Dodaj do ulubionych

Smoleńska brzoza - species incognito

11.02.13, 20:33
Brzoza, to pospolite drzewo, ale na pewno nie można tego powiedzieć o brzozie smoleńskiej. Ten gatunek zmienia rozmiar - nawet o metr w ciągu jednego dnia ! Wg raportu Millera została złamana na wysokości 5.1 m, wg informacji przekazanych przez prokuraturę dziś rano - na wysokości 7.7 m, a wg informacji przekazanych dziś wieczór przez GW - na wysokości 6.6 m.
Czy prokuratura, która po trzech latach nie potrafi ustalić długości pnia może prowadzić jakiekolwiek śledztwo ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dalila Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 13:44
      Nie, nie może, a nawet nie powinna. Jak podano w Super Stacji brzoza miała 6,66 m wysokości. Z czym Wam się kojarzą te szóstki? No wiadomo, że z szatanem. Tak więc Komorowski i Tusk, oraz Putin i Miedwiejew działali na polecenie szatana. Amen.
      • Gość: gościu Tusko-bus rusza w Polskę przekonać Polaków IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 20:41
        Co do brzozy .Dalila proszę nie porabiać moich tekstów.To ja pierwszy o tym napisałem w wątku Smoleńsk .Miller i ta cała banda kłamców powinna ,klęknąć przed narodem i przeprosić .Za te wszystkie bezeceństwa.Drugie ,jak kibice żydowscy obrażali na korcie siostry Radwańskie.Gdyby u nas coś takiego ,w odwrotną stronę .To krzyk ,że antysemityzm.
        • Gość: kioto Re: Tusko-bus rusza w Polskę przekonać Polaków IP: *.opera-mini.net 13.02.13, 21:48
          A ja sądzę, że ta cała banda PISmoleńskich pomyleńców powinna się już przymknąć:)
      • n.u.d.a Re: Smoleńska brzoza - species incognito 12.02.13, 21:11
        e tam, po Kaczyńskiego to szatan sam przyszedł (bez pośredników typu Tusk czy Putin) :D :D :D :D :D i jeszcze się podpisał łamiąc brzozę na wysokości 666 (to jak znak seryjnego mordercy) :D :D :D :D :D A więc to nie wina mgły, czy błędów załogi... to sam szatan przyszedł po Kaczyńskiego! Tylko dlaczego skoro on jest prawie (!) męczennikiem? :D :D :D :D :D

spiskowcy przechodzą już sami siebie w wymyślaniu coraz bardziej niedorzecznych historii :(
        • Gość: Szatan Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 21:25
          Jakieś dowody na mnie? Pomówienia bez przedstawienia dowodów są karalne. Byłem wtedy w pracy i jak co sobotę 4 godziny polewałem duszyczki rozgrzaną smołą.
    • Gość: Kornel Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.play-internet.pl 12.02.13, 22:17
      Czy możecie już wypie...... z tą jeban... brzozą albo innym zamachem i wymachem. Czy kurw... nie można choć jeden jeban... dzień nie słuchać (lub czytać) tego ujadania? ; tylko wszędzie ten sku...ał... Smoleńsk jak nie trotyl to kurw... brzoza jak nie brzoza to wybuch. Ile jeszcze lat będę słuchał te idiotyzmy w radiu i telewizji i wszędzie gdzie to jest możliwe?
      Ludzie patrzcie w przyszłość a nie "szyjcie" coraz to nowe historie.
      • angrusz1 Re: Smoleńska brzoza - species incognito 13.02.13, 07:33
        Kornel napisał :

"Czy możecie już wypie...... z tą jeban... brzozą albo innym zamachem i wymachem. Czy kurw... nie można choć jeden jeban... dzień nie słuchać (lub czytać) tego ujadania? ; tylko wszędzie ten sku...ał... Smoleńsk jak nie trotyl to kurw... brzoza jak nie brzoza to wybuch. Ile jeszcze lat będę słuchał te idiotyzmy w radiu i telewizji i wszędzie gdzie to jest możliwe?
        Ludzie patrzcie w przyszłość a nie "szyjcie" coraz to nowe historie. "

Kornel nie denerwuj się , bo ci żyłka pęknie .
        Nikt cię nie zmusza czytać wątku wyraźnie zatytułowanego .
        A jeszcze od innej strony , może ci płacą , żebyś takie opinie tutaj wygłaszał , bo " prawda " Millera jakoś blednie i co róż inni wytykają rażące błędy .
        A może kto wie dojdą do prawdy a wtedy ci spece skończą w więzieniu , bo chyba nie wątpisz, że kiedy PiS dojdzie do władzy , to surowo rozliczy te zaniedbania i kłamstwa .
        A PiS dojdzie do władzy , nie miej złudzeń .
        Trzy razy wygrać wybory to można było za komuny . Teraz już inne czasy .
        Nawet lemingi , jak pobędą pól roku a może i rok na bezrobociu , to zmienią zdanie albo nie pójdą głosować .
        Rok 2015 coraz bliżej .
        • n.u.d.a Re: Smoleńska brzoza - species incognito 13.02.13, 10:21
          też jestem ciekawy kto wygra, ale założyłbym się z Tobą, że nie PiS... zakładamy się? jeśli się mylę - złożę głęboką samokrytykę na tym forum i nigdy więcej nie napiszę niczego złego o PiS. A jeśli mam rację - Ty zrobisz dokładnie to samo tyle, że w stosunku do partii, która wygra (nie lobbuję za żadnymi kanciarzami (bo uważam, że każda partia patrzy tylko na siebie), więc jest mi to wszystko jedno ale jakieś zasady trzeba ustalić).
        • Gość: kioto Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.opera-mini.net 13.02.13, 21:50
          Kto ci płaci za wyPISywanie tych bzdetów?:) Antoni Szmacierewicz?
      • Gość: tylko pytam Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 21:59
        Kornel, jeżeli tak bardzo nie lubisz czytać o smoleńskiej brzozie, to dlaczego wchodzisz na wątek, który się zaczyna od słów, których tak nie lubisz ? Masochista jesteś, czy co ???
        • angrusz1 Re: Smoleńska brzoza - species incognito 15.02.13, 07:56
          Osoba o nicku " tylko pytam " napisała :

"Masochista jesteś, czy co ??? "

Ten gość , o którym " tylko pytam " pisze , to płatny pachołek, który ma za zadanie zniechęcać do tego tematu , bo jest on niebezpieczny dla pewnych osób .
          • n.u.d.a Re: Smoleńska brzoza - species incognito 15.02.13, 09:53
            "pachołek, który ma za zadanie zniechęcać do tego tematu"?

angruszu, to zupełnie nielogiczne! Kto i co miałby ugrać na tym, by wyciszyć temat? jak już wielokrotnie Wam udowadniałem - NIKOMU (PO, PiS) nie zależy na dojściu do prawdy, ale zależy na jak najdłuższym dochodzeniu do niej (każdy ma swoją "prawdę"). Jeśli ktoś komuś płaci to właśnie po to, by podtrzymać temat Smoleńska "na świeczniku". I na potwierdzenie tego - co jakiś czas (np. w tym wątku "tylko pytam" dorzucił do rozmowy - zakończonej rozmowy - oskarżenie, które zupełnie nic nie wniosło w dyskusję, ale temat wrócił na 1. stronę). Więc jeśli już angruszu chcesz kogoś wyzywać od płatnych pachołków to w pierwszej kolejności spójrz w lustro.
    • Gość: mam-lasy pl samolot wyleciał....w powietrze, mamlasy mierzą br IP: *.arbelon.com.pl 12.02.13, 23:06
      samolot wyleciał..... tylko, że w powietrze. Ale mam-lasy z uporem maniaka mierzą brzozę. Ktoś wymyślił brzozę, więc ją mierzą, ale po co. na co, co ona ma dać?
      ale bądźmy wyrozumiali, "seryjny samobójca" ciągle grasuje, ciągle infiltruje . a każdy chce żyć, ma rodzinę. Polityk, prokurator, specjalista poważnie wygląda jedynie wśród żywych, we fleszach. a w trumnie nie ma już takiego znaczenia....
    • Gość: *-* Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 03:14
      Przeciętnego Polaka już gó..o obchodzi katastrofa smoleńska? Owszem żal tylu ludzkich istnień, ale większość ludzi lecących w feralnym Tupolewie rządziła państwem polskim w różnych konfiguracjach partyjnych i pod różnymi szyldami partyjnymi. Ci ludzie od PiS przez PO, PSL aż po SLD po 1989 r. regularnie, systemowo demontowali naszą gospodarkę, finanse i szeroko pojęte bezpieczeństwo państwa. W końcu doprowadzili do tego, że oni sami w państwie nie byli , a obecni politycy nie są bezpieczni, czego dowodem jest katastrofa smoleńska. Sami sobie tym, co wyczyniali, zgotowali tragiczny los. Dlatego dajcie już nam spokój i przestańcie się zajmować tym cholernym Smoleńskiem.
      Ważne jest abyśmy mieli pracę i godziwy zarobek. Żebyśmy mogli utrzymać rodziny, wykształcić dzieci i żebyśmy nie musieli się martwić, że jedyne co nas i nasze dzieci czeka, to ucieczka z Tuskowej "zielonej wyspy" i emigracja za chlebem.
      Smoleńsk to wieczne kłótnie polityków i klasyczny temat zastępczy. Nas zwykłych zjadaczy chleba interesują niskie podatki, ulgi na dzieci, mądre prawo pracy, dobre drogi, bezpieczeństwo na ulicach. To nas interesuje, a nie wasz pieprzony Smoleńsk. Bando polityków od PiS, przez PO, PSL aż po SLD i Palikociarnię, pracy i normalnego życia chcemy, a nie waszych załganych mord kłócących się o katastrofę!
      • angrusz1 Re: Smoleńska brzoza - species incognito 13.02.13, 07:26
        Gość forum o nicku " ** " napisał :

"Przeciętnego Polaka już gó..o obchodzi katastrofa smoleńska? Owszem żal tylu ludzkich istnień, ale większość ludzi lecących w feralnym Tupolewie rządziła państwem polskim w różnych konfiguracjach partyjnych i pod różnymi szyldami partyjnymi. Ci ludzie od PiS przez PO, PSL aż po SLD po 1989 r. regularnie, systemowo demontowali naszą gospodarkę, finanse i szeroko pojęte bezpieczeństwo państwa. W końcu doprowadzili do tego, że oni sami w państwie nie byli , a obecni politycy nie są bezpieczni, czego dowodem jest katastrofa smoleńska. Sami sobie tym, co wyczyniali, zgotowali tragiczny los. Dlatego dajcie już nam spokój i przestańcie się zajmować tym cholernym Smoleńskiem.
        Ważne jest abyśmy mieli pracę i godziwy zarobek. Żebyśmy mogli utrzymać rodziny, wykształcić dzieci i żebyśmy nie musieli się martwić, że jedyne co nas i nasze dzieci czeka, to ucieczka z Tuskowej "zielonej wyspy" i emigracja za chlebem.
        Smoleńsk to wieczne kłótnie polityków i klasyczny temat zastępczy. Nas zwykłych zjadaczy chleba interesują niskie podatki, ulgi na dzieci, mądre prawo pracy, dobre drogi, bezpieczeństwo na ulicach. To nas interesuje, a nie wasz pieprzony Smoleńsk. Bando polityków od PiS, przez PO, PSL aż po SLD i Palikociarnię, pracy i normalnego życia chcemy, a nie waszych załganych mord kłócących się o katastrofę "

Na ile to rozumowanie odzwierciedla stan umysłów " przeciętnego " Polaka a na ile jest to wrzutka mająca na celu zniechęcić Polaków , także tych nieprzeciętnych do śledzenia tej sprawy , wiedząc , że ona śmierdzi .

No i ten " przeciętny " Polak .
        Ten " przeciętny " Polak nie tworzy państwa . To ludzie wybitni , mający poczucie misji , czujący po polsku dbają o to , byśmy nie byli masą przeciętnych ludzi ale Polakami mieszkającymi w Polsce .
        • Gość: dalila Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 09:30
          Hej Angrusz marzycielu jeden! Pokaż mi choćby jednego wybitnego Polaka w naszym rządzie. Który z nich tak naprawdę dba o dobro obywatela??? Oni tam idą po kasę dla siebie i swoich. Przed wyborami obiecują czego to nie zrobią dla dobra narodu, a po wyborach nabijają kabzy ile wlezie. Ot, tacy to "wybitni" polacy (rozmyślnie małą literą). Pozdrawiam, i życzę zdrowego rozsądku.
          • Gość: mamona Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 10:00
            www.fakt.pl/Tyle-ma-Kaczynski-tyle-Komorowski-SPRAWDz-,artykuly,73037,1.html
            • n.u.d.a niegospodarność Kaczyńskiego 13.02.13, 10:17
              co za niegospodarność własnym majątkiem! jestem w szoku i on chce zarządzać całym krajem? skoro przez kilkadziesiąt lat w polityce z stałymi regularnymi dochodami przy braku osób na utrzymaniu "zaoszczędził" zaledwie 110k???????????????????????????? myślę, że na dzieci wydałem podobną kwotę w ciągu ostatnich 7 lat.
              • Gość: mamona :) niegospodarność Kaczyńskiego czyżby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 11:55
                Polityka to służba człowiekowi i państwu. Nuda jesteś zwykłym pieniaczem i tyle. Tacy jak ty służą mamonie ;) i takich powinno się z polityki eliminować. Prowadź własny biznes jeśli zależy ci na mamonie.
                Rząd powinien służyć obywatelowi i państwu. Ale trzeba wiedzieć co to jest
                HONOR i PATRIOTYZM
                • n.u.d.a Re: niegospodarność Kaczyńskiego czyżby? 13.02.13, 13:04
                  mamona, ja nie jestem politykiem - od tego zacznijmy. Po drugie - honor czy patriotyzm nie ma nic wspólnego z gospodarnością, umiejętnością budowania budżetu domowego i o tym mówię. Ja nie mam kilkunastu tysięcy miesięcznie (choć i tak jest lepiej niż średnia krajowa), mam kilkoro dzieci, w które jak tak patrzę "włożyłem" co najmniej 100.000 od tych 7 lat. Więc wybacz, ale jak dla mnie to zwykła nieudolność gospodarowania kapitałem ze strony Kaczyńskiego.

Na temat patriotyzmu czy honoru to już też dyskutowaliśmy, więc wybacz, że nie będę się rozpisywał, ale przedstawię Ci w skrócie wniosek z tamtej dyskusji: to, że ktoś mówi, że jest patriotą nie oznacza, że nim jest. To, że ktoś mówi o honorowym postępowaniu nie oznacza, że tak czyni. Jeśli za słowami nie idą czynu to są to puste słowa!
          • n.u.d.a Re: Smoleńska brzoza - species incognito 13.02.13, 10:10
            no co Ty, przecież Kaczyński już przez niektórych bezmyślnie "klepiących" kapłanów nazywany jest męczennikiem... :D :D :D :D :D no więc z racji więzów krwi jego brat też musi być wybitny :D :D :D :D a poważnie - to podejrzewam, że kolejne wybory wygra SLD lub ponownie PO. Twardy elektorat PiS wymiera ;) a PiS nie ma zupełnie nic do zaoferowanie - poza wprowadzeniem państwa policyjnego. Co ma PiS do likwidacji bezrobocia? przecież wszyscy angruszu wiedzą, że PiS koncentruje się na rolnikach i emerytach. I choćby z tego względu PiS nigdy nie dojdzie do władzy (społeczeństwo już widziało czym grozi brak mobilizacji podczas wyborów - całe szczęście sami się pogrzebali rozpisując przedwczesne wybory i myślę, że dłuuuuuuugo PiS nie wróci do władzy).
          • angrusz1 Re: Smoleńska brzoza - species incognito 13.02.13, 13:05
            Dalila napisała :

"Hej Angrusz marzycielu jeden! Pokaż mi choćby jednego wybitnego Polaka w naszym rządzie. Który z nich tak naprawdę dba o dobro obywatela???"

Hej Dalilo !!

Ja też nie widzę .
            I dalej Dalila pisze :

"Oni tam idą po kasę dla siebie i swoich. Przed wyborami obiecują czego to nie zrobią dla dobra narodu, a po wyborach nabijają kabzy ile wlezie. Ot, tacy to "wybitni" polacy (rozmyślnie małą literą). "

Taak, może tak się dzieje , bo głos wyborczy należy do każdego od 18 roku życia .
            W I RP głos wyborczy należał do szlachty . Ale z czasem powstała całkiem spora grupa szlachty - gołoty , żyjąca z łaski tego czy innego magnata .
            Ale każdy głos był równy .
            Dopiero już na progu upadku I RP uchwalono, że jednak ta szlachta - czyli gołota bez ziemi - nie będzie miała praw politycznych .

Pora to sobie uświadomić , że i taka sytuacja się rodzi w Polsce dzisiejszej .
            Dalej Dalila pisze :
            "Pozdrawiam, i życzę zdrowego rozsądku."

Dzięki za pozdrowienia ale to , co piszę , jest właśnie oparte na zdrowym rozsądku .
            Pora zdroworozsądkowo podejść do tej polskiej demokracji .
            • segel Re: Smoleńska brzoza - species incognito 13.02.13, 18:45
              Ło matko! Angruszu! Toż my prostaczkowie nie wiedzieliśmy nic! To z jakiej Ty szlachty? Jakiego herbu? I jak mamy się zwracać? My tu tak zwyczajnie "angruszu", a tu by trza Jaśnie Panie, Wasza Miłość, czy coś takiego.

Bo rozumiem, że siebie do tej gołoty nie zaliczasz, znając Cię z obszernej działalności na forum.

• Gość: gościu Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 19:41
                Towarzyszu/szko segel dajcie sobie spokój .W tyłku wam się przewraca już z tego dobrobytu pełowskiego.
        • Gość: *-* Re: do wybitnego angrusza IP: 80.53.75.* 13.02.13, 11:21
          ”Ten " przeciętny " Polak nie tworzy państwa .”
          Oto poglądy „angrusza”, dla którego kilkadziesiąt milionów „przeciętnych” Polaków to nie państwo, to nieistotne śmiecie żyjące tylko po to by spełniać wolę kilku „wybitnych”, do których niedoceniony „angrusz” też niewątpliwie chciałby się zaliczać.
          Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem konstytucję, to wiedziałbyć że państwo to Ci zwykli, pogardzani przez ciebie „przeciętni” Polacy chcący normalnie żyć, Ci którzy wolą jednego mądrego „przeciętnego” ponad „wybitnego” kretyna, oszusta, złodzieja, itd. (właściwe wybrać lub dodać).
          Jeszcze moim marzeniem jest, byś „o oświecony” oświecił nas ciemnych „przeciętnych”, kogo zaliczasz do swoich idoli, i przed którymi „wybitnymi”, my niegodni tworzenia państwa, mamy paść na kolana, oddać czołobitne hołdy i zawołać – „O wielcy, prowadźcie nas, a my „przeciętni” niegodni waszych stóp całować, podążymy za wami ku świetlanej przyszłości. Obiecujemy, że ku waszemu zadowoleniu i wygodzie będziemy harować za grosze do 75 roku życia, że będziemy zachwyceni wysokimi podatkami, waszymi niebotycznymi zarobkami, brakiem opieki medycznej, będziemy pod niebiosa wychwalać największych przekręciarzy i złodziei, będziemy prawdziwymi patriotami i każdy z nas umrze w dniu przejścia na emeryturę, będziemy zachwyceni waszymi kłótniami, kłamstwami, oszustwami i bezkarnością itd., itd., itd.
          Amen.
          • Gość: do angrusz Angrusz, pełne poparcie. IP: *.arbelon.com.pl 13.02.13, 11:50
            oczywiście, że sprawa "śmierdzi" i przestają się nią zajmować, w trosce o własne życie i swoich bliskich. jeśli ktoś był w stanie zlikwidować 96 osób i wśród nich głowę panstwa i jeszcze nad terytorium obcego panstwa, to co za trudność zlikwidować jakiegoś "szarego" dziennikarza czy specjalistę, który za blisko zbliżyłby się prawdy.
            większość spraw panstwotwórczych, wywiadowczych czy dyplomatycznych jest niedostępna dla "przeciętnego Polaka". I to nawet dobrze. Trudno obarczać niektórych ludzi tak poważnymi sprawami, ludzi którzy ograniczają się do zapełniania szamba.
            • n.u.d.a Re: Angrusz, pełne poparcie. 13.02.13, 16:04
              kto przestaje się nią zajmować? wejdź na stronę główną gazety... co jakiś czas podrzucany jest kolejny artykuł o tym wypadku. Po co? właśnie po to, bo komuś na tym zależy! ale komu? przecież gazeta to promotor PO, prawda? myślcie, proszę, a nie piszcie postów oderwanych od rzeczywistości. "zlikwidować"? na czyje polecenie działasz? PiS czy PO? co to za słownictwo? kto kogo "zlikwidował" i na czym ta likwidacja polegała? teoria o sztucznej mgle upadła, o helu również... teraz wybuch bomby. Kto, kiedy, jak i gdzie tą bombę podłożył? zastanów się... i dlaczego to zwykli Polacy płacący podatki zapłacili za to wszystko (odszkodowania, renty itp).
              • Gość: do n.u.d.y nuda, czy jesteś smętnym panem włóczącym się po... IP: *.arbelon.com.pl 13.02.13, 17:06
                n.u.d.a
                czy jesteś smętnym panem "włóczącym" się po forach i kontrolującym co ludzie piszą i czy zagrożone jest "bezpieczenstwo panstwa"???
                mam nadzieję, że nie. chociaż twoje zaangażowanie w temat jest zastanawiajace, "doskakujesz" prawie do każdego.
                chyba nie robisz tego z nudów....?
                • n.u.d.a Re: nuda, czy jesteś smętnym panem włóczącym się 13.02.13, 17:39
                  jeśli napisałem coś od rzeczy to wskaż co. A jeśli piszę z sensem to dyskutuj nie na wyzwiska i obrazy, ale przytaczając konkretne argumenty.
                  PS. nigdzie nie napisałem, że nasze Państwo jest zagrożone.Nie udzielam się w każdym wątku. Piszę tylko tam, gdzie uważam, że mam coś do napisania. I nie "doskakuję" do każdego. Nikogo nie obrażam, ani nie stosuję wyzwisk. Więc o co Ci chodzi?
                  • Gość: do n.ud.a. Re: nuda, czy jesteś smętnym panem włóczącym się IP: *.arbelon.com.pl 13.02.13, 17:57
                    wiesz, gdybys dyskutował na wyzwiska czy obrazy, to może skończyłbyś w sądzie z 10 tys. na "wybrany dom dziecka". łaski nie robisz.
                    ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje. ale to nie oznacza, że Ty albo ja mamy rację.
                    "doskoczyłeś" do mnie pytając mnie: "na czyje polecenie działasz? PiS czy PO?",
                    więc Ci odpowiedziałem. Tymbardziej, że odniosłem się do "angrusz", a nie do Ciebie. i tyle.
                    • n.u.d.a Re: nuda, czy jesteś smętnym panem włóczącym się 13.02.13, 18:58
                      ciekawe ilu jest takich na tym forum, którzy za wyzwiska i obrazy zapłacili choć 1 zł kary :D :D :D :D :D wielu zostałoby pewnie bankrutem :D :D :D :D :D

Poza tym skoro dyskutujesz na publicznym forum musisz liczyć się z tym, że ktoś skomentuje Twoje nieprawdziwe informacje. Dodatkowo zauważ, że następstwem sprostowania Twojej nieprawdziwej informacji były prowokacyjne pytania z mojej strony. Gdyż widać jak na dłoni, że nie tylko PiSowi jest na rękę powracanie do wątku smoleńskiego...
                      • Gość: do n.ud.y a Tobie jest na rękę NIE powracanie do wątku smol? IP: *.arbelon.com.pl 13.02.13, 19:34
                        "Gdyż widać jak na dłoni, że nie tylko PiSowi jest na rękę powracanie do wątku smoleńskiego..."

ciekawe,
                        w takim razie czy Tobie jest na rekę NIE-powracanie do wątku smoleńskiego.....?
                        "nieprawdziwe" informacje? to udowodnij, że są "nieprawdziwe". na dzisiaj postawa urzędników RP (pozorowanie działań i śledztwa) umożliwia mi snucie teorii o wysadzeniu samolotu nad obcym terytorium przez "nienznane siły".
                        "prowokacyjne pytania". daruj sobie.
                        • Gość: gościu Niudziańska od rana do wieczora dyżurny statyk IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 19:45
                          Który pracuje na necie i jeszcze mu za to płacą.Tak zwana plujka.
                          • n.u.d.a Re: Niudziańska od rana do wieczora dyżurny staty 13.02.13, 20:11
                            a Ty jak zwykle poza pomawianiem i obrażaniem nic nie potrafisz napisać :( . "prawdziwy polak" jak się patrzy...
                        • n.u.d.a Re: a Tobie jest na rękę NIE powracanie do wątku 13.02.13, 20:07
                          Tutaj nie chodzi o powracanie czy nie do tematu Smoleńska. Chodzi o to, że PO i PiS urządzili sobie z Polaków kabaret. Obie te partie zajmują się głupotami nakręcając się wzajemnie, do czego Smoleńsk służy idealnie (zwłaszcza z punktu widzenia PO), gdyż wiadomo, że efekt będzie taki, że PiS ośmieszyłoby się, gdyby udowodniono, że jest to wypadek. A więc i samemu PiSowi nie zależy na dojściu do prawdy, bo wie o tym, że jak nie będzie to prawda po ich myśli to będzie ich koniec. Więc okopali się w swoich teoriach spiskowych i na siłę forsują te głupkowate tezy. PO co jakiś czas "odpowie" i już mają zajęcie.... a jak nie? to związki partnerskie... i podobne głupoty! ... a prawdziwymi problemami nie ma się kto zająć. Bo przecież wszyscy pracują... tyle że nad udawaniem pracy :(
    • Gość: mamona nuda jesteś śmieciem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 11:57
      dla mnie
      • Gość: mamona Re: nuda jesteś śmieciem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 12:36
        demotywatory.pl/2571729/Ale-nuda
        • Gość: Julka Re: nuda jesteś śmieciem IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 13:03
          Brawo mamona. Poprawiłeś mi humor:)
          • Gość: gościu nuda nie jest śmieciem IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 20:19
            Nuda jest podstawą peerelowską podstawą tumiwisizmu.Dla niego bylejakość jest normą ,a zeszmacenie cnotą.On jest gwiazdą tego forum .Tak ,jak Komorowski gwiazdą polityki.Nie dajmy się zakrzyczeć takim gwiazdkom co swoją nie popartą logiką ,próbują wszystko zamieść pod dywan i ośmieszyć .
            • n.u.d.a Re: nuda nie jest śmieciem 13.02.13, 20:34
              Polemizowałbym, że gdziekolwiek i kiedykolwiek propagowałem obojętność i "zeszmacenie". Gwiazdą się nie czuję - tym bardziej, że wypowiadam się anonimowo. Ale nie musisz krzyczeć- rozmawiaj, ale z zachowaniem szacunku dla rozmówcy i kultury osobistej. Pamiętaj, że Twoje wypowiedzi świadczą o Tobie, a nie o tym, kogo obrażasz...
      • n.u.d.a Re: nuda jesteś śmieciem 13.02.13, 16:09
        jestem "śmieciem", bo ... uzasadnij swoją wypowiedź, proszę. Samo obraźliwe słowo to trochę mało, żeby zrozumieć sens Twojej wypowiedzi.

A Ty jesteś dla mnie człowiekiem, którego szanuję, choć nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale nie będę Cię obrażał.
        • Gość: dalila Lechu-męczennik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 16:52
          Ludzie, na litość boską, przestańcie powtarzać po cwanych klechach i po oszołomie Jarusiu, że Lech Kaczyński to męczennik. MĘCZENNIK - to człowiek, który poniósł śmierć poprzez torturowanie w obronie swoich przekonań (nie tylko religijnych). Tak więc z Lecha Kaczyńskiego taki męczennik, jak z koziej d...py trąbka. Houk.
          • n.u.d.a Re: Lechu-męczennik? 13.02.13, 17:36
            to była ironia :D choć nie zgodzę się z definicją, którą podałeś. Moim zdaniem jest to osoba, która DOBROWOLNIE oddała życie (pozwolisz, że powtórzę za Tobą) w obronie swoich przekonań...
          • Gość: gościu Męczennikiem naszym jest IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 20:02
            W czasie teraźniejszym ,jest Donald Złotousty .Zamęcza wszystkich drugą ,też nie udaną kadencją .dalila ,uleczka z ciebie to jest cwany lis i jaki kuty na cztery łapy.Ludzie na litość boską .Nie wzywaj naszego Boga na daremno.Bo Bóg nic nie ma do twoich przekonań i rozumu.Za Tuskobusem rusza Dudobus.Będzie się działo .Hej przeleciał Lasek przez brzozowy lasek.Tak była mierzona ta brzoza i wszystko inne.
            • n.u.d.a Re: Męczennikiem naszym jest 13.02.13, 20:24
              jak się czujesz, prawdziwy polaku? z imieniem Boga na ustach poniżasz innych... ? opanuj się!
              • Gość: domino Re: Męczennikiem naszym jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 20:34
                Nuda - może już fajrant sobie zrób. :) Od rana do nocy na forum. :) Długo tak nie pociągniesz. :)
    • Gość: kioto Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.opera-mini.net 13.02.13, 21:46
      Oto sekciarz PISmoleński, który sądzi, że katastrofa nastąpiła wskutek uderzenia w brzozę:)
      • Gość: ty cioto Re: Smoleńska brzoza - species incognito IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:08
        Kto tu pisze fcb przyglupie ze to brzoza
        • Gość: driver Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 09:35
          Zwróciliście uwagę, że generalnie zwolennicy sympatycy PiS są:

-zwolennikami teorii, że Katastrofa Smoleńska była następstwem zamachu

- pro kościelni, w znacznym stopniu popierają instytucje Kościoła

- nietolerancyjni tudzież mało tolerancyjni (dużo wśród nich homofobów, ludzi nierozumiejących postępu)

-ksenofobami i antysemitami

- ludźmi powołującymi sie czesto na slogany "Bóg i Honor z Ojczyzną, instrumenatalizującymi historię, tradycje, etc, sprawiającymi wrażenie tzw "przaśnych"

Można także wysunąć tezę, że zwolennicy PO czy np lewicy:

- uważają, że "Smoleńsk" był wynikiem błędu crew względne parcowników lotniska. Generalnie wykluczają zamach

- nie chcieliby i nie życzyliby sobe, żeby instytucja kościelna miała współdecydować w kwestiach politycznych, społecznych. Kościół powinien spełniać role jako skromna instytucja religijna

-że wreszcie Peowcy i Lewica to ludzie tolerancyjni, nowocześni, niemoralizujący, pragmatycy żyjący dniem dzisiejszym
          - nie kojarze w PO i Lewicy antysemitów, rasistów, homofobów

I w jednej i drugiej opcji traktuje się zdecydowanie po macoszemu temat ekologii i ochrony środowiska naturalnego; tematy, które są nieporównywalnie ważniejsze od katastrofy w Smoleńsku i jak najbardziej aktualne
          • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 09:47
            Driver napisał :

"Zwróciliście uwagę, że generalnie zwolennicy sympatycy PiS są:

-zwolennikami teorii, że Katastrofa Smoleńska była następstwem zamachu

- pro kościelni, w znacznym stopniu popierają instytucje Kościoła

- nietolerancyjni tudzież mało tolerancyjni (dużo wśród nich homofobów, ludzi nierozumiejących postępu)

-ksenofobami i antysemitami

- ludźmi powołującymi sie czesto na slogany "Bóg i Honor z Ojczyzną, instrumenatalizującymi historię, tradycje, etc, sprawiającymi wrażenie tzw "przaśnych" "

Taak, zauważyłem ale mi to nie szkodzi .
            Oczywiście jest te cechy nie są tak patologicznie silne .

A co do antysemityzmu . To może driver wytłumaczyć , co to takiego , bo Żydzi uważają każdego za antysemitę , kto nie lubi Żydów albo boi się ich , albo nie przeszkadza im w ich interesach .
            • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 11:05
              antysemita to człowiek, który nienawidzi człowieka tylko i wyłącznie ze względu na jego żydowskie pochodzenie. "Żyd jest zły, bo jest Żydem". Ja dorzuciłbym tutaj wyjaśnienie antysemityzmu "prawdziwych polaków".
              Żydzi to ludzie pozbawieni naszych wad narodowych, a więc są zaradni, oszczędni - a może nawet skąpi, ale dzięki temu potrafią budować kapitał, są pracowici, nie spalają się z powodu głupot. A my jesteśmy bylejacy, znani z prowizorycznych rozwiązań, rozpasani, leniwi, mnóstwo czasu marnujemy na narzekania i głupoty. No więc ten antysemityzm wynika z zazdrości, zwykłej zazdrości. A że lepiej narzekać niż się się zmienić to i pracować nad zaradnością i gospodarnością. A tak "prawdziwi polacy" czują się "rozgrzeszeni", bo są uciskani przez tych wszędzie obecnych, złych, perfidnych (:D) Żydów i dlatego dają sobie prawo do nienawiści (choć jest to sprzeczne z naszą religią)... :D :D :D :D :D
              • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 11:32
                n.u.d.a napisał(a):

> antysemita to człowiek, który nienawidzi człowieka tylko i wyłącznie ze względu
                > na jego żydowskie pochodzenie. "Żyd jest zły, bo jest Żydem". Ja dorzuciłbym t
                > utaj wyjaśnienie antysemityzmu "prawdziwych polaków".

Dokładnie

> nie spalają się z powodu głupot. A my jesteśmy bylejacy, znani z prowizorycznyc
                > h rozwiązań, rozpasani, leniwi, mnóstwo czasu marnujemy na narzekania i głupoty

Otóż to. Zycie mitami historycznymi, idealizowanie naszej historii, etc. Brak pragmatyzmu i samokrytyki to dodatkowe atrybuty.

A t
                > ak "prawdziwi polacy" czują się "rozgrzeszeni", bo są uciskani przez tych wszęd
                > zie obecnych, złych, perfidnych (:D) Żydów i dlatego dają sobie prawo do nienaw
                > iści (choć jest to sprzeczne z naszą religią)... :D :D :D :D :D

Nic dodać,nic ująć.

Skandalem było podjęcie kiboli na Jasnej Górze, ludzie szczególnie , nie mających humanitarnych zasad, postepujacych wbrew naszej religii, etyce, etc.
                Włodarze Jasnej Góry popełnili bląd podejmując tych wandali i dokonując ceremonii.
                O właśnie Angrusz to jest nasz Kościół. Instrumentalizuje nawet taką hołotę (sorry) jak kiboli do własnych celów politycznych.

• angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 14:07
                  Driver napisał :

"Włodarze Jasnej Góry popełnili bląd podejmując tych wandali i dokonując ceremonii."

Sprawdzałeś dane osobowe każdego kibica , który przyjechał na Jasną Górę ?
                  Masz twarde dowody na każdego kibica będącego na Jasnej Gorze , że zachowywał się wcześniej jak kibol ?
                  Hmm, masz pretensje , że ludzie nie ufają Żydom - tak ogólnie - a tutaj sam robisz podobny grzech .
                  Może i wśród pielgrzymów będących na Jasnej Górze byli i kibole .
                  Na zasadzie rachunku prawdopodobieństwa tego nie można wykluczyć .
                  • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 15:49
                    angrusz1 napisał:

>
                    > Sprawdzałeś dane osobowe każdego kibica , który przyjechał na Jasną Górę ?
                    > Masz twarde dowody na każdego kibica będącego na Jasnej Gorze , że zachowywał s
                    > ię wcześniej jak kibol ?

Nie. A czy nie zwróciłeś uwagi, że kierowałem się zachowaniem większości tej prymitywnej i agresywnej tłuszczy.
                    Prawdziwy kibic jak nawet ubierze się "jak pajac" nie chce mieć z tą bandą nic do czynienia.
                    Polska Piłka to niestety kopciuszek w świecie a kibole w poziomie dorównują.

> Hmm, masz pretensje , że ludzie nie ufają Żydom -

Nigdzie nie napisałem, że mam pretensje.

Potępiam zdecydowanie każdą forme rasizmu w tym antysemityzmu

> Może i wśród pielgrzymów będących na Jasnej Górze byli i kibole .

Dla mnie farsa i szopka zaaprobowana przez Kościół
                    • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 16:15
                      owszem, sugeruję zestawić to z szopką ojców Paulinów, którą odstawili przy zlocie motocyklowym :( jak potraktowano cyklistów, którzy prosili o mszę, a jak kiboli? i jak tutaj wierzyć w trwałość i wiarygodność głoszonej nauki?
              • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 12:16
                Żydzi to ludzie pozbawieni naszych wad narodowych, a więc są zaradni, oszczędni - a może nawet skąpi, ale dzięki temu potrafią budować kapitał, są pracowici, nie spalają się z powodu głupot.

A syjonista nuda to nawet nie nazwałby Cię człowiekiem. W oczach syjonisty jesteś tylko gojem czyli nie różnisz się niczym od zwierzęcia. Ty możesz ich podziwiać ale oni Ci tego nie odwzajemnią nuda.
                • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 12:35
                  nie jestem syjonistą, ale szanuję człowieka jak istotę żywą.
                  • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 13:03
                    Nie jestem syjonistą, ale szanuję człowieka jak istotę żywą.

A syjonista Ciebie nie szanuje. Dla syjonisty nie jesteś człowiekiem tylko śmieciem. Ty nuda biblię czytasz to wiesz, że Żydzi uchodzili kiedyś za naród wybrany. Problem jest tylko taki, że im to jeszcze z głów nie wywietrzało, nadal tak uważają. A każdego kto o tym mówi - nazywają antysemitą. :)
                    • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 13:17
                      to, że ktoś kradnie nie upoważnia mnie do tego, żebym i ja mógł kraść. Ja patrzę na siebie w pierwszej kolejności. Tak czy inaczej jako chrześcijanin muszę szanować drugiego człowieka niezależnie od jego pochodzenia czy wyznania, co nie oznacza, że muszę zgadzać się z jego postępowaniem czy przyjmować jego poglądy. I to, że ktoś mnie nie szanuje (choć nie wiem, dlaczego miałby mnie nie szanować skoro mnie nie zna) tak naprawdę nic nie znaczy. Osobiście nie znam żadnego Żyda.
                      • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 13:50
                        I to, że ktoś mnie nie szanuje (choć nie wiem, dlaczego miałby mnie nie szanować skoro mnie nie zna) tak naprawdę nic nie znaczy.

Ciebie uczono, żeby szanować drugiego człowieka a ich się uczy aby szanować tylko swoich. Natomiast goja można okraść, zabić bo goj to w ich pojęciu nie jest człowiek.
                        • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 14:38
                          nawet jeśli to prawda... to co z tego?
                          • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 14:51
                            nawet jeśli to prawda... to co z tego?

A nic, jak Ci kiedyś jakiś fajny Żyd wbije nóż w plecy to będziesz wiedział o czym pisałem. :)
                            • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 15:31
                              a jak mi jakiś "prawdziwy polak" wbije nóż w plecy to co? Żyd? słuchaj, wy paranoicznie boicie się Żydów. Znam ludzi (starsze pokolenie), którzy twierdzą, że wszędzie są Żydzi. Nawet jakieś ulotki roznosili, że praktycznie wszędzie w rządzie, w sejmie, w biznesie... wszędzie są Żydzi. Ja nie znam żadnego. I bardziej boję się "kosy" ze strony kibola niż Żyda.
                              • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 16:19
                                Nuda a czemu Ty użyłeś zwrotu "wy" a "polak" jest z małej litery? :) Wy to znaczy co? Coś odmiennego niż Ty? Gorszego?
                                • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 16:28
                                  Sorry, powinno być "Wy", ale nie Polak a "prawdziwy polak". Wy czyli "prawdziwi polacy". Gorszego? nie - to jest taka ironia z tego, że tak dzielicie Polaków (na tych "przeciętnych" jak to powiedział angrusz i tych "prawdziwych"), że uzurpujecie sobie prawo do bycia jako jedyni patriotami oraz katolikami. A to jest dla mnie straszne, bo ukazuje tylko hipokryzję "prawdziwych polaków" siejących nienawiść pobożnych chrześcijan, co nijak nie ma się do wyznawanej wiary. I jak ma się to do odpowiedzialności za wiarę, za Kościół?
                                  • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 16:39
                                    Jak coś Ci tutaj nie pasuje to polecam stronę:
                                    www.elal.co.il/elal/english/states/general/
                                    Tam sobie zarezerwujesz bilecik w jedną stronę do Tel Avivu i po problemie. Ty będziesz happy i my też.
                                    • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 17:41
                                      nie ma takiej potrzeby. Jestem Polakiem i mam takie samo prawo żyć w Polsce jak i Ty. Ja jestem szczęśliwym człowiekiem i wszystkim dobrze życzę (w sumie to wymaga tego ode mnie moja wiara, z którą walczysz). Piszesz siejąc nienawiść do innych ludzi, a jednocześnie oczekujesz "zwykłego człowieczeństwa"? powiedz mi, jak Ty to wszystko godzisz w swojej głowie, bo jakoś w Twoich wypowiedziach brak spójności widzę.
                                      • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 18:03
                                        Jestem Polakiem i mam takie samo prawo żyć w Polsce jak i Ty. Ja jestem szczęśliwym człowiekiem i wszystkim dobrze życzę (w sumie to wymaga tego ode mnie moja wiara, z którą walczysz). Piszesz siejąc nienawiść do innych ludzi, a jednocześnie oczekujesz "zwykłego człowieczeństwa"? powiedz mi, jak Ty to wszystko godzisz w swojej głowie, bo jakoś w Twoich wypowiedziach brak spójności widzę.

Ty nuda nie lubisz tzw. teorii spiskowych a ja jestem nimi przesiąknięty do cna i dlatego mnie nie możesz zrozumieć. :) Tak, fajnie jest wierzyć, że wszyscy ludzie są dobrzy i że wszyscy ludzie służą wspólnemu dobru - ale tak nie jest nuda. To jest mit, w który jak się obawiam niestety wierzysz. Ja w niego nie wierzę i stąd te tarcia między nami.
                                        • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 18:13
                                          nie, domino, wiem, że są też źli ludzie. A może inaczej są ludzie, którzy źle postępują (choć sami w sobie nie są źli - tyle że nie potrafią inaczej). Człowiek jest grzeszny i ma skłonność do czynienia zła. Ja też nie jestem idealny i mam swoje wady. A różnica między mną a Tobą jest taka, że ja bardziej patrzę na swoje grzechy niż na cudze, a Ty odwrotnie. I stąd są te tarcia między nami ;)
                                          Ja staram się zmieniać ludzi, zmieniać ich światopogląd pozytywnie, a Ty wolisz narzekać i niszczyć. Ja chciałbym, żeby "wszyscy ludzie byli dobrzy i że wszyscy ludzie służyli wspólnemu dobru", a Ty walczysz z wiarą, która sprawia, że chcę zmieniać Świat na lepsze (zmieniając siebie i innych). I stąd są te tarcia między nami ;)

Może problemem jest to, że w nic nie wierzysz?
                              • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 17:45
                                Nuda napisał :

" Nawet jakieś ulotki roznosili, że praktycznie wszędzie w rządzie, w sejmie, w biznesie... wszędzie są Żydzi."

Nawet i prezes USOPAŁ powiedział, że w ministerstwie spraw zagranicznych to 80 % Żydzi .
                                Hmm, skąd on ma taką wiedzę ?
                                Nie wiem .
                                Ale wiem , że była taka akcja zmieniania nazwisk na bardziej polsko brzmiące . Dlatego sądzimy , że jakiś - ski , czy -icz to czysty Polak a tu okazuje się, że korzenie żydowskie .

Tak było w komuszej bezpiece zaraz po wojnie . Żydów po wojnie bardzo mało ale w bezpiece i to na wysokich szczeblach prawie same osoby o korzeniach żydowskich .
                                I jest już to fakt historyczny , ja nie muszę go udowadniać , bo wcześniej to sprawdzono .
                                • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 17:52
                                  ale ja się pytam co z tego wynika? co z tego, że zmieniano nazwiska? w Kościele też są ludzie, którzy Komunię Świętą przyjmują, a potem w domu biją małżonkę czy dzieci, kradną, zdradzają itd. Ile jadu jest w "prawdziwych polakach". Z imieniem Boga na ustach poniżają innych ludzi i to nie tylko wyznawców innej religii czy innej narodowości, ale rodaków (!)
                                  • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 18:05
                                    Nuda napisał :

"ale ja się pytam co z tego wynika? co z tego, że zmieniano nazwiska?"

Ano niewiele . Ale coś wynika .
                                    Po pierwsze to, że komuś nie podobało się nazwisko o brzmieniu żydowskim .
                                    Po drugie w ten sposób zacierają się korzenie .
                                    Nawet jeden poseł z PO nazywa się tak a jego ojciec ponoć wysoko postawiony działacz PZPR nazywał się Kierbel .
                                    Ktoś chce coś ukryć .

Ale w gruncie rzeczy to i Żydzi Izraelu nie są tacy sami jacy we Wschodniej Europie przed II wojną światową .

Owszem w Izraelu jest sporo Żydów z Rosji ale i tak już mało kto w Izraelu mów w jidysz tylko po hebrajsku .
                                    A i z wiarą i nich też jest problem i z przyzwoitym zachowaniem też - patrz przemówienie Lecha Kaczyńskiego przed pomnikiem Getta . Ktoś musiał uciszać " młodzież " żydowską .
                                    W takim miejscu , w takiej sytuacji !! .
                                    • n.u.d.a Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 18:23
                                      a przypomnisz mi jak się zachowywali "prawdziwi polacy" podczas obchodów Powstania Warszawskiego? w takim miejscu, w takiej sytuacji.

Co do nazwisk, pochodzenia itp. to może "prawdziwi polacy" powinni zbadać swoje korzenie, czy przypadkiem nie znajduje się tam "zakonspirowany" Żyd skoro ma to dla Was tak duże znaczenie. To jak z pochodzeniem ze wsi. "Mieszczuchy" śmieją się z "wieśniaków", a często jest tak, że najdalej 2-3 pokolenia wstecz rodzina przeprowadziła się do miasta i dlatego mieszkają w mieście. Jak chcesz znaleźć powód do podziałów to zawsze coś się znajdzie, ale może lepiej szukać tego co nas łączy a nie dzieli?
                                    • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 22:33
                                      angrusz1 napisał:

> czytam Dmowskiego

Też sobie autorytet znalazłeś. Postacie z lamusa :)))
                                      Nie ma co. Takie jest właśnie PiS- staroświeckie, moherowe i nieżyciowe.:)))
                                      A tak na serio. To Dmowski był prorosyjski. Zamiast opowiedzieć się za tym , że miejsce Polski jest w Starej Europie to on widział przyszłość w dzikim Wschodzie. Brakiem realizmu politycznego była jego antyniemieckość i antysemityzm; opcje z którymi należy "trzymać" a nie robić z nich kontrahentów
                                      Zmień lekturę na ciekawszą:)))
                                • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 22:25
                                  angrusz1 napisał:

> Tak było w komuszej bezpiece zaraz po wojnie . Żydów po wojnie bardzo mało ale
                                  > w bezpiece i to na wysokich szczeblach prawie same osoby o korzeniach żydowskic
                                  > h .

Skoro już tak lubisz statystyki. To wyszukaj ile gromadziła w swoich szeregach granatowa policja albo na jaką skalę rozwinięta i rozbudowana była kolaboracja w Generalnej Guberni. Spróbuj poczytać makabryczne relacje z polskich wsi i "bohaterską" postawą części polskiego chłopstwa w likwidacji "wrogiego żydowskiego elementu":)))
                                  Są to szokujące statystyki.

> I jest już to fakt historyczny , ja nie muszę go udowadniać , bo wcześniej to s
                                  > prawdzono .

Podobnie jak Ty Angrusz, ja także nie muszę niczego udowadniać; Jedwabne i Kielce to tylko kropla w morzu żydowskiej hektakomby i holokaustu tego narodu
                                  • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 16.02.13, 07:51
                                    Driver napisał :

"Skoro już tak lubisz statystyki. To wyszukaj ile gromadziła w swoich szeregach granatowa policja albo na jaką skalę rozwinięta i rozbudowana była kolaboracja w Generalnej Guberni."

Co ma piernik do wiatraka .

Ja tylko chciałem udowodnić i udowodniłem, że mimo iż po wojnie było bardzo mało Żydów w Polsce to na wysokich szczeblach - powtórzę na szczeblach decyzyjnych - w aparacie opresji , w bezpiece , było bardzo dużo osób o pochodzeniu żydowskim .
                                    Może stąd też bierze się ta niechęć do Żydów .

Podobnie i w ruskiej komuszej partii , kiedy powstała Rosja Sowiecka , to wysokich stanowiskach w tej partii były osoby o korzeniach żydowskich .

Trzeba także rozróżnić , kto jest Żydem . Czy osoba , której przodkowie byli Żydami , czy osoba , która wyznaje religię mojżeszową .

Kiedyś z okazji święta narodowego w filharmonii było ciekawe przedstawienie na temat wyzwalania Częstochowy po I wojnie światowej i fraza " A ilu wśród nich nosi chałaty ? "

To pytał Żyd , wyznający religie mojżeszową , wskazując na czerwonych , którzy organizowali jakieś masówki .

A co do Jedwabnego , to nawet nie wspominaj , bo to tylko budzi skrajną wrogość , do tych , co uznali to za winę Polaków .
                                    A w Kielcach tez trzeba sprawdzić ile z tego było prowokacji ubeckiej .
                                    Natomiast faktem jest , że na wschodzie ówczesnej Polski Żydzi witali entuzjastycznie wkraczające wojska sowieckie i potem donosili na Polaków . Za to wielu zostało potem ukaranych , tak samo jak karano donosicieli Polaków .
                                    A patologiczne , kryminalne przypadki zawsze mogą się zdarzyć , zwłaszcza, że po wojnie władza nawet tak komusza dopiero się organizowała .
                • Gość: Salcia Re: Pewna prawidłowość? IP: *.apus-net.pl 15.02.13, 13:14
                  Ty możesz ich podziwiać ale oni Ci tego nie odwzajemnią nuda.

Powiedz mi Domino skąd czerpiesz wiedzę, wygłasaając takie teorie.

Takie proste pytanie -Skąd Ty to wiesz ???
                  • Gość: domino Re: Pewna prawidłowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 13:31
                    Popatrz sobie jak traktują Palestyńczyków, ile powodują napięć na Bliskim Wschodzie. Jak masz w paszporcie jakiś izraelski stempelek to nie wpuszczą Cię do wielu krajów arabskich. Przecież Izrael z każdym narodem w regionie "ma kosę". Jak myślisz, z czego się bierze taka niechęć do Izraela?
                    • Gość: Salcia Konkrety IP: *.apus-net.pl 15.02.13, 14:20
                      Ja zadałam Ci konkretne pytanie, skąd masz wiedzę o żydach i ich postępowaniu.
                      A Ty wzorem PIS-u wklejasz kolejna dawkę o tym jacy oni są niedobrzy.
                      To skąd masz swoją wiedzę?, dowiem się czy nie?
                      • Gość: domino Re: Konkrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 14:47
                        No gdyby byli dobrzy to by ich inne narody lubiły a nie broniły się przed Izraelem jak przed jakąś zarazą. Kurcze jak ludziom ciężko przychodzi wyciąganie logicznych wniosków to szok. Jak ktoś jest dobry to nie ma wrogów. A Izrael ma mnóstwo wrogów. Salcia przestań mi tu z PIS-em wyjeżdżać a zacznij logicznie myśleć.
                        • Gość: Ja Re: Konkrety IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 15:11
                          Dla salci najgorszym przezwiskiem jest pisowiec. Dlaczego?
                        • n.u.d.a Re: Konkrety 15.02.13, 15:35
                          Jaka jest recepta na sukces? nie wiem, ale wiem jaka jest recepta na totalną porażkę - starać się wszystkich zadowolić :D

Wyciąganie logicznych wniosków? hmmm a to powiedz mi, które Państwa nie lubią Żydów (poza Palestyńczykami i "prawdziwymi polakami")? a wiesz jakie jest zdanie w świecie o Polakach? kurcze - to według Twojej logiki- Polacy są "be". Eh, jaka to przewrotna logika... ;)

• Gość: driver Re: Konkrety IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 15:42
                            Zen i jego kompani nie podają konkretów. Preferują demagogie a ich argumenty to stereotypy.
                          • Gość: domino Re: Konkrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 16:00
                            a to powiedz mi, które Państwa nie lubią Żydów

A co to ja nuda mam Ci wykłady o geopolityce robić? Jak nie wiesz co się na świecie dzieje to nie mój problem. Jak nie wiesz to się dowiedz.
                            • n.u.d.a Re: Konkrety 15.02.13, 16:10
                              nie musisz - udowadniam Ci tylko brak logiki w Twojej wypowiedzi ;)
                              • Gość: domino Re: Konkrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 16:22
                                udowadniam Ci tylko brak logiki w Twojej wypowiedzi

Historia pokaże w czyich wypowiedziach logiki nie było. :)
                                • n.u.d.a Re: Konkrety 15.02.13, 16:31
                                  historia tutaj nie ma nic do rzeczy... jeśli uważasz, że Żydzi są źli, bo ktoś ich nie lubi to chciałbym Ci uzmysłowić, że Polaków też w wielu krajach nie lubią. Więc idąc Twoją "logiką" też jesteśmy źli.
                      • angrusz1 Re: Konkrety 15.02.13, 18:18
                        Salcia napisała :

" wklejasz kolejna dawkę o tym jacy oni są niedobrzy.
                        To skąd masz swoją wiedzę?, dowiem się czy nie?"

Żydzi są tak samo niedobrzy jak i inne narody . Taki sam procent osobników jest niedobry jak i u innych narodów .
                        Ale jako narodowość są jednak dość niebezpieczni , poprzez swoje wpływy w finansach .
                        Zajmują wysokie , decyzyjne stanowiska w instytucjach finansowych .
                        Może pamiętasz tego człowieka , który tak olbrzymie przekręty robił w jakimś funduszu inwestycyjnym , chyba Madoff .
                        A obecną wiedzę o Żydach przedwojennych i w Polsce i na świecie czerpię z opinii Romana Dmowskiego . Była to osoba dobrze znająca realia polityczne ówczesnego świata i Polski .

Pewne sytuacje nie zmieniły się , mimo iż w Polsce nie żyje tak dużo Żydów , co przed wojną .
                        • n.u.d.a Re: Konkrety 15.02.13, 18:35
                          no to już na pewno Marcin P. jest Żydem :D :D :D :D :D

Angrusz, przestań bredzić. Jeśli masz wiedzę, doświadczenie i chęć do pracy to nikt Ci krzywdy nie zrobi i żaden zły Żyd nie czyha na Ciebie. Problem polega na tym, że my mamy mnóstwo wad narodowych i nic nie potrafimy. Zobacz takiego Kaczyńskiego: kilkadziesiąt lat w polityce! miesięcznie kilkanaście tysięcy dochodu, brak osób na utrzymaniu i co odłożył? nieco ponad 100.000 zł? ja nie mam takich dochodów, a w dzieci zainwestowałem już ponad 100.000 zł przez 7 lat (!!!!!!). Gość nie potrafi oszczędzać, zarządzać domowym budżetem. Więc jak ma przekonać Polaków do głosowania? dzieli Polaków - czym tylko się da... tu Żyd, u ateista, tu nihilista, tu bezbożnik, tu drań, tu nieuk, tu niekompetentny.... i tak zobacz jak udało mu się zbudować "twardy elektorat". Dosłownie zbudować, a cementem były negatywne emocje (a czasem nawet nienawiść).
                          • Gość: Ja Re: Konkrety IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 19:06
                            No i się wreszcie okazało. Kochać wszystkich, krytykować Kaczyńskiego.
                            Trzeba było od razu pisać, żeś ty antypis.
                            • n.u.d.a Re: Konkrety 15.02.13, 19:16
                              właśnie, dlatego że Kaczyńskiemu też dobrze życzę nie może dojść do władzy. A to, że jestem "antypis" to wielokrotnie pisałem wprost, więc nic nie musiało się "okazywać". Jeśli nie widzisz tego, co napisałem wyżej to trudno... :( Rozumiem, że bolesną prawdę się odrzuca się od siebie. Każdy ma swoje poglądy i ma do tego prawo (do jednego głosu w wyborach).
                              • Gość: Ja Re: Konkrety IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 19:20
                                A co to za bolesna prawda?
                          • angrusz1 Re: Konkrety 16.02.13, 08:18
                            Nuda napisał o J.Kaczyńskim :

"Gość nie potrafi oszczędzać,..."

A nie przyszło ci do głowy, że kampanie wyborcze kosztują i bycie na liście PiS kosztuje, że kandydowanie na prezydenta kosztuje ?
                            Czy ty byłeś gdzieś na liście kandydatów do jakiejkolwiek partii ?
                            Nie pytano ciebie ile wniesiesz pieniędzy ?
                            Jeśli nie , to po co głupoty piszesz .
                            Niestety ta polska demokracja ma taką wadę : kosztuje dużo , kosztuje kandydata dużo , zwłaszcza tego , kto jest na pierwszym miejscu na liście . To smutne .
              • Gość: Jacek Antypolonizm żydów do nudy IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 13:37
                Pewnie popierasz i to
                antyblog-lokalnie.nowyekran.pl/post/87890,antypolonizm-zydow-nawet-w-sporcie
                Rzeczywiście nie są byle jacy.
                • Gość: driver Re: Antypolonizm żydów do nudy IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 13:58
                  To jest właśnie to , o czym pisałem. Instrumentalizowanie zachowania prymitywów / czytaj kiboli, łysielców-narodowców, etc/, którzy występują w każdym państwie. To, że kibole są już subkulturą, to dyskusja na inny temat.
                  Czy jeżeli na polskich stadionach stadionach, słyszy się i widzi nonstop chamskie, rasistowskie i antysemickie i nacjonalistyczne zachowanie ( wszystko co zaprzecza naszej religii) to znaczy, że wszyscy kibice i wszyscy Polacy są tacy jak prymitywy-kibole, czy pustaki-narodowcy?

Oczywiście jest to pytanie retoryczne.

Czy jeżeli iluś set wyrzutków społeczeństwa izraelskiego zachowuje się po chamsku i rasistowsku na meczu, ubliżając Radwańskim, to świadczy to od razu o całym społeczenstwie?

Przecież to nonsens.

Anytpolonizm to typowy wyraz stosowany przez polskich nacjonalistów.
                  "My Polacy jesteśmy supi, bez skazy, z zajebistą i nieskazitelną historią a wszyscy naokoło są be i chcą nam i naszej Polsce zrobić źle"
                  To maksyma typowa dla nieudaczników, leni, tępych narodowców, szalikowców, ludzi bez pomysłu na życie i mnóstwem kompleksów.
                  maksyma lansująca polską megalomanię i brak pragmatyzmu i realizmu
                  • Gość: Jacek Re: Antypolonizm żydów do nudy IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 14:15
                    Gdyby ktokolwiek na zawodach sportowych w ten sposób potraktował Żyda, cały świat by o tym pisał. Gdy tak zostały potraktowane Polki, niewiele osób o tym mówi.
                    Żeby nie było, nie mam nic przeciwko Żydom. Napisałem, żeby było tak dla równowagi.
                • angrusz1 Re: Antypolonizm żydów do nudy 18.06.13, 08:05
                  Fragment artykułu na internecie :

"Ks. prof. Bartnik, ksiądz diecezji lubelskiej, przez prawie 50 lat związany był z tą uczelnią. Jej pracownikiem został w 1956, odszedł na emeryturę w 2004 r. Od lat współpracuje z mediami o. Rydzyka - "Naszym Dziennikiem" i "Radiem Maryja". Wielokrotnie przestrzegał przed integracją Polski z UE, zauważając znaczący napływ do kraju masonerii, rekrutującej również księży, twierdził też, że Polsce grozi "gwatemalizacja" - w Gwatemali - dowodził - 90 proc. gruntów przejęła garstka Amerykanów, Niemców i Żydów."
                  • Gość: Q Re: Antypolonizm żydów do nudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 08:16
                    Na tekst ks. Bartnika odpowiedział w poniedziałek ks. Krzysztof Podstawka, rzecznik prasowy archidiecezji lubelskiej, publikując oświadczenie w KAI. W imieniu metropolity lubelskiego abp. Stanisława Budzika, który jest przewodniczącym rady programowej Katolickiej Agencji Informacyjnej, wyraził stanowczy protest z powodu "mijających się z prawdą i krzywdzących opinii, wyrażonych pod adresem Agencji".

W oświadczeniu ks. Podstawka przypomina historię agencji (powstała w 1993 r.) i jej osiągnięcia.

Ks. Bartnik wpisuje się w program walki z Kościołem

"Publikowanie wspomnianych powyżej oszczerczych pomówień - pisze Podstawka - wobec tak zasłużonej instytucji powołanej i nadzorowanej przez Konferencję Episkopatu Polski jest próbą rozbijania jedności Kościoła i sianiem zamętu w umysłach wiernych. Wpisuje się niestety - ufam, że wbrew woli autora i redakcji - w program walki z Kościołem, przed którą chce rzekomo przestrzegać".
                    • angrusz1 Re: Antypolonizm żydów do nudy 18.06.13, 09:47
                      Gość portalu: Q napisał(a):

> " Na tekst ks. Bartnika odpowiedział w poniedziałek ks. Krzysztof Podstawka, rze
                      > cznik prasowy archidiecezji lubelskiej, publikując oświadczenie w KAI. W imieni
                      > u metropolity lubelskiego abp. Stanisława Budzika, który jest przewodniczącym r
                      > ady programowej Katolickiej Agencji Informacyjnej, wyraził stanowczy protest z
                      > powodu "mijających się z prawdą i krzywdzących opinii, wyrażonych pod adresem A
                      > gencji".
                      >
                      > W oświadczeniu ks. Podstawka przypomina historię agencji (powstała w 1993 r.) i
                      > jej osiągnięcia.
                      >
                      > Ks. Bartnik wpisuje się w program walki z Kościołem
                      >
                      > "Publikowanie wspomnianych powyżej oszczerczych pomówień - pisze Podstawka - wo
                      > bec tak zasłużonej instytucji powołanej i nadzorowanej przez Konferencję Episko
                      > patu Polski jest próbą rozbijania jedności Kościoła i sianiem zamętu w umysłach
                      > wiernych. Wpisuje się niestety - ufam, że wbrew woli autora i redakcji - w pro
                      > gram walki z Kościołem, przed którą chce rzekomo przestrzegać"."

Q - nie to było celem wstawienia fragmentu .
                      Celem było pokazanie jak w biednym kraju ludzie - bogaci - z zewnątrz potrafią przechwycić ziemię danego kraju .
                      Już niedługo bogaci ludzie z UE będą mogli bez ograniczeń kupować ziemię w Polsce .
                      To może być niebezpieczne dla państwa i Polaków .
                      • Gość: Q Re: Antypolonizm żydów do nudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 11:21
                        No to ci dopiero , Polaków wykupujących ziemię w Hiszpanii też oskarżysz o bycie bogatymi z UE ?

To co napisała ta menda jest oczywiście kłamstwem, stary dziad z, którego śmieje się połowa episkopatu wymyślający steki bzdur rodem z gazetek propagandowych Goebbelsa o Żydach , masonach i wykupywaniu ziemi w Gwatemali itd...

Idiota atakuje nawet TP i KAI - no bo te akurat piszą szczerze o jego pryncypałach z Szmatławców typu "Srasz Dziennik" , a wszystko w wyniku walki o prawicowych czytelników i widzów - co trudni nie zauważyć od jakiegoś czasu po powstaniu Tv Republiki i innych . Naciągacz Rydzyk myślał , że ma monopol a tu powstają jak rydzyki po deszczu inne " ciekawe " media , no i się zaczęło : kim są , kto im płaci - a idiota księżulek odpowiada : Żydzi , Amerykanie , itd....

Myślałem, że jesteś Angrusz bardziej inteligentny i zrozumiesz skąd się biorą te pierdoły !

A Ty Angrusz powtarzasz te debilizmy o wykupie ziemi , sprawdź ile jest w Agencjach Rolnych ziemi która leży odłogiem - jakoś nikt po nią nie sięga !! Te same dyrdymały co przed wejściem do UE : wykupią nas , sprzedają itd... spytaj się teraz rolników , czy jest im lepiej , czy gorzej - strajków i blokad dróg nie widać !
            • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 11:20
              angrusz1 napisał:

> Taak, zauważyłem ale mi to nie szkodzi .
              > Oczywiście jest te cechy nie są tak patologicznie silne .

Dzięki Angrusz za szczerość i dystans do siebie.

> A co do antysemityzmu . To może driver wytłumaczyć , co to takiego , bo Żydzi u
              > ważają każdego za antysemitę , kto nie lubi Żydów albo boi się ich , albo nie p
              > rzeszkadza im w ich interesach .

Zjawisko, które opisujesz jest instrumentalizowaniem antysemityzmu, czyli jego wykorzystywaniem, manipulowaniem nim w celech politycznych i ekonomicznych.
              Według mnie państwo Izrael, które jest zagrożone wyjątkowo (przecież Hamas i Hizbollach wprost w swoich deklaracjach i programach wykluczają prawo tego państwa do egzystencji i możliwości jakiejkolwiego kompromisu. Iran i jego polityczni protagoniści podobnie. Dodatkowo wiekszość państw arabskich jest nastawiona wrogo do tego demokratycznego bazującego na cywilizowanym prawie państwa), wykorzystuje ten synonim raz z mniejszym, raz z większym uzasadnieniem. Można rozumieć także pewne resentymenty niektórych obywateli izraelskich w stosunku do niektórych państw Europy, które mają podłoże historyczne.

Nie zmienia to faktu, że antysemityzm istnieje i jest mocno mocno zakorzeniony w społeczeństwie polskim; na sczęście tylko w starszym pokoleniu no i oczywiście wśród pustaków- narodowców.

To właśnie antysemici sprytnie manipulują teoriami jakoby antysemityzm nie istniał albo był wymysłem Zydów. Zwróć uwagę, że pustaki - narodowcy powołują się nonstop na przykład Palestyny, przemilczając meritum i fakt, że sąsiedzi Izraela determinują to państwo do roli outsiderów, jeżeli w ogóle.
              To tyle, bo przecież odchodzimy od tematu.
              nara
              • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 14:02
                Driver napisał :

" tego demokratycznego bazującego na cywilizowanym prawie państwa), "

Cywilizowane prawo jest oparte na prawie rzymskim .
                Prawo i tradycja żydowska nie jest oparta na prawie rzymskim ale na prawie rabinackim .
                Nawet nie na Pięcioksięgu .

Żydzi to osoby obce kulturze europejskiej , bo kultura europejska jest oparta na tradycji greckiej rzymskiej a w końcu chrześcijańskiej .
                Żydzi są obcy , dlatego w wielu miejscach tworzyli getta , w których żyli często nie kontaktując się z otoczeniem .
                Asymilacja była karana wyklęciem, wykluczeniem z gminy .
                • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 15:30
                  angrusz1 napisał:

> Cywilizowane prawo jest oparte na prawie rzymskim .

Jeżeli to twierdzenie toi nie odpowiada ono prawdzie.
                  Ale jeśli tak zdefiniowałeś moje zdanie to twoja sprawa.
                  Pisząc cywilizowane prawo, miałem na myśli, że jest to prawo demokratyczne, które np w przeciwieństwie do jego sąsiadów nie bazuje wg prawa np. szariatu.
                  Miałem na myśli państwo, w którym kobiety nie są szykanowane a ludzie o innej orientacji np seksualnej nie kończą na stryczku. Izrael jest republiką demokratyczną w przeciwieństwie np do Iranu, gdzie prawa człowieka są nic nie warte, etc

> Prawo i tradycja żydowska nie jest oparta na prawie rzymskim ale na prawie rabi
                  > nackim .
                  Bazuje na common law (które w końcu ma korzenie z rzymskiego) , które jest dostosowane do prawa żydowskiego.

> Żydzi to osoby obce kulturze europejskiej , bo kultura europejska jest oparta n
                  > a tradycji greckiej rzymskiej a w końcu chrześcijańskiej .

Żydzi to nie naród obcy kulturze eropejskiej ponieważ ją tworzyli i tworzą.
                  Przecież oprócz tej helleńsko-rzymskiej kultury była ta judeo-chrzescijanski i to one ukształtowały Europę.
                  > Żydzi są obcy , dlatego w wielu miejscach tworzyli getta , w których żyli częst
                  > o nie kontaktując się z otoczeniem .
                  Myślisz jak prowincjusz. Człowieku zejdz na ziemie, żyjemy w 21 wieku.

• angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 17:34
                    Driver napisał :

"Bazuje na common law (które w końcu ma korzenie z rzymskiego) , które jest dostosowane do prawa żydowskiego."

Nie, mylisz się .
                    Prawo wywodzące się z " common law " nie bazuje i nie pochodzi od prawa rzymskiego .
                    Common law to prawo anglosasów .
                    Prawo kontynentalne bazuje na prawie rzymskim .
                    Żydowskie prawo nie ma korzeni rzymskich .
                    • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 22:04
                      angrusz1 napisał:

> Nie, mylisz się .

Nie, to ty się mylisz w wyniku niedokładnego czytania postów.

Nigdzie nie napisałem, że common law bazuje na prawie rzymskim, tylko, że prawo w Izraelu bazuje na common law , które ma korzenie, czyli bazowała początkowo na prawie rzymskim. A to, że prawo kontynentalne różni się od common law, to oczywista oczywistość:))

> Żydowskie prawo nie ma korzeni rzymskich .
                      Fraza i prawda oczywista. Zgadzam się.
                      • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 16.02.13, 07:38
                        Driver napisał :

"Nigdzie nie napisałem, że common law bazuje na prawie rzymskim, tylko, że prawo w Izraelu bazuje na common law , które ma korzenie, czyli bazowała początkowo na prawie rzymskim. A to, że prawo kontynentalne różni się od common law, to oczywista oczywistość:)) "

Generalnie w podręcznikach z historii prawa uważa się , że common law nie wywodzi się z prawa rzymskiego .
                        To twoje słowo " początkowo " jest takie niejasne i dlatego trudno mi z tym dyskutować .
                        Historycy nie łączą common law z prawem rzymskim .
                        A to , że przez lata rozwijało się i common law i prawodawstwo w krajach kontynentalnych , to fakt i tu i tam mogą być podobne rozwiązania .
                  • angrusz1 Re: Pewna prawidłowość? 15.02.13, 18:12
                    Driver napisał :

" Żydzi są obcy , dlatego w wielu miejscach tworzyli getta , w których żyli częst
                    > o nie kontaktując się z otoczeniem .
                    Myślisz jak prowincjusz. Człowieku zejdz na ziemie, żyjemy w 21 wieku"

No tak, co chcesz przez to powiedzieć , że jestem prowincjusz ?
                    Czy bycie prowincjusze od razu powoduje, że moje twierdzenie , iż Żydzi w Polsce żyli - kiedy żyli - w gettach np w Warszawie i niewiele kontaktowali się z otoczeniem .
                    Schodzę na ziemię i wiem, że to już nie jest , bo nie ma Żydów w Polsce w takiej ilości .
                    To chyba oczywiste .
                    • Gość: driver Re: Pewna prawidłowość? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.13, 22:13
                      angrusz1 napisał:
                      > No tak, co chcesz przez to powiedzieć , że jestem prowincjusz ?

Nie. Dopuszczam tylko taką możliwość. Nie znamy się, więc na podstawie kilku wypowiedzi w kilku postach, trudno mi jednoznacznie stwierdzic, czy jesteś prowincjuszem

> Schodzę na ziemię i wiem, że to już nie jest , bo nie ma Żydów w Polsce w takie
                      > j ilości .

Tam spłycasz, byli i są Zydzi, którzy się asymilują i tacy, którzy tego nie czynią.
                      Czy coś w tym złego? Czy też interpretuje kontekst twoich postów odnośnie Zydów błędnie czyli jako pejoratywny?
                      W końcu demokracja gwarantuje jednostce między innymi prawa do wolnosci myśli, sumienia i wyznania
    • angrusz1 Arabski 15.02.13, 13:56
      chyba nie jest popularny w Izraelu .
      W Hiszpanii też nie .
      Taak, ale pewna ważna osoba już ewakuuje się do Hiszpanii . Może na wypadek konieczności zamieszkania w Izraelu . Z tym krajem Polska nie ma podpisanej umowy o ekstradycję .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka