nawipido 22.02.13, 16:36 Czy ktoś próbował wysłać pit przez internet bo ja nie mogę, gdyż brakuje gminy Częstochowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x6 Re: E-deklaracje IP: 109.95.30.* 22.02.13, 17:06 Jest powiat M. Częstochowa czyli wybierając powiat wybierasz Miasto Częstochowa lub powiat częstochowski w zależności w którym US się rozliczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: E-deklaracje IP: *.42.0.55.alfanet24.pl 22.02.13, 17:54 Wybierasz Powiat Czestochowa (M. Częstochowa), gdyż miasto jest na prawach powiatu. A co do wybierania US, to osoba powyżej wprowadza w błąd. Bo urzędy w Czestochowie nie są przyporządkowane na zasadzie jeden to miasto ,a drugi to gminy wiejskie, tylko wynika to z podziału obszaru właściwości Kolego. Zarówno I US, jak i II US obsługuje i miasto i poszczegolne gminy wiejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: E-deklaracje 22.02.13, 18:21 O ile pamiętam, to częstochowskie urzędy skarbowe podzieliły się mieszkańcami wg położenia względem linii tramwajowej. Zachodnia strona linii to I Urząd, wschodnia - II. Głupawe to, bo mieszkaniec Północy ma Urząd na Tkackiej, kiedy o rzut beretem ma Rolniczą, ale ktoś tak wymyślił i już. A w rubrykach internetowego PIT-a rzeczywiście jest m.Częstochowa. Problemem jest zapisanie UPO, czyli potwierdzenia wysłania PIT-a, jeśli się nie ma drukarki. Zapisuje się toto jako format xml i nie bardzo jest czym to otworzyć. Przydał się PDF Creator, którym można było zapisać jako tiff, albo jpg, bo akurat jako pdf też się nie dało. Ciekawe, jak to będzie działać, kiedy będzie się logować więcej osób. Na szczęście to już nie moje zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś