Dodaj do ulubionych

CO SĄDZICIE O PROMENADZIE

16.03.02, 13:30
WEDŁUG MNIE PROMENADA TO NAŁADNIEJSZE MIEJSCE , NO MOŻE JEDNO Z
NAJŁADNIEJSZYCH , NA PEWNO NIEDOCENIANE , UROKI JAKIE POSIADA GŁOWNIE WIOSNA SĄ
BOSKIE .
PS . DO ZOBACZENIA NA PROMCI
Obserwuj wątek
    • Gość: V.C. Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 16:13
      Ale coż tam jest , oprócz drzewek , krzaków i 1,7 km asfaltu ?

Dlaczego po ścieżce dla rowerów chodzą gromady ludzi , a sama ścieżka jest
      nierówna jak tarka ?
    • Gość: fsh Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 10:05
      oj tak. byłem na promenadzie w niedzielne popołudnie. cieplutko, milutko,
      ptaszki śpiewają, zielono się robi tylko ludzi trochę za dużo.
    • Gość: szcz Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czes.gazeta.pl 18.03.02, 18:48
      To chyba mogłoby być najpiękniejsze miejsce w
      Częstochowie, gdzyby ktoś bardziej o nie zadbał.
      Brakuje tam choćby jednego punktu, do którego warto
      byłoby póść: knajpka, fajny plac zabaw (na pewno
      mógłby powstać) itp. Nawet amfiteatr, który tam
      niegdyś postawiono nigdy na dobre nie działał. W
      efekcie mamy deptak o nierównej nawierzchni, otoczony
      raczej zapuszczonymi krzewami. A ponieważ niewiele
      oosób tam chodzi, wieczorami jest niezbyt bezpiecznie
      • tomi_24 Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE 18.03.02, 19:14
        Mury tego amfiteatru nadal stoją? Masz rację że wieczorami jest tam
        niebezpiecznie, ale w niedzielne popołudnie można tam pospacerować.
        Piszesz że nie ma tam żadnego dobrego lokalu... a co z Malagą? Jest tam jeszcze?
        Pozdrawiam
        • Gość: Antos Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: 2.2.STABLE* / 10.0.2.* 18.03.02, 21:22
          Promenada - czesc mojego dziecinstwa , pamietam zawsze w niedziele po mszy
          udawalismy sie tam z cala rodzina , po bokach porozstawiane byly przerozne
          stragany z roznymi rzeczami , mnie interesowaly glownie zabawki ( strzelajace
          rury zatykane korkiem , diabelki ktore po nacisnieciu pokazywaly rogi i jezyk +
          cala masa innych swietnych rzeczy ehhh . lza sie w oku kreci ;))) )
          byly festyny , loterie fantowe , zawody , pokazy (pamietam strazackie albo jak
          wyladowal tam smiglowiec - to byla frajda) i wogole miejsce to zylo jakby
          wlasnym zyciem
          obecnie niewiem jak to wyglada , rzadko bywam w tych okolicach
        • Gość: maka Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 23:32
          Tak, amfiteatr to jest dopiero coś! Osobiście mam kilka planów wskrzeszenia
          tego przybytku rodzinno - niedzielnego, choćby dla uroku miejsca. Trochę
          odrestaurować ławeczki, wyskoczyć z jakimś repertuarem lub hapeningiem i
          gotowe. Wokół będzie słychać śmiech dzieci bawiących się. Jeśli ktoś ma jakieś
          pomysły to mogę spróbować się podjąć realizacji. Proszę pisać ładnie, a ja
          czekać.
          • Gość: xlivu Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 08:26
            fantastyczne miejsce na stworzenie pierwszego w Polsce prawdziwego -
            "CZęstochowskiego HYDE PARK'u" , powiedzmy co Niedziela między 16:00 a
            19:00 !!!
    • Gość: XY Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.poraj.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 21:27
      PLACE ZABAW SĄ I TO NAWET DWA A I KNAJPKA SIE ZNAJDZIE MALAGA , U GRUBEGO A
      INNYCH TO NAZW NIE PAMIETAM
    • Gość: XXX Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 21:47
      Promenada-piekne miejsce gdzie mozna pic Wino pieczrkowe!
      • Gość: piasia Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE IP: *.radio-c.pl 19.03.02, 09:07
        Na Promenadzie (to znaczy tuż tuż obok, nie na samym deptaku) odbywały się
        kiedyś zawody jeździeckie.... ech, łza się kręci... gdzie te czasy...

W amfiteatrze też były różne imprezy - pamiętam "Noc świętojańską" w wykonaniu
        zespołu Polanie (był taki w Częstochowie, był)...
        • fsh Re: CO SĄDZICIE O PROMENADZIE 19.03.02, 16:15
          Pamiętam jak ongiś na Promenadzie stały stragany, gdzie zapatrywałem się w w
          komiksy z Kajkiem i Kokoszem i popijałem Coca Colę z tych starych butelek.
          Kiedyś przyjechał nawet czołg z odciskami dłoni czterech pancernych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka