Dodaj do ulubionych

Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!:)

05.11.12, 13:22
Sąd niby polski i "niezależny" ale niesprawiedliwy zadecydował, iż p. Wałęsa jest niewinny - owszem "przyczynił się, ale w nieznacznym stopniu do wypadku" - :) śmiesznie, jakby nie było tragicznie. W "nieznacznym stopniu" można być pijanym i spowodować wypadek i nie odpowiadać, jak się jest Żydem czy ma się pieniądze Tatusia i światowe żydowsktwo za swoimi plecami!!
JAK MOŻNA BYĆ W NIEZNACZNYM STOPNIU WINNYM, JAK SIĘ BRNIE MOTOCYKLEM 160 KM NA GODZINĘ?? No, chyba, że tylko w żydowskiej Polsce!

Toyota spokojnie włączała się do ruchu i kierowca został skazany, że jakiś bęcwał na szybkości 160 ? Ludzie - to koszmar a nie sądownictwo! Wystarczy tylko wiedzieć, że ozwoloną na tym odcinku prędkość była równa 90 km na godzinę, więc p. Wałęsa naruszył wszelkie przepisy i dobrowolnie wpieprzył się w Toyotę sam.

Pytam: za co odpowiada kierowca Toyoty i zostaję ukarany na 2 lata wiezienia?

Jakiej sprawiedliwości i jakiego prawa my tutaj w Polsce się domagamy!? Przecież to Państwo kpiny z prawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:26

>" Pytam: za co odpowiada kierowca Toyoty i zostaję ukarany na 2 lata wiezienia?"

Za co Pana skazali na 2 lata??
      • Gość: :) Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:33
        tak, bez alta...
        • Gość: Q Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:37
          :))
    • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.11.12, 14:40
      Ano qrwq qrwie łba nie urwie!
      To coś jak pomroczność jasna tylko teraz sądu nie członka klanu W!
    • Gość: n nieznaczne IP: *.apus-net.pl 05.11.12, 15:11
      Panie Wdmuchowski!

Jesteś Pan w nieznacznym stopniu Polakiem.
      To i wina może być nieznaczna.
    • Gość: rddd Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 16:27
      Dokładnie ....... gdzie jest prawo i sprawiedliwość ...... no gdzie???? :))) A tak na serio to jest porażka. Cholera motocyklista .......... kto takich ludzi wybiera jeszcze na eksponowane stołki. A potem taki facet o mentalności dziecka jest nagle europosłem i se na motorku jeździ ............. przecia nic innego go poza tym nie interesuje ....... Ładne ciołki nas reprezentują w tej całej UE .......
    • gad_z_rakowa Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: 05.11.12, 17:45
      prosze wybaczyc, ale slowo 'brnie' oraz '160 km/h' nijak do siebie nie pasuja.
    • Gość: observer Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.232.109.tvksmp.pl 05.11.12, 19:52
      Człowieku !Ty też nie jątrz i pisz prawdę.
      Wyrok : Rok w zawieszeniu na dwa lata - taką karę wymierzył sąd dla Tadeusza M., sprawcy wypadku z udziałem eurodeputowanego PO Jarosława Wałęsy.

Sąd orzekł też wobec Tadeusza M. 20 tys. zł nawiązki na rzecz Jarosława Wałęsy. Wyrok nie jest prawomocny.
      • Gość: observer Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.232.109.tvksmp.pl 05.11.12, 19:54
        To do "autora" tekstu (?)
    • Gość: kioto Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.opera-mini.net 05.11.12, 20:02
      A wypowiadają się na forum ci, którzy nigdy nie przekraczali prędkości:) Prawda żydzie?:)
      • miglanc86 Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: 05.11.12, 20:19
        Nie powiem ,czasami się pędziło.Ale nie o to chodzi .Mam dwa pytania kioto.Jak byś był uprzejmy odpowiedzieć.Co by się stanie jak PIS obejmie władzę?Czy zakręcą nam kurki ,zerwą stosunki dyplomatyczne.Ruina gospodarcza.Bo ja uważam ,że UE i NATO to ściema .I taka mała Gruzja bez tego daje sobie radę.I drugie pytanie co sądzisz o najnowszej liście wstydu Platformy Obywatelskiej.Gdzie spora grupa działaczy tej partii wzięła ogromne pieniądze.Tego nawet za PISu nie było.Puls biznesu to opublikował.Jak byś był uprzejmy się ustosunkować.
        • Gość: :) Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 01:08
          temat jest inny, ale ... załóż wątek i gdybaj sobie
    • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 14:34
      wdmuchowski napisał:

>JAK MOŻNA BYĆ W NIEZNACZNYM STOPNIU WINNYM, JAK SIĘ BRNIE MOTOCYKLEM 160 KM
      > NA GODZINĘ??

A gdzie dowód na to, że motocyklista jechał z prędkością 160km/h? Z tego co słyszałem, biegli nie byli w stanie tego udowodnić. Obiło mi się o uszy, że na pewno jechał szybciej niż 90km/h i chyba za to dostał mandat, ale 160km/h to tylko przypuszczenia. A nawet jeśli tyle jechał to nie było to bezpośrednią przyczyną wypadku.

> Pytam: za co odpowiada kierowca Toyoty i zostaję ukarany na 2 lata wiezienia?

Włączanie się do ruchu bez ustąpienia pierwszeństwa a w konsekwencji doprowadzenie do wypadku. Tak trudno to zrozumieć?
      • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.11.12, 16:15
        Obyś miał taki sam przypadek!
        Może wtedy zatrybisz.
        • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 13:32
          Ot mentalność polaczka. Ktoś miał wypadek więc obym ja też miał? I to ma mnie przekonać? A jakieś inne argumenty?
          • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.11.12, 14:28
            Jeśli tępak nie polaczek,inaczej nie pojmuje!
            Doświadczenie czegoś na własnej osobie pozwoli inaczej na to spojrzeć.
          • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.11.12, 14:30
            A jeszcze argument tępakowi potrzebny,zrób sobie eksperyment niech ktoś ci wyjedzie z pobocza gdy będziesz jechał 50 a potem powtórz z prędkością 100km/h.
            • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 10:51
              Człowieczku, ja nie pytam o różnicę przy zderzeniu z prędkością 50 i 100km/h. Ja pytam o dowody świadczące o tym, że motocyklista jechał 160km/h. Skoro nie potrafisz mi tego udowodnić to przynajmniej nie marnuj klawiatury na pieniactwo.
    • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.11.12, 21:02
      Widzę, że temat cię przerasta. Zero argumentów, zero kultury. Też znam różne inwektywy, potrafię obrażać, ale się nie zniżę. Zapytam tylko o nazwiska tych ekspertów. Biegli sądowi nie byli w stanie tego stwierdzić, ale twoi "eksperci" są? wdmuchowski jest tym ekspertem śmieszny pieniaczku?
      • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.11.12, 21:13
        Człowieku ja w odróżnieniu od ciebie nie mam jakichś idoli!
        A podobne zdarzenia znam z doświadczenia i żaden ekspert nie jest w stanie określić prędkości!
        • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.11.12, 21:18
          Gość portalu: oi napisał(a):

> A podobne zdarzenia znam z doświadczenia i żaden ekspert nie jest w stanie okre
          > ślić prędkości!

No więc ponawiam pytanie od którego zacząłem! Skąd twierdzenie wdmuchowskiego, że motocyklista jechał 160km/h???
          • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.11.12, 21:29
            A co ja wróżka jestem?
            Tak zwani eksperci stwierdzili,że jechał ponad dopuszczalne 90,podobno po śladach na jezdni.
            Akurat znam ten fragment drogi i wiem,że tam nikt mniej niż 110-150 nie jedzie,no chyba,że cynk na cb jest o pieskach.
            • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.11.12, 22:24
              Powolutku, powolutku do czegoś dochodzimy. "Tak zwani eksperci stwierdzili". Gdzie ci eksperci? Co znaczy ponad 90? 93? 109? Kierowca Toyoty przy 90km/h by go widział a przy 109km/h już nie?
              Aaa i jeszcze jedno. Tak patrzę na zdjęcia z wypadku i na google earth. O ile w okolicach miejscowości Stropkowo jest łagodny zakręt, to jednak zdjęcia pokazują, że wypadek był na prostym odcinku drogi. Zza jakiego zakrętu zatem jechał motocyklista?
              • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.11.12, 22:45
                Sprawdz sobie sam wskakuj na motorek i jedz 90 a tatuś jak cie zobaczy niech ruszy z pobocza,ewentualnie niech cie przepuści.
                Potem to samo garnij 130=160 i niech mamusia ruszy z pobocza a potem nirch ci opowie co widziała oo ile będzie miała komu opowiadać.
                Moim zdaniem masz małe doświadczenie w materii jazdy motorkiem.
                Miałem kiedyś zdarzenie na autostrazie w Niemczech,wydawało mi się,że pędze a było coś ok.200km/h i motorek mnie wyprzedził jak fure z gnojem a dosłownie 2-3 sekundy wcześniej w lusterku nikogo nie widziałem.
                • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.11.12, 23:02
                  Ale ty pieprzysz! Już wskakuje na motorek, już robię crash testy z mamusią i tatusiem tylko dlatego, że tobie brak argumentów. Na pytania chociaż odpowiadaj!
                  Mam zerowe doświadczenie w materii jazdy motorkiem. Za to spore w materii ustępowania pierwszeństwa motorkom i nie tylko. Dotąd zawsze ich widziałem a nie jeden dawca nerek już mnie wyprzedzał. Jak się w lusterka patrzy, a nie tylko zerka, to się widzi i auta i motorki. A gościowi z Toyoty, o ile w lusterko patrzył, chyba widok zasłoniła stojąca za nim ciężarówka. W takim przypadku kawałek jedzie się prosto poboczem i dopiero zawraca po upewnieniu się, że można. Jak widać ze zdjęć, kierowca chciał zawrócić tuż przed ciężarówką. Kodeks drogowy jest w tej materii jednoznaczny. Toyota nie ustąpiła pierwszeństwa. A Wałęsie, jeśli by udowodnili przekroczenie prędkości (bo nie twierdzę, że jej nie przekroczył), należał się za to mandat i tylko za to.
                  • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.11.12, 23:16
                    Nie no ty jesteś zwykły tempak chcesz ćwoku dowodów,sprawdz sam na własnej skurze i tyle skoro nikomu nie wierzysz.
                    A wierzysz europosłowi,który nic nie pamięta.
                    Doświadczenie na drogach pewnie masz ogromne z rowerem i skuterem,wierz sobie w co chcesz może kiedyś coś podobnego cię trafi to załapiesz,choć wątpie !
                    • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 13:12
                      A ci twoi eksperci geniuszu to też na własnej skórze sprawdzali, czy może opierali się na prawach fizyki? Jeśli na własnej skórze to nie dziwi fakt, że teraz nigdzie się nie wypowiadają :D.

> skoro nikomu nie wierzysz.

Nie wierze pieniaczom i forumowym ekspertom. Jeśli ktoś uważa, że motocyklista jechał 160km/h to ja chcę wiedzieć skąd ten ktoś posiada taką wiedzę. Jakieś źródło, opinia biegłego, a nie jak w PiSie "wiemy, ale nie powiemy". Widać wymagam zbyt wiele.
                      Też potrafię zacząć pierniczyć głupoty, że ten z Toyoty podczas zawracania przez tel. rozmawiał i promila miał, źródła tej wiedzy nie podam i będziemy tak mielić temat miesiąc.
                      • pepikcz Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: 09.11.12, 14:44
                        "Na początku lutego prokuratura otrzymała z Instytutu Ekspertyz Sądowych w Krakowie opinię, dotyczącą rekonstrukcji przebiegu wypadku... biegli ustalili, że w chwili wypadku motocykl Wałęsy poruszał się z prędkością ok. 115 km/h." I jeszcze "Zachowanie dozwolonej prędkości do 90 km/h przez kierującego motocyklem Jarosława Wałęsę dawałoby znaczącą szansę na uniknięcie zderzenia z toyotą - ocenili biegli. Zastrzegli jednak, że sprawcą zagrożenia drogowego był i tak kierowca auta. Taką ocenę przedstawili w pisemnej opinii uzupełniającej eksperci z krakowskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych."
                        • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 15:12
                          Widziałeś oi? Jak się chce, to da się coś w temacie znaleźć konkretnego zamiast tylko paplać, obrażać i gdybać. Bierz przykład.
                      • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.11.12, 16:03
                        No dobra a skąd wiesz,że motocyklista jechał prawidłowo?
                        • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 09.11.12, 17:41
                          Co to znaczy "jechał prawidłowo"? Zgodnie z przepisami? Nie twierdzę, że tak było.
                          • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.11.12, 18:27
                            Jak było pan W dokładnie wie,jednak u niego w rodzinie pomroczność jasna jest chyba chorobom dziedziczoną genetycznie,szczególnie jak coś nawywijają i trzeba konsekwencje ponieść.
                            • wdmuchowski Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: 09.11.12, 19:20
                              oto, szanowni Państwo, wszyscy jesteście świadkami zamroczenia społeczno-politycznego Polski, przekraczającego wszelkie granice - ci ludzie są niepoczytalni

> Jak było pan W dokładnie wie,jednak u niego w rodzinie pomroczność jasna jest c
                              > hyba chorobom dziedziczoną genetycznie,szczególnie jak coś nawywijają i trzeba
                              > konsekwencje ponieść.
                              • Gość: gościuuu Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 09.11.12, 21:11
                                Dokładnie! Pomyślmy tylko, co by było gdyby Wałęsa pamiętał wypadek. Powiedziałby "jechałem sobie motorkiem normalnie, 250km/h, bo chroni mnie immuniunium, i tak bardzo sprężałem przed sobą powietrze, że dostało się ono do otwartej naczepy tira stojącego obok, tam zostało dodatkowo sprężone, przyspieszyło i wystrzeliło dziurą w przodzie tira. Ten podmuch powietrza wepchnął Toyotę prosto pod mój motor. Kierowca Toyoty w tym czasie na poboczu omawiał z kierowcą tira szczegóły afery Amber Gold, w którą to aferę zamieszany był cioteczny brat jego szwagra od strony stryjenki Marysi, wcześniej pracownik FOZZ. Kierowca tira został później porządnie opłacony i dlatego w sądzie winę wziął na siebie”.
                                A jak obejrzycie nagrania z miejsca wypadku, to w 17 sekundzie usłyszycie strzały a na niebie znak krzyża. Zobaczycie też, że przydrożna kapliczka zrobiona jest z brzozy. TEJ brzozy. A ze słupa w polu ktoś kradnie prąd. W 33 sekundzie widać, jak w trawie w oddali biegają Katarzyna W z Marcinem P. Poszukacie po necie, to dotrzecie do zeznań niezależnych ekspertów, którzy na trawie w rowie obok wypadku znaleźli ślady perfum „Być może”, 2 pety i 2 zużyte tampony. Odkąd dokonali tego odkrycia ukrywają się gdzieś na bliskim wschodzie przed seryjnym samobójcom. Ten wypadek kryje o wiele więcej tajemnic niż się wam może zdawać.
                                A poza tym Ojca Świętego złapali, a Jaruzelski porwał papieża. Dzisiaj z rana. I Regana aresztowali.
                          • Gość: observer Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.96.232.109.tvksmp.pl 09.11.12, 18:34
                            Do gościuuu
                            Dziwię Ci się , że masz taką cierpliwość dyskutowania / to dotyczy Twojej osoby /
                            z jakimś prymitywnym oi.
                            Odpuść i mu nie odpowiadaj.Jesteś nieporównywalnie mądrzejszy.
                            • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.11.12, 19:34
                              O ja pier...e pan psycholog,przez monitor diagnozy stawia!
    • Gość: vito Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.aster.pl 15.11.12, 16:06
      Wszystko dobrze,tylko po co kretynie mieszasz do tego Zydow ???
      • Gość: oi Re: Wałęsa jadąc 160 na godzinę ma tatę z kasą!!: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.11.12, 22:52
        A w którym momencie tego wątku szmato?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka