Dodaj do ulubionych

Gdzie na spływ kajakowy???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 20:51
Jestem ciekawa, gdzie w okolicach Częstochowy są jakieś ciekawe miejsca do
samodzielnego zorganizowania lub wzięcia udziału w spływie kajakowym. Jeśli
znacie jakieś fajne, malownicze trasy, które mogą dostarczyć trochę
adrenaliny to piszcie.
Z góry wielkie dzięki :)
Obserwuj wątek
    • roger79 Re: Gdzie na spływ kajakowy??? 03.07.04, 22:56
      Niedawno GW pisała o nowym spływie kajakowym w Koszęcinie, to niedaleko
      Częstochowy. Mam nadzieję, że znajdziesz ten artykuł, a jak już tam pojedziesz,
      to opisz wrażenia.
      • Gość: Filo Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 19:26
        Dzięki, ale właśnie w sobotę tam byłam :)
        Trasa malownicza, ale jak na mnie mogło by być trochę więcej adrenaliny. Raczej
        jest to spływ czysto rekreacyjny.
        • roger79 Re: Gdzie na spływ kajakowy??? 04.07.04, 19:58
          W ile osb tam mona pojechać? Czy np. we dwie?
          A ile kosztowało?
          Zyczę więcej adremaliny na innych spływach podczass wakacji!
          • Gość: Filo Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 12:23
            Grupy na tym spływie są 10 osobowe (5 dwuosobowych kajaków). Ale trzeba
            wcześniej zadzwonić. Wrazie, czego można taka jak ja dołączyć się do jakiejś
            grupy. Chętni spotykają się przy knajpie u Rafała w Bruśku i stamtąd
            organizatorzy zabierają na miejsce spływu. Auto najlepiej zostawić przy tej
            knajpie, bo właśnie niedaleko stamtąd się kończy się spływ. Rzeka jest teraz
            dość płytka i łatwo wpłynąć na jakąś mieliznę więc przygotuj się na wysiadanie
            z kajaka :) Polecam zabrać aparat fotograficzny bo widoki są niecodzienne.
            Przeszkód jest mało (no oprócz zwalonego drzewa, pod którym żeby przepłynąć
            trzeba się położyć w kajaku.) i kilka korzeni.
            Cena za jedną osobę wynosi 10 zł.
            Spływa się około godziny, ale można szybciej.
            Polecam wybrać się z rodziną.
    • Gość: KaWu Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 23:14
      Wydaje mi sie ze jak chcesz pojechac na jakis spływ kajakowy z "adrenaliną" to
      bendziesz musiała zapuscic sie troche dalej niz okolice Częstochowy. Takie
      spływy sa organizowane w tatrach i alpach tam to dopiero mozna poczuc
      adrenaliny. Moze jakbys głebiej poszukała moze bys cos znalazla w polsce
      ciekawego w Bieszczadach tam podobno jest wiele fajnych od tego rzek.
      • Gość: Filo Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 12:07
        Masz rację, ale czy masz na myśli cos konkretnego.
        Chcę pojechać na spływ ale taki sprawdzony.
        Pozdrawiam
      • Gość: Magda31 Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 21.04.13, 00:14
        Tylko Mazury, to jest raj, miejsce w którym kajakarze czują się najlepiej!!!!!!! Najlepszym szlakiem na Mazurach jest oczywiście Krutynia, polecam bardzo ten szlak, gdyż ma on najpiękniejsze widoki!!!!!!!!!
        • Gość: Honorata32 Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 13.05.13, 02:31
          Przepiękna na spływ kajakowy jest Czarna Hańcza na Mazurach www.splywy.pl/czarna_hancza/ - jest to mój ulubiony szlak kajakowy :) Polecam!!!
    • Gość: eska NA SPLYW TYLKO NADAJA SIE OKOLICE OSOWCA I GONIADZ IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 15:42
      TRZEBA KAZDEMU KTO JESZCZE NIE BYL SPLYNAC BIEBRZA , POLOZONA JEST NA PODLASIU
      I PRZEPLYWA PRZEZ GONIADZ
      • dyziek_o Re: Splyw....... 21.04.13, 08:02
        Potwierdzam to, co napisała "eska".
        Może na Biebrzy nadmiaru adrenaliny się nie "nachwyta" - to rzeka nizinna, - ale widoki - niezapomniane. Ponadto, można spływ rozszerzyć o "ciąg dalszy" - znaczy na Narew i dalej Wisłą do morza a później już Cieśniny, Kattegat, Skagerrak .........się rozmarzyłem.
        Ponadto uważam, że jedną z piękniejszych rzek na spływ kajakiem jest Brda.

Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • dyziek_o Re: Splyw....... 21.04.13, 08:20
          .......poza tym, masz w Częstochowie możliwość bezpośredniego "wyjścia na jeden z ciekawszych polskich szlaków żeglarskich/kajakowych.
          Chodzi o Wielką Pętlę Wielkopolską - WPW.
          W skrócie:
          Wodujesz w mieście. Spływasz Wartą do Sieradza i w okolicach Konina przechodzisz na ciąg jezior konińskich i dalej przez Gopło, Noteć cu ruck na Wartę. Teraz zakładasz motorek, - będzie pod prąd - i do domu.
          Jednak na taką "imprezę" powinno się zorganizować większą ekipę podobnych Ci
          "szajbusów"! Najlepiej w kilka kajaków. Chodzi o bezpieczeństwo. Zarówno podczas ewentualnej wywrotki czy niechcianej "wizyty" miejscowych wielbicieli mocnych wrażeń
          Sporo o takich eskapadach znajdziesz na www.żegluga srodladowa,wczoraj, dziś i jutro.pl
          lub na www.milosnicy kanu.pl
          W przyszłym roku będę płynął Odrą do Świnoujścia. Możesz się "podczepić".
          Pozdrawiam,
          Dyzio.
          • pluto37 Re: Splyw....... 13.05.13, 21:45
            Dyźku!
            Ostrożnie zwołuj przyszłoroczne wici, bo mozesz mieć jednego ekstra uczestnika:):)
            • dyziek_o Re: Splyw....... 14.05.13, 08:45
              Witaj Pluciński!
              Spoko! - prześwietlimy przed wyprawą.............!
              Z katechizmu.
              pozdrawiam cieplutko,
              Dyzio.
              • pluto37 Re: Splyw....... 14.05.13, 09:00
                dyziek_o napisał:

> Witaj Pluciński!
                > Spoko! - prześwietlimy przed wyprawą.............!
                > Z katechizmu.
                > pozdrawiam cieplutko,
                > Dyzio.
                ------------------------
                Cześć!
                czyżbyś ostatnimi czasy wniebowstąpienia doznał i na kapłaństwo się wykształcił?
                Jak jeszcze zapowiesz, że zaczniesz egzorcyzm uprawiac, to ...strach się nie bać:)
                • dyziek_o Re: Splyw....... 14.05.13, 09:19
                  Ależ mój drogi:
                  W naszym wieku już poglądów się nie zmienia.
                  No chyba, że na stosie........!
                  Chociaż, - ostatnio słyszałem, że tego świra co tą żarówką w święty obrazek walnął,
                  uznali za "chorego" i teraz mają go prądem i zimną wodą "leczyć".
                  Martwię się więc o "Kichę"!
                  Chociaż, - jak nas już czterech tam zamkną, kółko brydżowe założymy i se jakowyś turniej zorganizujemy.
                  • Gość: EMIKA86 Re: Splyw....... IP: 79.162.208.* 15.05.13, 21:27
                    KOCHANI A MOŻE WARTTO MIEĆ SWÓL WŁASNY PRYWATNY KAWAŁEK RAJU NA WODOWANIE KAJAKÓW?!
                    tablica.pl/oferta/dzialka-nad-rzeka-na-mazurach-CID3-ID2RJf5.html
    • strupii26 Re: Gdzie na spływ kajakowy??? 03.06.13, 00:22
      Jeśli chodzi o kajaki, to ja lubię Mazury :) Bardzo fajny jest szlak Rospuda www.splywy.pl/rospuda/ - przepiękny szlak, mega widoki :)
      • dyziek_o Re: Gdzie na spływ kajakowy??? 03.06.13, 13:50
        Witaj "EMIKA86".
        Oczywiście , że warto.........! - ale nie w tym kraju.
        Polska albowiem krajem złodziei i zawistników stoi co objawia się tym, że nawet starą wycieraczkę spod drzwi Ci ukradną a co dopiero, gdybyś tam cokolwiek pozostawiła bez ochrony.
        Wystarczy posłuchać, co na ten temat opowiadają rozmaici aktorzy tudzież celebryci, którzy na Warmii i Mazurach mają swoje dacze. Co tam o Mazurach gadać; - spójrz co się dzieje na ogródkach działkowych w centrach miast! W jakim stanie znajdują swoje "szopy" właściciele owych ogródków po zimie.
        No chyba, że będziesz wszystko ze sobą wozić. Ale wtedy po jakie licho Ci taka działka.
        Za pięć stów miejscowi pozwolą Ci rozbić namiot na czas spływu i jeszcze żarcie u nich kupisz.
        Ale sama myśl przednią jest.
        Zastosować ją jednak można jedynie w Szwecji albo w innej Kanadzie.
        Tam nawet lodowki i telewizory latami stoją nietknięte.
        A najśmieszniejsze jest to, że te domki niezamykane są.
        Pozdrawiam, Dyzio.
    • Gość: Robert_31_31 Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 06.07.13, 01:07
      Ja osobiście polecam kajaki na Mazurach splywy-kajakowe-mazury.blogspot.com - nie ma lepszego miejsca na kajaki, jest tam pięknie, mnóstwo rzek do wyboru, na prawdę można wypocząć :) Pozdrawiam Serdecznie, Robert!!!
      • dyziek_o Re: Gdzie na spływ kajakowy??? 06.07.13, 18:44
        Co do walorów estetycznych / Mazury / - się zgadzam.
        Jednak dla mnie jest tam za dużo ludzi.
        Mam ci ja swój szlak ale w Borach Tucholskich. Jednak z powodów owego tłoku, nie ujawniam go.
        Dzięki temu nie ma tam do tej pory brudu ani pseudo- turystów.
        I nikt mi nie gra do późna w nocy "nowoczesnej" muzyki.
        Z tego tez powodu mam rano pod namiotem sarny i świeże grzyby do jajecznicy na śniadanie.
        Pozdrawiam, Dyzio.
        • Gość: hytry Re: Gdzie na spływ kajakowy??? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.13, 15:55
          Był ktoś z Was na jakach na Roztoczu (lubelszczyzna)? Ja byłem i bardzo mi się podobało. Rzeki niezbyt głębokie, prąd średni, ale za to sporo zakrętów i przeszkód, dzięki czemu nie ma mowy o nudzie. Są oczywiście fragmenty spokojniejsze, ale i to się przydaje, chociazby po to żeby chwilę nacieszyć się urokami przyrody. Płynąłem z nimi - www.splywy-roztocze.pl , a innym razem z inną firmą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka