Dodaj do ulubionych

Ciekawi mnie......

10.10.16, 20:01
Ciekawi mnie czy Tropcia,jak już będzie 'na własnych nogach"
zaprosi najwytrwalszych Wypranych do Nowej Huty?????????????????????????????
Ja się nie napraszam,alem stary wink hutnik,
a szczerze mówiąc w Nowej Hucie nie byłem
A do wytopu potrzebna jest.....ruda/Ruda big_grin
W Hucie Warszawa byłem
to może mi jeszcze trza do Nowej Huty ????????????????
Obserwuj wątek
    • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:04
      Bo Hutę Katowice znam .....dokładnie wink
      • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:28
        O, to musisz mieć płuca , jak dzwon..
        dmuchałes w piszczel? suspicious
        big_grin
        • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:32
          Ewuś......w wiele "rzeczy" dmuchałem,
          ale żadna z tych hut nie jest hutą szkła......
          Teraz mieszkam blisko huty szkła w Zawierciu
          ale tam nie dmuchałem wink
          • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:40
            W alkomat też dmuchałam....smile
            jakoś tak sie złozyło, że nie byłam na wycieczce w hucie smile
            może czas to nadrobić?!...........
            • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:42
              Może Tropcia pokaże nam Nową z daleka wink
              • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:47
                zegor napisał:

> Może Tropcia pokaże nam Nową z daleka wink

trzeba będzie zwrócić się z..prośbą smile
                a z bliska sie nie da? wink
                • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:50
                  Tak,jak napisałem,Nowej nie znam,
                  a Wycieczki są tylko na Dzień Hutnika......i pokazują tyle,co kot napłakał.
                  Jak jeszcze pracowałem to załatwiłem dla żony i córki,stalownią były przerażone
                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:56
                    Ciężka, brudna, odpowiedzialna praca...
                    gdyby mi przyszło teraz opisać pracę hutnika, to musiałabym się nieźle sprężyć...
                    bo tylko wiedzieć z innych źródeł, a opisywać na podstawie własnych doświadczeń, to potężna różnica...
                    • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:04
                      Ćwierć wieku przepracowałem,ale to już był czas,gdy praca fizyczna mieszała się z automatyką...
                      Każda praca jest odpowiedzialna,jeśli podchodzisz do niej z sercem,
                      bo każdą można też potraktować na "jebał pies"......
                      Jedynie stopień zagrożenia jest różny...
                      • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:08
                        Cóż może stać sie pani pracującej za biurkiem w biurze?
                        najwyżej zaliczy bęc w niedomknięte drzwiczki od szafki smile
                        • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:11
                          Hutnictwo i górnictwo to ciężkie zawody,tu stopień zagrożenia jest ogromny
                          • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:23
                            zegor napisał:

> Hutnictwo i górnictwo to ciężkie zawody,tu stopień zagrożenia jest ogromny

Podziwiam szczerze. Nie każdy wytrzyma w takiej pracy....
                            • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:25
                              Z hutnictwa skoczyłem w górnictwo,ale po wypadku wróciłem w objęcia Huty
                              • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:28
                                Czyli...z deszczu pod rynnę...chyba można to tak nazwać......? smile
                                • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:34
                                  Nie,bo praca nie była dla mnie ani deszczem,ani rynną wink
                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:38
                                    Chciałam powiedzieć, że wypadek nie zniechęcił Cię..i nie poszukałeś sobie lżejszej pracy smile
                                    • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:41
                                      To też nie tak........od wypadku już nigdy nie pracowałem fizycznie....
                                      • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:45
                                        ..a dzisiaj cieszysz się zasłuzona emeryturką, 'chodzisz' do szkoły z Wnusią..
                                        i wiedziesz szczęśliwe życie smile))))
                                        • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:46
                                          Nie Ewciu,jeszcze jestem rencistą...................
                                          • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:48
                                            Sadziłam, ze jakies przywileje były...
                                            dlatego wspomniałam o emeryturze...
                                            • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:50
                                              Dwuletnia przerwa po wypadku zrobiła wrogą robotę wink
                                              • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:58
                                                Kiedy miałam 29 lat stażu, cieszyłam się, że przejdę na emeryturę po 30 latach bez względu na wiek smile
                                                ale zmieniły sie przepisy smile i co zbliżę się do ustalonej granicy granicy, to zmieniają..
                                                bo ile bede ślęczeć w tym bufecie wink
                                                niech sie młodzi gimnastykują....stare ciotki powinny na drutach robić, a nie ślęczęć za barem wink))
                                                • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:04
                                                  To Ty jeszcze nie jeden beret zrobisz wink wink wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:06
                                                    W jakim kolorze Ci do..twarzy?

big_grin
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:07
                                                    Nie lubię beretów,nigdy nie miałem wink
                                                    Za to rudy szalik chetnie założę wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:13
                                                    To ostro biorę się za dzierganie smile
                                                    z dedykacją będzie wink
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:13
                                                    Czekam z utęsknieniem wink)
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:16
                                                    A frędzelek dołożyć? smile)))))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:18
                                                    Może nie......czasem można się pomylić i siurpryza gotowa wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:23
                                                    To może pomponik? wink będzie czym rączki..zająć wink)))
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:46
                                                    Dobrej nocy smile
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 19:03
                                                    Dziękuję i przepraszam,czasem muszę zniknąć na dłużej,
                                                    a po powrocie to już się włączać nie chce.....
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 20:49
                                                    Ależ rozumiem smile bo różnie przecież to bywa....smile
                                                    kiedy real wzywa...nie ma to tamto wink)
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:13
                                                    No !
                                                    Teściową przed snem przytulić,
                                                    spełnić obowiązek małżeński ( pościelać łóżko )
                                                    big_grin
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:15
                                                    A czasem spotkać się z synem w kotłowni,
                                                    wymienić kilka słów
                                                    i kilka łyków wink)
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:17
                                                    Ooo, to dobry z Ciebie zięć jest wink u teściowej punkty bijesz wink)
                                                    ślubowałeś?...to trza poduchy trzepać i rogi prześcieradła naciągać suspicious
                                                    smile)))))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:20
                                                    Prześcieradło z gumką
                                                    a podkładam groszek....może coś księżniczkę będzie uwierać wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:22

Uwiera, ale te chudziuśkie takie...wink
                                                    te, co mają..troche ciałka śpią smacznie smile)
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:24
                                                    Z teściową trza delikatnie.......potrafią być wredne ;-0

Facet postanawia unieszkodliwić swoją teściową. Wpada więc do sklepu zoologicznego.
                                                    - Panie, są jadowite węże??
                                                    - Nie ma
                                                    - A jadowite pająki?
                                                    - Też nie ma.
                                                    - A co jest, jak nic nie ma?
                                                    - Są pelikany.
                                                    - A one są niebezpieczne?
                                                    - Tak, potrafią zadziobać szkodnika w kilka sekund.
                                                    Facet kupił dwa pelikany i udał sie do domu aby wypróbować nowy nabytek.
                                                    - Pelikany na stół!!! - pelikany rozwalają stolik w pył.
                                                    Facet wniebowzięty mówi:
                                                    - Pelikany na krzesło!!! - krzesło rozwalone w drobny mak.
                                                    Nagle wpada teściowa i od progu woła:
                                                    - A na chuj Ci pelikany???!!!
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:30
                                                    iii....se chłop bidy narobił big_grin
                                                    jestem teściowa, ale jeszcze zamachu na moje życie nie było..poza tym..kiedy synowa nie domkneła drzwiczek od szafki, a ja wypaliłam czerepem, az mi sie cały gwiazdozbiór ukazał wink))))

a może to był zamach?...przeżyje, czy nie smile))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:33
                                                    Synowe bywają zbyt delikatne na prawdziwą wojne z zaprawioną w bojach..........wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:41
                                                    Od życia młodych trzymam się z daleka....prosza o pomoc.....pomagam...
                                                    nie buszuję po szafach, nie sprawdzam porządku, stanu konta...
                                                    to zdrowy układ i gwarancja spokoju w rodzinie smile
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:44
                                                    No to jesteś dobrze ustawiona.......ale i tak nie miej pewności,że się nie ślizgniesz wink))))
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:48
                                                    Pewnie, że nie mam smile ale jestem w tej dobrej sytuacji, że oni do siebie, ja do siebie i...niech się kotłują, ile wlezie smile
                                                    bo, jak wiesz.....młodzi sie pogodzą, a ja wrogiem zostanę z przytrzaśniętym paluchem wink
                                                    Wnusie rozpieszczam, ile wlezie...bo cudnie jest usłyszeć od szkraba...baba! ciuuumy...
                                                    co znaczy babcia - buźka smile)))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:50
                                                    big_grin big_grin big_grin
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:52
                                                    smile))))))
                                                    poważnieeeeeeeeeeeee smile)))))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:56
                                                    Z dziećmi tak jest wink

Tylko te starsze już tak chętnie buzi nie dają wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:01
                                                    Zawsze mogą przecież przytulić mamę, tatę smile))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:03
                                                    Ja nie myślałem o rodzinie....wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:08
                                                    No, masz ci los! big_grin
                                                    Czasem trudno wstrzelić się w czyjeś..myśli wink)
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:35
                                                    Nie ma co się przejmować,sami swoi wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:41
                                                    A, jakże...swojaki wink))
                                                    ale oczy lepiej mieć szeroko otwarte wink)
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:43
                                                    I nie oglądać się za siebie
                                                    bo nam z przodu coś przyj............
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:47
                                                    Łatwo powiedzieć...nie oglądaj się za siebie...
                                                    bez względu na to, co sie tam z przodu możesz wydarzyć wink
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 21:46
                                                    Przód jest najważniejszy wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 21:48
                                                    Nie zaprzeczę wink zdecydowanie bardziej przyciąga wzrok wink))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 21:50
                                                    Nie tylko......
                                                    Ręce mam zawsze skierowane do przodu ....wink
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 21:51
                                                    Nie tylko......ręce mam zawsze skierowane do przodu wink
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 21:53
                                                    Coby buzią nie upaść na pysk...
                                                    a po drodze można na fajnego cycka trafić wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 21:56
                                                    Zapamietałam lekcję - nigdy nie wkładać rąk do kieszeni wink
                                                    w razie czego - pełna asekuracja....smile
                                                    słyszałam, że wszystkie cycki sa fajne suspicious
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:09
                                                    Mnie się wszystkie podobają,
                                                    ale ja już tak mam od ...małego wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:10
                                                    Te 'zrobione' mi sie tylko nie podobają wink
                                                    bo to takie sztuczne jest....jak nadmuchany balonik wink))))))))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:15
                                                    Ja jestem cienki bolek,to ze zrobionymi nigdy kontaktu nie miałem wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:17
                                                    Ja też cienka Mańka jestem i nawet koleżanki z takimi nie znam smile
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:31
                                                    A która Ci się przyzna ?????
                                                    Ale fakt,wolę naturalne wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:34
                                                    A może nie spostrzegłam?
                                                    bo ja to własciwie tak w biusty żurawia nie zapuszczam suspicious
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:36
                                                    Ja zapuszczam,bom chłop wink
                                                    Mało zeza nie dostałem wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:40
                                                    No, chyba, że pani ma ładną torebkę, albo buty, to wtedy moge przetrenować oko wink
                                                    ale biust obcej ogladać, jak sie ma swój własny? big_grin
                                                    wink
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:42
                                                    Ja to rozumię.......w swoje krocze też nie zaglądam w każdym lustrze wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:50
                                                    Przegladam się w lustrze 'na szybko'..po co sie denerwować mam potem big_grin
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:52
                                                    Eeee tam,mnie już nic nie zdziwi.......
                                                    Widziałem jak w maglu jedna pani biust w wyżymaczkę wciągnęła wink)
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:54
                                                    ..aż mi prąd przeszedł po kręgosłupie, gdy sobie to wyobraziłam wink)
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:56
                                                    A jak z włosami ??????????????????
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 22:59
                                                    Wiecznie rozp.................jak u babci Tiny T. suspicious
                                                    smile))))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 23:02
                                                    I tu....i tam ??????
                                                    wink)
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 23:05
                                                    Nieee...pod pachami traktuje je żyletą big_grin
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 23:06
                                                    Wiedziałem.....że najważniejszego się nie dowiem....wink
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 23:08
                                                    Inwigilacja przez ciekawskich smile))))
                                                  • zegor Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 23:11
                                                    Zawsze można przejść w miejsca nieinwigilowane wink
                                                    A poważnie :padam na buzię ......szkoda,że pod moją buzią nie ma jakiegoś biustu wink)
                                                    Miłych snów smile
                                                  • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 12.10.16, 23:13
                                                    Może jeszcze przytupta wink tego życzę smile)))))
                                                    dobranoc, Grześ smile
      • apersona Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 20:37
        Zegorze, wiesz może kiedy pojawiły się wysokie piece?
          • apersona Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:55
            To pytanie o historię hutnictwa było smile wysokie piece (Hochofen) wyszły z użycia jak pojawiły się wielkie piece XVIII/XIX w., podobno często przerabiano je na wapienniki, ale nie wiem kiedy się pojawiły i co było wcześniej dymarki?
            • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:58
              Rozumię,podebrałaś mnie i WYdymałaś big_grin
              w dymarkach wink
              • apersona Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:05
                Znaczy ty służysz praktyką, a nie opowiadaniem pradziejów
                • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 22:11
                  Cóż,jeszcze jestem szczęśliwie zakorzeniony w obecnych czasach,
                  Chociaż czas......mnie posuwa wink
    • tropem_misia1 Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:15
      Cały czas jestem na własnych nogach.
      Termin mam na 24 . 10.
      Choć w pracy zawołali : znowu masz operację ( słysząc kolejny termin) he, he
      • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:18
        Praca nie zając..nie zwieje....
        czasem trzeba zadbać o siebie smile
      • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:18
        Po terminie i rekonwalescencji odezwiemy się wink
      • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:23
        tropem_misia1 napisała:

> Cały czas jestem na własnych nogach.
        > Termin mam na 24 . 10.
        > Choć w pracy zawołali : znowu masz operację ( słysząc kolejny termin) he, he
        >
        >

A ja myślałem że Ewa Misiowata chociaż powie : No fajnie,że trzaskacie tu dziobami wink........
        • tropem_misia1 Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:30
          no super
          Mama niedawno wyszła ze szpitala
          robili jej : zamknięcie uszka lewego przedsionka
          tajemnicze to
          • zegor Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:36
            tropem_misia1 napisała:

> no super
            > Mama niedawno wyszła ze szpitala
            > robili jej : zamknięcie uszka lewego przedsionka
            > tajemnicze to
            >

Proszę,wybacz !
        • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:30
          Misiowata trochę przestraszona operacją....
          pochwali nas za miesiąc smile
          • rudka-a Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 21:32
            o, i jeszcze Mama...
            jakos tak wszystko się zbiega w jednym prawie czasie...
      • kolorowa_skarpetka Re: Ciekawi mnie...... 10.10.16, 23:18
        Jesooo Tropciu, "troche" Cie spuscic z oka, a Cie kroic juz chca...
        Nie wiem na co bom nie w temacie ale duzo zdrowka zycze...
        • tropem_misia1 Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 09:14
          w szyjce mają mi dłubać
          wydłubać stare - dać nowe
          to kręgosłup szyjny
          • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 18:59
            To pewnie skutek zbyt intensywnego posługiwania się mową ciała wink)
            Kręcenia i kiwania głową wink)
            • tropem_misia1 Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:42
              no merdam ciałem i łebem i rencami , nogi mi też chodzą.
              • zegor Re: Ciekawi mnie...... 11.10.16, 21:47
                Dziękuję za przedstawienie.........całokształtu.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka