteligencję i ją wykorzystam. Masz czas do końca dnia żeby mnie przeprosić w przeciwnym razie zawiadomię policję. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nikogo nie obrażam i nie dyskryminuje. Jeżdżę na wózku i wcale mi to nie przeszkadza w normalnym życiu, ale żeby to zrozumieć trzeba mieć odrobinę inteligencji, czego Ci życzę. Jarosław Zawadzki
                  • Gość: ppp Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 11:21
                    Nie trzeba być inteligentnym by być od kogoś mądrzejszym,to jest wrodzona skromność
                • Gość: yugo Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:52
                  człowieku ? opamiętaj się :(
            • Gość: ogonówka Re: Pleban Przyrów IP: *.180.20.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 12:06
              kicha to poje...niec jakich mało,siedzi na wózku inwalidzkim i szuka zemsty za swe nieudaczne życie ,no coż są ludzie i ........;)
              • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.12, 12:52
                Znajdę Cię po numerze IP i spotkamy się w sądzie, pozwę Cie z powództwa cywilnego. Nie dostałem zdrowych nóg ale mam inteligencję i ją wykorzystam. Masz czas do końca dnia żeby mnie przeprosić w przeciwnym razie zawiadomię policję. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nikogo nie obrażam i nie dyskryminuje. Jeżdżę na wózku i wcale mi to nie przeszkadza w normalnym życiu, ale żeby to zrozumieć trzeba mieć odrobinę inteligencji, czego Ci życzę. Jarosław Zawadzki
                • Gość: do jaras Re: Pleban Przyrów IP: *.180.20.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 13:33
                  tym też sposobem jesteśmy w domu ,prawdziwakicha to ty,dlaczego piszesz pod różnymi nickami ,nie ośmieszaj się!I
                  • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.12, 13:40
                    czas leci, zastanów się zanim będzie za późno.
                    • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.180.20.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 13:47
                      Oj przepraszam serdecznie z całego serca,skoro jest tak jak piszesz to wielki uklony z mojej strony,obiecuje poprawe i wiecej nie uczynie ci żadnego zła,WYBACZYSZ?PLISSSSSSSSSS.
                      • Gość: jeszcze jedno Re: Pleban Przyrów IP: *.158.216.166.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 13:53
                        Nie sądziłem że jesteś tak skromną i delikatną osobą i to że jaiś post tak cię poruszy.Kto jak kto ale ty ,tak twarda i otwarta osoba uległa moim wpisom,z głębokim żalem bije się w pierś .
                        • Gość: a teraz idziemy na Re: Pleban Przyrów IP: *.180.220.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 14:35
                          buchachacha,padłem......
                      • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.12, 14:26
                        czas leci a ja czekam na prawdziwe przeprosiny!!!
                    • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.05.12, 21:53
                      ja pierdziulę, ogarnij się ,człowieku
              • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 21:00
                może twoje dzieci będą jeździć na wózku inwalidzkim, przypomnisz sobie o tym w oczekiwaniu na potomka. Trzeba być młotkiem, żeby pisać takie osądy :(
        • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:05
          "Avokado",- moderacja pieści kichę!
          • Gość: Avokado Re: Pleban Przyrów IP: *.180.190.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 13:56
            A teraz poważnie ,schodzę z mojego wózka i lece do pracy,zostały mi 4min.;)
          • prawdziwakicha1 Re: Pleban Przyrów 18.05.12, 15:49
            Gość portalu: gość napisał(a):

> "Avokado",- moderacja pieści kichę!

PANA kichę jak już szczylu!
            • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 17:27
              Czyli miałem rację z tym pieszczeniem kichy
          • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.12, 17:27
            ja pierdykam - czytam i nie wierzę
    • Gość: nikodem Re: Pleban Przyrów IP: *.204.61.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 17:36
      a gdzie to niby jest taka wiocha ,świat postępowy a tu zagadka jakgdyby z innej epoki?Wydaje się i jakbym to widział,kiece za kolano białe żaboty i rower,to chyba tak wyglada ,żenada ,prostactwo i mocher.
      • Gość: Marina28 Re: Pleban Przyrów IP: *.204.61.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 17:59
        Co za żenada,lokalną gazete założyć a nie tu wypisywać ,co za wiochmeni! dupa z takimi,nie czytajet,nie piszajet WSTYD I ZAGŁADA i jeszcze na fora się bydło wpier..la!
        • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.05.12, 21:58
          No, naprawdę żenada... Aż włączę mapę, gdzie ta wiocha..............
        • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.12, 17:33
          To prawda. Ale pomyje,fuj
        • Gość: yugo Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:42
          do marina 28 - udaje miastową a słoma z butów wystaje :) a wiadomo coś o pochodzeniu tych ludzi ? Może z Warszawy, Katowic lub z Burkinafaso ?
      • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:16
        W tym Przyrowie to PSL ma wójta! Co się zatem dziwić?
        • Gość: Misiokisia Re: Pleban Przyrów IP: *.180.20.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 13:48
          Padam,śmiech mnie zabił.
          • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.12, 13:59
            kicha to ktoś inni, sprawdź z jakiego adresu pisał, jesteś w błędzie skoro uważasz że się że jaras777 i kicha to te same osoby. Prawo osądzi twoje zachowanie, czas leci!!!
            • Gość: amen Re: Pleban Przyrów IP: *.180.70.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 14:12
              Domy serdeczne nam daj,jak w Nazarecie są ,rodziców takich jak ja i jak moje serca chcą....Prosimy cię wysłuchaj nas Panie Boże Nasz i tak dalej i tak dalej.......
            • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.05.12, 22:07
              ja pi.....lę............hahahahahahahahahaha.....................
              • Gość: obserwator Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 19.05.12, 22:48
                tak sobie obserwuje ten temat i sam nie wiem czy sie śmiać czy płakać.
                Moim zdaniem pani organistka powinna się jeszcze ukrzyżować, nie rozumiem nie potrzebnego zamieszania.... nie pasuje mi płaca i warunki to się zwalniam i tyle w temacie a nie odstawiam publiczne szopki....
                po drugie. 300 zł za zagranie kilku mszy w miesiącu to nie jest wcale mało... dodatkowo śluby i pogrzeby + lekcje udzielanie w GOK-u o których wspomina pani organistka i tu jestem ciekawy czy pani organistka była taka uczciwa wobec fiskusa i czy rozliczyła sie z tego dochodu z urzędem skarbowym a także czy opłacała za siebie ZUS ( skoro jest taka prawa to powinna to robić)
                a co do reszty... nie jestem z Przyrowa, ale miałem okazje być na jednej mszy i poziom prowadzenia liturgii pozostawia wiele do życzenia, przede wszystkim Pani organistka powinna wiedzieć że akompaniament do liturgi grany na gitarze jest zakazany przez odpowiednie przepisy liturgiczne , śpiew również jak na festiwalu w Opolu a nie w kościele. w kościele śpiewać mają ludzie a prowadzić go mają organy a nie śpiewy w tonacji która nie nadaje się dla zwykłego kowalskiego ale cóż jeśli jedynymi rejestrami używanymi podczas mszy są flety to tak się dzieje. niestety ale zarobić to może organista w bazylice lub katedrze a nie w wiejskiej parafii a tam są potrzebne dużo większe umiejętności.
                • Gość: obserwator Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 19.05.12, 22:51
                  aha zapomniałem dodać... w większości wiejskich parafii organiści nie dostają żadnego wynagrodzenia za zagranie niedzielnych mszy a jedynie za śluby, pogrzeby a także tzw opłatek który muszą roznosić po mieszkańcach parafii a to co dadzą ludzie jest wypłatą za cały rok ot ;))))
                  PEACE
                  • Gość: organista Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 27.05.12, 15:52
                    Jestem organistą w jednej z parafii Przyrów znam i dziwię się że można odstawiać takie szopki. Warunki zatrudnienia organisty są bardzo jasne. Nie każda parafia takiego kogoś ma. Ja pracuję na dużo mniejszej parafii, gdzie jest na pewno mniej pogrzebów niż w Przyrowie, mniej ślubów. Od początku Proboszcz nie obiecywał wysokich zarobków ale ja się na nie zgodziłem. Nie jestem zatrudniony jak wielu moich kolegów po fachu ale taki urok tej pracy. Zawsze tak było mimo iż na dużej parafii też grałem. Więc po co to całe zamieszanie. Albo gram albo jak mi mało to odchodze skoro to takie marne grosze to i tak nie odczuje ich braku. Jestem zszokowany i zniesmaczony postawą Pani Organistki. A Proboszczowi współczuję i mam nadzieję że już się nigdy tak nie "przejedzie".
                • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:45
                  a co z prawością księdza ? skoro to takie kokosy to idź na jej miejsce z fiskusem rozliczasz się jeśli masz umowę - nie wiem jak jest w waszym Przyrowie - mam nadzieję, że ten cały GOK cokolwiek to jest ma więcej przyzwoitości niż wasz ksziądz. Może jak nie odpowiadają komuś warunki i płaca to powinien szukać innej pracy - tylko dlaczego ma pozwolić, żeby nieuczciwy pracodawca żerował na następnym pracowniku?
          • Gość: yugo Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:46
            potrzebujesz organisty i księdza ? :)
        • Gość: Gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 11:20
          Po wini go zamknąć i wyrzucić z parafii bo to jest skandal......
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:47
            tak, to jest skandal niestety za przyzwoleniem ludzi i wyższych władz kościelnych
    • Gość: gość34 Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 10:42
      Współczuję serdecznie Proboszczowi, że ma parafian (nie wszystkich oczywiście) pałających taką nienawiścią. Nie ma co żyć wśród takich ludzi. Przyrów to specyfika. W innych parafiach ludzie jak widzą że ksiądz coś robi to się cieszą i pomagają, a tu kościół odmalowany, Mikołaj odremontowany i jeszcze źle. Przyszła jedna zamieszania narobiła. Z Koniecpola też ponoć hucznie odchodziła-to może już tak ma ta Pani. Żal. I to może jej przydałoby się powożenie taczką. Kto to widział swoje żale roztrząsać w taki sposób. Problemy załatwia się z szefem a nie wszystkimi ludźmi.
      • Gość: tak Re: Pleban Przyrów IP: *.180.94.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 11:03
        Temat żenujący
      • Gość: jaras777 Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 21.05.12, 11:21
        KSIĄDZ ODCHODZI-WYGRALIŚMY ;-)
        • Gość: gość 34 Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 21.05.12, 19:07
          Czy odchodzi czy nie to jego decyzja a nie wiem dlaczego nazywasz to wygraną. Życzę tym którzy go tak atakowali i oskarżali, więc Tobie też byście teraz dostali takiego Kapłana na jakiego zasłużyliście czyli niech Wam pokaże gdzie raki zimują. A Proboszczowi się nie dziwię wśród takich ludzi sama nie chciałabym żyć. I był na placówce gdzie ludzie go doceniali, a Wam chociaż ksiądz byłby do rany przyłóż nie będzie odpowiadał, bo zawsze coś będzie nie tak i jest internet gdzie można to opisać prawda???!!! Ale to tylko specyfika i "siła" takich jak Ty oczernić zgnoić kogoś, bo można się ukryć pod jakąś ksywką. Ksiądz jeśli odejdzie to nie jego przegrana a raczej uwolnienie się od takich ludzi którym wiecznie nic nie pasuje i na pewno na takie "złe plewy" już nie trafi. A organistka zostanie i do grania na Msze już nie trafi bo żaden Ksiądz nie będzie chciał współpracować z kimś takim. Śpiew jak śpiew inni robią to lepiej bo tak nie wyją do księżyca. I popieram osobę która napisała że kościół to nie festiwal w Opolu. Pani organistka lubiła dawać swe solowe popisy i dobrze że nastał koniec. Pozdrawiam Proboszcza i Życzliwych Mu Parafian.
          • Gość: Anonim Re: Pleban Przyrów IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.12, 19:28
            Przyganiał anonim anonimowi. Żałosne.
          • Gość: józiu Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:39
            czasem jak się coś przykłada do rany to można gangreny dostać :) a jak czarne to tymbardziej :)
        • Gość: NN Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 25.05.12, 15:50
          No nareszcie niech ida w cholere jeden wypacykowany lalus a drugi niedomyty plujacy sie niemiluch
      • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:53
        jasne - po cichutku tak jak sprawy molestowania i pedofilii w kościele. A jeśli nie ma się pojęcia o sprawie to się nie zabiera głosu ! Co to znaczy podobno z Koniecpola odchodziła ...... podobno człowieku kiedyś żyły jednorożce
    • Gość: ppp Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 19:39
      Przez szereg lat nic nie było robione w Waszym kościele,teraz jak się Wam trafił dobry gospodarz to nie umiecie tego docenić,zapytajcie Panią organistę w jakim skandalu opuszczała wcześniej parafię, a zrozumiecie,że to osoba niegodna,by pełnić jakiekolwiek funkcję w kościele.
      Obrażać,skrzywdzić jest bardzo łatwo,szczególnie pod płaszczykiem anonimowości.Zło wyrządzone komuś wróci do tych,którzy to robią z podwójną siła,tak jak dobro - to tylko kwestia czasu
      • Gość: Anonim Re: Pleban Przyrów IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.12, 20:34
        Skandal? Jaki skandal?
        • Gość: ! Re: Pleban Przyrów IP: 91.210.242.* 22.05.12, 07:35
          rzygać już mi się chce od tych wypocin tych wszystkich pokrzywdzonych, upokorzonych.
          • Gość: linkin Re: Pleban Przyrów IP: *.30.1.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.12, 12:42
            Maj to cudny miesiąc,konwalijki ,wszędzie zielono.Lubie to.....
          • Gość: likuprDo w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.204.77.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.12, 16:16
            No przestań,ludzie tu swoje smutki wylewaja a ty nie możesz,niech żyje wolnośc,wolnośći swoboda ,księżyna młoda i oganiscina płoawa,i jeszcze raz ...nich ży...........umieram ze śmiechu co za temat,ludzie ogarnijcie się,wszak to kompromitacja dla tego forum.Piszemy o Czestochowie anie o jakiś wiejskich ,pipidowskich sporach o kleche,lub nie kompetenych śpiewakach z jakichś nieznanych wiosek.
            • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 22.05.12, 16:32
              Jest o czym pisać-ciemnogóra metropolia że hoho;-)
            • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:54
              do w/w Ogarnij się !!! piszemy o uczciwości albo raczej jej braku, kościół w Przyrowie to nie jedyne miejsce gdzie człowiek dorabia się kosztem innego człowieka, to nie musi być kościół, i nie koniecznie Przyrów, może Kozia Wólka i budowa wychodka, a może Częstochowa i praca w warsztacie samochodowym ? Takie traktowanie może spotkać też ciebie i twoich bliskich. Propagowanie szarej strefy jest nia fair a udawanie,że nie ma problemu i każdy powinien załatwiać takie sprawy sam jest naiwnością i obojętnością na ludzkie cierpienie. Tu nie ma nic do załatwiania.
          • Gość: no tak Re: Pleban Przyrów IP: *.204.77.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.12, 16:28
            ,,,,,,,,,,,
          • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.05.12, 17:20
            No to co? -" dawajta" teraz, Przyrów, kolejnych na tapetę...
            Nauczycieli już przerobiliście, plebana też, no, to kogo by tu jeszcze?...
            Macie tam jakiś Urząd Gminy? Ośrodek Zdrowia? Ośrodek Kultury? ( tu raczej wątpię... )
            No, to " piszta", bo przecież dzień bez Przyrowa na forum to dzień stracony.
            Co u pani X.....? A u pani Y......? ( najbardziej aktywnych na tym forum ..........................)
          • Gość: józiu Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:42
            a strzel pawia jak ma ci po tym być lepiej
            • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 20:28
              Gość portalu: józiu napisał(a):

> a strzel pawia jak ma ci po tym być lepiej

ty już zapewne nie jednego strzeliłeś/łaś
              i pisz pod tym samym nickiem bo się ośmieszasz od tych swych błogosławionych bzdur.
              • Gość: józiu Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 20:44
                błogosławionych ? :) dobre he,he
            • Gość: ja Re: Pleban Przyrów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.06.12, 20:37
              A,wiesz,kochanieńka,że z przyjemnością? ;)
        • Gość: gość Koniecpol Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 22.05.12, 15:28
          Huczne opuszczenie poprzedniej placówki przez Panią organistkę i niemoc dogadania się z Księżmi to rutyna. W Przyrowie na początku ponoć był zachwyt i tak szybko minął i trzeba było narobić sensacji. Dobrze że my już jej nie mamy w Koniecpolu. Ciekawe kto ją po Przyrowie dostanie. Już serdecznie współczuję!!!! Trzymaj się Proboszczu.
          • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 22.05.12, 16:28
            Witam, udowodnij to huczne odejście bo jakoś nie chce nam się wierzyć w Przyrowie że to prawda, z resztą co nas obchodzi poprzednia parafia, nam taki organista pasował, coś robił i było miło i przyjemnie iść się pomodlić. To smutne że ksiądz się ucieka do takich metod, kapłan tak robi-to wstyd.
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:11
            mów za siebie - nie podpisuj się Koniecpol bo to nie uczciwe i nie wszyscy na szczęście myślą tak jak ty :( wstyd i zniesmaczenie mnie ogarnia tfu, jak anonimowo to można każdego opluć prawda ?
      • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 18:57
        czy do was wróci to zło które czynicie organistce ? A w jakim to skandalu opuszczała Koniecpol ? Chrześcijanie jego mać!
    • Gość: Calma Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.12, 11:34
      Drodzy parafianie i nie tylko .

Ta kobieta organistka miała cywilną odwagę wystąpić i powiedzieć co ją boli , a wy psy na niej wieszacie na forum.
      Byli też tacy co mieli odwagę w kościele ją poprzeć i brawo jej bili.
      Po kątach każdy opowiada ile to księdzu i za co zapłacić musiał.
      A to za ślub a to za wjazd na teren cmentarza czy śmieci.
      Dlaczego nie napiszecie jak wygląda cennik za co i ile płacić trzeba .
      Może to jakim ksiądz budżetem dysponuje to tylko mity .
      Kościół bez pieniędzy się nie utrzyma , ale takie niejasności kreują tylko problemy.
      Ksiądz to też gospodarz a nie tylko pasterz.
      Ale trzeba znać prawdę nie oskarżać bez dowodów .
      Faktem jest natomiast że żaden ksiądz tak w Przyrowie społeczeństwa nigdy nie podzielił.
      To raczej wina rady parafialnej że do takiej sytuacji doszło , przyjdzie nowy ksiądz a problemy pozostaną.
      A organistka ta poprzednia to przynajmniej głos miała ,
      Ta nowa to może niech tylko do ,, gry,, na organach się ograniczy , albo może się ktoś z parafian zlituje i w partiach wokalnych kobitkę zastąpi .
      A może wróci jeszcze Pani poprzednia czego uszom moim i waszym życzę.
      Apeluję także o więcej kultury i spokoju na forum .
      I raczej fakty nie mity
      Pozdrawiam Pana Janusza Zawadzkiego
      Nie znam Pana ale wielki szacunek iż staje Pan w obronie żony

• Gość: Ktoś Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 22.05.12, 15:52
        Pani Calma ładnie to ubrała w słowa. Myślę, że nigdzie nie jest idealnie. Ludzie są różni i Księża także. Co do różnych opłat to wszędzie Księża mają ustalone ile za co trzeba zapłacić i to nie oni wymyślają tylko też mają nad sobą Zwierzchnika. Parafia, czy cmentarz sam się nie utrzyma. Każdy idzie sprzątnie z grobów i wyrzuca do kosza nie zastanawiając, że tak jak w domu płacimy za zabranie śmieci tak i Proboszcz płaci, by na cmentarzu zachować porządek. On jest Gospodarzem On decyduje o pewnych kwestiach. Poza tym w każdej parafii jest Rada Parafialna która wraz z nim ustala szereg rzeczy. Należy pamiętać, że to co każdy Kapłan robi będąc na parafii to zostanie dla nas. On tego nie zabierze ze sobą idąc do kolejnej Placówki. Także wszystko co robimy to dla siebie tak naprawdę. Do nas należy utrzymanie Kościoła, cmentarza. To nasze dobra, a nie Księdza. A ludziom tak ciężko to zrozumieć. Współczuję atmosfery jaka obecnie panuje w Przyrowie I uważam że nie tak załatwia się sprawy. Popieram osobę która napisała że finanse załatwia się z szefem. Jeśli mi nie psuje to się zwalniam i szukam lepszej pracy, lepiej płatnej. Przyszedł mi na myśl taki przykład, czy jeśli nauczyciel ma kilka godzin i zarabia 850 zł to powinien na wystąpić na zebraniu z rodzicami i powiedzieć że już nie będzie uczył ich dzieci bo za mało mu płaca. Chyba nie tylko po rozmowie z dyrektorem albo przyjmuje warunki albo odchodzi. Więc Kościół i ołtarz tym bardziej do takich występów się nie nadaje, bo to już profanacja. Wyciszenia i spokoju życzę.
        • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.rev.masterkom.pl 22.05.12, 16:21
          Jestem innego zdania, pracodawcą organisty jesteśmy my parafianie, to my dajemy na tacę i to nasza sprawa bo nasze pieniądze. Ksiądz nas okłamał mówiąc że zatrudnił organistę. Nasza parafia i jak się księdzu nie podoba to do widzenia. Tyle w temacie.
          • Gość: awieta Re: Pleban Przyrów IP: *.204.77.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.12, 16:46
            A po co to do koscioła osoby cywilne zatrudniać.Są siostry zakonne i takie też nich w kościele sprzątają,śpiweają itd.Zapewnić im wikt ,opierunek dach nad głową i po sprawie i to z takich ludzi sie kościół powinien skladac.Parafianin może sobie przyjśc kiedy chce bo kosciół ponoć stoi otworem ,jesli ma życzenie to na tace może dać i tyle w temacie ,nic na siłe.Młodzi ludzie od kościoła odchodzą,powód za dużo drak w niby świetych miejscach.Za pare lat takie instytucje istnieć już nie bedą ,czego wszystkim bogobojnym i wierzacym nie życze.;)
            • Gość: obserwator Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 22.05.12, 18:04

a cóż to za nowa organistka sie u was pojawiła ? nie wiedziałem że w okolicy jeszcze jakaś grasuje ;) i mówicie że teraz zamiast Opola jest festiwal pod tytułem " śpiewać każdy może..." mówiłem już 100 razy że śpiew mają prowadzić organy a nie skowyt organistki/ty ale cóż do tego potrzeba umiejętności....
              pozdrawiam ;))))
              • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:50
                osobiście podzielam zdanie poprzednika-jak można całą msze zagrać na jednym rejestrze-nie jest to dla mnie zrozumiałe-organy w Przyrowie mają takie możliwości!!!to fakt nie które głosy nie grają ale można całkiem przyzwoicie akompaniować,nie wiem w której szkole,na jakich studiach uczą takiej rejestracji?jeżeli w kościele nie ma instrumentu,tylko pozostaje keybord-nie ma innego wyjścia!!!ale organy w Przyrowie to całkiem niezły instrument-oczywiście gdyby był odremontowany...
                • Gość: obserwator Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 23.05.12, 23:15
                  ależ oczywiście... zgadzam się w 100% organy jeszcze 2 lata temu były w takim stanie że spokojnie można było prowadzić poprawny akompaniament, a że kilka dzwięków w pedale nie grało, dało się je zastąpić innymi to samo w II manuale tym bardziej iż była to osoba która stale tam grała i powinna mieć swoje sztuczki na zatuszowanie pewnych problemów natury technicznej w tym instrumencie, są organy w wiele gorszym stanie a mimo wszystko akompaniament jest na poziomie...
              • Gość: józiu Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:34
                he he he idź i śpiewej hi,hi,hi
          • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:21
            gościu dobrze piszesz, organistę zatrudnia parafia
        • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:17
          drogi ktosiu :) nie w tym rzecz ile się płaci tylko żeby było uczciwie, nauczyciel nie pracuje na czarno, a żeby się zwolnić najpierw trzeba być zatrudnionym a o tym jakoś proboszcz zapomniał ja tu czytam :(
      • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:05
        takie wypowiedzi przywracają mi wiarę w człowieczeństwo, nie rozumiem jak ludzie tu piszą, że 300 zł. to nie jest mało za pracę organisty ale jak ksiądz bierze 600 za pogrzeb to jest ok ? za jakieś 40 minut ?
    • Gość: Ewa Re: Pleban Przyrów IP: *.42.15.1_deltanet.com.pl 23.05.12, 22:03
      jestem pewna w 100% że większość tych komentarzy pisze Pani Organistka i jej mąż. to zwyczajne nakręcanie sprawy i zemsta. gdyby ta szanowna Pani pisała tak o jakimś innym swoim pracodawcy - już dawno miałaby sprawę karną w sądzie o zniesławienie i przegrałaby, a że ksiądz to mu nie wypada. Niektóre wypowiedzi świadczą też o niskiej kulturze osobistej piszących. powinna być większa cenzura na blogach z odpowiedzialnością karną za wypowiadane słowa i namierzaniem, z którego komputera piszą użytkownicy. takie prawo jeszcze u nas nie weszło. jeszcze... pozdrawiam. Adwokat z Częstochowy.
      • Gość: theborelka Re: Pleban Przyrów IP: *.net.stream.pl 25.05.12, 19:30
        pani Ewo adwokacie z mojego miasta- za co mi wstyd - pisze nie tylko organistka i jej mąż i owszem, można i u nas namierzyć komputer z którego wysyłane są groźby czy obelgi ale ja tu nic takiego nie czytam :) jeśli chodzi o sprawę w sądzie to chyba w sądzie pracy :) można założyć sprawę nieuczciwemu pracodawcy :) skończyć prawo i takie banialuki wypisywać :(
        • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 20:29
          I po tym wszystkim, co tu napisano jestem przekonany,-że organistka musi zmienić zawód!
          Nikt jej nie przyjmie,- za wyjątkiem świadków jehowy.
          • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 21:05
            Gość portalu: gość napisał(a):

> I po tym wszystkim, co tu napisano jestem przekonany,-że organistka musi zmieni
            > ć zawód!
            > Nikt jej nie przyjmie,- za wyjątkiem świadków jehowy.

A jakie wyrzuty sumienia ma ksiądz, szkoda słów za to szkalowanie go.
            • Gość: obserwator Re: Pleban Przyrów IP: *.Netcominternet.pl 25.05.12, 22:07
              Cyrk tu coraz większy a prawda jest taka że niestety ale organistka w poszukiwaniu pracy musi zmienić diecezje a najlepiej województwo. Jej małżonek pluje jadem jak dziecko w przedszkolu... oboje są ludźmi mściwymi i głodnymi sensacji ja wszystko rozumie ale działanie tej pary jest typowo robione pod publikę i całkowicie obrzydliwe. Szkoda że pani łotganistka nie powiedziała nam ile to inkasowała za pogrzeby i śluby, wtedy można by było obiektywniej stwierdzić czy ona taka biedna. Temat jest żenujący tak samo jak postawa organistki. Człowiek kulturalny potrafi wszystko załatwić po ludzku i godnie tu niestety wychodzi kompletne dno i wodorosty i na nic tu nie zda się "filozofia na uniwersytecie" (tak , tak jest dla wybranych nawet bardzo chyba tych którzy nie wiedzą co z sobą w życiu począć.) Całe to bicie piany wśród parafian i tego forum jest chwytaniem się brzytwy przez organistkę ponieważ zdaje sobie ona sprawę że po tej szopce żadnej pracy w tej okolicy nie znajdzie. i na siłę chce zostać uratowana przez parafian i dalej pracować w Przyrowie i oto tajemnica tej szopki ;)
              • Gość: do obserwatora Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 10:03
                Chwała ci za to coś napisał tak czytam i teraz wszystko rozumiem.
                Skąd tacy się biorą nie mogę pojąć.
                Ale to chyba charakter już taki mają.
                WSTYD !!
                • prawdziwakicha1 Re: Pleban Przyrów 26.05.12, 10:54
                  Gość portalu: do obserwatora napisał(a):

> Chwała ci za to coś napisał tak czytam i teraz wszystko rozumiem.
                  > Skąd tacy się biorą nie mogę pojąć.
                  > Ale to chyba charakter już taki mają.
                  > WSTYD !!

Jestem pewien, że "farosz" wiedział co robi.

• Gość: do obserwatora Re: Pleban Przyrów IP: *.30.48.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.05.12, 11:55
                    Masz sto procent racji-pozdrawiam.
                    • Gość: Elwira Iwetkę do SĄDU za naruszenie dóbr osobistych IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 15:05
                      Proboszcz jeśli czuje się niewinny powinien skierować sprawę z powództwa Cywilnego do Sądu p-wko rzekomej organistce za: naruszenie dóbr osobistych, pomawianie, kłamstwa, oszczerstwa, utratę dobrego imienia itd. (opłata to mniej niż 100 zł, można zażądać zadośćuczynienia na cele charytatywne). Organistce wcale nie chodzi o umowę o prace - TO PRETEKST. Jeśli by chodziło o umowę o pracę to sprawę zgłosiłaby do Państwowej Inspekcji Pracy. Biedaczka siedzi przy kompie i wystukuje brednie w imieniu 5 tys. parafian. Dla księdza to nauczka nie dopuszczać kobiety-bluszcza, wampirzycy do Kościoła bo ten jako patyjarchat zastrzeżony jest dla kapłanów-mężczyzn. Poczytajcie św. Tomasza z Akwinu.
                      • Gość: Kobieta z klasą Z listu św. Pawła do Koryntian IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 15:26
                        "Tak jak to jest we wszystkich zgromadzeniach świętych, kobiety mają na tych zgromadzeniach milczeć; nie pozwala się im bowiem mówić, lecz mają być poddane, jak to Prawo nakazuje. A jeśli pragną się czegoś nauczyć, niech zapytają w domu swoich mężów!
                        Nie wypada bowiem kobiecie przemawiać na zgromadzeniu"
                        [1 Kor 14, 34-36]
                        • Gość: Kobieta z klasą Św. Tomasz z Akwinu IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 15:30
                          "Kobieta jest nieudanym mężczyzną", z natury jest podległa mężowi, gdyż z natury mężczyzna ma większe rozeznanie ROZUMU"
                          • Gość: Kobieta z klasą Tertulian - filozof z Kartaginy IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 15:35
                            "Trwa ciągle na tym świecie wyrok Boga przeciwko twojej płci. A więc z konieczności żyjesz jako oskarżona. Ty jesteś komnatą diabła!"
                            Tertulian [ ok. 160 - po 220 roku].
                  • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 13:22
                    Cieszę się, że w końcu "kicha" na swoim forum wystąpił!
                    • Gość: do w/w Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 22:57
                      a ksiądz niech czyni porządek na swej parafii !
                      • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 23:03
                        Ksiądz właśnie zrobił porządek i chwała mu za to.
                        • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 23:13
                          Niech Bóg mu to wynagrodzi.
                          • Gość: gość Re: Pleban Przyrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 09:17
                            Już wynagrodził,-podpowiedział co ma zrobić,-a to działanie ostrzegło innych proboszczów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka