tomektka 21.03.13, 15:42 SKANDAL SKANDAL !!!! Jak można okupacje porównywać z psimi odchodami !!!! Czy nikt nie ma wrażliwości i szacunku dla naszej historii i patriotyzmu ? To jest nieprawdopodobne wstyd i to szkoła która ma uczyć kultury !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ink.21 Nierozumiem 21.03.13, 16:13 Widziałam tę wystawę i zrobiło mi się słabo. CZĘSTOCHOWA WALCZĄCA i znak graficzny podobny do POLSKI WALCZĄCEJ. Boze kto na to pozwolił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nierozumiem IP: 212.87.246.* 21.03.13, 16:41 To nie psi problem a mieszkańców, zwłaszcza tych, którym udało się wdepnąć w to... A nazewnictwo, cóż... Większość ludzi, wzorem swoich pupili, sra na ten problem, a gdy zrobi ktoś jakiś happening to przyczepią się do szczegółów. Czyli podchodzenie od dupy strony do tematu. Jak kto woli... Niewiele to zmienia. Póki co pogoda na naszą korzyść działa - przykryte świeżym śniegiem gówienka mróz zetnie na kamień! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerrt Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 17:56 Na krzyżówce Sobieskiego i Ogińskiego stoi pojemnik na worki do psich odchodów - pusty od kilku miesięcy. Kosza w okolicy nie ma żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: *.slowackiego.trustnet.pl 21.03.13, 18:05 No to zawsze można woreczek ze sobą z domku zabrać ... Na moim osiedlu bardzo często widziałam że woreczki w pojemniku były a jedynymi osobami które wyciągały je były dzieci, które się tymi workami bawiły. Nigdy nie widziałam aby właściciel pieska sprzątał po nim. Każdy kto ma psa i mieszka w blokach moim zdaniem powinien płacić wysokie podatki które później byłyby przeznaczone na opłacenie człowieka który sprzątałby później psie odchody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: 212.87.246.* 21.03.13, 18:18 Żaden podatek nie rozwiąże problemu braku kultury. Tym bardziej wyprowadzający kundle będą nabiorą przekonania, że skoro płacą już podatek to sprzątać nie muszą, natomiast zanim osoba sprzątająca usunęłaby psie fekalia trochę czasu by upłynęło. Ale o czym tu rozmawiamy? Ponoć za niesprzątanie po swoim czworonożnym przyjacielu należy się mandat? I co? Jakoś nie widzę takich akcji SM ani policji tym bardziej. Jeszcze plakacik do obejrzenia: dl.dropbox.com/u/79237502/733926_249527371850997_1720241630_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerrt Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 18:34 Więc albo likwidacja podatku i niech każdy sprząta na własny rachunek albo opłata i osoba sprzątająca. A plakacik mizerny, obręcze do poruszania wózkiem nie stykają się z nawierzchnią więc nikt się w ten sposób kupą nie ubrudzi. Zresztą odchody leżą raczej na trawie a nie na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matraczak Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:49 Podatki za psa są w naszym mieście i to nie takie niskie. Tylko co w zamian? Na co są przeznaczane wpływy z podatku? Na nagrody dla naczelnika jakiegoś wydziału, na wypłaty? Na co? Bo na pewno nie są przeznaczone na rozwiązanie gooownianego problemu. Woreczki były owszem ale jeden dzień .Teraz ani workow ani pojemników. A co zrobic z pełnym woreczkiem skoro nie ma koszy na smieci . Wypadałoby oddać co w ręce patrolu SM. Aby egzekwować jakies przepisy trzeba najpierw stworzyć warunki umożliwiające ich przestrzeganie. I jeszcze zagatka- co sie dłużej rozkłada Psia kupa na trawie czy psia kupa w woreczku foliowym? (moze czas pomyslec troche eko i wprowadzic papierowe torebki?) Kasy z podatku starczy(łoby). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzata-pyza Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: *.net.stream.pl 22.03.13, 21:59 Na co są przeznaczane fundusze z podatku to chyba lepiej nie wiedzieć:) Za tą kwotę mogłabym kupić około 400 sztuk woreczków firmy PUCEK, u której zaopatrza się miasto. Ale faktem jest, że te woreczki w dozownikach są "w razie w", a właściciel czworonoga powinien mieć własne. Woreczek wraz z zawartością można wrzucać do zwykłych koszy na odpady, lub do kontenerów na odpady komunalne niesegregowane. W częstochowskich przepisach jest mowa jedynie o zbieraniu odchodów, a nie jest doprecyzowane gdzie lub gdzie nie, wrzucać. A co do zagadki: to powinno się stosować woreczki biodegradowalne, i nie będzie tego dylematu;) Ja tam do papierowych zbierać bym nie chciała, dlatego takich nie kupuję, poza tym są one dużo droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Pl. Biegańskiego: Skupili się na psim problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 18:12 Debile..a co z rzucanymi petami, śmieciami, butelkami itp,..tez sie tego pełno wala po chodnikach i skwerach zieleni.. Odpowiedz Link Zgłoś
rashelek Plac Biegańskiego: i tutaj pojawiły się psie ku... 22.03.13, 08:49 Szkoda, że potrzaskanych butelek, petów czy innych śmieci nikt się tak nie czepia. Zabawne jest to, że mam płacić podatek, nosić swoje woreczki (bo miasto ich nie zapewnia), sprzątać po psie, każde picigó... wyprowadzać na smyczy i w kagańcu a najlepiej, to żeby pies w powietrzu latał, bo na 3/4 trawników są znaki o zakazie wyprowadzania. A'propos podatku, to bardzo jestem ciekawa czy posiadacze KOTÓW, którzy wyprowadzają je na spacery (a takich osób jest coraz więcej) też muszą płacić? A zamiast tak żałosnych akcji, lepiej dla miasta byłoby zorganizować kolejną na rzecz schroniska (taką, jaka odbyła się 2 lata temu na Promenadzie). I zajęcie się dozownikami na woreczki, bo w regulaminie (który ostatnio panowie z miejskiej rozdają) jak byk pisze, że jeżeli woreczka zapomne to mam go sobie wziąć. Pytanie skąd, skoro woreczkami bawią się dzieci lub dozowniki są wiecznie puste. Lub jak ten na Promenadzie - zerwany po dwóch dniach i nadal nowego nie ma. Akcja odkupionych, następnym razem zróbcie odżulowionych albo odbutelkowanych. Nikomu to nie zaszkodzi, a też z chamstwem 'walczyć będziecie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzata-pyza Re: Plac Biegańskiego: i tutaj pojawiły się psie IP: *.net.stream.pl 22.03.13, 22:06 Każdym problemem warto się zająć; petami, butelkami i psimi kupami. Fakt faktem, nie wiem, na co idzie ten mój podatek, ale trudno, nikt mnie nie zmuszał do zgłaszania psa, chciałam być uczciwa, to mam;) Woreczki zniknęły ekspresowo, potem fruwały po osiedlu, ale to już wina ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Społeczeństwo oglądające kiepskich 22.03.13, 11:14 Społeczeństwo oglądające kiepskich,słuchające mdłych tekstów muzycznych i nie czytające nawet dwóch ksiązek w roku nagle interestetuje estetyka? Holandia dużo wyżej postawiona pod względem segregacji odpadów i ogólnie mentalnym dotyczącym kultury ma zakupiony każdy kawałek trawnika ,że przejśc nie można a wam to przeszkadza...? z braku zajęć i wykształcenia koncentrujecie się na psich odchodach ... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: Społeczeństwo oglądające kiepskich 22.03.13, 14:35 spędziłem trochę czasu w Holandii i jakoś nie zauważyłem tej ogromnej masy kup na trawnikach, nie wspominając już o innych nieczystościach Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Re: Społeczeństwo oglądające kiepskich 23.03.13, 10:14 sweet_sensi napisał: > spędziłem trochę czasu w Holandii i jakoś nie zauważyłem tej ogromnej masy kup > na trawnikach, nie wspominając już o innych nieczystościach Bo nie chodziłeś po trawnikach ja przypinałem do drzewa rowerr i zawsze miałem przylepca do buta ;P Odpowiedz Link Zgłoś
oszrany Karac bezwzglednie wysokimi mandatami !!! 22.03.13, 14:03 Az do wlascicieli siersci dotrze ze maja sprzatac po swoich kundlach, masz siersciucha masz obawiazek po nim sprzatac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
speleus Re: Karac bezwzglednie wysokimi mandatami !!! 22.03.13, 14:51 I te mandaty naprawdę powinny być wysokie. Nie jednokrotnie udało mi się wleźć w psią kupę chodząc z moim kundelkiem. Średnia przyjemność. Odkąd posiadam sierściucha zawsze mam ze sobą woreczki na gó... i zbieram. Tylko problem polega na tym, że nie ma gdzie tego woreczka wyrzucić. Fajnie, że dzisiaj pojawiły się woreczki na skwerze Kaliny Jędrusik, ale co z tego jak panie emerytki nie posiadające psów zabierają te woreczki na śmiecie domowe. Wiem to, bo widzę, że w psich workach znajdują się skórki po mandarynach, po ziemniakach, po jabłkach i inne rzeczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
debastet Re: Karac bezwzglednie wysokimi mandatami !!! 22.03.13, 22:17 W takich jak Ty nadzieja, że nasze miasto nie będzie całe w psich kupach. Brawo. W śródmieściu jest po prostu strasznie, a mimo, że często jestem gdzieś na powietrzu z dziećmi rzadko widzę by ktoś sprzątał, chociaż raz widziałam nastolatkę, która wyjęła woreczek z kieszeni i szybko schowała kupkę. Widziałam tez gościa z Ogińskiego 3/5 jak wyszedł z klatki w spodniach od piżamy mimo, że było południe, pies załatwił się tuż przy bloku, a on w tym czasie wypalił papierosa i zaraz wrócił z powrotem. Mam postanowienia, od jutra będę zwracać uwagę takim personom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pies Re: Karac bezwzglednie wysokimi mandatami !!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 22:58 Nie rozśmieszajcie mnie ,kto płaci podatki.U mnie na osiedlu ,po dwa psy mają W większości to właścicielom gó...srajów, nie chce się dupska ruszyć dalej .Byle pod okna sąsiadów.I jakie obrażone ,że się zwraca uwagę.Już nawet mówiłem ,że szkło rozsypie .Ale lata im to koło gnata.Nie samochody i inne zjawiska atmosferyczne zniszczyły pod moim blokiem piękny żywopłot.Tylko ci debile ze swoimi psami.Szczególnie jeden buc z buldogiem . Odpowiedz Link Zgłoś
rashelek Plac Biegańskiego: nawet tutaj pojawiły się psi... 23.03.13, 08:05 Ja osobiście jestem ZA sprzątaniu po swoim psie - ale w momencie, kiedy miasto znosi podatek. To jest śmieszne, że biorąc psa (tymbardziej ze schroniska), utrzymując go, dbając, sprzątając i pilnując mam jeszcze płacić za to, że go mam. I po raz kolejny pytam, dlaczego tylko za psa trzeba podatek płacić? Co z kotami, królikami, rybkami i innymi zwierzakami? Przykład absurdalny, ale taka jest prawda - z jakiej okazji mam płacić za utrzymywanie żywego stworzenia w swoim domu? Za posiadanie dziecka też za chwilę będe musiała płacić? A jeżeli już uparcie podatek ma być pobierany, to niech go przeznaczą na coś "psiego". Ogrodzony wybieg dla psów, żeby mogły poszaleć czy tzw. "sralnik", z którego ktoś będzie sprzątał. A woreczki zbierają głównie dzieci - bo super zabawa i emeryci - bo przecież to na ŚMIECI. Oczywiście, że psie kupy są nieestetyczne. Ale porozbijane butelki, tona śmieci czy żule na ławkach też. A czepiamy się tylko psiarzy, bo tylko te kupy są fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Re: Plac Biegańskiego: nawet tutaj pojawiły się p 23.03.13, 10:18 rashelek napisał(a): > Ja osobiście jestem ZA sprzątaniu po swoim psie - ale w momencie, kiedy miasto > znosi podatek. To jest śmieszne, że biorąc psa (tymbardziej ze schroniska), utr > zymując go, dbając, sprzątając i pilnując mam jeszcze płacić za to, że go mam. > I po raz kolejny pytam, dlaczego tylko za psa trzeba podatek płacić? Co z kotam > i, królikami, rybkami i innymi zwierzakami? Przykład absurdalny, ale taka jest > prawda - z jakiej okazji mam płacić za utrzymywanie żywego stworzenia w swoim d > omu? Za posiadanie dziecka też za chwilę będe musiała płacić? A jeżeli już upar > cie podatek ma być pobierany, to niech go przeznaczą na coś "psiego". Ogrodzony > wybieg dla psów, żeby mogły poszaleć czy tzw. "sralnik", z którego ktoś będzie > sprzątał. > A woreczki zbierają głównie dzieci - bo super zabawa i emeryci - bo przecież to > na ŚMIECI. > Oczywiście, że psie kupy są nieestetyczne. Ale porozbijane butelki, tona śmieci > czy żule na ławkach też. A czepiamy się tylko psiarzy, bo tylko te kupy są fuj > . nareszcie rozsądny obywatel który nie chce być dobrym pieskiem i utrzymywac za pieska tych darmozjadów z UM ;) Odpowiedz Link Zgłoś
psifan Plac Biegańskiego: nawet tutaj pojawiły się psi... 15.05.13, 13:49 ja kupuje woreczki na psie kupy na stronie na psiapaczka.pl/ są o wiele mocniejsze niż te inne, tańsze worki które potrafią się przerwać i narobić kłopotu. Worki psiej paczki są wytrzymałe i łatwe w użycia, są też dostępne ekologiczne worki podlegające biodegradacji i są ekologiczne. warto tez odwiedzić ich stronę na Facebooku bo są tam organizowane fajne promocje. Odpowiedz Link Zgłoś