Dodaj do ulubionych

1500 osób do odejścia z huty ISD Częstochowa

27.04.13, 11:58
Jak ktoś wie to pisać.
Obserwuj wątek
    • Gość: hutnik Re: 1500 osób do odejścia z huty ISD Częstochowa IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 12:31
      O zwolnieniach z Huty

Spotkanie zarządu HUty z władzami miasta

Wszyscy już o tym piszą, tylko Wyborcza milczy... Aż dziwne - sprawa niestety jest przesądzona. KOlejna firma po Stradomiu, Tauronie, Polimexie, Elsenie będzie zwalniać grupowo. Przerażająca jest ilość ludzi, która pójdzie na bruk - 1500...
      • Gość: Ja Re: 1500 osób do odejścia z huty ISD Częstochowa IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 12:58
        Jak toś nie rozumie kapitalizmu to huta dla nich przygotuje pakiet zwolnień. Za to związki zawodowe mają się dobrze i dla niech zawsze praca będzie. Parę lat temu o tym pisałem i się sprawdziło. Trzeba wreszcie zrozumieć że jak zakład nie prosperuje to się go zamyka.
        • Gość: krzysiu Kapitalizm wedle Ja IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 13:10
          Jak zakład nie prosperuje to na bruk.To Wam mówi stary komuch Ja .Ten który na pierwszym miejscu stawia kościół katolicki.Wszystko jest be ,wedle niego.Ludzie nie mają na jedzenie i leczenie.Bezrobocie takie ,że ściska wokół.Ludziom się nie płaci za wykonaną robotę.Czynsze i wszystkie media w górę.Parkomaty omotały całe miasto.Nepotyzm władzy ogólnokrajowej .Łapówkarzy się wypuszcza .Władza robi sobie burdel na koszt podatnika,którego łupi.Kłamstwo i oszustwo na każdym kroku.Ale Ja wykłada ciemnotę.A paszoł ty won.
          • Gość: Ja Re: Kapitalizm wedle Ja IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 13:35
            Chłopczyku kosciol katolicki to ja stawiam na pierwszym miejscu do likwidacji w celu odciążenia finansowo kraju. Jak mi firma zacznie upadać to tez mi ktoś da?? NIE! Sam już zatrudniam na umowę zlecenie ludzi z działalnością żeby nie mieć niepotrzebnych kosztów (L4, urlopy itp przywileje które sami sobie mogą dawać w dowolnym wymiarze jaki sobie zamarzą). Gdzie to bezrobocie?? Zaradni mają się dobrze!! prawo dzungli :)
            • Gość: naprzód Polsko! Można się przekwalifkować: florysta, kosmetologia IP: *.arbelon.com.pl 27.04.13, 13:56
              można się przekwalifikować: florysta, kosmetologia. Zacni i pożyteczni menadżerowie od kariery, doradcy zawodowi czy pośredniak z pewnością znajdą wam nową pracę.
              pracy jest w bród, tylko ludziom nie chce się pracować. należy dać ludziom wędkę, nie rybę. pieniądze leżą na ulicy. I tak zbudujemy II Japonię, czy Irlandię. "Bo praca tu zacznie sie opłacać."
              można też wybrać drogę duchowną. można też zapakować plecak i iść w swiat i wędrować jak Kane z serialu "Kung Fu".
              Naprzód Polsko! Alleluja i do przodu!
            • Gość: krzysiu Re: Kapitalizm wedle Ja IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 14:16
              Chłopczyka to ty sobie zmajstruj .Kościoła nie zlikwidujesz Ludzi nie zbawisz.Już się nieraz chwaliłeś co to nie ty .Morda pełna frazesów.Taki jesteś zaradny ,jak krowa w pampersach . która nie chce mleka dawać. Najlepiej jak byś sobie od czasu do czasu pysk zredukował.To i koszta były by mniejsze i nikt by z tobą się nie produkował człowieczku.
              • Gość: Znam ja ich znam Towarzysz Balt IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 14:51
                Najcwaniej zrobił poseł Balt. Dopóki na Hucie było dobrze, to troskliwie trzymał tu ciepłą posadkę i co miesiąc pobierał kasiurę, a z Sejmu "tylko" dietkę. Jak się zaczęło w HUcie robić bardzo źle, to dał wymówienie, pobrał górę kasy jako odprawę i teraz w Sejmie jest zawodowym posłem i tam kosi co miesiąc worek forsy. A to że Huta pada, już go teraz g...o obchodzi. Kiedyś jak Huta miała problemy, to miała posła Kasprzyka - który wziął Hausnera do galopu i Hutę udało się uratować. Teraz poseł Balt spierd... jak ten kapitan z Concordii. Ano taka jest różnica między taką lewicą a tymi pseudolewicowymi szumowinami, którzy teraz rządzą w mieście
            • Gość: do Ja "Ja" nie fikaj, państwo rozjedzie Cię jak walcem IP: *.arbelon.com.pl 27.04.13, 14:47
              "zaradni mają się dobrze"
              "Ja" nie fikaj tutaj, zwolnisz gościa jednego i drugiego, naślą na Ciebie kontrolę od sanepidu po BHP. Na wszystkie maszyny i narzędzia masz oczywiście faktury, wszystko ma certyfikaty i stempelki, daty ważności. rozliczenia z podywkonawcami oczywiście zapięte na ostani guzik.
              Przyjdzie parę razy kilka korpulentnych pań w średniu wieku w złotych okularach i Cię pozamiatają. a do tego pan komornik przystawi Ci stempelki. i zobaczysz co to prawo dżungli.
              i tu masz rację, jak nie będziesz miał, to nikt Ci nic nie da. trzeba liczyc na siebie. panstwo może cię jedynie rozwałkować.
              w Polsce nie ma żadnego kapitalizmu. raczej wolna amerykanka. kiwani są zarówno pracodawcy jak i pracownicy. jednych i drugich panstwo za bardzo łupi a zyski niezbyt duże na terytorum RP.

• taniarada Nawet zaradnych szlag trafi po kolejnych podwyżkac 27.04.13, 15:20
                Ceny prądu w górę i to sporo.Jak kapitalizm to kapitalizm.Ci zaradni to kręcą lody ,biorą łapówki.A pomagają im co noszą na karkach łańcuchy z przerażonymi orłami.Ten biznes się opłaca.Reszta do pośredniaka marsz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka