Dodaj do ulubionych

nadaje Jasna Góra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 08:57
jestem mieszkanką Częstochowy od orodzenie, to długo, jestem wierząca ,
chodzę regularnie do kościoła, modlę się, mieszkam w III Alei i niemogę po
prostu nie mogę znieść kretyńskich wrzasków z JG tak jak teraz , kiedy
produkuje się jakiś nawiedzony śoiewający ksiąz. To po prostu nie do
wytrzmania. Szanuję wszystkie uroczystości i rozumiem ze wtedy jest głośno,
ale zjazd jakiejś grupy nie jest na pewno zadnym świetem i nie widzę powodu
żebym musiała być narażona na słuchanie od rana do wieczora idiotycznych
występów, Ja w tym czasie potrzebuję załątwić setki zyciowych spraw, i
pomyslec spokojnie no swoich porblemach. Jezeli coś obraza moje uczucia
religijne to włąśnie to wpychanie się do kuchni prania i łazienki od tego nie
mogę się uwolnić , bo jeżeli ktoś obraża Pana Boga przy mnie mogę sieodwrócić
i nie słuchać a tu nie można nie słyszeć to mnie obraża jako zwykłego
człowieka, to lekceważęnie i ordynarne natręctwo
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: nadaje Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:04
      a gdzie cisza, skupienie, reflekcja to jarmark
    • Gość: aa Re: hałas nadaje Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:08
      a mozę chcę posł€chać zwykłego radia lub płyt? ale nic z tego nie słyśżę
      słychać tylko JG, to jak z dawnego kołchożnika sluchać jedynie słuszną stację
    • Gość: xondz Re: nadaje Jasna Góra IP: *.org / *.org 26.06.04, 09:35
      straszne! :)
      • Gość: expertum credere p zly adres IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 26.06.04, 09:45
        uwagi pod adresem Jasnej Gory najlepiej przelac na papier, wsadzic w koperte i
        wyslac na adres:

Przewielebny Przeor
        ul. ks. Kordeckiego 1
        Pl 42-200 Cz€stochowa

po co narazac wszystkich na forum na czytanie tych strasznych postow?

expertum credere potes
        • Gość: x Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 10:54
          dlaczego strasznych, gdzie tolerancja i szcunek dla innego. Każdy ma prawo
          wyrazić swoją opinię.Na papierze żeby nie spowodować ogólnej dyskusji?
          to czyste kabotyńswo!
          • Gość: Angela Re: zly adres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:11
            Aa przecież to jest jawny brak tolerancji z Twojej strony. Żartowałam, też mam
            chwilami dość jak na większości polskojęzycznych programach jest msza albo coś
            o kościele. Przeciez to jest profanacja świętości. Kiedyś rozmawiałam o tym z
            księdzem i też podzielał moje zdanie. Ale podobno paulini to odrębna kasta i
            nikt nie może nic im powiedzieć, bo to oni trzęsa cała Częstochową.
            • Gość: x Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:24
              mówiąc o tolerancji mam na myśli liczenie sie z uczuciami i odczuciami.Ja
              nikomu nie przeszkadzam i nie bronie sie modlić , też to robię alę dla siebie
              i nie narzucam się innym. Każdy powinien to robić wtedy gdy czuje potrzebę
              kontaktu z Bogiem, a ponieważ nie wszyscu mają tę potrzebę i czas jednocześnie
              nalęzy to uszanowac. Są również ludzie którzy nie modlą się wcale i równiez
              należy im się szacunek w imię wyższych wartości.JG to nie całe miasto my
              chcemy żyć normalnie i normalnie modlić z szacunkiem Do Boga i kościoła.
              • Gość: expertum credere p Re: zly adres IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 26.06.04, 11:45
                ja tylko w kwestii formalnej. gdyby wszystko ladowac na forum i o wszystkim
                pisac trudno byloby sie dostac do tych informacji jakie maja dosc duzy walor.

ja sam na ten przyklad wiekszosc spraw zalatwiam dyskretnie i samodzielnie
                (jeden jedyny wyjatek to nieszczesny watek o meczu smsowym). Podobny styl
                polecam tez osobie ktora zapoczatkowala watek.

co do stylu (strasznosc inkryminowanych postow), to w emocje autora/ki mozna
                sie wczuc (liczenie sie z emocjami i odczuciami mozna podciagnac pod empatie i
                za zwrocenie uwagi na ten aspekt calej sprawy - wyroznienie dla iksa), ale
                wcale nie trzeba pochwalac epitetow itp.

• Gość: x Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:59
                  za epitety przepraszam, czasem ponoszą emocje, wiem ze niepotrzenie,
                • Gość: x Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 13:09
                  oczywiście ze sprawy osobiste nalezy zalatwiać dyskretnie i nie zawracac głowy
                  innym, ale to jest problem o wiekszym zasiegu, mowienie na forum daje szanse
                  wypowiedzenia swoich opinii innym, być może zainteresowanym, którzy mogą miec
                  inne zdanie i wtedy jeden głos krytyczny nie ma zadnego znaczenia, i nikt nie
                  musi się z nim liczyć, choć mozna go szanować
                • Gość: xx Re: zly adres IP: *.icis.pcz.pl 26.06.04, 13:15
                  Sprawa jest wazna i powazna.
                  Te przymusowe transmisje na cale Aleje to naprawde rzecz ktora narusza prawa
                  innych a do tego szkodzi samej Jasnej Gorze.

Momentami od tego po prostu boli glowa i ma sie wszystkiego dosyc bo jak moza
                  wytrzymac tyle decybeli.

Sami Paulini powinni wyciagnac wnioski i korzystac z tego w wyjatkowych
                  wypadkach - sami na tym tylko zyskaja w oczach innych.
                  • Gość: Zenek Re: zly adres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 22:01
                    słuchaj no xx, a jak przyjedzie na plac biegańskiego jakiś durnacki zespół, to
                    się rzygać chce od tej muzyki. I jakoś nikt nie protestuje....
              • Gość: konrad Re: zly adres IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.06.04, 13:14
                Jak juz bedziecie poruszac temat u paulinow napomknijcie o pielgrzymach dracych
                mordy o 5 rano.
                • Gość: snoopis Re: zly adres IP: 213.199.204.* 26.06.04, 18:55
                  5 czy 6 rano ? bo jak 5 , to masz pełne prawo do 997 :)
                  • Gość: a Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 19:25
                    tyle że bez skutku, szkoda impulsu
                  • Gość: a Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 19:30
                    poza tym o 6 i 8 w sobote czy jiedziele lubie miec spokoj
        • Gość: jmk Re: zly adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 16:22
          Po co ten długi adres -pisz na "Berdyczów" - krótki adres a efekt bedzie taki
          sam.
    • Gość: Wlodek Re: nadaje Jasna Góra IP: *.vf.shawcable.net 26.06.04, 19:32
      Ja teraz nie slysze na szczescie jasnogorskich atrakcji, ale w moim mieszkaniu
      niestety sa slyszalne, bo to zaledwie 500 metrow od klasztoru...
      W miejscu gdzie teraz mieszkam takie cos jest niedopuszczalne.
      Od razu ludzie wysylaja petycje do posla, mayora, organizacji spolecznych
      partii, dzwonia na policje i do wladz miejskich.
      Ktos w koncu reaguje.... skutecznie.
      Ciekawe czy dzisiaj odwazylby sie ktos [chocby z Sanepidu} ukarac mandatem
      przeora Jasnej Gory za zaklocanie ciszy i przekraczanie decybeli w sasiedztwie.
      Dotad do kiedy taki odwazny sie nie znajdzie...Nie bedziemy wiedziec.
      • Gość: a Re: nadaje Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 19:58
        tu jest to nierealne, zwrócenie uwagi na hałas, zkłocanie ciszy itd. od razu
        będzie uważane za atak na kościól, co jest bzdurą bo jedno nie ma nic do
        drugiego
    • Gość: niewierzący Re: nadaje Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:59
      Skoro Jasna Góra ma prawo wciskać nam swoje modlitwy przez głośniki umieszczone
      w alejach to powinni mieć do tego prawo również wyznawcy Hinduizmu, Buddyści,
      Zielonoświątkowcy, świadkowie Jehowy itd. Może dopiero wtedy gdy zaczeliby się
      o to dopominać Paulini daliby sobie spokój. Jestem niewierzący ale nawet mnie
      przeszkadza i niewypada pić piwa i rozmawiać o "d---e Maryny" w alejach
      podczas "Ojcze nasz".
      • Gość: Wlodek Re: nadaje Jasna Góra IP: *.vf.shawcable.net 28.06.04, 19:23
        Wiecie co mnie wkurza najbardziej?
        To typowo nasze....
        Nie da sie, nie przejdzie, niemozliwe itp.
        Jak mlode komuchy krzyknely precz z religia w szkolach, to sie zrobil wrzask i
        glosno wrzeszcza aktywisci koscielni, a ci ktorzy tez chcieliby zeby religia
        wrocila tam gdzie byc powinna siedza cicho, bo sie boja, zeby im tez komuszej
        laty nie przypieto.
        Kiedys mialem taki przypadek: Gazeta z Vancouver napisala, ze b. premier Kanady
        w towarzystwie delegacji Zydow z Kanady zwiedzil "polski oboz koncentracyjny".
        Napisalismy odwolanie i pare mejli w protescie i ....nic. Dopiero po kilku
        tygodniach ukazala sie krotka notatka-list vprezes KPK protestujacy przeciw
        tekstowi. Polonijna opinia wrzala w podobnym stylu.
        Zaproponowalem zeby wystawic pikiety w paru miejscach i oficjanie zaprotestowac
        zwolawszy media, albo zamalowac pare skrzynek z gazetami....
        I tez tak bylo... A to nie wypada, a to nie przejdzie, a moze ktos nas moze
        zaskarzyc o straty...itp. Rozlazlo sie po kosciach....
    • Gość: niewierzący Re: nadaje Jasna Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 14:22
      Skoro Jasna Góra ma prawo wciskać nam swoje modlitwy przez głośniki umieszczone
      w alejach to powinni mieć do tego prawo również wyznawcy Hinduizmu, Buddyści,
      Zielonoświątkowcy, świadkowie Jehowy itd. Może dopiero wtedy gdy zaczeliby się
      o to dopominać Paulini daliby sobie spokój. Jestem niewierzący ale nawet mnie
      przeszkadza i niewypada pić piwa i rozmawiać o "d---e Maryny" w alejach
      podczas "Ojcze nasz". Nawet dla mnie jest to profanacja.
    • Gość: Diwo Re: nadaje Jasna Góra IP: 213.199.204.* 29.06.04, 21:50
      To nie tylko transmisje z Jasnej Góry ale w ogóle ten cały radiowęzeł w Alejach
      to jakaś pomyłka... Jak kołchoźniki w ośrodku wypoczynowym FWP (jeśli ktoś
      pamięta co to jest). Ciekawy jestem, czy takie dziadostwo w postaci drących się
      cały dzień głośników na głównej ulicy miasta jest gdziekolwiek indziej w
      Polsce...
      • Gość: Kat - o-lik Re: WRZESZCZY JASNA GORA IP: *.prenet.pl 29.06.04, 22:23
        Faktycznie to cholerne nagłosnienie na cale Aleje .....mozna dostać szału.
        Niedawno wprowadzilam sie w okolice III Aleii. W niedfziele od rana wyja i
        wyja. A kto im pozwolił na takie nagłośnienie i ustawienie glosnikow o takiej
        mocy?
        WSZYSCY musimy byc katolikami?
        Proponuje sie umowić i w czasie takiej nagłosnionej mszy otworzyc okna i na
        cały regulator właczyć radio na stacje RMF lub inna , zeby to zagłuszyć.
        Kolezanka moja niejednokrotnie dzwonila do nich wczasie takich wrzaskow
        ryczacych kotow, ale odkladali sluchawke.
        Listy chyba tez pojda do kosza.
        Teraz CZARNI RZADZA......a plebstwo MUSI słuchać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka