Dodaj do ulubionych

RSM HUTNIK

23.05.12, 21:23
Witam,mam problem z RSM HUTNIK .Mam mieszkanie własnościowe,wyremontowane,mieszkam w 10-cio piętrowym bloku..Otóż Panowie z administracji mają przyjść do mojego mieszkania i wymienić uszkodzoną (w wyniku zaniedbań administracji) rurę instalacji sanitarnej w kuchni,,przy wymianie tej rury zniszczą moje mienie w postaci płytek i ścian z gipsówką,,W administracji powiedzieli mi że mogą mi z łaski zamurować ścianę,,a resztę to se musze sam na własny koszt zrobić ...Jak to jest ..Przychodzi cieć z młotem ,rozwala mi mieszkanie i zero odpowiedzialności...POMOCY doradźcie coś..

Obserwuj wątek
    • Gość: łobodno Re: RSM HUTNIK IP: *.net.stream.pl 23.05.12, 21:31
      to tą rurę masz kolego pod sufitem ? ;) czy raczej w rogu na samym dole za szafką ? administracja odpowiada za wyprowadzenie z pionu instalacji, możesz zalepić sobie w koło nawet diamentami ale nie oczekuj że będą tobie je za nie zwracać :)
      • Gość: zawsze-inna Re: RSM HUTNIK IP: 213.241.123.* 23.05.12, 22:58
        takie rury zabudowywuje się przeważnie karton gipsem aby mozna w razie czego zrobić dojście.nigdy nie muruje sie tego na stale, bo wiadomo to jest rura i zawsze może się coś stać.
        • tores37 Re: RSM HUTNIK 24.05.12, 19:15
          Ta rura jest w takim jakby kominie z cegły prawdopodobnie,,,a pękła im bo się woda dostała z dachu u samej góry i mróz rozsadził--tak oni to tłumaczą..Ale dziękuję za wypowiedz..
    • Gość: kleszczu Re: RSM HUTNIK IP: 109.95.31.* 24.05.12, 07:31
      i jeszcze jedno - moze nie od razu "ciec" !!! rodzice cie nie nauczyli jak zwracac sie do ludzi z szacunkiem? pani sprzedajaca w warzywniaku to tez ciec? troche wiecej pokory no chyba ze wszystkich ktorzy zajmuja sie praca fizyczna uwazasz za ludzi nizszego gatunku? wez sie troche ogarnij gosciu a jak ci nie pasuje zycie w blokach to sie po prostu przeprowadz i masz problem z glowy a nie bedziesz ludziom glowe zawracal bzdurnymi problemami!
      • tores37 Re: RSM HUTNIK 24.05.12, 19:09
        Ci panowie jakoś szacunku nie okazali,,więc dla mnie ci dwaj konkretni pracownicy to po prostu Ciecie i patałachy nieszanujące własności prywatnej ..A porządni pracownicy fizyczni to złoto tej ziemi..
    • Gość: E. Re: RSM HUTNIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.12, 12:26
      jeżeli powodem wymiany rury jest zaniedbanie administratora i jesteś w stanie to udowodnić to ja bym się nie szczypała i po wykonaniu naprawy przez spółdzielnię i nie przywróceniu pomieszczenia do stanu sprzed wymiany bierzesz firmę która to zrobi i po wystawieniu faktury udajesz się do prezesa wraz z udokumentowanym stanem pomieszczenia przed i po naprawie (np. zdjęcia). Jednak musisz się liczyć z tym, że wtedy panowie ze spółdzielni sprawdzą ci wszystko - czy remont wykonałeś prawidłowo, zgodnie z wymogami budowlanymi i innymi (i nie ważne że np. jedna rura przed remontem była w tym samym miejscu co jest teraz wg. spółdzielni jest niezgodna a kontakt prądowy jest za blisko rury z gazem mimo że ktoś to tak zaprojektował budując budynek ). Myślę, że sprawa jest do wygrania jednak trochę cię to nerwów (i czasu) będzie kosztować i lepiej załatwiać z prezesem bezpośrednio a nie słać pisma które trafiają nie wiadomo gdzie.
      • tores37 Re: RSM HUTNIK 24.05.12, 19:03
        Dzięki,na razie wysłałem pisemko w którym domagam się pisemnego potwierdzenia że spółdzielnia bierze odpowiedzialność za zniszczenie mojego mienia (art.415 kodeks cywilny)..i zwrot wszystkich poniesionych kosztów z demontażem i montażem mebli kuchennych oraz kosztami sprzątania mieszkania..i czekam ,ale dzięki za pomoc...
        • Gość: GAHAN Re: RSM HUTNIK IP: 109.95.31.* 25.05.12, 08:08
          OD RAZU WYSLIJ PISEMKO ZE DOMAGASZ SIE NOWEGO MIESZKANIA O WIEKSZYM METRAZU I STANDARDZIE HAHAHA:) WEZ SOBIE WYRWIJ TA RURE I WALNIJ MOCNO W LEB MOZE PRZY OKAZJI DOSWIADCZYSZ CZEGOS NIEZAPOMNIANEGO:)
          • tores37 Re: RSM HUTNIK 25.05.12, 15:50
            Widzę ,że kolega jest ekspertem od walenia sobie w łeb rurą,,to tłumaczy treść wypowiedzi...pozdrawiam...
    • Gość: gość Re: RSM HUTNIK IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 08:42
      Tak na przyszłość - ubezpiecz mieszkanie, problem zniknie.
      • tores37 Re: RSM HUTNIK 25.05.12, 15:52
        Mieszkanie mam ubezpieczone,,,ale nie od tego że zniszczą mi mienie za moim przyzwoleniem..Chodzi mi o unikanie odpowiedzialności za zniszczone mienie.przez spółdzielnie..Dzieki za wpis..
        • Gość: gość Re: RSM HUTNIK IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 10:51
          Więc zgłaszaj sprawę do ubezpieczalni, awaria powstała nie z Twojej winy i niby dlaczego masz płacić za koszty jej usunięcia? Po to masz ubezpieczenie. A co to niby za przyzwolenie jak innego wyjścia nie ma?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka