kalafior22 16.03.02, 13:30 WEDŁUG MNIE PROMENADA TO NAŁADNIEJSZE MIEJSCE , NO MOŻE JEDNO Z NAJŁADNIEJSZYCH , NA PEWNO NIEDOCENIANE , UROKI JAKIE POSIADA GŁOWNIE WIOSNA SĄ BOSKIE . PS . DO ZOBACZENIA NA PROMCI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: V.C. Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 16:13 Ale coż tam jest , oprócz drzewek , krzaków i 1,7 km asfaltu ? Dlaczego po ścieżce dla rowerów chodzą gromady ludzi , a sama ścieżka jest nierówna jak tarka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsh Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 10:05 oj tak. byłem na promenadzie w niedzielne popołudnie. cieplutko, milutko, ptaszki śpiewają, zielono się robi tylko ludzi trochę za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czes.gazeta.pl 18.03.02, 18:48 To chyba mogłoby być najpiękniejsze miejsce w Częstochowie, gdzyby ktoś bardziej o nie zadbał. Brakuje tam choćby jednego punktu, do którego warto byłoby póść: knajpka, fajny plac zabaw (na pewno mógłby powstać) itp. Nawet amfiteatr, który tam niegdyś postawiono nigdy na dobre nie działał. W efekcie mamy deptak o nierównej nawierzchni, otoczony raczej zapuszczonymi krzewami. A ponieważ niewiele oosób tam chodzi, wieczorami jest niezbyt bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE 18.03.02, 19:14 Mury tego amfiteatru nadal stoją? Masz rację że wieczorami jest tam niebezpiecznie, ale w niedzielne popołudnie można tam pospacerować. Piszesz że nie ma tam żadnego dobrego lokalu... a co z Malagą? Jest tam jeszcze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antos Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: 2.2.STABLE* / 10.0.2.* 18.03.02, 21:22 Promenada - czesc mojego dziecinstwa , pamietam zawsze w niedziele po mszy udawalismy sie tam z cala rodzina , po bokach porozstawiane byly przerozne stragany z roznymi rzeczami , mnie interesowaly glownie zabawki ( strzelajace rury zatykane korkiem , diabelki ktore po nacisnieciu pokazywaly rogi i jezyk + cala masa innych swietnych rzeczy ehhh . lza sie w oku kreci ;))) ) byly festyny , loterie fantowe , zawody , pokazy (pamietam strazackie albo jak wyladowal tam smiglowiec - to byla frajda) i wogole miejsce to zylo jakby wlasnym zyciem obecnie niewiem jak to wyglada , rzadko bywam w tych okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 23:32 Tak, amfiteatr to jest dopiero coś! Osobiście mam kilka planów wskrzeszenia tego przybytku rodzinno - niedzielnego, choćby dla uroku miejsca. Trochę odrestaurować ławeczki, wyskoczyć z jakimś repertuarem lub hapeningiem i gotowe. Wokół będzie słychać śmiech dzieci bawiących się. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to mogę spróbować się podjąć realizacji. Proszę pisać ładnie, a ja czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xlivu Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 08:26 fantastyczne miejsce na stworzenie pierwszego w Polsce prawdziwego - "CZęstochowskiego HYDE PARK'u" , powiedzmy co Niedziela między 16:00 a 19:00 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.poraj.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 21:27 PLACE ZABAW SĄ I TO NAWET DWA A I KNAJPKA SIE ZNAJDZIE MALAGA , U GRUBEGO A INNYCH TO NAZW NIE PAMIETAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 21:47 Promenada-piekne miejsce gdzie mozna pic Wino pieczrkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.radio-c.pl 19.03.02, 09:07 Na Promenadzie (to znaczy tuż tuż obok, nie na samym deptaku) odbywały się kiedyś zawody jeździeckie.... ech, łza się kręci... gdzie te czasy... W amfiteatrze też były różne imprezy - pamiętam "Noc świętojańską" w wykonaniu zespołu Polanie (był taki w Częstochowie, był)... Odpowiedz Link Zgłoś
fsh Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE 19.03.02, 16:15 Pamiętam jak ongiś na Promenadzie stały stragany, gdzie zapatrywałem się w w komiksy z Kajkiem i Kokoszem i popijałem Coca Colę z tych starych butelek. Kiedyś przyjechał nawet czołg z odciskami dłoni czterech pancernych... Odpowiedz Link Zgłoś