Dodaj do ulubionych

SLD prosi o opinię !

22.07.04, 15:58
W związku z propozycjami, które wpłynęły do Rady Miasta Częstochowy, mającymi
na celu wprowadzenie ograniczeń lub zakazu handlu w niedzielę i święta,
zwracamy się z uprzejmą prośbą do forumowiczów Gazety Wyborczej w
Częstochowie o wzięcie aktywnego udziału w ankiecie na ten temat.

Ankiety będzie można wypełniać w dniach 23-24 lipca (piątek, sobota) w godz.
9-17 w wyznaczonych poniżej miejscach:

-Plac Biegańskiego (przed Ratuszem)
-ul.11-go Listopada (okolice DH Sezam)
-Promenada (okolice ul. Kiedrzyńskiej)
-Al. Wolności (przed Megasamem).
-Biuro Rady Miejskiej SLD w Częstochowie ul. Nowowiejskiego 10/12

Wasza opinia będzie dla nas ważnym sygnałem przy wypracowywaniu stanowiska i
podejmowaniu przyszłych działań.

Pozdrawiam
Krzysztof Matyjaszczyk
Przewodniczący RM SLD w Częstochowie
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter2 Re: SLD prosi o opinię ! IP: 213.199.204.* 22.07.04, 19:33
      To wy q....a jeszcze istniejecie??????????
    • Gość: troyd Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 22:10
      ja tam jestem za handlem w niedziele i po drodze jak bede w centrum jutro, to
      na pewno nie omieszkam wypelnic waszej ankiety
      • Gość: troyd Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 14:51
        ha, bylem i swoja opinie wyrazilem !
        nie bedzie mi nikt sklepow zamykal jakimis glupimi zakazami
    • proczestochowa Re: SLD prosi o opinię ! 22.07.04, 22:39
      Nie do końca jestem pewny czy Rada Miejska ma prawo niedzielnemu handlowi
      powedzieć NIE! Po pierwsze dlatego, że nia ma takiego zakazu ustawowego, skoro
      tak, to zawsze handlowycy [i bardzo dobrze! mogą się do tego odwołać]
      Po drugie, ja mam czas na zakupy prawie wyłacznie w niedzielę.
      Po trzecie: pewenie MF się na takie rozwiązanie nie zgodzi, Rada Miasta ma to
      jednak gdzie, gdyż żaden z podatków od dochodów od osób fizycznych, nie wpływa
      do samorządu.
      Po czwarte: zamknijmy wszytsko co się da.:) Ale również ZAKAŻMY Przyjmowania
      na tacę w NIEDZIELĘ! Nie szkodzi, że zryczałtowaną hahaha :)
      Po piąte: Skoro zakazujemy handlu w niedzielę, proponuję podatek od
      nieruchomości [przyszły kadastralny zależny od wartości nieruchomości]
      pomniejszyć w przypadku np. sklepu o 1/7 haha
      Po szóste: A jeśli ja zmienię wiarę, np. na mojżeszową to zrobicie DLA MNIE
      ZAKAZ HANDLU W SZABASOWĄ SOBOTĘ!
      po siódme: Nie powinno się wprowadzać zakazu handlu w niedzielę, SAMORZĄD
      NIECH LEPIEJ ZADBA O KONIUNKTURĘ A NIE POPIERABNIE DEKONUNKTURY! Życzę mięłgo
      czytania

pozdrawiam pro.

• Gość: michał Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 22:47
        No wreszcie pokazałeś proczęstochowa, żeś ty jeden z tych małych komuszków.
        A wracając do sprawy - co biedne komuszki, trzeba trochę 5% nadrobić? Nic wam
        nie pomoże!!!
        • Gość: konrad Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 08:45
          rotfl :D
    • Gość: michał Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:00
      A co się tak boisz o kondycję finansową hipermarketów??? Mało nas już wydoili!!
      Dla mnie zakaz sprzedaży dla nich w niedzielę i święta jest obroną naszych
      małych osiedlowych sklepików ( z moich dobrych wieści - ich zakaz nie będzie
      dotyczył). I Ty jako radny powinieneś częstochowian wspierać, a nie popierać
      handel w bardzo bogatych marketach zagranicznych!!!
      • Gość: xx Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.icis.pcz.pl 23.07.04, 15:32
        Jestem pzreciwko zakazom handlu w niedziele i swieta.

Nie robmy z Czestochowy prowincji.

Precz z takimi niszczacymi miasto zakazami.

• proczestochowa Re: SLD prosi o opinię ! 23.07.04, 20:46
          Zgadzam się w pełni .... :) Zakaz handlu jest w czyimś interesie. Jakie są
          bardzo przepraszam przesłanki tego że chcą coś zakazywać? Proszę o podanie
          chociaz jednej. W Niemczech oczywiste jest zakaz handlu w niedzielę, ale jest
          on ustawowo wprowadzony a wynika raczej z ograniczania czasu pracy. Przypomnę
          że w niektórych lanadch praca [przynajmniej oficjalnie trwa 35 godzin :)!

Zakazy przypominają mi koncesje na sprzedaż alkoholu. Dziś nie ma z tym
          kłopotu, ale kiedyś ... oj było to trudne zjawisko do zdobycia. Nie chcę się w
          to zagłębiać, ale nie od dziś wiadomo, że nie wzrosło spożycie alkoholu w
          związku ze wzrostem liczby punktów sprzedaży z 80 [kilku bo liczby dokładnie
          nie pamiętam do blisko 500 w Częstochowie!
          Zmniejszyła się tylko korupcja za "załatwienie" koncesji :) Kiedyś Wam opowiem
          jak "pozyskiwano" owe koncesje .... :) A jakie to pouczające dla tych którzy
          chcę jakieś zakazy wprowadzać .... NO TO MOŻE STRZELMY DROGA MOJA RADO MIASTA
          PROHIBICJĘ na terenie całego powiatu grodzkiego! TYLKO POWIEDZCIE WCZEŚNIEJ
          ZORGANIZUJĘ SIEĆ MELIN I MOŻE ZROBIĘ PODOBNĄ KARIĘRĘ JAK NA TYM BIZNESIE
          ZROBIŁA PEWNA mało znana irlandzka rodzina mieszkająca w USA. Nazywali się
          Kennedy [konkretnie Józef Kennedy - ojciec wiadomo kogo ... :)] A melinki
          zorganizuję na granicach powiatu hahaha:) Może tam radni jakoś mniej podatni na
          LOBBING?????? A może bardziej chcę dbać o rozwój miast swych i wiosek ... ?

• Gość: heh procz..a nie pitol bajek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:04
            przeciez jesteś na bezrobociu i lepjej szukaj roboty a nie pitol bajek na forum.

ps. jeb sie na ryj czerwony komuchu.
            • proczestochowa Re: procz..a nie pitol bajek 25.07.04, 23:20
              Heh a toi pech, ale mógłbym Cię kupić w kalesonach razem z twoją żoną :)
              Przepraszam, nie powinienem tego mówić, a raczej pisać :)
        • Gość: miller Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.chicago-31-33rs.il.dial-access.att.net 24.07.04, 15:50
          nie wychylajcie sie! Towarzysze.!
      • Gość: MAX Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 23:48
        Jesteś dobrze poinformowany bo pracujesz w Urzędzie Wrony i odwalasz dla niego
        paszkwilska robotę ale wasze działanie mają na celu dezinformację mieszkańców
        Częstochowy. Jeśli ma być zakaz handlu to dla wszystkich!!!! nie tylko dla
        hipermarketów bo będzie łamane prawo o równym traktowaniu podmiotów
        gospodarczych zakaz będzie dotyczył sklepów wielkopowierzchniowych, małych
        sklepów osiedlowych w sklepów w alejach , targów giełd oraz sklepów pod Jasną
        Górą a także nie bedzie mozna nic sprzedawać na Jasnej Górze!!! w niedziele i
        swięta wtedy kiedy ruch jest największy. pozdrawiam i gratuluje pomysłów
    • Gość: Prawy Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 10:16
      No proszę! Komuchy o coś proszą! Czy odpowiedzieć? Dlaczego nie... Jeśli o coś
      pytają, to im odpowiedzmy, tylko co oni z tym zrobią? Może poszli po rozum do
      głowy?
      Odpowiedzmy, bo sam jestem ciekaw, co ludzie myślą w tej sprawie.
    • Gość: gaga Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:52
      Nie powinno sie zakazywac działalności.
      Każdy ma prawo handlować w godzinach i dniach w których chce.
    • Gość: Nowa Jakść!!! Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 00:05
      ...."Solidarność" krytykuje jednak pomysł ankiety. - Radni z lewicy chcą
      uniknąć podjęcia takiej decyzji i przerzucić odpowiedzialność na barki
      społeczeństwa. Tymczasem zostali wybrani, by decydować także o trudnych
      sprawach. Ta akcja to przejaw asekuranctwa - skomentował Mirosław Kowalik.......

Ta akcja to sposób na nawiązanie dialogu pomiędzy SLD a Mieszkańcami Miasta
      Czestochowy. W SLD zaszły zmiany jeśli ich kotos nie zauważył to chyba jest
      ślepy jest nowy 30 letni Przewodniczący SLD Radny Częstochowy Krzysztof
      Matyjaszczyk i zminił się sposób działania SLD. Tak!!! SLD pyta mieszkańców o
      zdanie i to nie ostatni raz!!! Prezydent Wrona wysługuje się Radnymi miasta
      przy wprowadzaniu swoich niepopularnych i szkodliwych pomysłów w życie które
      wnosi na sesie na 5 dni przed zeby sie z nimi radni nie mogli zapoznać od teraz
      na każdy temat SLD będzie zasięgać opini mieszkańców Częstochowy następnie
      podejmować stanowisko a następnie zobowiązywac Swoich radnych do działń
      zgodnych z wola mieszkańców tak żeby Częstochowianie mieli poczucie że maja
      wpływ na to co sie w Mieście dzieje. Poza tym kwestionariuszami między innymi
      sa Radni SLD z którymi Częstochowianie mogą porozmawiac i zgłosić swoje
      problemy. Zapraszamy do naszych punktów.
      • Gość: xx Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 03:15
        towarzyszu, a skąd wiesz że na 5 dni przed:):)?

i oto mamy SLD - woli dbać o hipermarkety niz o tysiące drobnych
        czestochowskich kupców i ich rodziny w Cęstochowie. Hipermarkety odprowadzaja
        podatki... w Warszawie, a zyski za granice. Precz z SLD
        • Gość: Zenek Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 03:25
          Czy nie pamiętasz kto wpuscił do Polski wolny handel w 89roku? To Żydzi z
          obecnej UW (Mazowiecki, Balcerowicz itd) przyszyci do Solidarno?ci i ich
          kolejne rzšdy. Teraz hipermarkety zakorzeniły się głęboko i nie tak łatwo
          będzie wyrwać je z polskiej ziemi. Co do niedzieli - to dla Żydów jest dniem
          pracy, oni odpoczywajš w sobotę.
          Cała ta robota to wina żydokomuny i eurolizusów.......
          • Gość: anima Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.d2.club-internet.fr 25.07.04, 00:06
            Gość portalu: Zenek napisał(a):

> Czy nie pamiętasz kto wpuscił do Polski wolny handel w 89roku? To Żydzi z
            > obecnej UW (Mazowiecki, Balcerowicz itd) przyszyci do Solidarno?ci i ich
            > kolejne rzšdy. Teraz hipermarkety zakorzeniły się głęboko i nie tak łatwo
            > będzie wyrwać je z polskiej ziemi. Co do niedzieli - to dla Żydów jest dniem
            > pracy, oni odpoczywajš w sobotę.
            > Cała ta robota to wina żydokomuny i eurolizusów.......

Zenek, ponownie zapomniales dodac do listow spiskowcow, masonow i rowerzystow.

miales rowniez informowac o nowych formacjach spiskowych!

wiec , tym razem Ciebie wyrecze: winni sa rowniez Mkoleje. cala banda. podzywaja
            sie pod swietgo.
            prezenty w tym roku moga dojsc do dzieci z karatastrofalnym opoznieniem.
            blagam Cie, zrob cos!
            • Gość: anima Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.d2.club-internet.fr 25.07.04, 00:16
              Zenku:
              P.S. Oczywiscie prezenty na Hanukah, dzieci dostana na czas.
              kto wiec macza palce w formowaniu bandy falszywych Mikolajow...

no, to, wiemy, ale kto jeszcze?

czekam na Twoje nowe informacje

bo te stare , ktore nam serwujesz

juz stracily na wywiadowczej aktualnosci
        • Gość: do xx Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 08:41
          Jesteś nieuleczalnie chorym z nienawiści idiotą.
        • Gość: Prawy Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:19
          SLD, to partia socjalistyczna. W socjaliźmie nie ma miejsca na prywatne zakłady
          pracy, bo prywaciaże oszukują i wykorzystują swoich pracowników
        • Gość: Prawy Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:22
          Mało tego - SLD ponoć chce dbać o obywateli. I wszystko na to wskazuje, bo w
          hipermark jest dużo taniej niż u prywaciaży. A wiadomo - ludziom się nie
          przelewa. Prywaciaże chcą mieć obrót - niech tak nie sępią.
        • proczestochowa Re: SLD prosi o opinię ! 24.07.04, 10:26
          Mówisz rzeczy oczywiste! Podatek dochodowy nie jest podakiem bezpośednio
          skierwnym dla samorzadu! Samorząd ma "przekierowany" bezpośrednio dla siebie
          podatek od nieruchmości oraz od .... :) psów! Natmiast pozostałe są
          redystrbuowane przez Rząd. Ja nie jestem z SLD, ale nie chcę ograniczenia
          mojego czasu i nie życzę sobie tego! Dlaczego w Ameryce nkt o tym nie
          pomyślał?? MAM DOSYĆ ZASTĘPWANIA RZECZY I POTREZB WAŻNYCH BADZIEWIARSTWEM
          myślowym niektórych polityków.
          Panie xx ... niech się Pan oderwie od partyjniactwa i użyje ..... własnych
          przemyśleń.

pozdrawiam proczestochowa [który myśli że nie ważne jaka partia, WAŻNE CZY
          ZGADZAM SIĘ Z GŁUPOTĄ CZY NIE! ZAWSZE BĘDĘ CENIŁ SOLIDARNOŚĆ - NIGDY KOMUCHÓW -
          PRZYGŁUPÓW - CZYLI REPREZENTANTÓW "Dyktatury Ciemniaków".
          • Gość: konrad Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.07.04, 16:38
            Gratulacje jestes jednoczesnie obojetny i upartyjniony.
    • Gość: Gal_anonim Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 16:27
      > Wasza opinia będzie dla nas ważnym sygnałem przy wypracowywaniu stanowiska i
      > podejmowaniu przyszłych działań.

Ankieta będzie tylko sygnałem? czy wynik ankiety będzie stanowiskiem SLD? Bo takie pisanie, że będzie ważnym sygnałem...to...jak...na połowe radnych w radzie miasta jest bardzo ogólne.
      • Gość: V.C. Skończyć z handlem w święta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 01:11
      • Gość: Leszek Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 01:51
        Wszystko w swoim czasie.
    • Gość: ZYGFRYD MOJA OPINIA IP: *.hotel / 212.86.228.* 25.07.04, 11:15
      Koledzy z SLD moja opinia jest dosyc prosta. Najwyzsza pora abyscie zwineli
      sztandar i rozwiazali sie Wasze poparcie siega juz bledu statystycznego tak
      wiec jesli mam Wam cos radzic to jakies spektakularne zejscie
      • Gość: KOKI Re: MOJA OPINIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 12:55
        Ciekawe jakie poparcie ma AWS (do którego należał Tadeusz Wrona) co rządziła
        Polską 3 lata temu może odpowiesz były działaczu masz utraty pamięci czy jesteś
        chory psychicznie?
    • Gość: Mieszko Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 13:13
      mnie sie podoba akcja nareszcie ktos mnie pzta o zdanie
      • Gość: norton8 Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:52
        bardzo mi się podobało, że pytacie mieszkańców o zdanie. Specjalnie pojechałam
        do wyznaczonego punktu, aby oddać swój głos.Popieram !!! Nie zgadzam się z S,
        to oni nie liczą się z wyborcami lekceważąc ich opinię!!! Więcej takich akcji a
        będę znowu głosowała na WAS.
    • Gość: xx Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.icis.pcz.pl 25.07.04, 22:07
      Dobra idea ale zbieranie opinii trwalo za KROTKO !!!!

Powinno byc zdecydowanie dluzej.

Nie bojcie sie :))
      • Gość: anima Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.d2.club-internet.fr 25.07.04, 23:44
        jesli zbieranie glosow trwalo za krotko to znaczy, ze nie macie Towarzysze
        wystarczajacych danych

jesli nie macie wystarczajacych danych to podwazacie wiarygodnosc sondazu

wiec jak to jest

nic nie rozumiem...
        • Gość: xx Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.icis.pcz.pl 26.07.04, 00:20
          Jaki ty jestes kolego ograniczony - czy nie rozumiesz ze nie wszystko w zyciu
          sprowdza sie do polityki ?

Wiekszosc zycia normalnego czlowieka nie ma (a przynajmniej nie powinna miec)
          nic wspolnego z zadna polityka - czerwonymi, czarnymi bialymi czy zielonymi.

A nawet jak cos jest zwiazane z polityka, to nigdy nie jest tak, ze tylko jedna
          opcja ma racje. W konkretnych sprawach raz moze byc madrzejsza prawica, a raz
          lewica. I akurat w sprawie hipermarkietow zdrowy rozsadek wydaje sie byc pod
          stronie lewicy.

W ogole wyadaje sie, ze Czestochowa moze normalnie funkcjonowac tylko przy
          rownowadze lewicowej i prawicowej opcji. Zdecydowana przewaga ktorejkolwiek z
          nich prowadzi do zgubnych skutkow dla naszego miasta.

• Gość: anima Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.d2.club-internet.fr 26.07.04, 01:19
            Gość portalu: xx napisał(a):

> Jaki ty jestes kolego ograniczony - czy nie rozumiesz ze nie wszystko w zyciu
            > sprowdza sie do polityki ?
            >
            > Wiekszosc zycia normalnego czlowieka nie ma (a przynajmniej nie powinna miec)
            > nic wspolnego z zadna polityka - czerwonymi, czarnymi bialymi czy zielonymi.
            >
            > A nawet jak cos jest zwiazane z polityka, to nigdy nie jest tak, ze tylko jedna
            >
            > opcja ma racje. W konkretnych sprawach raz moze byc madrzejsza prawica, a raz
            > lewica. I akurat w sprawie hipermarkietow zdrowy rozsadek wydaje sie byc pod
            > stronie lewicy.
            >
            > W ogole wyadaje sie, ze Czestochowa moze normalnie funkcjonowac tylko przy
            > rownowadze lewicowej i prawicowej opcji. Zdecydowana przewaga ktorejkolwiek z
            > nich prowadzi do zgubnych skutkow dla naszego miasta.

Przyjacielu, ja nic takiego nie napisalem.

" Jaki ty jestes kolego ograniczony" dzieki za to okreslenie bo rzeczywiscie
            wypowiedzialem sie jedynie na temat rzetelnosci badan opinii publicznej.
            I w konsekwencji rzetelnosci podawania sie na niepelne dane statystyczne.
            Wiec ma Pan(i) racje; ograniczylem sie tylko i wylacznie do rzetelnych danych
            statystycznych.
            Stad moje ograniczenie.
            • Gość: anima Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.d2.club-internet.fr 26.07.04, 01:29
              Częstochowa

Re: SLD prosi o opinię !
              Autor: Gość: xx IP: *.icis.pcz.pl

Data: 25.07.2004 22:07
              + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list
              Dobra idea ale zbieranie opinii trwalo za KROTKO !!!!

Powinno byc zdecydowanie dluzej.

Nie bojcie sie :))

"Powinno byc zdecydowanie dluzej."

wiec znaczy , ze nie wystarczajaco

Skoro 'niewystarczajaco'

znaczy znaczy 'nie do konca odpowiadajace prawdzie'

proponuje amatorski kurs zbierania danych opinii publicznej
              wiec prosze o ograniczenie sie na poczatek do tego

bo wychodzenie z argumentami 'ad personam' to amatorskie braki w studiowaniu
              'Erystyki'
              • Gość: anima do xx z p.cz. IP: *.d2.club-internet.fr 26.07.04, 12:47
                mam odczucie, ze moglby mnie Pan przeprosic za wyrazenie 'ograniczony' i za
                przypisywanie mi opinii, ktorych nie wyrazalem
                z powazaniem
                • Gość: xx Re: do xx z p.cz. IP: *.icis.pcz.pl 26.07.04, 13:02
                  Za ograniczony przepraszam.

Natomiast ja tez prosze o uwazniejsze czytanie moich postow.

Bo zmojego postu wyrazne wynikalo ze ja nie jestem organizatorem tej sondy, nie
                  mam z nimi nic wspolnego i w ogole nie mam pojecia ile glosow zebrano. Moze
                  nawet bardzo duzo.

Po prostu tez chcialem byc uczestnikiem tej sondy. Moja wypowiedz byla
                  apolityczna i nie bylem ucieszony z tak polityznego jej potraktowania. W zyciu
                  miasta powinnismy unikac wielkiej polityki. Te podzialy na czerwonych,
                  czarnych, bialych nie sluza dobru Czestochowy. Oczywiscie calkiem uniknac sie
                  ich nie da.

Pozdrawiam,
                  • Gość: anima Re: do xx z p.cz. IP: *.d2.club-internet.fr 26.07.04, 13:09
                    bardzo dziekuje, o wiele lepiej sie czuje!

a z Pana powyzsza opinia, zgadzam sie aboslutnie

oceniajmy politykow podlug skutecznosci spolecznie pozytecznych prowadzonych
                    przez nich dzialan-

czyli

obiektywnie

Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.pcz.pl 26.07.04, 12:23
      Brawo Panie Krzyśku
      • Gość: Kilkujadek Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:22
        Mam nadzieje, że Wrona się nie zbłaźni i nie wprowadzi na sesje swoich głupich
        pomysłów o zakazie handlu w niedziele. A propo 30 letni Matyjaszczyk i SLD
        chyba Panu Wronie nasikało do kawy w pięknym stylu a on to musi chlipnąć jednym
        chałstem :)))
        Gratuuulujjje Młodzieży ML
    • Gość: diwo Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 26.07.04, 23:45
      I co ja będę robił w niedzielę?
    • Gość: diwo Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 26.07.04, 23:47
      Proponuję panu, panie Matyjaszczyk, przeprowadzenie jeszcze kilku ankiet
      (oczywiście tylko i wyłacznie na koszt Pańskiego elektoratu). Oto przykładowe
      pytania:

1. Czy jesteś za tym, żeby piwo dawano za darmo na każdym rogu ulicy?
      2. Czy chciałbyś, aby zlikwidowano oszustów matrymonialnych w Polsce?
      3. Czy jesteś za tym, aby w zimie był śnieg a w lato ciepłe dni?
      4. Czy głosowałbyś za całkowitą eksterminacją komarów?

I gwóźdż programu, bardzo na czasie: czy miałbyś chęć na pogonienie kłusem
      wszystkich politykierów z LSD Alejami - od Św. Zygmunta po Jasną Górę - boso i
      po pinezkach produkcji chińskiej? (wyborco pamiętaj: Borowski już wyszedł)

Zaręczam - odpowiedzi w 95,5% (jak za PRLu) na TAK!!!
    • Gość: kopik Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:03
      Zakaz handlu - wyniki ankiety
      Autor: sld_czestochowa
      Data: 26.07.2004 12:36 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      Serdecznie zapraszam do zapoznania się z wynikami ankiety pod adresem:

www.matyjaszczyk.prv.pl/ankieta
      Dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi i komentarze.

Pozdrawiam
      Krzysztof Matyjaszczyk
      Przewodniczący SLD w Częstochowie

• Gość: diwo Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 28.07.04, 22:19
        Kopiujemy i wklejamy wszystko jak leci? :)))
    • Gość: Ciekawy Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 07:06
      Ciekawe czy Solidarność zatrudniła by zwolnionych pracowników z hipermarketów
      albo dała by im na jedzenie ubrania i opłaty?
      • Gość: kicia Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 16:55
        oczywiście dałaby im kopa w Ryj
        • Gość: gość Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.pcz.pl 12.08.04, 11:17
          ciekawe jak będziecie głosować ?
          • Gość: Abc Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:30
            Też jestem ciekawa i z przyjemnościa zapoznam się z poszczególnymi postawami
            Czyl liczę na to, że dowiem sie imiennie kto jest za ograniczeniem handlu a kto
            chce zostawić wybór ludziom
    • Gość: ania Re: SLD prosi o opinię ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 09:50
      Juz od dawna powinny być zamkniete w niedzielę i święta!!!Ludzie nauczyli sie
      tylko dziadostwa robiąc zakupy w niedziele!!ale to tylko z lenistwa i
      niegospodarności czasu!!Dla nich niech będą w sobotę nawet do północy otwarte!!!
      co mają kupić to jak im naprawdę zależy niech kupią w tygodniu a jak o czymś
      zapomna to niech kupią w sklepiku osiedlowym.Himermarkety cieszą się z
      niedzielnych zakupów bo przychodzą całe rodzinki mama, tata, wnuczek ,dziecko,
      babcia, a to służy zakupom "nie muszę ale kupie".Juz nie mówię o marketach
      budowlanych gdzie są "pielgrzymki krajoznawcze" które zamiast nad wodę z
      dziecmi chodzą i oglądają i uważam że chyba za dużo czasu wolnego mają i nie
      wiedza co z nim zrobić.nikomu to na korzyśc nie wychodzi oprócz Marketom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka