koziczki 06.06.12, 16:19 czy działa Wam sieć Orange?? Nagle komórka odmówiła posłuszeństwa, w innym aparacie to samo. Brak sieci.Stacjonarny też nie działa. ktos coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziczki Re: ORANGE 06.06.12, 16:34 Hahah no to Orange nie wytrzymało przejęcia TP;)Oczywiście na ich stronie cisza jak makiem zasiał;) Dzieki za odzew:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do koziczki Re: ORANGE IP: 212.87.246.* 06.06.12, 17:10 padla czwa i opole, do 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: ORANGE IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 17:20 co za dziadostwo! ta sieć mnie dobija. Dobrze, że mi się kończy umowa. Nie dość, że problemy z zasięgiem to jeszcze teraz w ogóle nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: ORANGE IP: *.net.stream.pl 06.06.12, 18:17 Myslalam ze mi telefon padl, tez nic nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen Re: ORANGE IP: *.alfanet24.pl 06.06.12, 18:46 znam gorsze sieci, parę razy przymierzałem się do zmiany operatora, ale póki co zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Orange Re: ORANGE IP: 195.189.54.* 06.06.12, 19:21 Może im padł a może to właśnie standard Orange. Od 2 lat wydzwaniałem zgłaszając że wyłączając kolejne stacje pogarszają dostęp. Od 2 lat stara bajka, że to dla dobra klientów, że modernizacja - BZDURA. Co to za operator, co to za sieć której klient w 2012 roku musi podejść do okna żeby łapać zasięg jak pod koniec 2000r ? Ja przeszedłem na początku roku do PLAYa - ale reszta familii jeszcze wisi w Orange. Za 2 tygodnie miał być u mnie przedstawiciel ORANGE z ofertą przedłużenia abonamentów - nie będę oddzwaniał - Pozwolę mu wygłosić standardowe przemówienie i odtworzę dzisiejsze rozmowy z konsultantami - niech się chłopina nałyka wstydu za firmę której ofertę przedstawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Orange Potwierdzam od 15 może 20.00 IP: 195.189.54.* 06.06.12, 19:11 Na razie wiemy od kiedy nie działa - wg któregoś z kolei konsultanta MOŻE USTERKA? zostanie usunięta po godz 19.00 może koło 20.00 Błędne koło: Nie można dodzwonić się z sieci Orange bo awaria - z innej sieci natomiast próba zgłoszenia awarii lub zasięgnięcia informacji skazuje nas na kilkunastominutowy bieg katorżnika przez (jak to ładnie się zwie a jest szmaciarskie w wykonaniu) kanały zgłoszeniowe Dla mnie skandaliczne jest fakt, że : 1. Na stronie Orange jest kupę ofert zachęcających do zostanie klientem Orange ale nie ma zwykłego komunikatu np. W części BTSów wystąpiła awaria - szacowany czas usunięcia do godz....... 2. TPSA Biuro Numerów podaje telefon do serwisu Orange twierdząc że można zgłosić tam awarię działania sieci a każdy kolejna próba kończy się serią opcji wyboru i przebrnięcia przez ofertę zakupu, itp 3 Nie istnieje coś takiego jak serwis telefoniczny ORANGE przyjazny klientowi - Tak długo jak chcesz coś kupić WELCOME - jak chcesz coś zgłosić - Mamy Cię w dupie 4. Kiedyś uległem mirażowi, że w sieci Orange jest taniej - w efekcie cała moja rodzina do dziś jest w tym ................ - Do dziś. Na 7 numerów zaproponowano mi 15 zł rekompensaty dla JEDNEGO NUMERU - śmiech na sali. Czekałem na kilka telefonów po południu i teraz wiem dlaczego była cisza - WNIOSEK 1. Nie ufać żadnemu operatorowi telefonii komórkowej - W ogóle - chcesz prowadzić biznes miej telefony u kilku operatorów. 2. Racja konsultanta że w umowie o usługi rekompensata przysługuje za brak sieci powyżej 24 godzin - TYLKO co mi po takim zadoścuczynieniu - Patrz dowód na to , że reklamy kłamią Ogólnie - awarie się zdarzają ale FIRMA ORANGE przestała się dla mnie liczyc z uwagi bałagan jaki ma w swoich serwisach i co istotne ich Biuro Obslugi Klienta to porażka i tuba reklamowa. PS. Jeśli chcecie uniknąć namolnych konsultantów wydzwaniających do Was z " korzystną ofertą" - wystarczy że nie wyrazicie na początku rozmowy zgody na nagrywanie. Ciekawe czy konsultant mimo to przedstawi Wam swoją ofertę. A przecież to podobno dla dobra klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka01 Re: ORANGE 06.06.12, 19:07 padł im nadajnik , mają w ciągu 4 godz. naprawić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosal Re: ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 20:49 od 15 minęło już 5 godzin ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primcia Re: ORANGE IP: *.pl 06.06.12, 21:25 Nadal nic nie wiadomo? dziwna sprawa, ja i mój tata nie mamy sieci, a mam i siostra normalnie dzwonią. Wszyscy mamy w Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ORANGE IP: *.net.stream.pl 06.06.12, 21:46 w w orange działą ale zasie 3G czyli wysokie częstotliwości a te niskie nie działaja. Kto ma telefon z 3G ten ma sygnał !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: ORANGE IP: *.alfanet24.pl 06.06.12, 21:56 co za pech, miałem dzisiaj zadzwonić do prostytutki, żeby się umówić na dymanie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_79 Re: ORANGE IP: *.183.132.206.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 08:17 Gość portalu: sylwek napisał(a): > co za pech, miałem dzisiaj zadzwonić do prostytutki, żeby się umówić na dymani > e :/ możesz już dymać... Kurcze nie mam tel w orange(miałem 7 lat) - ale takie awarie zdarzają się we wszystkich sieciach. Pozatym co za różnica w jakiej jesteście sieci - przecież wszystkie mają takie same oferty - NORMALNA ZMOWA CENOWA Odpowiedz Link Zgłoś