Dodaj do ulubionych

Mam pomysła......

27.03.13, 13:50
......zbliżają się Swięta a co za tym idzie, okazja by czynić dobro.
W związku z tym, wpadłem na genialny pomysł, by okazać sie dobrym chrześcijaninem oraz
- i to chyba ważniejsze, człowiekiem.
Otóż proponuję, by każdy z nas zrezygnował z popełniania grzechu obżarstwa tudzież opilstwa i przeznaczył np. 20pln na pomoc zwierzakom.
Nic się bowiem / podejrzewam / - nie stanie, jeśli miast na tacę spasionemu proboszczowi,
wyślemy te pieniążki fundacji opiekującej się bezdomnymi zwierzakami.
N.p - www.fundacja maltusia.pl - która to opiekuje się wykupionymi z transportu do rzeźni
końmi. Lub dla n.p elpisu.
Uczynek będzie podwójnie policzony jako że wpłynie pozytywnie na zdrowie klechy oraz pomoże w utrzymaniu koni które dopóty, dopóki przynosiły zysk właścicielowi, były eksploatowane do granic wytrzymałości. Gdy okazało się, że są już do "robienia kasiory" nie zdatne- kochający właściciel jeszcze przez sprzedaż do rzeźni próbuje na nich zarobić.
No czyż nie genialny pomysł?!
Pozdrawiam, życząc zdrowych, spokojnych świąt,
Dyzio.

p.s
Na konto "maltusi" poszło 50zł.
Kto jeszcze?!
Obserwuj wątek
    • rodoska Re: Mam pomysła...... 27.03.13, 14:48
      Dołączam się do propozycji- ja już oddałam na zwierzaki swój 1%, ale chętnie dam więcej.Kto jeszcze?
    • Gość: lebowsky Re: Mam pomysła...... IP: *.42.12.75.alfanet24.pl 27.03.13, 14:50
      Starasz sie cyt. ".... okazać sie dobrym chrześcijaniem ...... i ...... człowiekiem."? ....... tylko z okazji świąt? i tylko w stosunku do zwierząt??? .... pytam z czystej ciekawości? ;-)) pozdro
      • dyziek_o Re: Mam pomysła...... 27.03.13, 15:37
        No wiesz "lebowski":
        O "chrześcijańskie" zapędy mnie podejrzewasz?!
        Nic z tych rzeczy. Ale zwierzakom pomagam od dawna, przekazując swój 1% na ten cel.
        Znaczy, - nie tylko od święta chyba....?! Ostatni "datek" o którym wspominam, wysłałem wczoraj. Rozumiem, ze chcesz się przyłączyć?
        Zaspokajając dalej Twoją ciekawość, - tak, - tylko do zwierząt.
        Wychodzę bowiem z założenia, że ludzie mają rodziny - ponadto człowiek płaci podatki więc jak by się ktoś pytał, istnieje gdzieś kasa na ewentualną "pomoc" w razie czego.
        Gdzie ona jest, - a, - to już nie do mnie pytanie.
        Poza tym uważam, że homo sapiens sapiens został wyposażony w rozum które to
        "urządzenie" nakłada na niego obowiązek, by się nim posługiwać i w jakiś tam sposób zapewnić sobie ewentualne środki na wsiakij pożarnyj słuczaj.
        Niestety, zwierzęta tego nie posiadaja więc należy im pomóc. Tym bardziej, że to Homo sapiens je oswoił oraz wykorzystuje, niewiele za to im dając w zamian a czasami wręcz przeciwnie.
        Poza tym, wszystkim i tak nie jestem w stanie pomóc więc musiałem wybrać.
        Czy usatysfakcjonowałem swoimi odpowiedziami Waszmości?
        Pozdrawiam,
        Dyziozwierzolubny.
        • Gość: lebowsky Re: Mam pomysła...... IP: *.42.13.254.alfanet24.pl 27.03.13, 17:28
          spokojnie! ..... tylko spytałem;-/ ale skoro się już tłumaczysz, że pomagasz tylko zwierzętom bo nie maja rozumu i nie posiadają rodzin, to chyba jednak powinienem Ci zwrócić uwagę, że są również ludzie, którzy owych rodzin nie posiadają, oraz ze swoich rozumów (nie z własnej woli), nie są w stanie odpowiednio korzystać ...... dodam jeszcze, pewna pula pieniędzy z naszych podatków przeznaczana jest również na dofinansowanie organizacji troszczących się o dobrostan zwierząt! .... ale chyba zgodzamy się wszyscy, że każdy ma prawo robić ze swoimi pieniędzmi co chce??? ;-)) ...... a to, że ludzie miedzy sobą, różnią się poziomem empatii i uczuciowości wyższej wpisane jest w nasze człowieczeństwo!(?);-)) również pozdrawiam! ...bardzo serdecznie!

p.s. ... odpowiedź dla mnie jest satysfakcjonująca! .... pozostaje pytanie, czy Tobie się wciąż podoba???
        • Gość: krzyś Re: Mam pomysła...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 17:46
          "dyziek_o" jest przedstawicielem palikota /dobrze napisałem/ w Częstochowie,
          -do tego sam dobrowolnie i bez przymusu się przyznał !
          Nie ujawnił tylko, - kiedy głaskał penisa palikota !

"lebowski", -proszę , wyluzuj, - zostaw to forum gazety wyborczej, forum kichy ,dyźka i ancymonki !
          To samo upadnie, nie trzeba nic robić !
          • mistral75 Re: Mam pomysła...... 28.03.13, 08:58
            @Krzysiu,
            Po jaka ..... zagladasz na to tzw. upadajace forum. Cos Cie jednak tutaj ciagnie...
            Zakazany owoc...?

@Dyziek
            Od czasu kiedy proboszcz kupil sobie wypasiona fure( VW), zrobil generalny remont na parafii( mieszka on sam i wikary) ludzie zaczeli patrzec inaczej na obowiazkowosc utrzymywania tzw. wspolnego kosciola,...i wiernych i duchowienstwa.
            Na pytanie o skromnosc i ubostwo nowego papieza podrozujacego jako kardynal z Buenos Aires, metrem i srodkami komunikacji publicznej ...proboszcz nie chcial sie ustosunkowac.
            A ludzie obserwuja, patrza, a nawet zaczynajac liczyc...

Dopoki duchowienstwo nie zrozumie kilku zasad wspoltworzenia wspolnego kosciola, zrodelko datkow na tace i inne pobozne cele bedzie stopniowo wysychac. Wraz z odchodzeniem jeszcze starszego pokolenia, naszych rodzicow i ich przyzwyczajen, zmniejsza sie ilosc ludzi oddajacych w pokorze, z pochylona glowa, bez spogladania na co ida nasze wspolne przeciez pieniadze kosciola.
    • dyziek_o Re: Mam pomysła......-ja też!!! 27.03.13, 18:43
      Cieszę się szanowny "lebowski" że moja odpowiedź satysfakcjonuje Cię jak również, że mamy ustalone poglądy oraz płaszczyznę do ewentualnych dalszych owocnych dyskusji.
      Co do zachowania spokoju, zapewniam Cię, że jestem niespotykanie spokojny.
      Mało jest rzeczy mogących mnie wyprowadzić z równowagi.
      Nawet wpisy coponiektórych prostaczków usiłujących mi tu ubliżać.
      Albowiem oni asinus asinorum es saecula saeculorum są i wszelka dyskusja z nimi zbędną jest.
      Pozdrówki,
      Dyzio.
      • Gość: lebowsky Re: Mam pomysła......-ja też!!! IP: *.42.12.170.alfanet24.pl 28.03.13, 07:47
        .... choć nie rozumiem czym Ci ubliżyłem, przecież odwołałem sie tylko do sprawdzalnych, powszechnie znanych i akceptowalnych faktów, norm i zasad ... ale nie chciałby być postrzegany, jako ta chamska i prymitywna strona, która z braku argumentów chwyta sie epitetów i wydumanych obelg! .... dlatego bardzo przepraszam! (?):-)) i bardzo serdecznie pozdrawiam!!!
        • dyziek_o Re: Mam pomysła......-ja też!!! 28.03.13, 08:15
          Ależ "lebowski"!!!
          Gdybym się poczuł obrażonym, - nie dyskutowalibyśmy!!!
          Nie doszukuj się czegoś czego ja sam nie dostrzegam.
          Zdrowych!
          Dyzio.
          • Gość: lebowsky Re: Mam pomysła......-ja też!!! IP: *.42.12.170.alfanet24.pl 28.03.13, 08:47
            Cieszę się, że to nie o mnie chodziło!;-) ... pozdro
    • angrusz1 Dyziek ma pomysła...udawać 27.03.13, 18:46
      dobrego chrześcijanina .
      Otóż onże pisze :

"Nic się bowiem / podejrzewam / - nie stanie, jeśli miast na tacę spasionemu proboszczowi,.. "

Ja na tacę daję nie " spasionemu proboszczowi" ( owszem ma trochę nadwagi ) ale po to żeby utrzymać kościół - i ten mój parafialny i ten diecezjalny i ten ogólnopolski ale i ten ... np w Sudanie Południowym .

Jak będę miał nadmiar pieniędzy i szczególną chęć to i na zwierzęta też dam .
      Ale dla katolika prymatem jest kościół .
      • dyziek_o Re: Dyziek ma pomysła...udawać 27.03.13, 20:03
        ....wiemy,wiemy.
        Dyzio.
        • Gość: jadwi1 Re: Dyziek ma pomysła...udawać IP: *.prenet.pl 28.03.13, 07:26
          Akurat! kasa z tacy idzie na utrzymanie kościoła, ha ha już to widzę, przeznaczona jest ale na rozpasane umiłowanie luksusu kleru, na inwestycje i tak szukają sponsorów, co w prawie każdą niedziele jest ogłaszane. Ale datki to sprawa prywatna, jedni palą, inni piją albo niepohamowanie żrą szczególnie w święta, więc zdecydowanie warto poskromić swoje "nałogi" wspierając bardziej potrzebujących a więc jak najbardziej m.innymi zwierzaczki. ZDROWYCH świąt!
          • dyziek_o Re: Dyziek ma pomysła...udawać 03.04.13, 08:42
            Coś niewiele postów w kwestii pomocy dla zwierzaczków ukazało się.
            Tak to jest, gdy się człek zwraca o datek serca dla potrzebujących pomocy. Zwłaszcza tych najsłabszych.
            Przypomniałem sobie również, ze zwracałem się do wielebnego Depo o wsparcie Domu Opieki dla nowonarodzonych i porzuconych niemowląt w Częstochowie.
            A to w związku z obietnicą arcyklechy jaką złożył w dniu swojego wstąpienia na częstochowski tron. Że niby to będzie wkładał cały wysiłek w poprawę sytuacji owych dzieciaczków.
            Jakoś nie obilo mi się o uszy, by na konto owej, jakże potrzebnej instytucji, wpłynęły jakieś pieniądze z klasztoru/kurii czy jakiejkolwiek innej instytucji kościelnej.
            To tak na marginesie, gdyby ktoś zarzucał mi, że jeno zwierzątkami się zajmuję.
            Dyzio.
    • Gość: prawdziwakicha1 Re: Mam pomysła......seks mensko menski IP: *.181.44.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.13, 10:59
    • dyziek_o Re: IP: *.181.44.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 13:41
      Daj se luzu!
      To idiota a z takimi się nie dyskutuje.
      Dyzio.0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka