marc_pl Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na placu... 22.05.12, 20:59 Jeżeli ktoś mieszka w pobliżu kościoła św. Wojciecha wie jaka jest sytuacja z hałasem jakim duchowni tej parafii bez jakichkolwiek skrupułów uprzykrzają życie okolicznym mieszkańcom włączając mega głośniki na cały regulato, zwłaszcza o 9 godzinie wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekczewa Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 22.05.12, 21:08 wiem bi mieszkam w bezpośrednim polu rażenia tych ryczących trąb o 21 i bijących dzwono-głośników co godzinę , do tego typa nic nie dociera obłudny usmiech na twarzy i jakieś brednie nawija..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha3 jacusiu oszalejesz od hałasu ,albo się IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 21:32 przyzwyczaisz .Są nowoczesne zatyczki do uszów.W ciebie nie biją te <trąby i dzwony.W tobie bije dzwon nieufności bożej.Podpisz jutro listę w redakcji po wpisaniu pięciu postów ,coś tam wpadnie do kabzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były mieszkaniec Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.12, 21:33 dziękuję wszystkim którzy pomogli mi sie wyrwać tej dziury!!!!!! A wierzcie mi, daleko nie jest.....a jest 100% lepiej, ba! 1000! Pomodlę się dzisiaj żeby moja skromna osoba nie musiała wracać do tego syfu Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_czwa Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 22.05.12, 22:04 A mnie przeszkadzają odgłosy klaksonów samochodowych więc może zakażemy ich używania, komuś innemu przeszkadzają komunikaty w autobusach miejskich więc może je zlikwidujmy itd... Zawsze komuś coś lub ktoś przeszkadza, tylko jak pojawi się tematyka kościoła kilku pieniaczy chce się na przeróżnych forach wściec, domagając się kneblowania, zagłuszania a kościołowi domawiając upominania się o jakiekolwiek prawa. Kościół to nie tylko budynek i duchowny za ołtarzem ale przede wszystkim wierni, dzięki którym ów Kościół istnieje. Ów kapłan mówi nie w swoim imieniu ale w imieniu swoich parafian, którzy też, o zgrozo, mają swoje prawa. A tak na marginesie do wszystkich pieniaczy - zobaczymy co powiecie jak za 30 lat zamiast porannych dzwonów kościelnych będziecie słyszeć muezina na minarecie a za każde krzywe spojrzenie nań będziecie kamienowani? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 22.05.12, 22:18 mateusz_czwa napisał: ....." a za każde krzywe spojrzenie nań będziecie kamienowani? " W odniesieniu do KK - jak najbardziej na to się zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_czwa Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 22.05.12, 22:29 Pisałem o muzułmanach, którzy wykorzystując materializm, laicyzację i cały multi - kulti tolerancjonizm walą do Europy drzwiami i oknami a dodatkowo plujący na własną wiarę i tradycję "postępowi" Europejczycy ułatwiają im ową kolonizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midall Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: 195.189.54.* 22.05.12, 22:41 Głupio gadasz. Gdyby była zachowana zasada wzajemności - to problemu by nie było. Skoro Kościół to wierni - to niech się wzajemnie utwierdzają w swojej wierze, tylko po kiego grzyba zmuszają innych do wysłuchiwania swoich obrządków? Ale nie, kościelne "trendi" to jest ewangelizacja na siłę, za pomocą megafonów. Przecież to buractwo i przejaw nie liczenia się z innymi. Co mają zrobić ludzie , którzy do Kościoła nie należą, mają inny system wartości lub zwyczajnie chcą spędzić czas na relaksacyjnym spacerze? Ano nic - Oni się nie liczą, bo oczywiście wszyscy jesteśmy "dziećmi Jednego Boga". A skoro skoro wszyscyśmy od Jednego Boga, to jak nazwać muzułmanów, buddystów, zaratusztrian etc.? Nie są ludźmi, czy może są niewiernymi? A jeśli mój Bóg i Twój Bóg to zupełnie odrębne istoty, to czy powinniśmy powinniśmy szanować odmienność własnej wiary. ? A jeśli mój Bóg jest Prawdziwy a Twój nie? A jeśli Boga nie ma? Nie strasz innych islamem, bo pewnie nie wiesz ale muzułmanie też określają swoją religię jako pełną miłości choć uznają też dżihad - co mnie akurat nie dziwi patrząc jak chrześcijanie uprawiali wojujący kościół. Zadajesz sobie takie pytania w swym ciasnym umyśle, czy zwyczajnie wisi ci to - patrz- masz w dupie poglądy innych i tak tylko bijesz pianę. O zgrozo - twoi parafianie mają prawa i pewnie cię to zszokuje ale ja również, chociaż nie z twojej parafii mam swoje - To czy nie jest więc tak, że twoje prawa są ograniczone przez moje i odwrotnie? Biedny misiu o bardzo małym rozumku - O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 22:53 "Midall', modlę się za twoje zdrowie, - bo o rozum jest już za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midall Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: 195.189.54.* 22.05.12, 23:04 A tu akurat się zgadzamy - Tam gdzie brakuje racjonalnych argumentów pozostaje ślepa wiara. Twoje życie, Twój wybór, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 23:18 "Midall",-cieszę się,-że się zgadzasz,-aby modlić się tylko o Twoje zdrowie.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midall Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: 195.189.54.* 22.05.12, 23:32 Mnie to nie przeszkadza, że Ty się modlisz - jeśli modlisz się szczerze. Jeśli nie - to tyle jest warta Twoja wiara ile jakość modlitwy. Jeśli potrzebujesz mojej zgody, jeśli to dla Ciebie sprawa ważna - masz, módl się o mój brak rozumu. Ja staram się żyć jak piszę - Nie jestem za napie...niem z głośników w czasie pogrzebu i nie jestem za wku...ającym przymuszaniem ludzi do wysłuchiwania muezina w katolickim wdzianku. Nie jestem za multi-kulti ani za żadną inną popapraną formą pseudotolerancji. Nie jestem też zwolennikiem napie...nia ludzi o innym odcieniu skóry, ubraniu czy poglądach. Módl się - skoro nic więcej nie potrafisz. Przynajmniej nie będziesz palił książek, czarownic czy innego ziela Niech Twój Bóg będzie z Tobą, bo mój jest zbyt zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 23:53 Cieszę się "Midall",- że się wyjaśniło,- uznaję -że masz innego "boga"! Nie ma już lekarstwa dla Ciebie,- ostań się tam gdzie jesteś! Zawsze możesz być jakimś "guru", albo szefem sekty! To jest teraz w modzie,- nawet Palikot naśladuje Lutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 08:32 mateusz_czwa napisał: > A tak na marginesie do wszystkich pieniaczy - zobaczymy co powiecie jak za 30 l > at zamiast porannych dzwonów kościelnych będziecie słyszeć muezina na minarecie > a za każde krzywe spojrzenie nań będziecie kamienowani? Kiedyś przez wyznawców twojej wiary byliśmy paleni na stosie. Czy naprawdę wierzysz w to co napisałeś? Polskie prawo nie przewiduje takiego czegoś, nie przewiduje również sytuacji jakie się działy pod Pałacem Prezydenckim czy pod jasna górą ze strony fanatycznych wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 09:07 Jak piszesz pałac prezydencki z dużej to wykropkuj .Wart pac pałaca,człeku z malutkim penisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allach Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.adsl.alicedsl.de 23.05.12, 13:50 i oby takich angruszow bylo juz coraz mniej wyjcy z jasnej wyja dosc czesto tez poza mszami, nie wedziec z jakiej okazji Czasem jakas lebioda sie dorwie do mikrofonu i probuje udawac, ze umie spiewac i wyje jeden glos przez megafony. A coz to q...wa ! mieszkamy w bliskiej odleglosci od pacanow w bialych kieckach a w czasie ich mszy slychac wszystko w mieszkaniach. gdzie sa male dzieci, chorzy czy zmeczeni po pracy. czasami na grillu w okolicach Ronda mickiewicza slychac wyjcow. CZESTO w niedziele, sobote i inne dni tygodnia. Jak sie zwali mafia pielgrzymkowa, to my mieszkancy nie mamy nic do gadania, musimy stac samochodami, autobusami w dlugim korku, bo akurat cielactwo przechodzi alejami, a policja skutecznie wstrzymuje ruch, zeby to to przelazlo. Nie ma wtedy mowy o wzajemnym porozumieniu grupa cielactwa, grupa korkowych. Nie wazne ,....ze MY mieszkancy musimy zdazyc do pracy, przedszkola, szkoly. CO TAM MY....pielgrzymusi sa wazni!!!! Katabas z jakuba niech sie przykryjehabitem i wacha swoje gacie!!!!! a jak wam proboszcz nie chce uciszyc glosnikow to je zakleic pianka poliuretanowa a w dzwony wycisnac jej ze 3 pojemniki. dziurki od klucza (sa wielkie) zakleic przed msza i nie wlezie do kosciolecka raz drugi trzeci i pojdzie po rozum do glowy. polecam ksiazke ""JEZUS OSKARZA" Przekonacie sie co to jest za INSTYTUCJA KATOLICYZM I KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.12, 10:12 zobaczymy co powiecie jak za 30 l > at zamiast porannych dzwonów kościelnych będziecie słyszeć muezina na minarecie > a za każde krzywe spojrzenie nań będziecie kamienowani? to się pomartwię za 30 lat, a obecnie jestem wkurzona na pana proboszcza! Jak idą wyjce w sierpniu to w trakcie mszy w Jakubie nie słychać pana proboszcza, bo go zagłuszają, ale wtedy nie mówi o kulturalnym współistnieniu - to nie jest obłuda!? Ów kapłan mówi nie w swoim imieniu ale w i > mieniu swoich parafian, którzy też, o zgrozo, mają swoje prawa. No to właśnie ja jestem parafianka! A poza wszystkim ksiądz - nazwisko daje do myślenia - jest prawnikiem i stąd straszenie paragrafami, tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mateusz_czwa Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 25.05.12, 09:24 Tylko tych, którym przeszkadza ten kościelny jazgot jest na forum jakieś 98%. Zatem nie pisz "kilku pieniaczy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 22:38 "były mieszkaniec", ostań się tam, gdzie jesteś z Bogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.net.stream.pl 22.05.12, 22:43 A ja mieszkam nad skrzynka i co niedziele slysze msze z kosciola i jakos nie pisze do proboszcza zeby ciszej odprawial bo sie nawet przy otwartym oknie nie da wyspac niech zburza kosciol nie bedzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 22:48 "Patryk", -ciebie nikt nie będzie traktował poważnie, -bo ty albo dzieciak,albo nieuk jesteś! /nie zasługujesz na dużą literę/! Dla mnie jesteś tym, -co przyczepiło się do statku i mówi -płyniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 23.05.12, 09:28 Gość portalu: gość napisał(a): "Patryk", -ciebie nikt nie będzie traktował poważnie, -bo ty albo dzieciak,albo > nieuk jesteś! > /nie zasługujesz na dużą literę/! > Dla mnie jesteś tym, -co przyczepiło się do statku i mówi -płyniemy! Kim sa inni dla ciebie ,to nas malo interwsuje ! Kolega ma problemy z wyspaniem bo msze sa zbyt glosne ,zreszta nie on jeden ! Tak wiec twoje podejscie do sprawy jest egoistyczne i raczej ciebie widze tym czyms co wlecze sie za statkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na placu... 22.05.12, 23:42 Uuuuuuuu A co to nagle hałas przeszkadza ?? ---Ks. Mendakiewicz przypomina przy tym, że w Kodeksie karnym istnieje artykuł (195), że za złośliwe przeszkadzanie w wykonywaniu aktu religijnego czy uroczystościach pogrzebowych można nawet trafić na dwa lata do wiezienia.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 23:59 "yanoooosh", o co łaskę się nie martw,- możesz się przecież stąd wyprowadzić! Wyjeżdżaj stąd z Bogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 23.05.12, 00:22 > "yanoooosh", o co łaskę się nie martw,- możesz się przecież stąd wyprowadzić! > Wyjeżdżaj stąd z Bogiem! Wybacz ale nie , będę czakał i patrzył aż "to" wszystko kiedyś pier....nie a tak się stanie. moher już nie jest w modzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 00:40 "yanoooosh"- przecież masz swojego czerwonego prezydenta w Częstochowie, i jeszcze jesteś niezadowolony? Zawsze możesz poprosić Palikota o wsparcie i pomoc w wypełnieniu deklaracji do świadków jehowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 01:20 czy to zawsze przeszkadzało czy teraz nagle zaczęło przeszkadzać?nigdzie nie będzie można koncertów robić bo przecież kościoły są wszędzie .(nie przeszkadzało mi to ale ostatnio zaczynam się denerwować) Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 23.05.12, 17:11 Gość portalu: gość napisał(a): > "yanoooosh"- przecież masz swojego czerwonego prezydenta w Częstochowie, > i jeszcze jesteś niezadowolony? > Zawsze możesz poprosić Palikota o wsparcie i pomoc w wypełnieniu deklaracji do > świadków jehowy! A kto ci powiedział , ze to mój prezydent ?? ja na niego nie głosowałem , nie chodzę na wybory bo to strata czasu każdy kradnie tak samo , jeden w imię boskie drugi w imię czego innego. I do jechowy też nie mam zamiaru wstępować , chciałbym się wypisać właśnie ze względu na takie osoby jak ty co im jak pluć w oczy to mówią , że deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.play-internet.pl 23.05.12, 08:00 Oj wy wszyscy czerwoni,walczący z Kościołem, jeszcze możecie w przyszłości zatęsknić za tłumem pielgrzymów, za odgłosami Mszy Św spod Jasnej Góry, za odrobiną życzliwości ludzkiej i dobrym słowem. Wasze postępowanie do tego dąży. Odkąd czerwoni rządzą tym miastem, nabraliście anonimowej ,forumowej odwagi .Wstyd mi za takich ludzi,którzy kpią sobie z wiary , bo wy nie kpicie sobie z księży, wy kpicie z Boga. Każdy ksiądz, tak jak każdy człowiek , stanie kiedyś przed Bogiem i to będzie Sąd prawdziwy. Wy też na nim będziecie, o tym pomyślcie. Wtedy na pewno stanie wam przed oczami całek życie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko zatęskni JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 08:52 za tłumem pielgrzymów to zatęskni JG jak się skończą wrzutki z publicznego budżetu, a a przy tej okazji kler zatęskni za wiernymi w kościołach. A ogólnie rzecz biorąc bezczelny klecha ze św. Jakuba bo krytycznych uwag nie musiał od razu upubliczniać, wygląda to na balon próbny nowego abebe, który bada na ile sobie może z Matyjaszczykiem pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 23.05.12, 09:33 Gość portalu: gość napisał(a): > "yanoooosh", o co łaskę się nie martw,- możesz się przecież stąd wyprowadzić! > Wyjeżdżaj stąd z Bogiem! Albo modlacy przestana drzec japy i uszanuja innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 10:59 "zdybka",- Ty też nieuk jesteś,-zobacz sama co napisałaś! "modlacy, przestana, uszanuja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)) Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 10:26 A może tak odpalić proboszczowi po każdym koncercie owo "co łaska" w wysokości proporcjonalnej do uczestników i słuchaczy owego? Takie "tacowe", myślę, że spotkałoby się to ze zrozumieniem a nawet zachętą do organizowania koncertów. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 23.05.12, 10:46 Gość portalu: ;-)) napisał(a): > A może tak odpalić proboszczowi po każdym koncercie owo "co łaska" w wysokości > proporcjonalnej do uczestników i słuchaczy owego? Takie "tacowe", myślę, że spo > tkałoby się to ze zrozumieniem a nawet zachętą do organizowania koncertów. ;-) Z nimi nie robi sie zadnych ukladow ! Im dalej tym lepiej dla nas ! Musza zaakceptowac ,ze nie sa sami . Odpowiedz Link Zgłoś
katorakta2 A wy jak napie...cie cala niedziele z glosnikow, 23.05.12, 04:18 wasi pielgrzymi wchodza w aleje z megafonami na maxa o piatej rano bo ku... jak oni nie spia to juz nikt nie bedzie, albo caly jebany dzien dzwonicie miedzy blokami do poznego wieczora ze leb chce urwac to jest ok, tak?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A wy jak napie...cie cala niedziele z glosnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 07:43 Łbami się nie przejmujemy,- ludzie mają głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Pani dorotka jest z Was dumna 23.05.12, 09:16 Spokojnie ludzie bo Wam faktycznie te głowy urwie nienawiść do drugiego człowieka.Ta pani jak i gazetka gw<niana ma swoich wiernych niewolników .Z tumanów i otumanionych.Nawet bez przeczytania tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: A wy jak napie...cie cala niedziele z glosnik 23.05.12, 09:36 Gość portalu: gość napisał(a): > Łbami się nie przejmujemy,- ludzie mają głowy! To zacznijcie myslec tez o innych ! Skoro macie glowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
michal-90125 Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na placu... 23.05.12, 09:42 Ja uważam że każdy z nas ma inne zdanie na ten temat ja uważam że takie koncrty są bardzo rzadko i ludzie chcą się bawić a to że akurat w tym miejscu to było do jż na początku wiadomo że w tym miejscu chyba że na ulicy np jana pawła z armi krajowej ale wtedy by kierowcom nie pasowało więc nie mają racji ci którzy twierdzą że przed kościołem a jak nie pasuje to albo zmienić pracę albo jak pogrzeb to w innym kościele bo o tym koncercie nie było mówioe dzień przed tylko miesiąc.Dziwni są ludzie w naszym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch-z-Cz-wy Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 09:49 Kto ogladał Balta szefa śląskiej SLD w TVP3 żenua facet gadał takie głupoty widac SLD już gorszych nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL. Biegańskiego Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.net.stream.pl 23.05.12, 10:03 Mieszkam w okolicach Placu Biegańskiego i w pełni się zgadzam ze zdaniem księdza proboszcza od św. Jakuba. Nadmierny hałas nie jest jedynym problemem tego typu imprez, hordy podchmielonych nastolatków przenoszących po-koncertowe imprezy na okoliczne podwórka to jest dopiero problem. Ryki, wrzaski, bluzgi i przekleństwa towarzyszą tym spotkaniom do późnych godzin nocnych, czasami do białego rana. Wyznaczone do pilnowania porządku służby służby SM Policja nie reagują, tłumacząc się niedoborem środków i to jest dopiero skandal. Nieporozumieniem również są trzy sklepy monopolowe (jeden 24 h) w promieniu 50m, które to wręcz zachęcają do konsumpcji na okolicznych podwórkach. Sprzedaję się tam oprócz alkoholu,naczynia jednorazowe i na zakąskę nawet gorące hot-dogi. Nie mam nic przeciw imprezom na Placu, niech tylko będą profesjonalnie przygotowane, chodzi m.in. o poziom emitowanych decybeli, jak również odpowiednią ochronę nie tylko na samym Placu,ale również w jego okolicach,Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha3 Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 10:23 Byłem widziałem to oblężenie sklepików monopolowych.Ale tu nie chodzie o rzeczowe wyjaśnienie gościu z PL.Biegańskiego.Tu chodzi by się wpisać i dokopać kościołowi pod każdą postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL. Biegańskiego Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.net.stream.pl 23.05.12, 10:44 Chciałem się jeszcze odnieść do dwóch poruszanych kwestii, ktoś tu mówił o przełożeniu terminu pogrzebu, który koliduje z próbą koncernową, nie życzę temu komuś, aby pogrzeb bliskiej osoby musiał przekładać takiego powodu. Po drugie Kościół Prawosławny w Częstochowie otrzymał od skarbu państwa zadośćuczynienie za zabrany Kościół i plebanię, w postaci zabudowanej działki przy ulicy Kopernika i placu na budowę nowej Cerkwi u zbiegu ulic Sląskiej i Kopernika. Z tego co mi wiadomo Parafia Prawosławna w Częstochowie nie rości już żadnych pretensji do skarbu państwa z tego tytułu. Jeżeli już chcecie się wypowiadać merytorycznie w jakimś temacie to trochę więcej wiedzy, chyba że Wasze wypowiedzi mają tylko uderzać, jak to dzisiaj modne w Kościół. A tak na marginesie, to jak się nie podoba to można dokonać aktu apostazji, jak to spektakularnie chciał uczynić ostatnio guru polityczny wielu tutaj obecnych! Poseł Brymora pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
ascara52 Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 25.05.12, 15:46 A tak na marginesie, to jak się nie podoba to można dokonać aktu apo > stazji, jak to spektakularnie chciał uczynić ostatnio guru polityczny wielu tut > aj obecnych! Poseł Brymora pomoże. Gościu: Pl Biegańskiego, co Twoim zdaniem da akt apostazji??? Czy przestanę słyszeć wrzaski gwizdy i trąbki pielgrzymów maszerujących pod moim balkonem? Może też nie będę słyszała mszy z głośników bo nie mam ochoty jej słyszeć a muszę? Mam obok domu dwa kościoły ewangielicki i prawosławny i nie wiem kiedy tam się msze odbywają. Nie ma żadnych dyskusji i pretensji na forach. Pełna kultura której brak katolikom. Nie pochwalam też tak głośnych koncertów bo aż dudni w uszach ale tu potrzebne wspólne porozumienie i miasta z kościołem i SZACUNEK okazywany wszystkim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yach Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.12, 21:04 A nie uważasz, że inaczej słychać śpiew 500 osób a inaczej 60? To a propos twojej uwagi o braku kultury katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
ectasy22 Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla 23.05.12, 11:01 a mnie denerwuje ze idąc alejami słysze jakies spiewy i msze ............powinni spalic wszystkie kościoły Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na placu... 23.05.12, 11:59 Kościół katolicki w Polsce robi wszystko, aby zniechęcić do siebie ludzi i jest na najlepszej drodze ku samozagładzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 13:40 "martin102",- nie martw się o Kościół! Kościół był, jest i będzie, a Ciebie nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ma7ek Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na placu... 23.05.12, 18:28 Tym zaślepionym antyklerykałom co tak chwalą koncertowe hałasy po nocy oraz w świątek, piątek i niedzielę kazałbym przymusowo zamieszkać w pobliżu pl. Biegańskiego, najlepiej z małymi dziećmi lub z osobą starszą, chorą pod opieką. I niech spróbują wypocząć np. w piątek po całym dniu ciężkiej pracy, w nocy uspokajają wystraszone hałasami dzieci a o 5 rano niech wstają nieprzytomni do pracy wiedząc, że następnej nocy znów będzie koncert. I tak co tydzień. Ciekawe jak szybko antyklerykał zmieniłby się w antykoncerciarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Godz 22.35 !! IP: *.play-internet.pl 02.06.12, 22:36 A jasnogórskie by..laki drą mordy od ponad godziny i to z takim natężeniem, że koncertu na pl. Biegańskiego nie słychać, bo złośliwe klechy zagłusza swoim chamstwem salwy armatnie !!! Koncert skończył się o 22 godz. A katole nie, chamstwo i pogarda dla swoich sponsorów ponad wszystko !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Godz 23.04 !! IP: *.play-internet.pl 02.06.12, 23:04 Ciąg dalszy wydzierania, a darmozjady w UM problemu nie widzą !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ann- uczeń kichy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 20:05 "Ann",-przyznaj się, jesteś uczniem "kichy", czy też z nim konkurujesz w jego dyscyplinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ann- uczeń kichy IP: *.icis.pcz.pl 03.06.12, 20:45 Kicha kichą, ale wczoraj do 23:00 Jasna Góra naruszała ciszę nocną na całego - ani trochę mniej niż Reggae Day. Można się było o tym przekonać "na własne uszy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: Ann- uczeń kichy IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 21:51 I nie tylko.ann spółkuje z poszwą.kicha daje głos w Opolu.A ancymonka nie może się wyrobić przy garach.A kasa płynie z Playa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Typowe ... IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 22:17 ... dla kogoś twojego pokroju, jak nie ma argumentów, to zaczynają się niegramatyczne bluzgi. O braku jakiejkolwiek merytoryki nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Proboszcz parafii św. Jakuba: koncerty na pla IP: *.net.stream.pl 24.06.12, 09:53 Z tego, co wiem to głośnie imprezy przeszkadzają nie tylko Proboszczowi od św. Jakuba, ale też i okolicznym mieszkańcom. To samo było jak imprezy odbywały się na Promenadzie. Odpowiedz Link Zgłoś