Dodaj do ulubionych

Policzone dni częstochowskiej stacji Neste przy M1

23.02.13, 15:56
Jakby obniżyli cenę paliwa o 15-20% za to iż trzeba się samoobsługiwać to by byli "number one" na polskim rynku...
Bo niestety ale polak to taka cwana bestia, że nie lubi płacić za coś co mu się należy w cenie. Czyli obsługę.

BTW. W Polsce tylko automaty z kawą mogą być samoobsługowe a reszta jest skazana na porażkę. Nikt w tym kraju nie będzie płacił komuś za to, że nie zatrudnia ludzi tylko liczy na łatwą kasę. A zwłaszcza koncernom paliwowym:)
Obserwuj wątek
    • esperynek Policzone dni częstochowskiej stacji Neste przy M1 23.02.13, 16:45
      Co do ostatniej części artykułu to SHELL, a nie Schell.
    • Gość: cvb Re: Policzone dni częstochowskiej stacji Neste pr IP: *.gre.pl 23.02.13, 21:07
      dokładnie tak...

mam jechać na neste, bawić się z tym ich idiotycznym automatem, potem sobie sam lać paliwo, żeby zaoszczędzić 2gr albo 3gr? dzięki, wolę jechać na shell gdzie nie muszę się brudzić bo obsługa wleje paliwo a jak się ma równe to można dać do ręki kasę temu co leje i można jechać...
      Ostatnio tankuję też na statoil co jest koło neste bo mją podobne ceny a przy okazji wleję też gaz...
      • Gość: dj ja lubiałem tam tankować, IP: *.96.241.31.tvksmp.pl 24.02.13, 17:58
        choć ostatnio ceny nie były już tak atrakcyjne jak kiedyś;
        nie trzeba było czekać w kolejce pod zablokowanym dystrybutorem, albo potem przy kasie jak jakiś grubas zamawiał hot-doga i jeszcze wybrzydzał wśród parówek, albo przeglądał jakieś gazety i wysyłał totolotka
    • Gość: abc Kopia? IP: *.free.aero2.net.pl 23.02.13, 23:31
      Przysiaglbym, ze identyczny (te same sformulowania) artykul czytalem tydzien temu w innych mediach elektronicznych. Chyba, ze artykul to depesza PAP z nadanym nowym tytulem.
      • Gość: prezest Re: Kopia? IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.13, 14:39
        Ależ nie... jakieś 3 zdania są inne no i oczywiście inny "Autor" po wypłatę
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13422381,Orlen_likwiduje_stacje_w_centrum__A_Neste_w_calej.html
    • Gość: a-lfa Re: Policzone dni częstochowskiej stacji Neste pr IP: *.net.stream.pl 24.02.13, 07:04
      Cóż. Gdyby n atej stacji paliwo było tansze od "klasycznej" bedącej po sąsiedzku o powiedzmy 15 - 20 gr na litrze to zapewne chętnych do tankowania by nie brakowało (Polacy umieją dobrze liczyć). A tak - niestety skończyło się to jak się skończyło.
      • only_the_godfather Re: Policzone dni częstochowskiej stacji Neste pr 24.02.13, 17:13
        Problem z Neste był taki że paliwo nie było wcale tańsze od innych stacji sieciowych. Drugim problemem było to że mieli mało stacji, na nie wszystkich stacjach mieli pełny asortyment (widziałem ich stacje gdzie sprzedawali tylko ON i Pb95 a np Pb98 nie było), a ich stacje zazwyczaj było przy centrach handlowych lub obok innych stacji sieciowych. Gdyby mieli więcej stacji, a paliwo było faktycznie tańsze to stacje cieszyły by się dużą ilością klientów.
        • Gość: Ja1024 No Co Ty Powiesz ? Taki Jesteś znawca ? Ty tan.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 19:03
          Przecież Ty tankujesz tylko Autobus przed wyjazdem z zajezdni !
          OH Good Father, Ty widzisz i Nie Grzmisz ???
    • Gość: gość1 Re: Policzone dni częstochowskiej stacji Neste pr IP: *.centertel.pl 24.02.13, 18:30
      a gdzie masz stacje obsługowe? to, że po tym jak se sam zatankujesz, musisz jeszcze dymać kawał drogi do nich do ciepłego pawilonu, żeby im zapłacić, nazywasz obsługom?
      Co do cen to akurat na Neste są dużo niższe niż na stacjach "obsługowych", poczytaj sobie o składzie ceny paliwa w PL.
      • Gość: asdfg Re: Policzone dni częstochowskiej stacji Neste pr IP: *.gre.pl 24.02.13, 21:11
        przejedź się na shell np koło obi to zobaczysz stację z pełną obsługą :)
        • Gość: Menel Re: Policzone dni częstochowskiej stacji Neste pr IP: *.play-internet.pl 24.02.13, 21:27
          gosc1 - jedyny chyba sensowny post w tym temacie - podpisujemy sie pod nim obiema rekami.

Sam tam tankuje i bede tankowal " ...do samego konca.... mojego lub jej" , cytujac klasyka. Cena byla nizsza od wszytskich stacji - teraz przerzuce sie na Lukoila, bo obie te stacje mialy najtansze Pb95 (nie licze supermarketowych stacji).

A wkurza mnie wlasnie to na innych stacjach, ze nie dosc ze sam tankuje, to jeszcze ide stanac w kolejce do "bufetu" gdzie rodzinka z dziecmi wybiera jaka parowke by chcieli do buleczki....a kolejka sie robi na zewnatrz.

Mam spory sentyment do tej stacji, nie wykluczone ze jezeli zostanie tam utrzymana miejscowka, to z przyzwyczajenia bede tam jezdzil (mieszkam na Polnocy.) A poki co bede korzystal z Neste:)
          • Gość: Edzio OIL - TOM IP: 212.87.227.* 25.02.13, 12:04
            A ja jeżdżę tankować na OIL - TOM przy Głównej. Nie jestem w żaden sposób związany z tą stacją więc uprzedzam głupie odpowiedzi. Gaz mają ponad 20 groszy tańszy niż stacje w mieście, a benzyna też jest zawsze w niższej cenie. Poza tym w weekendy mają promocję Pb 98 w cenie 95. Z początku bałem się tam tankować obawiając się niskiej jakości paliwa, ale przetestowałem i z czystym sumieniem mogę ich polecić. Benzyna i Gaz są jak najbardziej OK.
            • Gość: Sebastian Ogier Re: OIL - TOM IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.02.13, 13:37
              Edzio nie uprzedzaj mnie, odnośnie LPG to masz racie chopie. Wachy tam nie lałem,to nie bede gadał.
              • Gość: adam Re: OIL - TOM IP: *.183.157.198.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.03.13, 13:45
                I dobrze,że nie lałeś bo byś później żałował.Ja tam tankowałem 2 razy jak otwarli tą stację i za każdym razem auto to odczuło.Jednak tanie to nie znaczy dobre,bynajmniej tam.Wiele złych opini o nich obiło mi się o uszy.
              • Gość: kamil Re: OIL - TOM IP: *.183.150.151.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.03.13, 09:22
                Ha!ha! co to za stacja jak tam zdarzyło mi się,że usłyszałem,że nie ma benzyny.Ja z Północy specjalnie przyjechałem a tam taki cyrk.Nigdy więcej!Promocje robią a paliwa nie przywiozą.Śmiech!Lukoil też ma fajne ceny i paliwo zawsze mają..
                • Gość: Marcin Re: OIL - TOM IP: *.183.131.63.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 13:56
                  Ja też tam miałem niemiłą sytuację na stanowisku z gazem z pewnym gburowatym gościem,który tam pracuje,cham pełną gębą.Stojąc w kolejce nie usłyszałem,żeby komuś dzień dobry odpowiedział,taki człowiek to gdzieś powinien pracować gdzie odzywać się nie musi a nie wsród ludzi gdzie kultura jest wymagana.Obsługa tam jest straszna,miny jakby za karę tam pracowali!
                  • Gość: Marta Re: OIL - TOM IP: *.183.153.204.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.03.13, 22:21
                    Ta stacja to taka wiocha,zamiast przyciągać wyglądem to tam trawa do pasa.Kiedyś tam byłam ale mojego zaufania przez ten wizerunek nie zdobyła.Szkoda,że nie mam już fotki tego buszu,którą wtedy zrobiłam,mówię Wam masakra!
                    • Gość: Bodzio Re: OIL - TOM IP: *.183.158.168.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.03.13, 22:45
                      Tam coś nie tak z tym paliwem,tanie ale auto muli.
              • Gość: Orlenowiec Re: OIL - TOM IP: *.183.159.186.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.04.13, 17:49
                Ceny tam jako takie ale profesjonalizm obsługi na poziomie obsługi w wiejskim spożywczaku z piwem
                • Gość: Mateusz Re: OIL - TOM IP: *.183.148.118.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.04.13, 16:37
                  Pracuje na innej stacji i różnie tam o tej stacji od klientów słyszałem,głośno było o niej gdy się otwarli,trochę klientów poszło tam ale większość wróciła więc coś nie tak tam było,dla nas konkurencja żadna
            • Gość: X Re: OIL - TOM IP: *.leon.com.pl 08.08.13, 14:23
              W woj. śląskim nieprawidłowości wykryto na stacjach: Trans-Logistic w Mysłowicach, Petrozam w Woźnikach, Oil-Tom w Żorach, a także Ul-Trans przy ul. Polskiej w Zawierciu.
              • Gość: 00 Re: OIL - TOM IP: 83.238.83.* 08.08.13, 23:24
                z ciekawości gdzie to pisze o wykryciu jakiś tam nie prawidłowości ze piszesz o tym ?? no a co do obsługi to piszecie ze wiocha no pciecież tam sami swoi czyli ludzie z czestochowy pracuja nie inni takze dobrze wiedziec jacy ludzie w czestochowie mieszkaja... i jeszcze sami na siebie takie rzeczy piszą hmm ciekawe...
            • Gość: cycu Re: OIL - TOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.13, 21:34
              do czasu, aż padnie Ci silnik. Ich paliwo to syf,sam się o tym przekonałem. Po tankuj na jakieś firmowej stacji, a poczujesz różnice. Wydasz więcej, a zaoszczędzisz na remoncie silnika.
    • Gość: Lelów_bez_Cadyka Re: Policzone dni ... GW w Polsce IP: *.krakowska.trustnet.pl 25.02.13, 17:11
      no dosłownie miód-malina
      niezalezna.pl/38743-miliony-strat-agory-prosta-droga-do-katastrofy-finansowej-mowi-ekonomista
      nie mogę się doczekać :-D
      a może częstochowska gazeta wyborcza da przykład i zniknie pierwsza :-D
      • kj7709 Re: Policzone dni ... GW w Polsce 11.09.15, 09:23
        no i tu proszę uważac!!!na stacje trafiają tzw.mixy(np. z pomyłek kierowcow) i tankujemy ON a tak naprawdę jest to wymieszane ON+PB TO MOZEMY SIE LICZYC Z TYM ZE REMONT SILNIKA NAS CZEKA...tak ze uważajcie tankując na oil-tom bo tak naprawdę nie wiecie do końca co lejecie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka